Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp stomverbaasd door staat van grasveld in Johan Cruijff ArenA

Laatste update:

Bij Liverpool is men niet te spreken over de staat van het veld in de Johan Cruijff ArenA. Zowel trainer Jürgen Klopp als Georginio Wijnaldum uit na de 0-1 overwinning op Ajax kritiek op de grasmat, die het volgens hen niet makkelijk maakte om te voetballen. "Het veld was heel lastig. Het was diep en modderig en beide ploegen leken al vroeg in de wedstrijd vermoeid", reageert Klopp in een interview met BT.

"Van buitenaf zag je het misschien niet, maar het was wel zo", vervolgt de oefenmeester. "Drie dagen geleden was dat nog niet zo (toen Ajax tegen sc Heerenveen speelde, red.) en gisteren tijdens de training ook niet. We zitten pas aan het begin van het seizoen, dus dat kan de reden ook niet zijn." In een ander interview herhaalt Klopp zijn kritiek. "Ik wil het veld niet de schuld geven, maar dat was ongelooflijk niet goed."

Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Ajax.Bekijk rapport

"Ik had gedacht dat een voetballende ploeg wel een goed veld zou hebben. Een paar dagen geleden vlogen de spelers de lucht in tegen Everton (2-2, red.), maar zelfs zij keken om zich heen van; dit is zwaar", aldus Klopp, die refereert aan het slagveld dat blessures van Virgil van Dijk en Thiago Alcántara tot gevolg had. Bij Ziggo Sport krijgt hij bijval van Wijnaldum. "Ja, die mening deel ik. Met het Nederlands elftal had ik dat ook al."

"Dan moet je de wedstrijden in Engeland kijken, dan zie je het verschil wel", reageert de middenvelder op de vraag of het verschil in veldkwaliteit tussen Nederland en Engeland te groot is. Erik ten Hag, de trainer van Ajax, wil niet meegaan in de kritiek: hij vond het veld 'niet zo slecht'. Klopp toont zich over het geheel tevreden over de wedstrijd. "Het was geen topvoetbal, maar we wilden drie punten pakken en dat is ons gelukt."

Was de overwinning van Liverpool op Ajax verdiend?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Naja, het begon wel te regenen tijdens de wedstrijd. Daarbij hebben beide ploegen er even veel last van, gezien juist Ajax zelf altijd met goed en snel combinatiespel de tegenstander wil bestrijden. Op een zwaar veld kan je de bal ook niet lekker laten gaan.

22 oktober 2020 om 00:27

Waarom was het dak eigenlijk niet dicht? Dat zou je verwachten bij dit hondeweer.

22 oktober 2020 om 03:27

Corona

22 oktober 2020 om 14:11

Als het dak tijdens de laatste training open is geweest moet het tijdens de wedstrijd ook open zijn. (Uefa regels dat je de omstandigheden niet tussendoor mag aanpassen) Heb ook al eens in een soort oven gezeten omdat tijdens de trainingsdag ervoor regen was maar tijdens de wedstrijd bloedheet met zon op een dicht dak en 50.000 kacheltjes.

22 oktober 2020 om 14:15

@jd026. Dat klinkt aannemelijk dan Corona. Ik zou verwachten dat ze in de Arena ook op buienradar zouden kijken om te zien wat het weer gaat doen en daar op gaan afstemmen voor de meest ideale omstandigheden voor de wedstrijd.

Blijft toch jammer, prachtig stadion maar er zijn veel spelers, trainers en clubs die klagen over de grasmat in de JC Arena

22 oktober 2020 om 09:38

Het regende tijdens de wedstrijd en het dak was open. Dan raakt een grasmat verzadigd en dus modderig.

Wel jammer dat Ajax geen goed veld kan verzorgen.

In 2017 had ajax het slechtste veld (voor alle kunstgrasvelden) van de eredivisie. Het is niet voor het eerst dat er over geklaagd wordt.

Ze moeten daar wat expertise doen in Engeland. Velen van die velden daar liggen er goed bij.

22 oktober 2020 om 00:36

Ohh echt? Zal je wat verklappen. In het seizoen 2016/17 eindigde Ajax gelijk met Groningen en hoger dan Vitesse, Willem ll en Heerenveen. Het jaar daarna stonden we al derde na Feyenoord en PSV...Zo erg is het nou dus ook weer niet.

22 oktober 2020 om 00:38

Ajax heeft ook al het beste veld gehad. Misschien hebben ze bepaalde dingen niet gedaan, omdat er geen concerten zijn geweest. Probleem in de arena was trouwens nooit dat het een zwaar veld was, maar dat spelers uitgleden en dat je met bijvoorbeeld een sliding direct het hele veld meenam als met de ploegmachine.

22 oktober 2020 om 08:58

Kan ook veel makkelijker en dichterbij huis, namelijk zo 80* kilometer zuidwaarts. Daar schijnt een bak expertise te zijn voor meerdere bekroningen van het veld. ON: Klopp heeft natuurlijk helemaal gelijk. Dit jaar toucheert Ajax al 40 miljoen voor deelname aan de CL. Van al dat geld en van de voorgaande jaren kunnen ze toch wel een beter veld neerleggen en onderhouden? *aanvulling: 80km per snelweg gereden kilometers richting het zuiden. Credits Speedyafc.

22 oktober 2020 om 09:39

80 kilometer zuidwaarts, mmm. Is dat Roosendaal of zitten we dan al in Belgie? Bedoel je de grasmat van RBC als die nog bestaan of die van Anderlecht?

22 oktober 2020 om 11:10

Scherp in de ochtend Speedyafc! Heel scherp. Ik verbeter de 80km op 80km per gereden snelweg richting het zuiden Ik kan je natuurlijk flink stangen door te zeggen dat ik natuurlijk het veld bij NAC en de plaatselijke FC Renesse bedoelde

Agh ja, vond het ook al wel bij zonder waarom het dak open was. Zo'n wedstrijd hoort toch op een mooi, goed veld gespeeld te worden.

Ik heb niemand zien uitglijden of de bal raar zien rollen of stuiteren. Zo erg was het dus ook niet. Hiermee zeg ik niet dat het geweldig was, want achter een tv scherm lijkt het soms beter dan het daadwerkelijk is.

22 oktober 2020 om 00:38

De mat is niet perfect, maar ik ga er van uit dat Klopp overdrijft.

22 oktober 2020 om 00:39

We hebben eigenlijk nog nooit een perfecte mat gehad op 1 jaar na.

22 oktober 2020 om 00:49

De mat is niet perfect, maar ik ben oud genoeg om de eerste jaren van de JC Arena nog te herinneren. Dat was pas een slechte mat...Er is destijds bij het plannen van het stadion te weinig aandacht besteed aan de groeimogelijkheden van de grasmat. Heus, de methodes zijn verbeterd, maar ik ga er van uit dat zelfs de grasman van Feyenoord er geen perfecte mat van kan krijgen.

22 oktober 2020 om 01:41

Grappig dat je tijdens een wedstrijd waarbij veel wind staat iedereen wat over de wind hoort zeggen (spelers, kijkers) maar als Klopp het doet is het een excuus. Liverpool wint. Klopp vind de grasmat slecht. Dit kan ook allebei waar zijn en is niet altijd een truc of dekmantel.

22 oktober 2020 om 01:56

Als je niemand heb zien uitglijden heb je volgens mij alleen de samenvatting bekeken.

Klopp verzint hier gewoon smoesjes omdat Liverpool gister helemaal niks heeft laten zien behalve een paar keer door heen te zijn gekomen door fouten vanuit de kant van Ajax. Hij moest notabene zijn hele A voorhoede wisselen omdat ze niks konden forceren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren