Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klaassen: 'Vorig seizoen is een grote teleurstelling voor ons geweest'

Laatste update:

Ajax werd in de eerste vier seizoenen onder Frank de Boer steeds kampioen van Nederland, maar het afgelopen voetbaljaar eindigde in een flinke teleurstelling voor de Amsterdammers. Ajax greep naast alle prijzen: de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd verloren, de club sneuvelde vroegtijdig in de KNVB Beker en Champions- én Europa League en PSV won de landstitel.

/

Ajax eindigde als tweede en moet zich daardoor via twee voorrondes zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Davy Klaassen kan niet wachten op de eerste officiële wedstrijden van nieuwe voetbaljaar en weet dat hij en zijn ploeggenoten iets goed te maken hebben: "We willen kampioen worden en veel beter spelen dan afgelopen seizoen, want dat is een grote teleurstelling voor ons geweest", zegt de middenvelder voor de camera van Ajax TV.

In de vakantie kon Klaassen het teleurstellende seizoen even vergeten: "Zolang mensen het er niet over hebben gaat het goed, maar nu komt het gevoel weer boven en het is gewoon niet fijn om daaraan te denken", zegt de tweevoudig international, die zich donderdag meldde voor enkele medische tests. Vrijdag staat de selectie van Ajax voor het eerst op het trainingsveld.

Denk je dat Ajax volgend seizoen weer kampioen zal worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat ze snel de selectie rond gaan maken, hoe eerder iedereen aan de voorbereiding kan beginnen hoe beter. Wat Klaassen betreft hoop ik dat hij weer in een aanvallende rol kan gaan spelen, want dat ligt hem toch het best en afgelopen seizoen was het onder andere een probleem dat er te weinig mensen in de 16 kwamen, omdat de andere middenvelders te weinig diepgang hebben.

25 juni 2015 om 21:22

Met Gudelj erbij moet dat zeker een optie zijn, op 10! Wordt nog een leuke concurrentiestrijd, met Schöne, Sinkgraven, Serero, Bazoer, Gudelj en Klaassen. Dan toch maar 3-4-3 gaan spelen ?

25 juni 2015 om 21:40

Of 442 met 2 spitsen kishna en el gazi op de flanke en dan 2 goede mids

25 juni 2015 om 21:59

Dat gaat je juist problemen opleveren; dan heb je maar 2 middenvelders! Of wil je Schöne en Sinkgraven in de spits zetten? Nee, dan liever 4-3-3 met een nummer 10 (6 kan ook, Gudelj! Maar dan kunje Bazoer nergens kwijt).

25 juni 2015 om 22:29

Wat is toch die fascinatie van sommige mensen met die 10 positie? Het lijkt wel of die mensen niet snappen dat met de punt naar achteren dus met twee aanvallende middenvelder ipv eentje zoals met een tien spelen, taktisch gezien beter is èn het voetbal is aanvallender.

De wanprestatie van Ajax van het afgelopen seizoen heeft helemaal niets te maken met hoe de poppetjes zijn neergezet, en alles met de belabberde uitvoering.

25 juni 2015 om 23:32

Don,

Eindelijk iemand die begrijpt dat in het moderne voetbal met een tien spelen niet te doen is. Spits en 10 lopen constant in de zelfde lijn. Met 2 aanvallende middenvelders heb je 1 met diepgang en 1 die onder de spits kan komen. De 6 is een ideale verbinding speler tussen verdediging en middenveld.

Het probleem bij Ajax is dat ze 6 teveel naar achter zakt en de meest matige voetballers in het elftal (zijn altijd de backs) teveel aan de bal komen en ruimte dicht maken voor 8 en 10. De 6 moet contra weg bewegen van de CV's om of zelf aan de bal te komen of om ruimte te maken voor het in dribbelen van de CV. Zo maak je een overtal.


Prima uitleg al zeg ik het zelf, ben ook in te huren als trainer

25 juni 2015 om 23:35

Haha, fascinatie? Volgens mij heeft het daar niks mee te maken. Als je 4-3-3 speelt heb je nou eenmaal een 10 of een 6.. Althans, dat is voor de hand liggend? Bovendien heb je daar echt niet gelijk in. Met een 10 spelen hoef absoluut niet minder aanvallend te zijn, het heeft alles met 'de uitvoering' te maken (en wel degelijk met de poppetjes) Maar goed, ik zal een zinloze discussie besparen met iemand die er vanuit dat het een fascinatie is....

26 juni 2015 om 01:00

@rink, als je niet met mij de discussie aan wil, ga die dan met Henk aan Die verwoord prima dat het probleem bij Ajax is(ik hoop was) dat de backs aangespeeld worden ipv dat het middenveld direct wordt aangespeeld. Echt, met de punt naar voren spelen veranderd daar weinig aan, behalve dan dat het waarschijnlijk nog makkelijker wordt voor de tegenstander om Ajax vast te zetten omdat er tijdens de opbouw van achteruit nog een verdedigende middenvelder (in de weg) loopt.

Hoe dan ook, ik begin over fascinatie, omdat ik heel veel mensen heb zien posten dat ze vinden dat Ajax weer met een 10 moet gaan spelen, terwijl ik nimmer iemand heb zien uitleggen waarom dat beter zou werken, laat staan dat iemand met overtuigende argumenten kwam.

26 juni 2015 om 18:00

Doncoxxx,

Toevallig heeft Frank het hier vorige maand ook over gehad stukje van hem: "frank de Boer kondigde tijdens de persconferentie aan dat hij volgend seizoen vaker met een '10' wil gaan spelen. 'het is fijn om te kunnen switchen tussen twee systemen.

Met een echte 'tien' verwacht De Boer middenvelders vaker in de zestien te kunnen laten opduiken.

Op één of andere manier lukt het dat een stuk minder met twee aanvallende middenvelders.

Dat heeft met instelling te maken.' De Ajax coach realiseert zich dat hij controle verliest door op het middenveld met de punt naar voren te spelen in plaats van naar achteren.

Aanvallend moet het echter voor meer gevaar zorgen. Met een nummer tien kan sneller de diepte worden gezocht en komt de spits minder op een eiland te staan, zo is de gedachte van De Boer.".

Over verdedigers heeft Johan Cruijff ook al eens gezegd:

"nederlandse clubs betrekken de backs te veel in de opbouw, vindt Johan Cruijff.
Het is in zijn ogen één van de redenen dat Ajax er tegen Red Bull Salzburg niet aan te pas kwam.

'het grote verschil tussen Ajax en teams als Barcelona en Bayern München is dat bij de laatste twee meestal de middenvelders de bal hebben en niet de verdedigers', schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. 'in negen van de tien gevallen nemen ze de bal aan met het gezicht naar het doel van de tegenstander.

Er is meteen overzicht. Komen de middenvelders bij Ajax in balbezit, dan zie je ze na de aanname omdraaien. Zodra de tegenstander druk zet zijn ze kansloos.'

Volgens Cruijff moet de opbouw nooit in de eerste linie beginnen, maar altijd in de tweede linie.

'nu ontstond tegen Salzburg de omgekeerde wereld. Voert Ajax het positiespel goed uit, dan zijn dit heerlijke tegenstanders omdat ze blind in het mes lopen.

Speel je het niet goed, dan veroveren ze elke bal en helaas was dat nu het geval.'

Cruijff constateert dat Nederlandse spelers over het algemeen pas gaan voetballen als zij de bal in de voet krijgen.

'ook wordt in de Eredivisie de bal vooral afgespeeld, in plaats van de tegenstander uit te spelen.

Te beginnen met de opbouw via de backs. Dat is echt een basisfout. Een back doet mee met de aanval, maar niet in de opbouw.'

'maar waarom komt Ajax dan wel goed uit de verf tegen Milan, Barcelona en Celtic?

Dat zijn elftallen die beter zijn en het initiatief nemen.
Het probleem ontstaat zodra zelf het tempo moet worden bepaald en de tegenstander dan besluit om druk te zetten. Zoals Ajax tegen Salzburg overkwam.

In de Eredivisie kom je er mee weg, internationaal niet', besluit Cruijff.".

Ik denk dat Klaasen het met Ajax komend seizoen weer zwaar krijgt.
PSV blijft in n mijn ogen de sterkste doordat het toch wel een betere selectie heeft.
Het verlies van Depay zal merkbaar zijn maar Berghuis komt.

25 juni 2015 om 21:10

Niet alleen depay maar ook wijnaldum en dan halen ze weer spelers maar dan zijn ze niet zo goed als dat het was. Misschien dan Willems nog weg gaat. Van wie krijgt de Jong dan de aanvoer? Poulsen geeft ze echt niet zo hoor

25 juni 2015 om 21:16

ik denk dat psv er helemaal niet zoveel op achteruit hoeft te gaan. door slim in te kopen heeft psv volgend jaar gewoon weer een ijzersterke selectie. depay is misschien bijna niet direct waardig te vervangen, maar ook zonder uitzonderlijk talent kun je kampioen worden in nederland.

25 juni 2015 om 22:03

@ Est-1913

Depay is vertrokken met 22 doelpunten en 5 assists
Wijnaldum gaat (gok ik) weg met 14 doelpunten en 3 assists.
Daarnaast was Wijnaldum aanvoerder en Depay heeft heel veel op beslissende momenten de wedstrijd opengebroken. Dus je levert je 2 ster spelers, 36 doelpunten en 8 assists in. Dat is simpelweg eigenlijk niet op te vangen met vergelijkbare kwaliteit. Daar ga je gegarandeerd op inleveren. Daarnaast is je vaste centrum nu ook uit elkaar met het niet terug komen van Rekik.

Al met al word dat nog heel erg moeilijk om weer op te vangen. Een Berghuis heeft in zijn beste seizoen slechts 14 keer gescoord om zo maar wat te zeggen.

Poll : Wie heeft de meeste Ajax fans ? Haha. Maar ik heb er vertrouwen in ! Harder werken, Meer kansen creeren en we worden weer kampioen !

25 juni 2015 om 21:31

@ Ajaxsoest

Harder werken of het iets goed te maken hebben; dat heb ik zowel voor als na de revolutie te vaak gehoord. Eerst zien dan pas geloven. Al die praatjes dat het beter moet, maar vervolgens in het nieuwe seizoen weer te vaak ongeïnspireerd over het veld sjokken, en honderdduizend keer dezelfde fouten te maken onder het mom van de eeuwig durende leermomenten geloof ik nu wel.

Het is niet alleen harder werken, we hebben nog steeds een kwaliteit injectie nodig en op het gebied van een goede topsport mentaliteit moeten er ook nog verbergen verzet worden. Wat dat betreft houd ik rekening met een tussen jaar, wat ik op zich niet zo erg vind mits Ajax nu echt eens die typische Nederlandse kwaaltjes gaat aanpakken.

25 juni 2015 om 21:41

Ik heb wel vertrouwen in een betere vechtlust tijdens de wedstrijden. Heitinga zal denk ik de verdediging op scherp houden, Veltman had nog wel eens schoonheidsfoutjes en die hebben altijd te maken met scherpte. Daar wordt door zo een ervaren rot hard op gehamerd heb ik het gevoel. Op het middenveld heb je nu hopelijk Bazoer Klaassen en Gudelj. Klaassen werkt altijd hard en vecht voor elke meter. Gudelj is ook iemand met pit en Bazoer staat ook zijn mannetje wel op het middenveld. Voorin met natuurlijk Fischer die het toppunt van vechtlust is en in El Ghazi heb ik ook vertrouwen.

Waar ik me het meeste zorgen om maak zijn de backs. Heb Dijks niet veel zien spelen, dus kan daar geen oordeel over geven, maar voor Van Rhijn vond ik heel matig. Die moet veel scherper spelen.

Resultaten uit het verleden leren dat bij psv en ajax na elke goede periode, een slechte periode komt, ajax heeft zn slechte periode gehad en doet nu weer een stapje terug, psv gaat het nu denk ik een paar seizoenen beter doen.

25 juni 2015 om 21:09

*ajax heeft zn goede periode gehad

Met deze selectie gaat kampioen worden nooit lukken. Dan moeten we nog zeker 3 spelers erbij hebben dan heb je een degelijke selectie maar met deze matige aankopen ga je het niet redden. Het terughalen van Heitinga de slechte verdediger die Ajax ooit gehad heeft graaft Ajax zijn eigen graf. En met alleen Gudelj rede je het echt niet. Het is nog maar de vraag of die wel goed genoeg is voor Ajax. Het wordt niks dit seizoen als het hierbij blijft.

25 juni 2015 om 21:23

Ik ben het helemaal met je eens zienderdal en heb ook nul vertrouwen nog in overmars en De boer met hun drama aankopen.
Maargoed ik hoop dat ik ongelijk heb

25 juni 2015 om 21:35

@ clarence83

Same here, buiten hetgeen wat jij schrijft moet er nu ook echt eens binnen Ajax eens wat gedaan worden aan die slappe topsport mentaliteit van spelers. Ook moet de club veel minder gul worden in het accepteren van dezelfde soort fouten die je tien of meer elk seizoen weer terug ziet.

Bla bla bla
Bereid je dan maar voor op nog een teleurstellend seizoen

Ik vind dat Klaassen veelste weinig kritiek krijgt, hij is pas echt een ideale schoonzoon. Hijs vrij jong maar we doen hem af als leider terwijl hij op het veld amper de leiding neemt. Hij verschuilt zichzelf veelste vaak als het niet goed gaat, en komt de bal veelste weinig ophalen. Is niet enorm creatief, is niet enorm goed aan de bal, werkt wel hard maar verder is hij van alles een beetje beetje. Toch een van de nadelen van een allround voetballer. Focussen op alles en daardoor niet goed genoeg zijn op die dingen.

25 juni 2015 om 22:41

Hij is wel ontzettend dynamisch en heeft een goed gevoel voor ruimte. Zijn grote kwaliteiten, maar dan moet hij wel in een aanvallende positie gezet worden.

25 juni 2015 om 22:47

In een team met 65 %, heb je eerder iemand nodig die de tempo omhoogschroeft met zijn creativiteit, passing. Klaassen zou veel beter passen bij een PSV of Feyenoord die gewoon veel sneller voetbal spelen.

25 juni 2015 om 23:21

In de kleine ruimte kan het beter, ben ik met je eens. Tot op zekere hoogte heb je gelijk. Toch kan hij ook bij Ajax die veelal 65% balbezit heeft met zijn diepgang en goede loopacties voor verassing zorgen. Zo kan ook hij voor vuurwerk zorgen in eindeloos gebrei.

Maak je borst maar nat want komend seizoen gaat het zeker niet beter worden.
alles wijst daar op:

Er is verslapping gehaald ipv versterking.
Er komt elk seizoen een nieuwe angstgegner bij voor Ajax.
Frank moet het helemaal anders doen en dat is hij niet van plan dus dat gaat niet gebeuren
Na weer een seizoen waarin de spitsen van Ajax door de strategie (lees: sabotage) van Frank de Boer niet mee kunnen spelen levert dit nog meer irratie op in het team dat ten koste gaat van de mentaliteit.

Ik voorspel een 4de of 5de plek voor Ajax.
Frank gaat na dit seizoen waarschijnlijk weg omdat het elk jaar alleen maar slechter wordt
Hij wordt bedankt voor de behaalde resulaten.
Jammer want als hij 1 seizoen eeder weg gaat dan bespaar je nog meer ellende
Dat had Ajax en Frank de Boer verder gezichtsverlies bespaard.
Lelijk voetbal maar een redelijk resultaat.

Als Ajax de schade wil beperken dan kan het beter met 10 verdedigers spelen.
Aangezien spitsen niet aangespeeld kunnen worden speel je dus de meeste tijd met minstens 2 man minder.
Of je speelt met 2 spitsen in de rol van middenvelder.
Daar kan je dan beter 2 echte middenvelders in de plaats zetten.
Omdat dan de capaciteiten van de speler optimaal benut worden.


Verwacht veel van Ajax dit seizoen als ze de selectie intact houden. Iedereen weer een jaartje ouder. Denk dat ze goede kans maken om weer eens kampioen te worden. Afgelopen seizoen 71 punten, dit seizoen minimaal 80? Ben nieuwsgierig naar hoe Cillesen, Veltman, Klaassen, Bazoer, Sinkgraven, El Ghazi, Milik, Andersen en Kishna het dit jaar zullen doen. Hebben ze zich ontwikkeld? Ik verwacht er in ieder geval veel van.

Misschien moet Ajax zo gaan spelen met de overvloed aan middenvelders.

Serero helaas op de bank. Niet des Ajax maar misschien eens het overwegen waard. Andersen komt het best uit de voeten op nummer 10.

Laten we ons eerst maar eens zien te plaatsen voor de voorronde van de CL. Dat kampioen worden en de beker winnen zijn standaard doelstelling, zonder een prijs is een seizoen bij een topclub als Ajax vrijwel altijd mislukt. Overwintering in Europa is ook een absolute noodzaak, maar die kansen hangen vooral van lotingen af.

Voorlopig blijf ik van mening dat de selectie te weinig mutaties kent. Er moet sowieso nog een spits bij en ook defensief zou ik graag nog wat veranderingen zien in positief opzicht. De flanken en het middenveld ogen naar behoren. Verder is het ook kijken hoe de concurrentie handelt en voor de dag komt in de competitie.

Ik ben erg benieuwd, eerst de focus op de voorronde van de CL.

Ik verwacht niet dat de komst van Gudelj en Heitinga Ajax voldoende kwaliteit heeft binnengehaald om het PSV heel lastig te maken. Probleem bij Ajax zit m.i. In de voorhoede. Met Milik, Gazhi en Kishna heb heb je geen stabiel en sterk trio. Als daar geen versterking komt wordt Ajax op zeker geen kampioen.

25 juni 2015 om 23:17

Voorhoede ? zover ik zie hebben we met El Ghazi, Fischer, Kishna en Schone prima opties aan de buitenkant. Dan heb je met Milik een spits die als hij het vertrouwen en de minuten krijgt er zeker 15 tot 20 gaat maken. Alleen mis je een back up voor Milik.

Ik maak me meer zorgen over het feit of we desondanks genoeg punten gaan behalen. We verspillen teveel punten en de mindere periodes waarin het niveau gewoon zakte tot ver beneden de acceptabele ondergrens. Iedere club heeft wel eens mindere speelrondes of periodes in een jaar, maar zoals Ajax tussen half december en midden februari speelde was te gek voor woorden. Geen kansen creëren, geen duels winnen en geen fatsoenlijk positiespel.

PSV zal sowieso verzwakken, maar de vraag is in hoeverre dat voldoende is voor Ajax, omdat verzwakken ten opzichte van 88 punten vorig jaar ruimte genoeg bied. We zullen het wel gaan zien, geen van de selectie staat nog vast dus zal het afwachten worden de komende periode. Ik denk dat we na een paar weken Eredivisie een beter beeld krijgen.

Wat een gewaagde uitspraak zeg, "ik denk dat we na een paar weken Eredivisie een beter beeld krijgen".

26 juni 2015 om 01:06

Beter dan al die zogenaamde kenners hierboven die Ajax op basis van de meest stompzinnige argumenten als 4de of 5de zien eindigen. De transfermarkt is zelfs na de start van de Eredivisie nog open, wat heel negatief of positief kan uitvallen. Zo verloor Ajax met Daley Blind vorige jaar een hele belangrijk speler, terwijl PSV met Guadrado juist een belangrijke speler haalde.

Prima om voorspellingen te doen, maar we hebben geen enkele club een serieuze oefenpot zien spelen en de selecties gaan allemaal nog veranderen. Op basis daarvan nu harde stellingen innemen zorgt er alleen maar voor dat je jezelf belachelijk maakt.

26 juni 2015 om 04:23

Amen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren