Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor jongeling van Arsenal: ‘Stel je voor dat je de tijd vooruit spoelt’

Laatste update:

Mattéo Guendouzi verruilde Lorient afgelopen zomer voor Arsenal. Bij the Gunners is hij in de beginfase van het seizoen over het algemeen een vaste waarde. Joe Cole en Martin Keown zeggen bij BT Sport onder de indruk te zijn van de negentienjarige Franse middenvelder, vooral van zijn persoonlijkheid.

“Hij leert heel snel. Deze jongeman heeft heel veel charisma, hij heeft karakter. Hij is sterk, weet waar hij de bal kwijt moet en groeit in iedere wedstrijd. Ik houd van spelers die de juiste dingen weten te vinden op het veld. Hij heeft een grote toekomst voor zich. Guendouzi kan een pass versturen, trekt zijn voet niet terug en geeft daarmee nieuwe energie aan dit team van Arsenal”, stelt Keown over de middenvelder.

Guendouzi speelde dit seizoen tot dusver veertien wedstrijden voor Arsenal, waarin hij één keer scoorde en twee assists leverde. “Stel je voor dat je de tijd vooruit spoelt, naar als hij 23 is en al honderden wedstrijden voor Arsenal gespeeld heeft. Zijn talent zit in zijn mentaliteit, zijn mindset. Het lijkt alsof hij enorm geniet van de wedstrijden”, stelt Cole.

“Omdat hij pas negentien is en het iedereen verrast dat hij al zoveel wedstrijden heeft gespeeld, vraag je je af hoe hij zich houdt. Als je naar hem kijkt, zie je dat het weinig uitmaakt. Hij verstuurt passes en neemt verantwoordelijkheid”, besluit de voormalig aanvaller van onder meer West Ham United, Chelsea en Liverpool. Met Guendouzi speelde Arsenal donderdagavond met 0-0 gelijk tegen Sporting Portugal.

Ben jij het eens met de lovende geluiden over Mattéo Guendouzi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt wel of alles dat jong, Frans en een beetje talentvol is in goud veranderd. Wat doen ze zo vreselijk goed daar?

9 november 2018 om 10:46

Ik denk dat zhet vooral kom door Arsene Wenger dat over het gehele voetbal in Frankrijk een waanzinnig netwerk heeft om Franse talenten te scouten. Deze Guendouzi vind ik er weer zo een. Wat mij verdienen mogen Guendouzi en/of Maitland-Niles een basisplaats bij Arsenal. Beide erg grote talenten en veel beter dan Xhaka.

Leno
Bellerin
Mustafi
Sokratis
Kolasinac
Ozil
Torreira
Maitland-Nil
Iwobi
Lacazette
Aubemayang
9 november 2018 om 11:06

Xhaka naast Torreira doet het anders heel goed en zou ik gewoon zo laten. Die complementeren elkaar enorm goed! Arsenal kan nog wel een goeie flankspeler gebruiken, (linksback? Monreal en Saed zijn oud of vaak gebleseerd) en een goeie Centrum verdediger! Manolas had toch een afkoopsom van 36 mil? Zou hij voor een DIK salaris te paaien zijn?

9 november 2018 om 11:17

Arsenal heeft alleen een centrale verdediger en een vleugelaanvaller nodig. Wat mij betreft kan Arsenal Malcom en Koulibaly goed gebruiken. Voor Koulibaly moet wel de portemonnee flink getrokken worden, maar dan heb je wel wat achterin. Malcom zou ook belangrijk zijn. Arsenal heeft momenteel geen echte vleugelaanvaller en Malcom is zelf ook niet tevreden bij Barcelona.

Verder noem jij Manolas, maar ik vind hem voetballend te kort komen. Manolas is vooral een harde verdediger, maar niet iemand die een defensie kan dragen of leiderscapaciteiten heeft. Voetbaltechnisch is Manolas best matig.

9 november 2018 om 12:05

Waarom jij manolas afkeurt zou je koulibaly dan ook af moeten keuren beide steenharde en goede verdedigers maar voetballend ook gewoon niet sterk

9 november 2018 om 10:53

Naast een grote populatie hebben ze ook een interessante manier van opleiden. Als ik het me nog goed kan herinneren worden de grootste talenten gecentreerd en samen opgeleid. Ik kan je de docu "de staat van oranje" aanraden. Gaan ze per aflevering kijken en analyseren hoe ze daar spelers opleiden. Er is onder andere een aflevering over Frankrijk.

Heb Arsenal de afgelopen wedstrijden zien spelen in EL. En deze jongen deelt echt de lakens uit op het middenveld. Als je niet beter wist zou je zeggen dat het een doorgewinterde routinier is.
Heel jammer dat hij niet uit wilt komen voor het Marokkaans elftal.

9 november 2018 om 10:49

Ja, dat vond ik ook jammer. Maar hij is niet volbloed Marokkaans, volgens mij half Frans. Ik had m graag op de CVM positie gezien. Misschien dat Renard hem nog een uitnodiging kan sturen haha.

9 november 2018 om 10:58

Hij is afgelopen zomer al uitgenodigd maar weigerde. Daarnaast is Renard onlangs persoonlijk bij hem langsgeweest. De Marokkaanse bond had al contact met zijn ouders toen hij nog bij Lorient speelde. Helaas ziet hij Marokko dan echt alleen als een optie als Frankrijk niet lukt. In dat geval hoeft het helemaal niet van mij. Het is graag of niet.

9 november 2018 om 11:04

Renard heeft alles geprobeerd maar deze jonge heeft geweigerd jammer maar helaas. De Marokkaanse bond speurt werkelijk elke speler die een beetje talent heeft om voor Marokko uit te komen. Soms lukt het en soms niet je hebt ook een Italiaanse jonge geadopteerd zelf volbloed Marokkaanse heeft aangegeven niet te willen spelen voor Marokko de bond heeft het wel geprobeerd. Voordat fouzi er was deed bond niks we hadden Mahrez misschien kunnen overhalen om voor Marokko te kiezen hij half Marokkaans maar de bestuurders van toen sliepen. De Koning investeert gericht op talent ontwikkeling. En probeert de eigen voetbalscholen naar een hoger plan te brengen.

9 november 2018 om 12:05

Oh ok, dat wist ik niet. Deze jongen vind ik niet alleen goed voetballen, maar hij toont ook pit en is overal op het veld om te helpen.

9 november 2018 om 14:17

Ook ergens een beetje super triest om, alles wat maar 1% marokkaans bloed heeft, uit te nodigen? Tuurlijk kan je zeggen" als het een goede voetballer is, waarom niet?" Tja makkelijk om te zeggen, dat wel

9 november 2018 om 15:02

Daar heb je gelijk in, maar de aan ene kant is het wel te begrijpen vindt. Marokko is een een Afrikaanse land en van origine van Afrikanen die Afrikaanse landen zijn opgegroeid of in de competitie spelen kunnen gewoon weg in deze tijd niet mee. Je hebt in elk ploeg Afrikaanse pEuropeanen nodig die zijn gewoon technisch zo erg goed dan wat in nationale competitie rondlopen. Als land wil je uiteindelijk groeien en winnen. Maar ik snap je punt @maurootje. Eerlijk gezegd ben ik blij met de huidige aanpak. Veel buitenlandse trainers Pim Verbeek die in Nederland onderbelicht wordt heeft in het kader van talent ontwikkeling veel voor Marokko betekent.

9 november 2018 om 16:42

1% Marokkaanse bloed is alsnog 1% Marokkaans in je dus logisch dat hij word opgeroepen, Marokko wilt ook presteren en daar heb je dit soort getalenteerde jongens voor nodig, dat jij het triest vind zegt meer over jouw hoor.

Speelde gisteren weer een solide wedstrijd, maar heeft nog wel van momenten van kortsluiting. Gisteren bijvoorbeeld dat moment dat Lichtsteiner naar zijn hamstring greep en Guendouzi bewust een overtreding maakt. Hij trapte de tegenstander zowat in 2. Maar ik schuif dat ook een beetje op zijn leeftijd, naarmate hij volwassener wordt zal dat ook veranderen hoop ik.

Smith Rowe was ook een genot om naar te kijken en ik werd zo blij toen ik Nketiah zag omkleden, maar helaas heeft hij nog steeds niet veel minuten kunnen maken. De wissel van Jenkinson vond ik onnodig, ik had eerder Lichtsteiner naar de kant gehaald en Jenkinson op rechts gezet.

9 november 2018 om 12:10

Vond het juist heerlijk wat hij deed. Sloeg werkelijk helemaal nergens op dat Sporting doorspeelde. Hup neertrappen die kut lui.

Nee zonder gekheid, het was niet slim, maar wel heerlijk. Niet over jezelf heel laten lopen en de tegenstander bang van je laten worden.

9 november 2018 om 13:13

Dat hij een overtreding maakt is inderdaad goed, maar de manier waarop leek me toch een beetje onbesuisd. Ik had liever een harde charge op de bal gezien of een harde schouderduw om de tegenstander omver te kiepen. Maar volgens mij had Guendouzi echt geen oog voor bal gisteren.

Met Guendouzi ben ik vooral onder de indruk van zijn karakter inderdaad. Zijn debuut tegen Manchester City is hier een goed voorbeeld van. Daar was hij in de eerste helft barslecht namelijk. Wat mij vooral opviel, is dat dit hem niet belette om de bal te blijven vragen. Hij raakte niet van slag, bleef zijn ding doen en groeide enorm in de wedstrijd. Terwijl het helemaal niet gek was geweest voor een 18-jarige om zich te verstoppen. Hij bleef zelfvertrouwen behouden.


Niet iedereen reageert op dezelfde manier op druk. Onder immense druk kan je of vergaan tot stof of vervormen tot in een diamant. Het is heel vroeg, natuurlijk, maar Guendouzi zou wel eens iemand kunnen zijn die een diamant wordt.

Hij speelt heel goed dat klopt zeker, maar moet ook zeggen zo een wedstrijd als gisteren krijgt hij ook veel ruimte en tijd om de lakens uit te delen, op het moment is een tempo hoger (zie city) nog niet besteed aan hem, maar als hij zich zo door ontwikkelt zie ik hem zeker ver komen

9 november 2018 om 12:23

Ik ben tot nu toe ook niet overtuigt. Hij voetbalt leuk mee in de mindere wedstrijden, maar (zoals jij al aangeeft) wanneer het speler sneller gaat, kan hij niet volgen. Dat geldt overigens ook voor Xhaka & Elneny, terwijl een Wilshere & (waarschijnlijk) Ramsey transfervrij de deur uitlopen.

9 november 2018 om 12:34

Arsenal gaat helemaal niks missen aan Ramsey. Wilshere heeft een waanzinnig firsttouch en verder 0,0 rendement. Geen pass, geen schot, geen diepgang en geen loopvermogen.

Elneny speelt nooit in grote wedstrijden. Xhaka heeft misschien niet de fluwelen first touch maar heeft wel een goede pass en een goed schot. Zo vaak verzaakt hij ook niet als het tempo omhoog gaat. Behoorlijk onderschatte speler als je het mij vraagt.

9 november 2018 om 15:28

Xhaka zal de publieke erkenning langzaamaan wel gaan krijgen, daar moeten we als fans gewoon geduld voor hebben. Het is een leider, een soldaat, 9 vd 10x gaan zijn passes vooruit en zijn ze ook zuiver. Heeft noodgedwongen linksback gestaan en op die positie in 3 wedstrijden 1 grote fout gemaakt - helaas met een pingel tot gevolg.

Xhaka is ontzettend hard afgebrand sinds hij bij ons zit, die tendens moet nog doorbroken worden, maar als hij zijn stijgende lijn doortrekt komt dat vanzelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren