Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuyt: 'Uit tests blijkt dat ik nog steeds tot de fitste spelers behoor'

Laatste update:
/

Een nieuwe samenwerking tussen Feyenoord en Dirk Kuyt is ophanden, maar hier en daar bestaan er vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid. De aanvaller wordt komende zomer 35 jaar, al vormt dat volgens de speler zelf absoluut geen belemmering. Naar eigen zeggen is zijn fysieke conditie nog altijd uitstekend.

"Uit tests blijkt dat ik nog steeds tot de fitste spelers behoor", zegt Kuyt in het Algemeen Dagblad. "En ook voor mijn gevoel kan ik nog hetzelfde brengen als twee, drie jaar geleden." Het afgelopen WK in Brazilië lijkt hem gelijk te geven: de aanvaller begon daar als reservespeler, maar knokte zich gedurende het toernooi in de basis, meestal als linksback. Ondanks de zware omstandigheden in Zuid-Amerika behoorde hij vaak tot de uitblinkers.

Jordy Clasie maakte dat van dichtbij mee. De jonge Feyenoorder verklaarde eerder al dat clubbestuur en fans zich niet druk hoeven te maken over de fysieke gesteldheid van de ex-international. "Iedereen weet hoe ongelooflijk fit hij is. En als hij naar Feyenoord zou komen zou dat natuurlijk fantastisch zijn", zei hij afgelopen weekend na de zege op SC Cambuur.

Dirk Kuyt is een aanwinst voor Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat dit snel rondkomt. Is ook een signaal naar andere mogelijke versterkingen. Niet weer alles op het laatste moment Van Geel.

12 februari 2015 om 09:14

De tank. On: Zou een goeie aanwinst zijn, veel ervaring kan nog aardig voetballen en leuk voor de fans!

12 februari 2015 om 09:24

In maart wordt alles duidelijk.

12 februari 2015 om 10:54

Het niveau van Fenerbache is op dit moment hoger dan Feyenoord. Hebben ook best veel topspelers daar zitten. Dat mensen twijfelen of Kuijt het op zijn leeftijd nog wel aan zou kunnen snap ik niets van. Deze jongen is op zijn leeftijd veel fitter dan bijvoorbeeld een Vd Vaart. Denk dat daar veel meer risico's aan vast hangen. Ik had hem als Ajacied wel bij ons willen zien spelen.
Tenslotte gaven wij Feyenoord de geweldige Charisteas (of hoe je zijn naam ook schrijft) :-p

12 februari 2015 om 11:39

Van der Vaart en Kuyt zijn wel twee uiterste vind je niet? Van der Vaart staat nou niet bekent om zijn fitheid, werd/word vaak gewisseld. Dusja van der Vaart is niet het beste voorbeeld wat je hier kunt noemen haha.

12 februari 2015 om 11:53

Is juist wel een goed voorbeeld. Ik bedoel hiermee te zeggen dat je niet (altijd) alleen maar naar de leeftijd van een speler moet kijken. Sommige spelers zijn bij begin 30 al helemaal afgeschreven en sommige kunnen makkelijk door tot hun 36/37e.

12 februari 2015 om 12:12

Ik vraag me af of het niveau van Turkse clubs per definitie hoger ligt vanwege de namen die er spelen. Hier is veel meer potentie, met op vroege leeftijden al erg hoge verwachtingen. Daarbij is het beleid hier op zowel financieel als voetbaltechnisch niveau beter. Dat topspelers die terugkomen naar de Eredivisie vaak amper aan de verwachtingen kunnen voldoen zegt daarbij genoeg. Stam, Davids, Bommel, Makaay...deden het allemaal niet zo maar ff.

Ik kijk regelmatig wedstrijden van Fenerbahce en weet dat Kuyt nog in een belachelijk goede staat is kwa fysieke gesteldheid. Alleen ben ik helemaal niet onder de indruk van zijn voetbaltechnische kwaliteiten. Niet dat hij vroeger dat wel op, maar het is momenteel meestal huilen met de pet op. Hij kan Feyenoord zeker wel verder helpen, want in de Nederlandse competitie kom je wel ver met een beetje body en ervaring.

Kuyt op rechts zou ik alleen niet doen, gewoon voor de spitspositie.

12 februari 2015 om 12:13

Voetbaltechnisch lopen er al genoeg mannen rond bij Feyenoord...dat wordt wel in evenwicht gebracht!

Als Kuyt tijdens het WK nog de fitste speler van de selectie was (denk aan de wedstrijd tegen mexico in de hitte, rechtsback linksback spits) dan kan hij nog makkelijk een tijdje mee bij feyenoord.

12 februari 2015 om 12:46

Dat lijkt me wel ja. Hij heeft altijd enorm goed voor zijn lichaam gezorgd waardoor hij nog heel lang op een hoog niveau mee heeft gekund. Misschien wordt het bij Feyenoord uiteindelijk wel een beetje afbouwen qua speeltijd maar dan nog heb je denk ik heel veel aan hem. Je haalt met hem niet alleen een goede voetballer binnen maar ook een persoonijkheid met heel veel positieve energie, ervaring en leiderschap.

Voetbaltechnisch is het nooit heel bijzonder geweest. Zeker wel voldoende, maar niet meer dan dat. Ik zag pas weer een compilatie van Kuyt en Kalou bij Feyenoord. Heerlijk hoe gemakkelijk die twee ze erin schoten. Precies wat ze nu missen

Ik denk dat Kuijt nog enorm fit is, maar zullen we met z'n allen er hardop over blijven twijfelen? Kuijt is op zijn best als iedereen denkt dat hij het niveau niet aan kan, zo ging het van Quick Boys naar Utrecht, van Utrecht naar Feyenoord en van Feyenoord naar Liverpool. En in Turkije doet hij het ook beter dan velen dachten vooraf, van afbouwen lijkt nog geen sprake. Dus laten we met zijn allen een beetje twijfel houden, sceptisch de armen over elkaar slaan bij het rentree om te zien wat die Kuijt er van gaat maken. Dirk komt niet naar Feyenoord om zich breeduit op de schouders te laten slaan omdat het zo leuk is dat hij weer terug komt, nee Dirk komt naar de Kuip om te laten zien dat hij in de spits hoort. Desnoods houden we Kazim erbij en wekken we de indruk dat 'beiden om hun kans moeten vechten' enkel en alleen om Kuijt in de ideale positie te brengen van waaruit de geboren underdog zijn zegereeks omhoog begint.

Ik snap dat het eerste wat in je opkomt bij een speler van 35 is dat hij geen conditie meer heeft, maar deze man is een uitzondering. In de bloedhitte van brazilie keer op keer weer 90 minuten lang gestreden. Ik hoop dat deze held snel naar feyenoord komt, zodat in hem weer persoonlijk in de Euroborg kan bekijken.

Daar twijfelt denk ik niemand aan. Maar uit recente beelden blijkt dat het voetballend nog steeds allemaal erg mager is.
Maar goed...voor Feyenoord en de Nederlandse competitie ben je tegenwoordig al snel goed genoeg.

Minder dan De Jong, Kazim of Sigthorson ben je niet snel

12 februari 2015 om 10:39

Haha, nog steeds? Had je verwacht dat Kuyt nu ineens samba in de benen zou hebben? Kuyt heeft gewoon een functionele techniek, maakt belangrijke goals en maakt onwijs veel meters voor het elftal waardoor anderen met meer technische bagage kunnen excelleren.
Dat het niet jouw favo type voetballer is snap ik, maar ik snap niet dat mensen de waarde van zo'n speler voor een selectie niet zien.

12 februari 2015 om 11:23

ik denk dat ie voor de Nederlandse competitie echt wel zn waarde heeft. Vond alleen dat hij in Oranje weinig te zoeken heeft, of je moet zo verdedigend spelen als v Gaal en v Marwijk deden.

12 februari 2015 om 11:38

Hij deed het altijd wel prima in Oranje. Veel betere alternatieven heb ik ook niet gezien. De meeste vleugelaanvallers zijn erg wisselvallig, hebben veel balverlies, verdedigen niet mee en gaan vaak voor eigen succes. Kuyt vulde het geheel anders in, maar wel op een manier waar het hele elftal baat bij had. En hij was constant in zijn prestaties. Daarbij heeft hij een aantal belangrijke goals gemaakt.

Als we een tweede Robben hadden gehad had Kuyt ook veel minder gespeeld natuurlijk. Maar een tweede Robben hebben we bij lange na niet. We hebben geen eens spelers die in de buurt van de schaduw van hem mogen vertoeven. We hebben vooral spelers die een paar keer per seizoen een uitschieter hebben en daarna weer terugvallen in een abominabel niveau.

Kuyt rent nog steeds zijn longen uit zijn lijf. Ik ben er serieus van overtuigd dat hij voor elke club in europa van toegevoegde waarde zou kunnen zijn.
Het zou mooi zijn om hem volgend jaar bij Feyenoord te zien, maar ik denk dat hij nog even zijn zakken gaat vullen en lekker CL gaat spelen met Fenerbahce.

Dat hij fit is en dat hij een uitstekende mentaliteit heeft geloof ik direct, maar zijn voetbalkwaliteiten zijn uiterst matig. Dit moet Feyenoord helemaal niet willen. Het blijft onvoorstelbaar knap wat hij gepresteerd heeft met zijn zeer matige kwaliteiten! Kun je zien hoe ver je kan komen als je hard wil werken.

12 februari 2015 om 11:42

Alsof je kunt bereiken wat Kuyt bereikt heeft als je alleen maar veel en hard kunt rennen.....

Als er iemand is die met zo een leeftijd nog prima mee kan in de eredivisie en dat nog bij een eredivisie topclub dan is het Kuyt wel. Sterker nog in overige competities in europa zie ik hem ook nogsteeds slagen.
Ik juich het wel toe dat Fey hem haalt, en hebben ze meteen nog iem bij met ervaring dat ook weer een voordeel kan zijn voor de wat jongere mannen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren