Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lasse Schöne verlaat Ajax na zeven jaar voor Italiaans avontuur

Laatste update:

Lasse Schöne verruilt Ajax voor Genoa, zo maken beide clubs via de officiële kanalen bekend. De 33-jarige middenvelder zet bij de nummer zeventien van het vorige Serie A-seizoen zijn handtekening onder een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen. Het betekent dat er na zeven jaar een einde komt aan het huwelijk tussen Schöne en Ajax, dat naar verluidt anderhalf miljoen euro overhoudt aan de Deen.

Ajax nam Schöne in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC. De 45-voudig Deens international kwam in dienst van de Amsterdammers uiteindelijk tot 286 officiële wedstrijden, waarmee hij voorlopig de buitenlander met de meeste officiële wedstrijden voor Ajax 1 is. Schöne, die 64 keer scoorde en 52 assists leverde namens de regerend kampioen van Nederland, won met Ajax drie landstitels, een TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Het contract van Schöne bij Ajax liep nog een jaar door en Genoa heeft volgens verschillende media anderhalf miljoen neergeteld om die verbintenis af te kopen. De middenvelder gaat in Italië naar verluidt een jaarsalaris van 1,8 miljoen opstrijken. Volgens De Telegraaf had Schöne ook voor een lucratiever contract in Qatar kunnen kiezen, maar de krant stelt dat hij 'de zandbak' niet zag zitten voor zichzelf en zijn kinderen. Italië is het land van de mode en na zijn actieve carrière zou Schöne graag werkzaam zijn in die branche, zo klonk het.

Genoa ontsnapte vorig seizoen op het nippertje aan degradatie uit de Serie A. Met Aurelio Andreazzoli arriveerde er deze zomer een nieuwe trainer bij il Grifone. Voor Genoa begint de competitie op 25 augustus, met een uitwedstrijd tegen AS Roma. Een week eerder staat de eerste officiële wedstrijd op het programma in de Coppa Italia, al is de tegenstander in de derde ronde van het bekertoernooi nog niet bekend.

Goede stap voor Lasse Schöne?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap voor hem, hopelijk doet hij het goed daar. Het is hem gegund.

9 augustus 2019 om 15:47

Zeker! Prima prof en het is hem zeker gegund. Na zijn carriere terug naar Ajax in de technische staf en als dat niet lukt, kan hij altijd nog als amateur psycholoog aan de slag.

9 augustus 2019 om 15:58

Of iets in de mode gaan doen

Echte klasbak, ik zal hem zeker missen als neutrale voetballiefhebber.

9 augustus 2019 om 15:20

Misschien zijn veel Ajax supporters het niet met mij eens, maar ik vind Schöne een Ajax-Legend!

9 augustus 2019 om 15:33

Welke Ajax supporter zou het in hemelsnaam niet met je eens zijn? Hij is van alle buitenlanders die ooit bij Ajax gespeeld hebben degene met de meeste officiële duels achter zijn naam, bijna 300 stuks. Schöne IS een Ajax legend, dat is wat mij betreft niet eens een mening, dat is gewoon zo! Het ga je goed Lasse, hopelijk zien we je snel weer terug op de velden in Amsterdam in een andere functie.

9 augustus 2019 om 15:39

Schöne is 100 procent een Ajax legende. Ik ga er eigenlijk blind van uit dat hij na zijn Italiaanse avontuur gewoon terug keert in Amsterdam, in wat voor rol dan ook.

10 augustus 2019 om 00:18

Ik denk dat er maar weinig Ajacieden het niet met je eens zullen zijn. Hij is een legende. Hij is een echte prof en we zullen hem ook zeker nog terug zien. Misschien niet in een functie bij de club, maar zoals hij al aangaf, hij komt zeker terug naar Amsterdam en naar Ajax.

9 augustus 2019 om 16:24

Schone is geen Ajax legende maar wel een hele goede voetballer die Ajax echt gaat missen. Tegen paok kon je al zien dat Blind de 6 positie niet zo goed invult als Schone. Blind wordt er steeds uitgelopen en liep positioneel vaak verkeerd. Hij is ook te traag in de omschakeling maar aan de bal wel weer heel goed. Maar toch teveel tekortkomingen vergeleken bij Schone. natuurlijk houdt Schone het niet meer dan 60 minuten vol maar hij levert dan wel 60 minuten een belangrijk bijdrage. Topgozer.

9 augustus 2019 om 16:31

@holland8, ja laten we Paok uit gewoon lekker als selectief voorbeeld nemen voor hoe Blind die positie invult. De overige wedstrijden die hij op die positie speelde waren gewoon goed. Positioneel verkeerd lopen? Weet niet waar je het vandaan haalt maar hij positioneert zich heel goed, júist om zijn snelheid mee te compenseren.

9 augustus 2019 om 16:50

@comokum tegen Vitesse viel het mij ook al op hoe gemakkelijk Blind soms werd voorbijgelopen door tegenstanders. Dus in de Eredivisie gebeurt het ook al. Ik vind Blind aan de bal een uitstekende speler maar zonder bal een enorm risico in het veld. De kansen die door zijn traagheid ontstaan zijn ook altijd enorm groot. In Oranje idem dito.

9 augustus 2019 om 17:22

Schöne is voor heel veel Ajax-supporters wel degelijk een legende. Ik weet ook niet waarom je zoveel onzin uitkraamt, zowel over Schöne als over Blind.

9 augustus 2019 om 17:39

@kyle66 Wat bedoel je met onzin uitkramen? Dat ik Schone een goede voetballer vind? Is dat onzin uitkramen? Of dat ik zie dat Blind nogal eens wordt voorbijgelopen op het middenveld (achterin trouwens ook met enige regelmaat) maar dat ik hem aan de bal heel goed vind. Is dat onzin uitkramen? Bijzonder.

We krijgen in ieder geval wel een mooie compilatie met zijn doelpunten.

9 augustus 2019 om 15:10

Hopelijk ook nog een compilatie met zijn belachelijke uitspreken.

9 augustus 2019 om 15:12

Uitspraken

9 augustus 2019 om 15:12

Kunnen we dan binnenkort ook een compilatie van jouw spelfouten verwachten?

9 augustus 2019 om 15:13

Bedoel je nu jezelf of deze Deense strijder?

Het ga je goed Lasse! Bedankt voor alle mooie doelpunten en tomeloze inzet, het is je gegund

9 augustus 2019 om 15:13

@kleinegeneraa7 Die uitspraken waren bedoeld als druk uitoefenen op de concurrent. Niet altijd succesvol geweest, maar leuk om te zien dat het nog zo lang blijft hangen!

9 augustus 2019 om 15:26

Autocorrectie op een nieuwe telefoon, dan kan zoiets gebeuren hé.

9 augustus 2019 om 15:27

Ik vond het gewoon een zielig toneelstukje om geforceerd over te komen als een persoon met Amsterdamse bluf.

9 augustus 2019 om 15:30

Kleinegeneraal

Welke phone heb je gekocht? Verder moet je er niet te veel waarde aan hechten, Schöne doet wat zoveel spelers doen, zieltjes winnen, en daar is niks mee, je wilt toch goed herinnerd worden bij de club waar je jaren hebt gespeeld.

9 augustus 2019 om 15:38

Redmi k20 pro. Top toestel. Kan hem iedereen aanraden.

9 augustus 2019 om 15:49

Nice! Goede keuze👍

9 augustus 2019 om 15:51

Tja. Als Schöne voor de topper tegen PSV wordt gevraagd wie er na de wedstrijd 1e en wie er 2e staat, kan hij moeilijk antwoorden dat Ajax 2e zal staan. De media rukken zo een uitspraak dan al te graag uit z'n verband.

9 augustus 2019 om 15:58

Psv gaat winnen. Jammer genoeg zit ik bij de andere club, maar we maken geen schijn van kans. Dag kampioenschap!

9 augustus 2019 om 16:21

Vind Schone altijd vrij realistisch juist!

De 3-0 winst van PSV toentertijd was eerder een anomalie dan de uitspraak van Schone. Over het algemeen genomen staat Ajax gewoon vaker bovenaan, vandaar ook het riante verschil in titels.

Geen slechte poging tot Amsterdamse bluf, eerder een uitspraak van een goed geinformeerde realist.

9 augustus 2019 om 15:11

Zal volzitten met vrije trappen en dat prachtige afstandschot tegen Utrecht.

9 augustus 2019 om 17:19

En die tegen heerenveen

Geweldige voetballer die echt het maximale eruit gehaald heeft. Als supporter van een andere club uit de eredivisie ga ik Schone niet missen hij kan eindelijk Utrecht Ajax niet meer verpesten 😋 veel succes in Italie Lasse

Zou mooier zijn geweest als hij hier zijn carriere had afgesloten. Bij Ajax had hij nog vaak genoeg kunnen spelen en ook nog Europese wedstrijden. Snap dus deze overgang niet echt

9 augustus 2019 om 15:12

Ander land. Lekkerder weer. Daarnaast wil hij kennelijk een mode zaak starten. Dan zit je in Italië toch beter dan in Nederland. L

9 augustus 2019 om 15:15

Niet? Mooi salaris in een netto vorm, leven aan de Adriatische kust, mooie competitie, lekker klimaatje, lekker eten, etc etc, prachtige stap voor een 33 jarige in het land waar oude voetballers op handen worden gedragen, Schöne gaat bij Bologna de man op het middenveld worden, bij Ajax zou hij veel meer moeten banken.

9 augustus 2019 om 15:19

Genoa, niet Bologna

9 augustus 2019 om 15:19

De man op het middenveld bij Bologna gaat lastig worden. Of heeft hij al een bliksemtransfer te pakken..;-)

9 augustus 2019 om 15:23

Klopt haha, hoe en waarom ik met Bologna in mijn hoofd zit weet ik niet🤷🏻‍♂️ ik laat het staan nu, ik neem mijn fout als een echte vent!

9 augustus 2019 om 15:45

Er staan wel meer gekke dingen in je post. Genua ligt namelijk helemaal niet aan de Adriatische kust, maar aan de Middelandse Zee.

9 augustus 2019 om 15:50

Orgullo

Bologna ligt daar wel, en aangezien ik dacht dat hij bij Bologna had getekend.... Snappie?

9 augustus 2019 om 15:52

Nee, Bologna ligt daar ook niet. Bologna ligt in de binnenlanden van Italië, aan geen van de twee zeeën. Voor een Italië kenner had ik je topografie wel iets hoger ingeschat.

9 augustus 2019 om 16:00

Orgullo

Bologna ligt idd centraler, heb de kaart er effe bijgepakt, je bent er wel vrij snel aan de kust maar goed, in Italië is dat niet lastig, en ik ben allesbehalve een Italië kenner hoor, ben alleen nog maar in Turijn geweest en weet wel het één en het ander over de regio Piemonte en Turijn, verder is topografie nooit mijn forté geweest, zever verkopen op een forum over voetbal echter wel 🤣🤣😉

We gaan je missen legende.. Altijd alles gegeven en nooit zeuren, wat een voorbeeld. hopelijk tot snel!

Lasse bedankt voor alles! Hoop dat je na het voetballeven nog wel terugkeerd naar Nederland om wat met Ajax te doen.

Had gehoopt dat hij bij ons met pensioen ging. Het ga je goed Klasse Schöne!!!

Geen goals meer van de ligt bij corners, geen spanning meer bij vrije trappen zonder Lasse, we hebben echt veel ingeleverd mbt doelpunten

Bedankt Lasse

Jammer, had hem graag nog een seizoen bij ajax zien schitteren. Hij kan nog steeds van toegevoegde waarde zijn, maar een transfer is hem zeker gegund.

Succes!!

Schöne gaat La Dolce Vita leiden aan het heerlijke water van de Adriatische zee, heerlijke keuze man, erg goede speler, mooie baard ook.

9 augustus 2019 om 15:54

Waarom zou hij ieder weekend 400 kilometer op en neer rijden om bij de Adriatische Zee zijn pootjes te baden?

9 augustus 2019 om 15:58

Hij laat zich rijden uiteraard.

Wat zal ik hem missen.
Soms te traag op CL niveau, maar vaak zo belangrijk voor de balans. En soms ook ondergewaardeerd.
Zijn goal tegen Real, veel mooier zul je ze niet zien. Als Messi zo’n goal zou maken, zou Messi meer waardering krijgen.
Het ga je goed, strijder!

Vind het erg jammer dat hij vertrekt. Zal voor mij altijd een echte Ajacied blijven.

Kogel door de kerk, het ga je goed Lasse. Ben bang dat we je nog wel eens gaan missen dit seizoen.

Auw, jammer. Ik ga zn belachelijke uitspraken missen! Hopelijk heeft ajax zn vervanger klaar, zodat men zich weer kan bedienen van grootspraak. En leegloop bij ajax gaat verder! Dit begint wel zorgelijk te worden. Straks wordt het strijden om de 3e plek samen met az.

9 augustus 2019 om 15:17

@martinarody,

Ik hoorde dat Ajax contact heeft met Mertens, €200.000 per seizoen om rond de 25e speelronde te roepen dat Ajax de kampioenswedstrijd speelt.

9 augustus 2019 om 15:25

Was jij niet ook diegene die zei dat PSV zeker weten titelfavoriet was? Wat een grootspraak voor de nuchtere boeren uit Eindhoven!

9 augustus 2019 om 15:26

@martinarody ; over belachelijke uitspraken gesproken. Jij spant vandaag toch wel de kroon door je eigen incompetentie hier pijnlijk duidelijk te maken.

9 augustus 2019 om 17:25

@Martina, heb je ook zo genoten van het spel van PSV gisteren?

De speler met de wereldinstelling, de fluwelen traptechniek, het betere inzicht, de fantastische functionele techniek en meneertje balans. Dank voor 7 mooie jaren en graag tot in de opleiding.

Wat een compilatie van zijn goals. Brok in mijn keel

Bedankt Lasse,

Mooie momenten meegemaakt, mooie doelpunten, je was een van de weinigen die elk seizoen na een soort van "afkeur" jezelf toch weer in de basis wist te werken.

We hebben genoten van je.
Gezien het mooie land, mooie competitie, en je wens om een mode-zaak te openen is het een mooie stap.

Veel succes, het is je gegund. En doe de groeten aan Matthijs

Bedankt voor alles Lasse!

Het gaat je goed daar!

Toen Ajax hem destijds overnam van NEC moest ik heel hard lachen. Moeten ze nou met die rechterrijtje speler. Wat heeft hij zich vervolgens ontwikkelt zeg. Een van de Ajacieden waar ik wel wat sympathie voor kan opbrengen.

9 augustus 2019 om 16:04

En het mooie is transfervrij , 7 jaar daar gespeeld en dan nog voor dit geld verkocht worden .

Dat scheelt weer een vrije trap in het net tijdens de Klassieker. Maar mooie stap van 'm en kan me goed voorstellen dat het voor Ajacieden erg jammer is dat hij vertrekt na zoveel jaren.

Hij kan in elk geval nog gaan genieten van een avontuur in Italië in z'n laatste jaartjes.

9 augustus 2019 om 15:28

Ik vrees voor je dat we met Marin een nieuwe speler hebben die wellicht net zo goed is in het nemen van vrije trappen.

9 augustus 2019 om 15:33

Ssst, ik hou me graag nog even aan het idee dat het een goal scheelt

Ik begrijp Schone wel. Bij Ajax zat hij echt op z'n plafond en nu hij 33 is zal hij ook niet meer beter worden. De kans was dus groot dat hij dit seizoen minder zou gaan spelen. Bij Genoa kan hij waarschijnlijk veel speeltijd krijgen en nog twee jaar in de serie A spelen. Voor Ajax is het ook goed om op tijd door te selecteren en jongens als Marin, Mazraoui, Eiting, Ekkelenkamp en Lang kansen te geven op het middenveld.

Wat heeft deze man veel voor Ajax betekend. Persoonlijk altijd een van mijn favorieten geweest. Hij houdt het spelletje makkelijk, beschikt over een goede techniek en een fenomenale trap. Succes bij Genoa Klasse Schöne!

Waar een fluwelen techniek, goede kerel, jammer voor de Eredivisie!

Lasse, wat een held. Transfervrij gekomen, vrijwel zelden onomstreden maar nooit zeuren en jezelf altijd terug de basis in knokken. Wereldgoals gemaakt met die fabelachtige trap. Hoogte- en dieptepunten meegemaakt bij de club met afgelopen seizoen toch wel als bekroning. Wat een seizoen.
Lasse, bedankt. Het ga je goed.

Schone is echt als een hele grote man binnengekomen bij mijn club. Honderden fans hebben hem onthaald op het vliegveld, wat de laatste jaren nooit is gebeurd. In Italië is men ook onder de indruk van het feit dat een Italiaanse middenmoter (want een degradatiekandidaat zijn we normaliter niet) een dergelijke speler binnen kan halen. Hij zal gaan spelen als 'regista', de regisseur en spelbepaler op het middenveld. Een zeer belangrijke rol dus. Gezien het wat lagere tempo van de Serie A (vergeleken met bijvoorbeeld de CL) denk ik dat die rol perfect bij hem past. Daarnaast ook scorend vermogen op het middenveld, iets wat we zeer goed kunnen gebruiken. Nu met Saponara, Barreca, Schone, Pinamonti, Zapata en waarschijnlijk Thiago Maia heb ik vertrouwen in een goed seizoen. Ik zal jullie Ajacieden proberen op de hoogte te houden over zijn prestaties bij mijn club.

Daarnaast moet Genoa als club ook niet onderschat worden. Grote en fanatieke achterban, geweldig stadion, prachtige historie. En de regio, het klimaat en het eten is natuurlijk ook niet verkeerd.

9 augustus 2019 om 15:41

Mooie woorden. Hoe ben jij eigenlijk fan geworden van de club Genoa? Kom je uit de buurt toevallig? Ik vind het ook een fantastische club

9 augustus 2019 om 15:51

Mooi om te horen dat je het ook een mooie club vindt! Ik ben altijd al een fan geweest van het Italiaanse voetbal. Maar na verloop van tijd ben ik fan geworden van Genoa vanwege de fans, de shirts, de historie en het stadion. Ben wel gewoon Nederlands trouwens.

9 augustus 2019 om 15:51

Mooi om te horen dat je het ook een mooie club vindt! Ik ben altijd al een fan geweest van het Italiaanse voetbal. Maar na verloop van tijd ben ik fan geworden van Genoa vanwege de fans, de shirts, de historie en het stadion. Ben wel gewoon Nederlands trouwens.

9 augustus 2019 om 17:28

Ik zou het geweldig vinden om op de hoogte te worden gehouden! Speciaal voor Lasse ga ik Genoa nu ook proberen te volgen. Hoop dat jullie net zoveel van hem zullen genieten als wij 7 jaren hebben gedaan.

9 augustus 2019 om 15:46

Welke club is er groter in de stad? Genoa of Sampdoria?

9 augustus 2019 om 15:54

Genoa is in de stad zelf ietsje groter denk ik (al verschilt het ook per wijk) en Sampdoria is ietsje groter in de nabije regio. Genoa wordt vanwege het jaar van oprichting (1893) vergeleken met die van Sampdoria (fusie in 1946) door de 'Genoani' gezien als de club van Genua. In zijn geheel zijn de clubs ongeveer even groot denk ik.

9 augustus 2019 om 19:34

Mooi om te horen en ik gun hem die stap natuurlijk van harte! En het scheelt dat jij dan ons op de hoogte kan houden er over, ik blijf hem graag volgen

Vind het jammer dat Schöne weggaat, maar het is hem gegunt. Telkens als je dacht dat Schöne geen basisspeler zou worden, vocht hij zich ieder seizoen in de basis en een hele hoop mooie goals van hem voorbijzien komen.

Ik zit al te wachten op de video van Ajax TV met 'top 10 goals Schöne', want daar zullen echte parels tussen zitten.

Schöne is de afgelopen jaren toch echt wel een soort icoon bij Ajax geworden. Het is hem gegunt deze overstap!

Deze man verdient zo'n verschrikkelijk groots en mooi afscheid. 55 duizend man, groots spandoek. Zo jammer dat hij gaat vertrekken, maar het is hem gegund. Prachtig land, prachtige club.

Bedankt voor alles Schøne, die vrije trap tegen Real Madrid was het meest memorabel en speciaal voor mij! Het ga je goed, hopelijk kom je ooit terug als (jeugd) trainer.. ❤️❤️❤️

Je vrije trappen waren bijna altijd van wereldkLASSE Schöne!

Bedankt voor alles Lasse, we gaan je missen. Ik wens jou samen met je gezin een fantastische tijd toe in Italië!

ik vind Schone echt zo'n gentlemen voetballer. Je kon er altijd op rekenen en eigenlijk stond hij er ook altijd, zeker als dat nodig en gevraagd was/werd. Geen gekke trekjes of nare maniertjes. Gewoon je "werk" doen. Kon eigenlijk prima meekomen en heeft weinig zwakke wedstrijden gehad. Ajax was wel zijn top qua niveau, denk ik. Overigens niks mis mee. Nog even paar jaar een avontuur en (waarschijnlijk) wat meer verdienen en daarna lekker met je gezin terug naar Nederland en wat beteken voor de jeugd. Voorbeeld voor velen.

Balen voor de liefhebber, een echt eredivisie icoon geworden.
Respect voor z'n mentaliteit, zo vaak afgeschreven om 5x beter terug te komen.

Gun hem en z'n gezin nog wat leuke jaren in Italië maar hoop hem toch weer terug te zien bij Ajax in een andere functie over een paar jaar.

Succes schone, we zien je wel weer terug!

Bedankt voor alle jaren trouwe dienst! Hopelijk gaat het lukken in Italië.

Heel jammer niet verwacht, maar erg gegund. Genoten van deze man, een voorbeeld voor velen

Een echte voorbeeldprof. Zo’n speler gun je alles! Ik zie Courtois nog verdwaasd kijken na zijn pracht vrije trap! Het ga je goed Lasse!

Zie twitter van Ajax: Ziyech verlengt tot 2022!!!

(K)lasse Schöne ! Hopelijk over 2 jaar terug bij Ajax voor een functie buiten het veld.

Succes Lasse!

Mocht je toch heimwee krijgen, je bent altijd welkom!

Lasse bedankt voor al die mooie jaren met hoogte en dieptepunten. Ik wens jou ontzettend veel plezier en succes daar in Genua. Ik zal zeker jouw vrije trappen en positieve energie gaan missen, 100!!!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren