Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Laporta slaat spijkers met koppen: maandag al afspraak met Messi senior’

Laatste update:

De terugkeer van Joan Laporta als voorzitter van Barcelona lijkt van invloed te zijn op de toekomst van Lionel Messi. De Argentijnse journalist Maximiliano Grillo meldt vrijdag in een gesprek op Twitch met collega-verslaggever Gerard Romero dat Jorge Messi, de vader en zaakwaarnemer van de 33-jarige spelmaker, maandag een afspraak heeft met Laporta om over een eventueel nieuw contract van zijn zoon bij Barcelona te praten.

"Jorge Messi is van plan om maandag naar Barcelona af te reizen", zo verklaart de goed ingevoerde Grillo in het video-gesprek met Romero. "Hier in Argentinië wordt het feit dat Messi afgelopen zondag zijn stem uitbracht tijdens de presidentsverkiezingen gezien als een uitnodiging om tot contractverlenging over te gaan." Het is niet bekend op welke kandidaat Messi heeft gestemd, maar het lijkt erop dat de terugkeer van Laporta gunstig is voor een voortzetting van de samenwerking tussen club en speler.

Laporta liet tijdens de verkiezingscampagne al duidelijk merken dat Messi zeker voorkomt in zijn plannen voor de toekomst. Naast de Argentijnse aanvaller is de nieuwe preses zeer gecharmeerd van Erling Braut Haaland en Laporta liet al eens doorschemeren dat de financiën in principe geen probleem zijn, mocht er daadwerkelijk een bod worden neergelegd bij Borussia Dortmund. Met Messi en Haaland moet Barcelona 2.0 gestalte krijgen en volgens Cadena SER is RB Leipzig-coach Julian Nagelsmann in de ogen van Laporta de ideale trainer om de ambities in het Camp Nou te verwezenlijken.

Over de contractsituatie van Messi gaan al het gehele seizoen geruchten in de diverse buitenlandse media. De routinier is al genoemd als mogelijke aanwinst van onder meer Manchester City en Paris Saint-Germain, terwijl ook een avontuur in de Major League Soccer niet wordt uitgesloten. Messi stond aan het begin van deze jaargang op het punt om Barcelona de rug toe te keren, maar op het allerlaatste moment besluit hij toch om er nog minstens een seizoen aan vast te plakken bij de nummer twee in LaLiga.

Lionel Messi moet gewoon zijn loopbaan afsluiten bij Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een nieuws! Ik schat de kansen goed in dat Leo blijft. Hij moet toch ook zien dat er voor de toekomst gewoon een fantastisch uitgebalanceerd staat met creativiteit en snelheid (Pedri, Puig, Fati, Moriba, Mingueza, Araujo).

Messi blijft, RM haal CR en volgend seizoen weer genieten van oude tijden

12 maart 2021 om 17:22

Berjaarden league inderdaad. Ronaldo is nog steeds goed natuurlijk, maar niet de Ronaldo van 2 jaar geleden, is ook logisch hij wordt ouder. Idem voor Messi. Daarnaast zijn Real en Barca ook niet zo goed als ze waren. Er moet gesmeten worden en beide clubs kunnen beter richten op een nieuw tijdperk. Ik zeg Barca met Neymar, Real met Mbappe, kunnen we weer 7 jaar vooruit

12 maart 2021 om 18:54

Je hebt het over richten op een nieuw tijdperk, omdat Ronaldo en Messi te oud zijn. Vervolgens noem je de blessuregevoelige Neymar op van 29 jaar oud.

Niet bepaald de speler die ik voor ogen heb voor de toekomst.

12 maart 2021 om 20:25

good point, vergeet nog wel eens dat die al zo oud is. Nouja een ander super talent dan. Maar dit is wel het moment. Messi behouden terwijl je geen cent te makken hebt is het proces uitstellen met evt nadelige gevolgen.

12 maart 2021 om 21:36

Ja voor mijn gevoel is Neymar ook nog maar 25 ofzo, maar we zijn inmiddels al bijna 10 jaar verder sinds zijn komst naar Europa. Die man is gewoon bijna 30, ongelooflijk.

Ik denk dat hij blijft. Ik hoop met een minder salaris, dat huidige kunnen ze denk ik niet meer betalen door corona.

12 maart 2021 om 16:59

Ik heb ook echt meer het gevoel dat hij blijft. Maar moet 100% met minder salaris. Messi zal dit natuurlijk ook wel weten dus ben benieuwd..

12 maart 2021 om 16:08

Weten? echt niet. Vorig seizoen diende hij gewoon een officieel verzoek in om te vertrekken en gaf aan dat hij dat ook wilde. Ik denk echter dat hij nu wel blijft. Oogt weer wat blijer

12 maart 2021 om 16:12

Hij had toen alleen geen concrete opties. Het leek allemaal wat impulsief.

12 maart 2021 om 16:23

Transfervrij had city het toen wel gedaan denk ik. Alleen vroeg Barcelona (tegen de afspraak in dacht ik) plots om een transferbedrag.

12 maart 2021 om 16:24

Wilde city hem toen niet heel graag overnemen? Maar is dat nooit echt concreet geworden omdat Messi niet transfervrij weg kwam.

12 maart 2021 om 16:25

opties? voor een van de beste ooit komen er wel opties uiteindelijk.

12 maart 2021 om 17:13

Idd Visca, impulsief is het woord.

Het lijkt erg op de momenten toen hij 'afscheid' nam van Argentinië. En we weten allemaal hoe dat afgelopen is.

Naar mijn mening goed nieuws voor Barca en Messi, als hij blijft.

12 maart 2021 om 17:19

Lierse, Barca haalde m.i wel een goede reden aan om een transfersom te vragen. Omdat de deadline door corona verschoven werd, althans vanuit Barca standpunt bekeken. En dat geld konden ze vragen omdat hij in een EU top competitie zou gaan spelen. Volgens mij was dat ook een bepaling in het contract.Transfervrij naar een mindere comp ( o.a Argentinië) of geld ontvangen wanneer hij naar een concurrerende comp zou gaan.

12 maart 2021 om 17:40

Messi had zoals zijn vrouw hem had gevraagd met iemand moeten gaan praten. De eerste wedstrijden van het seizoen zat hij echt nog in de put. Hij heeft de tijd om tot het einde van het seizoen te wachten maar ik denk dat Laporta zo snel mogelijk wil weten wat hij van plan is. Het bepaalt de hele strategie van Laporta.

12 maart 2021 om 17:55

Ach ja kijk. Als ze zeggen tegen Messi dat hij zelf mag bepalen of hij wilt blijven dan moet je dat niet aan data gaan vastplakken. Bartomeu wilde hem gewoon niet laten gaan. En zelfs al had hij het eerder laten weten dan hadden ze wel een anders excuus bedacht.

12 maart 2021 om 18:04

Het was ook wel erg slecht getimed van Messi natuurlijk. De transferwindow was nog maar heel even open. Het gezicht van Messi uit alle promoties halen is ook een beste klus. Messi had na de 8-2 meteen moeten schakelen als hij echt weg wilde. Ik hoop nu wel dat hij blijft (aan het begin van het seizoen hoopte ik nog dat hij zou vertrekken). Als hij vertrekt dan is dat zijn goed recht en dan ontstaan er nieuwe mogelijkheden.

Er schieten me twee dingen binnen bij dit nieuws.

Tof! Messi hoort gewoon bij Barca en moet hier gewoon zijn carriere afsluiten. Met de talenten die er aan lijken te komen zit het ook wel goed, dus wellicht dat Barca weer aardig in de lift zit.

Hoe de fuck gaat Barca dat betalen was het tweede wat me te binnen schiet. Ze zitten nu al in flink zwaar weer met de financieen. Volgens mij moet Laporta een wonder verrichten deze zomer en bepaalde spelers voor veel geld zien te verkopen. Dan kan je Messi tevreden houden en een aantal gerichte aankopen doen. Maar kan me niet voorstellen dat er veel vuurwerk verwacht moet worden van Barca in de komende zomer. Zou het raar vinden als dat wel kan Maargoed we gaan het zien

12 maart 2021 om 16:13

100% mee eens.

Ik denk dat Laporta ook doelt dat de financiën geen probleem zijn, omdat hij spelers als Umtiti, Coutinho, Firpo, Pjanic en Griezmann kan verkopen. Als je al deze spelers verkoopt kun je er toch wel minimaal 150 miljoen eruit halen?

12 maart 2021 om 16:17

@ tikitaka deze spelers krijgen zoveel betaald dat ze never nooit willen vertrekken dat is het probleem van barca wel geïnteresseerde clubs voor die spelers maar de spelers zelf willen niet weg.

12 maart 2021 om 16:23

150 miljoen voor die 5 spelers???? Als je er in totaal 50 voor krijgt mag je blij zijn

12 maart 2021 om 16:23

Het bericht in el Mundo was ook wat eenzijdig. Er staan ook de nodige vorderingen open en er zijn de nodige illiquide activa die liquide kunnen worden gemaakt als het echt moet. Een deel van de schulden was alvast aangegaan voor de eerste fase in de ontwikkeling van het stadiongebied. Verder zijn de onderhandelingen om met partners merchandise deals te doen al in een vergevorderd stadium. Zij betalen nu voor een aandeel in toekomstige inkomsten en zullen de verkoopkanalen verder uitbreiden.

12 maart 2021 om 16:24

En Neto en Emerson. Collado is ook geld waard mocht hij niet blijven en Matheus.

12 maart 2021 om 17:48

Bronnen? De verkiezingsmeetings die ik heb gezien met medewerking van Font, Laporta en mensen van het team van Laporta. Het afsplitsen van activiteiten was allang een project van Bartomeu. De financiele man van Laporta Jaume Giro is volgens mij wel iemand om serieus te nemen gezien zijn carriere bij La Caixa en de stichting van la Caixa. Laporta heeft sowieso een andere rol op zich genomen en zal meer aan anderen overlaten. Hij heeft de CEO van Mediamarkt in Spanje ook aangetrokken evenals Mateu Alemany. In hoeverre het allemaal van de grond komt zullen we de komende tijd leren. Het project heet Barcelona Corporate als je geinteresseerd bent. Het idee erachter is dat Barcelona partners nodig heeft om met de oliestaatgesponsorde clubs mee te kunnen.

12 maart 2021 om 20:20

Het is de laatste keer dat ik met je in discussie gaat. Ik zit niet aan de tafel. Google Barcelona corporate en je vindt het idee dat er achter zit. Het is al jaren lang in ontwikkeling. Je kunt het gewoon googelen. Het is heel eenvoudig. Barcelona start een joint venture bijvoorbeeld wat betreft de merchandise activiteiten en verkoopt dan maximaal 49 daarvan. Zo behoud je de macht maar krijg je toch externe investeerders. Een discussie is leuk als het met respect gebeurt. Misschien ben je nog niet volwassen als het om leeftijd gaat?

12 maart 2021 om 16:16

Messi houden is minder duur dan hem laten gaan omdat hij een loyaliteitsbonus krijgt van 200 miljoen bij vertrek. Dat klinkt raar maar ondat hij zijn vorige contract verlengde hebben ze hem dat toegezegd.

13 maart 2021 om 07:21

Omdat hij ook wat opleverd qua shirt verkoop ed

Denk dat hij uiteindelijk wel blijft, maar dan zou hij wel moeten inleveren. Maar ook als hij zou vertrekken zou hij moeten inleveren geen club gaat hem 138 miljoen euro op jaarbasis betalen. Denk ook dat hij best tevreden is met Koeman en de groei het elftal heeft doorgemaakt.

messi zal gewoon blijven bij barca hij heeft een goeie realtie met laporta en gelooft in laporta project maar messi zal denk ik minder salaris krijgen maar man wat een goeie toekomst heeft barca wel niet voor zich fati dembele trincao haaland als die komt puig pedri de jong moriba alex collado en balde wat een top links achter is dat doet me denken aan davies dest en vergeet niet de verdediging araujo mingueza eric garcia is al rond we will coming stronger back than ever Forca barca

Messi moet gewoon duidelijk zijn en zeggen dat volgens jaar zijn laatste seizoen in het shirt van Barcelona wordt en er graag nog één avontuur uitsleept. Dan is hij geloof ik 35 in Juni 2022 en kan hij nog eenmaal vlammen.
Ik zou Messi wel alleen behouden als dat tegen een regulier salaris kan. 2 miljoen per maand ofzo ipv de 10 miljoen per maand. Daarnaast moet Barcelona minimaal 3 spelers saneren uit de selectie, zoals Coutinho (liverpool?), Umtiti (franse ploeg?) en Braitwaite/griezmann/dembele (één van de drie).

Goed initiatief, maar Messi zal wel akkoord moeten gaan met een fors lager salaris. Zijn huidige contract is gewoon niet meer haalbaar en ik denk/hoop dat hij dit zelf ook wel inziet. Mocht hij blijven, ben ik ervan overtuigd dat hij zijn klasse zal tonen. Tegen PSG zag je hoe verbeten hij was deze week, hij kan het nog steeds.

Hij zal wel weer bijtekenen, na eerst te zeggen dat hij wil vertrekken. Zo kennen we Messi tenminste het ene zeggen het andere doen.

Messi wilde weg vanwege het slechte resultaat in de CL, de slechte verstandhouding met Bartemeu, dat het niet lukte op het speelveld.

Maar nu met Koeman, de gretige youngsters, de goede resultaten, goed voetbal, mooie vooruitzichten in zicht en Laporta aan het roer denk ik dat Messi zijn carrière zal afsluiten waar hij deze begonnen is: bij Barça!



Ik hoop dat Messi blijft. Beter voor La Liga, zeker als Mbappé in Parijs blijft en Haaland kiest voor de Premier League. En als Barcelona hem niet wil mag hij gerust bij ons aanschuiven hoor, altijd welkom, maar niet voor die 125m per jaar.

Ik vind het bepaald niet fraai van die Laporta dat hij amper is aangesteld maar wel meteen begint te roepen over een speler die elders onder contract staat. Als iemand ook maar durft te roepen dat hij Messi uit Barcelona gaat halen dan is Catalonie te klein maar zelf mag hij dat natuurlijk wel doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren