Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool piekt op moment suprême en deelt Chelsea dreun uit

Laatste update:

Liverpool heeft zondagavond een belangrijke horde genomen in de Engelse titelrace. De formatie van manager Jürgen Klopp won op het eigen Anfield met 2-0 van Chelsea en heeft daardoor de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Manchester City. Het verschil tussen beide titelconcurrenten bedraagt nu twee punten, maar City heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Voor Chelsea is de nederlaag een flinke streep door de rekening: the Blues blijven voorlopig vierde staan, maar zakken naar plaats zes als Manchester United en Arsenal hun inhaalwedstrijd(en) winnen.

Bij Liverpool begon Virgil van Dijk in de basis, maar moest Georginio Wijnaldum genoegen nemen met een reserverol: Jordan Henderson en Naby Keïta kregen op het middenveld de voorkeur. Chelsea opteerde voor een variant met Eden Hazard als valse spits en werd in de openingsfase flink onder druk gezet. Liverpool schoot furieus uit de startblokken en kreeg al na zes minuten voetballen een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Mohamed Salah kon vrij uithalen na een afgemeten voorzet van Sadio Mané, maar zijn poging belandde uiteindelijk in de handen van Kepa Arrizabalaga.

Chelsea overleefde een hachelijke openingsfase en kreeg gaandeweg ook zijn momenten voor het doel. Een schot van Hazard werd eenvoudig gekeerd door Alisson Becker, terwijl een afstandsknal van Willian rakelings voorbij het doel van de Braziliaan scheerde. Liverpool had wel de overhand, maar doordat een inzet van Mané het doel op een haar na miste, haalde Chelsea de rust uiteindelijk zonder kleerscheuren. Het elftal van Maurizio Sarri moest op slag van rust nog wel een bittere pil slikken, doordat verdediger Antonio Rüdiger geblesseerd afhaakte.

Liverpool overrompelde Chelsea vervolgens in de eerste fase van het tweede bedrijf en wist zichzelf in een tijdsbestek van slechts twee minuten een riante voorsprong te verschaffen. Mané opende in minuut 51 met het hoofd de score op aangeven van Henderson, waarna Salah met een kunststukje vrijwel onmiddellijk voor de 2-0 tekende. De Egyptenaar werd aan de rechterkant van het veld bereikt door Virgil van Dijk, waarna hij naar binnen trok en met een ziedend schot vanaf ruim twintig meter de bovenhoek vond. Sarri reageerde onmiddellijk met het inbrengen van Gonzalo Higuaín voor de tegenvallende Callum Hudson-Odoi.

Chelsea leek in de touwen te hangen, maar was kort na de 2-0 via Hazard plots tweemaal dicht bij een aansluitingstreffer. De Belgische vedette schoot eerst op de paal na een pass van achteruit van Emerson Palmieri en stuitte even later na een voorzet van Willian op Alisson. Halverwege de tweede helft besloot Klopp in te grijpen met het inbrengen van Wijnaldum voor Keïta. Bij Chelsea kwam Ross Barkley de gelederen nog versterken, maar een ommekeer zat er uiteindelijk niet meer in voor de Londenaren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is echt totaal onnodig dat Chelsea hier verliest.. Hazard had de goals op zijn teen en het was moeilijker om ze naast de goal dan in de goal te krijgen. Ik baal dat Sarri Higuain niet vanaf het begin heeft laten spelen, na zijn entree ging het veel beter! Dit is echt k*t, want dit had gewoon 2-2 moeten zijn..

De grote pluspunten waren de startplekken voor Hudson-Odoi en Loftus-Cheeck. Zij zijn duidelijk de beste opties voor die posities!

14 april 2019 om 19:24

Haha welke wedstrijd heb jij gekeken? Op die 2 kansen in de 2helft waren jullie compleet kansloos

14 april 2019 om 19:29

Na de 2-0 hebben ze een kwartiertje leuk gevoetbald maar verder vrij kansloos inderdaad.

14 april 2019 om 19:26

Mee eens, was heel positief verrast door Chelsea vandaag, maar het is gewoon het seizoen van Liverpool. Altijd op de juiste momenten zit het mee. Je kan het ook geluk noemen, maar ik vind het kwaliteit.

14 april 2019 om 19:27

Had je je bril niet op? Higuain is zo sloom en ongemotiveerd, die heeft niks bijgedragen. Het ging beter omdat Hazard op z’n normale plek kon spelen, maar met Giroud had Chelsea nog een kans gehad, wat een waardeloze speler die Higuain! Stoort me trouwens ook dat hazard vanaf het laatste fluitsignaal met iedereen loopt te lachen en dollen, alsof er niet net een top 4 plek is verpest. Boeit hem waarschijnlijk al helemaal niks meer, hij is er volgend seizoen toch niet...

14 april 2019 om 19:30

Ben ik het niet mee eens, het grote bijkomende voordeel van Higuain in het veld is dat Hazard dan op de linkerkant kan spelen. Hij heeft er profijt van als een speler als Higuain loopt zoals hij loopt. Verder stoorde ik me daar ook heel erg aan, typisch iets voor een speler als Hazard die het geen ene moer kan schelen. “Het is toch zijn probleem niet, hij is er volgend seizoen toch niet meer bij”.. Ik kan niet wachten..

14 april 2019 om 19:33

Higuain heeft gelopen? Kerel heeft werkelijk niks uitgevoerd op de 5 minuten nadat hij in mocht vallen na. Maarja toen ging hij centraal middenvelder spelen, beetje druk Jorghino uithangen... Hij had Giroud moeten brengen en Higuain op het vliegtuig naar Italië moeten zetten.

14 april 2019 om 19:27

Higuain was dramatisch, uit positie, kon 't niet belopen, stond overal behalve in de spits, ongemotiveerd, traaaag. Terug sturen naar Italië, de reden dat 't beter ging is omdat er gestopt werd met verdedigen en er eindelijk werd gevoetbald en omdat Hazard op links kon.

14 april 2019 om 19:30

Ik denk dat je alleen aan de kansen van Chelsea denkt. Liverpool had meer kansen en was in het veldspel ook gewoon beter. Jullie hadden hier goed weg kunnen komen, maar Liverpool wint hier zeer terecht.

14 april 2019 om 19:53

Die kansen kwamen puur doordat Liverpool’s organisatie even verkeerd stond na de 2-0. Keita eruit en Gini was genoeg om Chelsea weer helemaal vast te zetten. Sterke wedstrijd van Liverpool, Hazard had er wel 1 mogen prikken.

Bedankt Anfield, Liverpool en Chelsea voor een heerlijk pot op zondag middag/avond. En Salah wat een geniale goal. Titelstrijd is spannender dan ooit.

14 april 2019 om 20:28

Gefeliciteerd, verdiende overwinning en hoop dat jullie de titel pakken. Was inderdaad een mooie pot en een prachtig eerbetoon. Kreeg er kippenvel van. Emerson was echt een speeltje voor salah vandaag. Na de 2-0 had het nog even anders kunnen gaan als Hazard de kansen afmaakte, maar dat was niet verdiend geweest.

14 april 2019 om 20:40

Had zeker anders kunnen lopen, gelukkig had Hazard vandaag het vezier niet op scherp. Verder verwacht ik wel gewoon dat Chelsea in de top 4 eindigt. Zijn een stuk sterk dan Arsenal en United.

14 april 2019 om 20:50

Chelsea heeft echter wel meer moeite met scoren dan Arsenal en United. Dat kan ze mogelijk opbreken. Zeker wanneer Hazard weer in de spits moet is het moeilijk voor Chelsea. Ik heb geen flauw idee wie de top 4 gaan complementeren eerlijk gezegd. Alle 4 de ploegen zijn zo wisselvallig als de pest en hebben ieder hun eigen zwaktes. Het zal er dus om gaan wie het minst slecht presteert in mijn ogen..

Nou de twee grote hordes zijn genomen... Tottenham weliswaar gelukkig gewonnen, vandaag waren we gewoon de betere.. Nu hopen dat we de laatste 4 kunnen winnen en dat City een steekje laat vallen. hup spurs en utd.

Lekker!!! erg belangrijke overwinning en wat een goal van salah!!!! Hij stond er hoor!

Nu afwachten wat City komende weken doet, die moeten wel wat laten liggen tegen Spurs en daarna United

Belangrijke stap gezet door Liverpool. Make or break wedstrijd natuurlijk. Wedstrijd met hoge snelheid en intensiteit. Sarri had desondanks toch met een spits moeten beginnen.

14 april 2019 om 19:29

Intensiteit kwam wel enkel van een ploeg helaas

Pff mijn hart goen Robertson uitgleed 😭😭 Ook al was het al 2-0 toen, wat een stress had ik deze match!! Come on die titel is van ons. YNWA

14 april 2019 om 19:30

Ik denk eerder 70% kans dat de titel naar Manchester gaat.

14 april 2019 om 19:31

Misschien dat hij een betje op zichzelf had gezet . Bij die wedkantoren kun je voor alles inzetten

14 april 2019 om 19:32

Als ze kampioen worden gaat dit moment herdenkt worden

Hazard heb ik zelden live 2 van zulke grote kansen zien winnen. Fijn voor liverpool dat ze de druk weer hebben gelegd bij man city. Een vrij gecontroleerde wedstrijd aan de kan van liverpool en chelsea die op meer hoopte maar ik hoop dat sarri de focus nu volledig legt op de EL want daarmee kan je alsnog in de champion legeau komen. En alles wat ik zei over higauin neem ik terug hij hoorde in basis want toen hij kwam werd het meteen gevaarlijk. Eigenlijk moet CHO niet zulke wedstrijden spelen maar gewoon kleinere wedstrijden. Hazard kan niet in de spits spelen. En mo salah heeft hier monden gesnoerd, wat een topperd en hij is geen messi of ronaldo maar wel 1 of 2 treden deronder hij heeft zicht fantastisch ontwikkeld bij liverpool.

Wat een lekkere pot voetbal, bekroond met een 2 - 0 zege voor Liverpool. Geweldige assist van Henderson op Mané voor de 1-0 en een waanzinnige goal van Salah.

Wat een matig Chelsea weer zeg. Sarri bakt er weer eens niks van in een topwedstrijd. Zelfs een blinde kan zien dat Hazard in de spits niet werkt. En zijn oogappeltje Jorginho laat zich bij de 1-0 door Henderson wegzetten als een mietje. Zet die twee Italienen aub weer op de vleigtuig richting Italië, prutsers.

14 april 2019 om 19:29

En laat ze Higuain gelijk meenemen!

Gaat t dan toch gebeuren.
City 3 enorm belangrijke wedstrijden en liverpool kan voluit knallen nu.

heerlijk van salah na het racisme van wat Chelsea fans deze week tegenover hem! zo pak je het walgelijke racistische Chelsea al vanuit vroeger terug!klasse mo !zou mooi zijn liverpool champions

14 april 2019 om 19:43

6 fans. Jup, inderdaad de hele club is racistisch.

14 april 2019 om 22:23

Uiteraard niet. Wel vaker problemen met racisme bij chelsea fans gehad toch? Maar dat betekent zeker niet dat de club racistisch is, wel is het dan alsnog mooi dat Salah z'n gram haalt.

15 april 2019 om 07:04

Kan mij nog een grote groep Chelsea supporters in Frankrijk herinneren die een donkere man de trein ingang blokkeerde.. dat waren er geen 6.. maar een stuk of 100.

15 april 2019 om 16:42

Ja dat was wel echt een trieste en kansloze actie, dat dit nog bestaat tegenwoordig. Vind dat clubs daar veel harder tegen moeten optreden...
maar lol 'stuk of 100'... ga beelden terug kijken, waren hooguit 10-15 man de rest
is gewoon stil, 100 is wel heel overdreven maar elke 1 is al teveel eigenlijk.
Denk trouwens dat bij elke club er wel rotte appels tussen zitten!

Geweldige pot en wat een juweel van een doelpunt van Salah ...Hopelijk worden we kampioen 🍀🤞❤YNWA

En dan te bedenken dat ik dacht dat United een betere deal had destijds met Mkhi dan Liverpool met Sane. Wat is die gozer op dreef zeg! En wat een goal van Salah. Deed Robben vroeger ongeveer wekelijks, maar toch nog steeds mooi!

14 april 2019 om 19:57

Rene van der Gijp zegt het ook altijd.

Gelukkig is het niet Sane, maar Mane.

14 april 2019 om 22:35

Ik zou mane, hoe goed ie ook is, toch wel ruilen voor sane denk ik

Hazard moest er zeker 1 maken.
Maar de beste man kan ook missen zoals een Ronaldo of Messi dit ook kan overkomen.
Trouwens als het gevaar en goede acties kwam weeral van Hazard...vergeet niet dat alles komt van hem vraagt enorm wat van een speler frisheid,energie.
kop op Eden je bent de beste in Engeland niemand komt in de buurt

Ik denk dat het over is voor Wijnaldum als je ook in zo een belangrijke wedstrijdbeker wordt opgesteld

14 april 2019 om 20:04

Ik denk het niet, het is gewoon druk op het middenveld, en nu kiest hij voor deze drie mannen, kan volgende week weer anders zijn.

14 april 2019 om 20:43

V.g.m. heeft Wijnaldum van alle middenvelders van Liverpool dit seizoen de meeste minuten gemaakt. Het is dat hij nu even opgebrand was en wat rust kreeg van Klopp denk ik.

14 april 2019 om 21:00

Rust krijg je tegen Huddersfield en Brighton, niet tegen Porto in de CL en Chelsea. Klopp is echt meedogenloos wat zijn wedstrijdselctie en basiselftal betreffen. Kunnen Sakho, Moreno en Mignolet over meespreken.

14 april 2019 om 21:11

Wijnaldum is onomstreden,baseer je je mening nu echt op de wedstrijd van vandaag?
Maakt de meeste minuten van alle middenvelders,maar kampt met lichte rugklachten.
Dat je hem vergelijkt met de situaties van Sakho,moreno en Mignolet is lachwekkend!

15 april 2019 om 09:03

Last van wat pijntjes en heeft tot daarvoor bijna alles gespeeld, Klopp geeft spelers rust als ze dat nodig hebben, niet toch opstellen als je tegen Chelsea moet.

Mooie wedstrijd, Chelsea deed het nog goed ook, maar Liverpool heeft gewoon een beter team. Toch vind ik een middenveld met Fabinho, Keita, en Henderson heel mager qua voetbal, veel liever Gini voor Keita of Henderson (ook al zit hij heel goed in vorm ). Het is spannend, ik hoop echt dat Liverpool m kan winnen!

14 april 2019 om 21:34

Echt? Terwijl Keita juist echt een typische rasvoetballer is i.t.t. Wijnaldum. Heb het liefst inderdaad ook ten allen tijde Wijnaldum en Fabinho op het middenveld hoor, daar niet van. Wat een beesten zijn dat.

Hele sterke 2e helft van Liverpool, Chelsea na de 2-0 ook heel verdienstelijk gespeeld.
Arsenal kan morgen optimaal profiteren van het verlies van Chelsea, maar Arsenal zie ik morgen ook weer verliezen op bezoek bij watford.
Arsenal heeft nu de beste papieren maar Chelsea gaat er met de laatste ticket vandoor.

14 april 2019 om 22:19

Welke laatste ticket? Er zijn 4 teams die om 2 tickets strijden.

Sublieme doelpunten!
Hazard mist 2 kansen,de rest van Chelsea vond ik zeer matig.
Kwamen gezien de spelstijl (higuain beetje laat gebracht ?) voor een punt,maar gelukkig lukte dat niet.
De druk weer bij City

15 april 2019 om 16:47

voor een punt? want dat zou helpen voor de race voor cl ticket haha... Je verwacht toch niet dat
chelsea tegen dit liverpool meteen volop aanval gaat. dan weten ze ook wel dat het na 30min al klaar is. Chelsea mist op dit moment gewoon kwaliteit om te winnen van liverpool, en probeerde
het via Hazard maar die had pech en liverpool had op elke linie echt uitstekend spelende spelers. Wordt nog echt spannend in de PL!

Het. Had niet zover moeten komen gezien de punten voorsprong Welke Liverpool had(10)..Maar. Jah. Er ontbrak consistentie.. Heel erg spanned.... Go Liverpool..

Wat was het genieten tijdens de wedstrijd! Liverpool duidelijk de sterkere ploeg, zou geweldig zijn als ze de titel pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren