Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op boze De Boer: ‘Hij zegt er niets van, tot PSV nu kampioen is’

Laatste update:

Frank de Boer gaf de spelers van Ajax er maandag op de training flink van langs. In het besef dat het landskampioenschap werd verspeeld en zondag ondermaats werd gepresteerd tegen NAC Breda (0-0) hield De Boer zijn spelers in felle bewoordingen een spiegel voor. "Godverdomme, het is schitterend weer", vloekte hij. "Kom gewoon twintig minuten eerder en ga wat doen. Maar nee, we komen allemaal sjokkend aan. Tjeeses, wat hebben jullie een zwaar leven."

/

Het is zeker niet de eerste keer dat De Boer zijn spelers er verbaal van langs geeft. Het is echter opmerkelijk dat Ajax de beelden van de tirade via de officiële kanalen publiceerde. Jan Mulder is er niet van onder de indruk. “Ajax speelt al jaren hoe hij het onder woorden brengt”, zo verzekerde de analist maandagavond in Extra Time. “Sjokken, geen zin, lusteloos, het is mooi weer. De Boer zegt er niets van, tot PSV nu kampioen is, te laat.”

De Boer laakte vooral de instelling van zijn spelers, die in zijn ogen tegen NAC ‘de alertheid’ misten om een goed resultaat te halen. "Jongens, daar begint het allemaal mee. Scherpte!", tierde De Boer, die vier jaar op rij de landstitel won. "Wil je resultaat halen, dan zul je met dit soort kleine dingen scherp moeten zijn. Jullie moeten blij zijn met wat jullie doen. Binnen zestien jaar is dit over, als je geluk hebt.”

Jan Mulder heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gaat om de instelling en het besef bij de jongens. Neem aan dat dit niet de eerste "uitbarsting" is geweest. P.s. zo heftig was het ook weer niet, zie het meer als vermanend toespreken.

21 april 2015 om 08:28

En geen enkele Ajacied denkt dat het gewoonweg kwaliteitsverschil is. Altijd lees ik of scherpte, of inzet of wat dan ook. PSV heeft dit jaar gewoon veel meer kwaliteit en ervaring in 't elftal.

21 april 2015 om 08:32

Zeker weten! Veel meer kwaliteit en ervaring te vinden bij PSV. Die zijn ook echt gebleven voor het kampioenschap en je ziet dat willems wijnaldum en depay gewoon een hele goede ontwikkeling doorgemaakt hebben.

21 april 2015 om 08:41

Is ook onzin...want zoveel verschil zit er niet in de elftallen ten opzichte van vorig jaar...
En ajax werd daarmee ka.pioen. nu moet ik je wel meegeven dat de ervaring waar je over rept wel degelijk van belang is.
Heb het vermoeden dat het elkaar voetballend niet zo veel ontloopt...maar idd heeft ajax afgelopen seizoen ervaring verkocht en psv juist gekocht...

21 april 2015 om 08:42

@offenomeno

Psv is verdiend kampioen geworden, maar Psv had al 2 jaar op rij beste selectie, vorige jaar en dat jaar ervoor vond ik ze ook sterkste selectie hebben van de eredivisie maar toen werd Ajax kampioen met een mindere selectie puur door het spel en visie. Dit jaar lijkt het spel nergens op en wedstrijden die we vorige jaar misschien net met 1-0 a 2-0 wonnen spelen we dit jaar gelijk of verliezen we op het nippertje.

Midden in het seizoen was het spel van Psv ook niet altijd even flitsend maar wisten ze toch keer op keer met net dat ene doelpunt verschil te winnen, dat heeft met veerkracht en mentaliteit te maken. Waar een Boilesen, Van Rhijn etc. het lieten afweten zijn er bij Psv spelers als Willems, Guardado etc. opgestaan, dat zijn spelers die net iets meer hebben kunnen brengen waardoor het kampioenschap inzicht komt.

Enigste spelers die dit seizoen bij Ajax een voldoende krijgen van mij zijn Bazoer, Klaassen, Cillisen en Veltman en voor de rest hebben andere zeer onder de maat gepresteerd. In tegenstelling tot Ajax heeft haast alle spelers van Psv dit seizoen een volle voldoende gehaald met uitschieters als Willems, De jong, Depay en Guardado, zelfs Brenet die totaal afgeschreven werd ging onverwachte dingen doen, dat kenmerkt een kampioensploeg.

21 april 2015 om 08:45

Ik weet niet of je sommige wedstrijden van Ajax hebt gezien? Maar bijv ADO uit gelijk spelen, als je meer inzet toont en scherpte trek je zulke wedstrijd over de streep zelfde geld voor willen 2 uit en tegen pec. Ook afgelopen zondag als je inzet toont speel je NAC van de mat. PSV zette zich wel volledig in en toonde scherpte, zoals jij zegt lijkt het gigantisch kwaliteit verschil dat is het gewoon niet, eenigste die echt boven uit steekt is depay. Want de o zo geroemde guardado heeft ook niks in toppers laten zien. En PSV trok de wedstrijden wel over de streep overigens, door scherpte en inzet. Ook echt terecht kampioen.

21 april 2015 om 08:46

Haha Veltman een voldoende? Kijk is wedstrijden terug wat was hij samen met moisander aan het prutsen dit seizoen.

21 april 2015 om 08:58

@ofenomenor9 het gaat er niet om of psv meer kwaliteit heeft. Ajax heeft toch veel meer kwaliteit dan Nac. Dus ze moeten in eigen huis gewoon winnen van Nac. In ieder geval veel meer laten zien.
Daar heeft de kwaliteit van psv totaal geen invloed op.

21 april 2015 om 09:04

Capitano90

Misschien zelf wedstrijden terug kijken? Veltman is misschien wel enigste verdediger die dit seizoen overeind bleef bij Ajax, hij is ook een tijdje geblesseerd geweest maar heeft in tegenstelling tot Van Rhijn, Boilesen, Moisander/van Hoorn wel echter minimaal een 5.5 van mij voor dit seizoen.

Het is dan ook moeilijk om in prutsende verdediging goed te presteren vind je niet? maar alsnog hield hij zich redelijk staande, hij heeft zeker ook af en toe wat fouten gemaakt maar nogmaals vergeleken met andere verdedigers dit seizoen bij Ajax is hij enigste die enigszins nog overeind bleef.

21 april 2015 om 09:44

Bazoer speelt inderdaad prima, maar hij speelt niet op de goede positie net als Klaassen. Het is geen toeval dat sinds Klaassen naar achter is gehaald en Bazoer redelijk aanvallend speelt, Ajax nauwelijks nog iets creëert. Bazoer is een goede speler, maar niet eentje die voor heel veel gevaar zorgt. Klaassen is veel meer een speler die een wedstrijd open kan breken met bijv een mooie pass.

21 april 2015 om 09:51

Wij Ajacieden accepteren zeker wel dat we geen kampioen zijn geworden, omdat Psv de sterkste is. Gaat er meer om dat het futloze spel al een heel seizoen en langer niet om aan te zien is!

21 april 2015 om 09:56

Vorig jaar had psv echt niet de beste team hoor ..
vorig jaar speelde we met alleen maar jeugd spelers zowat haha woow.

21 april 2015 om 10:01

@ Carribean

Ik mis 2 spelers in je rijtje die op zijn minst ook wel een voldoende verdienen. Namelijk Arkadiusz Milik en Anwar El Ghazi. De eerste schiet er 23 in slechts 33 wedstrijden in. Terwijl El Ghazi in zijn debuut seizoen bij 21 doelpunten betrokken is in 35 wedstrijden. Die verdienen toch ook wel een voldoende, zeker omdat ze beiden eignelijk ook de nummer 2 waren voor hun positie.

21 april 2015 om 10:04

Word toch tijd dat je wedstrijden van Ajax gaat kijken. Vind Veltman 1 van de beste cv's dit seizoen in de eredivisie. Speelt gewoon constant en gaat steeds meer het duel aan. Als het moet is een trap de tribune ook niet een probleem, waar die vroeger het meer probeerde voetballend op te lossen. Als je die Mexicaan weghaalt bij PSV wou ik het wel even zien bij Psv. Want die verbergt een hoop.

21 april 2015 om 10:11

@D-bergkamp

Mee eens, die twee ben ik dan vergeten en die horen er zeker bij. Hoewel ik bij deze twee spelers ook denk dat er veel meer inzit dan wat ze dit seizoen hebben laten zien maar zijn allebei nog jong en hopen dat ze volgend seizoen de volgende stap kunnen zetten.

21 april 2015 om 10:30

@caribbean

Mike vind ik dat je daarmee niet mag vergelijken, jij weet dat Mike als kokerworm gebruikt en verkracht word door Frank, hij mag geen 10 wedstrijden achter elkaar spelen en joel is een ideale schoon zoon en een ja knikker zoals de halve Ajax selectie. Je weet dat joel het lievelingetje van Frank is, netzoals sigthorson. Mike maakt fout en word gestraft terwijl Veltman ook elke wedstrijd blundert. Van rhijn was niet goed maar wel beter als vorig jaar en stabieler. Boillessen hoeven we niet over te hebben nee haha.

21 april 2015 om 15:38

Kan je ook Cillesen (misschien bazoer) opnoemen

21 april 2015 om 21:42

Toch wel raar dat de verdediging van Ajax er helemaal niets van kan en toch minste tegendoelpunten tegen

21 april 2015 om 08:30

Dit is gewoon Frank op zijn zuiverst, dit is dan ook een beetje frustratie bij hem, hij heeft waarschijnlijk ook meer verwacht van zijn eigen jongens. Het Ajax die pakweg jaar geleden swingde tegen Barcelona, Psg etc. is gewoon niet meer te zien. Jongens als Boilesen (aanvoerder), Kishna, Van Rhijn etc. stellen gewoon zwaar teleur, het is al veelzeggend dat notabene een 18 jarige jochie Bazoer afgelopen weken/maanden zijn beste speler is op het veld.

Denk dat Frank ook wel vaker van zulke uitbarstingen heeft maar nu word het gewoon in beeld gebracht, in kleedkamer zal hij vaker uitbarstingen hebben wat compleet logisch is bij het spel/gogma wat de jongens laten zien afgelopen weken/maanden.

21 april 2015 om 08:52

Nou ik vind het verrassend hoor dat Bazoer nu al een van de beste is dat is gewoon kwaliteit die dit Ajax teveel mist in het verleden had Ajax veel meer spelers die op die leeftijd al zo ver waren Seedorf, Davids , alleen nu is de kwaliteit gewoon minder bij zeker de helft van de selectie , op eredivisie niveau kunnen ze nog wel mee maar internationaal zijn in mijn ogen alleen Bazoer en Klaassen en Sinkgraven spelers die straks wel op dat podium kunnen acteren en misschien de keeper de rest is gewoon niet goed genoeg er schijnt nu wel een betere lichting aan te komen gelukkig .

21 april 2015 om 11:29

De laatste wedstrijden van Bazoer waren niet zo geweldig.

21 april 2015 om 11:52

@peterhak

Ben je nou gewoon al de eerste die al wil beginnen met een 18-jarige speler de grond intrappen na paar goede wedstrijden? Ik heb het ook over het algemeen dit seizoen, hele elftal was laatste paar wedstrijden echt ondermaat, jongens als Bazoer/klaasen bleven nog enigszins overeind.

Je ben vast een van de personen die straks als eerste in de rij staat om Bazoer de grond in te boren als er wat mindere wedstrijden van hem zullen komen.

22 april 2015 om 00:21

@sloep01 : Ik denk dat Cillessen, Veltman, Van der Hoorn, Bazoer, Klaassen, Sinkgraven, Kishna, Milik en El Ghazi een prima team kunnen vormen. Dan heb je al 9 van de 11 benodigde spelers voor een sterk basiselftal. Achterin zullen er wat versterkingen bij moeten komen. Met name de backposities zijn zwak bezet. Van Rhijn doet zijn best maar speelt niet best en Boilesen is een aanfluiting ; geen uitstraling, geen snelheid, dekt zijn man nooit en is opbouwend ook niet zo goed als hij zelf denkt. Zo snel mogelijk verkopen aan een club als Brondby ofzo.

21 april 2015 om 09:28

Nee klopt, komt alleen wel een beetje 'gemaakt' over zo

21 april 2015 om 10:18

Jan Mulder moet gewoon nadenken voordat hij wat zegt. Frank schreeuwt die jongens week im week uit toe. Ook op het veld zie je hem regelmatig de frusti uithangen.. Dus Frank doet nu helemaal niks verkeerd. Eigenlijk was de competitie al lang en breed gespeeld, dus weet niet waarom Jan zo moeilijk doet. Ok. Mooi voetbal voor de fans , maar dat ligt ook deels aan Frank doordat hij niet de juiste mensen opstelt.

Gelukkig is Jan Mulder bij elke training van Ajax aanwezig en weet hij wat er in de kleedkamer wordt gezegd door de Boer.
Jan Mulder neem ik niet meer serieus sinds de dag dat hij zei dat Bazoer er niks van kon.

21 april 2015 om 09:27

Ik al jaren daarvoor. Onbegrijpelijk dat hij nog zijn mening over voetbal op tv mag blijven verkondigen. Begrijp niet dat Studio Voetbal hem handhaaft

Ik vind het heel apart dat Ajax dit zelf naar buiten brengt. Wat willen ze ermee bereiken? Of bewijzen?
Elke coach schiet wel eens uit zijm slof. Boeie...

Ik vraag mij bij dit soort dingen altijd wel een klein beetje af in hoeverre het niet van tevoren is geregisseerd, Frankie zelf weet namelijk maar al te goed dat er camera's bij staan en het is zoals Mulder zegt bovendien een ongelofelijke klodder mosterd na de maaltijd.

Maar goed, indien oprecht, valt het te waarderen.

Alsof hetde eerste donderspreek is en hij hiervoor tevreden was? Het staat nu voor het eerst op camera, wil niet zeggen dat Frank daarvoor niet uit zn slof is geschoten. Kritiek slaat nergens op.

Aan het "dat zei ik vorige week ook al" alleen al blijkt dat Jan Mulder geen enkel flauw benul heeft waar hij over praat.

Mulder heeft gelijk dit is gewoon het is nu zinloos om uit je plaat te gaan als er niks meer te winnen valt. De boer heeft dit bewust gedaan voor de camera's van ajaxtv zodat hij weer als goede coach wordt gezien. Maar toen cocu dit vorig jaar deed werd hij uitgelachen terwijl het ongeveer op hetzelfde neer kwam. Het enige verschil is dat de boer betere teksten heeft en het wat beter uitvoerd, maar het blijft theater voor de tv.

21 april 2015 om 08:35

En toch heeft ie wel gelijk, geacteerd of niet.

21 april 2015 om 10:54

Ben het in dit geval met Mulder eens. Heb dit seizoen weer rond de 1000 euro uitgegeven om alles in het stadion te kunnen kijken en het enige dat ik er voor terug heb gekregen is ongeinspireerd kut voetbal. Kom ik thuis zie ik de Boer doodleuk vertellen dat ze weer dominanter waren en dat ze het verdienden om te winnen.

Ik zie gewoon totaal geen progressie qua spelbeleving, het wordt er alleen maar slechter op.

Tja die Mulder kan ik ook echt niet meer serieus nemen. Het is vaak vermakelijk als hij aan het woord is maar zinnig is het zelden.

Zou mij niets verbazen als frank aan het einde van het seizoen vertrekt. Krijgt ze niet meer aan het voetballen.

Het zijn allemaal jonge honden die veel teveel geld verdienen omdat ze een balletje kunnen trappen. Nu zie ik dat bij Ajax er maar amper af komen aangezien balletjes over 5 meter een keer of 20 per wedstrijd fout gaan. Die jongens komt het allemaal aanwaaien en het enige wat zij moeten doen is hun kop erbij houden en hun stinkende best doen. Frank heeft hier gewoon gelijk en dit zal hij echt wel vaker gedaan hebben. Hoe motiveer je deze jongens? Ze een dag mee laten lopen in een ziekenhuis waar allemaal kinderen met ernstige ziektes zijn? Een hele dag laten werken in de haven en containers laten uitruimen? Ze een rondleiding geven op een strafkamp uit de 2de wereldoorlog? Dat is namelijk hoe de echte wereld eruit eruit ziet en niet 15 uur per week voetballen en trainen voor 500.000 euro per jaar.

Als je geen clubliefde kent dan mag je in ieder geval waarderen dat er elk jaar een giga bedrag wordt uitgekeerd aan je. Je bent een van de weinige op aarde waarbij het zo komt aanwaaien.

21 april 2015 om 09:05

Het is wel maar het zijn open deuren intrappen want het zijn tegenwoordig allemaal ego's met een stereo installatie op hun hooft die totaal geen kijk meer hebben op de realiteit en dan voetballen ze nog in Nederland als er een paar naar buitenlandse clubs gaan daar is het helemaal erg met die salarissen sommigen leven echt op een andere planeet , en clubliefde kennen ze al helemaal niet maar de clubs zijn net zo schuldig om jongens van rond de 20 al een miljoen of meer te betalen blijf dan maar eens normaal doen met allemaal zogenaamde vrienden om je heen , ik denk dat een hoop jonge spelers niet eens weten wat er in de wereld om hun heen gebeurt en ik sta daar niet eens verbaasd van .
Maar inderdaad heb je gelijk sommigen niet allemaal beseffen inderdaad niet wat voor mooi leven ze eigenlijk hebben .

Frank doet dit echt wel vaker hoor, niks aan geacteerd ofzo.
Alleen Ajax TV maakt er op dit moment handig gebruik van, omdat het slecht gaat, denk dat ze anders wel maandelijks/wekelijks zo'n filmpje kunnen uploaden .

Ik vond het sowieso een beetje gemaakt. Ik had ook niet helemaal het idee dat de tekst binnen kwam bij de spelers... Daarnaast vond ik de Boer bijzonder mild... Na een seizoen dat je gerust als waardeloos kan bestempelen mag je wat mij betreft wat bozer zijn... Niet boos omdat we geen kampioen geworden zijn. Niet boos omdat we niet altijd sprankelend voetbal speelden. Dat was storend maar wat mij betreft niet het meest storend. Wat mij gestoord heeft is dat de spelers mij dit seizoen geen moment het idee gegeven hebben dat ze wilden strijden voor het shirt wat ze aan hebben. Niemand had de kop omhoog en wilde de strijd aangaan. Het was laks, gelaten en totaal ongeconcentreerd.

Maar goed. Zo'n speech heb je bijzonder weinig aan. Uiteindelijk moet de motivatie uit de spelers zelf komen. De intrinsieke motivatie lijkt gewoon bij te veel spelers ontoereikend.. Er zijn bijzonder weinig spelers in dit Ajax waarvan ik denk dat ze een topniveau gaan halen. Niet op basis van talent. Dat hebben ze allemaal. Vooral op basis van mentaliteit.. Er lijken weinig spelers te zijn die de mentaliteit hebben die gepaard moet gaan om het maximale uit je talent te halen..

21 april 2015 om 09:19

Die gelatenheid is er in geslopen omdat er in de huidige selectie ook geen enkele speler zit die dat soort gedrag afstraft. Die de jonkies die de kantjes eraf lopen een schop onder hun hol geeft. Daar heb je ervaren spelers voor nodig met de juiste mentaliteit. En daar heeft Ajax er geen een van. De selectie is bepaald niet uitgebalanceerd en is gewoon niet sterk genoeg gebleken om om de prijzen mee te doen..

21 april 2015 om 09:28

Ik heb me ook afgevraagd (maar dit is gissen en zeker weten doe ik het niet) wat voor invloed de winterstop en de training hebben gehad. Ik heb het idee dat de Boer fysiek zijn spelers in de winter overvraagd heeft en overtraind heeft. Dit kan als resultaat hebben gehad dat iedereen vermoeid oogde de tweede seizoenshelft in plaats van fitter en scherper.

Maar goed het gebrek aan ervaring kan ook één van de redenen zijn geweest. Dat er niet meer spelers zijn geweest die het team op sleeptouw konden nemen (behalve alleen Klaassen).

21 april 2015 om 10:41

Nou, he he. Eindelijk iemand die het ook is opgevallen en er iets van zegt. Ik heb ook naar die zogenaamde donderspeech van de Boer zitten kijken en ik vond het nou niet echt donderen eerlijk gezegd. Wat ik bedoel te zeggen is dat ik het vuur niet uit de ogen zag spatten bij de Boer. Ik heb zelf ook wel eens teams onder mijn hoede gehad en een donder speech gegeven maar dat zag er toch echt anders uit. Ik zal niet zeggen dat ik in slaap viel maar het scheelde niet veel! Nou ja, dat is wat overdreven maar nogmaals: erg inspirerend kwam het op mij niet over in ieder geval.

21 april 2015 om 10:55

Volgens mij heb ik van Gaal wel eens tekeer zien gaan. Dat maakte op mij een "echte" indruk. De Boer kwam op mij wat uitgeblust en gemaakt over. Alsof hij eigenlijk ook wel een beetje klaar is met dit seizoen.. Het kwam bij mij totaal niet binnen in ieder geval. Ik kan me niet voorstellen dat iemand hierdoor een stap meer gaat zetten. En de spelers die dat wel gaan doen die hadden waarschijnlijk al een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hadden die speech sowieso niet nodig.

Het zal de Boer kennende niet de eerste uitbarsting zijn geweest want kan me niet voorstellen dat hij niet giftig is geworden van de wedstrijd tegen Vitesse voor de beker voor de winter en hoe Ajax uit de winter kwam.

Alleen zien we dat niet en dan voelt dit als mosterd na de maaltijd of dat de Boer openlijk aangeeft dat het echt heel heel slecht was, enige wat ik opvallend vond is dat hij vaak nog aangeeft dat het helemaal niet zo slecht was maar de meest gelouterde Ajax supporters gewoon vroegtijdig naar huis gaan omdat het zo slecht is.

Misschien klopt het toch wel dat Ajax de jaren er voor kampioen is geworden door het falen van de concurrentie want de selecties waren hiervoor ook niet bijster goed. Verschil is wel dat er tot vorig seizoen altijd 1 speler tussen liep die er bovenuit stak, eerst Suarez, daarna Vertonghen, Alderweireld, Eriksen en daarna Blind.
Nu loopt er niemand die dat extra's heeft wat al deze spelers wel heeft, het is allemaal grauwe middelmaat.

21 april 2015 om 10:05

@ V_watcher

Dit jaar hadden we niet wat we de afgelopen jaren wel hadden. Namelijk een aantal wedstrijden die we soms met een gelukje met 1-0 wonnen en nu speelden we vaak gelijk of verliezen we hem nipt. Hetgeen dat PSV dit jaar bijvoorbeeld wel weer had. Die hebben ook een aantal wedstrijden behoorlijk beroerd gespeeld maar toch net aan winnend afgesloten. Sommige noemen het kampioensgeluk, ik noem he tkwaliteit. En die kwaliteit had PSV wel dit seizoen en bij Ajax mistte die kwaliteit.

Voetballen kunnen ze allemaal, maar de afgelopen jaren had je inderdaad altijd iemand er tussen zitten die zichzelf onderscheidde. Alleen op andere manieren. Je had Poulsen die voorop ging in de strijd met gif. Een Daley Blind die 110% inzet toonde. Een Fisscher die enorm gedreven was. Een Eriksen die 12 km per wedstrijd liep. En dat stukje mentaliteit/inzet miste je dit jaar.

21 april 2015 om 21:21

Ik denk dat Ajax die portie geluk/pech ook dit jaar wel heeft gehad. De miraculeuze ontsnappingen tegen Feyenoord uit en thuis, het polletje tegen Go Ahead. De rode kaart tegen mijn club AZ waardoor zo'n wedstrijd wellicht anders uitvalt. Gemiddeld genomen zal dat over 34 wedstrijden niet heel veel schelen met eerdere seizoenen en krijgt iedere ploeg wel zijn deel.

Het magere puntenaantal (en daarmee ook het matige spel) is ook vrijwel gelijk aan de laatste paar jaren. Wellicht dat er vorig jaar incidenteel wel een betere wedstrijd tussen zat, maar niet structureel. Alleen PSV heeft nu ineens 26 punten meer dan vorig jaar. Ook bij PSV zal er gerust wel een wedstrijd tussen zitten die de andere kant op had kunnen kantelen maar daar staat bijv. Weer het enigszins onterecht verlies tegen Ajax tegenover. Nee zoals je zelf inderdaad al aangeeft, de klasse van PSV heeft Ajax m.i. dit jaar genekt. Maar Ajax is niet veel minder dan afgelopen jaren, het puntenaantal geeft dat aan.

Ajax brengt dit vooral te laat naar buiten. De Boer is ongetwijfeld al een paar keer uit zijn slof geschoten in de kleedkamer of op het trainingsveld, maar bij Ajax houden ze dat soort dingen normaal gesproken uit de pers. Nu niet, en het moment waarop ze kiezen om het wel naar buiten te brengen is naar mijn mening wat ongelukkig, en lokt dan opmerkingen zoals die van Mulder uit.

Het is zo onzin dat Frank de Boer nu boos wordt, want PSV is dit jaar de betere ploeg en accepteer dat dan, maar nee de Boer kan het niet accepteren en wordt nu als het al te laat is boos, DAT GAAT NATUURLIJK NIET FRANK!!!

Kortom PSV is terecht kampioen en AJAX moet niet zo janken

21 april 2015 om 08:54

Het gaat niet om de eerste of tweede plaats. Ja PSV is terecht kampioen geworden, maar De Boer is boos om het spel dat Ajax vertoont en de inzet van de spelers. Als die spelers vlak voor de training pas aan komen kakken straalt dat ook niet echt uit dat ze zich willen verbeteren. Het is vrij gebruikelijk dat spelers al voor de training aan zichzelf werken. Het zijn gewoon jongetjes van net 20 die zich als vedettes gedragen. En nogmaals, PSV staat hier helemaal los van.

21 april 2015 om 09:59

Geniet van psv en lul voor de rest niet zo dom.
Zoveel frustratie in een post. Knap hoor.
Ot logisch dat fdb uit zijn slof schiet. Stelletje lamzakken zijn het maar misschien moet hij ook in de spiegel kijken. Is ook taak van de trainer om de ploeg te motiveren

Die Ajaxwatcher van VI zei juist dat dit vaker voorkomt en dat het alleen opvallend is dat Ajax er zelf een filmpje van online zet.

Bij het filmpje viel het me op dat De Boer vooral de kant van Kishna op keek, maar aan die bek van hem te zien kwam de boodschap niet echt over.

Vind Jan Mulder een nare man die vooral vol van zichzelf is, maar deze keer geef ik hem best gelijk. De boer is mede schuldig aan het feit dat hij elke vorm van enthousiasme uit de jonge spelers weet te halen. Al een aantal jaar is er geen plek voor 'jeugdig plezier' in het Ajax spel. De spelers lijken wel robotten dus wat wil de Boer nu?

Vraag me eigenlijk ook af wat Cruijff over het voetbal vind. Is dit wat hij voor ogen had? Jol werd voor minder door de eeuwige nummer viertien afgemaakt...El Salvador is nu wel heel stil....

21 april 2015 om 10:44

Ik zou zeggen: tel je zegeningen. Voor ajax geldt in ieder geval nog steeds dat het ajacieden zijn op tv die kritiek leveren op de club en het spel. Dat kun je van PSV niet zeggen...

Voor wat betreft Frank de Boer: ik neem aan dat hij wel vaker op deze manier uit z’n slof schiet, daar zal niets gespeeld aan zijn.

Wat ik wel direct dacht: het feit dat dit wordt uitgezonden via het club tv kanaal betekent dat het gewoon een fragmentje voor de bühne is, bewust gekozen door de pr/marketing mensen van ajax. Het rommelt onder de ajaxfans, bij een groot deel van de aanhang bestaan twijfels of de Boer het nog wel op de rit krijgt, en dan publiceert de club een dergelijk filmpje van zelfgeschoten beelden. Ze proberen de beeldvorming rond de Boer weer recht te breien, niet erg geslaagd en ook erg doorzichtig wat mij betreft.

Jan Mulder heeft ergens wel een punt, maar hij weet het fijne ook niet helemaal van, frank zal heus wel vaker zich hebben laten gaan, maar niet bekend is geworden. Frank mag zijn boosheid zeker geven, maar dat het publiekelijk werd gedaan is net wat minder. Maar ik denk dat hij dit zo heeft gedaan, om ook de supporters te laten weten dat hij niet accoord is hoe het spel tegen nac is geweest en de rest ook. Ze zijn het allemaal verantwoordelijk voor zowel trainer als spelers.

Gewoon mosterd na de maaltijd ! En zo'n donderspeech was het nu ook weer niet.

Ga "wat" doen, is toch ook nietszeggend.

En heeft De Boer wel zelfkritiek ? De geluksfactor is op.

Hij is blijkbaar nu ook een gewone trainer. Hij is niet in staat zijn team op scherp te zetten en te prikkelen. Er komen geen tactische vondsten uit zijn hoge hoed. Hij kan slecht tegen veranderingen, want hij wil zijn team nog steeds met de handrem op laten spelen, afwachtend op die paar momentjes. Het spel onder De Boer is toch helemaal niet des Ajax ? Hij past met zijn tactiek beter in de Serie A.

Cillessen: die is écht vooruitgegaan !
Van Rhijn: die wordt met de week slechter, blijkbaar zit er niemand achter, want hij mag blijven staan
Veltman: is stil blijven staan in zijn ontwikkeling
Moisander: matige verdediger, geen leider/aanvoerder. Dat hij nog speelt is een farce !
Boilesen: idem als Van Rhijn
Klaassen: een speler die niet vooruitgegaan is. Speelt nu op de verkeerde positie. Zie hem in Oranje eens spelen
Bazoer: een geweldig talent, die komt er absoluut wel
Serero: is niet beter geworden
Sinkgraven: mag je nog niet over oordelen, maar zie hem iets te vaak op rechts lopen
El Ghazi: kende een goede start, maar is nu ook al maanden uit vorm
Sigthorsson: krijgt veel vertrouwen, maar is geen toegevoegde waarde in dit spelconcept van De Boer
Kishna: is vaak de pisang onder De Boer, is ook niet beter geworden
Milik: is een talentvolle spits, maar gaat straks in dit De Boer-systeem ook verzuipen

Dit zegt alles over het wel en wee van de selectie. Te controlerend, geen diepgang en teveel spelers op een kluitje. Als De Boer niet open minded is, zal hij dit ook niet aan de praat krijgen !

Hoe kan Jan dit nou weten? Is hij er bij op het trainingsveld? In de kleedkamer? Frank de Boer heeft echt wel eerder er wat van gezegt, hij is niet het zwijgende type.

Geeft gewoon aan dat De Boer niet de top trainer is wat de meeste dachten.
Ajax is 4 keer kampioen geworden onder De Boer , terecht of eerder kampioen van de armoede ?
In de Champions League nooit de tweede ronde bereikt en in de Europa League ook drama.
Wanneer heb je De Boer een tactische wissel zien maken wat goed uitpakte (elftal gaat beter spelen).
Net zoals De Boer is ook Cocu geen top trainer , dat Ajax of PSV kampioen wordt ligt niet aan de trainer maar gewoon aan het feit dat het budget van beide teams vele malen hoger ligt dan de rest waardoor je niet anders kan dan kampioen worden.

Er zijn gewoon een hoop verbeterpunten niet alleen voor de spelers maar ook voor de trainer.
- De passie en drive om te winnen ontbreekt bij de spelers (zie Dordrecht tegen NAC bijvoorbeeld gaan door tot het einde)
- De boer blijft maar die prutsers opstellen (sigi en Boilesen)
- Dan maak je ook nog die boilesen aanvoerder ......
- Als verloren jaar moet je aan volgend jaar gaan denken, stel wat vaker een riedewald of zivkovic op
- Probeer is een wedstrijd niet het "balletje breed" spel te spelen maar ga is vol gas naar voren voetballen ook al verlies je die pot heb je ons meer amusement gegeven dan de afgelopen maanden...

Alles draait om de as van je elftal. Ajax had ooit een super as met Vertonghen-Eriksen-Blind-De Jong.

Nu heb je Moisander/Viergever/Veltman-Klaassen/Serero-Milik....
Klaassen is prima, maar moet aanvallend spelen. Dus moet je een sterke CVM hebben en Gudelj en Bazoer mogen dat uitvechten. In de laatste heb ik zeer veel vertrouwen, Gudelj ken ik niet.

Blijft over achterin en voorin.

Iedereen loopt te zeuren om ervaring en de plek die zich bij uitstek leent voor een ervaren man bij Ajax is centraal achterin.

Ajax moet zorgen dat ze die plek goed invullen met een ervaren kracht en ik heb al eerder geopperd dat het huren van Vermaelen daarvoor misschien een optie is. Je hebt kans dat hij bij Barca buiten de boot valt, maar het heeft ook weinig zin om zo'n vent te laten wegkwijnen op de tribune. Actie dus.

Verder hebben we op midvoor een probleem. Milik is een kansen afmaker maar geen aanspeelpunt. 1 van de redenen waarom het Ajax spel al jaren pover is, is een gebrek aan aanspeelpunt. Als het combinerend niet gaat moet je een keer het middenveld over kunnen slaan en de bal kunnen inleveren bij een type Pelle, De Jong etc. Het liefst zie ik dus dat Ajax de optie licht op Milik, maar hem vervolgens doorverkoopt voor het dubbele of driedubbele en dat geld steekt in een kapstok midvoor.

Dus, ervaren Lcv, Bazoer/gudelj, Klaassen en een nieuwe kapstok voorin en je as is klaar en je doet volop mee om de titel.

Dat ie 'boos' werd, dat snap ik. Maar de manier waarop vond ik toch maar niks. Negativiteit en flauw inspelen op emo (binnen zestien jaar is dit over, als je geluk hebt.).

Terwijl je ook gewoon positief kritiek kunt geven, eisen dat ze de volgende wedstrijd met meer bezieling spelen. Ga ook eens een biertje drinken met de hele groep na de training. Kan je in een informele sfeer het één en ander uitpraten. Ouderwets, maar werkt bijna altijd.

Denk ook dat het wel wat normaal is dat de spelers het wat laten hangen. Het doel 'nieuwe titel pakken' is weg, het is einde seizoen en dan krijg je wel meer wat decompressie. Wat je dan nodig hebt is een Gerets of Stam type die af en toe zo'n prima donna de lucht inschopt op training.

Tja, wat moet je hier nu mee. Hij is er zelf idd schuldig aan, dat controlerende spel waarbij ieder risico uitgesloten dient te worden heeft zijn spelersgroep volledig verlamd. Daarom is het ook zo´n zonde dat hij nog een jaar blijft, het is echt tijd voor vernieuwing.

21 april 2015 om 09:59

Misschien wel. Het zijn er maar weinigen gegeven om eeuwig en drie dagen bij een club te blijven. Slechts een handjevol trainers is daar in gelukt en dat zal wel zo zijn redenen hebben.

Exit Frank, enter Sollied. Dat zou een goede zijn voor Ajax. Brengt zeer aantrekkelijk aanvallend voetbal, is vernieuwend en weet wat het is om voor de titel te gaan.

Jan Mulder is al lang niet meer relevant. Zit overal te schnabbelen en slap te zeveren. Typische salonsocialist die overal zijn mening aan iedereen wil opdringen. Heeft geen flauw benul wat er bij Ajax speelt en waar dit vandaan komt. Misschien had hij recht van spreken als hij wat vaker de training van Ajax zou bekijken.

21 april 2015 om 10:21

Waarom is ie niet meer relevant? Omdat ie bejaard is?

Is wel een stervoetballer geweest, die ook na zijn carrière het voetbal is blijven volgen voor zijn beroep. Hij weet wat het is, stervoetballer zijn.

Wees maar gerust dat ie al eens naar trainingen gaat kijken en alles leest wat er te lezen valt.
Wees maar gerust dat ie per maand meer wedstrijden gaat bekijken dan u en ik.

Wellicht heeft ie ook het telefoonnummer van Cruijff, Frank en andere grootheden in zijn mobiel zitten. Hij heeft veel makkelijker toegang tot spelers, trainers en andere coryfeeën dan u en ik.

Dus hoezo hij is niet meer relevant? Als dat zo zou zijn, dan zou de TV en andere media hem niet telkens weer een podium geven. Blijkbaar is er een publiek die hem wél lust en nog niet uitgekeken is op hem.

Hij werkt graag met hyperbolen en overdrijvingen en sommige mensen begrijpen dat niet of houden er niet van. Meer is dat niet.

Ik snap best dat je die mens niet lust, zeg dat maar, maar kom niet af dat ie niet meer relevant is, want dat is aantoonbaar gewoon niet waar.

Het ligt niet aan de trainer maar vooral aan de spelers zelf. Als je de drive hebt om je zelf te verbeteren , ga eens uit je zelf wat extra training doen. Investeren in je zelf. Maar de spelers hangen liever de misplaatste vedette uit en vinden vooral zichzelf al heel erg goed, daarbij in de rug gesteund door een op geld beluste zakenwaarnemer. Van enig zelfreflectie nog nooit gehoord. Talent is er genoeg alleen de mentaliteit van deze gasten deugt niet. Direct huilen bij een zaakwaarnemer als ze een keer niet opgesteld worden in plaats van karakter te tonen zich terug te vechten zorgt er mede voor dat een trainer zijn grip op de spelers verliest.

Misschien moeten ze dan toch maar een ander liedje draaien voorafgaand aan de wedstrijd dan Three little birds.

21 april 2015 om 14:45

Dat nummer kunnen ze beter bij Twente gebruiken

21 april 2015 om 15:15

Wij hebben ook alle redenen tot worries toch?
Zal in het Philips stadion niet misstaan.

21 april 2015 om 17:55

dat nummer is bedoeld om je weer war moed te geven . Dat kunnen zowel Ajax als Twente wel gebruiken Alhoewel heet vrij normaal is dat je niet elk jaar kampioen kunt worden

Jan mulder zo een simpele beredenering, en franky heeft geleerd van louietje hehe hopen dat ze nu ook luisteren heerlijk zo'n trainer en groot gelijk

Jan Mulder moet lekker van zijn pensioen genieten en niet in elk willekeurige gutmensch show zijn mond opentrekken. Een schande dat deze man ooit het mooie rood en wit heeft mogen dragen.

Dit is inderdaad wel raar getimed. Ook om het te publiceren lijkt gewoon een 'Zie je hoe boos we zijn'-actie om aan de supporters te laten zien. Volkomen onnodig want Ajax heeft gewoon een heel matige ploeg dit jaar. Al zo vaak nipt met 1-0 of 2-0 gewonnen dat ze het totaal niet verdienden. Dit is geen verrassing toch?

Dat is de boer wel aan te rekenen dat hij de spelers dit jaar niet kon motiveren om elke wedstrijd met de juiste instelling te spelen.

Ajax speelt zoals Jan Mulder al jaren leeft: hersenloos, inspiratieloos en zonder inzet.

OT: flauw van Mulder om zo te reageren. De Boer spreekt zijn spelers ook zonder camera's zo toe. Nu wilde hij misschien een extra statement maken en liet hij AjaxTV beelden maken. Als hij dat al zelf geregeld heeft....

De hele filosofie van de club deugd gewoon voor geen meter.
Het technisch hart en zeker ook de scouting hebben een heel verkeerd beeld over de criteria waar een voetballer aan moet voldoen.

Bij Ajax vinden ze het bij een keeper belangrijk dat hij goed kan meevoetballen, een keeper moet ballen tegenhouden, dat is het belangrijkste!
Bij Ajax vinden ze het belangrijk dat een verdediger goed kan opbouwen, een verdediger moet in eerste instantie goed kunnen verdedigen!!
Bij Ajax vinden ze het belangrijk dat een middenvelder goed positiespel moet kunnen spelen, een middenvelder moet de aanvallers bedienen met beslissende passes en zelf scorend vermogen hebben!!
Bij Ajax vinden ze het belangrijk dat een spits goed kan kaatsen en als kapstok gebruikt kan worden om het spel op te hangen, een spits moet doelpunten maken!!!

Ajax is blijven hangen in de 20e eeuw, hun hele opvatting over hoe voetbal volgens hun gespeeld moet worden is hopeloos ouderwets, zelf denken ze echter dat ze nog altijd pioniers zijn in het voetbal, waar de hele wereld een voorbeeld aan kan nemen!!
Ze zijn daar met zijn allen compleet wereldvreemd, ze hebben blijkbaar geen idee waar het in het moderne topvoetbal van de 21e eeuw werkelijk om draait.
Power, loopvermogen en snelheid, deze 3 elementen zijn cruciaal en nodig in ieder succesvol team, het feit dat alle voetballers in een topteam goed moeten kunnen voetballen is dan vervolgens normaal.

Ajax selecteert niet op power, Veltman, Andersen, Schone, Kishna, Serero, Moisander, Boilisen, Sinkgraven, het zijn allemaal slappe jongens, ze hebben weinig loopvermogen en te weinig snelheid.
Deze spelers komen niet alleen voetballend te kort voor de top, maar vooral fysiek.
Zet Veltman, Andersen en Serero in Engeland, Duitsland of Frankrijk neer en ze worden uitgelachen daar!!!
Altijd hoor je maar weer ''het waren de mannen tegen de jongens'' als Ajax in een internationale wedstrijd weer eens wordt afgetroefd op kracht, loopvermogen en snelheid, het is ieder jaar hetzelfde liedje!!!

Nu ook in de jeugd weer, zo'n Nouri schijnt het toptalent van de A1 te zijn, maar hij heeft het lichaam van een 12 jarige!!!
Die paar jongens die wel fysiek aan de huidige eisen van het moderne topvoetbal voldoen, zijn met veel te weinig, Milik, Klaassen en Bazoer. El Gahzi, Van der Hoorn en Sightorsson hebben op zich ook wel fysiek, maar die komen voetballend weer te kort.

Frank kan wel schreeuwen dat ze als kerels moeten spelen, maar het zit er gewoon niet in bij deze slapjanussen, zoets valt ook niet te trainen.
Als Ajax ooit weer serieus genomen wilt worden, moet het eens echte mannen aankopen en in de jeugd de fysieke criteria eens flink verhogen, tenzij je Messi, of Iniesta heet, heb je beneden de 1.75m en onder de 70 kilo niks te zoeken in het moderne topvoetbal.

Types als Bogarde, Stam, Davids, Nigel de Jong en Ibrahimovic, bikkelhard en meedogenloos als het moet, daar heeft dit kleuterklasje vol met mietjes behoefte aan!!!!
En natuurlijk ook voetballend vermogen, types als De Bruyne, Muller en Kroos zijn fysiek misschien niet super imponerend, maar ze geven wel 90 minuten lang gas in de hoogste versnelling, daar gaat het om en niet dat eeuwige rond tikken op eigen helft in een tempo waarin mijn oma ook nog kan meedoen!!

21 april 2015 om 13:22

@ kennedy222

De scouting is niet het probleem, het is probleem is Overmars die alles als te duur bestempeld waar de scouting mee aankomt. Daar is nog het gerucht bij gekomen dat het technisch hart het in hun broek doen voor van Kinsbergen en Slop. Net zoals voor de revolutie negeert Ajax nog steeds de scouting, wat volgens het rapport Coronel en de revolutie hersteld zou moeten worden. Voor de twee keer in vijf jaar tijd heeft een scout zelf ontslag genomen omdat zij vinden dat Ajax hen niet serieus neemt; en dat het weinig zin heeft om te scouten voor spelers die echt wat kunnen toevoegen als het allemaal niets mag kosten. Alle spelers die gekomen zijn onder Overmars zijn door hem en de Boer gescout. Het scouting apparaat was faliekant tegen de komst van al die spelers, en nu is ook duidelijk geworden dat de opleiding er ook zo over denkt.

Het technisch hart (waar de Boer overigens niet meer inzit), de Boer, van Kinsbergen en Slop zijn gewoon het probleem. Men stapte teveel af van wat het plan Coronel en hetgeen wat de revolutionaire wilden, toen werd er ook gesproken dat er een betere balans moest komen van jong talent, ervaring, fysieke kracht, lengte en technische spelers. Alleen op een of andere manier heeft dit technisch hart en de directe hetzelfde gedaan als voorgaande besturen; namelijk afstappen van hetgeen wat ze eerst allemaal overeen waren gekomen. Dit alles is al 2, 5 jaar bezig en werd ook gemeld in de media (in helaas kleine berichten) maar tot mijn verbazing bleef de club en de meerderheid van de supporters vol houden dat Ajax het beleid uitvoerde. Serieus, ik snap niet waarom we niet een mensen kunnen krijgen die gewoon het plan 1 op 1 uitvoeren. Wanneer ik dan hoor van de huidige bewindslieden dat fouten maken erbij hoort valt mijn bek echt open van verbazing. Fouten maken kan uiteraard, maar ik kan het gewoon niet bevatten dat je zoveel afstapt van het door jouw gekozen beleid, waar hard voor is gevochten; om vervolgens te zeggen dat fouten maken erbij hoort.

Dit is echt niet de eerste keer, de jaren dat hij kampioen werd heb ik hem ze ook horen toespreken op een niet mis te verstane manier. Nu Ajax is een keer geen kampioen wordt huilen de wolven in het bos. Het voetbal was dit jaar niet om aan te zien bij Ajax. Frank moet ik doorpakken, als je jongens als van Rhijn, Boilissen etc, etc. nu nog moet motiveren is het over. Dit jaar doorselecteren, verkopen en verstandig aankopen met mensen die wel -willen- zodat het voetbal in ieder geval weer om aan te zien is.

Persoonlijk ben ik het eens met Mulder, dit is al een probleem waar Ajax al voor de revolutie last van had. Al lijkt het de afgelopen jaren echt de spuigaten uit te lopen, maar aangezien er de laatste jaren amper verbetering waarneembaar is werken al die tirades niet. Of ze nu hard of zacht aangepakt worden, het maakt niet uit, het word ze jaarlijks op verschillende manieren verteld, maar ze doen er totaal niks mee. Al is dit niet alleen een probleem van Ajax, veel voetballers (vooral in Nederland) lopen er vaak maar bij alsof ze er totaal geen zin in hebben.

Alle clichés die we vooraf en achteraf steeds uit de monden van spelers horen zijn lege woorden. Van zogenaamde leermomenten word amper geleerd, het eeuwige "we moeten harder werken" heb ik ook wel genoeg gehoord, want bij de eerst volgende wedstrijd is het weer hetzelfde liedje. Clubs moeten eens meer van voetballers gaan eisen, je mag voor die salarissen op zijn minst een gezonde portie inzet verwachten. Helaas is dat vaak teveel gevraagd, maar als het al zo´n groot probleem is voor spelers om de motivatie uit zichzelf te halen dan houd het op.

Het ontbreekt veel voetballers in Nederland aan een echte topsport mentaliteit, dat komt deels door het contracten. Het geld stroomt toch wel binnen en spelers en spelers weten toch wel dat ze tussen tijds niet ontslagen worden als ze hun werk niet goed uitvoeren zoals bijvoorbeeld wel gebeurd bij normale werknemers. Mensen die zeggen dat je voetballers niet mag vergelijken met andere werknemers vind ik onzin, voetballers maken wel gebruik van de reguliere arbeidswetten om een bijna ontastbare positie te verwerven. Dat neemt in mijn ogen echt een prikkel weg.

Hij had er niet veel eerder mee kunnen komen, want een paar weken terug bijvoorbeeld was het nog geen schitterend weer hahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren