Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Labyad ontsnapt aan rood na doodschop: ‘Ik wil geen lieverdje zijn’

Laatste update:

Zakaria Labyad scoorde zondagavond de 4-2 tegen sc Heerenveen, maar had toen eigenlijk niet meer op het veld mogen staan. De aanvaller beging in de eerste helft een smerige overtreding op het been van Mark Uth, maar kreeg niet eens een gele kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis, die zei het incident niet te hebben gezien.

/

“Kijk, ik ben natuurlijk geen lieverdje op het veld en dat wil ik ook niet zijn. Ik probeerde de bal te raken, maar hij daalde wat snel. De scheidsrechter zei: ik kan hem geven en ik kan hem niet geven”, zei Labyad na afloop voor de camera van FOX Sports. Trainer Peter Bosz hield het kort en sprak van een ‘slechte’ actie van de contractspeler van Sporting Portugal.

Labyad was uiteraard wel gelukkig met de overwinning, want daardoor gaat Vitesse de derde voorronde van de Europa League in: “Dit is een groot compliment voor ons elftal als je ziet waar we vandaan komen. Het is geweldig om dit aan de fans terug te kunnen geven.”

'Vitesse moet Zakaria Labyad bestraffen'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij kwam hij een stuk onder de bal in, dus kan nooit zo zijn dat hij te snel daalde. Maar zoiets kan gebeuren in een wedstrijd, echter had hij wel rood moeten hebben.

31 mei 2015 om 19:45

zoiets kan gebeuren? man dit is een schandalige aanslag.. deze jongen zou minstens een seizoen geschorst moeten worden!

31 mei 2015 om 19:51

Vooral z'n uitspraken vind ik stuitend, alleen al op basis daarvan verdiend hij straf.

31 mei 2015 om 19:58

Ik zeg ook nergens dat ik het goed keur toch? Van mij mag hij ook een hele lange schorsing krijgen, maar ik bedoel het meer op de manier van dat zulke overtredingen vaker voorkomen, dus op die manier dat het kan gebeuren. Niet dat het ok is.

31 mei 2015 om 19:59

@izzinho

Dat heb ik dus ook, ik vind het ook van zo'n disrespect getuigen tegenover die gene waar je dat net op hebt aangericht, bied gewoon je welgemeende excuses aan onder het mom dat je te gierig/eager werd voor de bal en ga niet achteraf half op lopen scheppen dat je geen lieverdje bent, die uth eet je ook op met zijn handen achter zijn rug, hij heeft mijn respect in ieder geval verloren.

31 mei 2015 om 20:53

Nadat hij scoorde trok hij zijn shirtje uit, ook normaal goed voor geel!
Nijhuis floot slecht en partijdig voor de thuisclub.

31 mei 2015 om 21:24

Haha Nijmegen 1.

Laten ze m maar een seizoen schorsen. Hij gaat toch terug naar Portugal.

En dat hij uth uit de pit wou trappen was prima. Want die uth was me een potje gevaarlijk.
Alles om een wedstrijd te winnen... Ook op deze manier !!

31 mei 2015 om 22:02

Oh daar heb je de NEC-ers ook weer. Komen net uit de Jupiter L.

31 mei 2015 om 22:14

mij maakt het niet uit waar die speelt.. het is gewoon een idiote overtreding en dat je het nog goed probeert te praten zegt ook veel over jou..

31 mei 2015 om 22:40

Cojw, Wallace en Labyad hebben dan ook allebei geel gekregen voor het uittrekken van hun shirtje. Dus dat is een conclusie gebaseerd op een drogreden. Echter had ie voor die overtreding op Uth gewoon rood moeten krijgen. Maar iedereen maakt weleens een inschattingsfoutje. Verder floot Nijhuis gewoon goed.

31 mei 2015 om 22:51

Je maakt een grapje hoop ik? Want zo niet, dan keur je deze idiote actie van Labyad dus gewoon goed omdat je deze wedstrijd zo graag wil winnen.

Ben benieuwd wat je van zijn actie had gezegd als hij (dik terecht) rood had gekregen en er verantwoordelijk voor was geweest dat Heerenveen de wedstrijd had gewonnen. Of als hij Uth een ernstige blessure had bezorgd. Of als bijvoorbeeld Otigba Traore zo'n vieze schop had gegeven.

Wat vind je er dan van dat Labyad nog ontkent ook dat hij Uth intentioneel zo raakt?

31 mei 2015 om 23:43

Was een bewussie ja. Ontken ik ook niet. En als de arbitrage het niet ziet doe je het slim, zien ze t wel dan ben je dom.
Je ziet ook dat labyad niet doortrapt. Dus echt een blessure valt mee. Maar ik vind hard spel mooi!! Mag vaker in nederland. Altijd dat halve tamme gedoe hier....

1 juni 2015 om 00:17

Is het volgens jou wel of geen rode kaart dan? Want direct rood betekent dat je te ver gaat in het harde spel waar jij het over hebt (vandaar ook dat je uit het veld wordt gestuurd) en ik zou liever rood zien voor zo'n bewuste vuile overtreding dan voor het vastpakken van het shirtje van een doorgebroken speler. Of zie jij dat anders?

Hardere duels en meer pit ben ik ook een voorstander van, maar niet op deze manier maar juist gewoon in een duel om de bal (waar hier dus geen sprake van is omdat Labyad voor het been van Uth gaat en niet voor de bal).

1 juni 2015 om 01:49

Labyad wilde wel een lieverdje zijn toen Kazim hem een okkie gaf. Dat dan weer wel.

1 juni 2015 om 09:54

Ach toen boularouz C. Ronaldo zon schop gaf stond iedereen op de banken zo blij.

1 juni 2015 om 11:06

Die excuses zijn ongetwijfeld aangeboden. Staan alleen niet in het artikel. Media jonge media

1 juni 2015 om 15:35

@cojw : Nijhuis partijdig voor Vitesse? Daarom gaf hij zeker geen penalty aan Vitesse in de eerste helft toen Traore neergelegd werd in de 16?of gaf hij een vrije trap aan Heerenveen waar de 1-2 uit viel terwijl het hands van Heerenveen was?

31 mei 2015 om 19:48

Schei toch uit man. Hij wil gewoon Uth raken, dit gefrustreerde mannetje. Wat een idioot. Doelbewuste karatetrap. Helaas is bas nijhuis ongeveer de grootste kwibus die rondloopt op het veld.

31 mei 2015 om 19:55

Ja maar dat bedoel ik toch ook. Het is ook een schandalige overtreding maar zulke zie je, helaas, wel vaker. Zo bedoelde ik het meer en niet dat het wel ok is dat het gebeurt.

31 mei 2015 om 20:19

Haha wel goed lezen vriend, hij zegt juist dat het verhaal van Labyad nooit kan kloppen

Of sloeg de schei toch uit op Labyad?

31 mei 2015 om 19:54

Wat een naar kereltje is dit toch zeg, ik begin ook echt te twijfelen aan hoe hij Kazim heeft geprovoceerd, aanvankelijk leek het allemaal heel onschuldig van zijn kant, maar hij heeft juist al meerdere malen uitgesproken dat hij geen lieverdje is, en zeker niet op het veld en het zou me niet verbazen als het verhaal een stuk minder éénzijdig is als Labyad doet beweren.

Ik heb net nog even opgezocht en dit soort schoppen horen mensen gewoon een schorsing lengte suarez voor te krijgen naar mijn mening. Je mag mij zo hard als je wil in mijn schouder bijten hoor, liever dan zo'n trap die als hij op de foute (of als het bedoeld is) op de goeie plek land, mogelijk je carriere in één vlam uitblaast

31 mei 2015 om 20:01

Ja precies. Dit zijn gewoon acties die je, mits je de speler "goed" raakt, een hele lange blessure kunnen kosten. Is ook een schandalige overtreding.

Ja ach, alleen Labyad had zijn verhaal dat Kazim hem had geslagen, van achter, maar hij zag hem wel 2 stappen achteruit zetten. Ook belangrijk, ogen in je achterhoofd hebben.

31 mei 2015 om 21:16

@selassi

Ik ga voorop als het aankomt op racisme maar dan heb dus niks aan types die het voor onzinnige redenen gebruiken. Hierdoor zal men nooit de onbewuste racisme in zien en het eerder uitlopen tot bewuste racisme.

Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en een belangerijke. Natuurlijk wordt alles onder de loep genomen.

Ik ben het dus om dezelfde reden op een punt met je eens Pro-Venum en dat is dat dot soort trappen gedurende seizoen veel vaker worden uitgedeeld maar nogmaals laatste wedstrijd, iets met een loep blabla.

Je moet ook uitkijken en geen persoonlijke emoties meenemen in je oordeel Selassi. Dan had je dit vast ook op een andere manier gelezen, begrijpend, en had je doorgehad dat Labyad niet bedoelt dat hij er schijt aan heeft maar dat hij niks van zijn felheid wilt inleveren, wat geen onjuiste gedachte is gezien het feit dat hij niet wekelijks of zelfs maandelijks mensen neertrapt.

Als je dat doet doe je wat de gemiddelde hier doet, irrationeel en vooral overemotioneel reageren.

Hij zal ook hoogstwaarschijnlijk gelijk er na of na de wedstrijd zijn excuses hebben aangeboden. Je hoeft dat niet persé te doen genageld aan de publieke schandpaal zodat de grootse kijkers je vergeven.

Dat is ook niet iets wat je van voetballers zou moeten verlangen imo. Waarde hechten aan dat soort dingen.

31 mei 2015 om 21:44

'ik ga voorop als het aankomt op racisme maar dan heb dus niks aan types die het voor onzinnige redenen gebruiken. Hierdoor zal men nooit de onbewuste racisme in zien en het eerder uitlopen tot bewuste racisme.'

is dit naar mij gericht? Want ik geloof dat ik daar juist iemand anders voor probeer te behoeden dat hij 'racisme' niet zomaar overal voor moet aangrijpen omdat hoe vaker je roept om dat iets racistisch is, hoe meer het eigenlijk zijn kracht verliest. Een goed voorbeeld één van mijn beste vrienden ging altijd stoned naar een sollicitatie gesprek en zij dan achteraf 'ja mang ze waren fokop, ik zag ze al checken dat van wat komt deze donkere guy bij ons solliciteren' terwijl ze waarschijnlijk hem gewoon aan zaten te kijken omdat hij zo stoned als een garnaal was. Ik ben de laatste om racisme in welke context dan ook te betrekken tenzij iemand letterlijk racistische bejegeningen maakt zoals apengeluiden, nikker, bananen schillen gooien ik heb het allemaal meegemaakt, en ik vind dat bij dat soort gevallen de aandacht moet liggen, als jij als enige geen hand geschud krijgt, zou ik er ook wat van zeggen maar we moeten niet zo blijven hangen in dat suggestieve racisme, ik doe gewoon altijd me stinkende best om mensen van hun vooroordeel te ontdoen.

Ik moet zeggen zijn uitleg bij dit incident geeft genoeg ruimte voor verschillende interpretaties, als iemand bij mij in de buurt zegt ik ben geen lieverdje, dan wil dat iets heel anders zeggen dan 'ik wil niks van mijn felheid inleveren'

Maar het is grappig dat jij al lijkt te weten of ik uit sterke emoties heb gehandeld, terwijl we elkaar helemaal niet hebben gezien, en hoewel je in tekst wel iets van emotie kan detecteren, ik zou niet zomaar kunnen zeggen hoe jij je nu voelt, en al helemaal niet op wat voor manier je dit geschreven hebt., met welke emotie. ik denk een beetje moe misschien wel?

ik vind overigens dat ik zelf mag bepalen of ik uit emotie handel of niet, ik vind dat ik namelijk hoewel er emoties meespelen altijd nog kan terugvallen op mijn ratio, en ik heb dan ook niks van emoties op een negatieve manier geuit.

Het hoeft niet.. Het is toch geen schandpaalnageling als je gewoon je excuses uitspreekt, dat zou toch alleen maar getuigen van professionaliteit en goede intenties? durft hij niet te liegen voor de camera? Is hij zo met zichzelf bezig dat je niet gewoon uit respect voor de ander toegeeft dat je voor de bal ging en te gretig werd. Daar heb je meer aan dan zo'n lulkoekverhaal van snel dalende ballen, kijk het fragment nog maar een paar keer als je zo zeker bent van zijn onschuld.

31 mei 2015 om 20:02

Een van de smerigste ventjes op de voetbalvelden die Labyad. Ik hoop op een schorsing van 6 maanden ofzo want dat verdiend hij.

31 mei 2015 om 20:04

Wat een vervelend ventje

Brr wat vind ik dit een vreselijk ventje. Zal hem eens willen zien en horen als ze dit bij hem doen. Hopen dat dit geval snel Nederland verlaat

31 mei 2015 om 19:54

Dan noemt hij degene een 'pussy' maar inderdaad, vervelend ventje, altijd al gevonden.

Hopen dat we die nooit meer op de Nederlandse velden hoeven te zien. Hij genoot zichtbaar van het feit dat hij er mee wegkwam.

31 mei 2015 om 19:50

Wilt weg. Kwijnt weer weg ergens op de bank. Mentaliteit van een theezeefje.

31 mei 2015 om 20:03

Ja het liefst een levenslange schorsing.

heerlijke goal va labiyad, maar gij moet wel oppassen wat een geluk had ie van die smerige tackle.

Ik probeerde de bal te raken? In de herhaling was dat anders niet te zien. Voor dit soort overtredingen,schorsen voor het leven. En dan maakt hij ook nog een doelpunt ;

Ik vind hem een goede voetballer en hij is een stuk relaxter geworden over het algemeen. Deze actie had wel rood moeten opleveren en dan had de wedstrijd anders kunnen zijn afgelopen dan nu. Maar over het hele seizoen genomen heeft Vitesse het meer dan verdiend om Europa in te gaan! Ik hoop dat het wel serieus genomen zal worden en dat ze punten gaan binnenhalen voor Nederland..

Ik ben het zeker met de poll eens, maar veel zal die straf niet kunnen voorstellen aangezien dit Labyad zijn laatste wedstrijd voor de club was. Misschien een boete maar dat zal alles zijn. Als de KNVB nog kan straffen heeft het meer nut, die straf gaat gewoon mee naar het buitenland. Al lijkt het dus alsof ze scheids het heeft gezien "ik kan hem geven, ik kan hem niet geven" als dit waar is dan is de enige die de KNVB kan maar ook moet straffen Nijhuis. Bizar dat als je dit waarneemt geen rood geeft. Aan Labyad zijn woorden neem ik in ieder geval niet serieus, als je niet je excuus hier voor openlijk voor durft te maken kan ik je niet meer serieus nemen. Dan ben je daar te beperkt voor.

31 mei 2015 om 20:02

Haha!

'De scheidsrechter zei: Ik kan hem geven en ik kan hem niet geven.' Nijhuis floot niet eens man! Gewoon 3 wedstrijden schorsen.

Echt een schandalige overtreding, waardoor je gewoom je ploeg in de stront laat zakken. Ben er ook niet rouwig om dat dit zijn laatste wedstrijd was. Te vaak heel matig, wel een heel mooi doelpunt, dat mag ook gezegd worden.

ik vond het allemaal wel meevallen, hij kwam wat ongelukkig in, maar om hem nu direct daarvoor af te branden ... het was geen rood

31 mei 2015 om 19:50

Het was gewoon een vieze doodschop, donkerrood.

31 mei 2015 om 19:55

vind ik niet

31 mei 2015 om 20:10

Kun je vinden, maar dat was het wel.

31 mei 2015 om 20:12

Het is overduidelijk wat er gebeurd is. Dit is volgens de regels een rode kaart. Hier valt niets van te vinden. Net zoals je ook niet kunt vinden dat iets een achterbal is in plaats van een hoekschop. Iets is zo, of iets is niet zo. En dit is een rode kaart.

31 mei 2015 om 20:21

Een achterlijn situatie bevat geen intentie. Een duel voor de bal wel. Als je dat niet begrijpt, dan is waterpolo misschien wat voor je.

31 mei 2015 om 21:26

Intentie mag nooit(!) meespelen in de beslissing van een scheidsrechter. Een intentie kan je namelijk niet beoordelen omdat het tussen de oren van de speler zit. Een scheidsrechter moet afgaan op wat hij ziet en hoort.

31 mei 2015 om 21:30

Pro-verum

Ik ben misschien niet zo bekend met de exacte regels, maar is het niet zo dat de intentie niet uitmaakt? Als je iemand een doodschop geeft, geef je hem een doodschop. Met welke intentie je dat doet, zou toch niet uit moeten maken?

31 mei 2015 om 22:02

Het woord intentie komt niet in de spelregels voor. Als scheidsrechter krijg je simpelweg mee dat de intentie nooit een rol mag spelen in je beslissing. De intentie van een speler weet je namelijk niet, dat kan enkel de persoon zelf weten.

Scheidsrechters moeten dan ook enkel handelen naar wat zij waarnemen. Waarom iemand dat doet maakt niet uit.

31 mei 2015 om 21:30

Wat een overdreven reacties. Gewoon een normale overtreding aan de pittige kant die je wel vaker ziet met voetbal. Hij zat mis zullen we maar zeggen.

Schandalige actie. Wordt een hele dikke schorsing.

nee geen rood maar vet Rood

Was een regelrechte aanslag op de beentjes van Uth. De scheidsrechter zag het dus wel. Hij zei ik kan het geven of niet. Vreemde reactie. Hij moest gewoon lef hebben en rood getrokken hebben want dat was de enige juiste beslissing. Had verder niks met meeleven met de wedstrijd te maken waar die scheids waarschijnlijk op doelt.

Waarom moet vitesse hem straffen als hij de intentie had om de bal te spelen ?

31 mei 2015 om 20:17

Omdat intentie de grootste misvatting is in de voetballerij. Niemand weet wat zijn intentie is geweest. En zelfs al wilde hij de bal spelen, dat deed hij dus niet. Je moet kijken naar wat er daadwerkelijk is gebeurd, niet naar wat spelers eigenlijk wilden doen.

31 mei 2015 om 21:31

Dat is totale onzin als je de bal wilt spelen zit je ook wel eens mis of kom je te laat.
Dat is niet altijd opzet en zeker niet te bedoeling om iemand te raken of te blesseren.
Als je nu expres over de bal heen schop tegen het been, dan is het wat anders.

31 mei 2015 om 22:04

Hij is niet gewoon te laat. De bal was op een andere breedte en andere hoogte. Als dit echt een foutje was dan hoort die jongen bij fc bal in de sloot 35 te spelen. Qua timing komt hij in ieder geval totaal niet in de buurt van de bal en met een gestrekt been in de buurt van de knie van de tegenstander terecht komen is gewoon rood.

Een gevalletje ' de kamps ' het was een schandalige overtreding. Had donker rood moeten zijn. Zou mooi zijn geweest als hij het even had toegegeven nu wil die stoer overkomen. Hopen dat die een flinke schorsing krijgt.

31 mei 2015 om 20:05

haha dat jij deze walgelijk aanslag van Labyad durft te verdedigen.

31 mei 2015 om 20:18

Hij verdedigt toch helemaal niks? Hij zegt alleen dat mensen weer niet objectief naar zaken kijken. Seizoen schorsing is natuurlijk onzin, want dit was geen uitzonderlijke overtreding. Dit komt wel eens vaker voor.

Vitesse kan hem zo er straffen als ze willen maar hij speelt volgend seizoen toch niet meer in arnhem. Hij is gehuurd van sporting lisabon. Dus dat heeft toch geeen enkele zin. En ja het was inderdaad een (donker) rode kaart maar de knvb kan er ook niks meer aan doen omdat de scheids het al heeft gezien. En teven hijbwaarschijnlijk volgend jaar toch niet meer in nederland voetbalt. En ik wil het hiermee niet goed praten maar het is tewoon nutteloos om hem te straffen. Daarom heb ik in de poll oolk op nee gestemt.

31 mei 2015 om 20:21

Dat is natuurlijk onzin. Iemand niet straffen omdat het geen zin gaat hebben. Bovendien bestaat er een kans dat deze bewust onbestrafte zaak dan gebruikt gaat worden in volgende processen.

ik zat in het stadion, en heb net pas de beelden gezien. Schandlige actie natuurlijk, had rood moeten zijn. Ik ben blij dat we hem volgend seizoen niet meer zien in een Vitesse shirt. Laat maar sporadisch leuke dingen zien, daar tegenover veel dom balverlies, laat vaak zn mannetje lopen, en dit soort dwaze acties. Vitesse, haal snel Tighadouini terug!

31 mei 2015 om 20:59

Zie Adnane nog wel tekenen als linksbuiten van Vitesse. Kan door een mooie voorwaarde in zijn contract door Vitesse tegen een gereduceerd bedrag weer terugkomen. En nu Vitesse binnenkort weer in Europa gaat voetballen is dat zeker een pre.

31 mei 2015 om 21:10

Adnane is een overschatte voetballer! Is hetzelfde type en in de jeugd liet hij niets zien. Indien je niets laat zien zul je ook geen kans krijgen dus ik zeg nee. Geef die oekrainer maar weer de kans. Altijd gevaarlijk en dreiging.

Verschrikkelijke overtreding waarbij je het risico loopt om een collega zijn carrière kapot te trappen.
Die Labyad deugt niet,

Dit was gewoon een bewuste actie, dat zie je aan heel z'n lichaamstaal! Zou het dan toch in het bloed zitten 😉

Schandalige overtreding en na dat smerige lachje na de wedstrijd zou je zo'n kerel zelf zijn knieschijfjes willen laten kraken. Ronduit mishandeling, van mijn part oppakken.

Hij heeft een aardig seizoen erop zitten, bij vlagen van hem genoten, maar dat heeft hij met deze actie en het bijbehorende commentaar na afloop voor mij persoonlijk in 1 trap volledig teniet gedaan. Die gozer is niet helemaal lekker in zijn bovenkamer volgens mij, hopelijk sluit hij aankomend seizoen met een dikke schorsing in zijn broekzak aan bij Sporting. Een beetje vent had op zijn minst excuses gemaakt na afloop, pussy.....

Hopen dat die gast volgend jaar niet meer in Nederland speelt, ik heb echt een hekel aan dit soort spelers.

Misselijke overtreding had zeker rood moeten zijn.

Geen discussie over mogelijk, , , was rood . . . donkerrood . . . Vitesse overigens wel terecht gewonnen

Was niks aan de hand, net als kazim is uth een pussy!

31 mei 2015 om 21:34

Labyad doet zijn ding tenminste in het veld en niet in de catacomben!
Stevig voetbal geen watje maar niet iemand van achteren aanvallen omdat je niet tegen je verlies kunt.

1 juni 2015 om 12:00

Naar provocerend mannetje ben je.

Wat een debiel, blij dat hij weg is volgend seizoen. Voor hetzelfde geld krijgt ie wel rood en dupeert hij het hele team. En dit soort acties horen natuurlijk niet op het veld thuis. Haalt toch een beetje de glans van de overwinning weg

31 mei 2015 om 23:04

Fijn dat er ook supporters van Vitesse zijn die een realistische kijk op Labyad zijn gedrag hebben. Als ik opmerkingen lees als 'uth uit de wedstrijd proberen te trappen is prima' of 'als hij hem echt wilde blesseren dan had hij dat wel gedaan' dan begin ik te twijfelen aan de normen en waarden van enkele 'fans' hier.

Ondanks dat Labyad een prima voetballer is en zeker een meerwaarde voor Vitesse zou ik hem ook niet graag bij mijn club zien met zulke stoere praat en belachelijke overtredingen. Labyad, een getalenteerde maar smerige voetballer.

Het doet me goed te lezen dat Kazim met terugwerkende kracht de afgelopen 2 maanden toch nog een geslaagde actie heeft gehad.

Schitterende goal van Labyad, dat soort overtredingen moet ie niet maken gaat nergens over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren