Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Locadia: ‘Als ik dan toch een ding over zou mogen doen, is het dat wel’

Laatste update:

Jürgen Locadia speelt dit seizoen op huurbasis bij TSG Hoffenheim en via de Bundesliga hoopt de 25-jarige spits weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De aanvaller maakte in de winter van 2018 voor zeventien miljoen euro de overstap van PSV naar Brighton & Hove Albion, maar sindsdien kwam hij slechts beperkt in actie. Alfred Schreuder haalde hem naar Duitsland en bij Hoffenheim begint hij steeds beter zijn draai te vinden. Een vaste basisplaats zit er voor Locadia nog niet in, maar afgelopen weekend was hij met een doelpunt belangrijk bij de 2-3 overwinning op Hertha BSC.

Locadia kwam vorig seizoen 26 keer in actie in de Premier League, maar had voornamelijk een rol als invaller. Op nog zo’n wisselvallig seizoen zat hij niet te wachten en dus was een tijdelijk vertrek zijn beste optie. Het leidde tot een telefoontje van Schreuder. “Hij kende mijn situatie bij Brighton, waar ik ups en downs had en nooit een lange serie duels achter elkaar speelde”, legt Locadia uit in het Algemeen Dagblad. “Dat heb ik nodig om het beste uit mezelf te kunnen halen, zoals dat bij PSV lukte. Het gesprek was prettig. De trainer raakte me, omdat hij zich heel goed in mijn situatie had verdiept en me ook kon overtuigen dat ik met mijn kwaliteiten bij de ploeg zou passen.”

Terugdenkend aan zijn tijd bij PSV schieten de landstitels door zijn hoofd, maar ook de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid op 15 maart 2016. Op weg naar de kwartfinales mikte Locadia met zijn schot op de paal, waarna de ploeg van trainer Diego Simeone de volgende ronde haalde via strafschoppen. “Als ik dan toch een ding over zou mogen doen, is het dat wel", reageert Locadia. “Wat zou er gebeurd zijn als die bal erin was gevlogen? We hadden toen een ploeg om heel ver te komen. Het was domme pech voor ons, al was het onverwachte kampioenschap van dat jaar wel een pleister op de wond.”

Locadia was als speler van PSV regelmatig in beeld bij het Nederlands elftal. Door blessureleed moest hij zich ooit afmelden, en toen hij wel bij de selectie zat werd de wedstrijd tegen Duitsland afgelast wegens terreurdreiging. Hij wacht derhalve nog altijd op zijn debuut in Oranje. “Ik zat er een tijdje mee, maar ben nog altijd jong genoeg om het wel te kunnen afdwingen. De ambitie heb ik absoluut. Waarom niet? Als ik hier veel speel en vaker ga scoren, ga ik ervan uit dat ik gewoon weer in beeld kan komen. De Bundesliga is net als de Premier League een veel sterkere competitie dan de Eredivisie en het is aan mij om mijn kansen te pakken.”

Verwacht jij dat Jürgen Locadia ooit zijn debuut maakt in het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zijn weer typisch voorbeelden van talenten die te vroeg weggaan uit de Eredivisie. Ik verwacht niet dat Locadia ooit weer zijn rentree gaat maken in Oranje. Misschien moet Locadia weer terugkeren bij PSV om ooit weer kans te maken.

30 oktober 2019 om 07:50

Hij was 24 toen hij naar Engeland ging... Hoezo te vroeg?

30 oktober 2019 om 07:56

Mistte het niveau nog, maar betwijfel of die ooit zou komen. Vond hem in de Eredivisie al niet geweldig.

30 oktober 2019 om 07:57

Dat hij kwalitatief niet goed genoeg was is een andere discussie, maar als je dat op je 24e niet bent ligt dat niet aan je leeftijd.

30 oktober 2019 om 08:38

Ik denk dat Locadia gewoon niet zo'n groot talent is gebleken als lang werd gedacht Totaal 69 goals in 213 wedstrijden, dat vind ik niet veel voor een centrumspits.

30 oktober 2019 om 09:53

Heeft grotendeels op linksbuiten gespeeld

30 oktober 2019 om 10:05

Speelde vooral als linksbuiten. Ben geen PSV-supporter maar vond het altijd wel een goede speler. Groot en sterk, redelijk snel, functioneel technisch. Mist misschien wat scherpte voor de goal maar een langere periode als spits heeft ie nooit gehad. Denk, ondanks dat ik positief over hem ben, niet dat hij Oranje ooit nog haalt. Er is zoveel talent voorin nu en in de nabije toekomst. Hoop dat ie een mooie club carrière zal hebben en mogelijk toch voor Curacao gaat spelen.

Curaçao is ook goeie keuze, maar nee hij wilt liever 1 wedstrijd oranje. Moet jezelf weten jongen.

30 oktober 2019 om 07:54

Geef me behalve lekker weer en sentiment vanuit de familie een goede reden om voor Curacao te kiezen? Die 'jongen' zoals je hem noemt zegt graag voor NL te willen spelen. Mooi toch? Zou die het niet zeggen had je gezegd dat hij geen ambitie heeft

30 oktober 2019 om 08:44

@bossway: Daar moet je ook maar zin in hebben, om elke interlandperiode 8.000 kilometer verderop met de nummer 80 van de FIFA-ranglijst potjes te spelen tegen Antigua, Haiti en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

30 oktober 2019 om 10:07

Dat reizen is een nadeel maar het heeft ook wel wat om interlands te spelen, ook voor Curacao. Althans dat kan ik me voorstellen. De keuze is echter zoals Bossway zelf al zegt; helemaal aan hem. Dus dat cynisme van Bossway snap ik niet zo goed..

30 oktober 2019 om 10:18

In welk opzicht is Curacao een goede keuze? Zonder denigrerend over te willen komen naar de bond van Curacao of haar spelers, maar als je in aanmerking kunt komen voor het Nederlands elftal (met het oog op meerdere interlands uiteraard), dan is Curacao geen optie…

Ik denk dat hij het gewoon kan vergeten. Duitsland is geen competitie meer waar je van achterover valt. Hij heeft geluk gehad door de talent-arme Strootman-generatie, maar er zijn andere tijden aangebroken. Er breken nu jonge spelers door met meer talent....

30 oktober 2019 om 11:11

Dat er nu spelers doorbreken met meer talent ben ik met je eens, maar met de uitspraak over de Bundesliga niet. Duitsland is echt een mega zware competitie. Ben bang dat je die enorm onderschat.

30 oktober 2019 om 11:28

Volg je de Bubdesliga als je zulke uitspraken doet?

30 oktober 2019 om 14:27

De Bundesliga is een uitstekende competitie. Wanneer is de Bundesliga ooit aanzienlijk beter geweest dan?

Komt kwaliteit tekort voor de middenmoot in de topcompetities. Daarnaast is het niet de eerste keer dat ik hem hoor dat hij ‘gebrek aan vertrouwen voelde’ of dat ‘trainers hem verkeerd gebruiken’. Kijk naar jezelf als je keer op keer op de bank belandt.

30 oktober 2019 om 10:08

Hij is een spits die bij in ieder geval PSV vrijwel altijd linksbuiten stond. Dus dat hij verkeerd gebruikt werd is een feit, daarvoor hoeft hij niks bij zichzelf te zoeken. Gebrek aan vertrouwen, tja.. Als andere spelers beter zijn of beter functioneren dan spelen die, logisch. Dus daar valt wat voor te zeggen.

Als centrum spits kan hij het vergeten met de huidige generatie. Als zelfs Weghorst niet geselecteerd wordt moet Locadia structureel wekelijks gaan scoren wil hij weer in beeld komen. Hij heeft dat nooit gedaan dus ik zie het somber in.

Ik denk niet dat Oranje nog structureel een optie is. Ik vond 'm bij PSV al niet indrukwekkend ondanks 1 seizoen waarin z'n rendement best goed was en ook na PSV heeft hij vooralsnog niet bijzonder veel indruk gemaakt. Maar goed, ik laat me graag verrassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren