Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Ajax-defensie: 'Met Riedewald en Veltman win je geen grote duels'

Laatste update:

De defensie van Ajax kreeg dit seizoen veel complimenten, omdat er in de eerste zeven competitiewedstrijden liefst zes keer de nul werd gehouden. In de grote wedstrijden geeft de Amsterdamse achterhoede echter niet thuis en dit leverde al teleurstellingen op tegen Rapid Wien, Celtic, Molde FK en zondagmiddag tegen regerend landskampioen PSV.

/

De Eindhovenaren waren met 2-1 te sterk voor Ajax, door twee doelpunten van Gastón Pereiro. Analist Aad de Mos zet zijn vraagtekens bij het centrum van de Amsterdamse defensie, bestaande uit Joël Veltman en Jaïro Riedewald. “Heel kwetsbaar”, zei De Mos tegen Voetbal International. “Met Riedewald en Veltman win je geen grote wedstrijden.”

“Dat zagen we eerder al tegen Rapid Wien en sindsdien hebben ze niet veel bijgeleerd”, stelde een kritische De Mos. “Met het oog op Oranje zal Danny Blind (bondscoach, red.) ook niet blij zijn geweest met Riedewald, die kwetsbaar bleek. En verder hebben we Anwar El Ghazi, die gewisseld werd, ook de hele wedstrijd niet gezien." Riedewald en El Ghazi melden zich maandag in Noordwijk voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (dinsdag).

Aad de Mos heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, die zelfde Aad de Mos dacht vrijdag nog dat het appeltje-eitje zou worden voor Ajax en dat PSV met een 3-0 verslagen zou worden, terwijl hij natuurlijk goed wist dat de jongens die hij nu afbrandt zouden gaan spelen.

4 oktober 2015 om 19:39

juist allemaal zo makkelijk achteraf. vd Gijp zei vrijdag ook dat PSV ''geen schijn van kans had''. Ben ook benieuwd hoe dat weer recht geluld gaat worden.

4 oktober 2015 om 20:18

Ik verwacht iets als ''dat Ajax zo'n offday had had ik ook niet kunnen voorspellen''.

4 oktober 2015 om 21:08

Ik denk dat hij eroverheen lult en randzaken erbij haalt.. Beetje een speler belachelijk maken en dat 4x herhalen en steeds harder gaan lachen.. Onvoorstelbaar slecht voetbalprogramma

4 oktober 2015 om 20:10

Dat is niet waar. Eergisteren zei Aad dat hij verwacht dat psv wint en dat de verdediging van ajax in noorwegen overlopen werd en fouten maakte. Dit stond eergisteren op de site. Riedwald zag er bij beide goals ook niet lekker uit, Aad had toen dus en nu gelijk..

4 oktober 2015 om 21:02

Nee hoor ..3-0 voor ajax zei Aad fischer, klaasen en bazoer zouden gaan scoren !

4 oktober 2015 om 21:02

Nee hoor ..3-0 voor ajax zei Aad fischer, klaasen en bazoer zouden gaan scoren !

5 oktober 2015 om 08:34

In onderstaand bericht staat toch wel degelijk dat hij verwacht dat PSV wint door het slechte centrale duo Veltman / Riedewald.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=257878

5 oktober 2015 om 02:07

Oh dan is er niks aan de hand. Lekker zo door blijven gaan en dan komt alles goed, zucht. # OpenYourEyes

5 oktober 2015 om 09:15

Ben het anders wel net hem eens dat Veltman vervangen door Heitinga.
Denk dat Riedewald daar meer baat bij heeft.
Veltman heeft het ondertussen wel verprutst.

Al eerder gezegd is dit eerste eredivisie waar Ajax getest zou worden tegen een tegenstander van formaat.

Zie hier het resultaat

4 oktober 2015 om 19:42

Alsnog had Ajax gewoon kunnen winnen via Fischer en is het maar 1-2 geworden. Een werkelijk waar waardeloos Ajax verliest minimaal van misschien wel de sterkste tegenstander. Dat zegt mij ook meer dan genoeg. Wat als Ajax wel prima wist te spelen... Maar ja met als koop je niks, echter kan het alleen maar beter worden nu.
Voor de rest vind ik het centrale duo van Ajax indd tekort komen voor topduels. Altijd wel foutjes.

4 oktober 2015 om 19:46

Wat je meer zorgen kunt baren is is dat PSV niet eens compleet was.
De sterkste spits van de eredivisie was er niet bij.
Voor gemiddelde tegenstanders zijn ze sterk genoeg alleen dat is te weinig als je verder wilt.
Ajax had moet doorselecteren in de laatste linie..,

4 oktober 2015 om 19:48

Neem dan ook even de gemiste kansen en bal op de paal van PSV mee? Zo praat het wel makkelijk hè?

4 oktober 2015 om 19:54

Ik praat niks makkelijker dan het is. PSV kreeg zat kansen en had er wel 5 kunnen scoren, maar als je dat zelf niet doen kan de tegenstander dat wel voor je doen en bijna gebeurde dat ook via Fischer.kortom een waardeloos Ajax had gewoon kunnen winnen vandaag. Net als Ado -PSV zeg maar. Zat kansen voor Psv, maar alsnog een gelijkspel en dat is wat telt aan het einde van de wedstrijd. Nu pakt het voor Ajax niet goed uit, maar het had wel gekund. Zal niet de eerste x zijn dat Ajax waardeloos speelt en alsnog de punten in eigen huis houdt.

Dat Luuk er niet bij was zegt me ook niet veel. Volgens mij won Ajax in Eindhoven van een compleet Psv vorig seizoen.

@ Bliek,

Jij hebt het over de laatste linie, maar die vind ik wel het minst slechte dit seizoen. Het middenveld is niet in balans en de aanval is pover.

4 oktober 2015 om 20:05

Het is inderdaad zo dat ajax met (heel) veel geluk had kunnen winnen. Het punt is alleen dat Ajax bij de eerste grote test gedomineerd wordt door een incompleet Psv.

4 oktober 2015 om 20:06

Hahah gozer .. Psv speelde niet eens met de sterkste 11 en overklaste Ajax zelfs.

4 oktober 2015 om 20:06

Ajax verliest minimaal maar wel thuis voor 50 duizend mensen.
Het spel zag er weer eens niet uit en alleen maar hopen op een bevlieging van el Ghazi.
Psv countert en voetbalt beter, ik weet zeker dat met Willems, De Jong en een Guardado op 100 procent had ajax een 1-5 gekregen makkelijk.

Het leukste is dit ajax is hofleverancier van het nederlands eltal dat het EK niet gaat halen. Het is gelijk duidelijk waarom..

4 oktober 2015 om 20:10

Bliek. Ze hebben toch juist doorgeselecteerd in de laatste linie? Daarom spelen Tete, Riedewald en Dijks nu. Die 3 waren er vorig seizoen nog niet bij. Presteren tot dusver ook prima, maar als zoals vandaag de bal continu niet in de ploeg gehouden kan worden op het middenveld en in de aanval dan bezwijk je altijd wel een keer. Helemaal als je verdediging jong is, en zoals vandaag, een Riedewald een keer geen goede wedstrijd speelt.

4 oktober 2015 om 20:11

Dit Ajax ontbeert routine en kwaliteit iedereen ziet dat behalve die wijsneuzen van de technische staf , ik zat er ook vanmiddag zoals altijd maar dit Ajax is gewoon een schande en doet gewoon zeer aan je ogen , ze creëren nul coma nul met dat oeverloze spelletje wat ze door de Boer wordt opgelegd , man als er in de winterstop niet gebeurt wordt PSV met 2 vingers in de neus kampioen , dat hele klote beleid is de schuld van alles al het Ajax voetbal is eruit en Europees zijn we ook al het lachertje en de trainer maar roepen dat het steeds beter gaat , nou dan ziet hij meer als wij , wat ik vanmiddag heb gezien lijkt niet een op voetbal PSV 67 balbezit en ze spelen uit dat kan toch niet , en eerlijk gezegd is het jammer dat we niet afgedroogd met 4-1 of 5-1 want dan gaan die ogen misschien open van die gasten .

4 oktober 2015 om 20:11

Eens Lee. Ajax had hoe onterecht inderdaad kunnen winnen vandaag. Dat is het geluk dat Ajax wel gewoon heeft en mijn ploeg helaas niet. Als wij zo spelen verliezen we ruim en Ajax minimaal.

@ Jerrdrista

PSV was grotendeels hofleverancier. Men dank aan ome Guus wordt het EK waarschijnlijk niet gehaald. Welke dwaas selecteert Bruma en Narsingh.

4 oktober 2015 om 20:16

En dat is dus wat ik bedoel @ Oranje88. Ikzelf vond Ajax ook zeer slecht. Heb me mateloos geërgerd aan het spel (nog meer dan normaal), maar die bal van Fischer had er zomaar in kunnen gaan. Hoe onterecht wel niet.

4 oktober 2015 om 20:50

@oranje88

Noem mij 3 spelers van Ajax die het verdienen voor het Nederlands elftal te horen.

4 oktober 2015 om 20:54

Tete, Bazoer en Dijks verdienen een plek in Oranje vind ik.
Ook vandaag weer waren ze niet slecht terwijl de rest super zwak speelden. Zelfs hun coach was zwak vandaag. Tete en Bazoer waren vooral prima vandaag. Die slidings van Tete vind ik gewoon pure kwaliteit.

3 spelers van PSV die Oranje verdienen? Ik kom alleen op Hendrix en Luuk de jong. Misschien Propper al is dat omdat die Klaassen er ook niks meer van bakt.

4 oktober 2015 om 23:19

Ik weet dat willems er al best lang uitligt maar als die weer 100% is hoort hij natuurlijk bij het nederlands elftal. De jong, hendrix en willems verdienen het.

Met riedewald zeker niet hij komt momenteel tekort verliest veel duels laat zich ook erg makkelijk uitkappen en zijn passjes komen bijna geen een keer aan

4 oktober 2015 om 20:10

Het verhaal Riedewald was weer zo voorspelbaar, lijkt op de hype van Veltman maar dan nog een stuk korter. Een paar goede wedstrijden voor Ajax, keurige debuut voor Oranje. Daarna denkt iedereen dat het een wereldtopper wordt. Kan deze jongen helemaal niets aandoen, maar het is wel weer het klassieke opgehypte ajaxtalent verhaal. Over 2 jaar zit hij in de zelfde situatie als Veltman: eigenlijk niet goed genoeg voor Ajax.

4 oktober 2015 om 20:13

Maar dit is dus het beleid van Ajax. Gewoon iemand uitproberen zonder een alternatief te hebben. Riedewald blijkt dus al week in week uit te licht. Laat die jongen is lekker invallen in een stabiele basis. Dan zien we vanzelf wel of hij goed genoeg is.
Maar ik ben het met de Mos eens. Ik vind het duo Vetman, Riedewald echt schrijnend en je schaamt je hier je ogen voor uit je kop

4 oktober 2015 om 20:26

Precies we moeten een verdediger a la moreno die wat durft en sterk is in de duels

4 oktober 2015 om 20:33

Ja en waarom kan PSV die wel kopen en kunnen wij dir niet vraag je je dan af.
Zijn het de ambities die bij Ajax veel lager liggen dan bij PSV of moet Overmars gewoon eens een schop krijgen voor het aantrekken van zoveel middelmaat? Wat hebben Van der Hoorn, Viergever en Heitinga al gekost aan transfersommen en salaris? Daar had ik liever een bruikbare kracht als Moreno gehaald, iemand die direct inzetbaar is en was je ook goedkoper uit geweest.

Maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor de verdediging maar voor de gehele selectie. Vol met middelmaat

4 oktober 2015 om 20:55

Inderdaad Hans, het is één grote middelmaat. Jij en Mentalist verkondigen het hier wel vaker, maar krijgen dan regelmatig de volle laag.

Ajax heeft één goede speler en één toptalent (cillesen en Bazoer). Tete zie ik ook nog we een goede worden. lDe rest is gewoon allemaal (nog) niet zo denderend.

Natuurlijk hebben El Ghazi, Fischer, Sinkgraven, Klaassen, Riedewald en Dijks talent, maar het is allemaal nog veel te wisselvallig.

Je gaat het gewoon niet redden met allemaal jeugd!

Er moet kwaliteit en ervaring bij...

4 oktober 2015 om 21:33

@tommie
Ja en onder andere ook Afca_leeds. We krijgen inderdaad vaak de volle laag. Ik zou liever hebben dat iedereen een lange neus naar ons zou kunnen trekken, maar dat is helaas niet zo.
Je zag het jaar in jaar uit steeds verder afbrokkelen. In het laatste jaar werd Ajax kampioen waarbij maar tegen drie clubs de zes punten werd gepakt in de eredivisie. En dan moeten lijkt mij alle seinen op rood.
We zijn nu echt op een heel bedenkelijk niveau beland. Dit is denk ik de slechtste Ajax PSV die ik heb gezien in mijn 37 jaar dat ik Ajax volg.

Met je analyse over Cillessen en Bazoer ben ik het helemaal eens. Daarbij maakt Tete ook best een goede ontwikkeling door.
Maar er moet inderdaad een stabiele basis staan, want zoals je zegt, zonder ervaring ga je het niet redden. En ervaring moet op het veld staan. Minstens een per linie. En zeker in je verdediging. Daarom begrijp ik net waarom Overmars weer ervaring voor op de tribune haalt. Daar zit nu wel ervaring genoeg. Tja het beleid is een gebed zonder einde helaas

4 oktober 2015 om 22:09

Klopt,

Ik vind het ook altijd jammer dat je blijkbaar geen kritiek mag hebben op je eigen club. Dan ben je hier op het forum ineens "geen supporter".

Overigens vind ik het beleid helemaal niet verkeerd. De uitvoering ervan is alleen belabberd.

Het kopen van toptalenten uit binnenland en buitenland (bazoer, El Ghazi, Cerny, Fischer en Eriksen) is natuurlijk een goede zaak. Toptalenten zijn op hun 18e, 19e niet meer te betalen, dus moet je ze wel halen als ze 16 zijn. Dat is goedkoper en je kunt ze nog een beetje kneden.

Ajax zou echter gewoon ieder jaar de beste spelers van de Eredivisie moeten kopen, aangevuld met eigen (of aangekochte) jeugd.

Dus geen Van der Hoorn, Sana, Duarte, Viergever en Heitinga die de bank of tribune warm houden. Zulke spelers zou je zelf wel op moeten kunnen leiden.

Oftewel een Ziyech en Tadic halen, ook al betaal je daar wat meer voor.

Geld betalen voor spelers die niet spelen, is nog veel duurder.

Geld heeft Ajax genoeg. Natuurlijk moet je altijd reserves achter de hand hebben, maar het kapitaal dient voor het grootste gedeelte op het veld te staan en niet op de bank.

Je bent een voetbalclub, waarbij sportieve prestaties het hoofddoel zouden moeten zijn. Nu lijkt het erop of de financiële prestaties net zo belangrijk zijn.

4 oktober 2015 om 22:24

Echt totaal met je eens!
En met talenten kopen, mag je van mij er best meerdere keren naast zitten. Maar er mag van mij geen middelmaat meer gekocht worden. Dat is echt bar en boos bij Ajax

Riedewald vandaag verdedigend en opbouwend zeer slecht. Veltman verdedigend aardig, had Locadia redelijk in zijn zak maar voetballend was het dramatisch. Denk dat hij geen enkele bal vooruit bij een ajacied heeft ingeleverd.

Gelijk heeft ie, slappe hap. Die twee zijn meesters in het inleveren van ballen. Alleen Tete en Bazoer haalden een ruime voldoende.

In zeven wedstrijden acht keer de nul? Dat is erg knap als je het mij vraagt.
Vond Veltman nog wel redelijk spelen, Riedewald wat minder. In elk geval is het goed voor de spanning in de Eredivisie!

5 oktober 2015 om 02:17

Vaker de 0 dan een wedstrijd gespeeld? Dat is knap . Maar even serieus Ajax heeft ook gewoon een vrij makkelijk programma gehad. Elke wedstrijd tegen een serieuze tegenstander falen ze.

Tete en Bazoer zijn blijvertjes, de rest valt vies tegen. Wat zouden de Ajax spelers graag een leider als Gaurdado op het middenveld zien. Dat is de Ajax leiding toch wel aan te rekenen.

4 oktober 2015 om 20:03

Tete en Bazoer zijn echt pareltjes, wat heerlijk om ze in je team te hebben

Duidelijk dat Riedewald niet gaat spelen in Oranje deze komende duels.
Al verschillende wedstrijden is hij niet fris bezig.

Dat is niet zo vreemd. Gudelj was nergens vandaag, Klaassen had vervangen moeten worden, alleen Bazoer deed het redelijk. Ja, dan wordt het voor verdedigers erg moeilijk, zeker toen de vermoeidheid toesloeg.

4 oktober 2015 om 20:51

Toch wel leuk dat vandaag de 2 beste middenvelders (hendrix en Bazoer) uit de PSV opleiding komen.

In de eerste 7 wedstrijden 8x de nul? Dat is wel echt heel goed zeg!!

4 oktober 2015 om 20:52

Met hoeveel ploegen uit normaal het rechter rijtje ?

En hoe vaak hebben ze internationaal en tegen PSV de 0 gehouden ?

En niet alleen de defensie.

Ook het middenveld en de aanval vallen door de mand in wedstrijden waar wat druk op staat. Het is echt ongelooflijk dat Ajax niet twee sterkhouders heeft aangetrokken die al wat langer meelopen in het voetbal en het elftal sturing kunnen geven. Dat ontbreekt er nu aan en dat wordt heel pijnlijk duidelijk. En zal nog duidelijker gaan worden de komende 1,5 maand. Ajax kan een voorbeeld nemen aan PSV hoe die dat wel gedaan hebben met Guardado, Moreno en Luuk de Jong, waarvan de laatste niet eens meedeed vandaag.

4 oktober 2015 om 21:01

Precies,

wil je in de top meedoen, dan moet de portemonnee getrokken worden.

Ajax moet de toppers uit de eredivisie kopen en aanvullen met eigen jeugd. Nu kopen ze alleen talenten en die hebben ze al genoeg.

Ajax had de laatste jaren Tadic, Van Dijk, Djuricic, Pelle, Ziyech moeten kopen en ervaren spelers als Berbatov en Nigel de Jong moeten proberen te halen.

4 oktober 2015 om 21:05

@ tommie

Berbatov is niet haalbaar, die vraagt veel te veel geld. PSV bewijst echter dat het met betaalbare opties ook een eind kan komen. Je hebt twee van dat soort spelers in de basis nodig en je bent meteen een stuk weerbaarder.

4 oktober 2015 om 21:12

Berbatov speelt bij Paok Saloniki en was dus ook haalbaar voor Ajax.

Het gaat mij niet per se om de namen, maar het gaat mij om het uitvoeren van het beleid.

Volgens mij is het beleid zo dat Ajax geen middelmaat meer aan moet trekken. Geld betalen voor spelers die op de bank zitten is niet de bedoeling, daar moet eigen jeugd zitten.

Oftewel toppers halen of niets halen.

Ajax haalt echter alleen maar breedtespelers. Sinkgraven, Viergever, Van der Hoorn, Sanogo spelen allemaal niet en ook Milik gaat het niet redden vrees ik.

Van dat geld had je bijvoorbeeld wel Ziyech en Tadic kunnen halen.

Aad heeft inderdaad gelijk. Om welke reden heeft Ajax eigenlijk Heitinga aangetrokken?? Als Ajax voor de beker speelt krijgt een ander dan Cillessen meestal de kans om zich te profileren. Ook andere spelers worden dan ook door De Boer het veld ingezonden.
Ik zou willen voorstellen om in de buitenlandse wedstrijden de meest geroutineerde spelers op te stellen. Dit verhoogd de kans om een stapje verder te komen. De jeugd kan het dan in de 'ere' zien waar te maken en staat er een nl-topper voor de deur, dan een verantwoorde keuze maken.

commentaren zijn net zo wisselvallig als de jonge talenten. Eerst was Riedewald het grote talent na drie goede wedstrijden klaar voor oranje en nu kan hij er niets meer van. Riedewald is jong en talentvol. Hij komt er wel maar geef 'm de kans. Nu wisselt hij goede met minder goede wedstrijden af. Duidelijk nog te vroeg voor oranje maar op het volgende wk een vaste waarde. Als we dat wk haken tenminste. Eerst Blind en consorten weg.

4 oktober 2015 om 20:32

precies, vind het allemaal wat opportunistisch van De Mos. Veltman is een redelijke (jonge) verdediger die nog stappen kan maken. Riedewald is een groot talent. Echter het zijn beide nog vrij jonge spelers. PSV heeft Moreno in de verdediging. Zo'n type mist Ajax al jaren.

En wat betreft Blind, zat me af te vragen, stel dat Oranje toch het EK haalt, wat hebben we er dan in godsnaam te zoeken? Behalve dat het een goede ervaring is voor de jonge spelers.

Het word tijd dat je gaat Frankie , het spel is al jaren klote en t word steeds erger . Heitinga achterin zou een hoop schelen . Angst hazen voetbal is het .

Maar Blind vindt ze oranje waardig! Daarom gaat het ook zo lekker met oranje. Omdat de Knvb denkt dat alles uit Ajax goed is.

4 oktober 2015 om 20:16

We moeten toch gaan spelen met die jongens uit buitenlandse competities. Zekernin de achterhoede. El Ghazi heeft internationaal nog geen pepernoot geraakt en is absoluut niet NL elftal waardig. Misschien 1 of 2 jongens uit de eredivisie. En zeker niet zoveel als nu. Komen allemaal tekort

Zei ik het niet al eerder ?
2 wedstrijden de nul houden tegen de graafschap maak je niet klaar voor oranje .
Dankzij de Ajax verloor oranje de wedstrijd van Turkije met zulke cijfers .
1-0 fout van riedewald omdat hij veel en veel te ver voorin stond . Het was niet de vrij of bruma ....
2-0 Cilessen ...
3-0 riedewald weer.

Geen enkele Ajacied is klaar voor oranje op misschien cillessen na . Turkije is geen de graafschap , en als de Ajax defensie al problemen heeft met wien en molde....

Zet daar verdedigers neer die misschien niet in potentie tot real Madrid kunnen schoppen ( althans volgens de Ajacieden gaan we bazoer , tete , riedewals in Madrid zien ) maar Zet daar degelijke subtoppers neer .
Spelers als de vrij , Pieters etc

Maar goed , ik zie Ajax nog wel kampioen worden , aangezien PSV Europees speelt en Ajax denk ik de poule fase van de EL niet overleeft

Riedewals Veltman tete bazier el ghazi klaassen.

Een woord voor : lachwekkend !


4 oktober 2015 om 20:03

Lol wat een onzin. Turkije was een collectieve wanprestatie. De zogenaamde toppers lieten niets zien toen.

4 oktober 2015 om 20:03

De fouten werden vooral door van der Wiel, Blind en de Vrij gemaakt. Dat kun je niet op het bordje van de Ajacieden leggen.

4 oktober 2015 om 20:18

De eerste fouten zijn idd door deze spelers gemaakt , maar de fatale fouten door Ajax spelers .
De vrij die een duel verlies , maar een riedewald die nergens te bekennen was
Stond riedewald waar hij moest staan dat was het nooit een doelpunt geweest .
Blind leverde de bal in, maar de bal was zo zwak ingeschoten dat cillessen het moet hebben. Stond daar Vermeer ( gelijkWaardige keepers) dan was het geen dielpunt. Dus een fatale fout cam cillessen.
Van der wiel leverde dr bal in, maar riedewal liet zijn tegenstander zo makkelijk uit de draai schieten.
Can der wiel maakte de fout vooraf maar riedewald de fatale fout .

Als ik uitglij en mijn directe tegenstander loop zo door naar de keeper. Onder normale omstandigheden is dat mijn fout .
Echter als de tegenstander een superslap rollertje produceert die zelfs mijn oma kan tegenhouden maar mijn keeper duikt eronder dan maakt de keeper de fatale fout en niet ik.

Alle fatale fouten werden door Ajacieden gemaakt

5 oktober 2015 om 11:06

Ik vond het eerste doelpunt toch echt de fout van Bruma. De Vrij probeerde uit te stappen, maar faalde. Bruma had echter de man van de vrij moeten overnemen, maar stond nu lucht te dekken. Die steekbal zag je van ver aankomen, maar Bruma dus niet.

Ik snap niet waarom van de hoorn geen kans krijgt slechter dan dit kan hij het echt niet doen....

Goede beslissing om deze 2 te selecteren
Weten we zeker dat we verliezen
Wat een stelletje amateurs zeg

Kom op zeg Aad Mos, wanneer kom je met iets nieuws, ze hebben nu slecht gespeeld, terwijl ik riedewald niet zo slecht vond, maar ze hadden vandaag echt een off dag waarom, ja wie weet dat.

4 oktober 2015 om 21:05

Riedewald speelde echt dramatisch hoor. Net als tegen Molde.

Die jongen is er gewoon nog niet.

Dat is ook totaal geen schande, want hij is 18 of 19.

Zulke spelers zouden af en toe in moeten vallen en tegen de kleinere clubs een basisplaats moeten hebben naast een ervaren speler.

Nu speelt Riedewald naast Veltman. Veltman heeft ook nog ervaring naast zich nodig, maar is nu de meest ervaren man in de verdediging.

Beleid is op zich goed, alleen het wordt totaal verkeerd uitgevoerd.

4 oktober 2015 om 23:28

Weet je wie precies bij ajax zou passen nu. Moreno 1. Betaalbaar 2. Een bak met ervaring en 3. Een echte leider die veltman even op zijn plek zet en de jonkies stuurt. Maar gelukkig voor mij heeft psv hem binnen weten te hengelen. Ajax moet naar zo een soort spelers kijken niet naar ervaren spelers die het niveau niet maar aankunnen.

Ajax verliest niet door zijn defensie, maar door zijn zwakke voorhoede. Belachelijke wissels van de Boer helpen ook niet. Waarom Fisher in de spits? Compleet mislukt vandaag. Ga gewoon uit van eigen kracht en begin met de opstelling vah de afgelopen weken. De Boer weet het zelf ook niet meer.... En dan gudelje wisselen, daarna de 2e goal, kan geen toeval zijn.

4 oktober 2015 om 20:54

Ik weet niet of jij goed oplet, maar als je de goals eens goed bekijkt moet je constateren dat er veel fout gaat.

De waan van de dag. Een maand geleden werd in een lofzang van VI, dat vier pagina's aan hem wijdde, werd Riedewald nog met grote koppen aangekondigd als 'de nieuwe Rijkaard' en nu is het allemaal 'heel kwetsbaar.' Voor wat betreft Riedewald vind ik zowel de voorspelling als de conclusie allemaal wel erg vroeg hoor. En om Veltman kwetsbaar te noemen, daar heb ik de kraker vandaag niet voor nodig, want die jongen komt structureel tekort voor de Nederlandse top, hoewel hij me erg verraste met eindelijk eens een harde tackle. Meestal is het een watje waarvan ik ben overtuigd dat hij ook niet bij clubs als AZ of FC Utrecht zou opvallen.

In their defence: het is wel duidelijk waar het probleem ligt bij Ajax toch? Want zeg nu zelf, los van je voorkeur of smaak: kijk gewoon eens naar de basiselftallen vandaag. Cillessen vs. Zoet, Arias vs Tete, Klaassen vs. Proepper, Bazoer vs. Hendrix, Younes vs. Narsingh, El Ghazi vs. Pereiro... Zoveel ontliepen beide elftallen elkaar toch niet? Verschil is gewoon dat PSV Guardado en Moreno heeft, en dat komt neer op zo'n 200 interlands aan ervaring waar Ajax niet tegenop kan. Daar ligt het verschil vandaag en daar ligt ook het verschil in de titelrace. Dat, en het feit dat PSV in de breedte veel meer kwaliteit heeft. Van Locadia kun je zeggen wat je wilt, maar hij brengt meer oorlog in het centrum van je aanval dan zo'n fletse Pool als Milik of een tegen-wil-en-dankspits van 1.65 die Victor Fisher heet. Kortom: alle revoluties ten spijt is het gewoon falend technisch beleid dat Ajax in deze positie heeft gebracht. Verkeerde zuinigheid heeft gezorgd voor een ongebalanceerde selectie die niets beter is geworden ten opzichte van vorig jaar.

4 oktober 2015 om 22:55

Je beschrijft de situatie perfect. Een van de weinige realistische reacties van vandaag. In mijn ogen is de grootste tegenstander van PSV, PSV zelf. Enkel onderschatting en vermoeidheid kan ze de das omdoen. Want Ajax en Feyenoord hebben kwalitatief veel minder te bieden.

Ajax zakt niet door de ondergrens das te prijzen aan trainer de boer maar realitisch gezien gat ajax met dit materiaal weinig progressie maken omdat de kwaliteit er gewoon niet inzit.

lekker door blijven kloten Frank,je kan beter vertrekken.

Achja, ik zeg al vanaf het begin, dat die Veltman zo overschat wordt. De fouten die die in z'n eerste seizoen maakte, maakt hij nu nog steeds. Snap echt niet dat ajaxcieden vaak nog zo'n hoge pet van hem ophebben!

Ajax kwam 30% te kort. Die talentvolle verdedigers zullen wel voor oranje geselecteerd worden om ze wat bij te leren.

Aad de Mosterd na de maaltijd. Wat een zinloos gepeupel kraamt Aad altijd uit, negeren maar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren