Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Ik vond het echt een waardeloos interview van Xavi Simons, zeg het dan’

Laatste update:

Wim Kieft is hard in zijn oordeel over PSV na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Vitesse van zondag. De voormalig aanvaller van de Eindhovenaren noemt het interview dat Xavi Simons na afloop gaf, waarin hij repte over een mentaliteitsgebrek, 'waardeloos'. Daarnaast valt het Kieft op dat trainer Ruud van Nistelrooij over het algemeen een tamme indruk maakt sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer van PSV.

Volgens presentator Wilfred Genee stond Simons zondag met ingehouden woede voor de camera van ESPN. Het maakt allemaal geen indruk op Kieft. "Ik vond het echt een waardeloos interview van die jongen. Zeg het dan", aldus de analist in Veronica Offside. "Op dat moment denkt hij: Ik praat mijn mond voorbij, dus ik ga het niet zeggen. Daarom zag het er heel klungelig uit. Er komt toch een druk op, of zo. En dan moet je ook de kwaliteiten hebben om daarmee om te kunnen gaan als PSV. En dat ging niet."

Simons verweet zijn ploeg na afloop een mentaliteitsgebrek, wat volgens hem 'echt veranderd moet worden'. "Het zit me echt dwars, ja", klaagde een chagrijnige Simons na afloop voor de camera's van ESPN. Hijzelf zette zijn ploeg na acht minuten nog wel op voorsprong, maar daarmee was de kous voor hem niet af. "We scoren die 0-1 en denken dat het wel goed gaat komen. Dat kan gewoon niet, die mentaliteit moet veranderd worden. Ik heb gescoord, maar we hebben ook gelijkgespeeld. Je strijdt voor de titel, er is geen excuus", aldus Simons.

Van Nistelrooij
Kieft vindt het 'heel moeilijk om te beoordelen' of Van Nistelrooij geschikt is om PSV voor meerdere jaren te leiden als trainer. "Maar ik vind hem een beetje ingetogen langs de lijn. Fred (Rutten, red.) is een zeer goede trainer en die wil volgens mij ook geen eerste man meer zijn. Maar dat is echt wel een goede veldtrainer. Maar het lijkt erop dat het een beetje te veel van hetzelfde is, die twee. Ik vind Ruud niet bevlogen overkomen", aldus Kieft.

Aad de Mos is net als Kieft nog niet overtuigd door Van Nistelrooij, zo liet hij maandag weten in gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. "Ik kan niet in zijn bovenkamer kijken, maar hij wilde het niet doen. Marcel Brands heeft hem overgehaald om het wel te doen. Je ziet dat het aan hem vreet. Je moet wel een keer kordaat zijn en boos worden. Even laten zien dat het PSV is. Het is structureel en dat is een kwalijke zaak. Als je zoveel punten laat liggen, ik denk wel vijftien tegen de kleintjes, dan is dat veel te veel", zo oordeelt de oud-coach van PSV.

Vind jij Ruud van Nistelrooij geschikt als coach van PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belangrijke les voor Simons. Als je een goede speler wilt worden moet je Kieft tevreden houden in je interviews.

Lekker boeiend wat ie zegt. Waarom moet hij dat delen voor een draaiende camera?

20 maart 2023 om 22:20

Dan moet die jongen zelf ook niet de voorzet geven hè. Hij begon er zelf mee. Een les voor de toekomst.

20 maart 2023 om 22:41

Waar begint hij mee?

21 maart 2023 om 08:54

‘Waarom moet hij dat delen’
‘Hij begon er zelf mee’
Kieft: ‘zeg het dan’

Ik heb m’n best gedaan maar kom er nou niet achter waar op gedoeld wordt

Kunnen wel gaan zeggen dat Ruud geen waardige PSV trainer is, maar dat heeft ruud zelf ook al aangegeven voordat hij begon bij PSV 1.

20 maart 2023 om 21:59

en dan toch aanstellen ... wat zegt dat over het bestuur?

20 maart 2023 om 22:07

T zijn niet de slimste mensen bij ons in het bestuur.

20 maart 2023 om 22:26

Toch vind ik dat Ruud zelden rare dingen doet en zijn tactiek is vaak prima. Dat spelers dan grossieren in het maken van persoonlijke fouten of niet scherp zijn op bepaalde momenten zou ik niet direct aan van Nistelrooy willen toeschrijven. Niet dat ik van Nistelrooy de hemel in wil prijzen maar ik zou hem wel eens willen zien met een assistent die de spelers wat meer achter de broek aan zit, een type als Stijn Schaar ooit met zijn ''eigen Bv'' uitspraak, mocht je je dat nog herinneren.

20 maart 2023 om 22:35

Wat is de tactiek van Ruud dan? Ben heel erg benieuwd want ik zie het al het hele seizoen niet namelijk. Is puur gebaseerd op geluk en individuele klasse van Gakpo, Madueke en nu Xavi

20 maart 2023 om 22:41

Dus dan moet Fred weg komend seizoen en dan kijken naar een andere assistent?

20 maart 2023 om 22:53

@lampen Dat zou een optie kunnen zijn, je kunt ook overwegen om een andere trainer aan te trekken en van Nistelrooy bijvoorbeeld voorlopig assistent te maken. Ik heb toch wel vertrouwen in Ruud als trainer.

20 maart 2023 om 22:55

Trainer zijn is meer dan de opstelling maken he. Die opstelling kan iedereen hier op vz ook nog wel verzinnen. Ze trainen de hele week maar ten opzichte van het begin v het seizoen is er niets verbeterd en dat mag je de leiding aanrekenen

20 maart 2023 om 23:00

Dat komt toch niet over. Daar past van Nistelrooy natuurlijk meteen voor en terecht overigens. Als hij gewoon goede vervangers had gekregen dan was er niets aan de hand, overigens ook klote dat je die pas op 31 januari krijgt als je midden in het seizoen zit.

Ook het gezeur over de assistent Rutten begrijp ik ook niet echt, zeer ervaren en zeker goed genoeg als assistent. Wat weten wij trouwens ervan hoe zij zich gedragen buiten het veld. Mij lijkt Ruud van Nistelrooy van de buitenkant juist wel iemand die onwijs boos kan worden, zoals ik ook meerdere keren heb gelezen in verhalen van oud ploeggenoten.

20 maart 2023 om 23:07

@lars040 Ik ben geen specialist wanneer het op tactieken aankomt maar zoals ik het zie is dit doorgaans ongeveer de tactiek: hoog druk zetten waarbij 2 centrale verdedigers normaliter op eigen helft blijven staan om counters op te vangen, backs die hoog druk zetten en 2 buitenspelers die op zo'n moment óf rugdekking geven, of helpen druk zetten. Dan heb je een verdedigende middenvelder, meestal Sangaré, die even simpel gezegd de ballen moet onderscheppen en door moet spelen naar één van de 2 creatieve middenvelders of één van de 2 buitenspelers. De creatieve middenvelders proberen ruimtes te vinden om zelf te schieten of de buitenspelers te bedienen. De buitenspelers moeten zorgen voor voorzetten of snijden zelf naar binnen om tot doelpogingen te komen. Dan hebben we Luukinho, die staat er ook om ruimtes te creëren (er loopt altijd wel iemand met hem mee) en moet het verder hebben van voorzetten van buitenspelers.

21 maart 2023 om 04:17

Zelfs in de kelderklasse hebben ze betere tactieken dan dat

21 maart 2023 om 07:57



Lars040; de tactiek is halfbakken druk zetten als je de bal niet hebt (lees; niet doordekken en zo elke tegenstander er tussendoor laten spelen) en wanneer je de bal hebt hopen op een bevlieging van Xavi of Bakayoko en anders alle ballen terug via de backs naar de CVs die het leer aan Veerman kunnen geven. Die mag dan op zijn dooie gemak kijken of hij ergens een lopertje ziet. Liefst Xavi of Bakayoko, zodat het weer overnieuw kan.

Ik moet zeggen, dit spel zit er aardig ingeslepen.

21 maart 2023 om 11:52

@mattiaspsv, dat is een voorbeeld tactiek die elke amateur voetballer kan bedenken. Ik mag hopen dat Ruud het wat uitgebreider doet.

21 maart 2023 om 13:41

@silverfront Het is dan ook een simpele analyse van iemand die van tevoren aangeeft geen specialist te zijn op het gebied van tactieken. Ik denk dat we er toch wel vanuit kunnen gaan dat Ruud samen met zijn team wat dieper in de materie duikt en daarbij horende afspraken maakt met zijn spelers

20 maart 2023 om 23:59

Ruud kan er ook weinig aan doen dat Gakpo en Madueke verkocht worden

21 maart 2023 om 06:18

Dan nog heb je op elke positie een betere dan Vitesse. Heb die wedstrijd verder niet gezien, maar heb wel andere wedstrijden gezien waar hij het totaal fout deed en veel te laf speelt. Bijvoorbeeld de thuiswedstrijd tegen Rangers met elf man achter de bal blijft terwijl je natuurlijk veel beter bent dan zij zijn

Laten we eerlijk zijn. Psv speelt gewoon het meest voorspelbare voetbal van Nederland. Ze hebben een best goede ploeg waar ze minstens in de top 3 in zouden kunnen eindigen. Het is alleen voor elke tegenstander zo voorspelbaar hoe ze de spelers van psv moeten opvangen.

20 maart 2023 om 22:20

Volgens mij is stabiliteit een groter probleem. PSV kán, als ze echt gemotiveerd zijn, het elke tegenstander lastig maken. Ik heb dit PSV bij vlagen ontzettend sterk zien spelen maar ze houden het zelden 90 minuten vol, er zijn altijd van die momentjes waarbij de scherpte ontbreekt en daaruit ontstaan maar al te vaak tegengoals.

21 maart 2023 om 08:01

Die voorspelbaarheid klopt ja, tempo te laag en te veel spelen vanaf een vaste positie. Ik ken de statistieken niet, maar gevoelsmatig maken Feijenoord, Ajax en AZ veel meer kilometers.

In mijn optiek lijkt het erg veel op het voetbal dat psv speelde onder Rutten. Heel controlerend, weinig positie wisselingen en veelal schuiven in de breedte, maar zelden gevaar door een verticale pass richting de 16 van de tegenstander

Dat Ruud een tamme indruk maakt ben ik met Kieft eens. Het interview van Xavi Simons vond ik juist erg sterk, houd er even rekening mee dat zo'n jongen 19 is en vervolgens louter verstandige dingen zegt die ook daadwerkelijk hout snijden. Je kunt moeilijk je teamgenoten publiek afvallen, zoiets bespreek je binnenskamers.

Vooral de conclusie dat ''van Nistelrooy en Rutten teveel van hetzelfde is'' vind ik een opmerking waar ik me wel in kan vinden. Ik heb persoonlijk nooit een hoge pet op gehad van Rutten als trainer. Hij zal heel goed in de spelersgroep liggen en ongetwijfeld een ontzettend fijne man zijn om mee te werken maar ik kan me de tijd nog herinneren dat hij hoofdtrainer was van PSV, toen was het ook allemaal zo mak. Van Nistelrooy lijkt me ook niet echt een type die de boel op scherp kan zetten en dat lijkt bij PSV op dit moment dan ook het probleem te zijn, het is allemaal te gemoedelijk.

Van Nistelrooij is gewoon te matig. Er zit weinig tactiek achter en vaak stelt hij z'n spelers niet eens logisch op. Vooral Simons die vaak plaats moet maken voor Til op 10. En dan kan hij ze blijkbaar ook nog niet echt motiveren. PSV moet zichzelf de moeite besparen en hem gewoon laten gaan na dit seizoen.

21 maart 2023 om 00:40

Heb het al 100 keer gezegd en doe het weer. Een speler als Guus Til is een schande voor de top 3 (ik wil bijna ook AZ en FC Twente zeggen) van Nederland. De man brengt aanvallend aan de bal helemaal 0. Enige leuke is dat hij per seizoen 10+ goaltjes kan scoren, maar daar moet je hem in eerste plaats niet voor halen.

Echt waardeloos dit. Als je iemand dit soort onzin hoort praten snap ik de irritatie en woede bij zo een Noa Lang toch weer wel. Hopelijk is Xavi verstandig genoeg onze dit soort figuren geen milliseconden van zijn tijd te geven.

PSV moet eens die hele achterhoede op de markt gooien en 3 goede centrale verdedigers halen. Ramalho, Teze, Obispo, Mwene, Boscagli. De enige twee kwaliteiten die ik in dit rijtje herken zijn: De agressiviteit van Obispo, die de helft van de wedstrijden met veel overtredingen negatief uitpakt. En de kwaliteiten aan de bal van Boscagli (goeie inspeelpass vooruit). Verder is het allemaal verdedigend niks. De backs zijn ook buiten Mauro Junior (tenminste die van vorig seizoen. Weet niet wat er nu met hem aan de hand is) middelmaat.

Als je dit zo tegenover de achterste linie van Feyenoord zet en ook nog eens voorin geen normale aanvallers hebt, waardoor een 19-jarige aanvallende middenvelder voor alle kansen moet zorgen, is het meer dan logisch dat PSV bijna 10 punten achter de koploper staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren