Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft vreest voor Eredivisie-ster: ‘Lucratieve transfer op de tocht’

Laatste update:

Een lucratieve transfer van Feyenoord-spits Santiago Gimenez naar het buitenland staat op de tocht, concludeert Wim Kieft na speelronde 28 van de Eredivisie. In zijn wekelijkse column namens De Telegraaf vraagt de Amsterdammer zich hardop af of buitenlandse clubs het nog aandurven met Gimenez. Kieft stelt dat Feyenoord zeker niet meer hoeft te rekenen op 40 à 50 miljoen euro bij een vertrek van de Mexicaan.

Volgens Kieft had het gelijkspel van Feyenoord tegen FC Volendam maar met één ding te maken. “In Rotterdam hebben ze ondanks de zeperd van PSV in Nijmegen nooit geloofd in het prolongeren van de landstitel en zelfs hield een aantal spelers midweeks zijn benen stil omdat zondag De Klassieker wacht.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Gimenez, die tegen Volendam op scherp stond, ging in het Kras Stadion ook minder voluit volgens Kieft. “Opnieuw kwam de Mexicaan niet tot scoren. Hij kreeg twee grote mogelijkheden. Eentje schoot hij op de keeper en de andere keer raakte hij de bal met zijn hak. Daarmee gaf hij de bal onbedoeld aan Igor Paixão die huizenhoog over schoot.”

Kieft ziet een groter probleem ontstaan in De Kuip. “De directie van Feyenoord zal zich langzamerhand zorgen beginnen te maken over Gimenez met het oog op een lucratieve transfer. Hij staat niet alleen lang droog - zijn gemiddelde valt in het niet bij zijn scoringsdrift in de eerste seizoenshelft - hij is ook nauwelijks betrokken in het spel en bij doelpunten van medespelers.”

Volgens de Amsterdamse analist gaat Gimenez geen 40 tot 50 miljoen euro opleveren. “Al blijft het wat de gek ervoor geeft op de transfermarkt: deze bedragen gaat Feyenoord niet incasseren. Je zal jezelf toch moeten laten zien in Europees verband en dat heeft Gimenez te weinig gedaan. Het is voor clubs uit Spanje een voordeel dat hij Spaanstalig is en international van Mexico, maar die extreme bedragen betaalt de Spaanse subtop niet”, aldus Kieft.

Kieft vraagt zich af of Gimenez komende zomer nog vertrekt bij Feyenoord. De Rotterdammers hoeven de 22-jarige niet per se van de hand te doen, daar hij in Rotterdam-Zuid nog tot medio 2027 vastligt. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 45 miljoen euro.

Feyenoord betaalde tot dusver 6 miljoen euro voor de diensten van Gimenez. Het Mexicaanse Cruz Azul kan middels bonussen nog iets meer overhouden aan het jeugdproduct van de club. Sinds zijn komst naar Feyenoord is Gimenez van onschatbare waarde geweest voor de regerend landskampioen. Na 82 officiële wedstrijden staat de teller op 47 doelpunten en 8 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Zijn dip is nu al wel best lang. Een potje of 5 wat pech in de afronding kan best, maar het is echt heel weinig op het moment. En allemaal begonnen met dat stomme dinopak!

5 april 2024 om 22:32

Als Fer en hij gewoon gezellig samen in een Stegosaurus waren gekropen was er niks aan de hand, maar kom op hé, een T-Rex, echt?

5 april 2024 om 23:04

Heeft tot een maand of twee geleden ook gewoon zo'n 6000 minuten gemaakt sinds het WK. Denk dat rust 'm ook goed doet.

5 april 2024 om 23:44

Geef hem zondag maar rust. Ajax is nl de club waartegen hij zich weer heel makkelijk in de kijker kan gaan spelen.

6 april 2024 om 05:48

Nou dit dus. Die gozer heeft echt amper rustmomenten door het drukke programma en het reizen naar Mexico.

Ik vind het niet erg als die nog een jaartje blijft, we weten allemaal wat die kan en hier kan hij alleen maar van leren.

Dit seizoen krijgt hij ook echt weinig aanvoer van de flanken en staat er ook amper nog druk op in de wedstrijden.

Zondag tegen Ajax, scoort hij er gewoon 2, let maar op. En tegen NEC in de bekerfinale ook.

6 april 2024 om 13:01

Ja maar topspelers willen geen rust. Misschien tegen kleine tegenstanders waar niks op het spel staat, maar je wilt altijd spelen toch.

De vloek van het dinopak inderdaad kan niet anders. Die gemiste panenka luidde het vervolgens sportief in.

2x scoren tegen Ajax of in de bekerfinale en hij is het ineens weer wel waard. Opportunistisch gebrabbel altijd. Scouts kijken niet naar 1 of 2 wedstrijdjes. Die volgen jongens vaak al vanaf de jeugd of in meerdere competities en seizoenen. Als hij het in de eerste seizoenshelft wel kon, weten ze in ieder geval dat als alle condities ideaal zijn, hij het wel kan. Maar 2 buitenspelers om hem heen die alles zelf op doel schieten kunnen al aanleiding zijn waarom hij nu ineens meerdere potjes niet scoort. Gimenez is vanaf het begin af aan al nooit een spits geweest die zijn eigen kansen creeert. Dus als hij niet (juist) wordt bediend dan valt de productie terug. Daar kijkt een goede scout echt wel doorheen.

5 april 2024 om 21:36

Tsjah het is dus zoals je zegt een spits die grotendeels afhankelijk is én alle condities moeten ideaal zijn. Dan denk ik dat Kieft gelijk heeft en je daar geen 50 miljoen voor krijgt.

5 april 2024 om 21:57

Scouts kijken niet naar 1 of 2 wedstrijdjes om vervolgens te zeggen dat ze het wel doen?? Hier spreek je jezelf nogal tegen.

5 april 2024 om 22:19

Ik lees het als de algemene opinie(fans/anslisten/etc) slaat na 1 goede wedstrijd zo weer om.
Maar scouts zullen hem al jaren volgen en gaan door 1-2 hele slechte of juist hele goede wedstrijden het totaal beeld dat ze al hebben van de speler bijstellen

5 april 2024 om 23:50

Je hebt gelijk, ik las het verkeerd.

Het is niet te hopen dat hij volgend jaar nog bij ons speelt. Ondanks zijn doelpunten vond/vind ik hem een matige voetballer.

5 april 2024 om 21:30

Beter Pratto of Kazim idd.

Hij gaat geen wereldtop halen denk ik, maar ik zie hem zeker wel 30+ opleveren. Maar hij kan het ook niet alleen en is notabene nog steeds maar 22 (bijna 23). Veel commentaar op zijn prestaties waaronder in Europa maar in 15 wedstrijden 7 goals en 1 assists. Waaronder 4 goals tegen Lazio. Jammer dat alles altijd zo negatief ingestoken wordt.

Ik vind Kramer in zijn beste tijd niet slechter dan Santi. Dat heb ik altijd gezegd en ik blijf erbij. Hij heeft een betere mentaliteit welliswaar, maar dat telt niet mee.
Ook ga ik hem echt niet meer vergelijken met Jörgesen hoor, maar het is vrijdag, dan mag het toch

5 april 2024 om 21:47

Hoezo is dit relevant? Kramer kwam niet eens in de buurt van de 21 goals. Ja in de KKD op de leeftijd van Santi.

5 april 2024 om 22:33

Als Luuk of Brobbey in dit feyenoord op de nr9 zouden staan, zouden ze Coen Dillen zijn record bijhouden. Santi heeft helaas meer missers dan goals

5 april 2024 om 22:44

Onzin, dus Luuk maakt er meer bij Feyenoord dan bij zijn eigen club denk je? De club die al bijna kampioen is en nog maar 1 keertje heeft verloren dit seizoen.

6 april 2024 om 04:12

Bijzondere conclusie aangezien Luuk in een aanvallend sterker team 'maar' 1 goal meer heeft gemaakt. Een wedstrijd meer heeft gespeeld. Meer totale schoten heeft en per 90 minuten gemiddeld net als Santi 2 pogingen op doel. Maar bij Feyenoord zou die nu op 40 goals zitten hoor.

Laten we de Coen Dillenindex maar even links liggen nu. Zeer overschatte spits. Hij heeft net zo veel goals als expected goals dus zijn afwerken is niks bijzonders. Voetballend voegt hij ook enorm weinig toen. Als je als Feyenoord zijnde 25 miljoen voor hem kan vangen mag je al in je handjes knijpen.

6 april 2024 om 00:02

Ik ben het met je eens dat ik niet veel bijzonders in hem zie, maar denk wel dat hij 30 of meer oplevert. Omdat deze gast qua xG / actual goals niet veel bijzonders is, en omdat hij voetballend gewoon niet veel kan, zie ik hem niet de wereldtop halen. Niveautje daaronder wel, maar dat is ook gewoon een mooie carrière

Het gebrek aan doelpunten maak ik me niet zo druk om,maar ik begin met kapot te ergeren aan zijn schwalbes. Daar moet ie echt mee kappen en zo niet: weg ermee! Walgelijk gedrag wat ik niet hoef te zien van iemand in een Feyenoord shirt en al helemaal niet wekelijks

Dat hoopt ie, net als dat ie hoopt dat Slot eindelijk weg gaat.Voor degenen die opletten, als Ajax in een slechte fase zit is Kieft er als de kippen bij om olie op het vuur te gooien bij alles wat met Feyenoord te maken heef, als het even tegen zit.Los van het feit dat Santi vanaf januari al bijna geen knikker raakt, dat is idd best lang, maar van al die goals tot nu toe zaten amper intikkers bij, veel waren echte spitsen goals, komt helemaal goed.

Het financiële momentum om echt goed te cashen is wel voorbij, maar 25 miljoen zit er nog wel in als ze niet te lang wachten. Feyenoord boft dat de 2e CL plek nu een kadootje is, anders was er echt wel meer gemor.

Ik zeg dit allang al, gimenez is niet beter dan pavlidis. En alle mensen mij maar voor gek verklaren. Gimenez heeft zijn hoogtepunt al gehad. En dat zie je nu, het is geen leider voorin, dus niet aantrekkelijk voor de grote clubs.

6 april 2024 om 13:17

22 jarige jongen die zijn hoogtepunt al heeft gehad. Op die leeftijd schoot pavlidis er 10(?) in een seizoen bij Willem 2. Gimenez speelt nog 10 jaar profvoetbal, wie weet waar hij terecht kan komen. Wel eens met Kieft dat hij nu geen 50 miljoen oplevert, maar ik kan weinig eredivisie spelers bedenken die dat wel waard zouden zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren