Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kylian Mbappé looft talent: ‘Niet te veel over zijn leeftijd praten’

Laatste update:

Rayan Cherki speelde zaterdagavond een doorslaggevende rol in het duel tussen FC Nantes en Olympique Lyon, in de Coupe de France. In het met 3-4 gewonnen duel was de pas zestienjarige aanvaller bij alle doelpunten van zijn werkgever betrokken: twee doelpunten en twee assists.

Na nog geen tien minuten had Cherki de bal reeds tweemaal achter Alban Alfont gewerkt: eerst via een goede individuele actie in de kleine ruimte en daarna op aangeven van Bertrand Traoré. Hij gaf vervolgens ook de beslissende pass bij de 1-3 van Martin Terrier én de 1-4 van Moussa Dembélé.

De media in Frankrijk waren na zaterdagavond helemaal lyrisch over Cherki, die al enkele jaren een schitterende toekomst wordt toegedicht. “Niet te veel over zijn leeftijd praten, hè”, reageerde Kylian Mbappé zaterdagavond laat via sociale media op een tweet van Actufoot, waarbij zijn prestatie van zaterdag én leeftijd werd gepubliceerd.

Cherki, die afgelopen zomer zijn eerste professionele contract tot medio 2022 ondertekende, maakte in oktober zijn debuut in de hoofdmacht van Lyon en komt sinds medio december meer in de plannen van Rudi Garcia voor, hoofdzakelijk door blessureleed bij Memphis Depay en Jeff Reine-Adelaïde. Hij scoorde eerder deze maand al in het bekerduel met Bourg Péronnas (0-7).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een heerlijke speler! Heef een goeie pass in de benen en kan Aouar vervangen, mocht hij vertrekken. Hij is nog superjong maar heeft echt de potentie om uit te groeien tot een wereldspeler.

19 januari 2020 om 10:43

Aouar is veel controlerender toch? Cherki is meer een 10/schaduwspits dan echt een loper die ballen onderschept. Lijkt mij twee verschillende speler die meer op Fekir lijkt dan op Aouar.

Wat heeft Frankrijk toch bizar veel talent he. Het ene wereldtalent is net opgestaan en de volgende komt alweer om de hoek kijken.

19 januari 2020 om 11:15

Ben het volledig met je eens hoor. Hoop ook niet dat mensen dit provocerend zullen opvatten, want zo is het totaal niet bedoeld. Maar als je kijkt wat daar voetbalt in het nationale elftal met dubbele en sommigen wel 3 nationaliteiten is de vijfer praktisch oneindig.. Deelname aan de Afrika Cup zou geen voetbalbond moeilijk om doen. Als Nederland of Duitsland deze mogelijkheden zou hebben zouden ze onnavolgbaar zijn.. Opleiden zijn Nederland, Spanje en Duitsland gewoon de absolute top.

19 januari 2020 om 11:19

De meeste zijn geboren in Frankrijk dus is het meer dan logisch als zij willen uitkomen voor Frankrijk, heeft helemaal niks te maken met dubbele nationaliteiten, zowel Nederland als Duitsland hebben spelers met dubbele nationaliteiten dus ja Nederland heeft ook die mogelijkheid.

19 januari 2020 om 11:37

@ajaxlife96 Zit je er toch naast, juist op het gebied van opleiden is Frankrijk absolute top, bij de tweede divisie clubs zijn clubs als Lens en Le Havre al top qua jeugdopleiding en er zijn zelfs voetbalscholen die club onafhankelijk zijn dus ook daarin doen ze niets onder voor de door jou genoemde landen. On topic: het is te hopen dat Lyon deze speler langer weet vast te houden aangezien met name de Engelse top al een tijdje interesse heeft in deze speler.

19 januari 2020 om 11:56

Ik denk dat de grote achterstandswijken er veel mee te maken hebben. Jongeren hebben vaak helemaal niks in de cite van bijvoorbeeld Parijs. Dan gaan ze al veel onwijs veel voetballen op straat in plaats van bijvoorbeeld Fortnite doen.

19 januari 2020 om 15:29

Dat sloeg echt nergens op,Nederland is ook een multiculturele samenleving als Frankrijk,het is gewoon knap wat Frankrijk doet en wij hebben ook spelers met een dubbele nationaliteit! Van dijk,dumfries,wijnaldum,depay,wijnaldumn,promes,babel en dan noem ik alleen de basisspelers op...we spelen soms met 7 spelers met een dubbele nationaliteit!

19 januari 2020 om 12:36

Is ook niet zo lastig wanneer je land over zoveel inwoners beschikt.

19 januari 2020 om 12:58

Is te bizar voor woorden! Frankrijk kan zeker 3 elftallen opstellen die alle 3 kunnen spelen voor grote prijzen. Dat jongens als Konate, Upamecano, Lemar, Lacazette, Aouar soms niet eens in de selectie zitten zegt al genoeg.

De jeugdopleiding van Olympique Lyon brengt echt al jaren vrijwel altijd talenten op en ook deze Cherki is weer een pareltje uit de opleiding. Afgelopen zomer had Cherki al de mogelijkheid om weg te gaan bij Lyon, maar Cherki en zijn ouders wilden Lyon nog niet verlaten en willen dat hij eerst definitief doorbreekt en een paar jaar zich ontwikkeld bij Lyon voordat hij een stap maakt. Maar zoals ik al schreef: Lyon heeft echt een fantastische jeugdopleiding. De afgelopen jaren komen spelers als Aouar, Lacazette, Tolisso, Umtiti en nog wel wat meer namen vandaan en in een verder verleden waren het o.a spelers als Ben Arfa en Benzema. Ook is hun aan- en verkoopbeleid echt wel goed, want spelers als Ndombã©lã© en Mendy zijn voor weinig geld aangetrokken en voor miljoenenbedragen verkocht en spelers als Dembã©lã©, Depay (helaas geblesseerd), Diaz (teruggekocht door Real Madrid), etc. hebben ook echt wel hun waarde (gehad) en leveren ook echt wel het nodige op. Wat betreft de jeugdopleiding, behoort Lyon echt wel tot de top van de wereld.

19 januari 2020 om 10:23

Wat mij betreft de beste jeugdopleiding ter wereld. Ze zijn al zolang constant echt toptalenten aan het ontwikkelen. Van Benzema en Ben Arfa tot Aouar en de jongen, ze blijven het toch iedere keer doen. We praten vaak over Barcelona en Ajax en deze doen het zeker uitstekend, maar Lyon doet dit al 15 jaar aan een stuk.

19 januari 2020 om 10:54

Nou nou, dan onderschat je PSG haar opleiding ook wel. Ook al breken er weinig spelers door bij PSG, spelers zoals Mousa Dembele (Lyon), Kimpembe (PSG, enige die is doorgebroken), Areola (Real Madrid), Rabiot (Juventus), Coman (Bayern), Guendouzi (Arsenal), Zagadou (Dortmund), Ikone (Lille), en heel veel andere namen zijn via de opleiding van PSG binnengekomen, omdat ze veel in Bondy scouten, aka waar het Frans voetbaltalent geboren wordt, naast het Clairfontaine Institut.

In Frankrijk geboren/opgegroeide spelers met Algerijnse roots doen het over het algemeen erg goed valt me op.

Zidane (ouders)
Mbappe (moeder)
Mahrez (vader)
Benzema (ouders)
Benatia (moeder)
Fekir (ouders)
Bentaleb (ouders)

Nu deze jongen. En ben er nog een heleboel vergeten. Vooral jeugdspelers heb je veel potentie lopen.

19 januari 2020 om 14:23

Ja valt me ook op. Belachelijk veel talenten in Frankrijk met Algerijnse wortels. En dus ook 1 van de allerbeste voetballers aller tijden Zidane is zoon van Algerijnse immigranten

19 januari 2020 om 15:26

Zelfde valt te zeggen over Surinamers in NL

19 januari 2020 om 15:33

Echt bizar,ik weet dat er meer Algerijnen wonen dan Marokkanen,maar het verschil in aantal voetballers is wel heel groot,weinig Marokkanen die daar door breken...Hier in Nederland breken de Marokkanen makkelijk door maar hebben de Turken het lastig..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren