Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kluivert van grote waarde met eerste competitiedoelpunt voor AS Roma

Laatste update:

Een veerkrachtig AS Roma heeft zich zondagavond verzekerd van drie punten in de thuiswedstrijd tegen Genoa. I Giallorossi kwamen voor eigen publiek tweemaal op achterstand, maar wonnen mede door een doelpunt en een assist van Justin Kluivert met 3-2. Het was een belangrijke zege voor Roma en voor trainer Eusebio Di Francesco, die onder druk stond omdat de club al drie duels niet had gewonnen. Dankzij de zege staat men nu zesde.

Kluivert had een basisplaats bij Roma, terwijl Rick Karsdorp de hele wedstrijd op de bank bleef. Voordat de buitenspeler tot scoren kwam, eiste echter een andere ex-speler uit de Eredivisie de aandacht op. Na 32 minuten werd een hoekschop van Romulo doorgekopt door Sandro, waarna Oscar Hiljemark bij de tweede paal volledig vrijstond. De voormalig middenvelder van PSV maakte geen fout en bracht de meegereisde supporters in extase. Het was al de tweede keer dat ze mochten juichen, want Hiljemark tekende met zijn doelpunt aan voor de 1-2.

In de zeventiende minuut was Genoa op voorsprong gekomen, dankzij een enorme blunder van doelman Robin Olsen. De Zweed grabbelde na een schot van Hiljemark, waardoor Krzysztof Piatek kon profiteren en van dichtbij afrondde. Roma kwam langszij door toedoen van Federico Fazio. De verdediger kreeg de bal voor de voeten na een vrije trap van Alessandro Florenzi en verlengde de bal in één keer met succes richting doel: 1-1. Daarna volgde de goal van Hiljemark en zorgde Kluivert voor de 2-1 met een fraaie sprint en een uitstekende afronding.

Het was voor de ex-speler van Ajax zijn eerste doelpunt in de Serie A. Hij had wel al twee assists op zijn naam staan en daar kwam na rust een derde bij. Met een kopbal stelde Kluivert zijn ploeggenoot Bryan Cristante in staat om Roma voor het eerst op voorsprong te zetten, even nadat een treffer van Genoa was afgekeurd wegens buitenspel. Roma hield die voorsprong vast; Cristante schoot nog op de paal en liet na de 4-2 te maken, maar gezien het wedstrijdverloop was Roma allang blij met de drie punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar zijn die haters nu?

16 december 2018 om 23:03

Het mooie aan Kluivert is, is dat die echt heel snel is (sneller dan Depay en Bergwijn) en zelfs in de volle sprint zijn techniek en overzicht niet verliest. Is nooit overkill qua trucjes en ook geen blinde paard trekken. Hij is echt een winger zoals t hoort.

16 december 2018 om 22:39

Die haters zijn natuurlijk volledig de mond gesnoerd, na zijn eerste competitiedoelpunt in 4 maanden tegen het grote Genoa

16 december 2018 om 22:53

Hier moest ik echt hard op om lachen

16 december 2018 om 22:59

Achja.. zonder die goal en assist geen 3 punten... toch jammer, ook al is het maar Genoa. Tegen die clubs moet ook gewonnen worden he.

16 december 2018 om 23:49

@davilla7

je kan zeggen wat je wil, maar die jongen maakt wel progressie. laatst ook nog Man of the Match in de Champions League bij AS Roma. ook verstandig van AS Roma om hem rustig te brengen. zo kan hij aan het niveau van een betere competitie wennen en zich stapsgewijs doorontwikkelen

mensen zijn vaak ook erg selectief. als het bv een Frenkie De Jong was die zo een goal had gemaakt tegen een ADO ofzo was hij nu zogenaamd weer 10 miljoen meer waard. als Kluivert het doet tegen een Genoa stelt het allemaal niet zoveel voor. geef hem dan ook gewoon de credits als hij goed presteert

17 december 2018 om 00:21

Z’n stokpaardje.. Man of the Match.. dat was ruim 2 maanden geleden.. en laten we eens ophouden over het omhoog praten van de Serie A. Je hebt Juventus en dan een hele poos niks. We hebben Inter gezien tegen PSV. Is toch ook niet veel. Voor het zoveelste jaar weer niet door de poulefase. En Milan dat de poule niet eens overleefd in de Europa League. Een Roma dat verliest van Pilzen.. en n december al 22 punten achterstand heeft op Juve en op een prachtige 6de plaats staat in de serie A. Samen met Sassuolo..

17 december 2018 om 00:31

@blackpool

kom op hoor, als je niet ziet dat de Serie A een topcompetitie is volg je echt het internationale voetbal niet. Napoli, Juve, AS Roma, AC Milan, Lazio, Inter Milan etc. dat kom je niet tegen in de Eredivisie. daar uitblinken is een stuk moeilijker dan hier

17 december 2018 om 00:58

Ik zie dat Milan uitgeschakeld is in de Europa League in de poulefase, dat Napoli uitgeschakeld is in de Champions League hoewel in een moeilijke poule, dat Lazio verliest van Frankfurt voor een handjevol toeschouwers, dat Inter weer niet door is in de Champions League, dat Roma verliest van een pilzen en 2x van Madrid dat ook niet best presteert dit jaar, dat het verschil tussen de nr 1 en 2 in december al 8 punten is en tussen de nr 1 en 3 al 14 punten, dat clubs als Frosinone, Chievo, Empoli, Cagliari en Spal nog niet eens 15000 man trekken.. sorry maar dan vind ik dat er veel te veel opgekeken wordt tegen de Serie A.

17 december 2018 om 01:12

Want een speler van 19 die tijd krijgt om te wennen had natuurlijk al 10 goals moeten hebben?

17 december 2018 om 01:23

Het is wel hoger dan de eredivisie waar we blij zijn wanneer spelers van Ajax scoren? Wil je mij beweren dat Ajax en PSV kampioen zouden worden in de serie A? Kwalificeren voor de CL zou al een hele opgave zijn....

17 december 2018 om 01:26

En toch mogen zij 4 clubs afleveren in de CL... dan doen ze toch iets goeds als dat nog steeds kan en kijk eens hoe ver Italiaanse ploegen komen in de CL... Roma verliest van Pilzen en daarom is de serie A niet zo goed meer? Noem mij dan naast Spanje en Engeland een sterkere competitie....

17 december 2018 om 01:26

Krijgen we dat weer.. wennen.. als je goed genoeg bent speel je. Als je na 5 basisplaatsen je eerste goal maakt vind ik dat niet echt bijzonder. Gemiddeld 1 basisplaats in de maand. Dat is dus wennen? Tegen Milan 0 minuten spelen, tegen Lazio 0 minuten spelen, tegen Napoli 0 minuten spelen en tegen Inter maar liefst 21 minuten spelen is rustig brengen? Dat is wel heel erg rustig brengen.

17 december 2018 om 03:24

@blackpool

hoeveel spelers van 19 ken jij die een basisplaats hebben bij een grote Europese club? op een paar uitzonderingen na misschien zie je dat echt heel zelden

17 december 2018 om 06:14

Op dit moment vind ik Roma alles behalve een grote Europese club. Zowel op de ranglijst, 6de plaats met evenveel punten als Sassuolo als de huidige basiself.

17 december 2018 om 07:33

@blackpool,Je kan wel, makkelijk scorende, alle negatieve punten opnoemen, maar dat is te makkelijk. Ja europees gaat het dit jaar minder voor italie maar dat zelfde Roma kwam vorig jaar tot halve finale CL, of was dat puur geluk? En een random club als Atalanta, dat de afgelopen jaren van Totteham, Dortmund ect won, dat heeft wel de kracht van Serie A weer. In de serie A moet je meteen presteren, je hebt, als buitenlander, nauwelijks een buffer, daarom is het redelijk knap van Kluivert.

Jij vind dat de Serie A wordt over schat, ik niet, ik vind zelfs lichtelijk onderschat

17 december 2018 om 07:42

Een publiek heeft niks te maken met niveau, maar dat weet jij natuurlijk ook wel

17 december 2018 om 07:48

Als het niveau hoog is komt er meer publiek. Kijk even naar de toeschouwers gisteren bij Roma.

17 december 2018 om 08:06

Atalanta heeft niet gewonnen van Dortmund en volgens mij helemaal niet gespeeld tegen Tottenham.

17 december 2018 om 08:32

#Japie
Ik heb eigenlijk nog weinig animo om hier bij VZ te reageren, mission impossible...de selectiviteit straalt er hier vanaf.
Hatelijkheid en hypocritici viert hoogtij.

17 december 2018 om 09:02

@blackpool, Goede reactie, maar geef dan antwoord hoeveel 19 jarige je op kunt noemen bij Europese suptop/top... of kun je dat niet?

17 december 2018 om 09:04

Mensen blijven maar dingen zoeken om te haten op Kluivert. Wat Japie heel terecht vraagt aan @blackpool zegt dan weer genoeg over zijn reactie. Hij durft er niet eens op te antwoorden...

17 december 2018 om 11:15

Wow 1 minder seizoen en je gaat meteen oordelen. Kijk even naar de ranglijst waar we gewoon beter presteren dan het o zo grote Engeland. Lazio speelde met bijna een c elftal tegen Frankfurt, AS Roma is dit seizoen heel wisselvallig staan niet voor niets zo laag in de Serie A. Je doet alsof AC Milan een titelkandidaat is terwijl een Atalanta al sterker is dus die vergelijking slaat ook nergens op. Inter weer niet door in de CL? Inter is de laatste 15 jaar altijd door gegaan behalve in 2003 als het goed is, Ze zijn net terug in de CL na jaren lang en jij verwacht meteen onrealistische dingen. Kortom zoveel onzin in je bericht

16 december 2018 om 22:57

Wacht je hier nu al grof 4 maanden op? Om dit bericht te kunnen plaatsen? Voor het geval je de oogkleppen op had, de kwaliteiten van Kluivert werden niet in twijfel gebracht (al is het normaal als een ieder zich afvraagt of die snotneus iets bij Roma te zoeken heeft), maar zijn gedrag werd hem kwalijk genomen. Het Ajax logo kussen en roepen dat je niet weg wilt, dat Ajax jouw club is. Om in de kleedkamer te gaan roepen dat andere spelers beter weg kunnen gaan omdat er een leegloop zou dreigen (hebben we zeker gezien?), om belachelijke salarissen te eisen waarmee hij in 1 klap topverdiener zou worden bij Ajax, plus een doorverkoop percentage eisen etc. Hij dacht, mede dankzij zijn Italiaanse mede-oplichter, dat jij god zelf was. Dat wordt hem kwalijk genomen, in ieder geval door mij.

17 december 2018 om 06:13

Je kan niet ontkennen dat er nu bij Ajax voor hun eigen begrippen 'belachelijke salarissen worden betaald'. Niet dat je mij ziet klagen hoor, maar Zyech, Tadic en Blind zullen zwaar boven het salarisplafond verdienen. Ook de Ligt verdient al meer dan gebruikelijk. Topverdiener was inderdaad overdreven gezien zijn prestaties, maar een salarisverhoging had er wel in gezeten. Jammer dat het zover is gekomen dat hij dan toch vertrekt.

17 december 2018 om 10:25

Ajax/barca

Goed punt! Rutgerrr kan zich wel weer druk maken om hoe dat destijds is gegaan bij het vertrek van Kluivert Jr. maar het klopt inderdaad dat Ajax inmiddels dus al een hele serie spelers allemaal een 'belachelijk salaris' betaalt. Dus waarom mocht Kluivert dan niet zoveel verdienen? Sowieso, nu we dus eindelijk weten dat bij Ajax drie spelers rond de vier miljoen verdienen en zeker nog zes meer dan één miljoen, dan waren die salariseisen dus helemaal niet zo raar.

Drie assists en een goal in 11 wedstrijden in de Serie A. Voor een jongen van 19 helemaal niet slecht. Mooi voor hem en NL.

16 december 2018 om 23:22

Mwa ik vind de statistieken eerder naar slecht dan goed neigen als je bij zo’n club speelt waar je moet presteren. Ik hoop dat hij het redt en doorgroeit tot een topspeler maar verwacht toch wel wat meer van dit talent. Bij Ajax vond ik hem ook te wisselvallig. Soms spectaculair en dan weer totaal onzichtbaar.

16 december 2018 om 23:46

Roma draait voor geen meter en hij is 19.. .vind het lang niet slecht. Mja tegenwoordig hebben we Mbappe en dat is dan blijkbaar de nieuwe standaard..

16 december 2018 om 23:31

Mooi voor hem. Voor Nederland was 't mooi geweest als hij gewoon was gebleven. Nu schat ik Roma niet beter in dan Ajax dus ik vraag me af of het niet slecht is.

16 december 2018 om 23:56

Ja bedoelde meer voor het Nederlands elftal haha.

17 december 2018 om 01:30

Omdat Ajax dit seizoen boven zichzelf uitstijgt betekent niet dat Roma minder is dan Ajax...ik vind hoe Ajax dit jaar presteert dat ze wel gelijkwaardig zijn en Ajax zou zelfs winnen in de CL als Dseko nog geblaseerd is, maar Roma blijft wel een stap verder dan Ajax. Dat maakt een mindere seizoen van Roma en een goed seizoen van Ajax niet anders.

Wat is de Italiaanse competitie toch door en door verrot zeg. 100% overtreding in de laatste minuut van Florenzi, wat gewoon een penalty had moeten zijn. Als het aan de andere kant was gebeurd, had Roma 100% wel een pingel gekregen. Niet eens die verschrikkelijke VAR die ingrijpt. Precies hetzelfde als gisteren bij Torino - Juventus, waar Torino benadeeld werd. Zoveelste keer dat we benadeeld zijn door de scheidsrechter, vorige week dus ook al met die onterechte rode kaart. Nee, ik begrijp wel dat niemand meer naar de Serie A kijkt tegenwoordig. En het niveau lijkt alleen maar achteruit te gaan in plaats van vooruit, wat een tenenkrommend niveau zeg. Lekker vol stadion ook bij Roma trouwens, not. Sportief publiek ook, lekker keihard je eigen jonge speler (schick) uitfluiten bij zijn wissel. Zal die jongen goed doen. Maar ik wist al langer dat de twee clubs in Rome het slechtste en minst loyale publiek van Italië hebben.

16 december 2018 om 22:35

Waar ik heel verrot van wordt is dat Italiaanse ploegen alles op 70-80% te kunnen doen. Juve speelt al het gehele seizoen met een arrogante houding en denkt dat elke wedstrijd Cagliari thuis is. Inter die met een gelijkspel genoegen neemt tegen PSV (omdat ze denken dat Barca het wel klaart), Milan dat niks klaar speelt in de EL. Napoli dat in de EL altijd met een matig B team komt opdraven. Vroeger konden Italiaanse clubs perfect op 1-0 spelen, maar je moet ook realistisch zijn en weten dat zulke verdedigers er simpelweg nauwelijks meer rondlopen (op Chielini en Koulibaly nagelaten).

16 december 2018 om 22:43

Ook dat inderdaad. En het niveau is gewoon nog steeds erg belabberd. Juventus steekt er nog steeds met kop en schouwers bovenuit. Maar zij gaan de CL ook nooit winnen de komende jaren, omdat de weerstand in de Serie A veel te laag is. In een beetje serieuze competitie stond Roma nu ook zestiende in plaats van zesde.

17 december 2018 om 01:00

Vind het beter dan in andere competities. Bovendien is juve gister netzo goed benadeel met de afgekeurde goal van mandzu.

Mooi! 'Bankzitter' Kluivert staat tegenwoordig vaker op het veld dan de criticasters lief is. Inmiddels 14 wedstrijden voor Roma dit seizoen waarvan 7 basisplekken. Vaak met aardige dribbels te zien en vandaag ook belangrijkste man een goal en een assist op de winnende. Ga zo door Justin! Als hij op dit tempo doorgaat speelt hij gewoon vrolijk 30 potten in zijn debuutjaar en gaat hij Ünder achterop waarschijnlijk: in het 2e jaar uitgroeien tot vaste kracht in de basis. Roma heeft wat dat betreft een goed oog voor jonge talentvolle jongens.

16 december 2018 om 22:40

Roma heeft zeker oog voor talentvolle jongens, maar nu Dzeko geblesseerd is ga je voorin geen potten breken. Zaniolo (19), Kluivert (19) en Under (21) zijn veel te wisselvallig en als je dan met z'n drieeen voorin staat valt het alleen nog maar meer op. Patrick Schick is gewoon een dikke miskoop gebleken (gelukkig is hij achteraf niet naar Juve gegaan), daar had ik wel meer van verwacht.

Roma zit nu ook een moeilijke periode zonder Dzeko, De Rossi, Pellegrini en El Shaarawy die normaliter basisspelers zijn. Mooie opsteker voor Kluivert, doet het steeds beter en het vertrouwen betaald zich uit. Nu op naar de volgende goals!

16 december 2018 om 22:44

Kan Fransesco Totti niet nog niet eens een keer de schoenen aandoen. Blijft natuurlijk een absolute legende en nog steeds beter dan 90% op het veld.

16 december 2018 om 23:33

Dan heb jij zijn laatste wedstrijden niet gezien. Was bijna zielig. Liep de 100 meter in 30 seconden. Nee, die is heel terecht gestopt.

16 december 2018 om 22:41

Belangrijkste man op het veld was de scheidsrechter vandaag, ook wel de twaalfde man van Roma in het veld.

Topper! Ik heb echt nog veel vertrouwen in Kluivert. Wat is het jammer dat hij niet meer bij Ajax speelt, maar ik gun hem het beste.

Toch al 11 wedstrijden meegedaan. Hopelijk blijft die zich zo ontwikkelen. Met hem, Dilosorun, Depay en Bergwijn heb je dan in ieder geval weer een aanval waar je weer enigsinds trots op mag zijn. Met spelers als De Jong, Babel, Dost, Weghorst win je natuurlijk de strijd ook niet.

16 december 2018 om 23:46

Dilrosun speelt voor het eerst in z’n leven 10 wedstrijden op het hoogste niveau waarvan 2 goeie, wat ziet iedereen in hem

16 december 2018 om 23:48

Hetzelfde als Roma in Kluivert denk ik

Ik denk dat roma straks wel weer bijkomen, zowel in cl als in serie a. Er zijn wat spelers geblesseerd, zoals hun doelpuntenmaker en de rossi. Als het team weer compleet is zal roma wel weer erbij zijn denk ik. Maar wat een achteruitgang is dat van alisson naar olson. Hij blunderde 2 keer. Ik moest aan karius denken, alleen was dit geen finale.

Mooie goal voor die pik, denk niet dat we echt allemaal dachten dat hij niet kan voetballen ofzo maar het was wel een vieze houding. Maarja ik maal er niet om want in het Ajax van nu is er geen ruimte voor meneer in de basis. Hopen dat hij het goed blijft doen en z'n stempel kan blijven drukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren