Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Marc Overmars krijgt ultimatum te horen in Bremen en moet haast maken’

Laatste update:

Ajax wordt sinds een paar dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer van Davy Klaassen. De Amsterdammers lijken echter flink vaart te moeten zetten achter de onderhandelingen, aangezien Werder Bremen Ajax naar verluidt inmiddels een ultimatum heeft opgelegd. De club uit de Bundesliga wil dat er donderdag een akkoord op hoofdlijnen op tafel ligt en zal anders de stekker uit de gesprekken kiezen.

De transferperiode sluit pas aanstaande maandag, maar Werder wil volgens DeichStube genoeg tijd hebben om nog een vervanger voor Klaassen in huis te halen. Volgens de fansite is er dus haast geboden voor directeur voetbalzaken Marc Overmars, wiens eerste bod op weinig waardering kan rekenen in Bremen. Ajax zou ruim onder de 10 miljoen euro hebben geboden, terwijl Werder twee jaar geleden nog het recordbedrag van 13,5 miljoen neerlegde om Klaassen over te nemen van Everton.

Met een nog tot 2022 doorlopend contract is er dus weinig motivatie voor Werder om hem voor een lager bedrag van de hand te doen. De club wordt weliswaar hard geraakt door de coronacrisis en zou de miljoenen die Klaassen op kan brengen goed kunnen gebruiken. DeichStube benadrukt echter dat het voortbestaan van de club niet afhangt van de verkoop van Klaassen, waardoor Werder het zich kan veroorloven hoog in de boom te gaan zitten.

Als Ajax Klaassen inderdaad deze transferperiode nog terug wil halen naar Amsterdam zal het er dus een schepje bovenop moeten doen. Woensdag of donderdag wordt al wel Sean Klaiber gepresenteerd als nieuwe aanwinst: de verdediger van FC Utrecht is inmiddels persoonlijk akkoord met Ajax over een vierjarig contract en ondergaat woensdagmiddag de medische keuring.

Denk jij dat Davy Klaassen in de komende dagen terugkeert bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen is bijzonder negatief over deze mogelijke transfer. Ik zie hem graag de concurrentiestrijd aangaan. Ik heb vertrouwen in ETH en zie hierin geen probleem.

30 september 2020 om 17:28

Hij zal een aanwinst zijn. Ajax heeft wat meer karakter nodig. VdBeek en Ziyech hadden dat en met Klaassen heb je iets terug. En daarnaast is het een prima speler die graag in de 16 komt zoals vdBeek. Een strijder met ervaring en heeft ook diepgang in zijn spel. Martinez, Kudus en Klaassen zie ik dan wel gebeuren. Daarvoor Promes, Tadic en Antony (Neres).

30 september 2020 om 18:04

@Sociofan, en de middelste linie was sowieso de minst bezette linie. Promes op 10 is armoede en die behoort gewoon op links. Met Kudus, Gravenberch erachter of juist in de twee meest aanvallende posities. Klaassen voegt breedte toe aan de selectie en geeft veel opties. Top aankoop

30 september 2020 om 17:54

Klaassen zou een prima aankoop zijn, zowel qua kwaliteit als qua leiderschap/ervaring als NL-gezicht.

30 september 2020 om 18:47

Het negativisme vloeit denk ik vort uit het feit dat men Klaassen te weinig ziet spelen.toen hij wegging en Donny zijn plaats innam dacht ik dat dit een forse aderlating zou zijn. Donny heeft het echter meer dan goed gedaan.ik denk dat Klaassen zeker een aanwinst zal zijn. Hij kan een concurrent zijn voor Promes p die positie en op 6 spelen. Ik ben niet zo negatief hoor

De ene keer moeten ze verkopen en de andere keer kunnen ze hoog in de boom gaan zitten, omdat ze niet hoeven te verkopen? Verwacht overigens dat dit aardig snel rond gaat komen. Prima aanwinst als het onder de 12,5 miljoen is imo. Europees wordt je er niet perse beter van, maar in de competitie is dit een echte aanwinst. Garantie voor een goal of 10. Goeie leeftijd, Nederlands en kent de club natuurlijk. In tegenstelling tot Klaiber snap ik deze transfer wel.

30 september 2020 om 16:38

Gravenberch-Kudus-Klaassen is een top middenveld. Kan Promes ook weer lekker naar linksbuiten, al zie ik daar liever straks gewoon Neres, met Anthony op rechts en Tadic in de spits. Ik vind Neres nog al aardig onderschat, laatst Juventus Ajax terug gekeken en die acties van die gast waren zo belachelijk goed en slim

30 september 2020 om 17:30

Zo'n middenveld klinkt top, zeker. Maar het heeft weinig karakter en strijders instinct. Martinez, Kudus en Klaassen lijkt me top. Ajax heeft iets meer karakter nodig. VdBeek en Ziyech hadden dat en die ben je kwijt.

30 september 2020 om 17:48

Promes gaat nooit banken gok ik, die doet ook echt niet slecht trouwens.

30 september 2020 om 16:43

Ik dacht gelezen te hebben dat een verkoop van elke Werder-speler in principe bespreekbaar was, maar ik kan mij daarin vergissen.

30 september 2020 om 16:43

Er staat dat ze Klaassen niet zo nodig kwijt hoeven omdat hij nog een doorlopend contract heeft. Dus ze hoeven hem niet onder een bepaald bedrag weg te doen en die zal liggen rond de 12.5 denk.ik weet niet of ik deze transfer snap voor dit geld.hij zal in de eredivisie echt wel een meerwaarde zijn maar is hij ook de speler die echt ontbreekt? Ik snap beide spelers niet zo Klaiber is natuurlijk in de eredivisie een prima back hoor maar waarom zoek je geen jongere speler er zijn er volgens mij zat die net zo ver zijn als hem alleen jonger.stel dat Klaassen de stap naar ajax gaat doen dan zal hij toch ook wel zijn carriere er afsluiten mits hij niet nog een keer naar het middenoosten vertrekt voor geld?

30 september 2020 om 16:47

@Bliek, Tja, Klaassen klinkt niet heel spectaculair maar je weet wel precies wat je in huis haalt. Het niveau van Ajax is omhoog gegaan sinds zijn vertrek, maar dat van Klaassen ook. Goeie voetballers hebben we in principe genoeg. Maar iemand met diepgang vanuit het middenveld nog niet. Ik zie Promes niet als middenvelder. Betreft Klaiber ben ik met je eens. Waanzinnige aankoop, zeker gezien het bedrag.

30 september 2020 om 17:06

Ik ben het volledig met je eens Messibazoer. Hoop dat we snel positief nieuws over een transfer van Klaassen te horen krijgen. Als je kijkt naar het huidige middenveld van Ajax, dan is Klaassen sowieso een verbetering. Op de tien is het in mijn ogen sowieso een versterking, ben totaal geen fan van Promes op die positie. Als Klaassen op 6 komt te spelen in plaats van Alvarez (of al dan niet op de positie van Kudus en dan Kudus op de positie van Alvarez) dan zou ik daar ook erg blij mee zijn. Ik heb Klaassen niet echt gevolgd, maar hoorde dat hij het vrij redelijk heeft gedaan op de 6 positie in Duitsland. Ik kan me amper voorstellen dat het geen verbetering is ten opzichte van Alvarez. En over Alvarez gesproken, die heeft ook 15 miljoen gekost. We kunnen wel met z'n allen roepen dat Klaassen 'niet het niveau is dat Ajax moet nastreven' en dat hij niet goed genoeg is voor zo'n bedrag, maar dan vergeet je dat je bij Klaassen beter weet wat je in huis haalt. Ja, zo'n talent pakt soms geweldig uit, maar soms wil je zekerheid. Extra zekerheid kost gewoon wat geld, maar ik vind zo'n aankoop af en toe prima. Klaassen zal niet de sterspeler worden, maar ik denk dat hij prima mee kan met het niveau van Ajax. Momenteel hebben we op twee van de drie posities op het middenveld spelers staan die in mijn ogen absoluut niet mee kunnen met het niveau van Ajax, dus dan is een speler als Klaassen zeer welkom.

30 september 2020 om 17:11

DvdB is weg en moet vervangen worden. Donny werd al klaassen 2.0 genoemd

Die laatste alinea verpest het dan weer voor mij, Sean Klaiber man, ik dacht dat Ajax wij aansluiten bij de Europese top, kom je met een speler aan die op z’n 26e nog niet hoger dan Utrecht heeft gevoetbald.

30 september 2020 om 16:45

Als je hoort dat Joshua Brenet ook werd overwogen kan je bijna niet anders dan concluderen dat Ajax geen idee heeft wat een goede back allemaal moet kunnen.

30 september 2020 om 16:51

Inderdaad toen ik hoorde dat Ajax (schijnbaar) ook geinformeerd had bij Brenet kwam ik niet meer bij. Als een back nu heeft aangetoond niet het niveau van de Nederlandse top (laat staan Europees) dan is dat Brenet wel. Dan mag je echt nog in je handen klappen met Klaiber.

30 september 2020 om 17:48

Dit krijg je dus als je nationaliteit boven kwaliteit stelt.

30 september 2020 om 17:16

Klaiber is een prima optie... ik begrijp de zure reacties niet zo.

30 september 2020 om 17:25

Het gaat vooral om het bedrag. 7 miljoen voor een reserve back is gewoon veel.

30 september 2020 om 18:41

7 miljoen voor een backup voor een aanvaller / middenvelder vind ik wel reëel, maar voor een rechtsback vind ik het te veel. Daarbij komt ook nog eens dat ik me niet kan voorstellen dat je voor dat geld een beter alternatief had kunnen halen.

30 september 2020 om 17:27

Ik begrijp Klaiber meer dan Klaassen. Hij komt als reserve rechtsback. Of zelfs als reserve daarvan. Omdat achter Schuurs en Mazraoui nu alleen Timber, Rensch of eventueel van Gelderen zitten. een van die talenten opstellen kan best maar niet twee tegelijk. Dan moet je zoeken naar een back die iets minder is dan Mazraoui en zelf niet ook niet pas 18 is. Dan kom je in de eredivisie bij Klaiber uit, liever dat dan Atouba or Kristensen 2.0. Maar Klaassen maakt Ajax niet beter en extra ervaring hebben we op het middenveld ook niet nodig.

30 september 2020 om 18:07

@London Calling, Mazraoui is je eerste back dus je tweede back is een back up. Waarom kunnen Timber en Rensch dat niet invullen? Zeker Timber had en heeft meer wedstrijden in Jong Ajax gespeeld dan bijvoorbeeld Dest. En als je dan toch een rechtsback haalt, haal er dan 1 die een serieuze concurrent is van de huidige rechtsback en niet Klaiber.

30 september 2020 om 18:45

@D-Bergkamp. Timber en Rensch kunnen dat zeker invullen. Dat hebben Ten Hag en Overmars ook aangegeven. Alleen zijn dat, met name Timber, ook de back ups voor Schuurs. En daarvan hebben ze aangegeven Timber of Rensch kan, maar Timber en Rensch tegelijkertijd (nog) niet. En dat ben ik wel met ze eens, je kan niet met 2 zulke onervaren spelers naast elkaar spelen. Tegen RKC is dat geen probleem. Maar tegen serieuze clubs uit het linkerrijtje wel. Er zal nu vast wel iemand een wedstrijd vinden waarin dat wel goed ging in het verleden, maar we moeten niet doen alsof dit ooit structureel goed is gegaan. En met Schuurs en Mazraoui heb je een speler die voor het eerst een jaar in de basis speelt en een speler die al lange tijd kwakkelt met blessures, dan weet je dat er wedstrijden gaan komen waarin ze er beiden niet zijn.of je dan een serieuze concurent haalt of een backup is een keuze. Het probleem met de serieuze concurent is dat Mazraoui en de speler niet beiden kunnen spelen dus dan krijg je verhalen over kapitaal vernietiging. Veel spelers hebben ook geen zin om te komen als ze inschatten dat ze 2e keus worden. Spelers uit zuid amerika zien Ajax als opstap, niet als een club waar ze op de bank gaan zitten. En ook Ajax kan het geld maar een keer uitgeven (als je het eigen jaarverslag van gisteren er bij pakt kun je zien dat ze ondanks het CL voetbal, de verkopen van Ziyech, Vd Beek en anderen, over het seizoen 20/21 een verlies verwachten agv van Covit). Nou heb ik ook mijn bedenkingen bij Klaiber. maar met het huren van backups of het halen van ervaren transfervrije spelers voor zo'n rol heeft Ajax in het verleden ook niet veel geluk gehad.

30 september 2020 om 17:51

Ajax gaat natuurlijk nooit aansluiten bij de Europese top. Leuke ambitie, maar niet echt realistisch. Klaiber is een meer dan prima reserve rechtsback voor het huidige Ajax.

Als het meer dan 8 miljoen moet zijn, hoeft het van mij niet. Kan me wel voorstellen dat Ajax hem wil gebruiken op de plek van Alvarez aangezien hij tegenwoordig meer als een controlerende middenvelder schijn te spelen. Hoewel een echte Ajacieden is, en hij zeker bepaalde kwaliteiten heeft, is het niet de bedoeling dat we hier een hoop geld voor neer gaan tellen.

Niet zo zuinig zijn Marco Netto! Klaassen gaat dezelfde cijfers halen als Donny en is daarnaast ook nog een leider. 1 op 1 vervanging en je betaald er ook nog eens veel en veel minder voor dan wat je ervoor hebt gevangen (zowel transfersom van klaassen zelf als die van vd Beek).ik hoop als Psv'er niet dat hij komt. Maar als ik €225 miljoen op de bank heb en ik weet dat elke speler toch voor 3x de hoofdprijs wordt verkocht zou ik het als Ajax zijnde wel weten. Dan heb je met Blind, Tadic, Klaassen en evttagliafico genoeg ervaring om het team te dragen.

Ik ben erg enthousiast over een mogelijke terugkeer van Klaassen. Prima speler die wat mij betreft van harte welkom is. Stukken beter dan Klaiber en helemaal Brenet, die volgens Janssen ook als optie gezien werd.

Van mij hoeft hij niet terug te komen. En al helemaal niet voor 12 mln. Dat is veel te veel voor een speler die je in principe voor de breedte haalt.

Ik snap Ajax in deze niet. Waarom voor een Klaassen gaan, terwijl er nog overal uitstekende middenvelders zijn in het voetbal. Ik denk aan Hans Vanaken, die geweldig zou passen bij dit Ajax. Leest het spelletje zo goed, multi inzetbaar als 10, 8 en zelfs 6, waar hij volgens mij echt zou kunnen imponeren in het Europese topvoetbal. Bovendien beschikt hij over de nodige ervaring, veruit de beste voetballer in België en heeft hij de winnaarsmentaliteit als meervoudig Belgisch kampioen (totaal ander geval dan Marin, die in België ook maar mwah was).

Als ik nu de afgelopen dagen de transfertargets van Ajax lees, dan wordt ik daar toch wel een beetje treurig van. Klaiber, Klaassen en Djimsiti.. Klaiber vind ik onbegrijpelijk, want hij word toch vrijwel zeker tweede keuze achter Mazraoui en dan vind ik 5 tot 7 miljoen vrij veel voor een back-up. Klaassen vind ik een beetje dubbel. Natuurlijk is hij in zijn eerste periode van grote waarde geweest voor Ajax en is hij een gewaardeerde kracht bij Werder Bremen, maar ik zie dan toch liever iemand anders komen. Djimsiti kan dan wel op vele posities in de verdediging uit de voeten, maar dan nog vind ik hem niet nodig. Als rechtsback zou ik gewoon voor Mazraoui als eerste keus gaan, met daarachter Timber en Rensch. Ik zou dan voor iemand als Fosu Mensah gaan, in plaats van Klaiber en/of Djimsiti. Fosu Mensah is een paar jaar jonger, is geen basisspeler bij Manchester United en heeft nog maar 'n 1-jarig contract. Ook kan Fosu Mensah op meerdere posities uit de voeten (centraal in de verdediging, rechtsback en als defensieve middenvelder), heeft hij natuurlijk jarenlang in de jeugd van Ajax gespeeld en zie ik echt nog wel genoeg potentie in hem. Een middenvelder zie ik ook graag komen, maar dan echt een creatieveling en dat is Klaassen niet. Die moet het meer van zijn harde werken en meters maken hebben, maar ik heb dan liever dat Ajax iemand haalt die openingen kan forceren en met passes iets open kan breken en dan is het natuurlijk een optie die niet kan, maar ik zou echt een poging wagen bij Ihattaren. Schmidt heeft in de speelwijze die hij wilt hanteren, niet echt een plek voor Ihattaren en Ihattaren zelf lijkt ook niet echt tevreden te zijn. Natuurlijk is hij pas 18-jaar, maar dit is echt een pareltje en ik zou me echt gewoon melden bij PSV met een bod van 20 tot 25 miljoen en desnoods een doorverkooppercentage van maximaal 10%. Want ik denk dat Ihattaren bij Ajax echt wel zal draaien en in de toekomst voor veel geld verkocht zal worden. Zie opstelling: ik heb nu voor een blok met Gravenberch en Kudus gekozen en Ihattaren ervoor en dat is natuurlijk best aanvallend. Tegen bepaalde teams zou ik Martinez op de plek van Gravenberch of Kudus neerzetten. En in de aanval zou ik op de vleugels rouleren tussen Antony, Neres, Promes en in de punt van de aanval zou ik dat ook doen tussen Tadic en Promes.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico
Gravenberch
Kudus
Antony
Ihattaren
Promes
Tadic
30 september 2020 om 17:45

Klaiber komt ook als 2e of 3e keus achter Mazraoui. Je moet hem niet zien als versterking voor de basis. Dat zelfde geld voor Djimsiti. Op dit moment heeft Ajax eigenlijk maar 6 eredivisie waardige verdedigers (tagliafico, Martinez, Blind, Schuurs, Timber en Mazraoui) en je kan nu al uittekenen dat he daarmee in de knel gaat komen. Schuurs in zijn eerste jaar in de basis niet alles kan spelen, Mazraoui was al blessure gevoelig, Martinez kwakkelt ook zo nu en dan en over Blind kun je ook best twijfels hebben of die het hele jaar kan spelen. Dan wordt de spoeling achterin wel dun. Dan moet je zo meteen ineens met Timber en Rensch tegelijk gaan spelen, dat gaat hem helemaal niet worden natuurlijk. Klaiber wordt niet gehaald zodat je van Bayern kan winnen, maar wel om te voorkomen dat je tegen clubs als Groningen/vitesse e.d. onnodig puntverlies gaat leiden. Het zelfde geld voor Djimsiti die ook nog eens wat lengte mee brengt want op Schuurs na heb je bij hoge ballen niet veel aan de huidige verdedigers en veel lengte staat er verder ook niet in het veld..

Zeefuik wilde naar Duitsland,dan heb je in Janmaat en Ter Avest betere opties dan Klaiber.in Jong Ajax spelen Rensch,j.timber en van Gelderen ,maar die zijn onvoldoende als rechtsback en ook onvoldoende voor het centrum.er mag nog wel wat gehaald worden voor de achterhoede reserve spelers.

Klaassen en Rachica hielden werder erin. Dus denk dat ze 10mil wel accepteren.

Ik zou eerder Lasse Schone halen, met een dubbele 6 spelen. Gravenberch ernaast. Kudus op 10.

Onana
Mazraoui
Martinez
Blind
Tagliafico
Gravenberch
Schone
Anthony
Kudus
Neres/Promes
Tadic

Als die niet komt, wat ik ook niet erg zou vinden. Is dan Eriksen niet haalbaar? Die vent is de jojo van inter op het moment , zeker nu Vidal vandaag op z’n positie is opgesteld

Mooi zo! Klaassen kan op zes spelen want ik ben totaal niet overtuigd van Alvarez op zes. Van beide eigenlijk niet. Heb dan liever iemand die verstoppertje speeld (Klaassen/ de bal niet wilt hebben, alibi beweging) dan een locomotief slak Alvarez. Ik beledig de slakken partij excuses daarvoor.

Lekker laten gaan, kom op zeg. Geef lekker de jeugd een kans, daar loopt veel meer kwaliteit. Met deze selectie hoor je kampioen te worden, elke wedstrijd in de CL is meegenomen. Houd die miljoenen lekker in je zak, die heb je straks hard nodig !!!’

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren