Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong zou zondag negentig minuten kunnen spelen tegen Ajax

Laatste update:

Luuk de Jong lijkt klaar voor negentig minuten tegen Ajax, volgende week zondag de tegenstander van PSV. De aanvalsleider van de Eindhovenaren deed zondag tegen NEC (3-0 overwinning) zestig minuten mee en hij luisterde zijn basisplaats op met een doelpunt na rust. De Jong benadrukt na afloop bij ESPN wel dat er wat betreft de topper tegen Ajax nog geen definitieve keuzes zijn gemaakt.

"Ik heb nu zestig minuten gespeeld", zo opent De Jong het gesprek met verslaggever Cristian Willaert. "Donderdag moeten we goed afwegen wat we gaan doen, omdat zondag ook een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Daarover moeten nog keuzes gemaakt worden." De PSV-spits, die donderdag tegen Arsenal heel sterk inviel, doelt daarmee op het laatste groepsduel in de Europa League tegen Bodø/Glimt. PSV is al door en speelt in Noorwegen alleen nog voor de groepswinst. Momenteel voert Arsenal de poule aan, met twee punten voorsprong op de Eindhovense club.

De Jong komt daarnaast terug op het afgekeurde kopdoelpunt in de ontmoeting met NEC. "Wat ik me kon herinneren, was de regel dat als de verdediger de bal probeert aan te nemen, dan is de buitenspelsituatie alweer voorbij. Daarna pakte Cody (Gakpo, red.) de bal af. Hij zette toen voor en daarna scoorde ik. Dat gaf ik ook aan de scheidsrechter aan. Maar die regel is weer aangepast, dus toen dacht ik: laat maar gaan", aldus De Jong, die na rust wel trefzeker was vanaf elf meter.

Ruud van Nistelrooij benadrukt na het gewonnen duel met NEC dat alle fitte en beschikbare spelers deze week afreizen richting Noorwegen. "We willen dat iedereen in het ritme blijft. We bouwen de selectie nu op. Luuk de Jong speelde er nu weer zestig en Anwar El Ghazi ook. Ik kijk er enorm naar uit dat iedereen negentig minuten kan spelen", verklaart de hoopvolle coach van PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi nieuws! Ik hoop dat Madueke ook kan starten tegen Ajax en wellicht 60 minuten kan spelen.

30 oktober 2022 om 17:54

Dat zou heel mooi zijn inderdaad. Sinds ie terug is komt er echt constant gevaar van Madueke af. Goede voetballer is dat ook zeg. Zo zonde van zijn blessuregevoeligheid. Hopelijk kan hij dat nu een tijdje achter zich laten. Al denk ik dat Ajax nog te vroeg voor een basisplek is voor hem.

31 oktober 2022 om 14:59

Zeker, maar start je met Madueke dan is het wel de vraag wie je af laat vallen. Tegen een sterke tegenstander is wel duidelijk dat Gutiérrez de eerste man is die je op het middenveld opstelt. Wie is dan de klos tussen Sangare, Veerman en Xavi?

Zou starten zoals tegen Arsenal. En hopelijk kan Mauro Max vervangen als basisspeler.

31 oktober 2022 om 08:32

Lijkt me wel, heeft nu 2x (?) 45 minuten gespeeld.

Hopen voor Ajacieden dat Bassey hem in bedwang kan houden want blind en Timber kregen totaal geen grip op hem in combinatie met Til in de Johan Cruijff schaal. Lekker op de noordpool met jong PSV spelen of in ieder geval elke belangrijke basisspeler een helft rust gunnen en dan vlammen tegen Ajax zondag.

30 oktober 2022 om 17:55

Laat Alvarez maar switchen met Timber dan. Luuk zal het vervelender vinden om tegen Alvarez te moeten staan die er wel hard inkleunt. Ik verwacht dan wel minimaal 1 elleboog in deze wedstrijd van Alvarez of van Luuk haha. Maar misschien wel nog belangrijker is het om zeer kort te gaan dekken op Gakpo zodat hij zijn gevaarlijke voorzetten zo min mogelijk kan gaan geven.

30 oktober 2022 om 18:03

Dan krijgen we op zeker een penal tegen.

30 oktober 2022 om 18:13

Liever 1 penal tegen dan 4 kopgoals tegen
Alvarez kan tenminste wel koppen.

30 oktober 2022 om 18:25

Inderdaad, elke corner PSV is raak met de kop kwaliteiten van Timber en Blind. Kansloos.nl

31 oktober 2022 om 15:01

Prima toch? Beetje werken aan t doelsaldo in Amsterdam. Teken ik voor!

30 oktober 2022 om 17:56

Nou, Bassey mocht na een paar minuten weer naar de kleedkamer, als je toch refereert naar de JC schaal. En hoop voor heel NL eigenlijk wel dat Xavi speelt ipv Til..... of iemand anders ipv Til.

Als ie er in de 90e minuut maar uit gaat dan, hebben we er in de blessuretijd in ieder geval geen last van OT: belangrijke opsteker voor PSV dit, je zag tegen Arsenal hoe hij de ploeg kan dragen. Ik durf er geen pijl op te trekken zondag eerlijk gezegd, kan alle kanten op. Maar een ding is zeker lijkt me: beide ploegen gaan scoren.

30 oktober 2022 om 17:57

Ach, 0-3 of 0-4 maakt ook niet zoveel meer uit toch? 😉 Maar serieus: over volgende week durf ik ook weinig te voorspellen inderdaad. Beide ploegen zijn redelijk onvoorspelbaar dit seizoen. Al kan ik me niet voorstellen dat Ajax zich in eigen huis door PSV laat overrompelen. Hopelijk beide ploegen zoveel mogelijk op oorlogssterkte.

30 oktober 2022 om 18:01

Nou Fossen met dat waterhoofd dat wij als trainer hebben kan ik je wel zeggen dat er binnen Ajax supporters zelden zo weinig vertrouwen is voor een Ajax PSV als deze editie.
Als PSV ze allemaal fit heeft en kan spelen met Simons op 10 en een voorhoede Madueke, De Jong en Gakpo dan sluit ik een Napoli uitslag niet uit. Bijna niet voor te stellen dat 1 zo'n leeghoofd als trainer je plezier in elke wedstrijd vooraf al kan ontnemen.

30 oktober 2022 om 18:04

Ik helaas wel, Ajax in topduels in dit seizoen is een hopeloze combinatie gebleken tot op heden. Van PSV kun je een hele boel zeggen, maar tegen Monaco, Feyenoord, Arsenal en in de JC Schaal hebben ze in ieder geval bewezen van topclubs te kunnen winnen. Verder dan een 4-0 winst op Rangers zijn wij nog niet gekomen... Kortom, ik verwacht een hele zware wedstrijd voor ons.

30 oktober 2022 om 18:09

Ik vrees ook een nederlaag, wellicht zelfs een pak rammel. Ik kijk echt met 0 vertrouwen uit naar dit duel, sterker nog.. ik zie er tegenop.

30 oktober 2022 om 18:32

@fossen
PSV zal zijn favoriete spelletje spelen en Ajax laten komen. Daarbij is waarschijnlijk elke standaard situatie raak. Bij Ajax kan alleen Alvarez een beetje koppen en met het wapen de dode spelhervatting is PSV dit jaar voor mij helaas zwaar favoriet. Te meer omdat ik Ajax dit jaar met name bagger wedstrijden heb zien spelen. Fortuna uit, Sparta uit, Volendam uit, allemaal hakken over de sloot. Europees twee keer zwaar te kakken gezet. Dit is het slechtste Ajax dat ik in jaren gezien heb. En dan heb je ook nog te maken met een trainer die hardnekkig blijft vasthouden aan dezelfde opstelling omdat Tadic en Blind de baas zijn. Ik zie het dus somber in.
Daarbij is PSV nu best in vorm en hebben ze hun geblesseerden terug

30 oktober 2022 om 18:34

@diego_forlan
Sterker ook, hoop ik stiekem dat het gaat sneeuwen en dat de wedstrijd wordt afgelast. Dit wordt een pak rammel en wie weet het einde van Schreuder

30 oktober 2022 om 18:38

Ik ben helaas ook bang dat dit een 3 of 4-0 gaat worden.

30 oktober 2022 om 18:51

@hansje1969 Gewoon het dak dicht en dan kan het ook niet afgelast worden door het weer

30 oktober 2022 om 19:01

Nou ik herinner me een Ajax AZ die ooit afgelast werd. Te veel sneeuw op het dak of te gevaarlijk voor het verkeer or what ever it was. Die kans acht ik groter dan een overwinning dit jaar

30 oktober 2022 om 20:15

@ajaxclub,
Maar hoe zou jij dan willen spelen ? Iedereen heeft zoveel kritiek op deze trainer, maar met deze verdedigers zie ik vooral kwaliteit tekort.



Nou perfect, Bassey zal dan de kopduels met hem aan moeten gaan, Timber is daar toch wel kwetsbaar in gebleken.

Ik heb er vrij weinig vertrouwen in dat dit goed gaat komen voor Ajax. Schreuder is echt niet de juiste man.

30 oktober 2022 om 18:01

Ja eh boeien, paar keer verliezen en ze kunnen zich ook niet meer verschuilen achter het 'we staan 4 punten voor'. Die vent past niet bij Ajax, lekker wegwezen. Hopelijk valt het seizoen dan nog te redden of wellicht is het seizoen dan al verloren, ook best. Zolang er maar iemand komt die Ajax normaal laat spelen.

30 oktober 2022 om 18:04

Ik hoop stiekem dat ons Louis nog zin heeft na het WK. Iemand die speelt naar de mogelijkheden van zijn elftal en harde keuzes durft te nemen. Enige nadeel is dat je dan Blind zo goed als altijd basis hebt staan..

30 oktober 2022 om 18:02

Als Bassey niet moet kiezen tussen 3 man omdat die 2 naast hem weer eens bij de cornervlag van de tegenstander staan te chillen.

30 oktober 2022 om 20:02

Maar Bassey is sterk, maar over het algemeen niet met kopduels.

30 oktober 2022 om 18:03

PSV blijft ook wel wisselvallig, vooral uit. Dat bleek wel tegen in Enschede, Leeuwarden en Groningen dit seizoen. Wel denk ik dat het spel van Ajax koren op de molen is voor PSV. Ajax speelt toch altijd naar voren en laat veel ruimte liggen. Met Gakpo en Madueke is er de snelheid om daarvan te profiteren. Daarnaast is Ajax niet sterk in standaardsituaties, dus daar kan Luuk de Jong wel iets mee. Wel blijft Ajax altijd Ajax en zullen zij in Amsterdam zonder uitsupporters er een heet potje van maken. Ik denk daarom een 2-2

30 oktober 2022 om 18:07

Gakpo tegen Sanchez of Rensch en Blind tegen Madueke is eigenlijk een beetje valsspelen. Corners zijn echt een heel groot probleem bij Ajax ja. PSV is inderdaad wisselvallig, maar als er 1 club is waartegen je je spelers niet zo hoeven te motiveren is het Ajax wel.

Denk dat PSV wint, 1-3. Schreuder stelt Klaassen waarschijnlijk weer op, dan speel je al met 10 man.

30 oktober 2022 om 20:42

Laten we het hopen, want dan blijft de competitie nog een beetje spannend..

30 oktober 2022 om 18:58

Denk dat het 4-4 wordt ofzo, beide teams aanvallend erg sterk en verdedigend gatenkaas. Denk dat misschien de standaard situaties doorslaggevend kunnen zijn. Daar is Ajax toch heel erg kwetsbaar in gebleken terwijl psv daar ijzersterk in is. Bassey kan dan wel op Luuk de Jong, maar Obispo, Ramalho en Sangare moeten ook nog opgepakt worden. Ben erg benieuwd, gaat een open wedstrijd worden.

Dat was ook wel waar ik vanuit ging, zo zwaar was die blessure niet en ondanks dat het langer duurde was eigenlijk al duidelijk dat hij het ging halen. In principe is niet zozeer de vraag of Ajax in staat is Luuk de Jong in de 16 meter af te stoppen. Ik denk als het daar veelvuldig op gaat aankomen we waarschijnlijk een slechte middag hebben. Het gaat er vooral om dat de aanvoer vanaf de flanken naar De Jong heel erg beperkt gaat worden. Dus het gaat vooral over het afstoppen van de vleugelspelers van PSV en niet teveel standaard situaties weggeven.

Wordt wel leuke pot. Beide teams bakken er verdedigend weinig van en moeten het hebben van de aanval. Hoop op een mooie pot met een 6-6 uitslag.

30 oktober 2022 om 19:03

Wordt helemaal geen leuke pot... althans, voor ons Ajacieden. 100% dat Psv gaat winnen volgende week.

Wauw wat een angst voor PSV ineens. Ja, ze staan er goed voor nu maar de afgelopen jaren hebben ze het niet echt laten zien toch? En ze staan nu ook vier punten achter. Waarom zou Ajax niet gewoon kunnen winnen thuis?

30 oktober 2022 om 18:22

Omdat Ajax elk duel tegen een topclub kansloos weg is getikt.

30 oktober 2022 om 18:33

Ajax kan thuis toch gewoon van PSV winnen. PSV zal gemotiveerd zijn maar bij Ajax moet jet kwartje ook een keer de goede kant op gaan vallen. Ik voorzie een mooie spannende pot voetbal. En waarschijnlijk weer een rode kaart. Dat lijkt inmiddels traditie.

30 oktober 2022 om 20:56

Natuurlijk heeft Ajax kwaliteiten om van psv te winnen, echter moet je ook constateren dat Ajax zwakke punt misschien wel het sterkste punt van psv is. Ajax heeft mede door gebrek aan lengte zo ontzettend veel moeite met voorzetten terwijl psv veel goede koppers heeft en daarnaast met Gakpo een persoon die de ballen perfect neer kan leggen.

Wat zijn jullie je aan het indekken joh. Je staat boven aan hebt meer dan 100 miljoen uitgegeven je bent zwaar favoriet. Gedraag je als echte Ajax supporters en heb een beetje bluf man.

30 oktober 2022 om 19:07

Zwaar favoriet? Jij moet geen wedstrijden van Ajax hebben gekeken dit seizoen. En 100 miljoen uitgeven terwijl er voor meer dan 200 miljoen verkocht is geeft volgens mij vooral aan dat er meer kwaliteit is vertrokken dan gekomen. In dat opzicht heeft PSV een betere transferperiode gehad, afgezien van Gotze is er vooral breedtemateriaal vertrokken wat toch amper iets toevoegde aan PSV.

We moeten absoluut een resultaat gaan halen tegen PSV. Maar heb ik er een beetje vertrouwen in? Nou nee, mede dankzij een trainer die rare dingen doet, de defensieve kwetsbaarheid (met name bij hoge ballen) en het feit dat we topduels dit seizoen vooral door het ijs zakken. Dat zijn gegronde redenen om enige terughoudendheid te hebben.

30 oktober 2022 om 20:08

Dat je voor meer verkocht hebt dan gekocht hoeft nog niet-correct te betekenen dat je er op achteruit gaat. Wijndal was veel duurder dan Kerkez, maar ik vind Kerkez niet minder dan Wijndal.
Los daarvan vind ik Ajax wel minder geworden. Dit komt omdat ik de gekochte spelers echt minder vind, maar misschien nog wel meer omdat Pasveer, Tadic, Blind en ook Timber minder zijn afgelopen jaren. Daarbij zal Timber er wel weer bovenop komen maar verwacht ik dat niet zo snel bij de oudjes.

30 oktober 2022 om 20:23

Helemaal mee eens, de prijs waar je op verkoopt is wat de gek in de markt ervoor geeft. Maar het geeft wel een indicatie natuurlijk. Het is wel duidellijk dat wanneer Nederlandse clubs spelers verkopen en een vervanger halen ze er vaak op achteruit gaan. Vooral op de korte termijn, want het voorbeeld van Kerkez die zich razendsnel ontwikkelt (of Taylor bij Ajax) geeft aan dat het gat wat achterblijft soms snel gevuld is. Dit seizoen is het gat groot en valle enkele aanwinsten toch wel tegen. Plus dat Pasveer, Blind, Tadic, Klaassen en Berghuis er gezien hun leeftijd niet veel beter op gaan worden (maar eerder slechter).

Al met al is het gewoon zo dat wij veel minder zijn en dat we het hiermee moeten doen. En dan nog prompt 4 verliespunten minder dankzij onze concurrentie. Maar zolang we zelf niet gaan presteren in grote wedstrijden is die 4 punten voorsprong een buffer die we vroeg of laat moeten inleveren.

30 oktober 2022 om 20:45

Maar die breedte is nou juist wat PSV de afgelopen periode heeft opgebroken. Ja PSV heeft een hele degelijke basis 11, maar daarna wordt het toch al heel snel minder. Zonder Luuk scheelt echt een flinke slok op een borrel. Het is ook niet voor niks dat hij aanvoerder was toen PSV voor het laatst kampioen werd

Zie hier toch veel ajax fans die weinig vertrouwen hebben, maar psv is ook zo wisselvallig als ik weet niet wat. Enige opsteker is dat we luuk terughebben en dat we met een stuk meer vertrouwen spelen. Kan echt alle kanten op en het ligt er ook aan wat er in de wedstrijd zelf gebeurd, als we ons spelletje mogen spelen acht ik ons wel kansrijk.

31 oktober 2022 om 00:49

Dat komt naar mijn mening omdat Psv soms moeite heeft als het de favoriete is in een wedstrijd. In de underdog rol zijn jullie echt heel sterk.

Ik kijk erg uit naar dit duel. Ik ben Ajax supporter sinds dat ik een klein kind ben, maar kijk graag realistisch naar deze wedstrijd. Het gaat spectaculair worden. Dat is één ding wat zeker is.

Dat Ajax heel kwetsbaar is, is heel erg duidelijk. Het hangt er van Schreuder af hoe kwetsbaar Ajax zal zijn. Iedereen die objectief kijkt, weet dat Daley Blind niet kan verdedigen. Gaat Schreuder koste wat het kost een plekje voor hem willen vinden? Alternatief is Wijndal (nog niet heel fit, maar wel een betere optie dan Blind) en Bassey in het centrum (onrustig, maar ook Bassey kan verdedigen; wat de basis is van deze posities). Los daarvan merk ik dat PSV erg onvoorspelbaar is en dat vooral Simons gevaarlijk tussen de linies is en dat een Gakpo graag naar binnenkomt voor een levensgevaarlijke voorzet (zie Johan Cruijff schaal toen hij meerdere malen de ruimte kreeg van Rensch om op deze manier assists te geven). Ik denk persoonlijk dat PSV de grote favoriet gaat zijn. Ajax zal de bal krijgen, moet geconcentreerd spelen en moet vooral defensief geen vormen van onderschatting vertonen. Dit PSV is sterker vanuit de counter dan wanneer ze zelf het spel moeten maken.

31 oktober 2022 om 11:45

Ik snap niet waarom de kwetsbaarheid van Ajax zo op de trainer afgeschoven wordt. Wijndal en Sanchez waren lange tijd geblesseerd en daarbij kun je je afvragen of een Rensch, Sanchez, Blind (mede door leeftijd), Bassey, Magallan en Wijndal het niveau hebben waardoor je een hele sterke verdediging krijgt. 1 ding is wel zeker, je hebt totaal geen lengte in je ploeg om corners en vrije trappen goed te kunnen verdedigen. Als je daarbij ook nog een aantal verdedigers hebt (daar hoort Timber ook bij) die niet de echte wil hebben om een kopduel te winnen, dan wordt het op een aantal gebieden gewoon lastig. Daarbij weet je gewoon dat o.a. een Gakpo de kwaliteit heeft om DE voorzet te geven. Als heel team moet je er dan voor zorgen dat een Gakpol de bal niet krijgt. Het is de vraag in hoeverre Ajax daar tot in staat is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren