Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kranten leven mee met ‘karaktervol’ Feyenoord; één speler te licht bevonden

Laatste update:

De Nederlandse kranten steken Feyenoord vrijdagochtend een hart onder de riem. Ze prijzen het karakter van de Rotterdammers en wijten de uiteindelijke uitschakeling tegen AS Roma (1-1, 4-2 n.s.) vooral aan een stukje onervarenheid. Tevens liet de aanval van Feyenoord veel te wensen over. Igor Paixão wordt met naam en toenaam genoemd.

Door een 1-1 stand na negentig minuten moest er verlengd worden in Stadio Olimpico. Geen van de ploegen scoorde daarin, en na een bloedstollende penaltyserie trok Roma voor het derde jaar op rij aan het langste eind in Europa.

"En weer was het nauwelijks verschil tussen AS Roma en Feyenoord", schrijft Mikos Gouka namens het Algemeen Dagblad. "Doelman Timon Wellenreuther had zich minutieus voorbereid, maar Roma bleef beter."

Wellenreuther, die onder meer een strafschop keerde in de penaltyserie, kan op veel complimenten rekenen van Gouka. "Hij stond er wel bij dat ene momentje van Romelu Lukaku. En in de verlenging redde de Duitser schitterend op een laag schot van dezelfde Lukaku. Maar Wellenreuther moest nog meer klasse tonen want het draaide uiteindelijk uit op strafschoppen."

'Aanvallend blijft het Europees te licht'
Wellicht had Feyenoord een verlenging kunnen voorkomen als het aanvallend niet zo pover was. Althans, die mening is De Telegraaf toegedaan.

"Aanvallend blijft het Europees te licht. Igor Paixão was bij vlagen een junior in het grote mannenvoetbal en werkte de indruk dat hij met Serie A-moordenaars te maken had", schrijft de krant.

Het AD komt met een soortgelijk oordeel: "Het werd een gevecht waarin eens te meer bleek dat Feyenoord in aanvallend opzicht niet bepaald in weelde aan het baden is."

Toch vindt De Telegraaf dat Feyenoord met opgeheven hoofd afscheid kan nemen van Europa. "Juist in de verlenging klom Feyenoord weer boven de Italianen uit. De ploeg toonde karakter, met veel jonge spelers bovendien. Maar vanaf de stip ontbrak het uiteindelijk ook aan een stukje ervaring."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Realistisch gezien is het ook niet slecht dat je uitgeschakeld wordt door zo'n team natuurlijk. Roma werkt met (veel) hogere budgetten. En je hebt het ze nog knap lastig gemaakt. Dit soort wedstrijden tonen wel goed aan wie wèl en wie niet goed genoeg is voor dit niveau momenteel. Zoals benoemd is bijvoorbeeld Paixao gewoon niet goed genoeg, maar bijvoorbeeld Stengs kwam er ook niet aan te pas. Dat is geen schande maar wel iets om rekening mee te houden richting de toekomst. Als je kijkt waar we vandaan komen is het eigenlijk al heel fijn dat we ons op dit niveau kunnen meten. Dus nu even balen hiervan, maar wèl doorgaan als club. Blijven groeien.

23 februari 2024 om 08:19

Jullie mogen absoluut trots zijn. Achterin staat het zo bizar solide. Lukaku buiten die laatste kans werkelijk geen poot aan de grond gekregen. Ik zou Wellenreuter en Beelen lekker laten staan. Had niet uitgesloten dat Trauner weer een fout had gemaakt net als de vorige 2x tegen Roma. Met iets meer individuele klasse voorin was je waarschijnlijk door gegaan en had je ook nog om de titel gespeeld. Het is wrang. Ajax is door maar wij zijn juist degene die ons kapot schamen. Toch, los van de enorme bewondering voor de vechtlust moeten we de harde conclusie trekken dat het wel een erg Nederlandse campagne was. 8 Europese potjes waarvan misschien wel 6 de betere ploeg en toch in februari al klaar. Vooral op de flanken zal er klasse bij moeten wil je volgend jaar verder komen, en wat geluk qua loting natuurlijk. Maar bij een uitbraak van de tegenpartij het vertrouwen hebben dat je achterste linie het opvangt lijkt me een heerlijk gevoel

23 februari 2024 om 10:24

Heb je helemaal gelijk in, Feyenoord moet echt vol investeren in aanvallers want die creativiteit om wedstrijden open te breken ontbeert nu gewoon bijna volledig. Stengs lijkt het op een enkel goeie maanden toch net niet te zijn en Paixao heeft helaas niet de ontwikkeling van vorig seizoen doorgezet. Ivanusec blijkt toch niet de aankoop die iedereen voor ogen had en Alireza is genoeg over gezegd en geschreven. Wellicht is Sauer voor het aankomende seizoen gewoon een goede optie om de linksbuiten in te vullen of in ieder geval meer minuten te geven, met daar achter dus eventueel Babadi (?). Op rechts kijken of je eventueel nog die Rodriguez kunt strikken dan geef je wel een extra dimensie aan je creativiteit.

23 februari 2024 om 08:25

Wat bedoel je met doorgaan als club? Of had je verwacht dat Feyenoord na dit verlies de club zou opdoeken?

23 februari 2024 om 08:25

Klopt! Als Nederlandse kampioen zou je in principe moet kunnen meten met de nummer 6 van Italië (minimaal). Of eigenlijk van “moeten” winnen als je als klein voetballandje bij de grote jongens wil horen. Maar goed je hebt je zelf gemeten door twee keer goed partij te bieden. Op basis van de selectie vind ik Roma onderpresteren. Cristante, Spinizzola, Pellegrini en Lukaku zijn toch internationals. Als je dat vergelijkt met Atalanta bijvoorbeeld. Feyenoord is in ieder geval weer een rijke ervaring rijker. Wat alleen maar goed is. Helaas is de vloek ‘Rome’ nog niet opgeheven 😉

23 februari 2024 om 08:52

Nederland is gewoon geen klein voetballandje, lol. We zijn een land van 17 miljoen inwoners met een extreem ontwikkelde voetbalinfrastructuur en we balanceren op de UEFA ranglijst tussen de 5e en 7e plek. Oostenrijk is een "klein voetballand". Polen is een "klein voetballand". Niet Nederland, die mentaliteit is gewoon onterecht en wordt uit de kast getrokken als er weer eens zwaar teleur wordt gesteld.

23 februari 2024 om 08:58

Vergeleken met de grote voetballanden qua competitie stellen wij echt helemaal niets voor. Leuk die voetbalinfrastructuur, maar de financiã«le regels zijn voor onze clubs veel strenger waardoor we met veel kleinere budgetten moeten werken. Ajax had de afgelopen jaren hier en daar een uitschieter, maar je hebt 4 competities, dan een tijd niets, en dan Frankrijk, Portugal en Nederland. Meestal in die volgorde.

Er op pingels uitgaan tegen dit Roma is niet "zwaar" teleurgesteld. Hou op.

23 februari 2024 om 09:06

Engeland, Spanje, Duitsland en Italië zijn de grote jongens, maar tussen 5-7 staan maakt je gewoon geen "klein voetballand". Dat is gewoon niet zo. Er is niet ingehaakt op de gemaakte uitschieters. De mentaliteit is dat zodra een speler hier twee trucjes doet dat ze naar de grote vier moeten vertrekken. Zo blijf je klein en daar kan geen regulering tegen op.

23 februari 2024 om 09:19

Daar gaan ze gewoon heen, omdat je daar 5 keer zoveel verdient. En klein is natuurlijk relatief. In vergelijking met 99% van de wereldbevolking is Mark Diemers een weergaloze voetballer.

23 februari 2024 om 09:20

Migi ik proef nog een kater bij je. Voetbal draait niet alleen om financiën kijk maar naar een Chelsea, Barca of ook een beetje Ajax op het moment. Dat de Eredivisie zich niet kan meten met de Premier League oké, maar topclubs kunnen er echt wel. naar streven om een structureel goede CL deelnemer te worden. Jullie harken straks ook weer miljoenen binnen voor Hancko, Geertruida en Gimenez als het goed is en ontwikkelen weer door.

23 februari 2024 om 09:25

Voetbal draait voor 95 wel om financiã«n. Kijk maar naar Chelsea en het aantal grote prijzen ze pakten voor en na de overname door Abramovic of naar City. Nederlandse clubs kunnen met een goede lichting af en toe een uitschieter maken. Met een andere uitschieter kan je ook opeens weggespeeld worden door Bodo/ Glimt.

Ja, ik heb een kater, verandert niets aan het feit dat goede voetballers na 1 (max 2) goede seizoenen nog steeds altijd zullen vertrekken uit onze competitie. En das niet door het weer of door de boerenkool, maar door het salaris. Ernaar streven is prima, maar doen alsof voetbal niet vrijwel alleen maar om geld draait is best naief.

23 februari 2024 om 09:43

Ik ben het eens met Bongiorno en Pieterpost in deze. Gisteren was weinig terug te zien van het verschil in financien en dat is de laatste jaren met onze topclubs in Europa tegen Europese (sub)top nogal vaak het geval. PSV tegen Dortmund, Feyenoord de verschillende potjes tegen Roma, Ajax' hoogtijdagen in de CL.

Nederlandse topclubs lopen doorgaans voor op beleid en filosofie. Dat deze factoren missen bij het huidige Ajax, terwijl we dat juist als usp hadden, zorgt ervoor dat we gisteren werden weggespeeld door Bodo.

Het is inderdaad vervelend dat na 2 goede seizoenen spelers vertrekken, maar het is ook een levensader. Ik weet nog hoe waardeloos ik het vond dat Sanchez vertrok bij Ajax na de EL-finale. Vervolgens komt daar een beter verdedigend blok uit eigen opleiding en gerichte aankopen voor terug. Absolute toplclubs in Europa hebben nogal vaak het probleem dat ze te lang blijven hangen met dezelfde groep en vedettes.

Ik vind onze positie in Europa eigenlijk gewoon de mooiste. Je maakt zoveel legendariche momenten mee als underdog tegen de absolute top Dat heb ik liever dan de schandalige manier waarop de 100 miljoen aan aankopen gisteren tegen Bodo stond te schutteren.

Neemt niet weg dat de manier waarop Feyenoord alweer tegen Roma eruit vliegt ontzettend zuur voor jou, voor ons is.

23 februari 2024 om 09:44

Klein is een relatief woord ja, nogal wiedes 😂 en Nederland is dus geen klein voetballand. Op een wereldwijde schaal zit Nederland namelijk in de bovenste 10 procent. Je Mark Diemers voorbeeld is dus nogal frappant, want daarmee vergelijk je twee totaal andere dingen- voetballers met niet-voetballers.

"Ja, ik heb een kutauto, maar hij gaat sneller dan 100 procent van de fietsers!"

23 februari 2024 om 09:57

Jij begint een semantische discussie over het woord klein met iemand die zegt dat we bij de grote voetballanden willen horen. Vergeleken met de eerste 4 competities zijn we gewoon klein. Vergeleken met alle landen ter wereld zijn we dat niet. Je snapt zelf vast wel dat de reactie waar jij op reageert het eerste bedoelt en niet het laatste. Als je zelf expres (dat neem ik maar ff aan) een reactie verkeerd intepreteert is het dus vrij oenig om daarna te lachen om het woord relatief.Overigens is Mark Diemers ook vergeleken met 99% van de profvoetballers op Aarde zeer goed. En toch vinden we hem in Nederland een koekenbakker. Frappant zeg.

23 februari 2024 om 10:13

ThnX Migi. Precies m’n punt betreft ‘grote jongens’. Had verwacht dat men dat wel zou snappen omdat daar vaak zo over wordt gesproken en geschreven. We horen nu bij de subtop. Qua naam en geld prima want we kunnen t niet opboksen tegen de grote 4 a 5. Extra genieten als we als NL paar uitschieters hebben zo nu en dan.

23 februari 2024 om 10:17

Migi, maar Chelsea heeft nog steeds geld en zijn helemaal omver gevallen. Of te wel de vlieger aan de top blijven gaat hier niet op. Verder is het model wat myvision schetst helemaal geen verkeerde op de lange termijn denk ik. Het is heel gezond om met jeugd of gerichte aankopen ergens te geraken en vervolgens er aan te verdienen. Feit is gezien de coëfficiënten ook dat Nederland nog steeds in de lift zit.

23 februari 2024 om 10:18

Dat snapt Bongiorno ook wel, maar hij strooit graag wat zout in wondjes. Doe ik zelf ook weleens.

23 februari 2024 om 10:20

Je kan ook met geld falen natuurlijk, maar structureel aanhaken bij de top (dus de echte top) gaat niet lukken zonder geld. Een Nederlandse club kan met goed beleid ver komen, maar 1 misstap en je moet opnieuw beginnen.

Ik vind onze situatie verder prima, altijd winnen lijkt me erg saai, maar de hele discussie begon met de opmerking dat we door te verliezen "zwaar teleur hebben gesteld". En dat is, ondanks dat het zwaar teleurstellend is, gewoon gelul.

23 februari 2024 om 10:44

Ja dat klopt, maar niemand kan de toekomst voorspellen hè. De Premier League is niet altijd ‘de’ top competitie geweest bijvoorbeeld. Zeg niet dat wij dat gaan worden bijv., maar structureel wat verder geraken Europees moet gewoon kunnen.

Precies dan gaat de lol eraf. Het is niet voor niets een ‘competitie’.

23 februari 2024 om 08:29

Uiteindelijk is het gewoon een zeer teleurstellende Europese campagne geweest waarbij Feyenoord perspectief had op CL-overwintering maar uiteindelijk wederom eruit gemanoeuvreerd worden tegen een Italiaanse subtopper.

23 februari 2024 om 08:51

Ik blijf het jammer vinden dat Slot zich in deze wedstrijden zo aanpast.
Door voor de Nieuwkoop variant te kiezen leg je het initiatief volledig bij Roma en dat was te merken. Onze buitenspeler moet dus achter hun back aan.
Had hij gewoon met Paixao rechts (speelt daar beter dan op links) en Ivanusec links gestart dan denkt die back wel een paar keer na om zovaak op te komen.
Ook wordt het voor het middenveld makkelijker voetballen vanuit eigen kracht.

Zou wel een stunt zijn om Wellenreuther gewoon te laten staan als Bijlow weer fit is! Je kan niet zeggen dat het onverdiend zou zijn. Hoe je het ook went of keert, deze keeper is in ieder geval veel te goed om op de bank te zitten in de Eredivisie!!!

23 februari 2024 om 08:19

Bijlow moeten ze juist weer laten spelen om hem in de etalage te zetten. Hopen dat een club er in trapt en hem voor een leuk bedrag koopt en niet doorheeft hoe vaak hij ergens last van heeft. Bijlow kan je niet op bouwen

Het standaard riedeltje als we het niet redden: we missen de ervaring. Ik weet niet hoeveel ervaring je nodig hebt als je 3x achter elkaar dezelfde ploeg loot.

Het was ook gisteren weer duidelijk te zien dat de ervaring die we dan zo missen niet meteen aan te wijzen is. Vorig jaar en zelfs vorige week hoorden we dat tegen Italianen je slimmer moet spelen, leren van hun trucs. Ik vond dat we dit gisteren nog goed deden. Niemand die zich liet opnaaien of over de schreef ging, zelfs met geel op zak bleven er veel cool. Ironisch ook dat de enige speler die we aan onze zijde hebben en die meeging in het Romeinse theater dan constant voor rotte vis wordt uitgemaakt. Het zit gewoon niet in de Nederlandse inborst, het is het enige dat wij niet kunnen in dit land lijkt. En Beelen.. wat een verhaal is dat zeg.

Onder aan de streep mag het gewoon niet zo zijn. Als je de tweede pingel stopt en vervolgens mist de man die nog nooit een strafschop heeft gemist dan staat het gewoon niet in de sterren voor je.

Oja, ik zag gisteren trouwens veel gezeik en afgegeven worden op Alireza. Één woord: triest. Nog triester dan die gasten die het nodig vinden om te provoceren na een Europese uitschakeling. Als dit de momenten zijn waarop we spelers gaan beoordelen, namelijk als ze een minuut voor tijd het veld in worden gestuurd en een pingel missen terwijl 60 duizend man je oorverdovend staan uit te fluiten zijn we zelf geen knip voor de neus waard.

23 februari 2024 om 08:21

ach, wel klassiek voor Nederlandse clubs, op penalty's uitgeschakeld worden door Italianen...

23 februari 2024 om 08:35

Het ironische is dan wel weer dat er maar één Nederlandse penalty nemer was en die schoot nog raak ook.

23 februari 2024 om 08:53

Ik beoordeel Alireza op het feit dat hij meer dan een miljoen per jaar verdient en per jaar slechts 1,5 wedstrijd iets laat zien. Heeft gewoon het niveau niet en had al anderhalf jaar terug verkocht moeten worden.
Dan heb je hem gisteren nodig en faalt hij weer.

Verder zoals hierboven aangegeven, waarom aanpassen tegen Roma? Eigen spel spelen

23 februari 2024 om 09:09

Dat is fair, maar dat is niet de kritiek die hij gisteren over zich heen kreeg. Wat niet fair is is hem beoordelen op die pingel van gisteren.

En we hebben ons toch ook niet aangepast? Nieuwkoop op rechtsbuiten is ondertussen niet meer aanpassen maar gewoon een serieuze optie. En waarom ook niet, die jongen speelt daar al een paar wedstrijden gewoon goed dus ook dat is ons eigen spel tegenwoordig. Zie ik liever een echte winger? Ja. Hebben we er een die rendeert op rechtsbuiten? Nee. En beginnen met Ivanusec was nooit een optie voor Slot wat ik ook snap, Karsdorp zou hem helemaal scheel hebben gerend.

Ik vraag me enkel hardop af wat die ervaring dan precies inhoudt die we kennelijk oh zo ontberen. Imo is dat cool blijven ondanks al het theater en je niet laten opnaaien en dat is precies wat we gisteren goed deden.

En ervaring bij pingels zegt ook weinig. Gisteren schiet een snotneus van 21 hem erin en missen de twee feilloze veteranen. Zeg het maar dan.

Uiteindelijk win je europees gezien uiteindelijk slechts 2 wedstrijden dit seizoen. Geluk zat niet mee én dat is ook simpelweg kwaliteit. Net als in de eredivisie is onze aanval veel te matig. Conclusie terecht eruit en terecht tweede. PSV is veel beter. De beker en tweede worden en stabiel worden zodat je champions league blijft halen. Wat is Stengs trouwens gigantisch terug gevallen na een sterk begin.

23 februari 2024 om 08:29

In een taaie CL poule en vervolgens behoorlijke loting in de EL is dat op zich geen schande dat je maar 2 wedstrijden wint. Maar idd het geluk zat niet mee, vooral uit tegen Atletico had je sowieso een punt en misschien wel 3 verdiend.

23 februari 2024 om 08:55

Zo taai was die CL-poule niet hoor, was gewoon een fraaie loting waar je al je thuiswedstrijden en twee keer tegen Celtic had moeten winnen. Niet gebeurd. Zelfs uit verloren van Celtic.

23 februari 2024 om 10:27

Taaie CLpoule? Dat zou die poule met PSG, Dortmund en Inter(?) zijn geweest. De enige echte topploeg in de groep van Feyenoord was Atletico en zelfs die zijn niet in enorm goede doen. Neemt niet weg dat Feyenoord met name in Madrid een geweldige pot op de mat heeft gelegd, maar echt een enorm taaie poule was het niet voor CLbegrippen.

23 februari 2024 om 11:28

PSV en Feyenoord hadden allebei een relatief makkelijke poule. Normaal krijg je een topploeg en een subtopper. Lazio, Sevilla en Lens zijn allemaal ongeveer niveau Feyenoord en PSV en Celtic schat ik nog lager in.

23 februari 2024 om 08:39

Zo ja, die Stengs begon zo goed en het lijkt de laatste weken (maanden?) echt nergens op. Heel af en toe nog een glimp van dat het een goede speler is maar hij valt heel ver terug

"Juist in de verlenging klom Feyenoord weer boven de Italianen uit. De ploeg toonde karakter, met veel jonge spelers bovendien.

Dit bovenstaand is echt het verschil tussen Nederlandse en Italiaanse teams. Leeftijd. In Italië lopen er altijd wel wat getalenteerde dertigers in het veld.

23 februari 2024 om 08:45

het is deels waarvoor de Nederlandse clubs de handen op elkaar krijgen bij de supporters; leeftijd. Heb de overhand in balbezit en paar jongetjes in je team en het is al snel voldoende.

23 februari 2024 om 08:46

Ja, je zag ook aan alles de Roma het op penalty's aan wilde laten komen.

Wat zijn we weer trots allemaal. Ik vind dat knap, al de volgende ochtend. Zo dichtbij en dan toch weer eruit. We kwamen zelfs voor in de serie. Waar is Nero als je em nodig hebt...

23 februari 2024 om 11:38

Trots is het copingmechanisme voor berusting. Aldus ik met de kater van het jaar op voetbalgebied achter m'n kiezen.

Ja het was nu wel heel dicht bij, elk jaar iets dichter. Maar ik denk dat als we deze thuis speelden we wel door zouden zijn. Alles bij elkaar mogen we best trots zijn op de Europese prestaties ook al is het eindresultaat niet geweldig.

De lat ligt stuk hoger voortaan bij Feyenoord en dat is goed! Nu doorselecteren en hopelijk niet terugvallen. Stengs en Paixao zijn idd te licht voor deze potjes. Aan de scouting om betere spelers te vinden en aan DtK om spelers goed te verkopen en in te kopen. Liever kwaliteit dan kwantiteit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren