Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman baalde van onthulling: ‘Dat hoort niet zo en dat heb ik ook gezegd’

Laatste update:

Ronald Koeman heeft nog een contract tot medio 2022 als de bondscoach van het Nederlands elftal, maar de kans is aanwezig dat hij deze verbintenis niet uit gaat dienen. Directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma onthulde onlangs namelijk dat er een speciale clausule in de overeenkomst met Koeman is opgenomen die het voor de keuzeheer mogelijk maakt om de overstap te maken naar Barcelona. Koeman bevestigt zondagochtend het bestaan van deze afspraak en geeft aan dat hij dit liever onder de pet had gehouden.

“Dat was een beetje ongelukkig van Nico-Jan, laat ik het netjes omschrijven. Dat hoort niet zo en daar heb ik het wel even over gehad met hem. Je geeft ergens voeding aan iets wat niet interessant is”, vertelt de bondscoach bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. “Je geeft weer ergens voeding aan wat eigenlijk helemaal niet interessant is. Ik kreeg toen ik aantrad als bondscoach de vraag of ik openheid van zaken moest geven, maar een leugentje om bestwil doe ik ook weleens een keer.”

Verheugde Koeman reageert op keuze Ihatarren voor Oranje

Koeman laat wel weten dat er van een snel vertrek bij Oranje geen sprake zal zijn: “Het gaat alleen om Barcelona en ook alleen over een moment na het EK. Ik ga nu niet weg, dat is honderd procent zeker. Ik vind dat je als bondscoach een traject ingaat en dat duurt twee jaar. Na het EK is er een evaluatiemoment en wie weet zegt de KNVB dan wel: ‘We hebben zo slecht gepresteerd op het EK, we gaan niet verder.’ Dan gaan we niet verder.”

“Maar ik heb de gelegenheid om voor één club, en er staat ook maar één club in, weg te gaan. Ik kan rustig zeggen dat ik voor niemand anders wegga bij het Nederlands elftal. Ik heb al vaak genoeg gezegd dat dat mijn droomclub is.” Koeman heeft het voorval inmiddels besproken met Hoogma en geeft aan dat er wat hem betreft weer vooruitgekeken kan worden: “Het was een slip of the tongue van hem, hij dacht misschien: ‘Dat weet iedereen toch?’”

Denk jij dat Ronald Koeman ooit trainer van Barcelona zal zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Ronald het niet heel erg vind dat Nico zijn mond voorbij heeft gepraat. In alle Spaanse en Nederlandse kranten wordt hij nu gelinkt als opvolger van Valverde

3 november 2019 om 10:59

hm ja, maar dat is gissen. Ookal is het ook wel een blijk van interesse naar Barcelona met het feit dat de uitzondering alleen voor hen telt.

3 november 2019 om 11:00

Alsof dat anders niet het geval was. Zelfs zonder clausule zou hij in beeld zijn door zijn verleden als speler en zijn prestaties als trainer. Ook zou Barcelona hem gewoon halen als ze dat wilde, ook zonder clausule. Barcelona heeft ruim voldoende middelen om hem los te kunnen weken bij de KNVB en het belangrijkste is dat Koeman zelf ook wil.

3 november 2019 om 13:25

Bondscoach zijn van Nederland is natuurlijk ook geen misselijke job hè? Ik snap je punt, maar je moet ook je verantwoordelijkheid nemen en afmaken waar je aan begon.

3 november 2019 om 11:05

Ik denk bijna dat hij het opzettelijk heeft laten lekken. Een soort van open sollicitatie naar Barca van: “Kijk mij, ik doe het goed en je mag mij AL-TIJD bellen hoor!”

Ik hoop dat ie de Barcelona 'trein' een keertje overslaat als ze voor het EK komen. halverwege zo'n project kan je het eigenlijk niet maken uit te stappen, maarja in de voetbalwereld gelden andere wetten en 't is dan wel een unieke kans.

3 november 2019 om 11:02

Niet alleen in de voetbalwereld. Een programmeur die wordt benaderd door Google laat dat waarschijnlijk ook niet zomaar schieten, iemand die wethouder is bij de gemeente en het kabinet in kan ook niet. Er zijn mogelijkheden die je niet voorbij laat gaan.

3 november 2019 om 11:04

Ja en toen hij bij PSV trainer was zei hij ook dat die Valencia-trein maar 1x voorbij komt.

3 november 2019 om 13:06

Triommsn dat is helemaal waar, onze bondscoach blijkt een leugenaar. Die gewoon door had willen liegen, hun had gewoon eerlijk moeten zijn tegen een ieder dan was er niks aan de hand geweest.

3 november 2019 om 11:08

Hij heeft vanochtend heel duidelijk aangegeven dat het pas na het Ek kan. Hij gaat voor het ek absoluut niet weg, ook niet voor barca. En dat staat ook in de text. Misschien ff doorlezen?

3 november 2019 om 11:31

In diezelfde tekst staat ook dat hij niet vies is van een leugentje om bestwil

3 november 2019 om 12:03

Geloof jij dan niet dat hij pas na het EK naar Barca gaat?

3 november 2019 om 12:16

Ik geloof niet dat hij bij Barça hoog op de lijst staat, de supporters zijn het spel van Valverde zat en met Koeman zouden ze een coach met een vergelijkbare spelopvatting in huis halen en ik geloof dat zelfs Bartomeu niet zo dom is om dan Koeman aan te stellen. En in 2021 wordt de nieuwe voorzitter gekozen en de grootste kanshebber is er een die het spel van Cruijff aanhangt, dus dan is de kans van Koeman sowieso al verkeken

Wat doet iedereen moeilijk hierover, ik zeg toch ook niet aan de buitenwereld wat er in mijn contract staat. En in het voetbal moet iedereen zijn sa8laris en clausules bekend maken. Slaat nergenst op.

3 november 2019 om 11:15

In tegenstelling tot jouw baan (neem ik aan) is de bondscoach van NL een publieke functie en dien je dus in grotere mate verantwoording af te leggen aan het volk/publiek. Dat betekent niet dat je contract integraal online hoeft komen te staan, maar de kernelementen moeten wel gewoon openbaar zijn, zoals dit soort clausules. Het grootste probleem is bovendien niet zozeer dat die clausule erin staat, maar dat Koeman dit glashard heeft ontkend toen hem er naar gevraagd werd, en dus gewoon ongegeneerd heeft staan liegen tegen heel Nederland nog voor hij zijn eerste wedstrijd met Oranje had gehad. Hij bagatelliseert dat nu als 'leugentje om bestwil', maar vind dat wel degelijk een kwalijke zaak. De bondscoach moet je kunnen vertrouwen, en niet bij alle uitspraken afvragen of dat misschien leugentjes om bestwil zijn.

Inderdaad dom van hoogma om dit de wereld in te brengen. Of maak het bekend bij het aanstellen van Koeman, of wanneer Koeman er gebruik van zou gaan maken. Maar niet als het niet aan de orde is,. Maar zo zie je weer, dat sommig mensen zichzelf belangrijker vinden dan de organisatie waar ze in dienst zijn. Zie hetzelfde bij Feyenoord afgelopen week waar een werknemer de pers al in licht voordat de assistenten door de directie zelf ingelicht kunnen worden dat ze overbodig zijn.

3 november 2019 om 13:09

Ronnie Koeman is hier de leugenaar, en daar had hij door mee willen gaan ook! Koeman je niet heilig hoor, hij had gewoon eerlijk moeten zijn.

3 november 2019 om 13:39

verklaar je nader. Hij heeft het bij zijn aanstelling niet vermeld om onrust te voorkomen. Vervolgens gaat Hoogma dit doodleuk aan de pers vertellen. Wat is het nut om het publiekelijk te maken. \je ziet gelijk dat allerlei mensen zich ermee gaan bemoeien, pers, clubs, Knvb, wij op VZ. Iedereen heeft een mening nu we het weten. Hoogma had gewoon zijn mond moeten houden en het nooit moeten bekendmaken. Je zult zien, als het wat minder gaat in de voorbereiding of tijdens het EK dat het weer de kop opsteekt en de pers er massaal over gaat schrijven. Zo krijg je alleen maar gedonder in de kerk.

Nou de KNVB kan alvast een traject beginnen met het zoeken van een nieuwe bondscoach voor na het EK.

Valverde gaat maximaal het tot eind van seizoen halen. Dus perfecte timing voor Koeman om in te stappen. Daarnaast als die komt is dit volgens mij ook echt de enige trein, aangezien ze denk ik op den duur Xavi voor de groep willen zetten.

Kan hij bondscoachschap niet combineren met zijn baan bij Barcelona?

Blijkbaar heeft Nico-Jan Hoogma nog nooit gehoord van het spreekwoord: Spreken is zilver, en zwijgen is goud.

Het komt er nu wel op neer dat Koeman bij zijn aanstelling gewoon keihard aan het liegen was. Wat er dus op neer komt dat we Koeman eigenlijk niet serieus meer kunnen nemen.

3 november 2019 om 13:10

Joker030 inderdaad, het is in ieder geval duidelijk dat je hem niet blind kan vertrouwen. Koeman is een leugenaar.

Helemaal prima toch? Hij heeft een droom en heeft daar een clausule voor in laten bouwen, maar geeft ook duidelijk aan niet in de aanloop naar een groot toernooi weg te gaan. Dus het is of vlak na het EK, of hij dient gewoon z’n contract uit. Het is zuur als hij weggaat omdat hij het fantastisch doet, maar juist daarom zou ik het hem ook gunnen om (na de winst van het EK ) zijn droom achter na te gaan

De geloofwaardigheid van Koeman kan in ieder geval niet lager. Het kan prima je droom zijn en zo'n clausule is hartstikke prima. Maar er glashard over liegen tegenover heel Nederland is kansloos. Hij is daar blijkbaar niet vies van en komt met een kansloos argument omtrent de media.

Wat een slecht geschreven artikel VZ, zou het nog eens reviewen.
Ik begrijp de commotie niet. Als een trainer wil gaan kan hij altijd weg alleen dan kost het geld. Nu is er voor 1 club opgenomen dat hij zonder verplichtingen kan gaan. Prima toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren