Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman onthult: heeft de klap van Berghuis hem zijn plek bij Oranje gekost?

Laatste update:

Steven Berghuis ontbreekt niet in de definitieve Oranje-selectie vanwege de klap die hij onlangs uitdeelde aan een supporter. Dat bevestigt Ronald Koeman zaterdag op de persconferentie. De bondscoach stelt dat het passeren van Berghuis vooral een kwestie van vorm en fitheid is, wat tevens de reden is dat er ditmaal zoveel collega's van de spelmaker bij Ajax ontbreken.

Berghuis was een van de meest verrassende afvallers voor de selectie van de Final Four van de Nations League. De 45-voudig international zit steevast bij de definitieve groep en ontbrak voor het laatst in november 2021. Zijn afwezigheid heeft volgens Koeman echter niets te maken met 'het vuistslagincident' van eind mei. Toen deelde Berghuis een klap uit aan een vermeend racistische supporter van FC Twente.

"Nee", is Koeman helder over of Berghuis' klap gevolgen heeft gehad. "Dat heeft met vorm, intensiteit en blessures te maken." Om die reden vallen er ook zoveel ploeggenoten van Berghuis buiten de boot. "Het is duidelijk dat de selectie in algemene zin gebaseerd is op wat ik gezien heb. Op wat ik in maart (de vorige interlandperiode, red.) zag, en ook vorm heeft dan absoluut te maken met de uiteindelijke keuzes. En dat zorgt er dan wel voor dat je in de selectie minder spelers kiest van Ajax", aldus de bondscoach.

Slechts twee van de vijf Ajacieden uit de voorselectie overleefden de definitieve schifting van Koeman: Jurriën Timber en Steven Bergwijn. Zij maken daardoor nog altijd kans op speeltijd tegen Kroatië. Naast Berghuis vielen ook Davy Klaassen en Brian Brobbey af. Kenneth Taylor, die zich in maart nog bij Oranje mocht melden, haalde ditmaal de voorselectie niet eens. Wel mag hij net als Brobbey mee met Jong Oranje naar het EK in Roemenië en Georgië.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"stelt dat het passeren van Berghuis vooral een kwestie van vorm en fitheid is"

Hoe kon hij dan Blind in eerste instantie wel aan de selectie toevoegen?
Noppert is bijvoorbeeld ook pas net terug van een blessure...

10 juni 2023 om 16:42

Niet serieus te nemen indd, de man lult maar wat.

10 juni 2023 om 16:46

Idd. Ook met de hele Frimpong discussie. Ik ben bang dat de periode van Koeman op een deceptie uit gaat lopen, maar ik heb graag dat hij mijn ongelijk bewijst

10 juni 2023 om 17:04

Maar Frimpong is toch helemaal niet in dit seizoen? Die speelde belabberd....

Haha. Koeman is niet serieus te nemen.

10 juni 2023 om 16:45

Idd! En het is nou niet dat Timber en Bergwijn de sterren vd hemel spelen…

10 juni 2023 om 16:46

Ja het is natuurlijk allemaal niet zo zwart wit, maar koeman spreekt zichzelf erg vaak tegen inderdaad. Het is gedoemd om te mislukken allemaal. Eigenwijze man is het en dat bedoel ik niet in de positieve zin.

10 juni 2023 om 16:48

Fitheid hoeft niet te betekenen dat je veel gespeeld hebt, in dit geval dus precies andersom. Koeman denkt dat de Ajacieden op hun laatste loodjes liepen.

10 juni 2023 om 16:48

Daley Blind heeft de afgelopen maanden niet één slechte wedstrijd gespeeld

10 juni 2023 om 16:52

Op training scheen hij wel tegen te vallen😉

10 juni 2023 om 16:51

Gelukkig is Bergwijn wel in topvorm

10 juni 2023 om 16:53

Koeman kun je niet meer serieus nemen, alles wat hem uitkomt praat die recht hoe krom het ook is.

10 juni 2023 om 17:01

Hij moet zich maar eens bewijzen op een groot toernooi.

10 juni 2023 om 17:21

Ik heb de persco niet gezien maar hij zegt in dit artikel niets over fitheid...

"dat heeft met vorm, intensiteit en blessures te maken."


10 juni 2023 om 20:29

"de bondscoach stelt dat het passeren van Berghuis vooral een kwestie van vorm en fitheid is"

Ik had deze regel eruit gehaald.
Heb de persconferentie ook niet gezien hoor.

10 juni 2023 om 17:31

Naast vorm en fitheid waarschijnlijk ook een kwestie van kwaliteit.

Beter dan dat hij het zegt dan iemand met z'n volle verstand.

Maar waarom Berghuis wel beoordelen op vorm en fitheid maar een Wijnaldum/blind niet en ook Memphis was al 2 maanden niet fit en toch opgeroepen in eerste instantie. Van Dijk speelt overigens ook een dramatisch seizoen, Noppert heeft precies 2 of 3 potjes onder de lat gestaan.

Niet dat ik vind dat Berghuis erbij moest maar de redenering klopt gewoon niet.

10 juni 2023 om 16:55

Het verschil met Wijnaldum, Van Dijk en depay is denk ik dat Berghuis tot nu eigenlijk zelden indruk heeft gemaakt in het Nederlands elftal. 45 interlands en 2 goals als aanvaller zegt natuurlijk wel wat. Daarnaast komt hij als rechtsbuiten niet echt uit de verf en zijn er op het middenveld betere opties.

10 juni 2023 om 16:57

Het wordt niks met deze coach. Ik vond het de vorige editie eigenlijk ook niet veel. Hij was meteen pleite toen Barcelona een aanbod deed. En zie wat dat geworden is.

10 juni 2023 om 19:05

Ben.k wat een nietszeggende comment weer. Vorige edities haalde hij de finale van de nations League. Frankrijk en duitsland werden gewoon verslagen met goed voetbal. Zeker na een periode van Guus Hiddink, Danny Blind en Advocaat begon het elftal eindelijk weer eens te schitteren.

Daarnaast had Koeman al van tevoren in zijn contract opgenomen dat, als Barcelona hem een aanbod zou doen (zijn droomclub), dat hij dan mocht vertrekken. Vergeet ook niet dat Koeman in de eerste instantie het aanbod van Barcelona naast zich neerlegde en zich focuste op het EK dat uitgesteld werd door corona.

Je hebt de feiten niet paraat en je reageert als een roeptoeter.

10 juni 2023 om 21:40

De finale van de Nations League … Goh, wat een prestatie.

11 juni 2023 om 13:05

Nou met heel veel geluk de finale gehaald.
Eerste helft was meestal en drama,iemand ooit op het spel gelet van toen.
Koeman kan niet zoveel overal of weg gegaan na 1 seizoen,of ontslagen na 1seizoen.

10 juni 2023 om 18:51

Precies, het klopt niet. Hij zal het wel overlegd hebben met z’n oudere broer. Ook zo’n succestrainer.

Onzin natuurlijk. Want als berghuis op basis van vorm niet word geselecteerd zou timber ook niet geselecteerd moeten worden. 100% dat het met de 'vuistslag' te maken heeft.

Koeman wil gewoon niet dat dit nu een heel ding wordt. Fitheid, vorm, intensiteit- allemaal lege leuzen. Berghuis wil je het liefst er gewoon bij hebben vanwege een gebrek aan creativiteit op het middenveld. Maar goed, ik zal ook niet doen alsof Berghuis een topjaar heeft gehad en het echt verdient heeft.

Ik verlang nu al weer naar Louis van Gaal.
Die Koeman blijft maar rare keuzes maken. Voor hem gaan de spelers niet door het vuur.

10 juni 2023 om 16:55

Blij dat Louis weg is. Louis die creativiteit van ondergeschikt belang vindt en liever kiest voor waterdragers.

10 juni 2023 om 19:06

Alleen ging Louis puur voor het resultaat. Geen enkele wedstrijd onder zijn leiding verloren. Elke coach zou dromen van die resultaten.

10 juni 2023 om 17:01

Van Gaal heeft natuurlijk ook genoeg rare keuzes gemaakt. Denk dat geen enkele bondscoach alleen maar de juiste keuzes maakt. Al vind ik het al een hele stap dat Koeman spelers als Berghuis, Klaassen en Cillessen eindelijk durft te passeren

10 juni 2023 om 17:53

Volgende stap is het passeren van De Roon, Blind en Wijnaldum.

10 juni 2023 om 22:16

Wie verlangt er nou nog naar LvG ?

wat een geouwehoer van deze vent, ben er nu al moe van.. hoelang is zijn contract bij knvb? man man man.

ik had die berghuis ook niet meegenomen, omdat je betere spelers hebt daaro.
maar omdat met de leugen te komen over fitheid en vorm gaat nergens over.
kijk eens wat voor koekebakkers je mee neemt die amper tot niet spelen.

Fitheid en ritme? Denk het ook... Depay kwakkelt al het hele jaar met blessures speelt een keer in de zoveel tijd een keer wat minuten mee. Wijnaldum is net terug van een lange blessure en speelt ook lang niet altijd in de basis. Blind die helemaal nooit speelt, Noppert die net 1 wedstrijd heeft gespeeld. Zo kan je nog wel even doorgaan...

Koeman lult weer eens uit zijn nek, want als je dit stelt dan horen Wijnaldum en Blind er ook niet bij te zijn.

Wijnaldum, Blind, Noppert en Memphis wel, Frimpong niet en Berghuis ook opeens vanwege fitheid en vorm niet. Toch jammer dat mensen niet wat kritischer doorvragen. Koeman mag echt met wat beters komen dan dit lulverhaal. Van Gaal had tenminste nog creatieve smoezen voor z'n opmerkelijke beslissingen. Dit neigt gewoon anar minachting. Al komt dat vast ook door die arrogante houding van Ronald K.

10 juni 2023 om 17:04

Met deze coach die geen enkele ervaring op een echt groot toernooi heeft, wordt het niks.

Aan het begin was ik vrij enthousiast toen Koeman werd aangesteld…..
Steeds en steeds zakt die enthousiasme weg….
Ongeloofwaardig begint hij te worden.
Begon al bij de keepers, daarna die LB, en dan de RB, en dan nu Berghuis. ….

Welke reden dan ook, ik vind het een zegen dat er weinig Ajacieden zijn geselecteerd. Kan iedereen goed uitrusten en met goede moed beginnen aan het nieuwe seizoen!

10 juni 2023 om 18:02

Ik denk niet dat deze potjes nations league wat gaan uitmaken dat je goed uitgerust gaat zijn voor het nieuwe seizoen hoor. En ik denk dat alle Ajax spelers nu al heel goed uitgerust zijn, aangezien ze niet veel gedaan hebben tijdens het seizoen dus daar hoef je je zeker geen zorgen over te maken

10 juni 2023 om 20:17

Ze maakten allen een nogal uitgebluste indruk. En de meeste hebben het wk gespeeld. Je hebt gewoon een stuk langer vakantie als je de nations league niet speelt hoor.

11 juni 2023 om 08:50

Eens ik hoop dat deze lijn doorgetrokken kan worden. Het niet meegaan van Giminez naar het WK was bv een zegen omdat die jongen aan het laatste stukje fijnheid kon werken. Laat alle Ajacieden maar thuis de opgave waar ze voor staan is immens. Helemaal als Knutsen de coach wordt. Ongeacht opstelling en invulling eist hij ultra fitheid. Ben bang dat, dat echt minimaal 6 maanden gaat duren om erin te rammen.

Ik heb bij Koeman wel sterk een gevoel dat hij het beste gevoel bij Feyenoord heeft, ook al heeft hij zowel als speler en als coach de hele top drie afgewerkt.

Ik vind dat Berghuis er sowieso bij hoort. Zo veel creatieve alternatieven zijn er niet, daarnaast kan hij goed als rechtsbuiten uit de voeten. Vreemde beslissing. Maar ja... Ik vertrouw er maar op dat Koeman weet wat hij doet.

VZ: Waarom moet steeds dat geknipte filmpje er bij geplaatst worden? Dat heeft iedereen nu al wel gezien. Het voegt daarnaast niets toe, omdat nog steeds geen 100% duidelijkheid is over de reden van de klap, want die heeft een lafbek er van af geknipt.

ON: Frimpong is meer een rechtsbuiten en zit daarom niet als RB bij de selectie. En Berghuis is op zijn best op rechtsbuiten en zit vanwege vorm niet bij de selectie. Maar gelukkig hebben we nog genoeg spelers die op die positie kunnen, dus allemaal volkomen logische beslissingen van Koeman. Die begint ook iets te veel in zichzelf te geloven heb ik het idee.

Helemaal mee eens die jongen is het op dit moment gewoon helemaal kwijt het zou gek zijn als hij hem in deze vorm zou selecteren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren