Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB betreurt vreemde situatie voor sc Heerenveen - Feyenoord

Laatste update:

De KNVB noemt de merkwaardige uitgangspositie van sc Heerenveen voor de laatste speelronde in de competitie niet ideaal. Zowel bij winst als verlies tegen Feyenoord is de Friese ploeg zeker van een ticket voor de Europa League in het nieuwe seizoen. Bij een gelijkspel kan AZ op doelsaldo het elftal van trainer Ron Jans nog van de vierde plaats duwen.

“Maar het is inherent aan het play-offsysteem dat we samen met de clubs hebben bedacht en afgesproken”, zegt een woordvoerster van de nationale bond donderdag aan het ANP. “Dankzij deze opzet blijft het de laatste jaren lang spannend in de Eredivisie. Maar de situatie van Heerenveen laat ons nu de keerzijde van de gekozen formule zien.”

“Het is even niet anders”, luidt de conclusie van de zegsvrouw. “Let wel, de sportieve belangen van Heerenveen zijn tegen Feyenoord groter dan iedereen misschien denkt. Met een zege van 6-0 kunnen ze zelfs nog tweede worden! Maar afgezien daarvan, met een kleinere overwinning plaatsen ze zich voor een betere voorronde van de Europa League. Dat scheelt drie weken eerder of later met de voorbereiding beginnen. Dus voor Heerenveen staat er nog wel degelijk iets op het spel.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Knvb had van te voren na moeten denken. Ze hadden aan kunnen zien komen dat het problemen zou geven nu de bekerwinnaar al bekend is. Dus niet achteraf huilen, dat is hypocriet. Beter leggen ze het aan PSV uit als die door deze grap voor een miljoen of 7 genaaid worden.

3 mei 2012 om 16:52

“maar het is inherent aan het play-offsysteem dat we samen met de clubs hebben bedacht en afgesproken"

Als ze dit ook met PSV hebben afgesproken en bedacht, waarom moeten ze dit PSV dan nog een keer gaan uitleggen???

3 mei 2012 om 16:54

Het ligt volgens mij niet zo zeer aan het playoff systeem, maar meer aan het feit dat de verliezende bekerfinalist europa in gaat zodra de winnaar Champions League speelt.

3 mei 2012 om 17:08

@boban

Het play-off systeem heeft natuurlijk weinig te maken met de planning van de beker.

3 mei 2012 om 17:09

@ Boban

Als je er nooit aan mee hoeft te doen vergeet je de regeltjes wel eens ;

3 mei 2012 om 18:02

De fout zit hem in het feit dat de beker finale niet aan het einde van het seizoen wordt gespeeld. De bekerfinale had ook deze zondag kunnen worden gespeeld ipv paas weekend. Daar heeft de Knvb zichzelf in de vingers gesneden en niet in het play off systeem.

3 mei 2012 om 19:07

De clubs hebben een aantal jaar geleden zelf gevraagd of de bekerfinale eerder gespeeld kon worden, zodat clubs voor het einde van de competitie duidelijkheid zouden hebben over welke plaatsen goed zijn voor Europa en playoffs...

3 mei 2012 om 22:02

En nu is duidelijk geworden dat de Knvb daar onterecht ja op heeft gezegd. Je moet het gewoon niet willen dat er in jouw competitie expres verloren wordt. Wel een leuke wedstrijd voor de gokkers onder ons. Komt niet vaak voor dat je legaal mag gokken op een uitslag die van te voren bekend is

3 mei 2012 om 16:52

Sja maar hoe uitzonderlijk is de situatie dan ook? Het lijkt me sterk dat dit nog een keer gaat gebeuren op de middellange termijn. Praktisch elk systeem heeft wel een paar nadelen.

3 mei 2012 om 18:55

Dat het 1 keer gebeurd is al 1 keer teveel.

Misschien moet men Psv dan maar compenseren (al zal dat wel niet gebeuren) voor deze competitie vervalsing en het mislopen van toch heel wat miljoenen.

3 mei 2012 om 19:00

Misschien had PSV gewoon zelf niet zo dramatisch moeten spelen dit seizoen. Gaat Feyenoord ook gecompenseerd worden omdat ze kampioen hadden kunnen worden als PSV niet zo slap had gespeeld in de Arena? Wat een bullshit zeg.

3 mei 2012 om 19:09

Mad thijs,

Dat heeft er niets mee te maken. Het gaat erover dat de laatste wedstrijd geen wedstrijd meer is, omdat de knvb de bekerfinale niet na de competitie laat spelen. Het gaat erover dat de verloren finalist een europees ticket er aan over kan houden. Het gaat niet over het spel van een ploeg in dit seizoen.

Er volgt nog 1 wedstrijd ronde. En een ronde die er zeker nog toe zou kunnen doen. maar door deze rare regelingen van de Knvb gedegradeerd word. En zelfs een ploeg zal laten verliezen. Een p[loeg wil verliezen zodat ze europees zullen spelen. Sorrie, maar dat is competitie vervalsing. En heeft niets met ghet getoonde spel te maken.

En dat Mad-thijs....dat is bullshit!!!!!!

3 mei 2012 om 19:39

Stel dat Heerenveen en Feyenoord allebei nog een punt nodig zouden hebben gehad. Dan kun je er donder op zeggen dat het ook een gelijkspel wordt.

En hoe vaak is dat al niet gebeurt. Zowel om degradatie te ontkomen als om kampioen te worden. Bijvoorbeeld een Groningen - Psv, remember it?
Hoe eerlijk is dat voor de nummer 16 en nummer 2?

Een competitieschema wordt vooraf gemaakt, alsmede die voor de knvb beker. Dit soort senario's hou je altijd en kun je niet uitsluiten. Dat de knvb beker naar voren is geschoven heeft te maken met het naderende EK en het verzoek van de clubs zelf.

Maar ga nou niet vooraf lopen beklagen. Heereveen zal in het begin echt wel volop de aanval spelen en kijken waar het schip strand. En pas wanneer Feyenoord stand weet te houden heb je kans dat ze in het laatste kwartier wat verslappen. Maar voor hetzelfde geld ligt elke counter van Feyenoord erin, soms heb je dat soort wedstrijden zoals gisteren Twente - Heerenveen. Helaas zal Heerenveen dan geconfronteerd worden met onterechte verwijten.

3 mei 2012 om 19:52

Als Feyenoord stand weet te houden en elke counter erin vliegt. Ja net of Feyenoord niet op eigen kracht of alleen met geluk van Heerenveen kan winnen pff. Je doet hier net alsof we met het Feyenoord van vorig jaar te maken hebben en dat Feyenoord 10e staat ofzo. Feyenoord speelt de laatste weken zeer overtuigend en geven haast niks weg. Bij Twente, Ajax en Psv(tweede helft) hebben we gedomineerd en was het niet countervoetbal. Jammer dat je Feyenoord zo tekort doet.

3 mei 2012 om 20:40

Het kan wel competitievervalsing zijn, maar ga nou niet onzin roepen dat PSV gecompenseerd moet worden, omdat ze nu de CL mis gaan lopen, dit hebben ze namelijk volledig aan zichzelf te danken.

3 mei 2012 om 22:04

Dan had Feyenoord nu nog steeds drie punten minder dan Ajax gehad en een minder doelsaldo, dus wat is nou exact jouw punt?

Feit is dat er nu een wedstrijd expres verloren gaat worden en dat lijkt me gezien alle verhalen over matchfixing zeer kwalijk. Neem aan dat de Uefa hier ook nog wel even over belt met de Knvb. En let maar op, de regels worden zo aangepast dat dit nooit meer kan.

4 mei 2012 om 00:42

@ Biggles
Alsof de Knvb voor het seizoen deze situatie had kunnen bedenken. Je vergeet blijkbaar dat het complete programma al voor het seizoen gemaakt wordt, wordt overlegd aan de clubs en gemeenten en bij bezwaren/problemen er nog veranderingen plaatsvinden.

Volgend jaar dus geen Heerenveen - Feyenoord meer als laatste wedstrijd, maar ADO - Feyenoord. Zal je toch zien dat de situatie dan weer zo is. En dan doet de Knvb het er natuurlijk om om PSV dwars te zitten.

En waarom moet de Knvb PSV compenseren? Als de voetballers beter presteren en harder werken voor hun geld hadde4n ze de CL al lang afgedwongen. En als PSV verlies heeft, dan is de bedrijfsvoering gewoon niet op orde. Kan de Knvb niets aan doen.

3 mei 2012 om 16:53

Hoezo? De nr 2 van Nl plaatst zich toch niet voor de CL. Vooral F'noord niet als ongeplaatst team. Dus waar maakt iedereen zich druk om. Als Ajax bijvoorbeeld nog 10x tegen Dinamo Kiev speelt verliezen ze 8x. Zelfde als Twente afgelopen jaar: Kansloos tegen Benfica.

3 mei 2012 om 16:53

hoezo wordt psv genaaid?
leg even uit, ik snap het even niet.

3 mei 2012 om 16:57

psv heeft zich zelf genaaid tegen rkc verloren, haha heerenveen tegen feyenoord word nooit gelijk. als Heerenveen wint ga ze Europa in als feynoord wint gaat heerenveen europa in als Heerenveen gelijk speelt gaan ze play offs haha zoo mooi ik gun feyenoord wel psv 40 miljoen spelers gekocht maar helemaal niks.

3 mei 2012 om 16:59

40 miljoen? het wordt steeds meer! nog even en PSV heeft ook een Russische olie baron aan boort...

Kansloos!

3 mei 2012 om 17:07

Altijd leuk dat bedragen er bij noemen he Ajaxshowtime..

Je mond gaat open vallen als we dikke winst gaan maken met transfers van Mertens, Wijnaldum, Strootman, Matavz, Toivonen.

En haha zoals Stokkie01 al zegt bedragen worden steeds hoger en hoger inderdaad nog ff en we gaan richting de 100 miljoen..

En hellemaal niks? Ach we kunnen nog zeggen dat we een Knvb Beker hebben gewonnen in dit dramatisch seizoen en als we nog 2e worden is dat mooi meegenomen maar daar geloof ik niet meer in omdat Heerenveen express gaat verliezen met een hoofdrol voor Dary Janmaat.

3 mei 2012 om 17:12

succes als je matavz voor 7 miljoen kan verkopen dan doet psv goede zaken

3 mei 2012 om 17:22

Maak je niet druk.

3 mei 2012 om 17:24

Amsterdamse hofnar en nepsupporter. Moet jij niet op je troosteloze parkeerplaats de boel kort en klein slaan?

Knvb kan hier niet zoveel aan doen natuurlijk. Dit is een scenario dat een keer kan voor doen, echter schuilt ze nu mooi achter afgesproken met de clubs. Vergeet er echter bij te zeggen dat de 2-5 geen plays offs meer spelen voor CL waardoor deze situatie kan ontstaan.

3 mei 2012 om 17:55

Jij bent de naam Ajaxshowtime onwaardig met onware en onzinnige uitspraken
Mensen als jij geven blijk van geen verstand van voetbal en weinig verstand. PSV heeft niet voor 40 miljoen gekocht. Beperk je gewoon tot waarheden, is verstandiger. Even on topic: Natuurlijk kan de Knvb dit niet voorzien maar een bekerfinale hoort aan het eind van het seizoen en de verliezen finalist hoeft niet beloond te worden met Europees voetbal. De sterkste teams van de ranglijst moeten Europa in en de bekerwinnaar mag Europa in. .

3 mei 2012 om 19:40

Eerst die 40 in totaal, nu die 7 voor Matavz? Hoe kom je er op, Matavz is voor 5,5 binnengehaald, bedrag kan door middel van bonussen overigens nog stukje oplopen.

On: Volgend jaar of bekerfinale na het seizoen, of tweede plek krijgt geen recht op Europees ticket.

3 mei 2012 om 20:25

haha, dek je maar gauw in. Psv is gewoon weer door de mand gevallen. Cocu als trainer, wat een lachertje. Hoop dat rotterdam 2e wordt

3 mei 2012 om 21:10

Waar slaat het op om nu al te roepen dat Heerenveen expres gaat verliezen. Wacht nou eerst eens de wedstrijd af ipv nu bij voorbaat te huilen. Misschien speelt Heerenveen Feyenoord wel van de mat

3 mei 2012 om 16:54

Het is zuur voor psv maar gezien de aankopen van psv deze zomer hadden ze genoeg materiaal om niet in zo een dergelijke situatie te komen.
Psv heeft die miljoenen geinvesteerd om de 15 miljoen die Ajax nu opstrijkt te innen en dat ze daar nu niet staan is een risico wat ze genomen hebben en waar ze nu de consequenties van in moeten zien.
Ik vind het ook een rot situatie ook al ben ik voor Feyenoord, als Feyenoord nu wint krijg je te horen dat Heerenveen ze heeft laten winnen terwijl ik liever heb dat Feyenoord gewoon wint omdat ze beter waren dan Heerenveen.

3 mei 2012 om 16:57

Dat ben ik met je eens!
Als PSV gewoon gewonnen had in Waalwijk (of Groningen, of meer van dat soort wedstrijden) dan was er niets aan de hand geweest en was PSV met 2 vingers in de neus 2e geworden. (en misschien zelfs wel kampioen)

Helaas! En erg vervelend voor ons natuurlijk, maar het is niet zo dat we er Heerenveen, Feyenoord of de Knvb op aan kunnen kijken.

3 mei 2012 om 17:10

@stokkie01

De Knvb had natuurlijk wel een andere datum kunnen proberen te vinden voor de finale van de beker..

3 mei 2012 om 17:21

We hebben ook nog een EK volgende maand ?

Jezus wat een zeikerds hier ,

Dus al PSV nu derde blijft is het de schuld van Heerenveen/knvb ?

Hadden jullie zelf maar de punten moeten pakken !!!!

3 mei 2012 om 17:25

en als en als ehhh oja EN ALS Ajax alle wedstrijden voor de winterstop alles had gewonnen waren ze 10 weken al kampioen. Leuk spelletje dit. Ik weet er nog een ! En als Ajax alle wedstrijden in de beker had gewonnen dan hadden ze de beker ook gewonnen ! En als Ajax alle wedstrijden in the champions league had gewonnen hadden ze ook die makkelijk gewonnen.

Nu jij weer.

3 mei 2012 om 17:26

Kevin had niet heel veel uitgemaakt. Dan was de finale nog steeds psv-heracles en zit Heerenveen nog steeds met zelfde risico.

3 mei 2012 om 17:29

Nou het valt toch niet te ontkennen dat het niet aan kwaliteit ligt maar er mentaal iets niet goed zit bij die jongens. We hebben het beste thuis sheet dit seizoen alleen uit lijkt het nergens op na de winterstop. Wel eentje weten te winnen van de 7, natuurlijk dramatisch.

3 mei 2012 om 17:49

blijft overeind dat dit gewoon een klip en klaar nadeel is aan het systeem dat er nu is. Dat is niet erg, PSV was erbij toen dat werd afgesproken. Maar ik denk dat de Knvb nu wel moet nadenken over een verbetering van het systeem, om zo'n situatie te voorkomen in de toekomst. PSV is nu toevallig wel degelijk de gedupeerde van de 'maas in de wet', alwaar het uiteraard hun eigen schuld is dat ze die situatie niet hebben kunnen ontwijken. No hard feelings dus naar Knvb, geen wijzend vingertje, geen schuldigen behalve PSV zelf. Echter, er mag best kritisch naar deze opzet gekeken worden.

3 mei 2012 om 22:32

Ja, als Feyenoord had gewonnen van Groningen, Den haag, Roda JC, FC Utrecht etc. waren ze kampioen geworden!!! Feyenoord heeft het gewoon beter gedaan dan PSV en hebben in de onderlinge duels met de " top " 6 de meeste punten gepakt,. Zij zullen dus gewoon zeer verdiend 2e gaan worden.

3 mei 2012 om 16:58

@ josephius
Ik kon wel even lachen om deze reactie, op de laatste speeldag de Knvb de schuld geven van het falen van psv, die er het hele seizoen al weinig van bakken. Nu psv het niet meer in eigen hand heeft gaan wijzen naar anderen. Vrij komisch als je het mij vraagt. Als je na 33 speelronde er zo voor staat heb je dat volledig aan jezelf te danken, en moet je niet gaan klagen over een systeem wat al jaren gebruikt word en nu dan een keer niet goed uitkomt voor in dit geval psv.

3 mei 2012 om 19:17

Je hebt het zelf over 33 speelronden. Dus volgt er nog 1 speelronde, want die telt toch ook mee? Een seizoen duurt voor de meeste clubs 34 speelrondes alleen nu voor Psv,feyenoord en Heerenveen duurt deze competitie 33 speelrondes. Want de laatste weten we al wat er gaat gebeuren. Noem dat maar eens eerlijk, het is echter niet komisch.

En zeg nu zelf, als hjet jouw club zou overkomen, dan zou ook jij je achter de oren krabben dat dit uberhaupt mogelijk is. Bewust een wedstrijd verliezen zodat je europees veilig stelt. De bedoeling is toch dat je ervoor moet knokken, maar niet verliezen.

3 mei 2012 om 19:45

Dus je mag wel afspreken om gelijk te spelen?

3 mei 2012 om 17:00

"beter leggen ze het aan PSV uit als die door deze grap voor een miljoen of 7 genaaid worden. "

PSV moet zelf eerst wel winnen en Feyenoord zou dan bij Heerenveen moeten verliezen. Het is niet zo dat ze per se door deze grap genaaid worden.

Desondanks is het natuurlijk leuk bedacht allemaal, maar de beker finale na de competitie zou al een hoop schelen.

3 mei 2012 om 17:07

PSV wordt niet genaaid, Er is nog geen wedstrijd gespeeld en Feyenoord heeft op dit moment op een heel eerlijke manier 1 punt meer behaald.

7 miljoen geld pas als je de champions league daadwerkelijk haalt.

Ik zou wel pist-off zijn overigens als ik PSV supporter zou zijn maar dan vooral op het eigen team.

3 mei 2012 om 17:11

Hoezo is PSV genaaid? Ik had Feyenoord sowieso wel zien winnen van Heerenveen.

4 mei 2012 om 08:46

idd, want van de top 6 heeft Feyenoord het meeste punten van allemaal gehaald en Heerenveen volgens mij de minste, dus al die PSV supporters moeten gewoon hun mond houden als Feyenoord op eigen kracht wint.

3 mei 2012 om 20:18

Als PSV het hele seizoen naar behoren had gepresteerd waren zij op z'n minst tweede geworden en was deze hele discussie niet aan de orde geweest. PSV heeft zichzelf dus die 7 miljoeen aan genaaid. Dus moeten ze nu niet zeuren.

Iedereen doet hier wel moeilijk over maar het feit is gewoon dat zowel feyenoord als heerenveen vol voor de winst gaan spelen. Feyenoord is bij winst zeker van voorrondes cl en heerenveen stroomt later binnen bij de uefa cup waardoor ze niet de kans lopen vroegtijdig uitgeschakelt te worden.

3 mei 2012 om 16:53

@jantjespit
kun je dan misschien ook meteen verklaren waarom Sibon in de basis begint als ze zo graag willen winnen?

3 mei 2012 om 16:58

Waar heb je dat vandaan Luissimo?

3 mei 2012 om 16:58

Dat Sibon speelt op de positie van Dost zegt echt niet dat ze kansloos zijn. 90% van de goalst van Dost zijn voorbereid door Narsing en Assaidi die mijn oma met haar rollator en houten been er ook nog wel had ingeschoten!

3 mei 2012 om 17:02

@xavifcb
Er kwam net een artikel over op Voetbalzone.

@jantjespit
Dat klopt maar je hebt totaal geen houvast dat Heerenveen voor de winst gaat. Tot nu toe wijst alles erop dat ze voor een verlies gaan.

3 mei 2012 om 17:50

ook al zal Heerenveen niet met 'opzet' verliezen. Dan nog staan hun koppies duidelijk minder gemotiveerd om er echt wat van te maken. Ze stonden nu al te tanken in Heerenveen om het te vieren. Wat ze vergeten is dat winnen van Feyenoord ze 3 weken extra voorbereiding geeft en een voorronde verder!

3 mei 2012 om 17:19

Ja, maar als het gelijk staat tot aan de 90e min. Zeker weten dat Heerenveen dan expres een doelpunt laat doorgaan...

weet zeker dat alle psv fans niet blij zijn met deze situatie.
slechte actie van de knvb.

3 mei 2012 om 17:02

Goede actie ... de afspraken waren duidelijk aan het begin van de competitie. Eigen schuld van PSV die net teveel wedstrijden hebben verloren. Die verliespartijen zijn echt hun eigen schuld, of wil de je Knvb daar ook de schuld van geven omdat ze ze in die volgorden moesten spelen?

3 mei 2012 om 17:15

@brand_fr

Dat het nu PSV treft zegt niets, als het bij Feyenoord was gebeurt had jij net zo als elke Psv-er gereageerd, dus praat geen onzin. Door het plannen van de finale van de beker tijdens de reguliere competitie een fout gemaakt, klaar. Nu kan PSV daar het slachtoffer van zijn, als PSV bijv. niet de beker gewonnen had, had een ander team nu in deze situatie kunnen zitten, dus je kan PSV niets verwijten, Heerenveen niet, alleen de Knvb.

3 mei 2012 om 17:52

Het is een duidelijk nadeel van het huidige systeem. Daar doe je nu niets aan, PSV al helemaal niet. Het gaat niet om goede of slechte actie. Maar het lijkt me wel dat er even kritisch naar dit systeem moet worden gekeken ten aanzien van komende jaren. Het is puur toeval dat PSV dit jaar de bok is, en dat hadden ze inderdaad zelf kunnen/moeten voorkomen. Desalniettemin: ze zijn wel degelijk de ongelukkige nu. "genaaid" is daarom het verkeerde woord. Maar de frustratie is verklaarbaar bij Psv-fans. Combinatie van botte pech en eigen schuld, dikke bult.

3 mei 2012 om 17:57

Het ligt niet aan de verliespartijen van PSV dat mensen klagen, die zijn natuurlijk hun eigen schuld. Mensen klagen dat de bekerfinale al voor het einde van de competitie heeft plaatsgevonden, waardoor deze situatie is ontstaan.

3 mei 2012 om 18:04


J@pgjpeter: jij bent duidelijk iemand die nadenkt. Ooit heeft men dit besloten, unaniem met de clubs van het betaalde voetbal. Dan moet die zeursupporters nu niet zeuren nu het hun club treft. En, helaas gaan veel PSV supporters hier van alles insinueren en beschuldigen. Laten we het gewoon accepteren en later tijdens de algemene vergadering de zaak evalueren en evt veranderen.

Dit had voorkomen kunnen worden als PSV gewoon meer gewonnen of verloren had. Dan had het nooit gespeeld.

3 mei 2012 om 18:05

@ Kevink:
Ik zou hebben gebaald, maar niet mijn gal lopen spuwen zoals veel Psv'ers hier doen. Het heeft ook niks met de planning van de finale te maken, want als die volgende week zou zijn was de stand nog steeds hetzelfde in de eredivisie, en geeft dus nog steeds ruimte tot speculeren. Het gaat niet om Heracles, het gaat om wie er op de 2e plek staat, wie de beker wint, en wie er t/m 4e/5e plek staat na de competitie. Maar goed, de bekerwinnaar speelt voortaan direct EL en als hij de CL voorronde haalt mag hij niet de CL spelen. Zijn we van het probleem af.

Trouwens, Heracles wilde Feyenoord verslaan zodat PSV 2e kon worden. Is dat dan geen coompetitievervalsing? Norm,aal doet een middenmoter niks aan het eind van de competitie en geen de punten kado aan een topper. En Ajax had dan ook 3 punten minder kunnen hebben als Heracles voluit gespeeld had in de Arena. Dus er is geen competitievervalsing.

3 mei 2012 om 18:09

het heeft niks met de finale te maken. Als die volgende week is veranderd het niks aan de stand en speculeren de mensen ook over deze wedstrijd.

3 mei 2012 om 19:10

Het play-off systeem is gewoon enorm slecht, waarom zou een club als Roda of Vitesse zich nog mogen plaatsen voor europees voetbal ten koste van Twente of AZ? Na 34 wedstrijden heeft iedereen de positie die die verdient, en dan maar de prijzen ed verdelen.
Je gaat toch ook niet aan het eind van de competitie met de top 4 nog eens om het landskampioenschap voetballen?

3 mei 2012 om 20:03

Dat zou wel iets veranderen, want dan kon Heerenveen niet opzettelijk verliezen, want stel dat PSV dan van Heracles zou verliezen zouden ze met lege handen komen staan.

Ja ik denk het ook...
Nouja klote voor ons als psv supporters, maar als ik het 1 ploeg gun is het Feyenoord.

3 mei 2012 om 16:56

Ik gun het ze ook.
Maar psv heeft een cl waardig elftal.
Feyenoord niet. Die spelen 1 of 2 voorrondes en liggen eruit.
Cl-ticket verspeeld.

3 mei 2012 om 17:03

niks verspeeld ... volgend jaar beter. En zo goed is PSV nu ook weer niet. Je praat alsof ze de finale kunnen halen maar verloren dit jaar ook ook kansloos van een Spaans subtoppertje.

3 mei 2012 om 17:13

Wat is dat nu weer voor een onzin. Feyenoord heeft in de onderlinge confrontaties met de top 5 de meeste punten behaald. Dat wil dus zeggen dat Feyenoord het goed doet tegen sterke tegenstanders. En wat tref je in de Vcl? Juist ja, sterke tegenstanders. Tevens hebben jullie die beschermde status alleen de eerste voorronde en kan PSV ook zo'n match verliezen, in de tweede ronde kan PSV dus ook teams als Lille, Spurs e.d. treffen en dan moet je mij ff vertellen dat PSV daar wel even van wint.

3 mei 2012 om 17:19

vol=gens PSV supporters wint PSV opzeker van alle tegenstanders in de CL. Mooi, ik heb de datum van de CL finale 2013 al in mijn agenda gezet. Eindelijk weer een Nederlandse club, wat heet, eindelijk weer PSV dat een Europa Cup gaat pakken.

Chapeau PSV ...

3 mei 2012 om 17:54

als ik zo vrij mag zijn.. Het is (helaas) niet het geval dat alle Psv-supporters één zijn. Misschien is dat wel juist het probleem. In ieder geval, ik distantieer mij graag van mensen die roepen dat ze genaaid worden door de Knvb, en dat PSV opzeker van alle tegenstander in de CL zouden winnen. Het zou je sieren als je niet over één kam blijft scheren, waarbij je eigenlijk slechts refereert aan hen die de grootste mond hebben.

3 mei 2012 om 17:55

@brand_fr

moeilijk he lezen?
ik heb het over de voorrondes.
En ja ik zie psv eerder van een tottenhham,lille winnen dan feyenoord.
Met diverse spelers die op het EK komen te spelen, en bijvoorbeeld een van Bommel. Is er veel meer ervaring op het veld.

Een spaans subtoppertje verloren?
Die spaanse subtopper heeft een veel grotere begroting..
Elke nederlandse club zou op dat moment verloren hebben denk ik.

En je mag de datum in je agenda prikken. Weet niet of je dat nu voor de CL hebt gedaan of de EL. Is vrij moeilijk om te begrijpen........

3 mei 2012 om 19:00

Psv CL waardig elfftal? ja 10 jaar terug ja maar nu allang niet meer, niet eens Euroleague waardig elftal.
AZ verdiende het om 2e te worden, maar gun feyenoord veel meer als die gemeenten club.

3 mei 2012 om 19:12

PSV heeft grotere kans op een makkelijkere tegenstander dan feyenoord, dus het is voor PSV zeker makkelijker om in de CL te komen dan voor feyenoord.

3 mei 2012 om 16:58

eens, maar als het zo moet geef ik die beker de volgende keer gewoon mee aan de tegenstander. we worden nu eigenlijk slachtoffer van ons eigen succes in de beker, en ik zie CL als een veel grotere prijs dan die suffe dennenappel.

Vind dit echt te gek voor worden, dit moet nooit kunnen. Spelers van Heerenveen zullen heel anders de wedstrijd in gaan als ze normaal doen..toch een raar systeem!

3 mei 2012 om 17:04

PSV supoporter?

3 mei 2012 om 17:55

feitelijk heeft hij gewoon gelijk. Het kan alleen logischerwijs niet-psv'fans geen donder schelen. Dus de kans dat hij PSV fan is, is vrij groot inderdaad. Of Heraclied.

3 mei 2012 om 17:17

Vraag mij af of jij dit ook had gevonden als PSV hierdoor een voordeel had gehad. Niemand kon deze ontwikkeling van tevoren voorspellen. Gezien het leger aan toptalenten dat PSV afgelopen jaar kocht had je helemaal niet eens in deze situatie mogen belanden.

3 mei 2012 om 17:04

Ook PSV supporter?

3 mei 2012 om 18:09

@brand_fr
spam alarm?

3 mei 2012 om 18:15

mag. Is jouw dag, als het je een fijn gevoel geeft!!!

3 mei 2012 om 18:24

Brand_fr, beeld je het eens andersom in? Natuurlijk heeft PSV een heleboel aan zichzelf te wijten, maar dat neemt helaas niet weg dat dit gewoon flink klote voor PSV is. Ik snap daarom de frustraties van van mijn mede-supporters wel.

3 mei 2012 om 17:58

Ja prachtig! Door dit door jouw sarcastische omschreven "fantastische play-off systeem" spelen clubs als Vitesse, Rkc, Roda, Groningen, Nec, NAC en Utrecht de laatste 10 wedstrijden nog ergens om. Moet je nagaan hoe spannend de competitie wel niet wordt als deze ploegen een kwart seizoen voor het einde nergens meer om spelen. Dan zullen de spelers zich goed inzetten! Phoe phoe

Ik zou als Heerenveen gewoon verliezen. Dat meen ik, dan ben je tenminste overal zeker van, en opzich maakt het niet zoveel uit tegen wie je in de Play-offs speelt.

jaa knvb... hadden jullie eerder over na moeten denken

3 mei 2012 om 17:05

nee hoor ... PSV had gewoon naar zijn dure investeringen moeten voetballen ipv te falen wanneer ze moesten winnen.

3 mei 2012 om 17:56

jullie hebben beide gelijk. Dit had gezien en voorkomen moeten worden door de Knvb. Maar PSV had het ook gewoon zelf moeten voorkomen. Fouten worden nu eenmaal gemaakt.

Zoals aangegeven op tv door Bruggink en Perez gewoon afschaffen dat de verliezer van de bekerfinale door al die rare regels alsnog europa in kunnen gaan al degraderen ze dat jaar.
Win je niet de beker moet je gewoon op eigen kracht in de competitie europees voetbal afdwingen.

volgens mij weten ze bij Knvb ook niet zo goed hoe ze het moeten brengen deze situatie die nu is ontstaan.
ze hadden die bekerfinale gewoon na de competitie moeten plannen, dan was deze poppenkast waarschijnlijk niet nodig geweest.

3 mei 2012 om 17:06

nee hoor ... ook dan zou de finale Psv- Heracles geweest zijn en zouden deze zaken gespeeld hebben in de voorbeschouwingen voor de laatste wedstrijdronde van de competitie.

3 mei 2012 om 17:19

@brand_fr

Onzin, dan had Heracles namelijk een EL ticket nog in de beker kunnen verdienen, dan was pas ná de laatste competitieronde (wanneer Psv's eindpositie bekend is) duidelijk zijn hoe de vork in de steel zit.

3 mei 2012 om 17:27

nee dus, want er was ruimte voor speculatie. Voor of na het einde van het seizoen: met de huidige stand na gisterenavond en met de finalisten bekend hadden we ook dit probleem gehad. Dan nog had een nederlaag kunnen volstaan voor Heerenveen, en had Feyenoord door een eigen goal 2e kunnen worden.

Dan had ook iedereen over deze wedstrijd gehad.

"“het is even niet anders”, luidt de conclusie van de zegsvrouw. “let wel, de sportieve belangen van Heerenveen zijn tegen Feyenoord groter dan iedereen misschien denkt. Met een zege van 6-0 kunnen ze zelfs nog tweede worden"

Het is even niet anders?! Zou de zegsvrouw weten wat de CL opbrengt?! Ben je mooi klaar mee dan.
Daarbij is het vrij simpel op te lossen: Bekerfinale na het seizoen spelen en verliezend finalist niet meer Europa in. Ik gun het heracles best hoor, maar het zou een vreemde situatie zijn als dadelijk bijvoorbeeld FC Twente niet europa in gaat en heracles wel..

3 mei 2012 om 16:54

Ze hebben het verdient.
Dus wat is er vreemd aan?

3 mei 2012 om 16:56

Heracles wint 3 wedstrijden tegen serieuze ploegen en mag europa in terwijl bijvoorbeeld AZ of Twente (die gewoon veel beter hebben gepresteerd dit jaar) europa niet in gaan. De beker gaat nergens over in Nederland, waarom moet je dan zelfs als verliezend finalist beloond worden...

3 mei 2012 om 17:07

is in meerdere landen ook de regel. Verliezend bekerfinalist speelt EL.

3 mei 2012 om 17:16

Ze hebben het verdiend omdat er in het boekje staat dat we de verliezend finalist ook maar europa in moeten sturen??
Achterlijke regel natuurlijk, net zoals die play offs, europees voetbal verdien je aan de hand van de plaats waar je staat aan het einde van de competitie, is wel zo eerlijk lijkt me.

Je kan het op geen enkele manier rechtbreijen dat bij wijze van spreken de nummer 16 wel europa ingaat en de nummer 5/6 niet.

Nog extremer:
Je zult maar hebben dat een Spakenburg door een super seizoen en veel geluk met de loting het tot de bekerfinale zouden schoppen. K moet er niet aan denken.

3 mei 2012 om 17:57

Het is, an sich, natuurlijk vreemd dat het voor Psv, in dit geval, gunstiger was geweest zich uit te laten schakelen in de halve finale (als ze dit hadden zien aankomen). Daar hadden ze in deze situatie wellicht CL voor teruggekregen (ja, ALS ze van excelsior winnen en Heerenveen in het eigen Abe ook)

3 mei 2012 om 18:11

mijn amateurclubje 2 klas Knvb zou dat ook kunnen.

De clubs hebben zelf ik meen in 2005 dit geregeld. Misschien dat PSV geslapen heeft omdat men toen veel kampioen of 2e werd en daarom niet nagedacht de gevolgen van het instemmen met de play-off en bekerregels.

3 mei 2012 om 19:48

Die play offs zorgen er wel voor dat de competitie tot het einde spannend blijft. Anders hadden veel clubs nu nergens meer voor gespeeld en dan is het helemaal niet spannend meer. Nu speelde iedereen gisteren nog ergens voor. Anders zou je het ook competitievervalsing kunnen noemen als iemand zich niet inzet omdat ze toch al uitgespeeld zijn.

Met de bekerfinalist ben ik het wel eens. De verliezer moet gewoon niet Europa in. Alleen de winnaar wel, het is ook een prestatie om de beker te winnen. En vaak gaat die club toch al Europa in.

3 mei 2012 om 18:38

Als de bekerfinale na het seizoen was gespeeld, had ja dan je geld op heracles gezet? Enige manier om dit in de toekomst niet meer te laten gebeuren is, zoals je al zegt, de verliezend finalist niet Europa in te sturen.

Feyenoord verdient het, dus terechte situatie, het lot bepaalt

3 mei 2012 om 17:21

Je spreekt jezelf tegen, Feyenoord verdient het, maar het lot bepaalt, dat kan natuurlijk niet kloppen. Bovendien kun je deze situatie nooit terecht noemen wanneer een team moet verliezen om een beloning te krijgen.

Bidden en hopen dan maar dat Feyenoord een rode kaart krijgt vanwege een doorgebroken speler neerhalen want dan zie ik Heerenveen winnen..

Als het lang 11 tegen 11 blijft en 0-0 dan zie ik het somber in jammer maar helaas.

En natuurlijk moet PSV zelf ook ze wedstrijd winnen tegen Excelsior want dat vergeet me mede PSV fans ook ff.

3 mei 2012 om 16:56

Het zal zeker geen 0-0 worden want dan hebben zowel Heerenveen als Feyenoord een probleem en zijn PSV en AZ de lachende derde en vierde!

3 mei 2012 om 17:00

hij bedoelt ook: als het lang 0-0 blijft laat Heerenveen echt nog wel een doelpuntje door zo op het eind van de wedstrijd.

3 mei 2012 om 17:00

Ik bedoel daarmee dat als de wedstrijd heel lang 0-0 blijft dan laat Heerenveen Feyenoord scoren natuurlijk want dan heeft Heerenveen direct Europa League binnen..

Daarom zie ik het somber in.

3 mei 2012 om 17:02

Daar heb je een punt ;

Ik denk dat Heerenveen gewoon een uurtje lekker gaat voetballen en dan wel kijkt wat de stand is. Vervolgens wordt gekeken wat het best voor ze is....

3 mei 2012 om 17:09

dat bidden zal ik dan doen dat Excelsior 3 (on-) terechte pingels tegen krijgt en tegen 8 Psv'ers met2-0 winnen. Zijn die zielige supporters van PSV even rustig.

Houd toch op met dat zeuren over vervalsing. Heracles heeft Ajax 3 punten gegeven voor de finale en meer dan zijn best tegen Feyenoord gedaan, waar ze normaal geen weerstand meer zouden hebben gegeven.

3 mei 2012 om 17:59

ik geloof dat jij meer zeurt over vervalsing dan Psv'ers hier. Zo heel veel nemen dat woord echt niet in de mond, maar spreken wel uit dat het frustrerend is (uiteraard) en dat ze hopen dat het toch goedkomt voor hun club (uiteraard).

Het lijkt wel of je met een 'anti'-complex rondwaart?

Dan gaat heerenveen vol op de aanval.
Scoren ze er 6 hebben ze kans op cl.
Verliezen ze spelen ze europa league.
Alles of iets minder is beter dan niks.

3 mei 2012 om 17:21

Lol, Feyenoord heeft de minst gepasseerde verdediging van NL en heeft in de afgelopen 10 wedstrijden 4 doelpunten tegen gekregen maar jij denkt dat 6 goals in 1 match tegen het huidige Feyenoord scoren reeel is?

vreemde situatie voor Heerenveen! neem aan dat ze gewoon voor winst gaan. Zou wel wat zijn als psv niet in de voorronde cl speelt. En eerlijk gezegd.; zou dat prima vinden! Liever Feijenoord wat tenminste een echte club is! En die zonder dure, gesponserde, aankopen zichzelf weer helemaal heeft opgewerkt. hulde

3 mei 2012 om 17:10

ik neem aan dat ze dat helemaal niet doen. Waarom in je eigen voet schieten?

3 mei 2012 om 17:37

Heerenveen moet gewoon 85 minuten vol gas geven. Als na 85 minuten blijkt dat het gelijk staat, neem je wat gas terug en verlies je alsnog. Je schiet jezelf niet in eigen voet als je vol voor de winst gaat, zolang je maar in gaten houdt dat het geen gelijkspel wordt. Een rondje minder in Europa is toch lekker meegenomen.

3 mei 2012 om 17:45

extra inkomsten als je een ronde extra moet?

Ik word eigenlijk heel moe van de zeursupporters van PSV over die zogenaamde competitievervalsing. Ik ga de boel een beetje voeren en lachen om hun (veelal zielige) reacties in het forum.

3 mei 2012 om 17:58

Maar je hebt wel een kortere voorbereiding, terwijl er een nieuwe coach en vele spelers ingepast moeten worden. Verder kan je zomaar een redelijke goede tegenstander loten. Dan is het beter als je dat rondje Europa alvast maar door bent.

Je doet maar, ik heb niks met Psv.

3 mei 2012 om 18:00

Ik gun het Feyenoord ook wel. Maar ja, als Psv-supporter maken 'gun-argumenten' me uiteraard iets minder uit. Dus tegen alle sympathie in Nederland in, hoop ik op een wondertje in het Abe. Een hattrick van Sibon, ofzo.

Nou ik kan met zekerheid zeggen dat het geen gelijkspel wordt.

De Knvb kan het betreuren maar ze zijn zelf de oorzaak van deze situatie. Met name dat het EL ticket naar een verliezend beker-finalist doorschuift is absurd. In dit geval zou Heracles op basis van 3 gewonnen wedstrijden tegen Rkc, De Graafschap en AZ een EL plek 'verdienen'.
Een nogal royale beloning als je bedenkt dat clubs als Twente of AZ overal naast zouden kunnen grijpen.

Is dit niet voor het eerst sinds de play-offs dat zo'n situatie zich voordoet?
Dus dat de Knvb dit had kunnen voorzien is wel erg makkelijk.
Was vb Heerenveen de bekerfinalist geweest, of als PSV uitgeschakeld was in de beker.
Heet zoiets koffiedik??????
Het is echter wel een nare situatie. Wint Feyenoord weet ik zeker dat heel veel dit doorgestoken kaart vinden.

Gewoon de bekerfinale pas spelen als de competitie is beeindigd. Dan had dit voorkomen kunnen worden.
Overigens moeten ze in Eindhoven niet zeuren, want die hebben enkele jaren geleden tijdens de laatste wedstrijd tot een "salonremise" met Groningen besloten, omdat dat zo mooi uit kwam.

3 mei 2012 om 16:59

Heracles gaf/probeerde ook vol gas tegen Feyenoord om PSV aan de 2e plek te helpen en gaf de 3 punten zomaar aan Ajax voor de bekerfinale--- Feyenoord zou dus dubbel genaaid zijn als het gelukt was.

3 mei 2012 om 17:21

huh wat? waar heb jij het nou over? Dat heracles zich tegen ajax inhield om geen blesures/kaarten op te lopen geloof ik nog. Maar vindt je nou dat feyenoord genaaid is omdat heracles vol gas speelden tegen feyenoord?

3 mei 2012 om 17:35

1e naai: kans dat Ajax dan 3 punten minder gehad.
2e naai: einde seizoen doen subtoppers niet hun best tegen topclubs.

Dat Ajax gewonnen zou hebben staat niet vast, we zullen dat nooit weten. Heracles wilde graag winnen in de Kuip, maar kwam kwaliteit te kort om het Feyenoord lastig te maken.

Maar eigenlijk gebruik ik het als tegenargument voor het gezeur van diverse PSV supporters die vinden dat ze genaaid worden.

3 mei 2012 om 18:02

heb je helemaal gelijk in Civilized. Maar ik ben wel van mening dat de Knvb even kritisch moet kijken naar dit systeem. Helpt dit soort situaties wel extra in de hand. Gewoon even voor de komende jaren, zeg maar. De bekerfinale naar het einde schuiven doet al veel goed, maar lost het probleem nog niet geheel op. Persoonlijk zeg ik gewoon: afschaffen dat de finalist de EL ticket krijgt bij een top-2 notering voor de bekerwinnaar.

3 mei 2012 om 18:14

dat lost totaal niks op aan deze situatie.. Want die blijft gelijk..of denk je dat psv tegen heracles zegt winnen jullie de beker maar want wij spelen toch al europees?
Had psv maar in de voorgaande duels meer punten moeten halen dan feyenoord in plaats van de schuld bij andere te leggen.

Ach ja, we zullen het zien zondag. Heerenveen moet gewoon vol voor de winst gaan zondag en als het dan gelijk staat gaan ze Feyenoord helpen, als Feyenoord voor staat doen ze niets..

Feyenoord wil winnen om de CL te halen en Heerenveen zou 2e kunnen worden bij een 6-0 overwinning en verlies van Psv.

Veel Psv'ers zeuren over competitievervalsing, maar ook feyenoord had last van "competitievervalsing". Omdat ze de finale wilden winnen gaf Heracles de 3 punten weg aan Ajax en ging fel tegen Feyenoord tekeer, om alsnog PSV op de 2e stek te krijgen.

Competitievervalsing in het voordeel van Psv, of niet soms Eindhovenaren?

Gelukkig hebben ze woensdag gefaald in hun missie.

Dus waarom zouden Feyenoord en Heerenveen niet een voordeeltje mogen hebben komende zondag?

Denk dat we het hier maar bij moeten houden.

3 mei 2012 om 17:11

Net alsof Heracles enige kans had tegen Ajax in de Arena. 13 zeges op rij, een Heracles dat alles tegen Ajax zou hebben gegeven had er geen verandering in aangebracht.

PSV heeft het zelf zo ver laten komen, je moet nooit afhankelijk zijn van anderen. Als je dat wel bent mag je niet gaan klagen tenzij die andere partij extreem gaat verzaken. Als Heerenveen het bewust laat lopen dan moet de Knvb gewoon een onderzoek instellen aangezien dit niet mag.

3 mei 2012 om 17:17

of ze kans tegen Ajax hadden is een andere zaak. Zullen we nooit weten want ze gaven de punten zonder strijd aan Ajax.

3 mei 2012 om 23:19

Wat een onzin. Ze spaarden enkele belangrijke spelers maar ze hebben niet expres verloren. Maar je moet toch iets verzinnen om de ruime zege van Ajax te verklaren, veld was goed, scheids onpartijdig, bal was rond enzo.

3 mei 2012 om 18:01

@ Brand_fr je zegt wel CL halen, maar ze willen de voorronde halen. Dan ben je er nog niet. Voor de voorrondes krijg je geen miljoenen toch? Of toch wel? Feyenoord verdient het gewoon het meeste, maar ik zie ze de CL zelf niet halen. Die krijgen een loodzware tegenstander nog.

3 mei 2012 om 18:14

dat bedoel ik ook. Maar alle clubs uit Nederland krijgen een zware loting. PSV heeft afgelopen jaar ook niet bewezen de beste te zijn in de eredivisie, dus waarom zou het wel lukken met de voorronden?

3 mei 2012 om 18:31

Is ook voor psv geen garantie. Echter zullen hun wel een eenvoudigere tegenstander (als je dat zo mag noemen op dit niveau) loten als Feyenoord. Maar psv verdient het gewoon niet om tweede te worden. Thuis spelen ze aardig, maar uit is het zo vaak slecht geweest dit jaar. Laten we hopen dat Feyenoord er wat moois van kan maken in de voorrondes en doen waar het goed in is en dat is vechten voor elke meter.

Het probleem is toch opgelost als je de bekerfinale pas speelt als het seizoen voorbij is, dan heb je dit gedoe niet en is iedereen tevreden. Kan trouwens wel al voorspellen dat deze wedstrijd hoe dan ook geen gelijkspel word.

Dat het de laatste jaren spannender is, komt gewoon door de nivellering van de eredivisie. Voordat het play-off systeem werd ingevoerd waren de 2 jaren ervoor ook nog bijzonder spannend, dus dat is gewoon een drogreden voor de mensen die geen goed geheugen hebben.
Ik vind het nog steeds raar, dat clubs die niks te zoeken hebben in Europa (ik noem een Rkc), nog volop kans maken om de EL in te gaan. Slechte ploegen in de EL is gewoon slecht voor het Nederlands voetb al, dat heeft de Uefa coefficientie lijst wel duidelijk gemaakt de laatste jaren. Nederland wordt gewoon ingehaald door landen die eigenlijk ook niet veel te zoeken hebben in de EL, waardoor er steeds minder teams van NL de EL kunnen bereiken. Play-offsysteem mag van mij wel weer verdwijnen, zeker omdat de spanning niks met de playoffs te maken hebben.

Wat een kul-redenatie; de play-offs zijn het probleem niet, dat zijn is het feit dat de bekerfinale voor seizoenseinde gespeeld is en de verliezer een El-plaats kan krijgen (heeft de Knvb nog geluk dat Heerenveen niet alleen gebaat is bij een verliespartij).

3 mei 2012 om 17:22

@dammie

Tsjah....
Maar als volgende week 13 mei de finale Heracles tegen PSV op het programma had gestaan, wat denk je dat heel Nederland (op een paar Heraclieden na dan) gedacht zou hebben van wie de winnaar zou worden??. Juist ja, Psv.

Wat denk je dat men nu dan gespeculeerd zou hebben mbt de tweede plaats?.

Juist ja, dat vooral PSV dat niet zou moeten worden, want bij winst van PSV tegen Heracles is dat nadelig voor degeen die 5de eindigt...

3 mei 2012 om 17:29

Het debiele in mijn ogen is dat een verliezend bekerfinalist een El-ticket kan krijgen; je verliest dus je hebt in mijn ogen geen recht op een prijs.

3 mei 2012 om 17:56

@dammie

Klopt!. Daar wringt 'm ook de schoen. Naast natuurlijk, dat PSV zichzelf ook een beetje in deze situatie heeft gemanoeuvreerd door overal punten te morsen.... anders hadden ze het zelf in eigen hand gehad.

Ach dit is altijd nog beter dan een finale spelen over 2 wedstrijden.

Heerenveen moet dan voor die 6-0 overwinning gaan, mocht het dan nog vlak voor tijd gelijk staan moeten ze er even eentje in eigen doel knallen. Dan is er niks aan de hand voor Heerenveen.

3 mei 2012 om 17:02

Dat is inderdaad echt realistisch, aangezien Feyenoord gedeeld met Ajax en AZ de minst gepasseerde club is in de Eredivisie en Heerenveen een van de clubs uit de top/subtop is met de meeste tegengoals.

3 mei 2012 om 17:31

Was het Feyenoord niet die eerder dit seizoen van Groningen met 6-0 verloor? Alles is mogelijk, de bal is rond, 11 tegen 11, het kan dooien of vriezen, je kan winnen of verliezen. Niets is onmogelijk voor hen die willen;

PSV heeft zelf gezorgd dat ze dit niet meer in eigen hand hebben. Als Feyenoord 2e wordt (onafhankelijk van de vraag of Heerenveen het wel/niet laat lopen) dan heeft PSV niets om over te klagen. Dan hadden ze zelf maar beter moeten spelen in de wedstrijden waarin ze het falikant lieten afweten (rkc uit bijvoorbeeld).

3 mei 2012 om 17:05

dat is helemaal waar. maar we hebben niet gezorgd voor een situatie waar jullie laatste tegenstander er baat bij heeft om de wedstrijd weg te geven. als heerenveen keihard zijn best doet en jullie toch winnen, heb ik er alle vrede mee, als ze hem er zelf inschieten niet.

dat gezegd hebbende: ik weet ook wel dat PSV kampioenschappen heeft binnengehaald met salonremises, maar bewust verliezen vind ik net weer een ander verhaal.

3 mei 2012 om 17:12

je geeft zelf al aan dat PSV het ook niet netjes heeft gedaan met salonremises. Waarom zou Heerenveen dan PSV helpen aan miljoenen?

3 mei 2012 om 17:26

@brand_fr

Misschien hebben we er in Nederland straks een nieuw woord bij.

Dan hebben we na de salonremise ook een salonnederlaag.

3 mei 2012 om 17:26

omdat vierde worden beter is dan vijfde worden! haha joh ik weet het ook niet man, ik probeer het bizarre van de situatie maar onder woorden te brengen en te blijven hopen

feyenoord verdient het, de knvb is schuldig dat de situatie zo raar is en als heerenveen verliest kan ik ze niks verwijten. maar je kunt mij ook niet verwijten dat ik me als Psv'er wanhopig vastklamp aan de mogelijkheid dat Heerenveen misschien toch zijn best gaat doen. Dnipopetrovsk uit heb ik wel weer gezien.

3 mei 2012 om 17:35

wat is het verschil tussen bewust verliezen en bewust gelijk spelen?

3 mei 2012 om 18:21

dus bewust gelijkspelen mag dan wel? Of mag dat alleen als het om je eigen club gaat?

Feyenoord verdient het gewoon om de competitie als tweede te eindigen. Bovendien verdient AZ het ook om EL te spelen en aangezien Verbeek nog wel zijn lijntjes met Heerenveen heeft, zal die club het AZ toch meer gunnen dan Heracles. Die hebben namelijk een matig seizoen gedraaid en zouden aanfluiting zijn in Europa.
verder zal Janmaat toch ook wel een keertje op zijn keeper wat "te hard" terugspelen.

laat heerenveen lekker de competitie als vijde eindigen en mooi een wedstrijdje europees extra meepakken!

Inderdaad een rare situatie. Als de bekerfinale aan het einde van het seizoen was, was er niks aan de hand geweest. Feyenoord gaat nu wel heel makkelijk winnen. Ik ga in ieder geval al mijn geld op feyenoord zetten.

Nog een voordeel: als Feyenoord tweede wordt (en dus Heerenveen zich rechtstreeks plaatst voor de Europa-league) komt PSV per direct in de financiele problemen, omdat Cl-voetbal min of meer financieel ingecalculeerd was met al die miljoenen-aankopen.

3 mei 2012 om 17:06

Jammer maar helaas voor jou, PSV heeft de komende jaren geen CL begroot

3 mei 2012 om 17:09

dat zeg ik ook niet, maar gezien de dure huishouding kunnen ze zich nauwelijks een seizoen zonder CL veroorloven.

3 mei 2012 om 17:11

Nogmaals: in de 'dure huishouding' is rekening gehouden met het feit dat er geen CL gehaald kan worden...

3 mei 2012 om 17:39

Volgens mij heeft PSV nooit de CL in hun begroting meegenomen maar de EL.

De Knvb had dit niet aan kunnen zien komen, zoals velen hier beweren. Dit is een uitzonderlijke situatie, die zich denk ik nog nooit eerder heeft voorgedaan (dat je met een beter resultaat overal naast kan grijpen, terwijl je met een minder resultaat Europa in mag). En bovendien, heeft PSV het niet aan zichzelf te wijten dat ze geen CL halen? Als je had gewonnen van RKC (of van FC Groningen, dat in 2012 pas twee keer heeft gewonnen) hadden de zaken er nu heel anders voorgestaan! Neemt niet weg dat ook ik dit behoorlijk zuur vindt, aangezien we nu een paar miljoenen minder krijgen...

“maar het is inherent aan het play-offsysteem dat we samen met de clubs hebben bedacht en afgesproken.”

Deze opmerking is niet juist. Het hangt samen met het bekertoernooi. Dit probleem ontstaat omdat de verliezend bekerfinalist Europees speelt wanneer de bekerwinnaar landskampioen wordt of de voorronde van de Champions League haalt.
Deze regel moet worden afgeschaft. Alleen de winnaar hoort Europees voetbal te behalen. Wordt deze winnaar 1e of 2e in de competitie, dan dient de ranglijst van de competitie te bepalen wie er vervolgens Europees gaat spelen.

3 mei 2012 om 17:13

is een unanieme beslissing van alle betaalde clubs. Dus ook van Psv.

Altijd al gevonden dat die play-offs niet deugen. Afschaffen is het enige goede wat ermee gedaan kan worden. Met de play-offs wordt de vorm van de dag vele male belangrijker gemaakt dan het goede presteren over het seizoen heen, aangezien plek 8 net zo goed meedoet aan de play-offs als plek 5. Daarbij vind ik dat je je beste teams Europa in moet sturen dus plek 1 tot en met 4 (mocht zoals dit jaar een van deze clubs de beker hebben gewonnen uiteraard 1 tot en met 5 of verliezend bekerfinalist).

Nu maar gewoon hopen dat Heerenveen voor eigen publiek vol gas gaat geven voor een overwinning.

Dit is gewoon liegen wat deze knvb vrouw hier nu zegt. Dit komt helemaal niet door het playoffsysteem. maar door dat de knvb beker finale eerder is gespeeld dan normaal. En dat mogen ze wel eens uitleggen. waarom de bekerfinale zo snel gespeeld is. Want de beker stelde al niks voor, maar nu al helemaal niet meer. Psv moet de beker gewoon aan heracles geven. Dan moet heerenveen wel 4e blijven. En psv moet vanaf nu niet meer deelnemen aan de knvb beker. Want je kunt er alleen maar mee verliezen. reiskosten, blesures, schorsingen. champions leugue. Bonus spelers.

Lekker voor PSV dan. Zwart/wit gezien is dit competitievervalsing. Je verwacht dit nooit natuurlijk, maar als Heerenveen verliest komend weekend zullen veel mensen het vreemd vinden. Ongeacht dat ze terecht of niet terecht verliezen.

3 mei 2012 om 17:14

nee hoor ... ik ken heel veel mensen die het niet vreemd vinden als Heerenveen van feyenoord verliest. Feyenoord heeft de minst gepasseerde verdediging en speelt ijzersterk. Kun je van je eigen club niet zeggen.,

3 mei 2012 om 17:21

Daar gaat het ook niet om. Het is inderdaad heel waarschijnlijk dat Feyenoord van Heerenveen wint als de Friezen hun best doen. Als de Friezen hun best doen, dus. Als de Friezen (door toedoen door het achterlik systeem van de Knvb) niet hun best doen, wordt het nog veel waarschijnlijker. En daar zit hem het jammere van de situatie. In plaats van dat PSV nog een klein kansje had op puntverlies van Feyenoord hebben ze nu helemaal geen kans meer. Denk ik.

Maar goed, ze verdienen het ook. Alleen zal Feyenoord door hun lage ranking never nooit de Champions League halen, dat is wel jammer.

3 mei 2012 om 17:32

ik ben het niet me je eens.
1 Het systeem is niet achterlijk, ook PSV heeft ingestemd met het systeem
2 PSV heeft 33 x een kans gehad, en die 13x niet gegrepen.
3 ook PSV heeft weinig kans tegen toppers, heeft dit seizoen duidelijk gemaakt

3 mei 2012 om 20:08

Juist.

3 mei 2012 om 17:33

Zwart/wit gezien is dit competitievervalsing? Leg uit a.u.b., want bij competitevervalsing denk ik meer aan afspraken tussen 2 clubs onderling over de uitslag van de wedstrijd.

Dat is het probleem met de verliezend finalist een ticket geven en play-offs organiseren. Degene die 6de staat aan het einde van het seizoen heeft het gewoon meer verdiend dan wie er ook onder hen staat.

Jammer dat het zo uit komt elk competitie systeem heeft wel zo zijn nadelen.
Psv is nu de klos dat ze er waarschijnlijk naast de cl gaan pissen. als heerenveen gewoon gaat verliezen van feyenoord. Psv heeft in het verleden zelf het voorbeeld gegeven door 0-0 te spelen tegen groningen groningen blij met eu voetbal, psv blij kampioen. en andere club konden zeiken naar eu voetbal of het kampioen schap.

Dus Psv moet niet zo zeiken ze hebben 30 miljoen in de spelers groep gestopt met de motto we worden zeker kampioen zo heeft feyenoord het ook ooit gedaan iedereen weet hoe dat bijna afliep als ze nog een jaartje zo door gaan gaan we het zelfde krijgen als in rotterdam.

3 mei 2012 om 17:14

Dat zie ik nu ook gebeuren in Eindhoven.

3 mei 2012 om 17:15

hele mooie reactie van je. Kan het zelf niet beter zeggen.

3 mei 2012 om 17:30

Ik lees je reacties maar 1 ding is zeker jij hebt een schijthekel aan psv he.
Ik moet je wat zeggen ik ook heb er zon hekel aan die stinkboeren.

3 mei 2012 om 17:43

heb het niet zo op Psv, en zeker niet als ze lopen te zeuren om iets waar nog feyenoord noch Heerenveen wat aan kan doen. Als ze nu die 13 wedstrijden waarin ze gelijkspeelden/verloren wat beter hadden gespeeld was het helemaal niet nodig.

Nogmaals ... ik loop een beetje te voeren maar haat heb ik niet ... beetje hekel aan de (koop)club dat ze het net niet gered hebben. Net als Twente die zichzelf zo ophemelen en daarom hard vallen tegenwoordig.

3 mei 2012 om 17:32

Wow, hoe een achterlijke redenatie kun jij geven? Wanneer heeft PSV gezegd dat ze zeker kampioen worden? Nooit maar dan ook nooit. We kunnen gewoon realistisch zijn hoor, aan het begin van de competitie gaf iedereen aan dat PSV de beste selectie had, en vanuit PSV was de berichtgeving dat ze zeker mee wilden doen voor het kampioenschap, meer niet. En hoe wil PSV nog 'een jaartje zo doorgaan'? Je bedoelt, nog een jaar gewoon mee doen voor de titel? Gewoon weer transfergeld investeren in de selectie, net als afgelopen jaar.. meer niet. Stop nu maar met je domme gelul.

3 mei 2012 om 18:00

Beste kevin,

Psv en Ajax moeten altijd zeggen dat ze kampioen willen worden en als je er dan 30 miljoen in de selectie stopt moet je zeker kampioen worden. Ik ben ajacied en heb in het begin gezegt dat ajax het beste team heeft goede verdediging middenveld en aanval.door blessures en andere zaken zijn wij 4a5 basis spelers kwijt geweest ongeveer 3 kwart van het seizoen. daardoor heeft psv twnete enz vooruit kunnen blijven tot een paar weken terug ik zeg jou als ajax het helejaar fit was geweest waren we al 3 a 4 wedstrijden terug kampioen geworden. psv heeft een een goed midden veld en aanval maar de verdediging is toch drama je kan toch niet zeggen dat jullie met zon verdediging de beste selectie hebt. als ik moet kiezen tussen:
manolev/hutjutson-marcelo-bouma-pieters of vd wiel-alderwereld-verthongen-boilesen/blind
dan weet ik het wel.
en wie hebben jullie dan verkocht afgelopen jaar om weer 30 miljoen te kunnen inverteren. affelay voor 3 miljoen meer weet ik echt niet. je hand open gehouden bij de gemeente.

beste kevin lul niet zo dom

3 mei 2012 om 18:26

@vak414

Met jou hoef je de discussie niet aan te gaan als je alleen Afellay kan bedenken want jij hebt blijkbaar geen interesse in de Eredvisie.

3 mei 2012 om 21:09

Vak414: Lul jij niet zo dom gozer!

Noem je 1 speler op die voor 3 miljoen verkocht is met een half jaar contract!!

Maaar vergeet voor t gemak dat PSV alleen maar aan 1 speler 14 miljoen heeft ontvangen?? is samen al opgetelt? zal ik t voor je optellen want Rekenen is niet je strekste punt wel ; tel daarbij nog paar spelers die verkocht zijn voor 1,5 miljoen 2 mljoen enz, dus iets meer dan 3 miljoen samen!

Doe je huiswerk goed of zwijg Please???

beste Vak414 lul niet zo dom!

Jezus, wat een reacties weer! Zet dat ontvangen geld van gemeente, wat elke eredivisieclub al minimaal één keer heeft ontvangen en PSV de enigste was, die dat nog niet had, even uit jullie hoofden. Maar dat ter zijde. Een topclub hoort inkopen te doen als topspelers vertrekken. Affelay en Dzsudzsák zijn topspelers, die je goed moet vervangen.

Het gaat hier niet om het misgunnen van PSV of 'dat je het maar eerder moest beslissen'. Het gaat hier om het feit, dat elke andere eredivisieclub moest knokken om punten te stelen in Heerenveen. Als SC Heerenveen daadwerkelijk voor de slechtste El-ticket, die je in de Eredivisie kunt krijgen, gaat... is dat werkelijk een schande voor SC Heerenveen.

Er zullen nota bene scouts aanwezig zijn zondag, dus ik verwacht niet, dat Narsingh, Assaidi en eventueel Dost zich van de slechtste kant willen laten zien. Ze hebben alle drie aangegeven een stap hogerop te willen voetballen.

Ik gunde het SC Heerenveen en Feyenoord beide, maar hoe sommige supporters naar dergelijke situaties kijken, gun ik ze EL niet eens.

3 mei 2012 om 17:30

@ ormando

Dost gaf even hiervoor al te kennen dat hij deze wedstrijd Sibon wel gunt, omdat hij zelf geen risico wil nemen met zijn masker. Dat zegt al behoorlijk wat. Je moet Heerenveen en Feyenoord er niet op aan kijken, maar de Knvb. Heerenveen zal misschien voor de winst gaan, maar mocht dat niet naar wens verlopen dan zal Feyenoord relatief eenvoudig winnen. Je gaat natuurlijk niet je eigen kansen op Europa League verspelen.

3 mei 2012 om 17:47

Elke club heeft al geld ontvangen van de gemeente?? Ik weet in ieder geval zeker dat Feyenoord en Ajax nog nooit geld van de gemeente heeft gehad. Het is gewoon te bizar voor woorden dat je bezit moet verkopen om je hoofd boven water te houden, en die inkomsten meteen weer verkwanseld aan spelers die een maand later 2 benen breken en vervolgens nooit meer kunnen spelen.

Als psv slim was geweest hadden zij wat geld achter de hand gehouden, nu zijn zij aan hun levenstandaard verlplicht om CL te halen. Het zijn Tiny Sanders eigen woorden, als sv geen CL haalt moeten we gaan snijden in de begroting. Nieuwjaarsspeech jl.

3 mei 2012 om 17:53

http://www. binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/achte...
Spatie tussen 'www.' en 'binnenlandsbestuur.nl/...' verwijderen.

Geen dank.

3 mei 2012 om 18:00

???? en nu?

3 mei 2012 om 18:27

Jezus, hoe oud ben je wel niet?

Eerst zeggen van 'elke club heeft al geld ontvangen van de gemeente?? Ik weet in ieder geval Zeker dat Feyenoord en Ajax nog nooit geld van de gemeente heeft gehad'.

Volgende keer wat minder tijd besteden aan je reacties en meer tijd aan Lego.

3 mei 2012 om 18:39

Vriendelijke vriend voor dat je naar word, je linkje dat je stuurt werkt niet. Dus ik weet eerlijk gezegd even niet wat je er mee wilt zeggen. Ik heb op de site van binnenlands bestuur een aantal eigen zoekopdrachten ingevoerd over financiele hulp, maar kan het niet vinden. Dus misschien kan je een juiste link plaatsen, ipv kinderachtig gaan roepen hoe oud ik wel niet ben?

Naar mijn weten hebben Ajax en Feyenoord nooit financiele steun gehad van de gemeente vanwege financiele problemen. Ik geloof dat Feyenoord wel het allerbeste voorbeeld is geweest afgelopen jaren met meer als 40 miljoen schuld heeft de gemeente echt niet even een paar miljoen toegeschoven. Mocht jij dus over informatie beschikken dat dit onjuist is wat ik beweer, dan ontvang graag de juiste bronnen waarin dit staat. Dus kijk eerst even bij jezelf voor dat je gaat kleineren. Ik ben namelijk gewend om normaal met mensen om te gaan.

Hahahahaha, met een zege van 6-0 kunnen ze nog.....

Het is lachwekkend. Heel het systeem. Het totale playoff gedoe moet ook afgeschaft worden. Tegenwoordig kun je 8ste eindigen en nog ergens om meedoen. Zo ook in de Jupiler League. Daar kunnen clubs die 8ste eindigen nog meedoen om promotie. Lachwekkend en totaal op commercie gericht.

Dus gewoon nummer 1 kampioen en CL, nummer 2 vcl, nummers 3 t/m 6 Europa League, tenzij een club buiten de top 6 de beker wint!!! Laatste degradeert direct, andere twee spelen playoffs tegen de nummers 2 en 3 van de Jupiler League.

3 mei 2012 om 17:34

@hen_nie

Ja en Nee.

Het is makkelijk praten voor iemand wiens club (ja ook mijn club dus) langjarig gezien toch wel Europees haalt.
Maar als je een club hebt, die steevast tussen 6 en 12 bijna verkeerd is het toch een ander verhaal.

Zelfs voor de Tukkers is het dit jaar zo een verhaal...worden 6de, grijpen nasst alles wat rechtstreeks iets geeft, maar krijgen nog de kans nu om toch Europees te halen via playoffs.

Het is dus maar net vanuit welke positie je het bekijkt.

3 mei 2012 om 17:39

@ rodenski

Pure onzin wat je nu zegt. Twente zou, zoals ik het hierboven stel, gewoon in de Europa League spelen volgend seizoen. Zij staan immers 6de en Heracles heeft de beker niet gewonnen. Het hele playoff gebeuren is erop gebaseerd om zoveel mogelijk clubs nog mee te laten doen voor een ticket in de Europa League. Kortom, het maakt geen ruk uit of je nu 6de eindigt of 8ste. Het verschil in punten is gigantisch, maar straks bepaalt een slechte wedstrijd dat bijvoorbeeld Twente erbuiten valt. Dat is oneerlijk en kan voorkomen worden. Bovendien verdient een club die achtste wordt het niet om Europa League te spelen, ze zijn immers te laag geeindigd op de ranglijst.

3 mei 2012 om 18:03

@hen_nie

Nee.
We hebben het hier over de huidige situatie en niet hoe of die volgens jou moet zijn of zou behoren te moeten zijn.

De Tukkers zul je nu niet horen klagen over de playoffs, daar ze onder deze situatie naast directe plaatsing grijpen (plaats 4 is gegarandeerd, mogelijk plaats 5 als PSV geen 2de wordt) en alsnog de kans krijgen nu via de playoffs.

3 mei 2012 om 18:49

@ rodenski

Of wij begrijpen elkaar niet of een van ons snapt het niet. Als de playoffs worden afgeschaft heeft Nederland toch gewoon recht op 4 plaatsen in de Europa League. Nou dat zou inhouden dat de nummers 3 t/m 6 zich voor Europa League plaatsen (bekerverliezer moet niet beloond worden). Twente zou daar dus alleen maar baat bij hebben op dit moment.

3 mei 2012 om 19:57

Dan kun je net zo goed eerder ophouden met de competitie. Als de helft al nergens meer om speelt, dan zullen ze er ook niet vol voor gaan. Dat iedereen nu nog ergens om speelt is alleen maar gunstig voor de Eredivisie. Niemand matst elkaar. Dat dit nu een keer voorkomt kan gebeuren, maar de finalist moet geen EL krijgen.

En als Twente 6e wordt dan pakken ze dat ticket toch wel via de play offs. Het verschil met de rest is te groot om dat nog weg te geven. Ik ben echt een grote voorstander van die play offs.

Wat geloof ik ook nog niet iedereen bij stilstaat, is dat PSV 22ste staat op de Uefa-ranglijst en Feyenoord 129ste, lager dan (om maar even een paar voorbeelden te noemen): Anorthosis Famagusta, Unirea Urziceni, MSK Zilina en zelfs FC Utrecht. Die krijgen dus sowieso een loting tegen de Spurs, Napoli of Sporting of zo, voor hen wordt het een stuk pittiger om de Champions League ook echt te halen als ze tweede worden... Dus voor Nederlandse begrippen is het wel iets gunstiger als PSV het redt.

Maar goed, daar heeft Heerenveen natuurlijk geen boodschap aan (en terecht), Knvb draagt de verantwoordelijkheid voor deze rare situatie.

3 mei 2012 om 18:37

sinds wanneer is psv 22e? Heb laatst gekeken en toen stonden ze een aantal plekken lager, meen 27e.
En ik denk dat zelfs psv het lastig gaat krijgen in de voorrondes

Zou Heerenveen met opzet willen verliezen in een vol stadium?? Dat zou wel heel vreemd zijn gezien die mensen een kaartje hebben betaald om hun team te zien winnen. Heerenveen zal toch de wedstrijd van AZ in hun achterhoofd hebben indien het gelijkstaat 10 minuten voor tijd. Zou Gouweleew bijv. dan een eigen doelpunt forceren?

Bas Dost heeft het voorbeeld al gegeven Feyenoord thuis is geen belangrijke wedstrijd, hij gunt de wedstrijd aan Sibon!!!! Vreemd als topscorer wil je toch alleen meer goal maken, Dost vind 31 goal genoeg!!!

3 mei 2012 om 17:32

Maar wat zou Heerenveen moeten doen als het 10 mins voor tijd 1-0 staat? Je weet dat Feyenoord dan gaat drukken en dat de gelijkmaker kan vallen.

Er zijn gewoon erg veel risicos aan verbonden om vol op de aanval te gaan tegen dit Feyenoord. Feyenoord krijgt sowieso heel weinig tegengoals (4 in laatste 10 wedstrijden, waarvan alle wedstrijden ongeslagen) dus de kans dat Heerenveen met nog 10 mins te gaan ruim afstand heeft genomen van Feyenoord is niet heel groot.

3 mei 2012 om 17:40

@flipa

Hoe zouden de Heerenveen supporters het vinden, wanneer men naast directe plaatsing grijpen voor EL en dan ook nog 2 weken langer doro moeten in de tombola van de playoffs?
Dan ben je 2 weken langer bezig, maar moet je ook weken eerder de voorbereiding op het nieuwe seizoen starten....

De supporters weten wat er speelt en de supporters begrijpen dat heus wel na een lang en zeker spannend seizoen binnen de top-6, waar iedere week de kansen keerden......

Als je dan na 34 wedstrijden op zeker je kwalificatie zeker kunt stellen, zelfs als dat door een minieme nederlaag is....begrijpen de supporters dat heus wel.

3 mei 2012 om 18:22

Als Heerenveen verliest en 5e wordt, begin je een ronde lager in de Europa. Dan speel je dus 2 wedstrijden meer dan als je op plek 4 staat. Als Heerenveen wil verliezen, dan hoeven er ook geen supporters te komen. Wie gaat nou een team aanmoedigen die met opzet verliest na zo'n zware seizoen. Het zou wat zijn als Ron Jans zijn tweede elftal opstelt!!!

Persoonlijk vind ik niet dat Feyenoord thuishoort in de CL, zeker wat de laatste jaren is opgebouwd door overige NL clubs in Europa. Feyenoord is niet eens klaar voor Europees voetbal, volgend jaar wordt het gewoon een middenmoter.

3 mei 2012 om 19:03

@flipa

Wat mij betreft hoort Feyenoord net zo veel of min in de CL thuis dan Psv. Daar komt bij dat de 2e plaats recht geeft op voorronde CL. Dit betekend dat er nog behoorlijke wedstrijden gewonnen zullen moeten gaan worden alvorens je daadwerkelijk deel mag gaan nemen in de CL.

Ik wil het nog zien of dat onze nummer 2 daadwerkelijk tegen clubs als bijv. Liverpool gaan winnen. Ben er namelijk bang voor dat Ajax uiteindelijk de enige Nederlandse club in CL zal zijn.

Hadden we maar kampioen moeten worden. Het is wel pech dat het zo loopt, maar dat krijg je ervan als je maar 5 uitwedstrijden wint in een seizoen (misschien 6). PSV heeft het allemaal zelf veroorzaakt helaas en daarom maar weer een jaar Europa league. Hopelijk een betere instelling volgend seizoen.

3 mei 2012 om 17:42

@psver4ever

Dan is het ten minste financieel geen ramp meer, want CL werd toch al niet begroot....
En financieel kan misschien zelfs Feyenoord het wel beter gebruiken.....

Ach overal zitten ook voor en nadelen aan......

3 mei 2012 om 17:59

Daar gaat het mij niet om, ik wil gewoon weer eens cl voetbal in eindhoven. De centen die we mislopen is ook zeker zonde maargoed. Teveel spelers gaven veel te vaak niet thuis in uitduels, daarom staan we 3e en zijn we niet al 2 speelronden kampioen. Dit moet volgend seizoen echt beter!

Geloof me nou Heerenveen geeft echt geen cadeautjes hoor. We moeten echt vol aan de bak.

3 mei 2012 om 17:44

De eerste helft zal er nog volop gestreden worden, maar als het een kwartier na rust nog gelijk staat .......

3 mei 2012 om 18:17

Dat zal wel moeten ook. Maar dit is al veel vaker voorgekomen joh . Maar tog op wie zet jij de winst ?.
Gaat heerenveen vol op de winst. Of ?? .wel vaag deze scenario.

3 mei 2012 om 18:20

Ze willen geen enkel risico lopen dat plots blijkt dat het na 90 minuten gelijk staat. Dus ik ga er van uit dat Heerenveen Feyenoord "sneaky" laat winnen en dat dan iedereen blij is (behalve in Eindhoven uiteraard).

3 mei 2012 om 18:36

Exact, dat zal het scenario wel worden. Als het gelijk opgaat tot aan de rust gaat Heerenveen in de Tweede Helft een tandje lager spelen. Alleen indien er een vroege voorsprong voor de Friezen komt zie ik het echt lastig worden voor Feyenoord.

3 mei 2012 om 18:31

Geloof het zelf maar want dan ben je wel de enigste.dit is zo klaar als een klontje.

Als je ziet waar Feyenoord vandaan kwam en wat ze nu aan het doen zijn, dan maak ik als Ajax-fan zijnde een diepe buiging. Zelfs al zou Heerenveen niet alles geven dan is de 2e plaats van Feyenoord volkomen verdiend. Of ze nu wel of niet die voorrondes doorkomen, dat zien we na de zomer wel. Feyenoord moet nu gewoon gaan genieten van deze topprestatie, want dit is gewoon heel knap. Wat er tegen Heerenveen ook gebeurt.

Nouja als Heerenveen bij winst een ronde later instroomt is dat best de moeite waard om vol voor te gaan.

3 mei 2012 om 17:49

@freshzone

Dat is wel zo. Maar bij dit soort dingen kijk je niet alleen naar dat scenario, maar naar alle mogelijke scenario's. Want je kan wel ergens vol voor willen gaan, maar dat feit alleen betekent niet dat je erin slaagt. Horrorscenario is dat het gelijk wordt.
Da moet je eerst de tombola in van de playoffs en ben je 2 weken langer nog bezig, maarrrr moet je ook als één van de eersten instromen en moet je dus ook weken eerder met de seizoensvoorbereiding beginnen.
Dat betekent niet of nauwelijks vakantie.....
Dan maar op zeker spelen en a.s. maandag afreizen naar een warm en exotisch oord.... wat denk je?.

3 mei 2012 om 18:41

Nouja je kan toch op zeker spelen? Gewoon vol voor minimaal 2-0 gaan in de eerste helfd, lukt dat niet kan je het in de 2e helfd nog altijd weggeven of je loopt zelfs al tegen een achterstand aan in de eerste helfd omdat je als een idioot aanvalt.
Er is totaal geen reden om gelijk te spelen aangezien Feyenoord daar ook niks aan heeft.

Heerenveen kan doen wat ze willen inprincipe maar een ronde later instromen is echt een stuk fijner (zie AZ) .

3 mei 2012 om 17:51

Ach de tegenstanders in die eerdere ronde zijn echt van geen niveau. Zelfs ado won met twee vinders in de neus van die tegenstanders, dus dat moet geen probleem zijn.

Zou Van Basten ook al geen contact met Jans en Koeman gezocht hebben?

3 mei 2012 om 17:52

Omdat?

Van Basten wil precies hetzelfde als Jans, Europees voetbal.
En als er op het eind niks anders op zit dan verliezen, dan zullen ze dat in Heerenveen gewoon doen. De club boven alles lijkt me meer dan logisch.

Verder zal Heerenveen gewoon gaan aanvallen en het na 80 minuten ofzo eens gaan bekijken. Stel ze staan met 2-0 voor dan voetballen ze de wedstrijd natuurlijk uit. Stel het staat nog 0-0 dan laten ze Feyenoord waarschijnlijk een doelpunt maken. Vrij simpel toch

In grote competities zoals Spanje , Italie en Duitsland worden de bekerfinales pas aan het einde van het seizoen gespeeld , veel idealer en is in mijn ogen ook een ideale afsluiter van het seizoen.

Niemand had natuurlijk kunnen voorspellen dat Feyenoord mee zou doen om de 2e plek en Heerenveen ook zo hoog zou eindigen dus je kan denk ik de Knvb qua programma niet de schuld geven maar die bekerfinale moet men naar mijn mening herzien.

3 mei 2012 om 17:53

@v-watcher

Goed. Dan had bijvoorbeeld 13 mei de wedstrijd Heracles vs. PSV geweest om de Knvb beker.

Wie had je gedacht die dat onderonsje zou winnen?. Op misschien een paar opportunistische Heraclieden na had heel Nederland geroepen: Psv.

Wat denk je dat dan de speculatie's nu waren geweest mbt de tweede plaats en plaats 5?.

Juist. Precies hetzelfde.

3 mei 2012 om 19:19

Dat is wel ff wat anders goochem, dan was de strijd in de competitie gestreden en had heerenveen de "mogelijkheid om te verliezen " niet gehad .

Het is al met al een lastige situatie. PSV lijkt hier nu de dupe van te worden maar dat is niet waar natuurlijk. Boven alles hebben ze het aan zichzelf te wijten dat ze in deze positie zitten. Dit is voornamelijk door de punten te laten liggen tegen de "kleinere" clubs.

Heerenveen mag niets verweten worden wat zij ook zullen doen. Als je de kans heb om Europees te spelen met een club die niet elk jaar zeker Europees speel is de keuze vrij simpel lijkt mij.

Feyenoord lijkt een makkelijke wedstrijd te gaan spelen maar hier zit ook mede het gevaar in. Als je de wedstrijd maar met 90% ingaat tegen een team dat 110% speelt dan ga je eraan. Dus het is absoluut niet te zeggen dat Feyenoord 2e wordt. Persoonlijk hoop ik dat wel want ze hebben een team dat jong is en voor een verrassing kan zorgen (mits met goede spits) tegen Europese subtoppers.

De Knvb heeft dit aan zien komen en zullen zich gelukkig prijzen dat het nog zo lang geduurd heeft voordat het gebeurde. Ze zullen hun redenen hebben om de finale niet na de competitie te spelen. Zal vast om geld gaan. Al ben ik bang dat de Knvb hier niets aan gaat doen hoop ik dat ze er toch nog een keer kritisch naar kijken.

Deze situatie is voor niemand leuk lijkt mij. Je krijgt hier scheve gezichten van en er zal altijd een schuldige zijn in iemands ogen. Aan de andere kant hebben wij weer wat om over te ouwe pijpzeiken en een interessant einde van de competitie.

Volgend jaar (nog) beter!

Ik verwacht dat ze gewoon voor de overwinning gaan spelen. Als ze 2-0 voorstaan vinden zij dat alleen prachtig. Pas bij een gelijkspel gaan ze een doelpunt 'weggeven' in de laatste paar minuten. Maar wie weet speelt Heerenveen zo goed dat het niet hoeft, dat is de enige hoop van een Psv-fan.

Knvb had de bekerfinale Nooit zo vroeg moeten laten spelen.
En kijk nu wat ervan komt!

Kan PSV eindelijk voor vCL gaan...wordt het weer lastig gemaakt door de overbetaalde heren bij Knvb!
Wordt dus weer als 3de afsluiten!
PSV wordt nu dus genaaid....en iedereen erna? Die hebben allen geluk dat het hen niet gaat overkomen dankzij deze situatie.

Feyenoord heeft het dan wel goed gedaan dit seizoen. Maar hun voorhoede zal uitgelachen worden als ze de vCL gaan aantreden!
Met Schaken en Cabral ga je het echt Niet redden!!

Bedankt Knvb!!!

3 mei 2012 om 18:23

De druiven zijn blijkbaar zuur in Eindhoven.

3 mei 2012 om 18:24

We zien het wel . Een balletje kan raar rollen tog?.

3 mei 2012 om 18:25

Weetje _ Amrish..

Als we Europa League moeten spelen dan hoop ik dat we er snel uit vliegen het liefst in de 1e ronde ik heb nu scheit aan het Nederlands voetbal want 4 jaar Europa League ben ik nu wel ff zat... Natuurlijk is er nog een laatste kans dit jaar dat PSV 2e word maar ik ga er van uit dat we een Heerenveen zien die express gaan verliezen..

En weetje als we dus daadwerkelijk Europa League moeten spelen dan moeten er snel uit want zo kunnen we ons volledig richten op de Competitie en niet dat hopeloze potjes op Donderdag om vervolgens Zondag half 1 voor paal te staan..

3 mei 2012 om 18:52

@qwertyuiop,

Daar zit wat in. Ik ben het ook spuugzat. Hier en daar een verre reis maken, de poule overwinteren en vervolgens weer een slechte loting in de 1/8 of 1/4 finale. Weer een slechte dag en je ligt er weer uit. Dan kan je weer achter de feiten aanlopen, omdat er weer eens geblunderd wordt op cruciale momenten.

Als Heerenveen zo graag EL wil spelen...laat ze maar hun gang gaan. mogen zij de punten binnenhalen. Een beetje hier en daar lachen over een opzettelijk verlies dat gunstig is.
Ze vergeten echter wel dat ze geen goede ranking in Europa hebben, dan liggen ze zo eruit bij een sterke tegenstander.
Prima...dan ga ik pas hard lachen!

En Heracles heeft helemaal niks te zoeken in Europa. ALs ze dit seizoen buiten Almelo niks waar kunnen maken, dan moeten ze niet op PSV gaan rekenen. Als zij niks klaar kunnen spelen, dan moeten ze niet op PSV hopen.

3 mei 2012 om 18:45

psv heeft dit volkomen aan zichzelf te danken. Niet de schuld bij andere proberen te leggen.
Psv word genaaid door psv zelf.

3 mei 2012 om 18:54

Tuurlijk...dat ook!
Maar....de Knvb moest weer zo nodig de bekerfinale vervroegen.

3 mei 2012 om 19:54

@amrish de bekerfinale is in samenspraak met alle voetbalclubs vervroegd.
Ok knvb maakt de wedstrijdschema's maar alle bvo's hebben die goedgekeurd. Er nu mee aankomen dat het niet eerlijk is dan ben je gewoonweg te laat dan had je het voor het seizoen moeten aangeven dat je het niet eens bent met het wedstrijdschema.

3 mei 2012 om 21:55

Zegt ook genoeg over jullie verdediging... Feyenoord gaat gewoon vol gas, net als Heerenveen. Ze ontlopen mekaar wat betreft kwaliteit vrij weinig blijkt uit het puntenaantal. Dit geldt overigens ook voor Psv. Na rust zal meer nagedacht en gerekend gaan worden. Wellicht zien we in de eerste helft wie de sterkste van de 2 is zondag. Daarbij is de noodzaak voor Heerenveen groter om een ruime marge te creeren. Gezien de sterkte van Feyenoord zal dat lastig worden, maar zeker niet onmogelijk. Zolang Feyenoord de marge klein houdt, heeft het goede kans om als winnaar van het veld te stappen. Kan me voorstellen dat het dan zuur is voor Psv, maar als Heerenveen peilt dat Feyenoord te sterk is, dan kunnen beide clubs hier verder weinig aan doen en is het logisch dat ze eieren voor hun geld kiezen. Lullig, maar het zal niet de eerste keer zijn dit soort wedstrijden...

De dupe worden van je eigen bekerwinst .....hoe ziek kan het worden.
Dost heeft plots barstende hoofdpijn ...
Het spel is begonnen .
Om deze kapitale blunder nog enigsinds recht te trekken zou de knvb deze wedstrijd eerder dan de wedstrijden van az en psv moeten laten beginnen.
Heel veel helpt het natuurlijk niet om het verloop wat eerlijker te maken maar wel een beetje.

3 mei 2012 om 18:27

29 mei 2003: Groningen - PSV 0 - 0 .............. Moet ik nog meer zeggen?

3 mei 2012 om 18:36

Salonremise inderdaad waarin beide ploegen iets aan het punt hadden. Toen waren er niet zulke grote europese belangen en zoveel clubs mee gemoeid als nu.

Bovendien erkent die muts van de knvb dat ze fout zitten en staat met droge ogen te beweren dat heerenveen met 6-0 kan winnen.....
Ik snap de situatie donders goed en ik begrijp het ook , iedereen zou het doen.
Maar dat neemt niet weg dat de knvb wel het enigste kan doen wat nu nog in haar macht ligt en dat is de wedstrijd zondag om 12.30 uur te laten beginnen .

3 mei 2012 om 18:40

Dat kostte Ajax toen het kampioenschap en Groningen degradeerde niet. Nu hebben beide ploegen er iets aan om niet gelijk te spelen (en Feyenoord te laten winnen). Wat is het verschil?

3 mei 2012 om 18:42

Er zit nogal een groot verschil tussen gelijk spelen en verliezen.

3 mei 2012 om 18:48

In beide gevallen is het in conflict met de regels van sportiviteit, lijkt me. Maar dat gebeurt nu eenmaal in het moderne voetbal, dus moeten ze ook niet zeuren in Eindhoven. Zelf hebben ze zich daaraan ook schuldig gemaakt.

3 mei 2012 om 19:16

Een salonremise is ook niet goed te praten maar het is wel ff wat anders dan voor eigen publiek opzettelijk te verliezen.

3 mei 2012 om 20:03

Het is hetzelfde. In beide gevallen speel je voor eigen publiek een belachelijke pot voetbal en vermaak je het publiek niet. En zoals velen zeggen is het dan ook bij beide gevallen competitievervalsing.

PSV had dit eerder moeten afmaken. En denk je nou echt dat Feyenoord anders niet van Heerenveen had gewonnen? Een grote kans van wel.

3 mei 2012 om 21:16

@braampie

Je hebt gelijk. Je kan er ook niets aan doen, dat anderen dat niet willen inzien...

Al kan het wel gebeuren, dat nadat het woord salonremise in het woordenboek is gekomen men nu ook salonnederlaag kan gaan toevoegen.

Het feit dat men een remise minder erg lijkt te vinden dan een nederlaag is gewoon ridicuul....het is in principe hetzelfde, want uiteindelijk gebruik je de uitkomst in beider voordeel. Dat is met de remise zo en dat zou met een kleine nederlaag van Heerenveen a.s. zondag niet anders zijn.

En of het ene reise is als destijds, of nu misschien een nederlaag...er zijn altijd gedupeerde clubs.
Maar een club als PSV moet niet klagen....dan hadden ze maar moeten zorgen, dat ze niet in de positie zijn gekomen, dat ze afhankelijk zijn van anderen. In 13 wedstrijden hebben ze punten laten liggen....als ze in 1 van die 13 duels gewoon hun punten wel hadden gepakt was het nu niet aan de orde geweest.

3 mei 2012 om 21:59

feijenoord heeft ook in 13 wedstrijden punten verspeeld dus wat is je punt? feit blijft toch dat dit een rare situatie is voor veel betrokken clubs.iets wat niet hoeft voor te vallen met een kleine aanpassing in de regelementen.

3 mei 2012 om 18:39

Als PSV nou twee keer Feyenoord van de mat had gespeeld had ik dat geblaat van je nog wel aan kunnen horen, maar vind je nou zelf niet dat PSV na zo'n turbulent seizoen een toontje lager mag zingen? Jullie werden in de Kuip op waarde geklopt, jullie boekten in Eindhoven een gelukkige overwinning. Geloof me, na 34 wedstrijden staat iedereen op de plek waar hij hoort, wat deserterende Friezen doen daar echt niks aan af.

3 mei 2012 om 20:21

ik kan dit alleen maar beamen maar vreemd blijft het.
Als heerenven nog "unbedingt" 3 punten nodig zou hebben en feijenoord wint er dan nog ben ik de eerste die jullie (terecht ) feliciteerd

Die Play-offs hebben hun voor en nadelen. Ik ben ook voor de bekerfinale aan het einde van het seizoen. Ik zou toch heel die bekercompetitie anders willen zien. Iedereen gewoon aan het begin van het seizoen in 1 kom gooien en geen dingen als die kan niet tegen die loten etc etc. De verliezend finalist is gewoon de verliezer en mag wanneer het zo zou uitkomen ook niet mogen deelnemen als de tegenstander/winnaar van de Knvb beker kampioen zou worden

Ach het is natuurlijk wel een apparte situatie. Maar uiteindelijk hadden wij (psv) dit natuurlijk nooit zo ver mogen laten komen. We zullen in deze toch echt zelf in de spiegel moeten gaan kijken.

Jammer, volgend seizoen beter.

Competitievervalsing ? doen jullie nog mee dan ?

Bij een opzettelijk verlies KAN Heerenveen de fair play prijs helemaal vergeten.
Draai je een goed seizoen, krijg je hiermee te maken.
In één keer gooi je een mooi seizoen weg door te verliezen voor een El.

Ach weet je er is wel een voordeel van het feit dat de kloten van psv nu op het hakblok liggen.
Zelfs een stichting als de knvb zal leren van zijn fouten en dit soort "planning" voortaan wel beter bestuderen alvorens tot zulke belachelijke stappen te komen.
Geloof mij maar dat de bekerfinale noooit meer in het beslissende deel van de competitie wordt gepland.
Offeren we ons toch mooi maar weer op voor de rest van nederland ;;
Geen dank.

Dat psv 33 wedstrijden de tijd had om dit scenario is een ding, maar de knvb had dit moeten kunnen voorzien. Om dan nu te zeggen "sorry" is voor de psv fan terecht geen antwoord.

ik ben ook PSV fan en doe er echt niet moeilijk over. hebben we compleet aan onszelf te danken. hadden we maar beter moeten presteren.
denk btw dat ze beide ook gewoon voor de winst zullen gaan en dan hoop ik dat Heerenveen wint. Maar dat zal de tijd uitwijzen.
Komt tijd, komt raad.

Wat een gezever allemaal zeg.
In andere competities kunnen clubs die vierde worden nog kampioen worden en zo is het zelfs in heel veel sporten het geval.

Play-offs beteket extra inkomsten en extra spanning.
Als je een competitie hebt zoals die in Nederland moet je de kleine hekelpunten zoals deze maar voor lief nemen.

De Knvb erkent nu dat het zo is maar zo'n scenario kan natuurlijk iedere simpele voorzien.
Geen probleem, dat is de keuze voor de play offs en achteraf mag de Knvb best tevreden zijn met dat besluit.

kan me nog aan psv vitesse herinneren ze hadden beide genoeg aan een gelijkspel psv om kampioen te worden en vitesse am niet te degraderen en ze tikten gewoon de wedstrijd uit slappe hap en nu zeuren weet iemand noch wanneer dat was? volgens mij wel meer als 10 jaar geleden!

3 mei 2012 om 21:32

Was dat niet PSV tegen FC Groningen??

De engelse zeggen altijd : fight fire with fire ..... ik gun excelsior het klassenbehoud wel dus geef de knvb wat ze veroorzaakt hebben : een belachelijk slot van de competitie.
Heerenveen heeft niks meer aan drie punten , psv ook niet excelsior wel dus mocht het zo wezen dat zondag in friesland de berenburger al tijdens de wedstrijd vloeit laat dan janga maar een paar keer lopen .
Mijn zegen hebben ze.

Trouwens ook de graafschap mag er wat mij betreft in blijven dat zal mij werkelijk roesten.

Veel mensen verwijten de Knvb van alles, maar even voor de duidelijkheid: de Knvb kan hier niks aan doen. Het feit dat de bekerfinale voor het einde van de competitie gespeeld wordt is namelijk gedaan op verzoek van de clubs (dus inclusief Psv). De reden van dat verzoek was dat je anders de situatie had dat een club na de laatste competitiewedstrijd nog een week moeten wachten voordat ze weten of ze al dan niet in de play-offs moeten aantreden. Op zich geen onlogisch verzoek dus.

Ook het feit dat de verliezend bekerfinalist Europa in gaat als de bekerwinnaar (voorronde) CL speelt kan je de Knvb niet kwalijk nemen. Dat is namelijk een Uefa-regel waar de Knvb niet van af mag wijken.

Je zou kunnen zeggen dat de Knvb geen duels in de laatste speelronde moet plannen die realistisch op zo'n situatie uit zouden kunnen komen. Maar dan nog, wie zou verwachten dat Feyenoord het zo goed zou doen dit seizoen na de laatste jaren? Zelfs de meest die-hard Feyenoorders hadden voor dit seizoen niet durven dromen van een tweede plaats. Dus de Knvb kan ook dat niet voorzien.

Nog iets om aan toe te voegen:

Bij een opzettelijk verlies van Heerenveen, zou PSV ook eens dit moeten doen. Dan degradeert Excelsior niet.

Waarom niet dan? Als bovenin zoiets wordt afgesproken en PSV krijgt tijdens de wedstrijd te horen dat Heerenveen aan het verliezen is, dan zou PSV dit ook eens moeten doen.
Bij verlies blijft PSV toch 3de staan.

Goed gedaan Knvb!!

Sjonge, jonge wat een stel klungels... idioot om de bekerfinale gedurende het seizoen te doen, mooi dat die ito's de deksel op de neus krijgen, gewoon laten verliezen heerenveen..

Ik denk dat Heerenveen wel gewoon aand e wedsrijd zal beginnen.
Echter wanneer Feyenoord voorstaat met 1-0 10 min voor tijd en AZ staat voor, zullen ze niet veel aandrang meer maken op een gelijk maker. Staan ze gelijk denk ik dat ze toch voor de 1-0 zullen gaan, thuis voor eigen publiek. Maar is allemaal koffiedik kijken we zullen het zondag zien.

Weet je waar ik nou bang voor ben, dat ik mij als feyenoorder straks weer moet gaan verdedigen. Iedereen schat hereveen hoger in als feyenoord. Gezien het verloop van het seizoen heeft feyenoord nu de plek die ze verdienen. Dat is hetzelfde met ajax, die zijn terecht kampioen. br Als feyenoord wint van hereveen zal iedereen over elkaar heen vallen hier door te zeggen, dit is doirgestoken kaart. Terwijl in mijn optiek feyenoord op dit moment sterker is als team dan hereveen.br Ik blijf erbij wordt feyenoord 2e wordt hebben ze het zelf gedaan en is door niemand maar dan ook niemand geholpen. Alles op eigen kracht. Ieder verdiendt zijn plekje waar ze op het einde van het seizoen staan.

Heeft niet met de playoffs te maken, maar meer dat een verliezer van de Knvb Beker ook mogelijk nog een prijs krijgt al de winnaar CL mag spelen. Ik vind competitie gaat voor verliezer Beker...

3 mei 2012 om 20:30

Maar daar kan de Knvb weer niks aan doen, dat is opgedrongen door de Uefa.

3 mei 2012 om 21:31

Zeg ik ook niet dat het de schuld van de Knvb is @kralinger.
Het blijft een slechte regel dat een verliezer een prijs kan pakken.

@dadadabr Dat ben ik met je eens. Mocht de beker winnaar de vcl of cl gaan spelen dan gaat de el ticket naar de eerstvolgende in competitie verband niets verliezend bekerfinalist.

Competitie vervalsing, maar Heerenveen stelt zondag een B-team op. Heb ik vernomen uit bepaalde bronnen.

Ik zal als Knvb maar eens een hele groep waarnemers sturen. Even kijken of, Heerenveen in het bijzonder, zich houdt aan haar sportieve plicht. Ik lees dat Dost ineens zoveel last heeft van zijn hoofd en daardoor Sibon in de spits mag staan. Ja ja, de toon is gezet! Als Heerenveen zich niet aan haar sportieve plicht houdt, dan zal ze daar last van krijgen, vanuit PSV en vanuit Heracles. Gewoon erop kletsen Heerenveen en laten zien dat je voor de winstpremie gaat. En laat Janmaat op de bank zitten, die wordt volgend seizoen tocht Feyenoorder!

Hahaha, bij deze neem ik de Knvb niet meer serieus. Ze kunnen nog met 6-0 van Feyenoord winnen?
Wat een lachertje! Feyenoord heeft maar 4 tegendoelpunten gekregen laatste 10 wedstrijden.

Ik snap dat de Psv"ers hier erg gefrustreerd van zijn. Maar nog steeds zal de wedstrijd van Feyenoord moeilijker zijn dan die van Psv. Anders gewoon pech.

Dat bedoel ik nou ahjacied en humberto. Jullie doen net of feyenoord kansloos is tegen hereveen, kom op zeg feyenoord heeft hereveen niet nodig, en nog wat sibon scoort altijd tegen feyenoord geloof ik. Maar feyenoord is goed genoeg om van hereveen te winnen op eigen kracht. Jullie doen aan stemming makerij. Feyenoord heeft het zelf gedaan op de 2e plaats staan niemand heeft geholpen. alles op eigen kracht.

Ik wil eerst zien hoe Heereveen voor de dag komt. Als ze vol voor de winst gaan en Feyenoord troeft ze desondanks af, dan zal ik de eerste zijn om een hele diepe buiging te maken richting R'dam zuid! Chappeau Feyenoord !! Maar eerst zien en dan geloven.

“het is even niet anders”, luidt de conclusie van de zegsvrouw. “let wel, de sportieve belangen van Heerenveen zijn tegen Feyenoord groter dan iedereen misschien denkt. Met een zege van 6-0 kunnen ze zelfs nog tweede worden!

Wat doet deze 'zegsvrouw' buiten de keuken? Wat een hoop gelul, ten eerste is 6-0 allang niet meer realistisch. Daarbij is het enige sportieve belang van Heerenveen directe plaatsing voor EL, hetzij door te winnen of te verliezen. Het is leuk dat ze de boel bagatelliseert, maar de Knvb had dit echt wel kunnen voorkomen.

Volgens Tom knipping (VI)

Even KNVB gepolst. 'Heerenveen heeft alle belang bij winst: Dan stromen ze in augustus pas Europees in. Bij verlies al drie weken eerder.'

Volgens Tom knipping (VI)

Even KNVB gepolst. 'Heerenveen heeft alle belang bij winst: Dan stromen ze in augustus pas Europees in. Bij verlies al drie weken eerder.'

4 mei 2012 om 00:15

Klopt niet wat tom knipping zegt:

Bij winst heerenveen worden ze waarschijnlijk 4de en krijgen ze dus ticket plek 4
Bij verlies heerenveen word feyenoord 2de en heerenveen waarschijnlijk 5de
de tickets voor plek 3 en 4 schuiven dan door heerenveen krijgt dan dus ticket plek 4

conclusie heerenveen krijgt bij winst en verlies ticket plek 4
Er vanuit gaande dat psv wint en heerenveen niet heel ruim wint

Heerenveen kan gewoon voor de winst spelen.

Maar als het heel lang gelijk staat tot de 80e minuut o.i.d en PSV en AZ staan voor, dan laten ze Feyenoord wel even scoren.

Maar ik zie Heerenveen wel als favoriet, als ze gewoon normaal gaan spelen.

Het is natuurlijk een vrij uitzonderlijke situatie. Het is dan ook makkelijk geld verdienen op je toto komende wedstrijd. Maar de Knvb en de clubs hebben de regel nou eenmaal zo opgesteld dat een dergelijke situatie kan voorkomen! En ik ben op dit moment inderdaad blij omdat het 90% zeker is dat Feyenoord zal winnen en 10% Heerenveen. Het is niet meer dan logisch dat de wedstrijd op een akkoordje wordt gegooid, net zoals Groningen - PSV met alleen Kezman die wilde scoren.

Voor mij en mijn mede Feyenoordsupporters is deze situatie ideaal, maar ik denk dat er hierdoor wel een wijziging in het reglement zal moeten komen. De bekerfinale zal wel weer na speelronde 34 worden gespeeld en de verliezend finalist zal wel geen El-ticket meer krijgen.

En ik vind dat PSV niet mag klagen, want zij hebben dit zover laten komen. Voor 30 miljoen aan spelers kopen die allemaal ook nog wel een leuk loontje ontvangen, en vervolgens minder punten hebben dan een club die al 2 jaar geen transferbedrag meer heeft neergeteld is eigenlijk schandalig.

3 mei 2012 om 22:32

Ten eerste ben ik het niet met je eens dat het 90% zeker is dat Feyenoord wint. Heerenveen zal de eerste 45 minuten, misschien wel 60 à 75 minuten voor de overwinning gaan. In die periode zal men een gat van minstens 2 doelpunten willen slaan. Neemt niet weg dat ik Feyenoord sterker acht en zonder deze complottheorieën als favoriet bestempeld.

De situatie was idealer geweest als Az afgelopen woensdag had gewonnen. Dan waren ze afhankelijk geweest van Az. Nu zijn ze afhankelijk van een overwinning in combinatie met de uitslag van Az.

Vrijwel iedereen, waaronder jij ook, denken dat het komt omdat de bekerfinale al gespeeld is.
In mijn ogen complete onzin. Wat is het verschil? Ook dan weet je als Psv 2e wordt, Heracles vEL mag spelen, ongeacht de uitslag van de bekerfinale. Alleen wanneer Heracles de bekerfinale zou winnen, resteert plek 4. Of te wel Heerenveen dient vol op de aanval te gaan, want aan een gelijkspel hebben ze niks. Laat dat nu ook zo het geval zijn. Met dien verschil dat Heerenveen een ontsnappingclausule in bezit heeft voor het laatste kwartiertje.

Dat de verliezend finalist de vEL speelt wanneer de winnaar CL of vCL speelt, zijn volgens mij reglementen van de Uefa. Heeft o.a. te maken met de samensmelting van de Europacup 2 en de Uefa beker. Tevens zou het een devaluatuie zijn van de diverse nationale bekertoernooien van de deelnemende landen. Zie een wijziging dan ook niet zo snel gebeuren.

Ik kan mij goed voorstellen dat sc Heerenveen voor de winst gaat spelen. 3 weken langer voorbereiden is wel erg prettig.

Maar gelijkspelen zullen ze zeker niet.

Ik ga er als Heerenveen supporter ook vanuit dat Heerenveen in eigen stadion voor de 3 punten gaat. Maar wel er voor zorgen dat ze niet gelijk staan na 90 minuten.

Waarom zouden we niet van Feyenoord kunnen winnen?

Ik hoop ook dat Dost wel gaat spelen, met Sibon is de kwaliteit toch minder voorin.

PS. Verliezend bekerfinalist recht geven op een Europa League ticket is een Uefa regel. Het tijdstip van de bekerfinale en de play-offs zijn regels opgesteld door de knvb. De Knvb kan dus alleen wat doen aan het tijdstip van de bekerfinale of de reglementen van de play-offs.

Tsja, ik kan me ook wel vinden in de opmerkingen dat heel het play off systeem slecht is, ondanks dat het extra spanning zou veroorzaken. Een paar jaar geleden werd NAC nog knap 3e, maar stonden ze dankzij het play off systeem uiteindelijk met lege handen, terwijl ze normaal gesproken voorronde CL hadden gehad op dat moment.

Al die idioten, met Jack van Gelder de clown voorop, die nu roepen dat de verliezende finalist van de bekerfinale geen recht heeft op Europees voetbal als de winnaar CL of vCL haalt, kennen gewoon de Uefa regels niet. Ze bedenken maar wat om een klein "clubje" als Heracles geen Europees voetbal te gunnen. Omdat dit ten koste gaat van een club uit de top 6! Nauw jammer, hadden ze in de bekercompetitie maar beter moeten presteren en zich niet moeten laten aftroeven door bijvoorbeeld Go Ahead!

Toch acht ik de kans voor PSV hoger in dan voor Feyenoord om tweede te worden. De meeste druk ligt bij Feijenoord en ze treffen uit ook nog een zware tegenstander die niets te verliezen heeft maar nog veel te winnen.
Als we winnen van Feijenoord en PSV wordt tweede dan zijn ze in Rotterdam, Alkmaar en in Enschede boos op ons

On: Gewoon geen EL ticket voor de verliezende bekerfinalist lijkt mij wel zo eerlijk. Je moet er toch niet aan denken dat er een topklasser in de finale komt te staan want dat is natuurlijk ook mogelijk.

4 mei 2012 om 01:29

Niets te verliezen? Dan snap jij er veel te weinig van om uberhaupt mee te mogen praten. Als jullie zondag gelijk spelen en verliezen in de play-offs heb je helemaal niks.

Ach, als Psv'er moet ik zeggen dat PSV ten opzichte van Feyenoord ook niet verdiend. Feyenoord met veel minder hebben het gewoon veel beter gedaan. Ik denk wel dat Feyenoord iets minder kans maakt in de CL dan Psv, maar daar moeten we dan mee leven. Je kunt het in zo'n situatie Heerenveen en Feyenoord ook niet verwijten, die willen natuurlijk ook het hoogste bereiken.
We hadden met dit materiaal al lang zeker moeten zijn van Cl-voetbal, maar in plaats daarvan wordt het weer een jaartje kijken naar de Europa League. Verschrikkelijk.

4 mei 2012 om 01:31

Een Psv-er in Rotterdam?

Je hebt wel gelijk. Psv had met dat materiaal nooit in deze situatie terecht mogen komen. een schande en dan moet je nu dus ook niet zeuren, maar accepteren.

4 mei 2012 om 01:50

Jep, in Eindhoven geboren.

Waar ik me echt over kan opwinden trouwens, is dat we het altijd weggeven in de tweede helft van het seizoen. Ik weet niet of dat komt (kwam) door Rutten of omdat er in de tweede helft meer wedstrijden worden gespeeld, maar daar moet echt verandering in komen. Dan kun je nog zoveel geld in de selectie stoppen, maar daar los je het probleem niet mee op. Alleen routiniers kunnen deze ban doorbreken, daarom denk ik dat van Bommel de perfecte speler is die het kan oplossen.

4 mei 2012 om 02:03

Met alleen van Bommel erbij worden spelers als Mertens en Toivonen ook meteen veel minder flegmatiek. PSV heeft veruit de meeste kwaliteit in de selectie, maar er is geen leider. Van Bommel zou echt de ideale man zijn en de sleutel naar succes. Mocht de interesse van PSV in Narsing kloppen en ze halen hem ook, is PSV volgend jaar niet te kloppen denk ik.

Gun heerenveen en feyenoord beiden wel een succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren