Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay verklaart ruzies bij Veronica Inside: ‘Moesten ze opeens naar de reclame’

Laatste update:

Hans Kraay junior schuift al jaren aan bij Veronica Inside en kreeg het in dat programma geregeld aan de stok met presentator Wilfred Genee en tafelgenoten Johan Derksen en René van der Gijp. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vertelt de verslaggever annex analist van FOX Sports dat dit geen 'act' was, maar dat hij tegenwoordig met een andere instelling verschijnt in het programma.

Kraay jr. vertelt dat hij zich vaak bewust was van het oordeel van zijn vader, die trainer was bij onder meer Ajax, AZ en Feyenoord, en zich geforceerd wilde bewijzen. “Probeerde ik te laten zien dat ik wel degelijk kennis van zaken had. Zat ik bij Veronica Inside aan tafel, had ik me tot in de puntjes voorbereid om een voetbalinhoudelijke bijdrage te leveren. Allemaal aantekeningen erbij, net als mijn vader vroeger. Maar dan werd ik al snel weer belachelijk gemaakt natuurlijk. Lieten ze me niet uitpraten. Moesten ze opeens naar de reclame.”

Hij benadrukt dat er geen sprake was van een ‘act’. “Als ik boos of geërgerd ben in een uitzending, dan is dat nooit gespeeld. Maar de laatste jaren ben ik wel veel relaxter. 98 procent van het werk dat ik doe, is voor FOX Sports. Als ik naar Johan Derksen, Gijp en Wilfred Genee ga, zie ik dat tegenwoordig als een leuk uitje. De druk, dat overdreven geforceerde gedoe is helemaal weg. Sofie (zijn vrouw, red.) zegt het ook: ‘Je bent nu veel leuker’”, geeft Kraay te kennen. Hij benadrukt dat hij geen Ruud Gullit of Marco van Basten was, maar een ‘bescheiden voetballer’.

“Daarom heb ik me altijd gerealiseerd dat ik er met 'grijs' niet kom. Ik geef altijd mijn mening, probeer er iedere uitzending wat van te maken. En als ik iemand achterbaks vind, of stiekem, dan zeg ik dat. Als ik merk dat Aleksandar Rankovic een mes in zijn rug dreigt te krijgen bij ADO Den Haag, dan neem ik het voor hem op, ja. Daar denk ik niet heel diep over na. Zoiets gebeurt gewoon”, zegt hij. Kraay jr. vertelt dat hij geen ‘remmingen voelt’, ‘zeker niet’ als het inhoudelijk over voetbal gaat.

Voor Kraay is het naar eigen zeggen prettig als voetballers of trainers het gevoel hebben dat ze weten waar hij over praat. “Met iemand als Hakim Ziyech klikte ik altijd heel goed - en dat lijkt me geen jongen die een toneelstukje opvoert met iemand die hij stiekem een pipo vindt. Er zullen vast ook mensen zijn die me een lul vinden. Dat mag. Maar ik ben altijd goed voorbereid, volg alles. Als ik iets over Helmond Sport zeg, wil ik weten hoe de rechtshalf heet, in welk systeem ze spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja zo ook Kraay heeft weinig zelfreflectie.. als je hem als interviewer ziet dan krijg je regelmatig plaatsvervangende schaamte. Het interview met Max laatst, vragen stellen en niet eens na t antwoord luisteren. Ook wilndie heel vaak zijn gelijk halen, van heb ik 2 jaar geleden als enige niet gezegd dat dit een grote werd. kraay was ook diegene die zei dat Dennis Johnsen een hele grote carrriere kreeg. Totaal niet serieus te nemen

7 november 2020 om 08:41

Achja wie waagt zich niet eens aan een voorspelling die later nergens op lijkt te slaan? Ik vind dat 10 keer leuker dan niks zeggen en het dus ook nooit fout hebben. Het is net wat Kraay zelf zegt. Met grijs kom ik er niet.

7 november 2020 om 10:35

@oomanton: eens, wel opvallend dat hij zichzelf een bescheiden voetballer noemt daar waar hij iedereen ondersteboven schopte en koning Rode Kaart was

7 november 2020 om 11:57

Met bescheiden bedoelt hij niet letterlijk bescheiden. Maar meer dat hij niet zo goed was als Gullit en Van Basten.

7 november 2020 om 08:59

Tja, ik heb ooit gezegd dat boetius verder zou komen dan depay. En als je naar hun eerste seizoen kijkt vind ik nog steeds dat boetius toen heel veel potentie toonde. Dat is er niet uitgekomen.
Maar toch kent iedereen op vz me als een echte kenner

7 november 2020 om 09:15

Haha. Ik verwachte veel van Ramselaar. Super blij dat hij naar psv kwam en ik voorspeelde veel goeds.

7 november 2020 om 10:50

Ik zei in 2008 dat Messi wel eens een grote zou kunnen worden.

7 november 2020 om 11:12

Tja het was wel een tijdje wat schwarz maar nu staat ie echt stil in zijn ontwikkeling. En hij staat ook stil op het veld

7 november 2020 om 11:47

Ik dacht dat locadia de nieuwe kluivert zou worden.geen idee waar die nu speelt 😂😅

7 november 2020 om 13:14

Haha maar Locadia begon ook wel echt lekker met een hattrick bij z'n debuut, Dizzhead

7 november 2020 om 10:12

Inderdaad, die voorspellingen zijn niet zo erg, maar elke keer dat gelijk halen als er eens een keertje wel een speler doorbreekt die hij benoemd heeft en er dan uitzending op uitzending op terug komen.
Ik heb hem in 2004 bij het EK in Portugal in het journalisten hotel een paar dagen meegemaakt, is in de omgang een erg in zichzelf gekeerde ijdeltuit en is zeker geen grappenmaker, zodra er een camera of microfoon in de buurt komt dan komt de ijdele clown tevoorschijn.
Richard Krajicek was op dat moment ook in het hotel, die was spontaner dan Kraaij, dat zegt genoeg denk ik.

7 november 2020 om 10:58

Oh heb echt totaal het tegenovergestelde ooit mee mogen maken. Potje voetbal bij de amateurs, hij de coach van een respectabel amateurteam, zelf speelde ik bij FC Bal op t Dak. Liepen in de rust naar de kleedkamers en toevallig kruisde onze paden, volgens mij waren zij net klaar, en toen nam ie toch even de moeite om met een hele grote grijs ons in de rust een peptalk te geven. Fijne gozer

7 november 2020 om 11:38

Tja dat was dan ook 16 jaar geleden. Een persoon kan veranderen.

Ik heb altijd wel sympathie voor Kraay. Komt soms een beetje dommig uit de hoek maar heeft wel degelijk verstand van zaken. Lijkt me een eerlijke en gezellige vent. Prima kerel.

7 november 2020 om 09:11

Inderdaad. Erger me ook vaak aan het gedrag van bv Johan tegenover Hans. Hans heeft veel meer verstand van het spel en heeft goede connecties. Goede vent.

7 november 2020 om 12:09

Verstand van zaken twijfel ik wel eens aan; maar hij heeft zich vaak wel beter ingelezen dan sommige collega's. Ook zegt hij alles in gewone mensentaal. Sommige mensen met zogenaamd verstand zijn niet te volgen. Zeggen met heel veel worden heel erg weinig. Wat hem ook siert is dat hij redelijk objectief is qua clubs. Qua spelers heeft hij er wat meer moeite mee. Wanneer hij een klik heeft met een speler kan die niets fout doen.

7 november 2020 om 12:23

Klopt! Jammer dat die vaak kritiek krijgt terwijl het idd een leuke kerel waarvan je echt ziet dat die passie voor voetbal heeft. Komt ook gewoon heel enthousiast over wat toch gewoon leuk is om te zien

Aan zelfreflectie ontbreekt het hem niet "Ik was geen Gullit of Van Basten", het had weinig gescheeld Hansie.

7 november 2020 om 12:56

En toch was hij ooit echt een groot talent in de jeugd van Feyenoord en AZ (dat in die periode ook een serieuze titelkandidaat was). Hij had alleen de pecht dat hij al op jonge leeftijd twee keer heel zwaar geblesseerd is graakt (gescheurde knieband en dubbele beenbreuk) en daarna altijd met pijn en met maar een fractie van zijn eigenlijke capaciteiten heeft moeten spelen.

De instelling van Kraay is goed, de uitvoering vaak minder. Zijn interviews zijn af en toe erg slecht.

Hans is een prima analist die alles net als Boskamp goed volgt. Verder vind ik Wilfred altijd op de feiten goed en zijn analyse redelijk.

Hansie maakt goeie analyse Gijp ook maar Gijp heeft de feiten zelden scherp. Dan zegt Gijp bijvoorbeeld Bale heeft nooit op rechtsbuiten of 10 gespeeld terwijl hij op het laatst van Spurs tijd daar wel stond en goed deed super zelfs. Interviews van Hans zijn soms tenenkrommend dat wel.

Dat weet dan Hans, Boskamp en Genee wel.
Dereksen is 10 keer niets vind ik een grappig figuur meer niet.

Hansie is een echte liefhebber en altijd eerlijk en oprecht. Maar het is ook een aandachtstrekker en dikwijls een gãªnante vertoning. Helemaal als interviewer, waar hij verschrikkelijk slecht in is. Aan tafel bij VI is hij wel vaak degene die de meest zinnige dingen zegt, al zegt dat ook iets over de rest van de bezetting.

Hij slaat de spijker op zijn kop over de opmerking over zijn vader. Hij wilde veel te graag uit de schaduw van zijn vader komen. Als hij dan weer eens niet zo serieus genomen werd, werd hij heel boos en ging hij raar doen. Het trieste is dat hij dat tot zijn 55e heeft volgehouden.

Hij is gewoon een uitstekende analist. Ben blij dat hij inziet dat hij zich niet meer hoeft te bewijzen. Ik mag graag naar hem luisteren als hij op vrijdag weer eens de keuken kampioen-divisie doet. Hij en Kees Kwakman weten echt alles van de eerste divisie.

Ik ben zelf groot fan van Hans kraay, een van de weinige die wel wat nuttigs over voetbal zegt in het programma. Wil niet zeggen dat ik het altijd eens ben met hem. Vindt het vaak wel jammer dat als hij inhoudelijk over voetbal wilt praten afgekapt wordt. En ach ja soms wilt hij wat te leuk doen, maar dat is natuurlijk ook het format. Heb bij hem ook niet de indruk dat het gespeeld is.

Ik ben het er wel mee eens dat ie op een wat minder felle manier aan tafel zit, wat het inderdaad wat prettiger maakt en leuker om naar te kijken. Maar hij zegt ook 'ik probeer er iedere uitzending wat van te maken'. Dan doe je dus eigenlijk nog steeds wel een soort act. Dat is hetgeen waar ik me bij hem aan irriteer. Als jij in een zaal met journalisten zit voor de presentatie van Gotze, dan hoef je niet per se de lolbroek uit te hangen en 'grappige' vragen over z'n vrouw te gaan stellen. Af en toe kun je het ook gewoon een beetje netjes en normaal houden als dat beter past bij een situatie.

Hans Krast, mag ik graag zien bij Sports Fox. Hans moet niet meer naar voetbal inside gaan, daar wordt je gewoon voor gek verklaard en belachelijk gemaakt, daarom kijk ik niet meer naar voetbal inside en het gaat daar niet alleen over voetbal maar ook over racisme en anndere dergelijke zaken Van mij part gaat voetbal inside van de televisie af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren