Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong: ‘Iedereen weet dat ik spits ben’

Laatste update:

Luuk de Jong kwam bij Newcastle United niet uit de verf, mede omdat de spits vooral werd opgesteld als aanvallende middenvelder. In gesprek met de Daily Mail blikt De Jong terug op zijn tijd bij de club waar zijn broer Siem nu nog onder contract staat.

/

“Het werkte niet bij Newcastle United”, begint De Jong. “Ik speelde er maar een half seizoen en ook nog eens als nummer 10, terwijl iedereen weet dat ik een spits ben. Iedereen die de afgelopen twee seizoenen naar PSV heeft gekeken heeft gezien hoe goed ik heb gespeeld in de competitie en in de Champions League.”

“Als spits gaat het goed. Ik mag aanvallen, ik sta veel in het strafschopgebied. Kijk naar mijn doelpunt in Oranje tegen Ierland: er komt een voorzet en ik kan scoren. Als je niet scoort, gaan mensen oordelen. Dat is bij Newcastle United gebeurd”, legt De Jong uit.

Is Luuk de Jong goed genoeg voor de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed gespeeld in de Eredivisie ja, in de Champions League 1 knappe goal en 1 die hij in een half leeg doel kon schuiven. Verder zag je juist dat hij erg tekort schoot. Top spits voor de Eredivise maar verder erg beperkt.

29 mei 2016 om 15:00

Hij kan goed koppen, is gevaarlijk (niet dodelijk) in de zestien. Houd bijna alle ballen binnen een spanwijdte van 2 meter bij zich. Wat verwacht je nog meer van een spits?

29 mei 2016 om 15:09

Zijn houterige techniek laat hem in de steek op een hoger niveau. In de ED waar je 5 seconden extra de tijd krijgt om wat te verzinnen lijkt alles mooi.

29 mei 2016 om 15:39

Wat maakt Crouch dan weer zo goed?

29 mei 2016 om 15:47

Helemaal niks. Is 1 seizoen tot 12 goals gekomen in de PL en daarna een gemiddelde van 1 op 3 (allemaal 10 of minder goals - wat vrij karig is voor een spits)

29 mei 2016 om 15:48

Crouch is medogenloos

29 mei 2016 om 15:58

@Majestic.
Hij is vrij traag, houterig, in duels met echte kerels is hij een beetje een slapjanus, heeft de techniek en draaicirkel van een aangespoelde walvis. Daarentegen is het een fenomenale kopper is zijn positionering sterk en is hij een goed aanspeelpunt. Voor de Eredivisie een topper, niks mis mee lijkt mij.

29 mei 2016 om 16:05

Crouch is bijzonder technisch voor z'n lengte. Ziet er niet uit als een voetballer, maar als je hem soms ziet spelen geloof je je ogen niet.

29 mei 2016 om 16:20

@luckyowl

En toch speelt hij al +10 jaar lang in de PL ondanks zijn matige stats. Hoe verklaar je dat dan? Zelfs op zijn 35ste speelt hij nog.

29 mei 2016 om 17:06

Hij is Engels eigenlijk. De Jong is een buitenlander en daar gelden andere criteria voor.

29 mei 2016 om 17:08

Dat is echt een killer... stukje langer ook en een veel hogere handelingsnelheid. Niet te vergelijken denk ik behalve de positie dan.

29 mei 2016 om 17:08

Daar hebben we onze ajax supporter weer. Pppppfff. Doe je bril eens af en kom met een oprechte mening. Alles en iedereen wat niet van ajax is kraak je af

29 mei 2016 om 17:11

Hij is de ultime kick and rush aanspeelpunt spits

29 mei 2016 om 17:15

Crouch is een Brit. Zij zijn heilig in the UK. Altijd overpriced en gehyped.

29 mei 2016 om 19:12

Dodelijk zijn.

29 mei 2016 om 21:24

De bal 2 meter van je af laten bij een aanname is niet best

29 mei 2016 om 15:08

In de groepsfase speelde hij prima wedstrijden. Tegen de subtop van Duitsland en Engeland. En de top van Rusland.

Tegen Atletico was het minder, maar zeker niet dramatisch. Is ook niet erg tegen zo'n club.

Ik bedoel, waar was Benzema gister?

29 mei 2016 om 15:25

Tegen Atlético was hij de slechtste man op het veld. Elke bal sprong van zijn voet. Sommige mensen zeiden toen dat hij werd gewisseld omdat hij zijn verantwoordelijkheid in de strafschoppenserie niet wou nemen maar de Jong deed werkelijk alles verkeerd dus was het logisch dat hij werd gewisseld niet omdat hij de strafschoppen niet aan durfde. Verder een goede spits voor de Eredivisie maar zit op zijn top. Beter gaat het niet worden. Daarom moet je nu als PSV zijnde door selecteren en een (mindere) spits halen met meer potentie. Over een jaar willen de grotere clubs hem niet snel meer halen door zijn leeftijd, potentie en geschiedenis. Mocht hij nu weer niet presteren in de CL dan hoef je geen grote bedragen te verwachten. Ik hoop dat ie verkocht word deze zomer en dat PSV dan Janssen haalt. Verder denk ik dat de Jong voor tussen de 10 en 15 miljoen verkocht word maar echt niet meer en 15 miljoen zal al moeilijk worden.

29 mei 2016 om 19:46

Heb je hem destijds met Twente tegen grote ploegen zien spelen? Toen was ie zelfs nog jonger.

Nou niet overdrijven Luuk.

Het is een goede spits maar heeft erg veel tekorten op internationaal niveau.

29 mei 2016 om 15:02

waar overdrijft hij hier?

29 mei 2016 om 15:05

Nergens. Echter, ik ben van mening dat hij mag vermelden dat er nog een reden is dat hij niet uit de verf kwam: er liep een betere nummer 9 voor hem, Luuk werd niet voor niets op nummer 10 gezet.

29 mei 2016 om 17:09

Heerlijke analyse, ik kan me daar helemaal in vinden.

29 mei 2016 om 17:56

Nou zijn 2 goals in de champions league bijvoorbeeld die 1e was heel knap en de 2e een intikker maargoed ik vind het niet bijzonder om nou 2 goals te vermelden

Kan zijn tekortkomingen in nederland goed compenseren, kan hier achterover leunen en met de vele voorzetten zijn enige kracht gebruiken. In de topcompetities heb je meerdere facetten nodig waardoor hij direct door de mand valt. Een minimum is een bal voorin kunnen vasthouden bij countervoetbal echter is dit al teveel gevraagd. Zijn spel in de wedstrijden in de cl, vooral tegen atletico was schrijnend. Ik kan me nog een moment met een schaar voor de geest halen haha. Dat was echt beschamend om te zien.

Psv is voor hem perfect en zijn max denk ik.

29 mei 2016 om 15:24

Noem eens 5 spitsen die dit seizoen wel goed hebben gespeeld tussen Atletico dan?

29 mei 2016 om 15:47

Er zijn inderdaad weinig spitsen die goed hebben gespeeld tegen atletico maar luuk de jong is wel de enige die zo slecht was dat hij alles wat hij probeerde fout deed. Ik heb geen enkele goede aanname of pass van hem gezien.

29 mei 2016 om 17:20

Benzema werd gisteren anders ook finaal de wedstrijd uit gespeeld. Die jongen heb ik letterlijk niets goeds zien doen.

Het ligt volgens Luuk aan anderen, niet aan Luuk zelf. Typisch. Hoe is het met zijn broertje?

29 mei 2016 om 17:21

Mag hij zich niet verdedigen tegen domme kritiek dan. Als je als spits op het middenveld word gezet kunnen mensen het je toch niet kwalijk nemen als je niet goed speelt?

29 mei 2016 om 18:03

Natuurlijk mag hij zich verdedigen. Maar ik vind het typisch dat hij alleen naar anderen kijkt. Denk je dat de coach moedwillig spelers op een verkeerde plek zet? Nee, dat denk ik ook niet. Daarom vind ik eerder dat het aan meneer Luuk zelf lag.

29 mei 2016 om 19:05

De trainer zet een spits op het middenveld. Moedwillig of niet , het is een domme actie.

Het is geen wereldspits, maar het is een hele goede kopper en redelijke afmaker. Meevoetballend is het niet geweldig, redelijk aanspeelpunt maar je moet van hem geen dribbels verwachten. Als je de Jong op zijn kwaliteiten benut is hij voor veel ploegen van waarde, voor PSV top en ik denk dat hij ook best in een grotere competitie bij een middenmoter zijn ding kan doen. Maar als hij geen ballen vanaf de zijkanten krijgt en hij moet zelf zijn kansen creëren is het een beperkte speler.

Ik denk zelf dat hij nog een seizoen bij PSV blijft, daar wordt hij gewaardeerd en voelt hij zich goed. Daarna denk ik dat hij zelf heel graag die stap wil maken, alleen dat de interesse vanuit de PL of BL uitblijft. Ik denk dat hij dan eerder naar Italië gaat, Roma of Inter ofzo of naar Rusland of Turkije om geld te pakken. Zenit zou niet verkeerd zijn voor hem.

De enige vraag hier is eigenlijk: heeft Luuk de Jong überhaupt wel met een verslaggever van Daily Mail gesproken, of is dit 'interview', zoals in feite bij die tabloids standaard is, gewoon direct afkomstig uit de dikke duim van een bureauredacteur?

En tuurlijk heeft hij het heel slecht gedaan bij Newcastle. Nul goals. Maar er is natuurlijk ook wat nuance te bedenken. Hij heeft in totaal slechts twaalf wedstrijden gespeeld, in vier maanden dat hij daar heeft gezeten. En inderdaad, hij mocht nooit als centrum spits spelen, maar moest als middenvelder optreden. Omdat, zo zeiden ze, hij wel goed kon voetballen en Newcastle 'op het middenveld wel wat creativiteit kon gebruiken'.

Maar laten we reëel zijn. Ook bij PSV duurde het een paar maanden voordat hij 'los' was en zich naar het niveau had gespeeld dat we nu al twee seizoenen bij PSV zien.

Dus wat dat betreft heb ik een beetje het idee dat hij wel degelijk kan slagen in het buitenland. Sure, ook zijn verblijf bij Gladbach was een drama. Maar hij was 21 jaar toen hij naar Galdbach verkaste. Niet gek dus dat het mis gaat en hij niet meteen de pannen van het dak speelt.

Hij is nu veel ervarener en volwassener. Is ontegenzeglijk gegroeid. Een gave technicus zal hij nooit zijn of worden, maar het is voor veel clubs in de Europese subtop best een bruikbare speler, in mijn ogen.

Luuk is een geweldige speler voor een team en een geweldige spits als hij voorzetten krijgt. Hij heeft toch de gave door misschien eerst een duw vrij te lopen bij hoge ballen. Als je een team hebt waarbij bijna geen voorzetten komt, zal hij nog steeds hard werken voor het team, zo zijn waarde hebben, maar heb je er minder aan.

Hij vergeet er wel bij te zeggen dat hij in het begin heel moeilijk had bij Psv. Dat kwam natuurlijk, omdat hij in de jaren daarvoor heel weinig had gespeeld.

Na een half jaar zag je de oude De Jong van Twente zien. Een speler die gemakkelijk een goal kan maken als hij goed wordt bediend. In de Eredivisie heeft hij zijn meerwaarde gehad bij de behaalde kampioenschappen van Psv. Echter vond ik hem in de CL tegenvallen. Hij kon niet echt potten breken. Dus ik denk dat het nog goed is als hij voorlopig nog bij PSV blijft.

Als je uit de wedstrijd wordt gespeeld door v/d Hoorn dan heb je in het buitenland niks te zoeken. Matige spits die door zijn statistieken aantoont dat de eredivisie nog matiger is.

Leuk voor psv maar niet voor de echte top

Apart dat De Jong door veel mensen wordt gezien als een redelijke afmaker die verder niet zoveel kan. Hij heeft in de afgelopen twee jaar 46 eredivisiegoals gemaakt, wat al een erg mooi aantal is, maar daarbij ook 22 assists gegeven, wat voor een centrumspits echt uitzonderlijk veel is.

In Duitsland en Engeland door de mand gevallen bij matige teams. Ook al weer ruim in de twintig, Moet blij zijn met wat hij hier in NL heeft.

In Engeland hebben ze hem gewoon verkeerd gebruikt. Hij hoort in een 3 spitsen systeem als centrum spits te spelen. Daar ligt zijn kracht.

Leuke 2de spits voor nl en vooral als je lange ballen speelt maar dan wel met Willems of het liefst dijks op Lb

Maar toch heeft hij het bij Newcastle en Gladbach niet laten zien. Dat is niet goed voor je CV. Het beste wat PSV zou kunnen doen is De Jong verkopen en Janssen halen als opvolger. Dan ga je er wel iets op vooruit. Want Janssen heeft veel meer inzet en is onvoorspelbaarder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren