Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Krabbendam onthult ware reden waarom Feyenoord stekker uit Driouech-deal trok

Laatste update:

Martijn Krabbendam heeft in een video-item onthuld waarom Feyenoord zich terugtrok in de onderhandelingen over Couhaib Driouech. Volgens de journalist van Voetbal International wilde Excelsior 'wisselgeld' Leo Sauer niet een halfjaar, maar anderhalf jaar huren van de regerend landskampioen. Die eis vond Feyenoord te gortig, en dus liet het de interesse varen. De ploeg van Arne Slot bleef zo zonder winterse versterking.

Deadline Day in Nederland werd vooral beheerst door de ontwikkelingen rondom Driouech. De talentvolle Excelsior-aanvaller schermde met interesse van Feyenoord én PSV, en leek uiteindelijk naar Eindhoven te verkassen.

Toch speelt Drouech nog altijd in Kralingen, omdat Excelsior geen adequate vervanger wist aan te trekken. Die vervanger vormde juist het hete hangijzer in de onderhandelingen met Feyenoord.

Excelsior wilde Leo Sauer tijdelijk naar de club halen om het gemis van Driouech op te vangen. Dat zag Feyenoord ook wel zitten, maar niet voor de duur die 'het kleine broertje' voorstelde.

"Feyenoord vond het wel oké om die jongen een halfjaar ritme op te laten doen om hem daarna weer terug te laten keren naar De Kuip. Maar Excelsior wilde hem langer dan een halfjaar", vertelt Krabbendam in het video-item.

Om precies te zijn anderhalf jaar, onthult de journalist. "Dat zag Feyenoord niet zitten en daarop is de deal geklapt." Sauer staat er zeer goed op in De Kuip en kan binnenkort een flinke contractverbetering tegemoet zien. "Het zou dan betekenen dat een hele dure, volwaardige speler bij een club gaat spelen die dat eigenlijk niet kan betalen."

Feyenoord zou dan water bij de wijn moeten doen, alleen maar om Driouech binnen te halen. Daarom besloot de Stadionclub te bedanken voor zijn komst. "Op een gegeven moment heeft Feyenoord gezegd: 'Dit is de max'. Het is Driouech hè – een goede speler, maar hij moet ook nog alles bewijzen", aldus Krabbendam.

Feyenoord haalt zo, mede omdat ook Luciano Rodríguez niet binnengehaald kon worden, niet de gewenste vleugelspits binnen. Wel vertrekt Javairô Dilrosun een dezer dagen nog naar Mexico, waar hij voor Club América gaat spelen. De club betaalt naar verluidt zo'n 4,6 miljoen euro voor de buitenspeler, die op een zijspoor was beland in Rotterdam-Zuid. Hij wordt na Oussama Idrissi de tweede Feyenoorder uit het kampioenselftal van 2023 die in de Liga MX gaat spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was voor Sauer prima geweest om anderhalf jaar ervaring op te doen bij Excelsior.
Die jongen is net 18.

Maar goed, hoop dat Feyenoord hem nu wel een serieuze kans geeft.

2 februari 2024 om 12:46

Ja dat was ook al mijn eerste gedachte, ik snap Excelsior ergens ook wel in deze. Alleen als ik het goed begrijp is Feyenoord dus in totaal 1 buitenspeler armer geworden. Dan krijgt Sauer denk ik ook meer speeltijd, en dat kan best gunstig voor hem uitpakken.

2 februari 2024 om 13:10

Op zichzelf was dat goed geweest ja, maar dan zie je met hem, Dilrosun en deze zomer Alireza sowieso al drie vleugelspelers vertrekken zonder er één terug te halen, da's wel erg gortig natuurlijk. Plus dat Sauer met z'n nieuwe contract misschien wel een ton of 8 gaat verdienen tijdens die verhuurperiode die excelsior ook niet volledig gaat betalen.

2 februari 2024 om 13:19

@273618
Dan had je Driouech wel gehad he en voor Alireza kan je in de zomer gewoon een vervanger halen (of Slory schuift door)

2 februari 2024 om 14:50

Vind het idd lastig, bij Excelsior had hij nu “vlieguren” kunnen maken. Aan andere kant 1,5 jaar is ook best lang.

Ik hoop gewoon dat Slot niet eigenwijs blijft en Paixao op rechtsbuiten zet. Dan heb je aan linkerkant Ivanusec en Sauer.

Het was voor Sauer prima geweest om het aankomende halfjaar ervaring op te doen bij Excelsior en misschien we het komende 1,5 jaar.
Echter wat Krabbendam aangeeft gaat Sauer zijn contract zo goed als verlengen (wat ook een eis was bij een eventuele verhuur) maar met deze verlenging zal hij een dusdanig volwassencontract krijgen wat voor Excelsior niet op te hoesten is en Feyenoord dus zelf zal moeten betalen.
Dan zou de komst van Driuoch toch duurder uitpakken als normaal en is het nog maar afwachten of die kan aanhaken bij het niveau van de top van Nederland.

Prima van Feyenoord. Sauer kan een stuk meer leren van de trainingen bij Feyenoord, de speelminuten die hij ongetwijfeld weer krijgt en met name de Youth League. Met de huidige bezetting op de flanken gaat hij echt meer dan genoeg spelen.

2 februari 2024 om 12:58

Zul je echt meer leren op trainingen, sporadische speelminuten en de Youth League in vergelijking met anderhalf jaar eredivisie? Bij Excelsior had hij echt voldoende kunnen leren en nog steeds pas twintig zijn bij terugkeer net waarschijnlijk 55 wedstrijden in de benen bij terugkeer. Mits hij fits was gebleven natuurlijk.

2 februari 2024 om 13:21

Dat denk ik wel, en is ook iets wat andere nieuwkomers bij Feyenoord consequent aangeven. Het niveau op de trainingen zou dusdanig hoog liggen dat men hier meer van leert dan echte speelminuten bij een minder team. Je staat als Sauer dan toch dagelijks tegenover Geertruida en Trauner, die weerstand heb je anders 4x per seizoen.
Er is tevens gewoon een enorm verschil in de kwaliteit van begeleiding van de spelers en dat kan in deze fase ook een flink verschil maken.

Feyenoord gaat de laatste jaren ook anders om met verhuren; we verhuren de spelers me potentie die nog ontwikkelingstijd nodig hebben aan Dordrecht, waar we een grote invloed hebben op de randzaken en personeel hebben rondlopen. Daarnaast verhuren we spelers die het waarschijnlijk niet gaan redden om ze zich in de kijker te laten spelen voor een definitieve transfer. Te Kloese ambieert inmiddels een handelshuis te worden zoals Chelsea en City dat zijn.

Als hij verder van de basis af had gestaan zou het wellicht een optie zijn, maar ik verwacht eigenlijk dit seizoen al zijn definitieve doorbraak in de basis.

Had sauer liever 1,5 jaar bij excelsior gezien. Kan die mooi rijpen, nog beter presteren dan driouech en dan mooi terug komen naar de kuip wanneer die 20 is.

2 februari 2024 om 13:28

Want de speelstijl van Excelsior kan hij zo door kopiëren naar Feyenoord? Van een Feyenoord spits wordt iets anders gevraagd als van een spits bin Excelsior.

WDenk dat men in Nederland aardig in de war raakt van Feyenoord...waar is die tijd gebleven dat er een naam van een speler in de media verscheen en daarna een speler van Feyenoord was? Nu ben je de kampioen van Nederland en er is in de winterse transfer alleen maar 1 speler vertrokken en niets bij gekomen. Je zou bijna denken dat er bij deze club gewoon degelijk beleid gevoerd wordt. Wat natuurlijk weer niet zo interessant is!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren