Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester City handelde illegaal bij komst van veertienjarige Sancho’

Laatste update:

Toen Jadon Sancho in maart 2015 de overstap maakte van Watford naar Manchester City, hebben the Citizens volgens Der Spiegel een bedrag van 230.000 euro betaald aan zijn zaakwaarnemer Emeka Obasi. Met de betaling probeerde Manchester City regels van de FIFA te omzeilen, zo luidt de berichtgeving. De krant baseert zich op documenten van Football Leaks.

Volgens de documentatie werd Obasi officieel betaald voor zijn scoutingswerkzaamheden in Zuid- en Centraal-Amerika. In werkelijkheid zou het geld echter direct in verband staan met de overstap van Sancho. De aanvaller was destijds veertien jaar en volgens de reglementen van de FIFA mogen zaakwaarnemers niet betaald worden bij transfers van minderjarige spelers. Manchester City gaat niet inhoudelijk in op de berichtgeving.

"We reageren niet op materiaal dat uit de context is gehaald en is gehackt of gestolen van de City Football Group en personeel van Manchester City. Het is een bewuste en doorzichtige poging om de reputatie van de club te beschadigen", aldus een woordvoerder van de club. Sancho speelde tot 2017 voor Manchester City en vertrok daarna voor circa acht miljoen euro naar Borussia Dortmund, waar hij furore maakt.

Der Spiegel claimt verder een e-mail te hebben gelezen van de club aan de vader van Sancho, waarin werd geschetst hoeveel geld de voetballer zou kunnen verdienen aan salaris en bonussen als hij eenmaal een profcontract zou hebben. Een advocaat van Manchester City betoogde later dat die e-mail niet als aanbieding gezien moest worden. Vrijdag kreeg Chelsea nog een transferverbod opgelegd voor twee windows, vanwege het overtreden van regels met betrekking tot het vastleggen van jeugdspelers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had dat toen gezegd nu speelt tie al bij Dortmund wat een nonsens zeg

23 februari 2019 om 19:02

Dus? Dan is het mits het waar is maar dat verwacht ik wel, toch nog steeds goed om dit te openbaren? Misschien zijn ze er ook pas net achtergekomen.

Had dat toen gezegd nu speelt tie al bij Dortmund wat een nonsens zeg

Had dat toen gezegd nu speelt tie al bij Dortmund wat een nonsens zeg

23 februari 2019 om 15:40

Nee City is idd een hele nette club dus daar zal zoiets niet gebeuren....

23 februari 2019 om 15:41

Der Spiegel is geen boulevardblad. Daar kun je gedegen journalistiek onderzoek van verwachten. Waarom je dit dus zonder verdere informatie betwijfelt is mij de vraag?

23 februari 2019 om 15:42

Hoezo? Als jij een auto steelt, maar hem niet meer hebt, dan heb je geen auto gestolen? Wat een logica zeg.

Der Spiegel staat er redelijk op qua betrouwbaarheid, en veel van wat van football leaks komt is waar gebleven. En dit is verre van de eerste schimmige deal van een voetbalclub met een zaakwaarnemer.

25 februari 2019 om 12:30

Dus Chelsea heeft nu voor niets een transferverbod gekregen, net zoals Barcelona en Atletico in het verleden?

Geld laat bijna altijd een spoor na, tenzij je met koffers vol geld gaat werken, het enige wat moeilijk is is dat spoor zien te vinden.

23 februari 2019 om 19:00

Op basis van wat precies betwijfel jij det dit niet waar is? Football Leaks doet gedegen onderzoek en stellen misstanden in het voetbal aan de kaak. Gelukkig maar.

Der Spiegel zal ook wel bloed ruiken, de FIFA heeft al aangekondigd dat Man City de volgende club op de lijst is waar ze diep onderzoek naar gaan doen. Het zou mij dus niets verbazen als zij de volgende zijn die twee windows geen transfers mogen doen!

23 februari 2019 om 16:04

Het is jammer dat twee windows geen transfers nagenoeg niets voorstelt. Dat is alsof je een miljonair een boete geeft van €25,-. Zeker een club als City kan zo ongeveer twee volwaardige elftallen opstellen. Het zal ze niet triggeren een cultuuromslag te maken. Zo'n club 5 jaar uitsluiten van Champions League voetbal heeft meer invloed denk ik.

23 februari 2019 om 16:13

Fifa wil juist niet de Champions League erbij betrekken omdat de grote teams anders weer gaan praten over een Super League. Dat is juist de reden waarom de bovenste 4 landen, 4 teams naar CL mogen sturen.

23 februari 2019 om 17:05

Nou bij man city zou het idd niet echt uitmaken als ze 2 windows geen spelers mogen kopen maar bij chelsea word dit wel echt een groot probleem.

23 februari 2019 om 19:04

Die hele CL is een lachertje, al heel erg lang. Ze moeten de naam van het toernooi ook veranderen want het heeft niks met kampioenen te maken. De eerste 4 van Italie, Spanje, Engeland en Duitsland.. daarvan zijn er 4 kampioen.. Laat die zogenaamde grote clubs lekker een eigen toernooi opstarten, op termijn is dat een zegen.

25 februari 2019 om 12:32

Daar wordt achter de schermen al lang over gesproken, en als de clubs denken er meer aan te kunnen verdienen zullen ze dat ook vrij snel doen. En qua sponsoring en prijzengeld is dat makkelijk te doen, stel dat de grote clubs uit de CL stappen dan keldert heel de waarde van de CL.

Der Spiegel..., daar gaat de geloofwaardigheid. Laatste tijd alleen maar vuurtjes aan het stoken in de voetballerij. Wellicht met korreltje zout nemen?

23 februari 2019 om 16:17

Stoken, stoken.. Wellicht is de waarheid boven water brengen een betere benaming.

23 februari 2019 om 17:36

Dat is dan ook wel weer heel goedgelovig. Der Spiegel is even makkelijk een inzetbare speelbal van een corrurent met een agenda. Zonder daarmee overigens de intentie van der Spiegel te betwijfelen, echter zijn de achterliggende krachten ook voor een onderzoekskrantje te groot om zeker te weten dat ze niet bespeeld worden.

(Nee ik ben geen aanhanger van complottheorieen😂)

23 februari 2019 om 19:07

Niks mis met “complotdenken”. Klinkt negatief maar is het niet. Onzekere en bange mensen willen dat niet standaard het vertelde verhaal geloven belachelijk gemaakt word. Kunnen ze in hun comfortbubbel blijven. On: Geen enkele bron is idd 100 procent betrouwbaar. Maar FL staat er wel goed op, toch?

23 februari 2019 om 19:58

Haha, wat ik eigenlijk alleen maar wilde aangeven; waarom is het gelijk stoken? En waarom zou er met stoken iets mis zijn? Niet alles is positief en als dit soort zaken gebeuren, moet je ze - als het waar is - boven water halen.

Of moeten we alle negativiteit / foute dingen lekker in de doofpot stoppen?

23 februari 2019 om 16:48

Der Spiegel is juist 1 van de meest betrouwbare kranten binnen het hele voetbalcircuit. Volgens mij roep je maar wat man... Als het nou The Sun was oid dan hadden we het met een korreltje zout mogen nemen.

23 februari 2019 om 17:38

Of juist niet met een korreltje zout nemen, omdat een zekere Cristiano Ronaldo nogal diep in de shit zit dankzij de bevindingen van Der Spiegel-journalisten.

Waar rook is is vuur. Maar ja deze wanpraktijken worden niet of nauwelijks bestraft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren