Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leeds-supporter sprint veld op en slaat doelman Kirkland vol in gezicht

Laatste update:

De competitiewedstrijd tussen Sheffield Wednesday en Leeds United, in de Engelse Championship, is vrijdagavond verstoord door een opmerkelijk incident. Een supporter van the Whites kwam gedurende de tweede helft zomaar het veld op, sprintte richting Sheffield-keeper Chris Kirkland en gaf die een slag in het gezicht.

Kort voor rust was Sheffield thuis op een 1-0 voorsprong gekomen dankzij Jay Bothroyd. Met nog een kwartier te gaan maakte Michael Tonge de gelijkmaker namens Leeds. Na diens doelpunt bestormde een fan van Leeds United het veld. Hij rende op keeper Kirkland af en gaf die een duw of slag in het gezicht, waarna de doelman naar de grond ging.

De ‘supporter’ vluchtte vervolgens naar de andere kant, alvorens hij werd ingesloten door de politie. Die voerde hem terstond af. Kirkland werd op het veld behandeld aan zijn gezicht en kon de wedstrijd afmaken; die eindigde in 1-1.

Bekijk hier de beelden:


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik dacht dat dit soort dingen in Engeland niet voorkwamen, of is het in de eerste divisie minder goed geregeld? Volgens mij krijgen mensen die dit doen heel veel problemen met justitie want die voetbalwet is beter geregeld dan hier in Nederland.

19 oktober 2012 om 22:52

Het komt wel voor maar alleen bij de extreem idioten zoals deze..want als je gepakt wordt dan heb je echt problemen. Deze zien we de rest van ze leven niet meer op de tribune.

19 oktober 2012 om 22:56

In Engeland hebben ze toch zo'n torenhoge boete wanneer een supporter het veld betreedt? Iets van 10.000 euro of pond? Dat is wel een duur grapje tenzij je miljonair bent :P

20 oktober 2012 om 00:16

Hebben ze in Nederland ook, je krijgt een boere + de kosten worden (deels) op je verhaald.
En je ziet wel eens die sateliet auto's staan van United(eredivisielive etc)
Weet je hoe duur dat kost?

20 oktober 2012 om 14:38

Niet alleen in Engeland zijn de boetes zo hoog. Als ik op de B-side bij NAC sta, zie ik ook altijd zo'n mooi bordje hangen met de tekst: bij betreden van het veld minimaal 10.000 euro boete en minimaal 10 jaar een stadionverbod.

On: dit is natuurlijk belachelijk wat deze "supporter" hier doet. Ongelofelijk!

19 oktober 2012 om 22:53

Dit is een eenmansdaad, van een idioot, k
Gebeurd ook nooit in Nederland, tot vorig jaar tijdens Ajax-az, is vaak een eenmalige actie. Kannoveral gebeuren, vaak genoeg rennen fans het veld op zelfs tijdens Duitsland-argentinië, alleen kwam die fan toen alleen een hand geven aan Messi, maar je weet nooit wa zo iemand van plan is..,

19 oktober 2012 om 23:04

Inderdaad en gebeurt ook in elke sport. Als je dit wil voorkomen moet je betonnen muren om een veld heen bouwen want een slotgracht is niet genoeg(kijk maar naar Ajax)!

19 oktober 2012 om 23:09

Mwah.. Leedsfans gooide tijdens de wedstrijd flessen op het veld, vochten met de politie. Sheffield fans provoceerde de Leeds fans weer door te zingen over Turkije in 2000, waar twee Leeds fans werden doodgestoken. Heel onvriendelijke wedstrijd die laat zien dat Hooliganisme nog niet verdwenen is in Engeland. Dit gebeurd echter bijna alleen in de lower leagues.

19 oktober 2012 om 23:09

Bij Ajax-az was er toch een manier om via de opening van de rolstoelenplaatsen het veld op te komen?

Het voorkomen van dit soort incidenten is natuurlijk onmogelijk want er zijn altijd wel idioten die een manier verzinnen om zoiets geks te doen. Maar je kunt de kans wel heel klein maken. Of echt zorgen voor hoge straffen want dan denken ze wel 2 keer na, voor zover ze dat kunnen.

20 oktober 2012 om 02:45

De klap is inderdaad een eenmansdaad, maar als je goed kijkt zie je rondom de goal meerdere supporters (en ik neem aan van Leeds) staan, rondspringen, schreeuwen, zwaaien, kortom provoceren. Ik neem aan dat dit een geval van een groep vrienden is die, en dat is vrij aannemelijk, zichzelf goed beschonken (eventueel in combinatie met drugs) hebben en hier toch echt flink over de streep zijn gegaan.

19 oktober 2012 om 23:56

Dit is de dader van vanavond. Schijnt al een tijdje in vorm te zijn met rellen. Zijn naam is Aaron Cawley.

http://www.thisisgloucestershire.co.uk/football-fa...

Als iemand hem nog even succes wilt wensen in de cel...bel of sms
0044 7531439254

20 oktober 2012 om 00:33

Je kan de link niet helemaal zien. Op wat heb je gegoogeld?

20 oktober 2012 om 05:46

Via Engelse websites kun je er op komen. Die gozer had al een levenslang stadion verbod. Raar verhaal dat die gister dus daar binnen kon komen. Als je zijn gezicht ook ziet wanneer hij hem raakt; compleet doorgesnoven!

Hij heeft zijn fb niet prive dus je kan zijn berichten ook zien. Tot 2u geleden heeft hij nog ge update. Ook dat Kirkland geen aangifte heeft gedaan tegen hem. Bijzonder raar dat.

Wat een belachelijke actie, stadionverbod voor de rest van zn leven lijkt me op zn plaats!

19 oktober 2012 om 22:55

die krijgt hij zowiezo wel alleen al voor het betreden van het veld

20 oktober 2012 om 00:39

Hopelijk krijgt die ook de doodstraf. Anders sturen we even Esteban op hem af. Same story!

20 oktober 2012 om 01:44

Doodstraf voor een actie als dit? Jij vindt het nodig om de wereldpopulatie drastisch in te gaan krimpen?

20 oktober 2012 om 04:18

Daar zijn de zioniste al meebezig dus!

Wat een idioot die 'fan'! Levenslang stadionverbod geven, plus meldingsplicht bij de polittie op wedstrijddagen.
Jammer van dit incident, de gewone Leeds-united fans die met hun vrouw en kinderen komem kijken, zij zijn straks de dupe, nog strengere controles, allemaal verplichte clubcarten, etc.

Je kan hier wel op reageren maar dat is al overbodig. Echt belachelijk dit, deze man krijgt hier ook nog allemaal aandacht voor, precies wat hij wil. Nooit meer in een voetbalstadion laten komen.

Opmerkelijk trouwens. Ik bezoek zelf wel eens Engelse wedstrijden, en alles is daar zo strikt geregeld. De bewaking is met grote aantallen en houden het publiek altijd goed in de gaten. Vind het dus al bijzonder dat deze doorgeslagen man al tot daar kan komen.

Die krijgt sowieso een stadionverbod maar het lijkt me ook wel dat de keeper van Sheffield aangifte gaat doen. Dit lijkt me toch gewoon onder 'geweldigpleging' te vallen of praat ik nu onzin?

19 oktober 2012 om 23:00

Denk dat de keeper van Sheffield aangifte gaat doen.

19 oktober 2012 om 23:21

Ha, natuurlijk. Het moet Sheffield zijn.

Zie hier het verschil tussen Engeland en Nederland. Daar wordt de wedstrijd uitgespeeld. Hier staken ze het vanwege de "veiligheid" terwijl die wedstrijd gewoon kon worden uitgespeeld.

19 oktober 2012 om 23:02

Inderdaad, lijkt een beetje op de availability heuristiek... Verbeek realiseerde zich niet eens dat het buiten het stadion in de bus naar huis op de snelweg waarschijnlijk gevaarlijker was dan in het stadion.. Ik denk dat de kans groter is dat je woord opgegeten door een haai in de noordzee dan dat er twee keer in één wedstrijd een fan de doelman komt aanvallen...

20 oktober 2012 om 00:43

Je vergeet even dat die keeper in Nederland rood kreeg voor zichzelf beschermen.

20 oktober 2012 om 00:55

Ja dat is de regel.. Maar Verbeek zei dat het niet daaraan lag.

20 oktober 2012 om 00:58

Waarom trok hij zijn team pas terug nadat Esteban de rode kaart kreeg en niet direct na het incident. Wat Verbeek zegt, betekend niet wat hij ook denkt. Alleen moet hij het verhaal nou mooier maken dan dat het werkelijk is, anders zou Ajax 3-0 reglementair hebben gewonnen.

20 oktober 2012 om 01:08

Of te wel die hele veiligheidssmoes had er niks mee te maken.. de enige reden dat Verbeek zijn team eraf haalde was omdat zijn speler rood kreeg. Die scheids is trouwens ook een koekwaus eerste klasse maarja dat is het korps al jaren.

Echter is nu het precedent geschept, stap je van het veld met een drogreden dan kun je die wedstrijd gewoon over spelen.

20 oktober 2012 om 01:12

Dan moeten we maar de regel veranderen dat het geen rood is wanneer een speler aan zelfbescherming doet wanneer hij wordt aangevallen.

Wat een idioot. Stuur Esteban daar even heen om die gast een paar klappen te geven... Wel respect als ze hebben doorgespeeld, kan Verbeek nog wat van leren!

20 oktober 2012 om 00:43

Als Esteban geen rood kreeg, werd die wedstrijd uitgespeeld.

Heeft keeper aangifte van mishandeling gedaan? Of loop dit gewoon met een stadionverbod af. Vind ik eigenlijk opmerkelijk,aangezien zo iemand die nooit naar het stadion gaat 1x gaat en dan een speler slaat,vind dat hier meer tegen gedaan moet worden maar dat is mijn mening.

Ik dacht dat niet gebeurd in Engeland?
Daar hebben ze toch zo een geweldige voetbalwet?

19 oktober 2012 om 23:02

Ja maar in elk land wonen idioten die ondanks strenge regels zulke dwaze acties ondernemen.

19 oktober 2012 om 23:05

Niemand heeft ooit gezegt dat er niks meer gebeurt in Engeland, het gaat veel minder vaak fout dan voorheen, maar helemaal uitsluiten dat er ooit wat gebeurd is onmogelijk.

ongeloofelijk joh die fan geeft die keeper ook niet zo'n akelijk zacht tikkie nou die zien we idd nooit meer in wat voor stadion dan ook terug..

Heeeelijke televisie. Absurd bizar maar ik lig wel stuk. Kan echt op zulke dingen kicken.

19 oktober 2012 om 23:05

Dan moet je waarschijnlijk al ongeveer 5 uur in je bed liggen, sesamstraat is inmiddels al afgelopen namelijk!

19 oktober 2012 om 23:14

Nou ik ben 24, dus Sesamstraat nee. Maar serieus dat gedoe met die Wesley bij Ajax, en die vechtpartij tussen Newcastle spelers, knokken tussen inter en spaabse club en uruguay-costa rica is toch geweldige tv. Ik doe er zelf toch niet aan mee? Sierd de vos kickte ook op t opstootje tussen barca en real wn. Bij mij niet Anders. Kicken man ik heb op Youtube al tig voetbal gevechten gezien heerlijk al die opwinding.

19 oktober 2012 om 23:16

Want in sesamstraat slaan ze elkaar regelmatig knockout?

Ik snap wel wat hij bedoeld. Het is natuurlijk compleet schandalig in het kwadraat, maar wel ''mooie'' TV. Dit soort bizarre filmpjes doen het wel goed.

Overigens vatte Kirkland het ook wel iets te ligt op. Die fan kwam als een bezeten oermens op hem af en zelfs toen hij vlabij was waande Kirkland zich compleet veilig zo lijkt het. Je zou toch denken dat je dan op z'n minst je hoofd beschermt, wegloopt, terugdeinst, weet ik het. Apart, maar je bent ook met stomheid geslagen waarschijnlijk, moeilijk om over te oordelen.

19 oktober 2012 om 23:44

Ja het is ook ''mooie'`lees indrukwekkende) tv als een tsunami een stad vernietigd nog geen reden om over de grond te gaan rollen van het lachen..

Jullie zijn een beetje de sensatiezoekers van die mensen die stil gaan staan op de snelweg om te kijken naar een ongeluk. Prima als je daar aan je trekken komt maar ik vind dit hoe ''amusant'' dan ook wel ernstig en ga niet over tot het oproepen van dit soort evenementen.

Je hoeft er zelf niet aan mee te doen, deze jongen is waarschijnlijk ook opgestookt door vrienden ''die er zelf niet aan meedoen maar het wel fantastisch grappig vinden''...

Poee, lelijk hoor.
Vanuit die laatste hoek zie je z'n hoofd helemaal naar achter gaan terwijl z'n lichaam nog stilstaat...

Wat Frikx en Positiespel hierboven ook al zeggen. Ik vond deze incident toch wel iets zwaarder dan die van een tijd terug met Esteban de Arena. t Is absoluut geen oud zeer of zo, maar dit is wel een bevestiging dat je als professionals prima gewoon de wedstrijd kan hervatten na zo'n incident.

Zo gast zoals deze en ook Wesley moet je sowieso een stadionverbod voor t leven geven, dat staat niet eens ter discussie wat mij betreft. Naast dat vind ik dat je daar ook nog gerust een aantal weekjes mag zitten + een leuke taakstraf. Volslagen idioot zo iemand, ongeacht de excuses straks mbt alcohol, drugs of stres/depressie of wat dan ook. Indien t laatste geval, dan de straf eventueel uitstellen maar absoluut niet zomaar voorbij laten gaa.

Die Kirkland lijkt ook net een wijf! Als Esteban daar stond had die gek kunnen rennen voor ze leven! Daarnaast gaat Kirkland ook neer alsof Badr Hari hem gemept heeft. What a woos! (neemt overigens niet weg dat ik deze actie goedkeur! Opsluiten die mafketel!)

20 oktober 2012 om 00:34

Ja en hij zag m. En beschermde zijn gezicht niet eens.

Wat een gast zeg, heeft niets te verliezen, en heeft zeker geen kosten en inwoning binnenkort, daar wordt nu wel voor gezorgt en zijn leven is goed verpest en voor het voetbal is het ook een imagoschade vanwege de veiligheid.

Kirkland verwachten niet dat die ''fan'' hem natuurlijk zou aanvallen.
Als Esteban hier stond had ie i.p.v. naar politie bureau eerst naar het ziekenhuis moeten gaan.

Leeds is overigens een prachtige club.

Wat een randdebiel is die gast opsluiten die vent en ook een levenslang stadionverbod geven

19 oktober 2012 om 23:23

Dat gebeurt ook wel met de regels hier in Engeland!

Gewoon bij de politie aangeven voor (zware?) mishandeling met voorbedachte rade, dit heeft verder niets meer met voetbal te maken. Voetbal mag zeker geen excuus zijn voor dergelijke acties, ik hoop dat de betreffende keeper geen letsel opgelopen heeft.

Doet me denken aan Dida.

"sheffield" moet gewoon Esteban halen van AZ. :P

19 oktober 2012 om 23:31

En daarom speelde Kirkland bij de tegenstander en niet bij Leeds

Hoe triest kan je zijn , zelfs die ene hersencel werkt niet eens.
Gewoon aangifte doen van mishandeling en zo n randdebiel er niet mee weg laten komen met enkel een stadionverbod want dat slaat nergens op.

Ongelooflijk triest wat hier gebeurt, maar ik vind het ook wel een beetje ironisch. Ik weet niet in hoeverre men op voetbalzone heeft meegekregen wat er afgelopen dinsdag is gebeurd tussen Jong Servie en Jong Engeland, maar Engeland heeft sindsdien echt elke mogelijkheid aangepakt om hooligans allereerst verbaal aan te pakken. Nou had het bij J. Servie - J. Engeland vooral met racisme te maken, maar Engeland moet toch echt eerst eens iets aan hun eigen idioten gaan veranderen voordat het commentaar levert op andere landen.

20 oktober 2012 om 00:05

Engeland doet heel veel aan de eigen idioten. Dit soort incidenten zijn tegenwoordig nog maar zeldzaam, terwijl het in Servie onder andere aan de orde van de dag is. Wat er dinsdag is gebeurd was echt schandalig waar Engeland terecht woedend om was, daar verandert dit niks aan.

20 oktober 2012 om 00:13

Kerel, ik probeer absoluut niet Servië te verdedigen voor de acties van dinsdag, laat daar geen misstand over bestaan. Ik ben het met je eens dat Engeland probeert wat te doen aan de hooligans, maar als je het over de orde van de dag hebt, dan is racisme in Engeland dat ook met al dat gedoe de laatste tijd. Daarnaast krijg jij waarschijnlijk niet mee hoe ernstig de Engelsen zich misdragen als ze buiten Engeland een pot voetbal spelen. Mijn punt is alleen dat de Engelsen er altijd als eerste bij zijn om aan te geven hoe het wel of niet moet met relschoppers, maar zelf dit probleem absoluut niet geweerd hebben.

Heel verstandig van deze keeper om zich tegen de grond te laten slaan, anders had hij een rode kaart gekregen.

Oei oei oei,, je kunt zien dat de keeper deze klap totaal niet zag aankomen, en dan komen ze dubbel zo hard aan! Flink straffen deze idiote 'supporter'. geef hem maar een overdreven zware straf om de anderen af te schrikken!

wie niet horen wil, moet maar voelen

zal hij weer een stadionverbod krijgen? Maakt veel indruk bij hem zo te zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren