Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft ziet het totaal niet in peperdure aankoop Ajax: ‘Nog geen 3 miljoen waard’

Laatste update:

Wim Kieft ziet het totaal niet zitten in Josip Sutalo, zo vertelt hij bij Veronica Offside. De verdediger kwam zondag met Ajax in actie tegen Go Ahead Eagles (2-3 winst) en heeft allesbehalve een sterke indruk achtergelaten. Kieft vraagt zich dan ook af waarom de Amsterdammers zoveel voor Sutalo hebben betaald.

Ondanks de overwinning wist Ajax niet te overtuigen tegen Kowet. "Er is niks veranderd, hè", steekt ex-prof Andy van der Meijde van wal in het praatprogramma. "Ook nu Maurice Steijn weg is. Misschien is er iets meer werklust. Maar als je kijkt naar het middenveld en de verdediging, die zover uit elkaar staan..."

"Dan heb je die (Benjamic, red.) Tahirovic, die niet weet wanneer die moet instappen", vervolgt Van der Meijde zijn betoog. "Dat snapt hij niet. Dan wordt de tegenstander heel gevaarlijk."

"Maar dat heeft toch gewoon te maken met kwaliteit", haakt Kieft in op zijn collega. "Ze geven zo hoog van die Sutalo op, maar..." Presentator Wilfred Genee onderbreekt de analist en benadrukt maar eens wat Ajax voor de verdediger heeft betaald. "23 miljoen... Nou, ik zou er nog geen drie miljoen voor geven", reageert Kieft.

Diant Ramaj
Dick Advocaat, eveneens te gast bij het programma, zag één duidelijk lichtpuntje bij Ajax. "Die keeper, die speelde geweldig", zegt de kersvers bondscoach van Curaçao, doelend op doelman Diant Ramaj. De afgelopen zomer aangetrokken sluitpost blonk in Deventer uit met de nodige reddingen.

"Hij doet me een beetje denken aan die keeper van Barcelona, Ter Stegen", vergelijkt Kieft de Duitse keepers. De analist ziet gelijkenissen in de techniek van de twee doelmannen.

Genee vraagt zich af of Ramaj gezien zijn prestaties de beste aankoop van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat is. "Hij moet het nog over meerdere wedstrijden laten zien natuurlijk", stelt Advocaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond juist dat het nog minder ging lopen bij Ajax toen Sutalo eruit ging. Medic viel echt verschrikkelijk slecht in. Ook vult Tahirovic de 6 positie dramatisch in. Niet alleen maar, omdat hij in balbezit niet de schakel kan zijn waar vanuit Ajax kan voetballen maar ook, omdat hij bij balverlies onvoldoende aansluit waardoor er zeeën van ruimtes ontstaan op het middenveld en het hierdoor lastig is om de tweede bal op te pikken. Hierdoor krijgt Ajax het tegen iedere tegenstander lastig. Zelfs een derde divisionist. Ik verwacht dat wanneer er een nieuwe 6 komt, het verdedigend én voetballend een stuk beter gaat lopen en hierdoor de verdediging een stuk beter voor de dag komt. Inclusief Sutalo. Mocht Henderson niet komen en er is geen haalbaar alternatief, dan zou ik het weleens intern willen zien oplossen door Rensch op 6 te zetten en Gooier op rechtsback. Eerstgenoemde heeft laten zien prima te kunnen functioneren op 6 en laatstgenoemde viel uitstekend in tegen GAE.

16 januari 2024 om 09:23

Je piekt m'n nieuwsgierigheid daar wel mee

16 januari 2024 om 09:40

Mannsverk nog eventjes een kans geven op 6, heeft zeker potentie en nog geen kans gehad vanwege blessures.

16 januari 2024 om 10:48

Ik vond Gooijer tegen GAE goed invallen inderdaad, maar Rensch legde de lat die wedstrijd ook wel erg laag op de rechtsback positie, die speelde echt niet best.
Behalve dat vond ik voor de winterstop juist Gooijer een paar keer dramatisch in het elftal komen, waaronder tegen de amateurs.

Dus ik deel deze interesse eigenlijk niet.

Geen Steijn meer, makkelijkere tegenstanders maar de stijgende lijn bij Sutalo is echt te mager. Het is van slecht naar hooguit aardig gegaan. Iets wat je hoopte te zien bij een back up van 2 miljoen a la Medic maar niet bij een dure 'top' aankoop. Grappig ook weer dat de Ter Stegen vergelijking weer uit de kast getrokken wordt bij Ramaj net als na zijn eerste 2 potjes. Hij was zondag fantastisch maar je weet bij deze 'analisten' er na een blunder waarschijnlijk weer niks van kan. Sutalo begint helaas wel een zorgenkindje te worden

16 januari 2024 om 08:04

Sutalo mist, net als Sosa, een beetje dat pit wat je wil zien bij een verdediger. Zijn uitstraling is altijd een beetje van ‘ach, we staan toch al 3-0 voor’..

16 januari 2024 om 08:15

Sutalo is enorm aan het zoeken is mijn indruk, in de duels vind ik hem nog wel prima, koppend ook, maar positioneel is het grote probleem. Met Tahirovic voor hem die helemaal nul inzicht heeft in verdedigende ruimtes, heeft Sutalo grote ruimtes voor en achter zich. Dat leidt er toe dat hij regelmatig keuzes moet maken om in te stappen of mee lopen. Met zijn snelheid is het laatste ook wel echt een optie, maar daarin maakt hij nog vaak verkeerde keuzes en dat ziet het er gelijk lullig uit.

Denk als er een goede controleur voor komt die de organisatie goed neerzet, dat Sutalo ook meer in zijn kracht komt. Probleem is dat hij ook nog best jong is, en eigenlijk aan de hand van ervaring moet wennen, maar nu gedwongen zelf de ervaren man is. Die rol is hij verre van klaar voor.

16 januari 2024 om 08:33

Zeker, ik denk sws dat een goede controleur bij elk team wonderen kan doen, maar zeker bij zo n instabiele organisatie als nu bij Ajax. Wat niet helpt is dat ze nu pas langzaam op elkaar ingespeelt raken. Verwacht dat we over een jaar heel anders over hem praten.

16 januari 2024 om 09:09

Als je die uitstraling nou hebt als je daadwerkelijk 3-0 voorstaat, maar dat is welgeteld 0 keer voorgekomen dit seizoen

16 januari 2024 om 09:50

Jawel, ze hebben 5-0 gewonnen van Vitesse.

Net even gekeken, dat is sowieso niet extreem vaak voorgekomen (27x in 153 potjes) dit seizoen, dat een club met 3-0, 4-0, 5-0 of 6-0 wint.

NEC 2x
PSV 9x
Go ahead 2x
Excelsior 1x
AZ 4x
Feyenoord 3x
Twente 1x
Heerenveen 3x
Ajax 1x
Heracles 1x
PEC 1x
Almere 1x

16 januari 2024 om 10:54

leuke statistiek, al kan je natuurlijk ook met 3-0 voorstaan om vervolgens met 3-1 te winnen (zoals psv afgelopen weekend)

16 januari 2024 om 13:03

Ohja, das waar. Precies de enige wedstrijd die ik dit seizoen gemist heb omdat ik in het buitenland zat, die 5-0 tegen Vitesse. Correctie: het is welgeteld 1 keer gebeurd!

16 januari 2024 om 08:50

Ramaj keepte heel goed zondag, maar ondanks dat betwijfel ik nog steeds of hij echt beter is op dit moment dan Rulli. Desalniettemin: die vergelijking met Ter Stegen zie ik eigenlijk wel. Niet qua kwaliteit, wel qua techniek en manier van beweging. Vind het eigenlijk wel een hele goede vergelijking.

Sutalo is niet goed begonnen, maar verget niet dat een aankoop, zeker als ie in zo n team beland, echt wel tijd nodig had. Zelfs Martinez en Alvares werden in hun eerste half jaar tot jaar gezien als halve miskopen. Laten we over een jaar weer praten. Ik kan me niet voorstellen dat deze kerel er niks van kan.

16 januari 2024 om 09:15

Voor 23 miljoen moet je er gelijk staan en het team juist op sleeptouw nemen. Lekker nog een jaar wachten en stuntelen met iemand die het al moeilijk heeft tegen de kleinste clubs. Dat de kans groot is dat volgend jaar ook een weggegooid jaar zal zijn voor Ajax.

16 januari 2024 om 10:24

@jsmooth, dat is een behoorlijke open deur, maar dat hangt enorm af van komende zomer. Ik zou als ik verantwoordelijk was, ook helemaal niet zo gek gaan doen.

Leuk moment imo om ff footbal manager te spelen;

Keepers; Ramaj, Rulli, Gorter, Setford, Pasveer. -- Rulli en Gorter verkopen.
Rechtsback: Rensch, Gooijer, Gaaei, Sanchez -- Gaaei na de winter Jong Ajax, volgend seizoen verhuren, Sanchez verkopen
Centrum: Sutalo, Hato, Kaplan, Medic, Avila -- Avila verkopen
Linksback: Sosa, Wijndal, Salah-Eddine, Martha, Baas -- Salah-Eddine, Wijndal, Baas verkopen, Martha verhuren. Smal transfervrij overnemen van Twente.
6: Henderson vast leggen, Manssverk
8: Tahirovic, Vos, Van den Boomen, Fitz-Jim, Taylor -- Tahirovic verhuren, Taylor verkopen.
10: Hlynsson, Misehouy, Unuvar -- Unuvar verkopen met terugkoopoptie, Babadi transfervrij overnemen Psv
Rechtsbuiten: Conceicao, Berghuis
Spits: Brobbey, Akpom, Mikautadze -- Mikautadze verkopen, Rijkhoff halen
Linksbuiten; Bergwijn, Forbs, Gods, Van Axel Dongen -- Bergwijn verkopen

Ik zou dus eerst serieus gaan opruimen, 11 spelers zou ik verkopen. Henderson, Smal en Babadi halen, en dus nog wat verhuren. Draaien ze van de zomer wel wat verlies, voegen ze ook wat ervaring toe, en dan doorbouwen met een nog steeds heel jong team. Ik denk zelf dat je hiermee volgend jaar geen kampioen kunt worden, wel mee doen voor CL plekken, maar jaar daarna wel.

Ik denk namelijk dan Sutalo, Hato, Vos, Godts, Hlynsson, Brobbey, Ramaj, Kaplan, Rensch, Van Axel Dongen dan echt hele goede spelers zijn die allemaal 20-30m plus waard zijn. Ik maak mij meer zorgen dat ze dat talentvolle deel van de selectie bij elkaar kunnen houden, dan dat ze nog echt jaren nodig gaan hebben.

dacht eerst dat er met medic wel wat fysieke kracht bij zou komen, maar wat viel hij
Slecht in zeg. Nee dan toch liever satulo. Die ook aan de bal wat zekerder is, en ja zijn pases komen niet vaak aan, maar aan wie moet hij
De bal kwijt de mindenvelders spelen constant verstoppertje

Ik voorlopig ook niet. Zoals meerdere comments hierboven aangeven noemen ze de voorbeelden Lisandro Martinez en Edson Alvarez. Snap ik, maar bij die twee viel wel op dat ze met veel passie voor iedere bal wilden gaan. Inzet en discipline. In niets zie ik dat bij Josip. Is natuurlijk een totaal andere type voetballer, maar er zit dus voorlopig nog niks in. Zeker als je het afzet tegen zijn enorm hoge prijskaart.

16 januari 2024 om 10:10

Exact.

Ik kan me voorstellen dat je als CVB in een slecht draaiend team de bal niet kwijt kan, te vaak de bal blind naar voren trapt of door een slecht meevoetballend middenveld vaker in ondertal komt te staan dat je lief is.

Maar de basis van verdedigen is toch weten waar jouw eigen man is? Positioneel zo staan dat deze in ieder geval niet de vrije doorgang richting keeper krijgt.
Ik vind die basis echt nog veel te vaak mis gaan bij Sutalo. Alsof ie compleet verrast wordt doordat nota bene zijn eigen man de bal krijgt.
En als ie dan ingrijp, is het niet volle bak, maar enigszins terughoudend.
Dat is de reden dat ie mij nog niet heeft overtuigd.

16 januari 2024 om 13:29

Alvarez is weet ik niet hoe lang bekritiseerd. Door jan en alleman, inclusief de analisten die het allemaal zo goed weten.

Zou tactisch zwak zijn, technisch treurig en altijd onbesuisd.

16 januari 2024 om 20:48

Dat laatste klopt ook wel. Hoewel, onbesuisd heeft iets onbewust in zich, daar waar ik bij Alvarez meestal het idee had dat hij bewust gemeen de duels in ging. Die man is echt aan meerdere rode kaarten ontsnapt. Maar buiten dat was het zeker geen slechte speler.

Denk dat als Sutalo voor bijvoorbeeld Dortmund of PSG had gekozen niemand kritisch was geweest op zijn spel.
De eredivisie is anders, daar spelen je tegenstanders vaak 4-3-3.
Spelers zijn misschien minder dan in andere competities, maar er wordt wel gevoetbald.
Je moet als verdediger echt aan de bak.

In andere competities is dit minder. Waardoor verdedigers er stabieler uit zien.

16 januari 2024 om 09:49

Het komt zeker vaker voor dat verdedigers die het in Nederland lastig hebben (met alle ruimte ?) het in het buitenland veel beter doen. Het voordeel is wel dat je er in Nederland vaak nog wel mee weg komt. kijk hoeveel kansen GAE onbenut heeft gelaten.

Die gaat echt nog wel een jaar nodig hebben om op niveau te komen vrees ik. Dat hij ook niet of nauwelijks Engels of Nederlands spreekt is ook wel een serieus probleem dat niet onderschat mag worden. Dan kun je ook geen leiding geven aan de defensie.

16 januari 2024 om 11:39

Met die bange oogjes van hem kan hij nog geen leiding geven aan bambi. Wat een gebrek aan zelfvertrouwen straalt deze man uit. Papa John moet hem maar eens goed knuffelen. Misschien dat dat helpt. Of hij mist zijn mama of vriendin ofzo. Daar zit echt iets mentaal niet goed. En dan komt daar nog bij dat hij wel stom lijkt. Kan die jongen überhaupt praten? Oke zoals jij zegt, hij spreekt geen Engels, maar je kan toch wel left right attack defend go stop hello byebye zeggen?

Heb het idee dat men voor Sutalo net wat meer smoesjes verzint dan voor die andere matige aankopen. Toch heeft hij misschien wel behalve Avila de meeste blunders gemaakt. Elke wedstrijd zie ik hem weer de gekste dingen doen. Zowel aan de bal als verdedigend een puinhoop. In welk team dan ook, maar als jij een topper bent dan speel je ondanks het slechte spel van anderen meestal zelf wel minimaal een voldoende. Daarom heb je de stempel topspeler. Het is ook een kleinzerig mannetje. Bij elke tik of overstrekking oogt hij als een diva met pijn die het niet meer ziet zitten. Ken geen enkele cv die er mentaal zo zwak uitziet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren