Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman onthult details van allereerste gesprek met Lionel Messi

Laatste update:

Eén van de eerste taken van Ronald Koeman na zijn aanstelling bij Barcelona was het in gesprek gaan met Lionel Messi, die openlijk zinspeelde op een tussentijds vertrek bij Barcelona. In een interview met Sport kijkt Koeman uitgebreid terug op zijn eerste contacten met Messi. In de optiek van de voormalig bondscoach van Oranje is de Argentijnse spelmaker op 33-jarige leeftijd nog steeds van onschatbare waarde voor Barcelona.

"Ik kreeg van Barcelona gelijk te horen dat Messi niet gelukkig was", zo opent Koeman het onderhoud met de Spaanse krant. "Ik ben daarop bij hem thuis langsgegaan. Hij verklaarde waarom er zoveel onvrede was bij hem en ik hield Lionel een eerlijk verhaal voor. Ik zei tegen hem dat ik invloed kan uitoefenen op het voetballende gedeelte van Barcelona. Dus wat betreft het spelsysteem, zijn positie op het veld en zijn waarde voor het elftal. Ik kon echter niet de verstoorde relatie tussen hem en de club herstellen."

Koeman is blij dat Messi eind augustus besloot om Barcelona trouw te blijven. "Hij heeft me laten zien dat het een winnaar is die altijd de beste wil zijn. Dat is nog steeds zijn ultieme doel, ondanks de problemen die er waren met het bestuur. Barcelona was én is met Messi erbij nog steeds beter af dan zonder hem." Koeman sprak uitgebreid met Messi over de invulling van zijn rol binnen het team. "We hadden het over de manier van druk zetten op de tegenstander. Het gevoel bij Messi is altijd goed geweest, wat ik erg belangrijk vind."

Koeman is onder de indruk: ‘Niemand zag zijn ontwikkeling aankomen’

De doorbraak van een groot talent zorgt voor vreugde bij de Barcelona-trainer.Lees artikel

Waar Messi bij Barcelona bleef, daar vertrok Luis Suárez richting Atlético Madrid. Het was voor Koeman geen gemakkelijke klus om de aanvaller te vertellen dat hij overbodig was geraakt in het Camp Nou. "Het is leuker om tegen Pedri te zeggen dat hij tegen Real Madrid speelt dan zo'n boodschap overbrengen. De club wilde echter veranderingen doorvoeren, zo werd mij verteld. Je kunt altijd de discussie aangaan, maar spelers die graag bij de club willen blijven krijgen van mij altijd voorrang."

Barcelona is de groepsfase in de Champions League gestart met drie overwinningen. Desondanks gelooft Koeman niet dat zijn elftal tot de favorieten voor de eindzege behoort. "Om de Champions League te winnen moeten we onszelf verbeteren. Bayern München ligt duidelijk voor op ons, omdat zij al langer met een vast team spelen. Voor dit seizoen wordt het dus moeilijk, maar wie weet wat de toekomst brengt", aldus de hoopvolle Koeman.

Denk jij dat Lionel Messi volgend jaar ook nog bij Barcelona speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap zijn reactie wel, maar Barca moet op het moment zoveel clubs voor zich dulden, want als een team de tanden hard op elkaar zet en Barca blijft dat niet altijd doen, zal bijna elke club kansrijk zijn in La Liga en in de CL. Bayern is dus logisch om te noemen, want dat kan iedereen eigenlijk wel zeggen, ook ploegen die goede kans maken tegen Bayern

11 november 2020 om 14:18

Toch zie je een bepaalde motivatie bij de spelers die ik bij Setien en Valverde. Viel me op bij wedstrijden tegen Alaves, Celta, Sevilla en tegen Juve. Je ziet dat spelers gewoon voor elkaar strijden. Maar barca moet dit wel vast houden. Vaak beginnen ze een wedstrijd super goed om vervolgens het helemaal kwijt te zijn.

12 november 2020 om 09:00

Alles dus met focus en concentratie te maken en er zijn maar een handjevol spelers die dat binnen een team kunnen motiveren en dat eisen van de rest. Ronaldo is er 1 van (meegekregen van de boys bij United), maar ook een Muller en Henderson zijn zulke types. Je wil ze misschien niet bij Barca in de 11 hebben qua voetbal, maar wel om die redenen. Puyol was jullie laatste speler die daar voor zorgde vind ik, maar dat was ook in een periode dat Barca, maar ook teams in het algemeen, andere teams kon overklassen puur op kwaliteit.

12 november 2020 om 09:25

Je slaat hier toch echt wel de spijker op zijn kop Schop. Messi is natuurlijk de aanvoerder maar hij is een persoon die heel rustig is en op zich zelf. Tuurlijk de jeugd spelers zijn lovend over zijn hulp en volgens Fati, Pedri en Puig kan hij ze goed motiveren en ze duidelijke tips geven op beter te worden maar je mist tijdens een wedstrijd iemand een ploeggenoot even verrot schelt op het moment dat ze niet gefocust waren. Puyl was een geboren leider en iemand die 100% focus eiste van het team. Busquets, Pique en Messi zijn de aanvoerders maar het zijn allemaal schooljongetjes die braaf zijn en die hebben eigenlijk een krijger naast hun nodig. Ik kan nu eigenlijk nu niet iemand bedenken die Barca kan halen die dat kan terug brengen.

11 november 2020 om 14:21

Ik ben het met je eens hoor maar aan de andere kant geef je aan Barca moet op dit moment veel clubs voor zich dulden.. Bayern is gewoon echt sterk en moeilijk te verslaan maar de rest? Een Psg, Real, Juve, City,Liverpool en nog andere doen het ook niet best.

On: Messi moet gewoon zijn carrière afsluiten bij Barca.. is het beste voor iedereen

11 november 2020 om 14:21

Liverpool, PSG, City en Real zijn ook sterker dan dit Barcelona. De enige topclub die ik nog slechter vindt is Juventus. Maar een Leipzig, Dortmund, Atalanta en zelfs Ajax met het spel dat ze hebben laten zien te kunnen spelen kunnen dit Barca ook gewoon eruit knikkeren. Verdedigend is dit Barcelona bar en bar slecht. Als je alleen al tegen Dinamo zag hoeveel kansen die kregen, dat is topclub onwaardig.

11 november 2020 om 14:26

PSG is anders echt subtop niveau zonder Neymar en Mbappe. Die liggen er ook een tijdje uit, zou me niks verbazen als die uit de CL worden geknikkerd. Dat middenveld is echt dramatisch slecht, verdediging is redelijk.

11 november 2020 om 14:49

Maar heb het over een PSG met Neymar en Mbappé. Die zouden met zn tweetjes heel die defensie van Barca openscheuren.

Dit verhaal is voor mijn gevoel al 30 keer in de media verteld. Media blijft het verhaal maar herhalen terwijl we inmiddels al halverwege november zijn. Ik ben super tevreden met de manier hoe Koeman te werk gaat de afgelopen tijd. In de competitie gaat het tot nu toe niet heel denderend maar dat zat natuurlijk ook niet helemaal mee als je wedstrijden tegen Alaves en Getafe kijkt. We spelen in ieder geval stuk aanvallender en er valt met vlagen weer te genieten omdat we spelers hebben als Pedri, Couthino, Dembele en Fati. Kijkt net lekkerder dan als je naar Rakitic, Vidal en Suarez die vaak ballen naar achter spelen of ballen verspelen. Ik verwacht verder ook geen CL dit seizoen hoor, als we maar een bepaalde groei laten zien en tot het eind mee doen aan de titel met aanvallend leuk spel. Het zal weer paar seizoenen duren voor je een elftal hebt dat mee gaat doen voor finale plek in de CL.

Manier van drukzetten. Goed zo. Zal Koeman de beelden hebben gezien van de manier van drukzetten van Messi? Ik denk het niet. Trainers zeggen dat ze dat soort beelden nooit meekrijgen en dat media het altijd maar opblaast en dat er niet zoveel aan de hand is.
Ik denk persoonlijk dat anderen beter renderen als er een speler zoveel macht heeft binnen een elftal. Bij elke bal die een spelers van Barca krijgt zie je die gelijk naar Messi zoeken. Een slecht teken lijkt mij. in plaats van eerst zelf naar oplossingen te zoeken gelijk maar die bal kwijt. De afhankelijkheid is gewoon te groot. Dat zag je afgelopen weekend ook al.

11 november 2020 om 14:21

Raad je echt aan om meer barca te kijken hoor. Vorige seizoenen werd er idd constant naar Messi gezocht maar je merkt dat Barca met Fati, Dembele, Pedri en Couthino meer spelers heeft die een actie kunnen maken en dreigend kunnen zijn. Juist de eerste helft tegen Betis zag je dus dat ook leuk aanvallend werd gespeeld zonder Messi.

11 november 2020 om 16:04

Ik vermoed dat Koeman niet net zoals jou enkel naar de laatste 24 seconden van de wedstrijd kijkt, maar de hele wedstrijd beoordeelt. De 2-0 in dezelfde wedstrijd kwam immers direct voort uit het feit dat Messi hoog druk zette.

Ik vind Barcelona onder Koeman minder afhankelijk van Messi. Je ziet meer beweging in de voorhoede en veel meer onvoorspelbaarheid, wat imo komt door het vertrek van Suarez die vaak met slechte aannames en 0.0 bewegelijkheid de aanval deels verlamde. Ook is het niet meer zo horizontaal als het onder Valverde en Setien was veel meer ballen verticaal. Allemaal de verdiensten van dhr Koeman. Wel jammer dat Koeman het niet zo ziet in Puig en wel in Busquets. De verdediging is wel een echte achilleshiel maar daar kan onze Koeman vrij weinig aan doen. Ga zo door Koeman, als je Pedri en Ansu bijna iedere week zo ziet schitteren dan realiseer je pas dat je 2/3 jaar naar non voetballers als Rakitic, Vidal, Suarez en Semedo hebt moeten kijken. Als Koeman Busi zou kunnen banken voor Puig zijn we allemaal helemaal tevreden, Riqui zou prima als controleur naast Frenkie kunnen spelen denk ik. Ook mogen we Koeman bedanken dat hij Coutinho weer aan de praat heeft gekregen.

En toch gaat het moment komen dat Messi niet meer voor Barca speelt. Ik ben bang dat Barca te lang Messi binnen boord heeft gehouden. Deze zomer was volgens mij ideaal om hem te verkopen en je financiële positie te verbeteren .

Barcelona had messi afgelopen zomer moeten verkopen, in deze corona tijd wie gaat hem kopen, supporters komen toch niet naar het stadium om hem te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren