Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuyt: ‘Misschien de twintig meest bijzondere seconden uit mijn carrière’

Laatste update:

Dirk Kuyt was afgelopen zomer op het WK in Brazilië een zeer belangrijke kracht voor het Nederlands elftal. De aanvaller verkocht zijn ziel en zaligheid als back en groeide uit tot een van de helden van voetbalminnend Nederland. Kuyt zal de krachtmeting met Mexico waarschijnlijk nooit vergeten; 29 juni was de dag van zijn honderste interland, maar ook de dag dat zijn vader zeven jaar eerder overleed. Kuyt gaf die dag werkelijk alles wat hij in zich had.

/

Voor het eerst op het WK waren familie en vrienden er niet in geslaagd om een vlucht naar Fortaleza te krijgen. “Toch voelde ik me niet alleen. Mijn vader, die was er voor mijn gevoel wel bij.” Voor Kuyt voelde het als het lot dat alles samenkwam. "Ik voelde extra spanning, maar ik voelde me ook ijzersterk", blikt Kuyt in het Algemeen Dagblad terug. Uit een door Kuyt afgedwongen hoekschop maakte Oranje vlak voor tijd de 1-1 en daarna volgde ook nog eens een strafschop. "Toen volgden misschien wel de twintig meest bijzondere seconden uit mijn loopbaan. Ik weet nog hoe ik naar Arjen Robben liep. Dolblij dat-ie die penalty had geforceerd.”

Robben wilde bewust niet vanaf elf meter aanleggen en stelde voor dat Kuyt achter de bal ging staan. “Ik ben in mijn leven nog nooit weggelopen voor een penalty, ik neem ze altijd, maar ik voelde nu: dit is al zo'n emotioneel beladen dag, als ik dit óók nog op mijn nek neem, wordt het té zwaar”, dacht Kuyt op dat moment. “Precies op het moment dat we allebei aan Klaas-Jan Huntelaar dachten, kwam die al aanlopen. Nou, Klaas wilde ‘m maar al te graag nemen. Die straalde uit: Geef me één vinger en ik ruk je hele arm af. Hij schoot hem feilloos binnen.”

Huntelaar schoot Nederland vervolgens naar de laatste acht. Na afloop zakte Kuyt huilend op zijn knieën en wees hij met twee handen omhoog naar de hemel. Hij hield daarna een speech in de kleedkamer. Slechts een paar personen wisten hoe belangrijk die dag voor Kuyt was. “Ik weet nog dat ik zei: ‘Mijn vader is trots op me, maar ik weet zeker dat hij ook trots is op dit team. Hoe we voor elkaar hebben gestreden, dat zou hij bijzonder hebben gewaardeerd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorme held deze man. Altijd normaal gebleven en wat mij betreft een van de meest onderschatte voetballers van het Nederlands elftal ooit.

27 december 2014 om 09:03

Eens! Samen met de andere grote baas Clarence Seedorf.

27 december 2014 om 10:01

Seedorf is niet onderschat, Seedorf kon het op 1 of andere gekke manier helaas nooit waarmaken in oranje. Dit kwam ook omdat hij af en toe misbruikt werd op posities waar hij niet hoorde.

27 december 2014 om 10:46

Seedorf was niet alleen misbruikt maar ook nog als een niemand aan de kant gezet. De meest belangrijke speler was hij in zijn tijd en de gene met de meeste prijzen in zijn kast Seedorf is zelfs in landen waar voetbal niks betekend bekend geweest. Niemand kwam aan zijn niveau en gedachtes. Ik vind het daarom jammer dat hij nooit voor Italië had gespeeld. Samen met pirlo en Totti op 1 middenveld.

On:
Mooi om te zien wat het wk allemaal teweeg brengt jammer dat het in handen ligt van de rijke bobo's. Kuijt heeft mijn respect al in zijn Feyenoord tijden verdient. Hij is nooit een huil baby geweest maar een motivatie voor zijn team genoten!

27 december 2014 om 13:08

Seedorf word alleen onderschat in Nederland

Voetballers met de Dirk Kuijt mentaliteit zien we tegenwoordig veel te weinig.

Held! Voor mij een van de aller mooiste voetballers. Niet op techniek uiteraard, maar wel als persoon en als harde werker.

Fantastische mentaliteit! Jammer hoe er door Derksen altijd gezeken werd over hem. Bijna elk team kan een speler als hij gebruiken. Ik geloof het nog steeds: In 2018 staat Dirk op goal ;-)

Er word vaak wat lacherig gedaan over deze voetballer maar door zijn inzet heeft hij het maximale uit zijn cariere gehaald en dat is een groot compliment. Altijd normaal gebleven.

27 december 2014 om 09:38

Mensen zeggen altijd over kuyt ja hij heeft wel het maximale eruit gehaald alsof hij niet bij een topclub heeft gespeels, maar heeft met Liverpool gewoon in CL finale gestaan.

Wat ik vooral bizar vind is dat Kuyt nu op 100-zoveel interlands staat en hij pas debuteerde op zijn 24/25ste. Was hij 7 jaar eerder gedebuteerd zou hij zwaar recordinternational zijn

27 december 2014 om 10:23

Idd, ik heb hem nog in jong oranje zien spelen en toen dacht ik nog dat we echt op zoek moesten naar een andere spits, omdat Kuyt nooit goed genoeg zou zijn voor het grote Oranje. Heb ik dat even verkeerd gezien...

27 december 2014 om 10:32

Edo. Wat dat betreft heb je wel gelijk gehad hoor. Kuyt is namelijk vrijwel nooit de spits van het Nederlands elftal geweest.

Prachtig stuk, vroeg in de ochtend kippevel. Wat een dag en idd wat een belading icm met Kuyt. Vind het stuk sowieso heerlijk geschreven... Ik zal die dag nooit meer vergeten.

Prachtig geschreven, en nog mooier dat ik daar live bij was, ook ik had kippenvel, en dat met een temperatuur die naar de 35 graden ging in het stadion.

Beetje overdreven allemaal. De dood hoort nou eenmaal bij het leven. Verder n mooie ontknoping van n wedstrijd. Snap dat je daar blij van wordt

Mooi stuk en Kuyt blijft een fijne speler om op het veld te zien.
Eigenlijk zijn de types als Dirk wat er mist in een jeugdopleidingen van Ajax/feyenoord en natuurlijk ook de andere. Frivole aanvallers hebben we genoeg en aanvallende middenvelders zijn er genoeg. Mee voetballende verdedigers komen er ook nog wel eens. Maar waar zijn de spelers met een echte killers mentaliteit op welke positie dan ook? En dan dus niet de killer voor het doel van de tegenstander maar een speler die 60 meter sprint om de bal van de eigen doellijn af te halen (naar de scheidsrechter leggen ze langere sprints af). Waar zijn de spelers al Stam of minder goed Kah waarbij een aanvaller eerst eens zijn verzekeringspolis nog eens goed controleert voor dat ie het duel aan gaat. Persoonlijk denk dat daar het verschil tussen Nederland en de rest van europa zit. Wij hebben correcte nette jongens die technisch zeer bedrijven zijn maar feitelijk allemaal van glas. In een team zijn de mensen die het vuile werk opknappen het belangrijkste (De Jong, Clasie, Kuyt)

27 december 2014 om 13:43

Ik denk dat Klaassen ook zo'n mentaliteit begint te ontwikkelen. Misschien niet de echte killer, zoals Clasie op 6 kan zijn, maar wel die werklust en altijd strijden voor je team. Een middenveld straks met Clasie, Strootman en Klaassen lijkt me ideaal. Dan combineer je strijd, met kracht en diepgang. Niet op dit moment, maar over twee, of anders vier jaar kan dat wel eens het middenveld van Oranje zijn.

Even nuance aanbrengen. Kuyt is en blijft een beperkte voetballer. Voor het WK riepen we dat allemaal en omdat mensen tijdens zo'n WK een zwak voor Dirk krijgen, is de mening nu totaal anders. Qua mentaliteit wel de beste en daarom mag hij zo trots op zichzelf zijn. Zoveel bereiken terwijl 100 andere spelers met hetzelfde talent niet verder waren gekomen dan Roda JC.

Van de zomer terugkeren naar Rotterdam. Een contract voor een jaar tekenen met een optie voor een 2e jaar. Daarna aan de slag als trainer. Schiet er denk ik gewoon nog 20 in

Op zijn mentaliteit was nooit wat aan te merken geweest. Maar ik mis hem absoluut niet in Oranje. Was voor mij gewoon pure ergernis Kuyt als aanvaller in Oranje. Hij had al veel eerder back of als aanjager op het middenveld moeten spelen. Daar liggen zijn krachten. Wel uiteraard respect voor zijn carriere.

Stel je voor dat Balotelli de instelling zou hebben van Dirk Kuyt...

Fantastische carriëre als je ziet met de hoeveelheid talent waarmee hij alles heeft bereikt. Toen hij naar Feyenoord kwam, twijfelde ik nog of hij het wel goed zou doen

Geloof me wanneer de mindere spelers in de eredivisie een voorbeeld aan kuyt nemen,kunnen ze naar mijn inzien hogerop komen.

En dat alleen door hard werken goede inzicht te hebben, en hard trainen om jezelf te verbeteren.

Kuyt is een held voor nederland terwijl het toch de wat mindere was in de groep en in de voorhoede.

Alleen jammer dat hij destijds niet naar feyenoord is gegaan maar zegt ook wel wat over hem, hij wou sowiezo zelf komen maar dan moet er ook wel wat tegenover staan hij heeft feyenoord ook geld in t laatje gebracht..
Ze vonden het te duur tja

Respect Kuyt..!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren