Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen lijkt er volledig naast te zitten met bewering over Feyenoorder

Laatste update:

Hélène Hendriks heeft genoten van het kopdoelpunt van Feyenoord-aanvaller Igor Paixão tegen AS Roma (1-1) afgelopen donderdag. Dat zei de presentatrice vrijdagavond te gast bij Vandaag Inside. Johan Derksen was vooral verbaasd over het feit dat de kleine Braziliaan met zijn hoofd scoorde, daar Paixão volgens de Snor helemaal niet kan koppen. Zijn statistieken namens Feyenoord spreken dat echter tegen.

Hendriks is van mening dat Feyenoord goed voor de dag kwam in De Kuip. “Paixão vond ik ook leuk met zijn kopgoal. 1 meter 68 is hij, maar wel goed getimed.” Presentator Wilfred Genee reageert cynisch. “Gelukkig stond hij ook niet vrij!”

Derksen vindt het kopdoelpunt van Paixão meer geluk dan wijsheid. “Eigenlijk kan hij helemaal niet koppen. Deze goal is toeval, want hij kan niet koppen. Ik zie hem weleens heel lullig koppen.”

De spraakmakende analist vergelijkt Paixão zelfs met zijn collega, René van der Gijp. “Dat zijn typisch van die spelers die dat niet kunnen, René kopte ook nooit", aldus Derksen.

Van der Gijp ontkent de bewering van Derksen niet. “Dan bukte ik, ik kopte nooit. Ik heb één keer een kopgoal gemaakt tegen Ajax, toen kwam de bal terug van de lat. Toen kon ik niet bukken, die kreeg ik gewoon op mijn hoofd.”

Het was donderdagavond niet de eerste keer dat Paixão met zijn hoofd scoorde tegen Roma. De kleine vleugelspits knikte Feyenoord vorig seizoen ook naar een belangrijke en fraaie 1-1 in Stadio Olimpico. Vervolgens gaf Feyenoord de wedstrijd vlak voor tijd uit handen, waarna de Romeinen in verlenging uitliepen tot 4-1.

Tot dusver speelde Paixão 68 officiële wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 15 doelpunten en 9 assists. Meer dan een kwart (vier) van zijn doelpunten in Rotterdamse dienst scoorde Paixão met zijn hoofd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen kan juist erg goed koppen ondanks zijn geringe lengte. Hoe hij die bal in knikt, daaraan zie je toch direct een stukje sprongkracht, timing en kopkundigheid.

17 februari 2024 om 10:08

Helemaal juist, dat heb je van nature of dat heb je niet. Maar we weten toch allang dat Derksen maar wat uit zijn nek kletst. Volgens mij heeft die al jaren geen wedstrijd meer gezien.

17 februari 2024 om 13:56

Hartman benoemde dat zelfs nog in zijn interview na de wedstrijd, dat Paixao ontzettend goed kan koppen.

17 februari 2024 om 14:06

Precies, en dat zie je bij bijna al z'n kopgoals. Misschien moeten we die blauwe kaart bij wijze van proef eerst maar bij al die 'analisten' invoeren, dan kunnen ze een maandje van de buis bij twee keer kansloos roeptoeteren.

Johan loopt weer uit zijn nek te kletsen. Igor kan juist ontzettend goed timen en hoog springen. Heeft al vaker met het hoofd gescoord.

17 februari 2024 om 20:29

Zal wel van vriendje Driessen hebben gehoord dat je hem gerust op goal kunt laten koppen want hij scoort toch nooit met het hoofd

Hopelijk leest Paixão dit niet want je kunt niet erger beledigd worden dan vergeleken worden met René van der Gijp. Daarnaast hebben we gezien dat hij wel kan koppen. Als buitenspeler hief je dat niet vaak te doen, maar hij knikte die bal toch lekker binnen.

17 februari 2024 om 10:09

Van der Gijp heeft het prima voor elkaar toch? Er zijn wel veel ergere types waar je mee vergeleken kan worden.

17 februari 2024 om 10:15

Paixao mag wensen dat die ook maar de helft van het talent heeft wat Gijp had. Word altijd lagering gedaan om die man zijn voorkomen en tv werkzaam, alleen in zijn tijd was hij een van de grootste talenten die we hadden in Nederland.

17 februari 2024 om 11:19

En hij heeft er veel te weinig mee gedaan. Dus eigenlijk is ie dan meer een tragisch figuur toch? Talent krijg je gratis, wat je ermee doet telt.

17 februari 2024 om 11:25

Tja, ik zou er zo mee ruilen. Hij staat super relaxed in het leven lijkt het. Niemand doet hem wat en hij is financieel natuurlijk al lang onafhankelijk.

17 februari 2024 om 12:51

Met die depressies en zenuwinzinkingen eens in de zoveel tijd? Nee bedankt!

17 februari 2024 om 13:02

Er zijn zeker ergere types dan Gijp om mee te worden vergeleken. Maar hij was een mooi weer speler puur sang. Als we wind tegen hadden had je niets aan hem, aldus Ruud Gullit. Verder is beste man manisch depressief, nul zelfreflectie en kan alleen maar afgeven op anderen. Hij heeft zeker genoeg poen, leuk voor hem.

17 februari 2024 om 14:02

Maar dan mag paixao toch wensen dat die dat talent wel had? Als hij er dan wel meer gebruik van maakte zou het een enorme belediging zijn in dit geval is het meer een compliment.

17 februari 2024 om 14:04

Klopt ook wel dat hij een mooi weer voetballer was. Geeft zelf ook regelmatig toe dat hij nooit voor de sport leefde en alles wat er om heen zat veel mooier vond. Doet alleen weinig af aan het talent wat hij had

17 februari 2024 om 14:07

Gijp is het tegenovergestelde van relaxed hoor. Ik zou werkelijk niks kunnen benoemen wat ik op dit moment in z'n leven van hem zou willen hebben eerlijk gezegd

17 februari 2024 om 15:39

Volgens mij is die periode al lang geleden en heeft hij nergens last meer van.

18 februari 2024 om 09:01

Nu is dit een aanname, want ik ken Gijp niet, maar ik denk eerder dat hij iemand is die alle moeilijke emoties en verdriet verschuilt achter een masker van ah joh grapje en het weg lacht. Uiterst effectieve manier om alles op afstand te houden/ te onderdrukken. Nogmaals, is een aanname, maar ik doe dat zelf soms ook wel eens en herken me er een beetje in (al heb ik veel meer verstand van voetbal en het als mod hier ook verder geschopt in de voetballerij).

19 februari 2024 om 07:34

Ergere types? Ik heb even de gehele wereldbevolking gekeken maar niemand gevonden met wie ik minder graag vergeleken zou willen worden dan met René van der Gijp.

19 februari 2024 om 15:00

Als je dat serieus meent ben je waarschijnlijk behoorlijk beperkt, sterkte de rest van je leven

17 februari 2024 om 10:19

Van der Gijp was een goede voetballer met een matige mentaliteit. Hij had er veel meer uit kunnen halen.scoorde bij PSV en Sparta in 176 wedstrijden 72 goals als buitenspeler. Zo'n speler zouden wij in het Nederlands elftal nu goed kunnen gebruiken.

Johan Derksen die er naast zit? Ga weg!

17 februari 2024 om 10:09

Hoe is het mogelijk? Ik sta perplex!

17 februari 2024 om 10:20

Derksen heeft helemaal gelijk. Paixao kan niet koppen en dat blijft hij volhouden totdat Derksen zn laatste rook heeft uitgeblazen

17 februari 2024 om 10:26

Die onderbouwing ook:

Genee: waarom kan hij niet koppen dan Johan?
Derksen: omdat ik hem wel eens lullig zie koppen.

Waterdicht.

Hij kan niet alleen technisch goed koppen, maar ook zeer goed timen. Wint opvallend veel kopduels voor zo'n klein manneke. Dat Derksen dat niet weet, tja, die man is op voetbalgebied ook al 15 jaar irrelevant.

17 februari 2024 om 11:09

Maar op welk gebied is zijn mening nog wel relevant?

17 februari 2024 om 11:19

Zolang er mensen op het journaal zeggen dat ze voor een bepaalde politicus hebben gestemd ‘omdat Johan Derksen dat zei’ is zijn mening (helaas) erg relevant.

Onderschat niet dat er dagelijks meer dan een miljoen mensen naar dit programma kijken die ook echt alles als zoete koek slikken wat deze heren zeggen. Sterker nog, voor de meeste is dit programma bepalender dan het journaal ‘want dat vertrouw ik voor geen meter, die Derksen we want die is tenminste recht voor zijn raap.’

Het is eigenlijk een soort van onze eigen landelijke versie van Fox News.

17 februari 2024 om 11:38

Maar goed, dan is zijn mening over voetbal ook nog steeds erg relevant. Want hoeveel mensen die niet wekelijks Feyenoord kijken denken nu te weten dat Paixao helemaal niet kan koppen?

17 februari 2024 om 11:58

Dat is wat ik zeg, zijn mening is nog erg relevant mbt alles waar hij over praat voor die doelgroep.

Op dit forum zitten mensen die het voetbal van dichtbij volgen en prikken er dus doorheen. Sterker nog, als je zijn onderbouwing hoort (zie hierboven) en je hebt meer dan twee hersencellen prik je er ook doorheen, maar er zijn genoeg Nederlanders die het overnemen als hun eigen mening.

17 februari 2024 om 15:41

Vele kijkers vinden het ook gewoon een leuk programma qua entertainment hoor. Je doet net of bijna alle kijkers een stel debielen zijn die niet weten wat voor of achter is.

17 februari 2024 om 16:57

Degene die klakkeloos Derksen’s mening overnemen zullen redelijk in de buurt komen van jouw beschrijving.

18 februari 2024 om 09:04

Zoals Zanazanyan zegt is Derksen de (zelfbenoemde) stem van het volk. En hoe treurig de staat van het volk mij daarmee ook stemt; hij heeft minimaal deels gelijk. Hij is zo iemand die "gewoon zegt waar het op staat" en zich niet bedient van "dat politiek correcte geneuzel".

Eigenlijk zegt hij gewoon dingen zonder na te denken die leuk klinken als je zelf ook niet wil nadenken, geen enkel benul hebt van oorzaak en gevolg en vermoeiende zaken als context en nuance al helemaal stomvervelend vindt.

Verbaasd iemand dit? Johan kijkt al jaren niet meer en lult maar wat om interessant te doen.

Hij is juist een uitstekende kopper, zeker voor zijn lengte. Scoorde nota bene vorig jaar in Rome ook met een kopbal. Maar ja, Derksen he. Die is al 10 jaar niet meer relevant als het op voetbal aankomt

Derksen als je nou had gezegd dat Paixão nog een zeer grote kans had om te scoren dan had je gelijk.
Echter ik vond Feyenoord het niets slecht doen en kon duidelijk merken dat Lazio slechts 7de staat met 23 wedstrijden, 11 gewonnen 5 gelijk en 8 verloren. Nog kans genoeg voor Feyenoord.

De man die Alex van PSV een slechte verdediger vond, heeft met zijn haarfijne timmermansoog geconstateerd dat Paixao niet kan koppen. Wat zouden we in Nederland zonder dergelijke analyses moeten.

Onze betweter Dhr Johan Derksen, ongenuanceerd van alles roepenen en mensen kwetsen en denken alles te weten. Zoals Stanley Bish het schreef in het Dagblad van Noord Limburg 10-02-2023 j.l. Zelf kon dhr Derksen er er geen hout van en was maar een simpele back, hij doet zich voor of hij een wereldspeler was. Nou, Veendam, Haarlem, Mvv....... Nou dan weet je het wel!! Vervelend seksistisch mannetje!!

Grappig is nu zie je eigenlijk hoe slecht analisten zijn.
Hij is inderdaad heel goed juist met het hoofd.
Heeft vorige wedstrijd een open kopbal gemist.
dit heeft Derksen waarschijnlijk gezien en daar is deze mening uit ontstaan.

Johan Derksen is dan ook geen analist, maar gewoon iemand die over voetbal praat. Inhoudelijk weet hij er niet gek veel van. Gijp en Boskamp zijn daarin wel wat sterker. Eigenlijk gewoon een kroeg op TV. Het is in ieder geval niet mijn soort programma, kijk liever Studio Voetbal

Stop de persen! Johan Derksen roept iets populistisch wat feitelijk onjuist is, dat kan niet waar wezen, wel?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren