Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool ‘moet’ 60 miljoen betalen: ‘Zoiets heb ik nog nooit gezien’

Laatste update:

Timo Werner staat in de nadrukkelijke belangstelling van Liverpool en de aanvaller van RB Leipzig zou zelfs al een eventuele transfer hebben besproken met manager Jürgen Klopp. Jesse Marsch, die Werner in het seizoen 2018/19 meemaakte als assistent-trainer van die Roten Bullen, is van mening dat Liverpool er deze zomer alles aan moet doen om de international van Duitsland binnen te halen.

"Werner zou een geweldige aankoop zijn voor Liverpool", voorspelt Marsch, sinds vorig jaar zomer hoofdtrainer van Red Bull Salzburg, in de Blood Red Podcast, waarin het wel en wee van de koploper in de Premier League wordt besproken. "Hij is agressief en grijpt verdedigers bij wijze van spreken altijd direct bij de keel, dat heb ik nog nooit gezien. Het maakt Werner niets uit als verdedigers hem op een bepaalde manier proberen af te stoppen. Hij vraagt gewoon weer om de bal en zet dan opnieuw een aanval in, steeds maar weer."

‘Turbo Timo’ droomt van de Premier League: ‘Pas later, als mijn Engels goed is’

Lees artikel

Marsch prijst daarnaast de veelzijdigheid van Werner. "Hij kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten en weet altijd slim de ruimte achter de verdediging te benutten. Daarnaast is hij slim, explosief, een pure afmaker en ook qua mentaliteit is het allemaal dik in orde. En hij kan als aanvaller alleen maar beter worden." De oefenmeester van Red Bull Salzburg weet echter ook dat Liverpool Werner nog niet officieel heeft gepresenteerd. "Hij is zeker niet goedkoop, maar het staat buiten kijf dat Werner een fantastische aanwinst zou zijn voor Liverpool. Hij is zelden geblesseerd, wat een groot voordeel is gezien zijn explosieve manier van spelen."

Werner is voor zestig miljoen euro op te halen, zo is bepaald in zijn tot 2023 lopende contract bij RB Leipzig. De 24-jarige spits heeft een voorkeur voor het buitenland, zo liet hij begin mei weten aan BILD. "Bayern München is een geweldige club, dat staat buiten kijf. Trainer Hansi Flick heeft bewezen dat hij een heel goede trainer is. Maar áls ik zou vertrekken bij Leipzig, dan ga ik liever naar het buitenland dan naar Bayern. De uitdaging aangaan in een nieuwe competitie trekt me meer dan een stap binnen de Bundesliga. Maar dan moet natuurlijk wel het gevoel van beide kanten goed zijn." Werner is in verschillende buitenlandse media ook gelinkt aan onder meer Real Madrid, Barcelona en Manchester United, al is het onduidelijkheid of clubs in de coronacrisis flinke bedragen willen neerleggen.

Denk jij dat Timo Werner past in de speelstijl van Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Werner zal misschien niet meteen alles spelen maar je speelt zoveel wedstrijden in Engeland, hij komt echt wel aan zijn minuten, en indien er 1 topaanvaller vertrekt hebben ze met Werner al een vervanger in huis. Werner is wat mij betreft wel klaar voor een stap omhoog. Hopelijk wordt de CL nog uitgespeeld dit jaar, ik kijk graag naar Leipzig

Los van het feit dat 60 miljoen veel geld is, maar voor een speler als Werner is dat toch een koopje. Als Liverpool het laat klappen, omdat ze niet die 60 miljoen willen betalen, kunnen ze weleens spijt gaan krijgen. Hij past perfect in het spel van Klopp. Een Ndombele moest ook 60 kosten, maar had zich bij lange na niet zo bewezen als Werner die het al meerdere seizoenen op rij waarmaakt. Ook is Werner een aanvaller, waar nou eenmaal meer voor betaald wordt. Werner is het dubbel en dwars waard.

27 mei 2020 om 13:29

ik snap je link naar Ndombele niet echt? hij is naar Tottenham gegaan en had Liverpool überhaupt wel interesse in hem? Daarnaast liep zijn contract nog is langdurig door bij Lyon. Werner is zo goed als transfervrij, dan vind ik 60 miljoen toch veel geld. Zelfde waarom ik nooit heb begrepen waarom Real Madrid, een 29 jarige Hazard heeft gekocht met nog een 1 jarig contract. Ik vermoed dan ook dat je de aankoop van Hazard op Zidane zijn conto mag schrijven want ik geloof nooit dat Perez hem anders had aangekocht voor dit bedrag.

27 mei 2020 om 13:32

Hazard werd gehaald omdat de aanval anders om te huilen was. Dat hebben we dit seizoen trouwens ook gezien toen hij er geblesseerd uit lag. Hazard was gewoon noodzakelijk.

27 mei 2020 om 13:57

Dan nemen we Pepe die voor 85 naar Arsenal ging. Pepe heeft maar 1 seizoen zich bewezen in Frankrijk, terwijl Werner het al meerdere jaren doet in de Bundesliga. Het gaat er niet om of het een kort of lang contract betreft. Hij heeft een clausule, als een ander die clausule wel wil betalen, vis je als Liverpool zijnde achter een heel mooi net die 1. direct ingezet kan worden en 2. perfect in je team past.. De vergelijking met Ndombele was de prijs overigens.

27 mei 2020 om 15:19

Lierse / Dat was idd een aankoop die nodig was, en helaas was Mbappe gewoon te duur, anders had Perez hem wel gehaald maar er moest een korte termijn oplossing komen, vandaar dat leeftijd minder uitmaakt, Perez wilde iemand hebben die er meteen stond, helaas pakte dat tot dusver niet uit door Hazard's blessure maar hij is nu weer fit en er helemaal bij. @mpjanic, als er een betere optie was had Perez echt wel die betere optie gekocht, in dat opzicht overruled hij Zidane wel. En het kan ook fout aflopen als je een 19-jarige topper in wording gaat kopen voor 145 miljoen euro en dan blijkt het niets te zijn, zoals met Dembele bij barcelona. Met Hazard betaal je wel een fors bedrag, maar je weet van hem wat hij kan brengen, en vele van jullie doen alsof Hazard er even ieder jaar 50 in ging schieten zoals Cristiano, maar zo een speler is Hazard helemaal niet. En vele van jullie doen alsof Hazard gehaald is om de grote man te zijn, ook dat is niet het geval, Hazard is de eerste aankoop van een nieuw aanvalstrio, en in 2021 wil Perez naast Hazard nog Haaland en Mbappe hebben.

27 mei 2020 om 16:23

@lierse1997.maar het feit dat Real Madrid Cristiano Ronaldo had verkocht en daardoor kwaliteit miste in de aanval, maakt het nog geen goede transfer in mijn optiek.je had naar andere opties kunnen kijken, een tijdelijke oplossing (want dat is Hazard nu eigenlijk tot Mbappe komt) wat 100 miljoen euro heeft gekost. Maar goed, Perez heeft natuurlijk een fantastische deal gemaakt door Ronaldo te halen van Man United en die na 6/7 jaar Real Madrid voor een nog hogere marktwaarde te verkopen aan Juventus. Hij mag zich zo'n gok veroorloven, en het is de gok ook waard kijkend naar Hazard zijn kwaliteiten maar wel een dure gok voor een speler op leeftijd. Al met al vind ik 100 miljoen voor een speler met een 1 jarig contract belachelijk veel geld voor een speler die nog ongeveer max 4/5 jaar te gaan heeft (op het hoogste niveau). Korte termijn visie, hopelijk pakt het goed uit, zijn eerste seizoen heeft die nog geen potten kunnen breken en dat versterkt mijn mening over deze transfer nog meer. We zullen zien of hij gretiger terug komt volgend seizoen. Ik hoop het, maar dat betwijfel ik ten zeerste.

27 mei 2020 om 16:41

@insidermadrid.je zegt vele van jullie, in je betoog wat naar mij is gericht. Maar ik heb Hazard nergens bestempeld als de speler die 50 goals gaat maken en al helemaal niet als de speler die Ronaldo gaat vervangen want hij is daar simpel weg niet dezelfde soort speler voor, dat hoef je mij dus niet uit te leggen. Het gaat mij om het totale plaatje rondom de transfer van Hazard, een jaar later had die bij wijze van transfervrij kunnen wezen, wellicht had je hem in de winterstop kunnen halen als de resultaten uitbleven voor minder geld er zijn zoveel verschillende invalshoeken die je kunt nemen rondom een transfer. Zeker als die nog (maar) een contract heeft voor 1 jaar. Transfers bij spelers met een langdurig contract is weer een ander verhaal aangezien zij nog voor een langere tijd vast zitten. Ik vind het te makkelijk om te zeggen, oh het is hazard dus 100 miljoen is wel rechtvaardig voor zijn kwaliteiten. Nee, ik vind het alles behalve rechtvaardig ongeacht de kwaliteiten en dat heeft er allemaal mee te maken omdat hij nog maar een contract had voor een jaar en het leek er nog is op dat hij niet wilde bijtekenen bij Chelsea.het is dus uiteindelijk een lichte paniek transfer gebleken waar ik kritisch op ben. Zijn eerste seizoen heeft het alleen maar meer bevestigd voor mij, met zijn overgewicht en zwakke prestaties ben ik benieuwd of hij het in zijn 2e jaar wel kan waar maken, ik hoop het maar ik betwijfel het.

27 mei 2020 om 16:18

Maar dan leg je 60 miljoen neer, en dan? Ga je Firmino dan op de bank zetten die perfect in het systeem past?

Sommige mensen leven echt in een droomwereld. Ik denk dat dat soort mensen geen eens kunnen beseffen hoeveel 60 miljoen is. In deze tijd is het toch gewoon uitgesloten dat een club even 60 miljoen kan neerleggen? Paar weken geleden was het nog moord en brand dat heel veel clubs zouden omvallen, maar uitgaven van 60 miljoen zijn gewoon mogelijk? Ik vraag mij dan echt af hoe hoog de nood precies was. Tuurlijk komen er nou weer inkomsten vanuit tv gelden, maar ik dacht dat die gelden nodig waren om de clubs niet te laten omvallen? Als dat echt zo is, dan kan er gewoon geen speler gekocht worden ter waarde van 60 miljoen.

27 mei 2020 om 13:13

Je denkt toch zeker niet dat een club als Liverpool omvalt? Die hebben een reserve pot waar je u tegen zegt na de CL winst en sowieso de grote markt waarin ze leven. In de hele wereld worden er sponsors geregeld, shirts verkocht en andere merchandising, dus vergis je niet. Dat je plaatselijke voetbalvereniging moet bezuinigen, betekent niet dat iedere club dat moet. Ook heeft Liverpool voor zover ik weet het salaris huis beter in de kiem gesmoord dan een Barcelona of R. Madrid

27 mei 2020 om 13:38

Tja, een club als Ajax heeft ook een reserve pot waar je u tegen zegt, maar die hebben ook gewoon aangegeven dat er weinig uitgegeven gaat worden aan transfers. Sponsoring is ook zoiets wat een flinke klap gaat krijgen. De hele wereldeconomie krimpt, dus sponsoren gaan ook gewoon minder geld doneren (wanneer het contract het toelaat). Dit gaat ook gelden voor shirts verkoop en merchandising, aangezien mensen deze economische crisis gewoon gaan voelen in de portemonnee. Ik zeg niet dat liverpool op omvallen stond, dat was meer om aan te geven dat clubs in de voetbalwereld in de problemen kwamen. Jij maakt mij dan echt niet wijs dat liverpool gewoon op dezelfde voet verder kan, ook bij liverpool zal elke euro nu meer pijn doen, dan voor de crisis. Er komt gewoonweg minder in het laatje, maar je kosten worden ook niet bepaald minder. Ik vraag mij dus serieus af of liverpool het kan of wil betalen. Je hebt misschien nog wel genoeg geld op de plank liggen, maar met zo'n onzekere tijd vraag ik mij af of jij als club daarvan een (flink) gedeelte wilt uitgeven.

27 mei 2020 om 14:07

Ajax moet je niet met Liverpool vergelijken hoor. Die hebben gewoon veel meer jaarlijkse inkomsten dan Ajax. Daarnaast zullen bepaalde inkomsten gewoon blijven binnenkomen.

27 mei 2020 om 15:04

Martyn7, Liverpool heeft het salaris beter in de kiem gesmoord omdat ze minder uit kunnen geven dan Barcelona & Real Madrid, die financieel gezien veel meer mogelijkheden hebben. In 2019 het jaar waar Liverpool de Champions League won haalde Barcelona als nog bijna een kwart miljard (236 miljoen) meer inkomsten binnen, Real Madrid 153 miljoen euro meer binnen in het jaar 2019. Qua grote en mogelijkheden loopt Liverpool nog aardig achter. Alleen Man United zit er nog enigszins bij in de buurt maar moeten het ook afleggen.

27 mei 2020 om 16:11

Bij Liverpool worden ook geen Pogba,alexis Sanchez of Mesut Ozil salarissen betaald. Het wordt allemaal dicht bij elkaar gehouden waarbij Salah en van Dijk het meest krijgen. Wat dat betreft doet Liverpool dit perfect. Daarom is een Mbappe ook niet te linken met Lfc,die zou het hele salarishuis naar de filistijnen helpen.

27 mei 2020 om 13:14

Het zou mij eerlijk gezegd weinig verbazen als er in de volgende transferperiode "gewoon" weer transfers van 60 miljoen (of meer) zullen plaatsvinden. De ene club is ook de andere niet he.

27 mei 2020 om 13:34

Inderdaad helemaal mee eens, ik denk dat de FFP meer impact op de prijzen zal hebben dam Corona. Als de Olie sjeikies, de Russen en chineese miljardairs niet meer met honderden miljoen mogen/kunnen strooien, dan gaat dat pas een sneeuwbaleffect naar beneden krijgen.

28 mei 2020 om 11:55

Maar de ffp is er al jaren en heeft niet heel veel invloed gehad. Iig niet daarop.

27 mei 2020 om 13:30

Zelfs zonder de tv-gelden kan een club als Liverpool nog wel 60 miljoen uitgeven. Zeker de absolute top kan zo een bedragen nog wel neerleggen, en al helemaal voor topaanwinsten.

27 mei 2020 om 13:43

Ik vraag mij het af. Maar wanneer liverpool het zou kunnen, zouden zij dat dan wel willen? Ik bedoel, hun hoogste transfersom is 85 miljoen geweest in een tijd dat de economie aan het floreren was. Nu komt er gewoon sportief en economisch een onzekere tijd aan, wie zegt dat je volgend seizoen kan uitspelen? Wat gaat er financieel gebeuren met je sponsoren? Is het miljardenbal straks nog wel een miljardenbal of zakt het prijzengeld en wordt het weer een miljoenenbal? Veel onzekere factoren dat ik het mij afvraag of clubs risico's willen nemen met grote uitgaven.

27 mei 2020 om 14:01

Ja oke, dat je het je afvraagt is misschien een terechte vraag maar is en blijft koffiedik kijken. Wat mij dan verbaasd is dat je mensen beschuldigd in een droomwereld te leven terwijl je zelf allemaal aannames doet betreffende de financiën van wereldclubs die enkel gebaseerd zijn op jouw onderbuikgevoel.

27 mei 2020 om 14:47

Ik heb het misschien verkeerd verwoord, maar bedoel meer dat de miljoenen bedragen je nog steeds om de oren vliegen, terwijl dat verre van realistisch is. Dat er nog steeds mensen zijn die het als een vanzelfsprekendheid zien dat clubs met tientallen tot honderdenmiljoenen gaan zitten strooien. Dat bedoel ik meer.

Voor de breedte van de aanval bij Liverpool zou dit een uitstekende aankoop zijn. Na Salah Mané en Firminho komen Shaqiri en Origi, wat toch van een beduidend minder niveau is. Voor 60 miljoen zou Liverpool dit voor de Corona-crisis zeker direct doen. Het is maar even afwachten wat de Corona-crisis financieel doet, maar als er in Engeland binnenkort weer gespeeld wordt, ook al zonder publiek, zullen er weer veel inkomsten binnenkomen.

Werner gaat wel komen. Alleen is 60 miljoen zelfs voor Liverpool op dit moment toch veel geld. Liverpool wil denk ik praten over clausules of iets dergelijks maar ze gaan er vast wel uitkomen

27 mei 2020 om 15:57

Tuurlijk 60 miljoen blijft natuurlijk veel geld, maar welke andere spelers met dezelfde specifieke kwaliteiten en gemiddelde doelpunten per seizoen zijn anders haalbaar voor Liverpool? Ik kan er zo niet opkomen. Groot voordeel voor Liverpool daarnaast is, dat hij nog best jong is en nog ruim 9 á 10 jaar mee kan. Smeer zo'n grote investering over bijvoorbeeld 8 jaar uit en het is een prima te verantwoorden transfersom.

De clausule is geldig tot 18 juni als ik juist ben, leipzig laat voor minder niet gaan ( bevestigd).

Ik zalniet beweren dat Origi van het niveau Firmino is. Maar voor wie aan Origi twijfelt heb ik een aanrader. Zoek op you tube naar Liverpool - Everton afgelopen 4 december. Ik was op Anfield Road en zat aan de op de Main Stand dicht bij de hoek van de Anfield Stand.kortom de kant waar Liverpool vier keer scoorde. Kijk nog maar eens goed naar Orogi !

Een snelle speler als Werner past heel goed in het countervoetbal van Liverpool.

Kan natuurlijk de situatie rondom Corona goed begrijpen, dat je daar geen onverantwoorde investeringen durft te nemen. Maar de €60 miljoen waarover hier gesproken wordt, lijkt mij toch allesbehalve een groot risico die zich de afgelopen seizoenen in de Bundesliga steevast bewezen heeft. Daarnaast past een type Werner perfect in het spelletje dat Jurgen Klopp voor ogen heeft. Als ik Liverpool was zou ik dan ook geen 2x nadenken en de genoemde transfersom voor hem gewoon betalen, voordat dadelijk een andere club met Werner aan de haal gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren