Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay hielp Steijn aan inkomende transfer: ‘Zei dat ze hem blind moesten nemen’

Laatste update:

Hans Kraay junior heeft in een interview met Voetbal International uitgebreid gesproken over zijn rol als presentator en verslaggever bij ESPN. Jarenlang was Hansie Hansie de vaste tafelgast bij de mannen van Vandaag Inside, maar die tijd is voorbij.

Kraay heeft geen eigen stijl als interviewer. "Maar in een Hans Kraay jr.-interview moet informatie zitten, een lach óf het moet goed schuren", zo vertelt hij. "Het liefst alle drie. Ik hou er wel van als het schuurt. Maar in de tijd dat we met SBS de rechten van Oranje hadden, schuurde het met bondscoach Louis van Gaal iets té."

Kraay kreeg destijds een vriendelijk doch dringend verzoek van zijn ouders. "Mijn ouders keken altijd met plezier naar me op televisie, maar in die tijd hebben ze me weleens gevraagd of ik het iets rustiger aan kon doen met Louis. Dat hebben ze twee jaar lang wel als vervelend ervaren."

"Dan nam ik me na het advies van mijn ouders echt voor om alleen maar rustige voetbalvragen vragen te stellen. Maar als Louis dan na de eerste vraag weer boos werd, dacht ik weer: we klappen er weer vol op."

Koeman
De huidige bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman, kijkt wekelijks naar het schakelprogramma van de Keuken Kampioen Divisie, waar Kraay de vaste analist is. Hansie Hansie weet dat 'zijn' programma veel 'beroemde kijkers' trekt.

"Koeman kijkt elke week met hyperventilatie", zo weet hij. "Zijn zoon staat natuurlijk op doel bij Telstar. Dus elke keer als er geschakeld wordt, is hij bang voor een tegendoelpunt. Hij vertelde dat hij zenuwachtiger is voor zijn zoon dan tijdens Nederland - West-Duitsland (halve finale EK '88, red.)."

Hans Kraay is dusdanig op de hoogte van de verrichtingen in de Keuken Kampioen Divisie, dat er soms een beroep wordt gedaan op zijn kennis. "Hugo Borst belde me anderhalf jaar terug met de vraag of er niet een goede rechtsback voor Sparta in de KKD speelde."

"Ik had Shurandy Sambo bij PSV zien spelen en zei dat ze hem blind moesten nemen. Hugo praatte met Maurice Steijn, hij werd gehaald en het werd een fantastisch seizoen. Steijn luistert dus ook weleens naar me... Nu ik het zo zeg, moet ik daar eigenlijk factuurtjes voor gaan sturen. Nee, hoor, dat is vrijblijvend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Hans echt een goude gozer. Hij kans soms een beetje irritant zijn maar hij heeft wel vaak vermakelijke interviews.

18 januari 2024 om 20:12

Ik waardeer hem ook wel. Zag echt misschien een paar keer per jaar hem in zo'n praatprogramma zitten en vond het kansloos dat hij altijd in de zeik werd genomen terwijl hij de enige was die met grote regelmaat terecht het potentieel in spelers zag.

19 januari 2024 om 06:46

Goud is misschien wat overdreven ;p, maar ik heb geen hekel aan hem.

En alle gekheid op een stok, vind ik ook dat zijn analyses aan menig voetbaltafel echt wel hout snijden, in tegenstelling tot die van veel van zijn collega analisten. Probleem is, dat hij dan wordt weg gelachen en dat hij dan niet echt serieus wordt genomen EN dat hij dan automatisch in de clown rol gaat, wat het alleen maar erger maakt. Hij zou best wel wat Perez flavour mogen hebben op dat moment. Die ouweh**rt maar wat, maar gaat vervolgens heel scherp en arrogant lopen doen waardoor hij tafelgenoten overbluft.

Hans heeft wel vaker pareltjes genoemd in de eerste divisie, die later uitgroeieden tot toppers.

18 januari 2024 om 18:49

Als clubs als heerenveen en utrecht naar Hans zouden luisteren zouden ze gouden zaken kunnen doen. Ik vind Hans irritant maar hij heeft volgens mij 99 van de honderd keer gelijk als het om kkd spelers gaat. Niet dat het allemaal toppers worden maar subtop eredivisie minimaal.

18 januari 2024 om 19:04

Begon Hansie ook niet als eerste over Mickey vd Ven?

18 januari 2024 om 19:35

Van de laatste jaren weet ik Touba, vd Ven, Sambo, Veerman, Dat zijn spelers waar iedere subtop loeg beter van zou worden.

18 januari 2024 om 19:41

Zo riep hij aan de andere kant ook heel lang dat die Johnsen van Ajax (een Noor geloof ik) de beste buitenspeler is die we hadden en dat hij voor 50 miljoen zou vertrekken, dus hij zit er ook wel eens flink naast. Ik kijk voor de rest geen KKD, maar een Schuurs, Frenkie, vd ven, etc. eruit pikken kan iedereen wel. Hoeveel 17/18-jarige blinken dan al uit op dat niveau?

18 januari 2024 om 19:07

Klopt absoluut. Zo'n van dr Ven riep hij ook al jaren. Zelfs topploegen in de eredivisie zouden van zijn kennis gebruik kunnen maken. Hij ziet t qua talent in de kkd echt heel vaak fantastisch

Als interviewer is Hans niet van een heel hoog niveau, maar zijn KKD analyses tijdens het schakelprogramma zijn wel echt van topkwaliteit.
Logisch ook als je er elke week uren naar moet kijken, maar het verbaasd me vaak hoeveel hij van de meeste spelers weet en van elke speler precies weet wat de sterke en zwakke punten zijn

18 januari 2024 om 18:55

Toch peuzelt hij meer waardevolle informatie uit zijn ‘interviews van niet heel hoog niveau’ dan menig gerenomeerd journalist. Blij dat hij zich ook niet meer laat misbruiken bij VI, sindsdien wordt hij ook een stuk serieuzer genomen aan tafels.

Voor mij veruit de meest vermakelijke interviewer op de Nederlandse velden.

18 januari 2024 om 19:06

Met je eens! Hij zou zich ook niet meer moeten laten gebruiken voor die Funniest video’s programma’s. Dat zou ook nog schelen.

18 januari 2024 om 20:17

Ik vind Hans als interviewer juist wel van een hoog niveau. Juist doordat hij wars is van alle standaard regeltjes als journalist en veel menselijker overkomt dan veel andere journalisten. Ik herinner me nog dat stukje met Bas Kuipers, menig interviewer zou gewoon gaan interviewen, maar Hans ziet dat er iets is, neemt die jongen apart, vraagt vervolgens of ie het interview nog wil doen en krijgt zo een heel goed interview. Niet op voetbaltechnisch gebied, maar wel op menselijk gebied, waarbij je meteen gevoel kreeg bij de persoon Bas Kuipers. En wees eerlijk, hoeveel interviews bij voetballers maken je nou echt wijzer op voetbalgebied?

18 januari 2024 om 20:59

Helemaal mee eens. In plaats van een mediatraining interview, krijgt Hans - op wat voor manier dan ook - er altijd wat anders uit. Dat is een geweldige eigenschap als interviewer.

Ergens mag ik Hans wel, volgens mij is het gewoon een fijne vent om onder het genot van een biertje mee over voetbal te praten. Zijn vader vond ik als analist in zijn presentatie gortdroog, maar wel inhoudelijk sterk. Hansie zal het grappige en schurende wel van zijn moeder hebben dan.

Dit is toch echt wel de allerslechtste betaalde journalist en het schoolvoorbeeld van hoe wit privilege werkt.

18 januari 2024 om 20:12

Haha idd, fijn dat het bestaat dan!

Hans is gewoon een goede interviewer. Eentje die je in andere landen niet makkelijk kunt tegenkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren