Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Legendarisch shirt van Maradona levert miljoenen op; familie twijfelt

Laatste update:

Op het shirt waarin Diego Maradona twee wereldberoemde doelpunten maakte tijdens het WK in 1986 tegen Engeland is een bedrag van circa 4,8 miljoen euro geboden. Steve Hodge, die het shirt met rugnummer 10 destijds na afloop wisselde met de Argentijnse legende, biedt het shirt te koop bij een online-veiling van Sotheby’s. Er heerst echter verwarring, aangezien de familie van Maradona beweert dat het niet het shirt is waarin Maradona zijn beroemde 'Hand van God'-goal maakte.

Steve Hodge was de gelukkige international die van shirt met Maradona wisselde na afloop van de kwartfinale tegen Engeland. Het tenue dat Maradona destijds droeg gaat onder de hamer bij het veilinghuis Sotheby's, maar Maradona's dochter, Dalma, en zijn ex-vrouw, Claudia Villafane, suggereren dat nu juist het shirt geveild wordt dat hij droeg tijdens de eerste helft. Volgens hen zou Maradona in de rust van shirt hebben gewisseld.

Het veilinghuis claimt echter speciale technieken gebruikt te hebben om te achterhalen dat Maradona allebei zijn doelpunten in dit shirt maakte. De consternatie weerhield een bieder er niet van een openingsbod van vier miljoen pond, omgerekend zo’n 4,8 miljoen euro neer te leggen. De veiling loopt tot 4 mei. De verwachting van het veilinghuis is dat het tenue tussen de 4,8 en 7,2 miljoen euro zal opbrengen.

In de kwartfinale van het WK in 1986 besliste Maradona na rust eigenhandig de wedstrijd tegen Engeland. Pluisje wist de ban al vroeg in de tweede helft te breken via een solo vanaf het middenveld en verdubbelde de marge luttele minuten later met zijn wereldberoemde ‘Hand van God’, toen hij de bal met zijn hand in het doel tikte. Dankzij de 2-1 zege op Engeland won Argentinië uiteindelijk de wereldtitel door in de finale Duitsland met 3-2 opzij te zetten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpelijk dat de familie dit claimt, het is toch de nalatenschap van Diego en daarvan wil je het liefst dat het bij de nabestaanden terecht komt. Ergens ook wel herkenbaar, als je alle geclaimde stukjes kruis van Jezus bij elkaar legt kan je een kathedraal bouwen. En die had nog niet eens nageslacht.

21 april 2022 om 08:16

wat een rare vergelijking ook met alle respect. Compleet onnodig.

21 april 2022 om 08:24

De hand van god, vergeleken met zijn zoon. Ligt best voor de, euh, hand...

Toch?

21 april 2022 om 08:44

Als je kijkt wat hij vergelijkt, dan is het helemaal niet zo raar. Er is wat dat betreft gewoon ook heel veel fake in omloop, maar mensen geloven erin. Dus dat geeft het blijkbaar zijn waarde. Het is niet zo dat je in het geval van Maradonna meerdere shirts in omloop hebt (of dat er een stukje draad van het shirt wordt geveild). Maar blijkbaar wel 2 gedurende de wedstrijd. Het is vrij lastig (zo niet onmogelijk met wat voor techniek dan ook) om te achterhalen welke dan de juiste is.

21 april 2022 om 09:11

Ik zou met video techniek beginnen. De motm zal wel op beeld staan, ook na het laatste fluitsignaal. Mocht dat niet zo zijn kan je eventueel nog kijken naar eventueel vuil op het shirt oid. Verder worden de meeste shirts na de 2e helft gewisseld, waarmee het verhaal van de verkopende partij iig plausibel is

21 april 2022 om 08:33

Baardgrasmus

Maar de familie zegt niet "wij willen dat shirt hebben", de familie zegt dat dit niet het juiste shirt is.

21 april 2022 om 08:39

Familie is alleen maar op geld uit, ze zeggen namelijk zelf te weten wie het 'echte' shirt heeft.

21 april 2022 om 08:42

Eerst de twijfel zaaien rond dit shirt, daarna het echte shirt op de markt brengen. Als je nu het echte shirt zou tonen, en Sothebys toont aan dat het nep is dan ben je klaar.

21 april 2022 om 08:47

2 identieke shirts wat op hetzelfde moment net zo lang is gedragen 'wetenschappelijk' bewijzen. Nou ik weet niet wat voor technieken ze hebben of waar ze op willen beoordelen, maar dat ga je echt niet uit elkaar halen.

21 april 2022 om 09:38

Weet ik het grasvlekken, eventuele beschadigingen, kreukels allemaal zaken een shirt uniek kunnen maken. Met videotechnieken goed te analyseren. Dat jij het niet weet wil niet zeggen dat het niet kan. Sotheby's heeft een enorm groot imago, net doordat ze alles tot in de puntjes uitzoeken mogen ze grootste meest unieke zaken veilen. Een mispeer kost zoveel imago en zal leiden tot een enorme omzetderving, die lopen echt geen risico's hierin. Nogmaals dat jij het niet weet wil niet zeggen dat het niet mogelijk is. Blijft het meest lastige van deze generatie die denkt alles te weten en datgene wat ze niet weten is per definitie niet mogelijk.

21 april 2022 om 10:22

Baardgrasmus

Dat kan, maar je eerste punt was dat het shirt bij de familie terecht moet komen. Da’s weer wat anders dan het “echte” shirt willen verkopen. Maar goed, het zal me niet boeien verder. Ver van mijn bed show, zo’n veiling.

21 april 2022 om 10:55

Baardgrasmus

Dat kan, maar je eerste punt was dat het shirt bij de familie terecht moet komen. Da’s weer wat anders dan het “echte” shirt willen verkopen. Maar goed, het zal me niet boeien verder. Ver van mijn bed show, zo’n veiling.

21 april 2022 om 11:51

Ik denk dat de familie het op de markt brengt dan, had ik misschien beter moeten omschrijven

Je zou toch zeggen dat het shirt dat je na de wedstrijd wisselt het shirt is waar je de wedstrijd mee bent geëindigd en niet het shirt wat je in de 1e helft hebt gedragen en in de rust hebt omgeruild.

Daarnaast is het toch wel een heleboel geld voor zo'n item, maar goed, net als met voetballers, wat de gek er voor geeft...

21 april 2022 om 12:28

Shirts worden niet altijd op het veld al geruild, dat gebeurt soms in de catacomben of in de kleedkamer pas. Dan zou het natuurlijk best kunnen dat Maradona zijn shirt uit de eerste helft heeft gegeven, bijvoorbeeld omdat hij het shirt uit de tweede helft al weg had gegeven, of zelf wilde houden.

Bizar hoe de tijd is veranderd als we het hebben over wat voetballers voor hun kunsten krijgen.

Maradona is voor 5 miljoen pond naar Barcelona verhuisd, en daarna voor 6,9 pond naar Napoli. Zijn shirt wordt 40 jaar later mogelijk voor hetzelfde bedrag getransfereerd van de ene eigenaar naar de andere.

Tegenwoordig is dit bedrag een maandsalaris van de absolute top. Nog steeds veel voor een shirt.

21 april 2022 om 11:33

5 miljoen was 40 jaar geleden dan ook meer waard dan nu.

Het shirt is fake. Maar als mensen het willen kopen. Wie ben ik dan?

21 april 2022 om 13:11

Kan je onderbouwen waarom het fake is?

21 april 2022 om 13:37

Nee, dat kan bij niet. Dat is namelijk niet zo.

In het artikel claimen de dames dat Maradona zijn shirt in de rust gewisseld heeft. Verderop staat dat hij de twee goals na rust gemaakt heeft. Dus dan is het shirt dat ie na de rust droeg en wisselde het shirt waarin hij scoorde. Of het artikel klopt niet of..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren