Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraker tussen Bosnië en België eindigt onbeslist, Andorra scoort weer

Laatste update:

In kwalificatiegroep B is Bosnië vermoedelijk de grootste tegenstander van België in de strijd om de eerste plek in de poule. De landen, beide deelnemer aan het voorbije WK in Brazilië, troffen elkaar maandag in Zenica voor de kraker. Het duel eindigde onbeslist: 1-1. Wales deed goede zaken door met tien man te winnen van Cyprus, terwijl voetbaldwerg Andorra weer scoorde.

Bosnië-Herzegovina – België 1-1
België, met Eden Hazard weer in de ploeg, was in de openingsfase de gevaarlijkste partij. Tot tweemaal toe stichtte Divock Origi gevaar, terwijl Edin Dzeko en Muhamed Besic aan de andere kant het doel van Thibaut Courtois onder vuur namen. Over de gehele linie had België wellicht het meeste recht op een doelpunt, maar het was Bosnië dat na een halfuur de score opende. Miralem Pjanic haalde de achterlijn, behield het overzicht en stelde Dzeko in staat om af te werken: 1-0. Jan Vertonghen en Romelu Lukaku probeerden nog voor rust de gelijkmaker te forceren, ware het niet ze in de persoon van keeper Asmir Begovic op de uitblinker van de eerste helft stuitten.

De Belgen lieten zich niet van de wijs brengen door de achterstand en gingen direct na rust weer op zoek naar een treffer. Dat doelpunt zouden de Rode Duivels ook krijgen. Begovic, die in de eerste helft nog zo’n goede indruk maakte, schatte een inzet van Radja Nainggolan helemaal verkeerd in. België drukte niet door, maar moest toestaan hoe Bosnië sterker werd. Vincent Kompany hield Pjanic van scoren af, terwijl Courtois een fantastische redding in huis had op een kopstoot van Dzeko. In de slotfase herstelde België het evenwicht weer en mede daardoor bleef het 1-1.

/

Wales – Cyprus 2-1
Wales wil eindelijk een keer deelname aan een groot toernooi afdwingen en dat moet nu gebeuren, omdat het EK wordt uitgebreid van 16 naar 24 teams. Thuiswedstrijden als die tegen Cyprus moeten dan gewonnen worden en daar was de ploeg van Chris Coleman zich van bewust. Al na dertien minuten zette David Cotterrill zijn ploeg op 1-0, met een voorzet die door iedereen werd gemist. Na een heerlijke balletje van sterspeler Gareth Bale zette Hal Robson-Kanu, na een mooie versnelling, de 2-0 op het bord. Nog voor rust kwam Cyrpus, via een vrije trap van Vincent Laban, terug in de wedstrijd.

Na een vervelende overtreding van Andy King moest Wales even na de onderbreking verder met tien. Voor bondscoach Coleman was dat het sein zijn mannen wat verder te laten inzakken en men probeerde via de rappe Bale naar een veilige marge te counteren. In de slotfase namen de frustraties toe bij de Cyprioten, omdat Wales geen krimp meer gaf en de drie punten veiligstelde.

/

Andorra - Israël 1-4
Andorra scoort niet bijzonder vaak in officiële wedstrijden, maar deze kwalificatiereeks is het bergstaatje lekker op dreef. Werd in september tegen Wales al het twintigste doelpunt ooit gemaakt, een maand later was het raak tegen Israël. Net als tegen Wales was het Ildefons Lima die van de stip doel wist te treffen. Tegen Israël was het de 1-1, omdat de bezoekers al na drie minuten op voorsprong kwamen via Omer Damari. Nog voor rust werd de ultieme droom van Andorra de kop ingeboord door opnieuw Damari (1-2). In de tweede helft completeerde Damari zijn hattrick. Tomer Hemed maakte er in blessuretijd nog 1-4 van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over lukaku ga ik gewoon zwijgen, brengt totaal niks bij en way hij kan kan ik ook met 50kg minder.

Defour en Mertens moeten stoppen met vrije trappen te nemen, trekt gewoon nergens op.

Hazard moet meer aangespeeld worden soms wordt hij overgeslagen en dan komt er weer niks van.

Hazard en origi waren de betere spelers, de rest was middelmatig

13 oktober 2014 om 22:54

Sorry, maar Mertens ophouden met vrije trappen? Vandaag minder maar zie jij Napoli wel eens. Daar trapt hij ze echt heel goed.
Lukaku zit duidelijk in een dip. Maar logisch als je relatief lang op een hoog niveau voetbalt.

On topic. We verdiende meer, helaas af en toe slordig in de aanval, anders hadden we gewoon gewonnen. Maar Bosnie is gewoon een goede ploeg.

13 oktober 2014 om 23:01

Ik volg geen Italiaans voetbal, maar bij de duivels gaat Mertens altijd voor eigen succes en zijn vrije trappen zijn slecht tot zeer slecht.

Het wordt tijd dat januzaj zich ontwikkeld, Hazard, origi, benteke, kdb en januzaj moeten van voor lopen, Mertens en co mogen invallen de laatste 10 min.

13 oktober 2014 om 23:55

Lukaku is een grap, die jongen doet nieta goed. Hazard wordt steeds beter bij de Duivels, maar ze moeten hem vaker zoeken. Beste man vandaag

Geluk voor Belgie bij 1-1, blunder van Begovic...jammmer

Heerlijk Romeins tintje aan de kraker van vanavond: Pjanic met een assist en Ninja met een goal. Ons middenveld is gewoon echt van wereldklasse, valt niet te ontkennen. Hopelijk ziet Wilmots nu ook dat Radja gewoon in de selectie hoort, eigenlijk zelfs in de basis.

13 oktober 2014 om 22:51

Inderdaad, Naingolan hoort in de basis, is van wereldniveau, doet ook niet onder voor Strootman, dus krijgt roma een luxeprobleem op het middenveld. Maar zolang we in 3 competities zitten maakt dat niet uit.

13 oktober 2014 om 23:53

Dat vind ik ook. Witsel, Nainggolan en KDB op het middenveld is echt van topniveau. Tegen ploegen met veel goede koppers evt Fellaini ipv Nainggolan.

We waren over de hele wedstrijd gewoon de betere partij met de meeste en de beste kansen. Helaas scoort Bosnië uit hun enige kans in de 1ste helft.

20 doelpogingen tegen 12 in het hol van de leeuw is best knap. Bosnië is gewoon een heel goede ploeg. Een punt op Bosnië is prima!

13 oktober 2014 om 22:57

Al ga je bosnie al een heel goede ploeg vinden moet je je zelf toch even bij je oren krabben. Als belgie zijnde moet je die wedstrijd gewoon winnen. Veel meer kwaliteit en ervaring. Bosnie heeft maar 3/4 goede spelers. De rest ligt onder de middelmaat

13 oktober 2014 om 23:01

Onder middelmaat? Onderbouw dat is even

13 oktober 2014 om 23:04

Ik mag toch respect tonen voor de tegenstander?

13 oktober 2014 om 23:11

Ach hij is gewoon gefrustreerd van dr nederlaag van Nederland. Tegen een team dat echt middelmaat is helaas

13 oktober 2014 om 23:40

Nou, ik hoop dat je nederland niet gezien hebt met al zijn "steren"

14 oktober 2014 om 00:25

Hij plaats een opmerking zonder weet. Denk dat zijn voetbalinzicht van middelmatig niveau is of misschien iets minder.

14 oktober 2014 om 06:53

Een opmerking zonder weet. Er word gezegd dat bosnie een HEEL GOEDE ploeg is. Al heb je met belgie de ambitie om ver in het toernooi te komen, moet je bosnie niet zo noemen. Heel goede ploegen zijn duitsland, Argetinie. Bij bosnie zijn er maar 2 toppers. Pjanic en dzeko. Maar als belgie zijnde met veel spelers bij topploegen in de bpl, moet je gewoon met 3-1 kunnen winnen. Dit heeft niks met frustratie van gister te maken. De enigste wedstrijd die ik heb gezien was Uruguay

13 oktober 2014 om 23:40

20 doelpogingen? Ja schoten van 30 meter, verder geen een 100% kans gehad en Bosnie n paar.
Wees gewoon blij met je gelijkspel... Omhooggevallen volk die Belgen.....

14 oktober 2014 om 00:18

Op jou kijk ik inderdaad neer.

14 oktober 2014 om 01:11

Niet zo neerbuigend.. 2-0 tegen Ijsland?

We hebben nu eenmaal een zeer goede selectie, met en paar topper op komst..

Ik zou me eerder zorgen maken over Nederland.. het verleden telt niet meer.. de toekomst, lacht ons toe

Btw, Bosnie was heel goed,wij lieten het afweten..

14 oktober 2014 om 01:58

Omhooggevallen volk???!!!!!
Als het van sommige(ik zeg het er duidelijk bij sommige)Hollanders afhangt moet er zelfs geen eindronde van een WK of EK gespeeld worden want oranje is al wereld of Europees kampioen nog voor er één minuut in de groepsfase is gevoetbald !!!
En dan zijn wij omhooggevallen !!!!
Laat mij nie lachen he ...

14 oktober 2014 om 06:46

Ach het doet weer eens pijn dat de buren uit het zuiden wel doen wat ze moeten doen. En dan doet het nog meer pijn wanneer Nederland het wél laat afweten. Op zo'n moment zijn de Belgen altijd omhooggevallen.

Ik had vooraf ook op een makkelijke overwinning gerekend, maar Bosnië speelde best goed.

Toch hadden we na een kwartier al 0-2 of 0-3 kunnen voorstaan. Tempo was hoog, de ene kans na de andere kwam, we waren baas. Je voelde dat die bal erin wou. En neen geen schoten vanop 30 meter, hakje van Origi gebeurde bv. voor het doel.

Eerste flauwe doelpoging van Bosnië was pas in de 19de minuut, de eerste echte kans voor Bosnië was pas in minuut 28 en het was meteen raak.

Het kantelmoment gebeurde eigenlijk daar net even voor, botsing tussen Lombaerts en een Bosniër, vanaf dan begonnen die kerels wat ruwer, zonder gemeen te zijn, te spelen en dat loonde.

Tweede helft was het tempo weg en leek het erop dat beide teams blij waren met het punt.

3 kansen op doel heeft Bosnië gehad, 4 er naast, balbezit was ook maar 42 procent voor hen.

Als je dit op verplaatsing kunt afdwingen, dan ben je gewoon goed. Jammer dat we niet wonnen, maar da's voetbal. Ik kan alsnog best leven met het gelijkspel, wat al bij al een terechte weergave was van de wedstrijd.

14 oktober 2014 om 07:09

Correct samengevat. Alleen had ik na enkele kansen het omgekeerde gevoel: dat dit een avond zou worden waar de bal er niet in wou.
Terug iedereen met beide voeten op de grond en nu is het nog maar eens duidelijk dat we potentieel echt wel een goede ploeg hebben, maar dat dan iedereen wel een topdag moet hebben.
Ik ben wel blij voor naingolan, prima ingesteldheid en bewijst dat hij meer is dan een breker, wat de meesten tot hier dachten over hem.

14 oktober 2014 om 07:51

Timoooow,

Ik vond eerder de assists en pre-assists niet goed. Er werd te veel de verkeerde keuze gemaakt.

Als ze daar wat efficiënter in waren geweest, dan lagen er wellicht meer in het mandje.

Maar goed, da's voetbal. Soms zit het mee, soms niet.

Ik vond Bosnië zeker geen slecht team ook. Die aanvallers waren echt wel goed. Wat die goed deden, en waar onze aanvallers iets van kunnen leren, was gelijk druk zetten op het centrum van de verdediging en Courtois. Dat deden ze voortdurend. Je zag dat Kompany dit echt niet gewend was.

Gevolg was dat de Duiveltjes al eens knullig moesten uitverdedigen of met een lange bal moesten werken, wat dan weer makkelijk te verdedigen was voor Bosnië.

Dat zouden wij ook meer moeten doen. Je moet geen Ronaldo zijn om dit toe te kunnen passen. Lulu heeft daar de fysiek voor, die zou dat moeten kunnen.

14 oktober 2014 om 12:04

Er werd in aanvallend opzicht vaak de verkeerde keuze gemaakt. Je ziet dat de automatismen er nog niet volledig inzitten en dat sommige spelers iets te vaak voor eigen succes gaan.

Score valt al bij al mee.

Dat we er niet in slagen een normale corner of vrije trap te nemen, vind ik erger.

14 oktober 2014 om 13:19

Flamezzz,

Ja, standaardfases, het is een hekel punt. Ik weet dat Willy er niet op wil trainen en ik snap ook wel waarom.

Je moet daar écht lang en veel op oefenen voor het rendeert. Die tijd gaat dan weer ten koste van andere dingen. Dus ik snap de Willy wel dat hij er geen tijd in wil steken, hij heeft die mannen maar een paar keer per jaar een paar dagen bij hem.

Maar los er van, ze trappen die corners en vrije trappen gewoon slecht. Dit terwijl er genoeg zijn met een goede traptechniek. Men zou toch eens andere mensen moeten aanduiden, dan degene die het nu mogen doen.

Geen goede wedstrijd van de RD vond ik, maar een punt is nog zo slecht niet.

Belgen hebben veel mensen denk ik veel toto's gekost.

Gelukkig draw no bet gespeeld.

Hoe waren de belgen?

13 oktober 2014 om 22:54

In elk geval beter dan de Hollanders

13 oktober 2014 om 23:17

Dat zal wel meevallen, Bosnië is een erg sterke ploeg. Dat weten de toto spelers toch ook wel hoop ik voor ze.

13 oktober 2014 om 23:59

De betere ploeg met de beste kansen, maar zeker geen wereldpartij gespeeld. Dit was wel de moeilijkste match, nu zullen we zowat alles winnen.

Lekker gedaan Israel ! Het was nog mooier als Bosnië helemaal geen punt had gepakt, want ik zie ze nog steeds als favoriet voor de 2e plek.

Maar onderschat ons nooit. Vorige WK kwalificatie tegen Portugal (3-3) en (1-1), terwijl de eerste onverdiend werd gewonnen door de Portugezen.

Bibras Natcho van Cska Moskou scoort erop los in Rusland en is een echte topper voor het Israelisch team. België en Bosnië?.... Israel komt eraan en is hongerig naar punten!

13 oktober 2014 om 22:53

Israel is geen europa en hoort niet met EK mee te doen... Hoop op laatste plek voor je

13 oktober 2014 om 22:55

Dankje, zal je vast wel pijn doen. Het wordt trouwens moeilijk om laatste te worden met 6 punten uit 2 wedstrijden. En wij zullen nooit als laatste eindigen, so don't get your hopes up

14 oktober 2014 om 00:22

Misschien moet je dan maar naar daar gaan om het conflict op te lossen. Nee, liever als een puber je, met kidibul-doorweekte, gal hier te liggen spauwen.

14 oktober 2014 om 00:28

Helemaal mee eens, niks in Europa te zoeken en voetballen kunnen ze ook niet

14 oktober 2014 om 00:37

Heb ik recht op net als jij recht op hebt om op mij te reageren...

14 oktober 2014 om 07:10

Doe eens normaal Neko. Ga uw Palestijns conflict elders uitvechten.

Wie er het meeste schuld heeft aan dat conflict, daar laat ik me niet over uit, maar als je een beetje de situatie zou begrijpen, dan zou je ook aanvaarden dat ze bij de Uefa zitten.

Er is voor te beginnen een politiek probleem omdat er wel wat landen in het Midden-Oosten zijn die de staat Israël niet erkennen.

Maar ook de levens van de spelers en supporters zouden niet zeker zijn wanneer ze in die regio wedstrijden zouden afwerken.

Het is voor iedereen beter dat ze die onder een Europese paraplu dus kunnen spelen.

Voor ze bij de Uefa zaten, waren ze trouwens lid van liefst 4 andere bonden (die van Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oceanië).

En Israël is niet uniek met deze situatie. Er zijn nog wel landen die bij een andere bond spelen dan deze waar ze geografisch bij zouden moeten horen: Turkije, Kazachstan (zitten beide ook bij de Uefa), Australië (zitten bij de Aziatische voetbalbond) en dat zijn niet eens de enige.

14 oktober 2014 om 17:10

@neko, Israel heeft alle recht om aan te sluiten bij Europa. Je moet er toch niet aan denken dat ze tegen iran of irak moeten spelen. Dan is niemand daar zijn leven zeker.

On: Israel is elk jaar een gevaarlijke outsider en nu dus ook weer, vorig jaar nog 2x gelijkgespeeld tegen portugal maar hadden ze de kwalificatie vergooid toen ze van letland (dacht ik) verloren hadden. Denk dat ze met bosnie zullen uitmaken wie 2de eindigt.

13 oktober 2014 om 22:59

Kom maar op met Israel. Bosnië speelt voor de Palestijnen en dat zal een extra motivatie zijn. Gebrand om jullie aan te pakken

14 oktober 2014 om 10:15

Je weet wel dat er ook Arabieren in het Israëlisch nationaal elftal spelen hè..?

Jammer maar 1-1 tegen België met de vele blessures is niet slecht. België speelde eerste kwartier zeer goed, daarna vond ik het wel redelijk gelijkwaardig. Maar als België dat niveau kan vasthouden zie ik ze wel als een van de kanshebbers voor het ek.

Aardig elftal van Bosnië, echt zielig dat deze niet in Fifa zit. Dit was de moeilijkste wedstrijd voor ons, mochten we gerust gelijkspelen, maar dat betekent niet dat je hier tevreden mag zijn. Wilmots had gewoon met Origi moeten starten in de punt, als je hem vergelijkt met Lukaku is Lukaku een standbeeld zonder motoriek. Was opnieuw zwaar om te zien dat onze backs niet kunnen voorzetten en er geen enkel gevaar voorkomt uit de stilstaande foto's, want meneertje Wilmots is te lui om daarop te trainen. Volgens hem is dat slechts een fait divers.

We hadden Bosnië al monddood moeten maken in de eerste 20 minuten toen speelden we erg dominant en was Bosnië nergens.
Bosnië komt dan tegen de gang van het spel in op 1-0 en dan zijn we even van slag.
Door een flater van de keeper komen we gelukkig op 1-1 en mogen we blij zijn dat het 1-1 blijft.

Dit België kan pakken beter. Bosnië is op papier onze sterkste tegenstander, dus puntje is mss niet zo verkeerd.

Nu de volgende match thuis winnen van Wales.

13 oktober 2014 om 23:13

Met een wedstrijd minder gespeeld ;-)

13 oktober 2014 om 23:48

Er zijn nog gewoon zat wedstrijden...ik ga er gewoon van uit dat belgie en bosnie eerste en tweede in de groep worden. Na 2 wedstrijden is (flater tegen cyprus thuis en een iets beter resultaat uit bij wales) het bij bosnie een beetje begonnen met draaien. De volgende twee wedstrijden in november gaan gewoon gewonnen worden en dan staat bosnie waar het hoort te staan...verder zie ik geen problemen, belgie en bosnie zijn veruit de beste ploegen in de groep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren