Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

LIVE! De loting voor de achtste finales van de Champions League

Laatste update:

De loting voor de achtste finales van de Champions League staat op het punt van beginnen. Vanaf 12.00 uur krijgt onder meer Ajax te horen wie de tegenstander wordt in de volgende ronde. Het is de eerste keer sinds het seizoen 2015/16 (PSV) dat een Nederlandse club erin is geslaagd om te overwinteren in het miljardenbal. De mogelijke tegenstanders voor Ajax zijn Borussia Dortmund, Barcelona, Paris Saint-Germain, FC Porto, Manchester City, Real Madrid en Juventus. In dit liveblog volgen we alle ontwikkelingen omtrent de loting in Nyon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
17 december 2018 om 11:06

Stream op de site van de Uefa neem ik aan zoals gebruikelijk..

17 december 2018 om 11:06

eurosport normaal gesproken

17 december 2018 om 11:08

Normaliter worden lotingen uitgezonden op eurosport!

17 december 2018 om 11:36

Je kunt het ook streamen via de website van Uefa.com

Heel erg benieuwd aan wie Ajax gekoppeld gaat worden. Ik heb in de afgelopen dagen veel mensen horen zeggen en reacties gezien dat ze het liefste Real Madrid loten, omdat die niet in goede doen zijn. Dat klopt zeker.. echter zijn de wedstrijden pas over 2 maanden en kan er veel veranderen in de tussentijd.
Ik ben benieuwd! Wie er ook uit de koker komt, het zal niet gemakkelijk worden voor Ajax.

17 december 2018 om 11:07

Alle wedstrijden zijn lastig, maar ik vermijd liever PSG en Juventus. Dat soort ploegen ligt ajax niet denk ik.

17 december 2018 om 11:17

Paar jaar terug deed Ajax het best redelijk tegen Psg. Juventus is inderdaad een lastige ploeg voor Ajax. Die stugge ploegen zijn altijd lastig geweest voor Ajax. Vreemd genoeg denk ik dat Barcelona Ajax misschien wel ligt, al is dat natuurlijk wel een uitzonderlijk goede ploeg.

17 december 2018 om 11:31

Dat was wel een psg zonder o.a mbappe en neymar zit n groot verschil in.

17 december 2018 om 12:17

Maar met Zlatan, Cavani, etc. Dat was ook een PSG dat overspoelde van kwaliteit, al wil ik niet zeggen dat dat destijds garantie zal bieden voor een goede afloop voor Ajax mochten ze PSG treffen.

17 december 2018 om 11:49

Dat is elke tegenstander, maar Real is toch een affiche op zich.

17 december 2018 om 11:57

Vind die niet open lotingen eigenlijk maar een farce. Ajax heeft de grootste kans om tegen City te loten (door die 3 Engelse clubs die tweede waren) en beginnen sowieso met een thuiswedstrijd. Lekkere open loting is dat. Normaliter hoort het bij lotingen toch gewoon te zijn dat iedereen kans maakt op alles?! Ach, maak me geen illusies. On: hoop voor Ajax geen Juve. De rest maakt me niet zoveel uit.

17 december 2018 om 12:18

Maar dat geldt ook voor de tegenstander dat het niet gemakkelijk zal zijn.

17 december 2018 om 12:29

Ajax Real Madrid, mooi makkie, Real is niets zonder Ronald, ben benieuwd tegen wie Ajax daarna gaat loten

17 december 2018 om 13:25

Utreg? Ik vind dat vertrouwen wat je in ons hebt, erg nobel van je. Maar makkie, ben je serieus? Man man man, ik heb de gekste opmerkingen voorbij zien komen de afgelopen dagen. Ook op Ajax fora maar ook van niet-Ajacieden, vergeet men dat we het over Real hebben die 3x op rij de CL heeft gewonnen? En in de winterstop zich kunnen versterken, daarnaast zijn de wedstrijden pas over enkele maanden. 🤦🏾‍♂️

T wordt heel lastig ongeacht de tegenstander. Ik wil porto absoluut niet onderschatten, maar van al die clubs, maakt ajax de meeste kans tegen porto. En liggen de verhoudingen denk ik 60-40 voor porto. Waar tegen de rest 70-30 en 80-20 zullen zijn.

17 december 2018 om 11:44

Als galatasaray fan, van wat ik heb gezien van porto tegen ons kom ik eigenlijk tot de conclusie dat ajax veel beter is als porto. Het is echt niet meer wat het is geweest.

17 december 2018 om 11:49

Denk dat Ajax inderdaad de favoriet is tegen Porto. Maar als Porto de effectiviteit van de groepsfase kan doorzetten moet je ze geen kansen geven.

17 december 2018 om 11:48

Porto zou voor Ajax heel mooi zijn. Zijn eerste geworden in een beschamende poule. Tegen Schalke (dat verdiend 13e staat in de Bundesliga) gewonnen en gelijkgespeeld, waar ze bij het gelijkspel ook hadden kunnen verliezen. Ik ben niet onder de indruk van Porto dus. Hoop dat Ajax ze loot want dan geef ik de kansen 65-35 voor Ajax!

Ajax moet gewoon hopen dat Porto uit de koker komt rollen, veruit de makkelijkst mogelijke optie. Tegen Dortmund geef ik ze ook een goede kans, hun defensie is zo lek als een mandje als je ze goed onder druk zet.

17 december 2018 om 11:16

Heb jij Dortmund gezien de laatste weken? En heb je ook gezien wat er gebeurd als je ze onder druk zet? Counter bam doei Reus

17 december 2018 om 11:29

Dortmund wordt wel een beetje gehypt hoor. Reus is inderdaad een geweldenaar, eens. Verder zijn Pulisic en Sancho leuke talentjes, maar Paco is gewoon een beperkte spits. De rest van het elftal vind ik kwalitatief niet heel veel beter dan Ajax. Afgezet tegen de andere mogelijke tegenstanders, is Dortmund gewoon een gunstige loting.

17 december 2018 om 11:54

Gehypt? Ze staan eerste in de bundesliga. Ze winnen de groep in de champions league. Winnen met 4-0(!) van misschien wel het beste verdedigende team van Europa(Atletico Madrid). Als zij 4x tegen Atletico kunnen scoren kunnen ze dat ook tegen Ajax. Dortmund moet gewoon gerespecteerd worden want Ajax is ook gewoon enorm gehypt.

17 december 2018 om 12:02

Deze vorm van scorebordjournalistiek is dus precies de reden dat ze gehypt worden. Ik weet niet of je de wedstrijd tegen Atletico ook daadwerkelijk gezien hebt, maar Dortmund heeft daarin slechts 5 keer op goal geschoten en er vlogen er wonderbaarlijk genoeg 4 in.

17 december 2018 om 12:08

Dit is natuurlijk net zo krom als nu zeggen dat Ajax Real moet loten, want die zitten in een mindere fase. Wedstrijd is pas over ca 2 maanden, laat Ajax maar Dortmund loten, prachtige wedstrijd tussen twee teams die willen voetballen en Ajax is zeker niet kansloos!

17 december 2018 om 11:17

Precies. Ik snap soms echt niet waarom men Porto zo overschat. Porto is weliswaar 1ste geworden, maar wel in de meest makkelijke CL poule ooit. Dortmund - Ajax zie ik een wedstrijd in met veel goals.

Ik hoop op Porto, maar Barça zou ook mooi zijn. Real hoeft van mij niet, Juventus ook niet. Niet omdat ze te goed zijn maar die clubs trekken mij dit seizoen niet aan. Ik gok op PSG, maar hoop zoals gezegd op de eerste twee.

Een paar terug zou ik gezegd hebben, doe City maar, maar toen was Pep geen trainer daar. Nu is het gewoon allemaal lastig, misschien is Porto de beste optie. Juve, PSG en Barca zijn leuk voor een volgende ronde, daar verwacht ik dat ze max 20% kans tegen maken.

Porto, Juventus zijn clubs waar het Nederlands voetbal het altijd moeilijk mee heeft en daar in tegen ligt het Engelse voetbal ons beter dus ik hoop op Manchester City

Porto is natuurlijk de best mogelijke tegenstander, en gezien de portie geluk die Ajax tot nu toe heeft gehad zou het wel passen bij deze CL campagne als Porto uit de koker komt rollen. De rest lijkt me op papier een maatje te groot, maar dit Ajax kan altijd verrassen.

17 december 2018 om 11:29

Hoe zo geluk?
Enige geluk wat is hebben gehad in hun poule was in de 90ste minuut scoren tegen Benfica en tegen Bayer München uit hadden ze pech want daar hadden ze het verdient om te mogen winnen

17 december 2018 om 11:33

Hij bedoelt met geluk qua loting. De gemakkelijkste tegenstander uit pot 4 en een Benfica dat dit jaar niet presteert en sowieso één van de gemakkelijkste tegenstanders uit pot 2 zou zijn geweest. Daarbij hadden ze dan ook nog het geluk dat Bayern in slechte vorm verkeerde.
Los daarvan heeft Ajax zelf gewoon goed gepresteerd.

17 december 2018 om 11:34

En zelfs dat doelpunt tegen Benfica... Dat wordt dan als geluk gezien omdat het in blessuretijd is en via een verdediger erin vliegt. Maar Ajax won daar niet onverdiend. Gelijkspel had ook niet misstaan, maar Ajax was wel de (iets) betere ploeg die wedstrijd.

17 december 2018 om 11:36

De loting, het feit dat Bayern zeker in de eerste wedstrijd niet in supervorm was, die goal tegen Benfica in de laatste minuut (sowieso had die tweestrijd tegen Benfica ook in een gelijkspel en verlies kunnen eindigen als het tegen had gezeten), maar ook bij AEK uit vielen de goals redelijk gelukkig terwijl ze het verder wel lastig hadden.

Ik probeer niet negatief te doen ofzo hè, ben zelf ook voor Ajax en hartstikke trots. Maar het gaat om een paar wedstrijden en lotingen die precies goed uit moeten vallen en wat dat betreft zit het Ajax niet tegen.

17 december 2018 om 11:55

Passionforpink als het doelpunt in de laatste minuut valt bij PSV is het altijd geluk, gebeurt het bij Ajax is er niet te spreken over geluk?

17 december 2018 om 11:59

De ajax fans zeggen dat het geluk is ja, maar we weten zelf allemaal dat het gewoon vechtlust is, de wil om te winnen. Psv gaat echt door tot de laatste seconde. Het is zuur voor ons als ajacieden ja, waardoor sommige zulke dingen gaan zeggen..

17 december 2018 om 12:13

Hoe sommigen het toch weer voor elkaar krijgen om in een PSV vs Ajax-discussie te belanden....tenenkrommend irritant.

Hoe dan ook geen PSG en Juventus. Beiden acht ik sowieso een maatje te groot, bij voorbaat kansloos.

Liever niet Barca, Real & Man city. Barcelona en Real overtuigen niet tot nu toe (weet het, het duurt nog even voor ze spelen) en tegen Man City kun je altijd voetballen en zijn defensief ook te pakken. Ajax is niet kansloos hiertegen.

Bij voorkeur FC Porto of Dortmund (laatste mijn persoonlijke voorkeur, omdat ik verwacht dat dit twee schitterende wedstrijden gaan worden; beide ploegen willen namelijk voetballen)

17 december 2018 om 11:38

Je bent nooit kansloos, tenzij je met je lokale bierbuik zondag team tegen een Barcelona op volle oorlogsterkte moet.

17 december 2018 om 11:45

Dan ken jij mijn bierbuik team nog niet

Bedoelde bij wijze van spreken uiteraard, er is altijd een kans, maar tegen deze twee teams acht ik de kans het kleinst dat Ajax kans maakt.

Het maakt mij niet zoveel uit wie de tegenstander wordt, voor mij is de CL-campagne al geslaagd. En alle teams die we nu treffen zijn gewoon Europese top, dus het is al heel wat dat Ajax zover is gekomen om zich daar nu mee te meten.

Doe mij maar Real Madrid. Hopelijk blijft hun vorm zoekende en zit er voor ons een kansje in om te revancheren voor al die uitschakelingen.

We er ook geloot wordt, Ajax zal tegen elke club op papier de mindere zijn. Mijn gevoel zegt me wel dat bij Barca, City en PSG een enorme druk op het winnen van deze cup ligt. Juve ligt m.i. Ajax helemaal niet, dus dan gaat mijn voorkeur uit naar Real, Dortmund of Porto.

Geen Juventus of City en ik ben al 'tevreden'. Word tegen al die ploegen natuurlijk een moeilijk verhaal, maar hoop doet leven!

17 december 2018 om 11:43

City is inderdaad dodelijk, maar Juve? Wij zijn allesbehalve indrukwekkend dit seizoen, we winnen alles maar zijn ook nog niet echt getest, de aanval loopt stroef en wie Pjanic kan isoleren schakelt gelijk ons hele middenveld uit, ons team is nog erg zoekende en allesbehalve een geoliede machine zoals City.

17 december 2018 om 11:57

Tegen een Ajax zouden jullie met de ervaring, geslepenheid en degelijk countervoetbal ons helemaal kansloos laten. Niet te vergeten hebben jullie ook nog Cristiano Ronaldo.

17 december 2018 om 12:00

Nederlandse clubs spelen nooit lekker tegen Italiaanse clubs, op basis daarvan alleen al zou ik als Ajax supporter niet op Juventus hopen.

Voor ajax hoop ik in volgorde van graag naar minst graag: Porto, Real, Dortmund, City, Juve, Psg, Barca.

17 december 2018 om 12:05

Ik zou toch liever Dortmund hebben dan Real. In februari is Casemiro weer terug en dat maakt een enorm verschil en ik verwacht ook dat ze in de winter een grote aankoop gaan doen

17 december 2018 om 13:49

Ja dit ging niet echt om kwaliteit maar meer om wat ik graag wou zien.

Je komt nu in een fase waarin Ajax tegen iedere ploeg de underdog zal zijn. Porto is de minst grote naam, maar Portugese ploegen liggen Ajax doorgaans toch niet zo goed, hoewel ze het tegen Benfica natuurlijk prima hebben gedaan. Dortmund is qua naam ook niet één van de sterksten, maar wel een erg goede ploeg in vorm. Zou wel een leuke wedstrijd kunnen opleveren. Man City, PSG en Barca zijn kwalitatief natuurlijk giganten, maar wel voetballende ploegen die een interessante wedstrijd kunnen opleveren.

Liever geen Juve, die zijn kwalitatief goed en bovendien een geslepen stugge ploeg. Dat ligt Ajax doorgaans minder. Real Madrid is nu niet in vorm, maar vorig jaar deden ze het ook niet al te best de eerste seizoenshelft en wonnen ze uiteindelijk toch. Die kan je nooit onderschatten met al hun ervaring.

Juventus liever niet. Heeft Ajax (of een Nederlandse club) ooit gewonnen van Ronaldo?

17 december 2018 om 12:07

Medalofhonor denk het niet omdat Real Madrid de laatste jaren geen gunstige lotingen krijgt. Dus daarom denk ik dat ze Ajax niet loten. Hahhaha

Even een tip. Schakel pas rond 10 over 12 in. Dan sla je alle onzin en gepraat over.

17 december 2018 om 12:04

Als je dat als Ajaxfan zegt, moet ik je teleurstellen; dat kan namelijk niet.

Hoop op een gunstige loting voor Ajax.

Grtz,

Een Psv supporter.

Het wordt altijd een zware loting, maar kansloos ben je in mijn ogen nooit. Ze hebben dit seizoen vaker laten zien dat het in goede doen zeker weerstand kan bieden tegen de topclubs van Europa.

Real - Liverpool ajb, dat lijkt me een mooie pot! Voor Barca hoop ik Schalke, dat is op rij afstand en dat stadion staat al tijdje op mijn lijstje om te bezoeken.

Ik denk dat de 'makkelijkste' tegenstanders voor Ajax de volgende zijn.
Porto, Dortmund en Barcelona.
Niet omdat Barcelona niet goed is maar omdat de stijl van Ajax Barcelona niet ligt. Barcelona is ontzettend kwetsbaar bij hoge pressing. Ik denk dat als Ajax ze constant presst en Messi op de middenlijn komt te voetballen dat Ajax een grote kans maakt tegen Barcelona.
Alle andere teams buiten Porto en Dortmund liggen Ajax niet denk ik.

Ik ga der is lekker voor zitten ben benieuwd wie barca en Ajax treffen. Mijn voorspelling:

BVD-Liverpool
Barcelona-Roma
PSG-Man united
Porto-Ajax
Bayern-Lyon
Man City-Atleti
Real-Spurs
Juventus-Schalke

City verliest van Lyon, Juve verliest ook van Young Boys. Denk dat wonderen niet zijn uitgesloten wanneer Ajax een goede dag heeft, het jammere is alleen dat het altijd twee wedstrijden zijn.

Ik voel Liverpool al aankomen.. al hoop ik natuurlijk van niet

17 december 2018 om 12:13

Nou doe maar lekker shalke ofso hahah

Porto en Dortmund moet je niet onderschatten de meeste kans hebben we bij real Madrid dus hopen daar op

Gelukkig speelt Liverpool de eerste wedstrijd thuis.

Nou kom op geef die aan Barça

Geen City in elk geval.

Oeeh naja de moeilijkste voor ajjax is er uit

Geen city iedergeval

City ontloop je al, dat is lekker

Doe Atleti maar aan PSG

Gaat niet slecht tot nu toe.

Schalke 04 - Manchester City
Nou dat wordt een makkie voor City

Beeeey United! Hahah mourinho zal wel zitten huilen nu

Dit wordt dus Barca, Real of Porto voor Ajax. Of Dortmund.

Denk we loten barca of real

Geen Juve, geen City en geen Psg. Tot nu toe prima

Dortmund tegen spurs wordt me ook een wedstrijd..

Dortmund tegen spurs wordt me ook een wedstrijd..

Tottenham - Dortmund. Belooft een open wedstrijd te worden met leuk voetbal

Real of Porto, gunstige loting.

Manchester United - Psg
Auch. Ben benieuwd wat Mourinho klaar kan spelen. Ze zijn zeker niet bij voorbaat kansloos.

Yes, revanche op Real.

Real mardrid we komen eraam

17 december 2018 om 12:20

Nee jullie gaan naar parijs?

Real Madrid jawel jawel heerlijke pot.

Naja iedereen wilde hier real hebben

Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund
Ik denk dat ze aan elkaar gewaagd zijn

Real..weet niet wat ik hiervan moet denken

Reaaaal is gewoon te kloppen dit jaar

17 december 2018 om 12:20

Nu wel ja. Alleen je speelt er pas over 2 maanden tegen

17 december 2018 om 12:21

dAT Dachten ZE Vorige Jaar OOK Voor DE Winter. Maar Daarna Versloegen ZE Juventus Bayern EN Noem ZE Maar OP.

Real.... pff zoals verwacht een hele zware tegenstander, maar wel een mooie!

Ajax - Real Madrid...

Real.... Naja ik speel als Ajax zijnde liever tegen real dan tegen Barcelona of Juventus....

17 december 2018 om 12:20

Dat gevoel overheerst bij mij ook. Ben nog niet zo rouwig om deze loting..

Mooie wedstrijd toch? En ze zijn Ronaldo kwijt dus dat scheelt al een slok.

Real is over twee maanden ongetwijfeld wel uit hun dal gekropen helaas. Desalnietemin is het een mooie pot, dit is wat we wilden uiteindelijk.

Zwaar. Hoopte nog op porto. Maar toch nog Madrid geworden. Alhoewel ik wel denk dat ajax dit seizoen wel kans maakt tegen madrid in vergelijking met voorgaande jaren. Nu maar hopen dat ze hun vorm na de winterstop doorzetten

Real staat 4e in Spanje, makkie dus..

Real Madrid.. net het team dat ik niet wilde

ajax - real lijkt me erg mooi. denk dat er zeker mogelijkheden liggen

Nou real madrid wordt t jongens...

Real is wel echt een mooie loting. Liever dan Juventus of City. Hopelijk is er een stunt in de maak en houdt je ze iig thuis voldoende tegen.

Real Madrid draait voor geen meter dit seizoen.. liever een Real dan Barca maar ook dit gaat heel moeilijk worden

Real Madrid, mooie loting. Grote club, winnaar van de laatste edities. Nu niet in grote vorm, maar over 2 maanden kan alles er anders uit zien en sowieso doen ze het doorgaans goed in de KO fase. Wordt zeker zwaar, maar als je de regerend kampioen eruit kan knikkeren, zou dat toch prachtig zijn.

Bayern - Liverpool is ook een affiche hoor...pfoee..

Nu hopen dat Real blijft kwakkelen met hun vorm, desondanks is het geen schande om eruit te vliegen tegen het team wat de CL heeft gedomineerd de afgelopen jaren.

17 december 2018 om 12:26

jongens na de winter gaan jullie anders praten. real begint weer in vorm te raken dus slaap lekker.
wel 3 x winaar van CL achter elkaar laat dat nou bijna de heole prijzenkast van barca zijn in de CL.

dus weet niet wie je liever wilt loten barca of real daarnaast ligt het spel van barca ajax beter.

Real madrid kan zelf het spele maken maar kunnen super goed counteren. het worden geen grote cijfers maar ajax vliegt er uit denk ik.

Heerlijk hoopte al op Real. Ajax kan hier echt wel van winnen en dan revanche nemen voor een aantal jaar terug!

Liverpool - Bayern Munchen
Not bad, not bad at all. Leuk voor Klopp dat hij tegen zijn landgenoten moet spelen. Interessante wedstrijd. Ik wil Bayern niet onderschatten, maar denk dat Liverpool hier niet ongelukkig mee is.

Oh, Roma voor Porto. Na Ajax toch wel de meest gunstige loting. Ik ben er in ieder geval blij mee!

Ik denk dat Ajax wel tevreden is. Geen City, Psg of Juve.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren