Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Real Madrid: ‘Ze hadden Rayo niet zo mogen vernederen’

Laatste update:

Real Madrid won zondagavond met liefst 10-2 van Rayo Vallecano, maar ging pas echt voetballen toen de tegenstander met nog maar negen mensen op het veld stond. De Spaans-Engelse journalist Guillem Balague vindt dat De Koninklijke zich wel wat meer in had mogen houden.

/

“Er is een ongeschreven regel die aangeeft dat je een team niet vernedert als die een uur lang met negen man moet voetballen. Toen Spanje op het EK met 4-0 voor stond tegen Italië, vroeg Iker Casillas bijvoorbeeld aan de scheidsrechter om geen blessuretijd te geven. Het is een ongeschreven regel en ik denk dat Paco Jémez zich daar ook over beklaagde”, doelt Balague op de persconferentie waarop de trainer van Rayo fel van leer trok.

“Voordat Rayo met tien man kwam te staan, zagen we een Real dat gespeend was van een duidelijke strategie en belangrijker: niet de intensiteit aan de dag kon leggen om terug te komen. Bij Real zijn er te veel spelers die niet in teamverband denken en daardoor moet je zorgen dat je steeds genoeg mensen achter de bal hebt. Dat is geen ideale situatie”, besluit Balague in gesprek met Sky Sports.

Ben jij het met Guillem Balague eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een zever is dit zeg, je maakt er gewoon zoveel als je kan, in elke wedstrijd in welke situatie dan ook. Voetbal draait om de doelpunten uiteindelijk. Als Rayo hiertegen niet bestand is moeten ze de club maar opdoeken.

21 december 2015 om 22:41

Nou, inderdaad zeg. Wat hadden ze dan moeten doen? De hele tweede helft maar een beetje rondtikken? Is dat respect tonen voor je tegenstander dan? En wat de denken van de 10 duizenden supporters in het stadion die een hoop geld neer leggen in de hoop een leuke wedstrijd te zien...

21 december 2015 om 23:49

Wel jammer dat je tegen 9 man of tegen de wat zwakkere clubs dit soort resultaten laat zien. Tegen 9 man voetballen is absoluut geen kunst! Zelfs Ronaldo had dat door want die juichde haast niet en zag er ook niet bepaald vrolijk uit.

22 december 2015 om 02:05

@ Nike... Ronaldo kijkt zelden vrolijk. En speelde niet eens zo geweldig, Bale was verreweg de beste bij Real (ook toen het nog 11 vs. 11 was.)

21 december 2015 om 23:56

Ene kant begrijp ik het wel dat ze er op los scoren maar aan de andere kant begrijp ik de kritiek. Real kwam het eerste half uur niet aan spelen toe en rayo was beter tot die 2 rode kaarten toen pas speelde real beter. Eem compleet afgezwakt mentaal gebroken team moet je niet zo vernederen, al begrijp ik BBC wel dat ze er op los scoorde zoveel ruimte en vrijheid zijn ze nooit gewend en bale had eindelijk eens ruimte om te kunnen spelen die kans laat hij niet aan zich voorbij gaan. Maar ik vind het persoonlijk een beetje door geschoten, bij 6-2 konden ze rustiger aan spelen, maar rayo vroeg er ook zelf om door aanvallend te spelen met maar 9 man, ja dan is het voorin net een leeg speelplein voor de aanvallers van real.
Rayo was al ten dode opgeschreven door die rode kaarten, een marteling had niet gehoeven, sommige vinden het ook zielig overkomen dat real hun gram komt halen tegen een team dat al uitgespeeld was in de eerste helft.

Wat had Real Madrid dan moeten doen? tikkie breed tikkie terug voor 45 minuten lang? dat is pas je tegenstander niet respecteren.

Dit zijn van die achterlijke figuren. Bij de 10-0 overwinning op Feyenoord kreeg je ook dit soort reacties, maar we weten allemaal hoe PSV in 2007 kampioen werd...

21 december 2015 om 23:15

Als het goed is telt de doelsaldo in Spanje niet mee, maar juist het onderlinge resultaat.

21 december 2015 om 23:25

Ja het onderling resultaat gaat voor dus veel zal Real niet hebben aan het doelsaldo tenzij ze 4 keer straks gaan scoren in Camp Nou wat ik niet zo gauw zie gebeuren.

22 december 2015 om 10:16

Ze hoeven niet te winnen van Barcelona om kampioen te worden.

22 december 2015 om 15:31

Wel als ze even veel punten hebben, dan word Barca kampioen.

22 december 2015 om 00:11

Door Stojanovic of hoe heette die keeper van Vitesse destijds?

Ach die ongeschreven regels. Bij elke sport gaat men voor het best mogelijke. Dit is zon onzin en ergens hebben ze het zichzelf aangedaan ipv Madrid. Eerste rode was dik terecht. 2e was heel licht maarhij houd m wel vast. Was overigens geen gele kaart.

Echter als je eenmaal met 9 staat kun je ook de boel dichtgooien. Nee wat gaan ze doen, met 6 man eruit met een aanval. Tja dan ben je erg naïef en vraag je om problemen. Sommigen zullen het dapper noemen maar ik noem het zelfmoord. Een slechte tactiek in de situatie op dat moment.

22 december 2015 om 00:49

Ik volg al 30 jaar voetbal, en ik heb nog nooit van deze "ongeschreven regel" gehoord.

En als die regel er wel zou zijn, dan zou hij geschrapt moeten worden, Voetbal is geen theekransje, je pakt alles wat je pakken kan, binnen de regels. Dus ook je tegenstander afslachten als dat kan.

22 december 2015 om 09:51

Edo

Niet om te azijnzeiken hoor, maar een ongeschreven regel kan je niet schrappen.. Ik snap het wel, het is een stukje respect naar je tegenstander. Iets waar supporters vaak geen respect tonen naar elkander, wordt er juist van de clubs onderling verwacht dit wel te doen. Vandaar ook vaak de spandoeken en boarding met de woorden Respect.

Elke sport kent ongeschreven regels en bestaan al eeuwenlang. Bij het ijshockey is het onsportief om na afloop van de wedstrijd de tegenstander geen hand te schudden. En bij het voetbal wordt verwacht dat de bal uitgetrapt wordt tijdens een blessure van de tegenstander en vervolgens teruggegooid naar de ploeg die het laatste in balbezit was. Zo zijn er nog meer dingetjes.
Helaas gebeurd het niet altijd in de praktijk en is niet strafbaar of per definitie fout, het is meer een stukje respect voor je tegenstander. No matter what.

Ik snap ergens Real ook wel. Ze zijn niet in vorm, krijgen veel kritiek en hadden nu de kans om zowel hun vertrouwen op te krikken en de critici de mond te snoeren. Het werkt echter averechts op punt 2.

22 december 2015 om 10:33

Ik weet wat ongeschreven regels zijn, je neemt het wel erg letterlijk wat ik zei. Ik zei trouwens niet dat ik geen enkele ongeschreven regel ken. Ik ken Deze ongeschreven regel niet. Volgens mij "bestaat" hij helemaal niet. De dingen die jij noemt, die ken ik ook, en iedere sporter waarschijnlijk wel.

Ik vind ze ook van een heel andere aard. In het veld sta je om te presteren. Usain Bolt gaat ook niet minder hard rennen omdat zijn tegenstanders zoveel slechter zijn. In de formule 1 gaan coureurs ook niet inhouden omdat de tegenstander minder geld heeft voor een goede auto.

Nee, je haalt er uit wat er in zit. Dat is topsport, en is heel wat anders dan doorspelen bij een blessure, of geen handje geven na afloop. Moet de tegenstander maar geen rode kaart pakken.

In andere sporten zijn grote uitslagen heel normaal. In rugby komt het meer dan eens voor dat een wedstrijd in 100+ tegen 0 eindigt. Absolute veegpartijen, maar daar wordt het juist als respectloos gezien als je je in gaat houden omdat het zo zielig is voor de tegenstander. En daar ben ik het mee eens.

De ego's in het voetbal zijn zo groot, dat we het zielig gaan vinden als een ploeg hard verliest. Echt belachelijk.

22 december 2015 om 11:01

//en als die regel er wel zou zijn, dan zou hij geschrapt moeten worden, Voetbal is geen theekransje, je pakt alles wat je pakken kan, binnen de regels.\\

Ik zou niet weten hoe ik bovenstaande regel anders moet lezen dan serieus? Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.

Wat jij aankaart betreffende Usain Bolt vind ik kant noch wal raken, daar hardlopen een individuele sport is en men presteert om records te verbreken. Echter, als de andere 9 renners hun been breken tijdens het lopen geloof ik niet dat Usain lachend over de finish gaat en juichen als een malle.
Nu is mijn voorbeeld extreem, maar ik ga enkel mee in jouw logica..

Topsport is niet alleen presteren. Daar hoort meer bij. Dat jij dit niet zo ziet, kan ik niks aan veranderen en wil ik ook helemaal niet. Een mening is er om gegeven te worden.

Ik vind alleen dat je het niet geheel op waarde schat. Je doet net of Real Madrid tot het gaatje moest gaan om een resultaat eruit te slepen. Maar tegen 9 man voetballen en dan nog zeggen "alles eruit halen wat er in zit" is voor mij een teken aan de wand dat jij (mits ooit gesport) niet de meest sportieve persoon was in jouw carriere.
Ook dat is geen strafbaar feit, of per definitie fout, zoals eerder aangegeven maar gewoon jammer.

22 december 2015 om 17:04

Totaal verkeerde conclusie, het zegt eerder iets over wat jij "sportief" vindt. Je mist daarin het "sport" element, je kijkt eigenlijk alleen naar "aardig zijn voor elkaar". Ik sport al heel mijn leven, heb nooit mot, en drink mijn drankjes met veel plezier na de wedstrijd, met de tegenstander.

Je slaat handig het voorbeeld van rugby over. In het rugby, een veel sportievere sport dan voetbal, zijn mega-uitslagen heel normaal. In tennis, als een tennisser met 6-0 6-0 6-0 kan winnen, dan doet hij dat. Omdat het topsport is. Rayo had geen gebroken benen. Rayo had rode kaarten. Dat is het verschil tussen sportief zijn en topsport bedrijven. Als Rayo met minder mensen had gestaan wegens nare blessures, dan kom je aan jouw soort sportiviteit toe. Maar dat was niet het geval.

Wat ik sportief vind, is het soort situaties wat je soms ziet, waarbij er na een niet-opgemerkte blessure gescoord wordt, en dat daarna de tegenstander vrije doortocht krijgt om ook een goal te maken.

Maar in topsport is er, als er geen uitzonderlijke dingen gebeuren, geen plek om de tegenstander te gaan matsen omdat het anders zo zielig is dat hij zwaar verliest. We zullen het daar wel niet over eens worden. Misschien zij jij voetbal meer als een soort community, en niet als de top van de top op het sportveld. Dat kan. Maar ik ken geen enkele andere sport waar er op topniveau over dit soort dingen gesproken wordt. Als jij een goed voorbeeld hebt van een andere sport waarin de tegenstander gematst wordt in de uitslag omdat het anders zo sneu voor ze is, dan ben ik wel erg benieuwd.

Dit is gewoon je doelsaldo ff opkrikken, niks mis mee. En waarom zou je medelijden hebben met een tegenstander die 2x rood heeft gehad? Dan krijg je wat je verdient

21 december 2015 om 22:54

Doelsaldo hebben ze in Spanje niks aan. Maargoed het slaat natuurlijk nergens op wat deze gek zegt.

21 december 2015 om 23:19

Was nogal onverdiend allemaal

21 december 2015 om 23:28

Belachelijk tweede rode kaart van Raul Baena, als Barcelona zo iets meekrijgt dan is het kamp Madrid de eerste die opstaat dat Barca de scheids mee krijgt.

Maakt hij een Grapje of zei hij dat serieus? Als hij dat serieus zei. Dan ga ik hem ook echt niet serieus nemen hhoorr.

Hou eens op met die onzin, er zijn ergere dingen in het voetbal dan dit, schwalbes, kaarten aannaaien, de scheids proberen te beinvloeden door al dat vallen en rollen over de grond, dit zijn dingen die uit het voetbal moeten en niet zoveel mogelijk goels maken om je doelsaldo te verruimen.

21 december 2015 om 22:35

Klopt helemaal wat je zegt. Het Spaanse voetbal is echt vervelend aan het worden door al dat gemekker en dat kinderachtige gedoe op en rond t veld. T zijn soms net kleine kinderen altijd maar zeuren, mopperen etc.

Ik heb zelf gewoond/gewerkt in Barcelona maar t viel mij al vrij snel op dat de Spanjaarden best een stiekem en kinderachtig volk zijn. Ellebogen werk, lullen achter je rug om, schijnheilig gedrag etc zijn daar, ook qua werk helaas aan de orde van de dag. Je verbaasd je soms over de dingen die je meemaakt over hoe kinderachtig volwassenen daar kunnen zijn. Het Spaanse voetbal is er dan ook een mooie afspiegeling van.

21 december 2015 om 22:52

Ja en Nederlanders worden gezien als asociale lompe mensen zonder respect voor anderen omdat we zo direct zijn. Die cultuurverschillen moet je echt los zien van het individu. Daarbij chargeer ik natuurlijk omdat er een hoop confirmation bias bij komt kijken hier.

21 december 2015 om 22:58

Los van de typeringen waarmee je ze omschrijft, denk ik dat de meeste inwoners van Barcelona zich het zwaarst beledigd voelen door het feit dat je ze Spanjaarden noemt.

21 december 2015 om 23:15

ja maar ik ben een nederlander en heb er daardoor ook een andere kijk op. je kunt zeggen wat je wilt maar nederlanders zijn wel vaak eerlijk en hebben een groot norm besef. al zullen sommigen altijd anders beweren. we zijn niet masculien, kennen geringe tot geen corruptie vergeleken met de rest vd wereld. dus eerlijk (wat voor pessimisten als lomp of confronterend wordt gezien) is een redelijk goede eigenschap mits tactisch. en als wij als lomp en disrespectvol worden gezien door onze directheid naar andere culturen toe maken zij zich er dan niet direct ook schuldig aan om onze visie/cultuur zo te kwalificeren...?

maar kom op qua kinderachtig gedrag spant spanje toch echt de kroon. en deze
discussie vind hier, in nederland, plaats. dus dat ik er een bepaalde cultuurgebonden visie op na houd is niet vreemd.

verder zijn er universele waarden die in deze tijd als norm aangenomen kunnen worden. of moeten we straks respect gaan hebben voor culturen waar vrouwen ondergeschikt zijn? of waar homo's niks waard zijn? of kindhuwelijken normaal zijn? nee die vlieger gaat in de huidige tijd, met de huidige kennis niet op.. ook ik chargeer hier om mijn punt duidelijk te maken voor zover dat nog niet duidelijk was.

sorry dat ik afwijk...

22 december 2015 om 06:01

Het klopt ook hoor wat jij zegt ook bij Italianen zie je dat wat meer op het eerste gezicht veel vriendelijker en spontaner dan Henk Joost of Harm uit Nederland. Maar als je goed oplet zie je dat Nederlanders over het algemeen veel oprechter en eerlijker zijn dan deze volken. Waar een Italiaan vaak doet alsof hij het allemaal zo erg vind is dat in werkelijkheid niet zo. Overigens komen deze karaktereigenschappen wel goed te pas bij het voetbal. Kijk alleen al naar PSV met die Zuid Amerikanen. Dat zijn gewoon meer van die killers. Overigens die zogenaamde ongeschreven regel is toch wel een van de achterlijkste dingen die ik heb gehoord.

22 december 2015 om 08:11

Ik lach me kapot om je berichten over hoe Spanjaarden volgens jou zijn. En dan ook beweren dat wij in Nederland weinig tot geen corruptie hebben. Ben je voor het gemak de banken vergeten, of de woningcorporaties of de corrupte agenten of.. of..of..

Dus schei uit met je amateur antropologie en hou je bezig met voetbal

Er zijn fans in het stadion die minimaal 70 euro voor een wedstrijd neerleggen. Dan wil je toch een voetbalfeest zien? Nou ik in iedergeval wel. Wat zit deze man uit zijn nek te lullen.

21 december 2015 om 23:42

Voetbalfeest wilde de Real supporters zien tegen Barcelona, niet tegen 9 man van Rayo!

21 december 2015 om 23:50

Nee dat willen ze elke wedstrijd, maar jij wil zo graag die wedstrijd opnoemen.

22 december 2015 om 00:19

De fans leken niet echt in een feest stemmig er werd nauwelijks nog gejuicht bij doelpunten en aan het einde van de wedstrijd kwam er ook nog een fluitconcert van het publiek.

22 december 2015 om 08:19

Met 11 tegen 11 had Real hier misschien wel punten laten liggen, want het spel zag er weer niet uit. Om dan over je tegenstander heen te walsen na 2 rode kaarten heeft niets met een voetbalshow te maken, maar meer met onzekerheid.

2 totaal verschillende dingen. Natuurlijk hoor je als scheids geen extra tijd bij te geven als het 10-2 staat maar Real moet gewoon zo dik mogelijk winnen.

Duitsland sloopte Brazilie ook helemaal op eigen grond

Pure waanzin, als je het zo bont maakt dat er binnen een halfuur twee mensen met rood vertrekken dan heb je het aan jezelf te danken.

Hoe hoger hoe mooier. Die 10-0 tegen Feyenoord daar hebben ze het jaren later nog over. Dat neem je mee je graf in.

21 december 2015 om 23:44

10-0 tegen Feynoord was niet tegen 9 man volgens mij. Dus die was nog erger zelfs.

21 december 2015 om 23:46

Wel tegen 10 toch.

Als ze nou op het eind met 1 doelpunt verschil kampioen worden dan ben je toch blij dat je met 10-2 hebt gewonnen.

21 december 2015 om 22:44

In spanje gelden onderlinge resultaten.

21 december 2015 om 23:13

Ja onderlinge resultaten kunnen toch ook gelijk zijn

21 december 2015 om 23:31

Ik zie Real niet gauw 0-4 bij Barca winnen maar als dat gebeurt dan telt het doelsaldo

21 december 2015 om 23:47

Ik geef hem alleen informatie. Heb nergens gezegd dat iets niet kan of wel kan. Slaaplekker.

21 december 2015 om 23:57

Wie zegt dat ze gelijk komen te staan met Barca? Gedeeld met Atletico is ook zeker wel mogelijk.

22 december 2015 om 09:36

@koekoek

Zoals cham4ever al zegt, Mischien eindigen ze samen met atletico bovenin, in plaats van barca.
Ook is 0-4 niet onmogelijk, ik acht de kans klein, maar heb wel gekkere dingen gezien.

Ongeschreven regel. Haha wat een mafklapper deze vent. Je hebt ook geschreven regels, zoals dat je geen buitensporige overtredingen mag maken want dan krijg je rood. Oh wacht, daar heeft Rayo zich ook niet aan gehouden.

Nee het zou getuigen van zwakte als je een tegenstander spaart. Arrogantie zelfs. Volgens mij heeft Dani Alves laatst nog een uitspraak van Guardiola aangehaald, dat respect tonen juist betekend dat je opzoek gaat naar een volgende treffer, want dan geef je ook ruimte weg voor de tegenstander om te counteren. Jezelf ingraven met een voorsprong is pas laf.

Maar goed, er moet altijd iemand zijn die iets te zeuren heeft natuurlijk. Hadden ze met 3-2 gewonnen dan was er wel weer een wijsneus geweest die Real had uitgelachen vanwege een gebrek aan doelpunten tegen 9 spelers.

21 december 2015 om 22:42

Zoals Louis van Gaal zou zeggen, you haal me the woorden out of the mond. Altijd wel iemand die iets te zeiken heeft, gelijk heb je.

Er bestaan niet voor niets rode kaarten en 90 min speeltijd.

Mensen begrijpen de betekenis van respect niet meer. Het heeft een hele verkeerde lading gekregen in de voetbalwereld. En wordt alleen maar gebruikt door zwakkelingen die niks anders kunnen zeggen om de eigen gebreken te camoufleren.

Wat een onzin, had niet zo een ongelooflijk smerige overtredingen gemaakt (sws de eerste), had je ook niet met negen man de wedstrijd uitgevoetbald. Schijt aan alle ongeschreven regels, je moet scoren in een wedstrijd. Of het er nu 2, 4 of 10 zijn... Onzin dit!

Haha ik heb helemaal niks met madrid, maar dit slaat natuurlijk nergens op.

Wat n onzin. Moet die ene speler maar niet zo'n achterlijke kaart pakken

Juist op zo'n moment voetbalt Real door en dat zou ieder team doen. Met een monsteroverwinning verlicht je weer een beetje de druk en geef je jezelf weer wat meer lucht.

Als barcelona met 10-2 had gewonnen was het allemaal wel goed geweest... Wat een jankerds

Hij slaat de spijker op de kop met zijn laatste zin. Zoveel mensen die willen scoren kan je als team en trainer en club mooie dingen opleveren maar het kan ook een terugwerkende kracht hebben zoals duidelijk was tegen Barcelona toen Real als een miezerig ploegje van de kaart geveegd werd zonder dat er maar dan ook iets van een team in het spel van Real Madrid was terug te zien. Dus laat het dan ook tegen Barça zien, een tegenstander van formaat, dan Rayo als je daadwerkelijk bent wat je zegt.

22 december 2015 om 13:28

@A Iniesta8

Okay that's it! Hier moet ik echt wel even op reageren!

Wie ging er 2 clasico's geleden als een miezerige hangpoot mug met 3-1 naar huis? Je mag 3 maal raden! Ja hoor! Pique!! Die was toen wel heeeeel stil ineens. Net zoals heel Catalonië. Maar ja, daar mag men niet over praten want dat is het "verleden".

En dat was maar enkele maanden na dat Real Madrid zijn 10de CL pakte tegen een super sterk Atletico waar jullie niet eens doorheen konden! En dat maar een paar weken na dat Real Madrid het grote Bayern even alle kanten van hun eigen stadion liet zien. 5-0!!

En als ik het mij nog goed herinner was dat ook het zelfde jaar waar Bale even heel jullie kleedkamer overhoop liep. Die Bartra is de bal nog aan het zoeken.

Precies alsof dat Barca morgen even met 10-2 zou winnen tegen een top ploeg. Hah!! Laat mij niet lachen. Er is geen enkele top ploeg in Europa die met 10-2 zou winnen tegen een andere top ploeg van het kaliber Real Madrid, Bayern, Barca.... Dus doe nou niet alsof dat Neymar en Co het wel zouden doen! Ook al zijn ze goed bezig.

Het feit dat dit weer eens uit de mond van Guillem Balague ( Samen met Gary Lineker de grootste Barca snobs op de tv) moet komen zegt al meer dan genoeg! Natuurlijk kan hij er niet tegen.

Het publiek was ontevreden en Real Madrid heeft er met wat nodige geluk een show van gemaakt. Alle problemen die we nu hebben daar heeft geen enkele ploeg iets mee te maken! Het is de mentaliteit die moet veranderen

Dus neen!

Real heeft natuurlijk iets te bewijzen aangezien het helemaal nog niet lekker draait bij de club. Tegen 9 man dit resultaat halen is absoluut geen kunst en iets om trots op te zijn.

21 december 2015 om 23:47

Dus jij wilt zeggen dat iedere club tegen 9 man van Vallecano 10 keer kan scoren, want "het is geen kunst".

Voetballen doe je voor je publiek waarom zou je je inhouden?

Dan moet je maar stoppen met voetballen. Het is lullig dat je zo publiekelijk wordt afgedroogd, maar ik zou zelf nooit kunnen inhouden om niet te scoren. Het hoort bij het voetbal en soms moet die gifbeker leeg tijdens een wedstrijd.

Vond dat Real zich nog netjes gedroeg: geen spatjes van Cristano Ronaldo, Bale of Benzema. Gewoon bij een goal bal pakken en aftrappen. Ik vond het publiek afschuwelijk. Dat ging bij de penalty van Cristiano Ronaldo, de 3-2, al amper meer staan om te juichen of te klappen. Het publiek is net zo arrogant als de voorzitter en dat maakt Real Madrid wat mij betreft geen mooiere club!

22 december 2015 om 01:59

Real en Barca publiek zit natuurlijk vol met toeristen en minder Echte madrilenen of catalanen. Real en Barca zijn ook 95% van de fans voor de status en 5% zijn bewoners van de stad. Bij bijvoorbeeld Feyenoord is dat weer anders, 100% is echte fan en bewoner van de stad omdat dit geen grote clubs zijn vergeleken deze toppers.

22 december 2015 om 05:19

Jij weet ook hoe real aan die voorsprong kwam? Het was verschut wat er allemaal op het veld gebeurde. Dit sloeg nergens op. Ik ben ook helemaal klaar met Benitez. Stuur dan na de 4-2 wat leuke spelertjes het veld op om ook aan het grote werk te ruiken. Rare gast. Real Madrid is een heren club. Dit heeft niks te maken met winnaarsmentaliteit. Een mank hondje pesten dat is wat er te zien was en dat was afschuwelijk.

Achterlijke opmerking. Als het kampioenschap word beslist op doelsaldo en je komt er 2 tekort, wat dan? In topsport gaat het om de details.

Sorry maar dan moet je voorkomen dat je rood krijgt ten eerste. Verdiend afgestraft zoals het hoort. Ik had er nog een aanvaller bovenop gegooid om een 20-2 ervan te maken.

Nog nooit zoveel onzin gelezen.

Dit vind ik nu dikke zever!! En daarbij, 't was dat ze met 9 stonden, anders had Real misschien vernederd geweest. Ze speelde weer niet goed!! En iedereen zegt dat Benitez verdedigend speelt, en ik deel die mening, maar als hij toch zo speelt zou hij dan niet eerst zijn verdediging op punt zetten?!?! De goals die Real pakt dit seizoen ongelofelijk gemakkelijk doelpunten tegen. Bij Mourinho en Ancelotti was dit totaal niet het geval, eender wie speelde.

Ach real is zo vaak vernederd de laatste wedstrijden
Dan mogen zij ook wel een keer hun gram halen
barca had er trouwens 10 in moeten leggen laatste el clasico

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren