Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester City wil transferrecord verbreken voor komst Messi’

Laatste update:

Manchester City gaat werk maken van de komst van Lionel Messi. Althans, dat is wat The Sun dinsdag schrijft. De Engelse topclub heeft volgens de Engelse tabloid aan Barcelona laten weten dat het bereid is om honderd miljoen pond (113 miljoen euro) op tafel te leggen. Het eerste contact met de Catalanen zou eind december gelegd zijn.

/

Manchester City heeft geen formeel bod uitgebracht op de Argentijns international, maar heeft Barcelona duidelijk gemaakt dat zij het geen probleem vinden om ruimschoots over het transferrecord van Paul Pogba heen te gaan. De Fransman maakte afgelopen zomer voor 105 miljoen euro de overstap van Juventus naar Manchester United. Barcelona heeft geweigerd om een prijskaartje om de nek van Messi te hangen en heeft ook niet laten weten of de 29-jarige sterspeler te koop is.

Bij the Citizens staat Josep Guardiola sinds afgelopen zomer aan het roer en zijn start in de Premier League is niet goed te noemen. Een hereniging met Messi zou er voor moeten zorgen dat Manchester City de strijd aan kan gaan met de Europese topclubs. City denkt tevens dat de band van Guardiola met Messi voor een overstap kan zorgen. The Sun meldt dat Messi in Manchester 909.000 euro per week kan verdienen.

Is Lionel Messi bezig aan zijn laatste seizoen bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Droom verder. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat Messi Barcelona zal verlaten, ook niet als hij weer herenigd zou worden met Guardiola. En Barcelona gaat natuurlijk nooit akkoord met een "schamele" 100 miljoen. Ik weet dat shirtverkoop niet alles is, maar de shirtverkoop van een Messi of Ronaldo gaat al minstens 100 miljoen opleveren. Iedereen in de wereld koopt deze shirts.

Noem het belachelijk of niet, maar in de wereld waarin we nu leveren zijn de 2 beste spelers van de wereld (ronaldo en Messi) gewoon minstens 200 miljoen waard.

Elk jaar opnieuw zien we dit soort berichten. De media stookt bewust wat onrust omtrent wereldklasse spelers om mooie artikelen te kunnen schrijven. Het zal niet lang duren of de berichten zullen de wereld in komen dat Messi ruzie heeft met het bestuur, en Ronaldo het niet meer kan vinden met teamgenoten. Nog geen week later tekenen ze een nieuw contract of komen ze met een interview dat er helemaal niets aan de hand is/was.

17 januari 2017 om 08:35

Noem me gek maar dat is realistisch voor iemand met nog een jaar te gaan.

17 januari 2017 om 09:03

Het lijkt me zo chill als je als journalist gewoon een verhaaltje mag schrijven zonder feitelijke onderbouwing en er voor betaald krijgt... 'er zou contact zijn gelegd', geen formeel bod, geen prijskaarte (feitelijk onjuist want er is een afkoopsom in zn contract - lijkt me prijskaartje genoeg), 'voor een overstap kan zorgen'... echt genant...

17 januari 2017 om 09:22

@mat_el

Het uitgangspunt van 'kranten" als de Sun is niet het brengen van nieuws, maar zoveel mogelijk exemplaren verkopen. Dat lukt meestal het beste met sappige artikelen en het waarheidsgehalte van die artikelen is daarom van ondergeschikt belang.

17 januari 2017 om 09:53

Tja Scepticus, daar heb je wel gelijk in en helaas werkt het vrij goed. Ik word bij "manchester City wil transferrecord verbreken voor komst Messi" wel getriggerd om het te lezen, terwijl ik eigenlijk voor het klikken al weet dat ik een onzinartikel tegemoet ga...

17 januari 2017 om 10:43

Shirtverkoop gaat echt niet zoveel opbrengen hoor, ook bij Messi niet. Ben het wel eens met de rest. Deze man kost sws een stuk meer, maar ook dit is gewoon weer een bullshit verhaal. Het is tenslotte ook The Sun

17 januari 2017 om 11:01

Dat zeg je wel, maar de shirtverkoop van zowel Ronaldo als Beckham bij Real zorgden binnen twee dagen voor het terugverdienen van de transfersom. Nu is City geen Real, maar denk dat het buiten het sportieve om (messi zal in zijn eentje geen 200 miljoen bij elkaar voetballen voor City) marketing technisch zeker interessant EN rendabel is.

17 januari 2017 om 11:48

jantjeh23,
Kun je dat onderbouwen? Of heb je er van horen zeggen?

Binnen 2 dagen is een beetje heel erg snel denk ik.
De shirtjes die verkocht worden kosten natuurlijk ook geld om in te kopen. Daarnaast verdiend Adidas meer aan een shirtje dan dat real dat doet, daarnaast had Ronaldo zijn eigen merchandise rechten in handen.
Daarnaast moet je ook kijken naar omzetderving. Hoeveel mensen hadden sowieso al een Real shirt gekocht, en kiezen nu Ronaldo, terwijl ze anders bijvoorbeeld Kaka of Robben hadden gekozen. (Of geen naam).
De reclamekosten die gepaard gaan met de shirtverkoop? Laten we die buiten beschouwing? Je ziet immense spandoeken en posters die speciaal gemaakt zijn voor de aankoop van de speler Die zijn niet gratis geloof ik.
Het is wel wat ingewikkelder dan even 1 miljoen shirtjes keer 90 euro is 90.000.000 voor Real Madrid.

17 januari 2017 om 11:54

Wat een onzin! In zijn eerste seizoen zijn 1.2 miljoen shirts verkocht. Hij kostte 94 miljoen. Dat zou 78 euro pure winst per shirt zijn. En dan hebben we het over een heel seizoen, niet twee dagen.

Een club vangt maar een euro of vijf voor zo'n shirtje. 6 miljoen dus in het eerste seizoen. Maar dan moet het salaris nog betaalt worden...

17 januari 2017 om 12:28

Haha komop, neem niet alles zo makkelijk over. Klopt niets van.

Het bedrag voor Ronaldo was 94 miljoen. Er zijn 1.2 mln shirts van Ronaldo verkocht in zijn eerste seizoen, dat zou betekenen dat Real bijna 80 euro per shirtje winst zou maken.. Nee, echt niet. Misschien de helft, maar ook dat niet denk ik. Kan hier echter geen goede bron van vinden, de ene zegt 5-10 euro, de andere de helft. Maar goed, dat bedrag heb je dus never nooit terug in éã©n jaar, laat staan twee dagen..

Nu moet je je ook nog bedenken dat er salaris etc. betaald moet worden, dus die winst van shirtjes valt keihard tegen.

17 januari 2017 om 11:17

Zolang er geen 200 miljoen voor een speler betaald is, is je inschatting dat Messi en Ronaldo 200 waard zijn een slag in de lucht. Je had ook 400 miljoen kunnen zeggen. En ook de shirtverkoop is niet zo eenvoudig: de vraag is niet alleen of City tientallen miljoenen shirts van Messi verkoopt, maar of ze tientallen miljoenen shirts meer verkopen dan eerst. Ik betwijfel dat. Ik denk wel dat je gelijk hebt dat Messi niet zal willen: in Manchester wonen als je Barcelona gewend bent?

17 januari 2017 om 12:25

messi heeft na dit seizoen nog maar 1 contractjaar , de echte reele verkoopwaarde is hierdoor in dalende lijn en zo is de onderhandelingsmarge van barca enigszins zwakker dan voorheen ..... indien messi geen ander contract tekent met barca vertrekt hij zelfs gratis in de zomer van 2018 zo wordt het voor barca moeilijk om de echte marktconforme prijs te vragen die om de nek van messi hangt en zal het , indien messi echt wil vertrekken, toch rationeel moeten handelen .....

17 januari 2017 om 14:45

Ik ben het allemaal met jullie eens met betrekking tot zijn huidige contractduur, maar we hebben het nu allemaal over "reeel". Ja, misschien ben ik dan nu de moraalridder om te zeggen dat geen enkel bedrag in het huidige voetbal reeel is, maar laten we wel wezen: Pogba die 2 leuke seizoenen speelt voor meer dan 100 miljoen kopen, of 1 van de 2 buitenaardse wezens die nagenoeg elke week een record aan diggelen schopt kopen.

Ik snap dat we heel veel kunnen relativeren, maar we moeten wel beseffen dat we het hier over Messi hebben en dat er in de huidige voetbalwereld rare dingen gebeuren. Kijk naar China.

Nogmaals, ik denk persoonlijk dat Messi hier helemaal geen zin in heeft en lekker bij Barcelona blijft en daarna misschien nog eens naar China (geld) of z'n thuisland wilt. Maar goed, dat is mijn mening.

17 januari 2017 om 15:18

hola, daar ben ik het ook mee eens hoor , al die grote bedragen zijn belachelijk maar die bedragen ontstaan .....uit de wet van vraag en aanbod ....en wat zouden we zelf doen ? voor het grote geld gaan als men je het aanbiedt is geen misdrijf hé ....

dit alles voor voetbal , een ' bijkomstig tijdverdrijf ' tijdens de mensen hun dagelijks leven.... te gek gewoon....terwijl er zoveel meer noodzakelijke dingen nodig zijn voor een groot deel mensen ....

persoonlijk denk ik ook niet dat messi ooit voor een andere club zal spelen dan barca hoor, ik gaf enkel de markteigenschappen weer in combinatie met de contractduur .

Lijkt me volledige onzin! De kans is groter dat Messi lekker teruggaat naar Argentinië en bij Newell's gaat ballen dan dat hij deze overstap tegen zo een transfersom maakt!

113 miljoen lijkt me een heel redelijke prijs voor iemand van 29, zelfs al is het Messi. Ik denk dat Messi sowieso rond zijn 31ste achteruit gaat met zijn fysiek. Argentijnen staan sowieso niet bekend dat ze lang meegaan op topniveau. Messi moet het vooral hebben van zijn techniek en dat verkeer je niet snel. Wel je fysiek. Zou ook mooi zijn om Messi eens in een andere competitie te zien. Maar ik zie hem niet bij City tekenen op z'n 29ste. Hij zal daar nooit hetzelfde niveau halen als een tijdje terug bij Barcelona. Ik denk dat hij wel verstandiger is.

17 januari 2017 om 10:02

"argentijnen staan sowieso niet bekend dat ze lang meegaan op topniveau"?

Ik ben het met heel je verhaal eens, behalve dit gedeelte. Messi speelt al sinds zijn debuut op een ongelooflijk hoog niveau, en houdt dit al 11/12 jaar vol.

Naast Ronaldo is er geen speler geweest in de hele voetbalgeschiedenis die dit niveau zo lang vasthoudt. Nee, ook geen Cruijff, Pele, Maradona of wie dan ook. Wat die twee doen, en hoe lang zij dat volhouden is gewoon bizar. Dus om te stellen dat Argentijnen dit 'niet lang zouden volhouden' slaat gewoon helemaal nergens op, want dan is Messi inderdaad geen Argentijn maar een buitenaards wezen.

Daarnaast heb je Javier Zanetti die door is gegaan tot z'n 41e, Veron die onlangs zelfs terug is gekomen, Batistuta die gestopt is op z'n 36e. Diego Simeone gestopt op z'n 36e, Cambiasso die al 36 is en nog speelt.

Dus ik vraag me echt heel erg af, waar jij het vandaan haalt dat Argentijnen niet lang door kunnen gaan? Ze gaan langer door dan Nederlanders.

17 januari 2017 om 10:14

Wat betreft argentijnen en lang doorgaan...koningin Maxima kreeg op haar 36e nog een dochter dus zijn verhaal gaat inderdaad mank. Geen idee hoe die daar bij komt.

17 januari 2017 om 10:22

Je spreekt jezelf ook wel tegen. Eerst zeg je dat Messi achteruit zou gaan door zijn fysiek rond zijn 31e, en daarom de prijs logisch is. En vervolgens zeg je (terecht) dat Messi het niet moet hebben van zijn fysiek maar juist van zijn techniek. Dan maakt het toch niet heel veel uit voor de prijs dat hij op zijn 31e fysiek achteruit zou gaan? Messi begint nu al vaak terug te zakken en het zou me ook niks verbazen dat hij net als Rooney zomaar een aanvallende middenvelder kan gaan worden over een paar jaar.

17 januari 2017 om 12:28

fysiek achteruit gaan betekend vaak ook blessuregevoeliger worden he.

Gaan we nu serieus berichten van the Sun breed uitmeten? Really? Ik snap dat Voetbalzone hun informatie en artikelen van andere sites afhaalt, en dat is ook een kwaliteit, maar kom op, van the Sun.. wat zij verspreiden is zelfs nog te slecht voor de wandelgangen. Dus om even op dit artikel aan te haken, nee dit is niet waar en gaat nooit gebeuren. 909.000 per week, dat is echt onrealistisch veel.

Hoe vaak hebben we dat nou niet al gelezen. City wil Messi ..

Mij benieuwen if hij ooitnog voor een andere grote club zal spelen in Europa. Denk zo van niet. Eerder terug naar Argentinië om daar nog een of twee seizoenen te spelen..

Wat een onzin. Waarom zou Messi naar City gaan?

17 januari 2017 om 10:51

The Sun

17 januari 2017 om 10:57

Voor de zon blijft hij beter in Barcelona spelen.

Pep is het volgens mij helemaal kwijt.

Anders wordt hier nog serieus gereageerd. Schandalig van VZ dat een artikel van The Sun zo breed uitgemeten wordt. Artikelen van deze krant zijn niet eens wandelgangen waardig.

Hoe graag ik Messi ook eens bij een andere club en of competitie zou willen zien denk ik niet dat dit gaat gebeuren. Enige reden die ik me kan bedenken is vanwege het financiele aspect; nog meer verdienen en een plaats waar hij geen gezeik heeft met de belastingdienst. Sportief gezien kun je amper omhoog gaan.

Messi zou op dit moment echt gek zijn als die naar City gaat. Spelen niet best en missen kwaliteit, zeker achterin.
Enige reden zou kunnen zijn dat Messi graag met Pep samenwerkt, maar geen idee hoe die verhouding tussen die 2 is, vast goed, maar geen idee of dat goed genoeg is om daarheen te gaan.
Tenzij City nog meer versterkingen aan Messi beloofd, dan is het een mogelijkheid, maar ik zie het niet snel gebeuren. Messi is en blijft een 'kind' van Barca.
Is wel weer de roddelkrant van Engeland trouwens, dus geen idee hoe serieus je dit moet nemen.

Messi in een elftal met vriend Aguero.
Liever niet koop dan goede backs en een betere middenvelder en keeper.

Het was weer wachten op het bod van Manchester City dit jaar. Ze blijven het ieder jaar weer proberen. kan me herinneren dat het vorig jaar of 2 jaar geleden zou gaan om 250 miljoen. Dit is gewoon een lachertje. Daar zou niet eens aandacht aan geschonken moeten worden. Gewoon zonder de envelop met het bod te openen naar de prullenbak verwijzen.

17 januari 2017 om 19:18

Als je het artikel nou ff goed leest, dan zie je dat er niet eens een bod is gedaan.

En dan in Engeland met de vinger richting China wijzen. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet als je het mij vraagt. De transferbedragen die in Engeland worden uitgegeven zijn net zo krankzinnig als in China.

Volgens mij zul je minimaal met het dubbele van dat bedrag moeten komen aanzetten wil je enigszins serieus genomen worden.

Ik dacht vroeger ook dat het verhaal van Ortega best eens waar kon zijn. Nou... zal een reactie geven... het bestaat... Niet! Messi en Barca vinden het niet erg om ruimschoots 'nee' te zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren