Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KPMG rondt onderzoek naar Mislintat af: Ajax deelt heldere conclusies

Laatste update:

KPMG heeft het onafhankelijke onderzoek naar de rol en de belangen van de vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij specifieke transacties gedurende de periode waarin hij bij Ajax in dienst was afgerond. Uit het onderzoek van de forensisch accountant blijkt dat er ‘geen grond voor aansprakelijkheidsstelling is’. Wél roept de handelswijze van Mislintat ‘vragen op’, zo luidt de conclusie die door Ajax gedeeld wordt.

Ajax organiseert op 21 mei een Buitengewone Algemene Vergadering Aandeelhouders. Tijdens deze BAVA worden het voorgenomen ontslag van Algemeen Directeur Alex Kroes en de resultaten van het KPMG-onderzoek besproken.

In de volledige agenda die wordt gedeeld zijn de resultaten van het onderzoek al terug te lezen. Duidelijk wordt dat Mislintat niet vervolgd kan worden vanwege belangenverstrengelingen.

"De lastminutewijziging van agent door Sosa is aanleiding geweest voor nader onderzoek naar diens transfer. Daarbij zijn op basis van de beschikbare informatie geen onregelmatigheden vastgesteld" , zo valt er onder meer te lezen.

"Het onderzoek van de overige transfers in de Transferperiode heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat met AKA Global. Ook ten aanzien van andere partijen is belangenverstrengeling op basis van de beschikbare informatie niet vastgesteld."

“De werkwijze van Mislintat roept weliswaar vragen op, maar er is geen grond voor aansprakelijkheidsstelling. Inmiddels is een protocol belangenverstrengeling opgesteld, waarin handvatten zijn opgenomen voor de beoordeling van mogelijke belangenverstrengeling bij de leden van de directie en de RvC.”

“Ook is binnen de RvC een Integriteitscommissie ingesteld. Van de mogelijkheid om boetes te vorderen wegens mogelijke schending van de arbeidsovereenkomst is na ampele overweging besloten af te zien", zo luidt de conclusie van het rapport.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan ook nog een schadevergoeding van Mislintat straks. Kan er ook nog wel bij 😂😂

8 april 2024 om 17:01

Zie Mislintat wel een claim indienen voor die uitspraken van Kroes, zou niet meer dan terecht zijn.

8 april 2024 om 17:06

Kroes deed die uitspraak toen hij nog niet officieel in dienst was van ajax dus ik weet niet of een claim stand zou houden.

8 april 2024 om 17:37

Kroes heeft wel nog wat aandelen waar die vanaf moet, die kan die vast verkopen om Mislintat te betalen

8 april 2024 om 17:54

@wizardnl dan kan het sowieso nog laster/smaad zijn.

8 april 2024 om 18:20

Dan is het laster/smaad van Kroes en niet van Ajax aangezien hij toen nog niet in dienst was.

8 april 2024 om 17:03

die krijgt gewoon de loop van zn contract zn salaris betaald, is genoeg schadevergoeding lijkt me...steijn ook overigens.
Maar dat is peanuts vergeleken met de kapitaalvernietiging van de aangekochte spelers in de vorm van verlies wat je op bijna alle jongens gaat maken. dat zijn tientallen miljoenen.

8 april 2024 om 19:04

Helaas werkt het niet zo natuurlijk. Als je onterecht ontslagen wordt, waar hij het hier op zou kunnen gooien, dan kan je een aardige schadeclaim eisen.

8 april 2024 om 19:08

hij is ontslagen vanwege een verstoorde werksfeer en werkrelatie, niet belangenverstrengeling cq corruptie. Dus dat ontslag zal altijd overeind blijven

8 april 2024 om 17:05

yep

Dat rapport had dus Jan en alleman kunnen schrijven. Je moet onderzoeken welke banden Mislintat had en welke banden makelaars hadden van de aangetrokken spelers. Als daar telkens een connectie te ontdekken valt, dan moet je proberen te geldstromen te achterhalen.

8 april 2024 om 17:19

@4fredondo, je bedoelt zoals ze bij de transfer van Sosa hebben gedaan?
Het is gewoon jammer voor de Ajacieden, de messias pleegt een misdrijf en de zondebok blijkt niet de zondebok.

Tjah, wat moeten ze nu?

8 april 2024 om 17:34

Misdrijf of niet, daar zijn voldoende specialisten het niet met je over eens overigens, er zijn inmiddels voldoende juristen die echt korte metten met het ontslag maken. Dat zou juridisch echt geen standhouden.

Inmiddels heeft Ajax Kroes gevraagd om '' de eer aan zichzelf te houden, in het belang van de club''. Haha. Schaamteloos. Lees: we hebben juridisch geen poot om op te staan, maar we willen toch echt niet met je werken. Zou je willen wieberen? Alsjeblieft?

Kansloos zooitje. Natuurlijk heeft Kroes dit geweigerd. Die vergadering waar het ontslag en dit rapport wordt besproken is trouwens pas op 21 mei. Want, hey, we hebben geen haast. Het gaat wel goed zo. We hebben sportief en bestuurlijk een uitstekend seizoen, het kan wel wachten. Lachwekkend zooitje bovenin de club.

8 april 2024 om 17:55

Zo is het. Feitelijk: het hele zaakje stinkt, maar het is dusdanig schimmig gemaakt dat niemand het goed kan bewijzen.

8 april 2024 om 18:06

Dit zijn doorgaans inderdaad flut onderzoeken. Staat letterlijk in de tekst: obv de beschikbare informatie. Als door een instantie of persoon niet de relevante informatie aangeleverd wordt, dan kijken ze ook niet verder. Die schimmige makelaars die eigen belangen hebben laten echt niet het achterste van hun tong zien. Net als Mislintat zelf.

Heb vaak genoeg rapporten gelezen van KPMG. Als er bij een belangrijk onderwerp informatie ontbrak staat er letterlijk, niet beschikbaar voor deadline. Terwijl in sommige gevallen de informatie wel degelijk te vinden was maar niet tijdig werd aangeleverd.

Dit rapport zegt mij helemaal niets.

8 april 2024 om 18:24

BurdyM, zo gaat het overal hoor. Zo'n onafhankelijk onderzoek wordt van tevoren al een kant op gestuurd. Er is namelijk iemand die betaalt. Overigens zag ik deze al aankomen, zeker toen ik zag dat de overstap van Sosa de reden was van het onderzoek. Het lijkt mij soms heel simpel te verklaren. Club benadert speler, speler wil graag komen, maar zaakwaarnemer vraagt een som die club niet wil betalen. Dan is de optie dat de speler niet naar de club gaat, maar een speler die graag wil kan ook zijn zaakwaarnemer ontslaan en een nieuwe nemen, die een lager bedrag wil hebben. Zo is de transfer van de Ligt naar Barcelona toen afgeketst omdat Raiola zoveel geld vroeg, toen ging uiteindelijk naar Juventus en kreeg Raiola 8 miljoen in zijn zak gestopt.

8 april 2024 om 19:27

je moet zo'n BAVA 42 dagen van te voren uitschrijven, kon dus niet eerder, helaas

8 april 2024 om 18:21

Wel grappig mislintat die door iedereen voor van alles de schuld krijgt en die blijkbaar weg is gestuurd op badis van sentiment. Terwijl hier hele meutes Kroes zitten te verdedigen die daawerkelijk een strafbaar feit heeft gepleegd. De absolute domheid ten top.

8 april 2024 om 18:42

Domheid nogwel? Wat hooghartig om mensen zo te noemen. Maar goed jij zult wel de voetbalzone professor zijn. Maar goed, feit is dat voor iedere speler veel te veel miljoenen is betaald en dat stinkt naar oplichting.

8 april 2024 om 19:08

Nee, hij is niet weg gestuurd op basis van sentiment. Hij heeft in één transferwindow 12 spelers gekocht die zelfs bij KKD clubs niet op de tribune mogen zitten. De enige aankoop die nog een beetje logisch is, is Ramaj. Dat is gewoon een prima keeper. Maar de rest van de aankopen onder Mislintat zijn gewoon miskopen. Spelers die totaal niet bij Ajax passen. Dat alleen is al reden voor ontslag. Tel daarbij op dat hij teveel onrust heeft gebracht door te gaan bakkeleien met Steijn, totaal solitair te werk te gaan... dat is waarom Mislintat ontslagen is.

8 april 2024 om 22:04

@Ravel ja heel betrouwbaar dit rapport van KPMG. Wie heeft dit rapport betaald? Wie is de informatie bron van dit rapport. Zijn er mensen onder ede gehoord? De domheid ligt toch echt bij jouw.

😂😂 wat zullen ze balen.

Achteraf mag je Mislintat op de blote knieën gaan danken als hij hier geen werk van gaat maken. Rvc/directie heeft de club eigenhandig naar de afgrond gebracht aangezien zij hebben getekend bij elke transfer.

8 april 2024 om 17:01

Waar zou Mislintat werk van moeten maken?

8 april 2024 om 17:08

De man is landelijk door het slijk gehaald en neergezet als charlatan en meesteroplichter dat is gewoon smaad. Dat begon allemaal omdat Ajax openlijk en onterecht twijfelde aan z'n integriteit, hij heeft de Ajax leiding oprecht bij de ballen op dit moment.

8 april 2024 om 17:20

Heeft Ajax hem letterlijk een charlatan genoemd of andere beschuldigingen aan zijn adres gedaan?

Dat er getwijfeld werd aan zijn integriteit is niet zo vreemd toch? Er was een schijn van belangenverstrengeling.

Ik zou niet weten op wat voor manier Ajax smaad heeft gepleegd.

8 april 2024 om 17:26

Nee hoor, zijn resultaten op technisch gebied tonen aan dat hij niet goed heeft gefunctioneerd. Genoeg redenen om van hem af te komen. Ook werd hij ontslagen nadat Ajax in eigen stadion werd afgedroogd door Feyenoord en het duel gestaakt werd.

Vooral de media haalde hem door het slijk, Ajax heeft een onderzoek ingesteld meer niet. Dus snap je opmerking niet zo goed.

8 april 2024 om 17:33

Ajax heeft zelf nooit iets negatiefs over hem naar buiten gebracht, hij is ontslagen op grond van de sportieve prestaties en daarover is alleen een standaard persbericht naar buiten gebracht wat je altijd hebt bij dit soort situaties.

Ajax heeft zelfs het onderzoek initieel niet zelf naar buiten gebracht. Dat kwam aan het licht door een paar journalisten van de NOS, en vervolgens werd dat stuk enorm opgeblazen op andere media overgenomen. Ik geloof niet dat hij daar iets mee kan, dan zou hij aan moeten tonen dat het onderzoeken van zijn handelen op zich al laster was en dat lijkt me nogal ver gezocht.

De hele soap er omheen is opgeblazen door de media en een aantal invloedrijke fans zoals Swart of mensen die toen nog niet in dienst waren zoals Kroes. Hij kan hooguit richting die individuen iets doen, alleen zegt het onderzoek zelf al dat zijn handelen ook vraagtekens op roept.

8 april 2024 om 17:57

Moet Overmars er ook nog werk van gaan maken; op een bepaalde manier weg gezet door alles en iedereen en achteraf valt het (wat aangiften betreft) allemaal wel mee...

8 april 2024 om 17:07

Hopelijk is dat laatste wat je zegt nu ook duidelijk voor de rest van de fans die nog dachten dat RVC iets goeds heeft gedaan. Dat smerige clubje is verantwoordelijk voor de puinhoop die nu gaande is. Als er ook maar 1 persoon van dat groepje nog steeds in functie is bij de start van volgend seizoen wens ik ze veel succes, maar haak ik af.

8 april 2024 om 17:14

Echt ongelofelijk wat ze vanuit de RvC hebben geprobeerd hiermee haha, z'n naam staat oprecht onder geen enkele transfer.

8 april 2024 om 17:29

Zijn naam heeft hij zelf aan de transfers gegeven.

In interview geeft hij toe dat hij de verantwoordelijke is voor alle transfers en niemand anders, Hoe wil je de handtekening hebben?

Daarnaast staat zijn naam er wel onder. Bij elke transfer twee statutaire directeuren ondertekenen. Dus naast sportief directeur (mislintat) tekent ook nog de financiele directeur,

8 april 2024 om 17:38

Grote woorden voor een tijgerbrood. Je gaat echt niet afhaken als supporter wanneer niet iedereen eruit wordt gegooid. Stap dan nu uit. Wat die RVC van Ajax doet is mij echter ook niet helemaal duidelijk. Ik denk koffie drinken met Sjaak Swart en klagen over de KNVB en UEFA.

8 april 2024 om 17:49

Uiteindelijk heeft Mislintat alle transfers toch gedaan en niet de RVC.

De direct betrokken RVC leden rond de aanstelling van Mislintat (en Kroes overigens) zijn al weg. De overige RVC leden moeten vooral weg omdat de Telegraaf dat wil. Schlick zit daar bijvoorbeeld vooral voor het commerciele beleid, waarom zij weg zou moeten is mij een raadsel maar het klinkt leuk richting een deel van de fans.

Kan hij ook weer terugkomen. Heeft toch goed werk verricht meet de verkoop van Bassey, Damary en de aankoop van Ramaj

8 april 2024 om 17:18

Zullen we de rest van de aankopen ook even opnoemen dan in plaats van alleen Ramaj? Hahahaha. Lekker selectief dit.

8 april 2024 om 17:56

Je snapt toch wel dat hij sarcastisch is

8 april 2024 om 18:02

Ramaj is ook gewoon een onvoldoende. Hoe vaak heeft hij de 0 gehouden? Hooguit eenmaal. Het is zijn primaire taak om de verdediging te leiden en doelkansen te voorkomen.

Naar verluidt een van de oorzaken dat er zoveel onvrede over Kroes was vanuit de RVC. Kroes bleek het een flutrapport te vinden en wilde het niet ondertekenen en publiekelijk steunen.

8 april 2024 om 22:06

Ja flutrapport is de enige juiste benaming. KPMG in de rol van WC Eend.

Haha nou die kan je dus ook nog een pak geld overmaken. Na alles was dit ook nog wel te verwachten. Wat een puinhoop.

Ah, 'het roept vragen op'. Veel helderder wordt een conclusie niet hahaha

8 april 2024 om 17:11

Classic consultancy conclusie. Alleen de aanbeveling om KPMG in te huren voor een vervolgonderzoek ontbreekt nog

8 april 2024 om 17:34

a € 225 per uur per consultant

8 april 2024 om 23:53

Koopje

Dit wist iedere supporter al een tijdje. Blij dat het officieel is. Typisch dat ze het ook alleen op de website zetten en niet naar buiten communiceren.

De uitslag zal niemand verbazen. Volgens mij heb ik namelijk al meerdere keren via de geruchten gehoord dat Alex Kroes zich totaal niet kan vinden in datgene dat uit het rapport komt. En wat Kroes van Mislintat vindt is ook al om bekend.
Ik krijg hier echt het gevoel dat men niet het achterste van de tong wil laten zien. Dat Mosman bij KPMG gewerkt heeft spreekt daarbij niet in het voordeel.

8 april 2024 om 17:21

KPMG houdt echt geen rekening met die politiek hoor. Die hebben hun eigen eer en integriteit hoog te houden.

Dat de uitkomst niet bevalt, wil niet zeggen dat het een flutrapport is.

8 april 2024 om 18:10

Geloof me, ik ben bekend met de boekenonderzoeken van KPMG. Ze onderzoeken wat er is en niet wat er niet is. Oftewel als er informatie wordt achtergehouden nemen ze dat niet mee in hun onderzoek ipv deze informatie proberen te achterhalen en alsnog te beoordelen.

8 april 2024 om 18:22

Ik vraag mij alleen af in hoeverre er ook echt naar de rol van de RvC gekeken is. Mijn gevoel zegt dat dit in onderling overleg zo veel mogelijk buiten beschouwing is gelaten

8 april 2024 om 22:14

@Sta plaats, wat een grap dat geloof je toch hopelijk niet zelf? Wie betaald dit rapport? Wie is de enige informatiebron? Zijn er mensen onder ede gehoord, nee, mag KPMG niet. Waar heeft Mosman gewerkt? Ik heb al regelmatig met consultants van de grote kantoren moeten werken. Sterk nog ik ken er een aantal persoonlijk. Zij bevestigden dat regel 1 is: luister na waar de direktie heen wil en zorg dat jouw eindconclusie daar op aansluit. Direktie blij, want hun beleid wordt gedragen door een flutrapport.

8 april 2024 om 17:55

Dat geloof ik niet, een bedrijf als KPMG gaat niet zijn handen branden aan een relatief kleine onderneming als Ajax, daarvoor is het afbreuk risico voor KPMG te groot als ze iets niet goed doen.

8 april 2024 om 18:15

Zie mijn opmerking hierboven. Ze branden ook geen vingers want ze hebben onderzocht wat er was. Dus de conclusies zijn feitelijk juist. Maar ze gaan niet op zoek naar missende informatie of bijvoorbeeld valsheid in geschrifte. Daar schieten zij niet tekort in dat is hun opdracht.

Ajax had beter een soort Hoffman bedrijfsrecherche kunnen inschakelen, die hadden wellicht wel wat gevonden want die zoeken verder. Maar dan hadden wellicht ook wat belastende gevonden over een of meerdere RVC leden en dat wilden ze natuurlijk niet

8 april 2024 om 18:33

Ik denk dat ze echt wel op zoek zijn gegaan naar zo veel mogelijk ontbrekende informatie. KPMG kan dezelfde informatie boven water halen als Hoffman hun forensische tak doet veelal het zelfde werk, en net als bij Hoffman is hun reputatie hun belangrijkste asset.

Daarom geloof ik ook niet dat ze hier, half werk zouden leveren, daarvoor is Ajax als klant veel te klein om iets van die reputatie op het spel te zetten

8 april 2024 om 22:17

KPMG haalt alle informatie boven water die er maar te krijgen, enige beperking is dat er maar 1 informatiebron is en dat is Ajax.

Dit kan gevolgen hebben als Mislintat van mening is dat zijn goede naam is aangetast en een vergoeding eist van Ajax wegens smaad.

8 april 2024 om 17:34

Ajax heeft toch alleen maar een onderzoek naar hem ingesteld? Dat hij werd ontslagen was niet vanwege deze reden. Zijn spelers bakte er niks van en hij lag op ramkoers met Steijn en sommige spelers, notabene toen hij geschorst was.

Dit is het? Een rapport van 3 kantjes. Dit onderzoekje is toch in een middagje klaar? Wat een heisa om niets.

8 april 2024 om 18:03

Onderzoek doen is meer dan het opschrijven van de conclusies. Dit lag natuurlijk allemaal vrij gevoelig dus ze zullen al die transfers ingedoken zijn. Nog steeds meer dan het partijprogramma van de PVV trouwens bij de verkiezingen een paar jaar geleden.

8 april 2024 om 19:34

En weer veel minder dik dan de bijbel. Zo, nu jij weer..

8 april 2024 om 22:19

Ja het is dikker dan het partijprogramma van de PVV, dus dan is het een goed rapport. Mosman zal je helemaal gelijk geven...

Gewoon incompetentie van Mislintat simpel. Dacht alles via data te doen maar vergat andere dingen erbij. Ergste is dat er na 4-5 aankopen niet al vraagtekens waren bij de RVC maar lieten hem gewoon zijn volledige gang gaan. Mislintat de schuld geven is makkelijk maar als RVC zijnde hadden zij een controlerende rol. En dat hebben ze verschrikkelijk gedaan.

8 april 2024 om 17:15

Goed lezen: hij heeft niks verkeerd gedaan. Dat je kunt twisten over zijn aankopen is daar aan toe. Maar heeft in alles correct gehandeld. Dus al die Mislintat beschuldigen zijn op niks gebaseerd. Wil je bi Ajax de veroorzakers van de teloorgang proberen te vinden? Die zitten iedere thuiswedstrijd op het ereterras. Nog steeds. Onder de naam RVC.

8 april 2024 om 17:32

Goed lezen? Denk dat je dat beter zelf kan doen. Ik zeg hier helemaal niks over dat Mislintat illegale dingen heeft gedaan. Ik zeg dat hij dus incompetent was als dit het resultaat was. En geef ik duidelijk aan dat de RVC dus hun taak verschrikkelijk heeft gedaan met het controleren van het beleid dus.

9 april 2024 om 00:54

Als ik incompetentie lees i.c.m. rapport uitkomsten, dan ga ik uit van de vraagstelling in het rapport. Kon het door de beugel of niet. Dat hij in zijn correcte handelen niet de juiste spelers heeft gehaald, staat buiten kijf. En nogmaals, de RVC zou al lang weg moeten zijn. Daarnaast, in vervolg op de lezing en uitleg van de Rvc; deze wordt sterk betwist door de directeur van de VEB. Naast de RVC krijgt vooral financieel directeur Lenderink er van langs. We kijken nu al belangstellend uit naar de BAVA van 21 mei a.s. Dan is het een van tweeën: Ajax gaat door met de huidige RVC de afgrond in, of we worden daar van verlost en Kroes komt terug, in misschien een andere functie. B.v. TD. Maar dat is van mijn kant koffiedik kijken.

Deze conclusie kon je wel zien aankomen, ff tijd gekocht voor de bühne en nu op de blaren zitten. Kan de bijzondere ALV niet worden uitgezonden? Wordt een kijkcijfer kanon.

Hadden ze dan nou echt een andere uitslag verwacht? Gewoon weer eens compleet falen van het geweldige bestuur van Ajax.

Ik heb nog steeds tig vragen, waarom is voor iedere transfer overbetaald alleen al.

8 april 2024 om 17:23

Omdat Ajax al heel lange tijd een one man show is. Eerst werd die alleen gerund door Overmars (die zakelijk wel capabel is, maar op andere vlakken wat minder). Toen hij vertrok stortte het kaartenhuis in elkaar, omdat er in het bestuur geen enkele visie is. Het waren Ten Hag en Overmars die van Ajax een succes maakten. Maar dat succes lag nergens verankerd.

Toen zij weggingen werd het een paradijs voor mannetjes met grote praatjes zoals Mislintat. Hij kreeg direct een vrijbrief, omdat verder niemand echt verstand van zaken heeft en niet te moeilijk wilde doen.

Zo komt het in ieder geval op mij over. Een hoop bobo's zonder verstand die vooral betrokken willen zijn bij t runnen van een club zonder verantwoording te dragen.

8 april 2024 om 18:06

"Op andere vlakken wat minder" haha. Op zich had Van der Sar ook wel een rol in de driehoek met Overmars en Ten Hag in de hoogtijdagen. Maar een kaartenhuis is het wel gebleken ja. Wauw. Mbt de one man show, dat vind ik dus zo lijp. Hoe kan 1 persoon zo veel schade aanrichten zonder controle en zonder samenwerking met de coach en het bestuur? Absurd mismanagement dat de voedingsbodem was voor zo'n enorme faal als met Mislintat (en Steijn).

8 april 2024 om 18:10

Feye88 eens met je strekking hoor, achteraf was het ook riskant om zo afhankelijk van één man te zijn. Haha op andere vlakken wat minder, wat zeg je dat elegant man. 😂 Maar je slaat echt de spijker op z'n kop man.

8 april 2024 om 18:34

Dat is nogal subjectief... en notabene de speler/transfer waar de grootste heisa over gemaakt werd, blijkt nu een soort van schot in de roos. Ja transfers vielen/vallen tegen en ja er wordt naar van alles gezocht om de schuld in de schoenen van Mislintat te schuiven. Maar dat er teveel betaald is voor spelers gaat natuurlijk nooit feitelijk vastgesteld worden.

Gaan de mensen die hem al maanden door het slijk halen en hem constant uitmaken voor alles wat klinkt als crimineel nu ook hun excuses aanbieden? Of gaan we zoals altijd doen alsof er niets aan de hand was en de roeptoeters weer lekker met hun gedrag weg laten komen?

8 april 2024 om 17:25

Tuurlijk niet, blijft een oplichter dus crimineel gedrag. Voor één speler over betalen kan gebeuren, maar voor iedere speler dat is gewoon buitensporig crimineel. Dusja charlatan, en hoe je die man wilt noemen is terecht.

8 april 2024 om 17:38

Mooi dit. Onderbuik bepaalt de waarheid, feiten zijn secundair.

8 april 2024 om 18:09

Dat vind ik ook mooi, wat nog mooier is en feitelijk is dat voor iedere speler veel te veel is overbetaald. Wat ik al eerder aangaf, met één speler zo als Sulejmani jaren geleden onder Van Basten kan gebeuren. Maar voor meer dan 11 of 12 spelers, dat vindt jij dus normaal, legitiem en transparant? Wellicht omdat je 0 binding met Ajax hebt, maar dit is je reinste oprichting. Maar uiteraard heb jij net als een ieder recht op je mening.

8 april 2024 om 18:10

Nou charlatan is wel van toepassing op wat Mislintat bij Ajax heeft gedaan. Hij was niet de enige, Steijn, de rvc, het gebrek aan een directeur, en de erfenis van Hamstelaar hielpen ook allemaal niet mee. Maar de manier waarop Mislintat puur inhoudelijk en bestuurlijk de transferzomer bij Ajax heeft aangepakt, is voor mij wel de term "charlatan" waardig. Op basis van data spelers kopen voor een systeem dat Ajax niet speelt, geen rechtsbuiten kopen, geen ervaring kopen, in meerdere gevallen meer dan de marktwaarde betalen, de verkeerde trainer aanstellen, ruzie krijgen en niet communiceren met die trainer. Dat is allemaal echt schandalig, zo slecht je werk doen zou strafbaar moeten zijn. Alleen het verkopen deed hij wel goed.

8 april 2024 om 18:21

Mag Man united dan ook nog bij Ajax aankloppen voor Anthony? Voor bijna elke speler wereldwijd word overbetaald.

8 april 2024 om 18:31

Dat is dus gewoon onzin. Dat valt feitelijk niet vast te stellen omdat transferprijzen geen objectieve wetenschap zijn. Jij vindt dat achteraf. Maar dan kan je van elke TD een lijstje maken.

Voor de meeste van die spelers valt er trouwens nog wel een casus te maken dat het bedrag meevalt. Forbs zal jij ook wel veel te duur vinden maar dat wilde West Ham er ook voor neertellen. Van iemand als Sosa vond half VZ het hier nog een koopje voor zijn komst. Idem bij Tahirovic.

8 april 2024 om 18:31

Als Ajax aanklopt voor een speler zal altijd meer dan de marktwaarde worden gevraagd, zeker na de recente miljoenenverkopen. Wat Lierse zegt klopt dus een heel stuk beter, maar het is makkelijk om een zondebok aan te wijzen. Schandalig om hem daarnaast ook nog te betichten van oplichting.

8 april 2024 om 18:33

@Leidsehood, zijn transferwerk was een ramp. Dat riep ik al in juli, dat kon iedereen die een beetje nadacht toen bedenken en als je nu wat objectief bent dan moet je tot die conclusie komen. De voorbeelden zijn legio. Enorm zwakke selectiesamenstelling. Zowel qua leidersfiguren als positiebezetting.

Echter ben je dan nog geen oplichter natuurlijk. Hij heeft zijn werk slecht gedaan, maar bewust? Lijkt me echt belachelijk om dat te stellen. Gewoon een gebrek aan talent.

Moesten we hier zo lang op wachten? Wat denk je? Dat Bor. Dortmund met een charlatan in zee gaat? Nee hoor. Hebben zich grondig in de zaak verdiept, en wat al direct deed blijken: Mislintat heeft gewoon correct gehandeld. Je kunt twijfelen aan zijn aankopen, maar ook aan de spelers met het blije Ajax-DNA. En dan kun je dit seizoen voor de kiezen krijgen. En daar passen Steijn, Van 't Schip, de Australiã«r, Maduro en de IPad bewaker naadloos bij. Nu nog redelijk hoog in de lange middenmoot, maar mocht Brobbey het zat zijn, dan volgend jaar concurreren met andere degradatiekandidaten. Gewoon accepteren in Amsterdam. Eind mei komen ze bij elkaar. Is ook helemaal geen haast bij. Waarom snel als het langzaam kan? Niks aan het handje....

In dit artikel mist wel een belangrijk detail. Namelijk dat het onderzoek is gebaseerd op openbare informatie en informatie die door de betrokkene zelf is aangeleverd. Ja, dan is de uitkomst niet heel verassend. Schijnprocedure afgerond en weer verder.

8 april 2024 om 17:22

Dat staat overal in de conclusies hoor. 'Op basis van de beschikbare informatie'. Ik neem dan aan dat Ajax alle zakelijke mails heeft overhandigd. Mochten ze het niet vertrouwen dan kunnen ze het via het strafrecht proberen, maar dit boek is wel gesloten.

Conclusies zijn opnieuw dat de RvC hopeloos gefaald heeft.

Ik denk niet dat hij het erbij laat zitten. Dat zal wel een rechtzaak worden tegen Ajax en hij heeft nog gelijk ook.

Nu maak ik mij nog meer zorgen om de besluitvorming rondom een transfer als Avila. Als hij aan die 16miljoen voor een extreem matige rechtsback van Royal Antwerp niet wat extra zakcentjes heeft verdient.. waar is die prijs dan in hemelsnaam op gebaseerd?

8 april 2024 om 18:13

Gewoon puur slecht onderhandelen, dwaze ideeën van Mislintat op basis van data over de kwaliteiten van zo'n Avila, gebrek aan een directeur, en slechte controle door de rvc die geen voetbalverstand had en geen grip op Mislintat

8 april 2024 om 19:00

Waar was de absurde prijs van Antony op gebaseerd? Mislintat heeft ook Ajax spelers tegen hoge prijzen verkocht (timber, Kudus, Alvarez, Daramy ). Daar hoor je niemand over.

Aldus KPMG, het bedrijf wat Annet Mosman uit de RvC vandaan keam voor ze mede alle grootste fouten uit de clubgeschiedenis van Ajax moest “controleren”. Wij van WC eend ….

Dus de man is goud eerlijk. Want ze kunnen niets vinden ?

Flut rapport mevr van de rvc heeft zelf bij de kpmg gewerkt . Kan je toch niet serieus nemen. Begrijp wel waarom kroes die rapport niet serieus nam.

Hehe, dit konden ze in januari ook al publiceren. Het was allang klaar.

De RvC komt hier wederom zeer slecht uit. Einde verhaal dus. En zie ook meteen waarom Kroes zo hard is aangepakt door van Praag. Hij was het niet eens met de conclusies en wilde het rapport niet ondertekenen. Iets wat ik kan begrijpen. Goed dat ie z'n poot heeft stijf gehouden en hopelijk kan de bestuursraad hem nog redden.

Heel gek trouwens dat Mosman jarenlang bij KPMG heeft gezeten en dat zij nu dit onderzoek mogen doen. Op z'n minst een beetje sprake van belangenverstrengeling. Maar goed, opzouten.

8 april 2024 om 19:04

Denk je nu echt dat een gerenommeerde organisatie als KPMG met belangenverstrengeling zijn reputatie op het spel zet? Belachelijk dat Kroes de uitkomst van het onderzoek in twijfel trekt. Wie denkt die kerel wel te zijn? Hij was helemaal niet in dienst, laat staan betrokken bij de transfers van Mislintat.

8 april 2024 om 19:17

De RvC heeft de kaders bepaald waarin KPMG de geldstromen in kaart moest brengen.
Volgens Kroes was dat niet voldoende. Het is een onderzoek voor de buhne. Er zit te weinig diepgang in. Jammer dat er niet alsnog een grondig onderzoek kan komen met een RvC zonder boter op het hoofd.

8 april 2024 om 22:23

Precies dat. Mensen horen de naam KPMG en dan zal het wel goed zijn. Ik werk regelmatig met de "grote" kantoren, ben niet zo snel onder de indruk van de kwaliteit van rapporten. Direkties sturen meestal aan op de eindconclusies. Maar ja, plak een letterhead van KPMG op een rapportje en de massa heeft er vertrouwen in.

8 april 2024 om 22:30

@eric, ik neem aan dat grote accountants ook gecontroleerd worden en moeten voldoen aan voorwaarden om belangenverstrengeling te voorkomen? Het kan toch niet zo zijn dat de opdrachtgever de uitkomst van een onderzoek kan beïnvloeden.

Zonde vd centen, dit kon elke boerenlul invullen!

Dacht je nou echt dat hier iets uitgekomen zou zijn.
Ze hebben veel te lang gewacht met dat onderzoek.
Die misluktat heeft kans genoeg tijd gehad om zijn zaakjes te verdoezelen.

Na het horen van de conclusie van KPMG is er een ontploffing waargenomen in het huis van Sjaak Swart.... Mr. Ajax was bijzonder ontstemt en hoopt dat KPMG degradeert...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren