Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong brengt prachtige ode aan broer Siem: ‘Zo fucking trots op jou’

Laatste update:

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Luuk de Jong heeft vrijdagavond een prachtige video gedeeld na de laatste wedstrijd van zijn oudere broer Siem. Laatstgenoemde speelde tegen FC Den Bosch (3-0 winst) zijn laatste wedstrijd als profvoetballer, in dienst van De Graafschap. De zesvoudig international van het Nederlands elftal wist tegen de Brabanders zelfs twee keer te scoren. Broer Luuk, spits en aanvoerder van PSV, laat middels een video weten ‘fucking trots’ te zijn op Siem. “Lieve Siem, wat een dag, wat een carrière. Van de held van de derde ster tot spelen in de Premier League. Van de MLS tot kampioen van Australië. Ik ben zo fucking trots op jou, als mens, als broer, als vriend... En de fantastische herinneringen die we hebben gedeeld.”

Luuk sluit de prachtige ode af met een mooie boodschap. “Je bent een geweldige voetballer, maar een nog betere broer. Proost op jou, Siem. Ik hou van je amigo.” Siem en Luuk de Jong speelden in hun carrières vaker tegen dan met elkaar, maar stonden in het seizoen 2016/17 beiden onder contract bij PSV. Siem de Jong schoot zich op 15 mei 2011 voor eeuwig in de geschiedenisboeken van Ajax door tegen FC Twente (destijds werkgever van zijn broer Luuk) twee doelpunten te maken in een onderling kampioensduel. Daardoor verzekerden de Amsterdammers zich van de dertigste landstitel en derde ster, na zeven jaar zonder titel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben gekleurd naar vind Siem altijd sympathiek, terwijl Luuk over algemeen drukker met zijn aanvoerdersband bezig is.

20 mei 2023 om 13:35

Je bent zeker gekleurd want je kent ze beide niet zo te lezen. Zijn beide erg sympathiek maar in het veld gaan ze beide over lijken om te winnen. Alleen de laatste jaren kan Siem het niveau niet meer aan dus lijkt het of het hem wat minder doet.

20 mei 2023 om 13:52

Ik ben blank, ik vind ze allebei sympathiek

Trouwens één van de best koppende broers die Nederland ooit heeft gehad denk, beiden hun grootste kwaliteit!

20 mei 2023 om 13:33

En de slechtste voetballende broers met interlands...

20 mei 2023 om 13:35

Ben wel benieuwd welke broers allemaal interlands hebben gespeeld? Koeman, de boer en verder?

20 mei 2023 om 13:41

Vd Kerkhof

20 mei 2023 om 13:42

Arnold en Gerrie Mühren. ...
René en Willy van de Kerkhof
broertjes Witschge, metgod, vd Gijp ...

Ik zal er vast nog een paar vergeten.

20 mei 2023 om 13:42

Mühren

20 mei 2023 om 13:43

Dat zijn een stuk of 15 duo's. Bekenden als de broers Mühren, De Boer, Witschge, van de Kerkhof, Koeman, van der Gijp, maar ook minder bekenden. Voor mij geldt toch dat Ola en Collins John het minste hebben toegevoegd van de spelers die ik ken.

20 mei 2023 om 13:43

Collins en Ola John

20 mei 2023 om 13:49

Voor Nederland of ook het buitenland meegerekend? In Nederland had je de gebroeders van de kerkhof, ome cor en vader van Rene van der Gijp, gebroeders kessler, ola john en collins john, gebroeders muhren, de metgods, etc. Onsoranje heeft daar een artikel nog over gehad in 2015 met Broederliefde in Nederland. Als je het buitenland nog meeneemt, dan is het natuurlijk een hele lange lijst.

20 mei 2023 om 13:50

Ducktaildo chapeau om zo negatief te kunnen zijn onder zo’n post. Vervang het azijn nou voor wat bier.

20 mei 2023 om 14:10

Vergeet Paddy John niet.

20 mei 2023 om 14:51

Die heeft nooit in het Nederlands elftal gespeeld

20 mei 2023 om 14:59

Ah, ja dat gedeelte had ik gemist. Welja, laten we hem desondanks niet vergeten op deze mooie zaterdagmiddag. Paddy this goes out to you.

Mooi gebaar! allebei echte toppers

20 mei 2023 om 14:17

Koppers*

Bizar om terug te denken aan de Siem voor die klaplong (twee keer zelfs geloof ik). Zijn niveau voor en na die blessure is een verschil van dag en nacht. Nooit geweten dat een klaplong zo'n impact kan hebben. En dan hadden ze hem in eerste instantie nog niet eens ontdekt, als ik het me goed herinner.

Mooie woorden van Luuk. En inderdaad een prachtige carrière. Vind het gaaf dat hij hem afsluit bij De Graafschap.

Het ga je goed, Siem!

20 mei 2023 om 16:23

Hij is na die klaplong wel in blessure na blessure gerold natuurlijk, dus komt niet alleen door die klaplong denk ik. Als je op een gegeven moment 4/5 zware blessures in 3 seizoenen oploopt en je maakt nauwelijks minuten dan verlies je denk ik ook wel een soort zelfvertrouwen op het veld. Dat zie je bij best wel veel spelers zodra ze 2/3 seizoenen amper spelen dat ze nooit meer dat niveau halen voor hun blessure/oude club.

20 mei 2023 om 16:33

Ja, en door dat gebrek aan zelfvertrouwen op het veld, ga je weer anders spelen en bewegen (niet vrij) waardoor je juist tegen nog meer blessures aanloopt. Daar is Siem denk ik een schoolvoorbeeld van.

Zonde, want hij was op zijn manier toch wel een klasbak. Die timing van de twee broers is subliem, alleen had Siem veel minder ruzie met de bal.

Die zijn twee sympathieke boreres, maar mijn god, dit is een tijdperk die ik snel wil vergeten met deze slechte non voetballers. Europees naar de bodem gezakt en met Oranje eindtornooi na eindtornooi gemist. Slechtste generatie Nederlandse voetballers aller tijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren