Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

L'Équipe deelt hoogste cijfer uit aan 'competitievervalser' Manuel Neuer

Laatste update:

Bayern München won zondagavond de Champions League door in de final met 0-1 te winnen van Paris Saint-Germain. Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt door Kingsley Coman, maar hij was niet de enige gevierde man aan de kant van de Duitse topclub. Manuel Neuer hield zijn ploeg meerdere keren op de been met uitstekende reddingen. Na afloop wordt de Duitse keeper volop geprezen door zijn ploeggenoten en de media.

L’Équipe deelt het hoogste cijfer uit aan Neuer. De doelman krijgt een negen voor zijn sterke optreden. Thiago Alcántara en doelpuntenmaker Coman speelden een goede wedstrijd. De middenvelder en buitenspeler zijn beoordeeld met een acht. De Franse krant is bijzonder kritisch op met name het middenveld en de voorhoede van PSG. Geen enkele speler in die linies kan rekenen op een voldoende. Ook France Football was onder de indruk van het spel van Neuer. Met een acht krijgen hij en Thiago het hoogste cijfer van alle spelers op het veld. Neuer prees na afloop vooral de teamprestatie: “Ik heb nog nooit in zo'n goed en leuk team gespeeld."

"Ik speelde een goede wedstrijd, een superwedstrijd", beaamde Neuer na afloop in gesprek met Sky van de beste wedstrijd uit zijn loopbaan wilde hij niet spreken: "Nee, dat geloof ik niet." PSG-trainer Thomas Tuchel zag Neuer ook uitblinken. "Dit is een beetje competitievervalsing", aldus de Duitse trainer met een knipoog. "Hij bracht het keepen naar een hoger niveau en op het verkeerde moment voor ons was hij in topvorm, zoals hij al maanden is." Oliver Kahn, oud-doelman van Bayern, was eveneens diep onder de indruk: "Dit is waar een doelman van Bayern München toe in staat moet zijn. Als je kijkt wat hij allemaal gewonnen heeft, kan je zeggen dat hij een hele, hele grote is."

Voormalig topkeeper Peter Schmeichel sprak bij de Amerikaanse televisiezender CBS met grote bewondering over Neuer. “Hij was simpelweg ongelooflijk", aldus de Deen, die in 1999 zelf de Champions League won door met Manchester United in de finale te winnen van Bayern. "Bayern zou dit toernooi met geen enkele andere doelman hebben gewonnen”, stelt hij. Ondanks zijn sterke optreden werd Neuer niet gekozen tot man van de wedstrijd. Die titel ging namelijk naar matchwinner Coman, die na 59 minuten spelen scoorde met een kopbal.

Coman deed daarmee zijn oude club pijn, daar hij in de jeugdopleiding van PSG speelde. De buitenspeler kwam als achtjarige in de opleiding van de Franse topclub terecht en vertrok in 2014 naar Juventus. "Dat doelpunt gaf me een onbeschrijflijk gevoel, maar ik voelde ook het verdriet van heel Parijs. Ze hebben een geweldig seizoen gehad", aldus Coman in de Franse media. “Natuurlijk geef ik me voor de volle honderd procent voor Bayern. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niets deed toen ik naar al die verdrietige spelers van PSG keek."

Feest in kleedkamer van Bayern na winst op PSG

De goal van Coman was de vijfhonderdste van Bayern in de Champions League. Alleen Real Madrid (567) en Barcelona (517) scoorden vaker in het miljardenbal. Daarnaast bereikte de 24-jarige Coman ook een persoonlijke mijlpaal, daar de eindzege in de Champions League voor hem de 20ste prijs voor hem is voor club en land. De Fransman won onder meer vijf keer de Duitse landstitel, terwijl hij twee keer kampioen werd met PSG en evenvaak met Juventus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De man was waanzinnig inderdaad. PSG was met name in de eerste helft de betere ploeg. Al moet gezegd worden dat minimaal 2 kansen echt benut hadden moeten worden. Op dit niveau krijg je anders het deksel op de neus, wat daadwerkelijk gebeurde.

PSG die spreekt over competitievervalsing.... het moet niet gekker worden. Edit: haal maar weg VZ, was met een sarcastische ondertoon, maar was niet duidelijk blijkt 😉

24 augustus 2020 om 07:47

Ik wil je aanraden om voortaan wat meer dan alleen de titel te lezen.

24 augustus 2020 om 08:20

Vraag Lyon, Marseilles etc maar eens. Qua financiën bedoelde ik. Dat is toch minstens zoveel competitievervalsing als een goede keep? Maar werd niet begrepen zie ik

24 augustus 2020 om 08:54

Mijn hemel, je snapt het echt niet he. Die man verwijst naar dat Neuer zo goed is dat het ‘oneerlijk’ wordt.

24 augustus 2020 om 08:57

Nog steeds is de opmerking van Ninjakong relevant. Hij zegt ook nergens dat er in Frankrijk geen soort 'competitievervalsing' is. Iedereen begreep waar jij op doelde natuurlijk.

24 augustus 2020 om 09:12

Sil445: Tuurlijk begrijp ik dat. Maar de twee duurste spelers van de wereld in je team kopen is niet oneerlijk dan?! Waarom is Neuer dan wel "competitie vervalsing" en Neymar en Mbappe niet?

24 augustus 2020 om 11:28

@Formus tja, dat kan je dan ook van een City in de PL zeggen als je kijkt wat die daar uitgeven in vergelijking met de concurrentie

24 augustus 2020 om 07:59

Uiteraard snapt iedereen dat het een compliment is van Tuchel, maar ik vraag me af wanneer PSG iets met competitievervalsing heeft gedaan?

24 augustus 2020 om 08:25

Bedoelde het ook niet letterlijk, net als Tuchel 😉

24 augustus 2020 om 08:12

Dat je zelfs een compliment negatief kan maken. Moet niet gekker worden

24 augustus 2020 om 09:45

Vond het meer een cynische ondertoon. Weet precies wat je ermee wilde zeggen. Het is alleen niet grappig. In dit geval geeft Tuchel een groot compliment, en moet je er wat achterlijks van maken. Sloeg gewoon kant noch wal. Volgende keer beter.

1 van de beste keepers aller tijden. Wat een niveau haalt Neuer..... Keer op keer weer.

24 augustus 2020 om 07:51

Heeft een mindere periode gehad ( na zijn blessure) maar hoe hij zich herpakt heeft, is een teken van zijn klasse. Een van de beste ooit.

Echt vet dat Neuer na een paar mindere jaren vol met blessures weer terug is aan de top. Hij liet dit seizoen weer zien bij de beste te horen en daar is deze CL een mooie beloning voor.

24 augustus 2020 om 09:20

Neuer heeft nooit paar mindere jaren gehad, dat maakte de media ervan om Ter Stegen in het Duitse elftal te krijgen, waren letterlijk 2 maanden na zijn blessure die iets minder waren.

24 augustus 2020 om 09:28

De discussie over wie onder de lat moet staan bij de Duitsers moet nu ook wel voorbij zijn toch. Neuer is paar klasses beter dan een Ter Stegen.

24 augustus 2020 om 16:35

Hij was niet zo slecht als De Gea soms heeft maar hij heeft toch een tijdje gehad dat ik hem minder vond dan zijn absolute toptijd. Mijn punt was ook meer dat het knap is dat hij na een blessure weer op zijn topniveau is.

Zeker uitstekende reddingen van Neuer. Vond de afwerking van PSG op die momenten overigens wel erg matig.

Hoezo krijgt neuer geen 10, heeft hij überhaupt iets fout gedaan? Vooral die redding op mbappe die toen buitenspel stond was fenomenaal. Di maria speelde wel beter dan een 4 vond ik.

24 augustus 2020 om 08:52

Ja die redding was inderdaad geweldig. In een soort spagaat vloog hij op die bal af

24 augustus 2020 om 09:12

@lacazette een 10 had hij gekregen als hij al die ballen klemvast had gehad

24 augustus 2020 om 10:22

In de eerste helft had Davies geen grip op di Maria. Een 4 is dan wel erg karig inderdaad.

"ter stegen moet zijn kans krijgen, Neuer word minder" zeiden ze vorige week nog tegen mij. Neuer heeft zijn handen en voeten even laten spreken en weer laten zien waarom hij nr 1 is van die manschafft. Pieken op de belangrijkere momenten.

24 augustus 2020 om 10:23

Hij was toch ook even minder, ook op het WK?

Nu weten we iedergeval ook weer wie nummer 1 bij Duitsland is de komende 2 jaar.

Veel discussies hier gelezen de laatste maanden dat Neuer zijn tijd gepasseerd is of hij niet meer de oude is enz enz maar hij laat duidelijk zien dat hij nog steeds de allerbeste is! Danke Manu❤️🤍

De cijfers die gegeven zijn kloppen wel aardig met wat ik heb gezien. Ik ben het alleen niet eens met de 5 die Herrera heeft gekregen. Heeft zich op het middenveld het snot voor de ogen gelopen en had in de tweede helft een goede verdedigende sliding op een bal die van kort bij het doel voorgegeven werd. Daarnaast weinig balverlies geleden en veelal de passing vooruit kunnen spelen. Een 6 had m.i. wel recht gedaan aan zijn spel. Dit is de kans geweest voor Psg, ik zie ze in een normaal CL-format niet zo ver geraken.

L equipped is altijd Zo zurig. Allemaal onvoldoendes geven omdat je met 1-0 van een fantastisch Bayern verliest. Di Maia en Herrera bv speelden gewoon een goede pot.

Ik had het hoogste cijfer aan Thiago gegeven, wat speelde hij een fenomenale wedstrijd. Het is te hopen dat Frenkie de Jong zo goed gaat worden op de 6 positie bij Barcelona als Thiago bij bayern gister speelde. In mijn ogen is dat de perfecte 6 die je moet hebben om voetbal te kunnen spelen. Fluwelen techniek, altijd rust, overzicht en het belangrijkste is nog dat hij die drie dingen samen kan voegen en dat te gelijk kan uitvoeren. Schitterend om te zien. Ik geef hem een 10.

Opvallend dat Di Maria zo laag scoort. Davies had het af en toe toch lastig met hem. Die listige steekballetjes tussendoor.

Neuer speelde gisteren weer geweldig en is toch echt wel een klasse beter dan keepers zoals Ter Stegen & Alisson. De enige die zich met hem kan meten is Oblak. De onderdelen keepen met de voeten en meevoetballen spreken dan wel in het voordeel van Manuel. Bizar hoe ver hij van zijn doel vandaan speelt.

24 augustus 2020 om 12:22

Neuer behoort ondertussen tot de klasse legendes, met namen zoals Buffon en Casillas, die weten uit te blinken op het allerhoogste podium (finales van de CL en wereldbekers). Met alle respect voor Oblak, want het is zonder twijfel een topkeeper, maar hij hoort daar nog lang niet bij.

Neuer heeft laten zien waarom hij boven ter stegen staat. Hij heeft met zijn individuele acties gisteren er eigenhandig voor gezorgd dat bayern gisteren met de cup in de handen stond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren