Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Hij kan op den duur de nieuwe spits van Oranje worden, maar...’

Laatste update:

Wim Kieft maakt zich zorgen over de aanvallende schaarste bij Oranje. De analist ziet naast Memphis Depay, die de afgelopen jaren geplaagd wordt door blessures, eigenlijk geen spitsopties van topniveau rondlopen. Kieft houdt echter nog altijd hoop in een opbloei van Brian Brobbey. "Hij zou op termijn de nieuwe spits kunnen worden van Oranje."

Kieft constateerde vrijdag een pijnlijk verschil tussen Nederland en Frankrijk. Volgens de oud-international 'zou zelfs de tweede keus van Frankrijk bij Oranje een basisplaats kunnen opeisen'. "En dan zat het achttienjarige Franse wonderkind Mathys Tel van Bayern München niet eens bij de selectie", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Zonder Memphis is het armoe troef, vindt Kieft. "Tot zijn zware knieblessure die hij eind 2019 opliep, maakte hij de verwachtingen waar, maar sindsdien is hij nooit meer de oude geweest. Dat hij half fit was voor het EK 2020 – gespeeld in 2021 – en voor het WK in Qatar in 2022 en toch werd opgeroepen door achtereenvolgens Frank de Boer en Louis van Gaal zegt iets over de offensieve schaarste."

Wout Weghorst en Donyell Malen, de twee spitsen die vrijdag in actie kwamen, ontberen volgens Kieft de benodigde potentie. "Brian Brobbey zou op termijn de nieuwe spits kunnen worden van Oranje, maar op dit moment zit hij bij Ajax in een heel moeilijke periode. Je moet afwachten of het hem lukt de volgende stap te maken."

Toch zou Kieft tegen Griekenland niet met Brobbey, maar met Malen beginnen. "In een vrije rol voorin kan Malen daarvan profiteren. Weghorst kan je dan altijd nog brengen als de nood aan de man is en de stand vereist dat Oranje iets moet forceren."

Brobbey zit dus ook 'gewoon' bij de selectie, al profiteert de Ajacied deels van de blessures bij Depay en de eveneens afwezige Cody Gakpo. Brobbey is een van de drie spelers die zijn Oranje-debuut nog moet maken. Ook Ian Maatsen, die bij de groep kwam na de afmelding van Steven Berghuis, en Nick Olij wachten nog op hun haasje. Bart Verbruggen, Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Micky van de Ven ontvingen dat tegen de Fransen al.

Brobbey: sterker, fitter, maar minder productief
Hoewel Brobbey dit seizoen sterker en fitter voor de dag komt dan in het vorige, spreken de productiviteitscijfers niet in zijn voordeel. Brobbey is dit seizoen wél onbetwiste eerste spits van Ajax, maar maakte nog slechts drie treffers in de 804 minuten die hij kreeg. Ter vergelijking: vorig seizoen stond Brobbey na hetzelfde aantal minuten op acht treffers (en twee assists). Bij de cijfers van dit seizoen zijn Brobbeys goal en speeltijd in het gestaakte duel met RKC Waalwijk (2-3 voorsprong na 85 minuten) nog niet meegerekend. Assists gaf hij deze jaargang nog niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan moet hij zich wel ontzettend ontwikkelen. Ik vind hem los van zijn kracht echt op geen enkele manier bijzonder. Hij mist redelijk wat grote kansen en wat mij vooral stoort is dat hij zo ontzettend slecht is in koppen. Dat kan je toch voor een prima deel gewoon trainen. Zeker als spits. Ga gewoon een miljard voorzetten proberen te koppen op de training (zeg ik vanuit m'n bureaustoel). En juist die kracht, zal je op topniveau minder aan hebben, want daar kom je gasten tegen die net zo sterk zijn als jij en hoe hij dat gaat compenseren; ik zie het niet.

16 oktober 2023 om 11:33

Migi niemand bij Ajax presteert naar zijn kunnen vind ik, de vorige periode van Brobbey was iedere kans een goal. Ik hoop dat hij die kop trainingen doet, want daar stoor ik ook me ook aan. Iedere spits moet iets met het hoofd kunnen, zeker als je bij Ajax speelt en ambities hebt in Oranje. Hij heeft wel zijn longinhoud verbeterd en speelt alles uit, nu nog zijn andere verbeter punten ik geloof wel in hem.

16 oktober 2023 om 11:52

Behalve als je onder de 175 cm bent want van een bijv Mertens en Messi kan je onmogelijk vragen om redelijk te kunnen kopen met hun postuur

16 oktober 2023 om 11:58

Naja, Messi heeft toch ooit een aardige kopbal gemaakt in een best belangrijke wedstrijd

16 oktober 2023 om 12:12

Tuurlijk en onze Wesley, maar dat zie ik uitzonderingen. Over het algemeen kunnen ukkies niet erg goed koppen omdat ze het vaak fysiek al afleggen, iets wat vaak gebeurt bij het koppen; een luchtduel winnen, laat staan dat ze überhaupt hoog genoeg komen

16 oktober 2023 om 12:36

Goed verhaal, vinden Bryan Linssen en Tim Cahill ook.

16 oktober 2023 om 13:36

Lisandro Martinez is ook maar 1,75 en hij wint in verdedigend opzicht vrijwel alle kopduels, ook tegen boomlange spitsen.

Je moet sprongkracht en buispieren ontwikkelen.

16 oktober 2023 om 11:37

Dat hij slecht is in koppen ben ik met je eens... maar ik denk dat we Brobbey pas echt kunnen beoordelen als totaalplaatje als hij in een draaiend elftal komt.

Vorig jaar werd hij voortdurend gewisseld omdat Tadic moest spelen. Schreuder verzon dat hij niet fit was... Ja, dat is een stelling, maar iemand die niet fit is, kan niet uit het niets 120 minuten in een bekerfinale bijna de beste Ajacied zijn.

En om nou te zeggen dat Ajax nu lekker begonnen is... laten we daar maar over ophouden.

Brobbey heeft in het laatste half jaar onder Ten Hag Ajax bijna persoonlijk naar de titel geschoten, dus kwaliteiten heeft hij.

16 oktober 2023 om 11:38

Ja dat is opzich ook wel waar, maar los van de staat van het team, vind ik hem qua intrinsieke kwaliteiten gewoon niet zo bijzonder. Hij is heel sterk en als hij met z'n kont in de 16 de bal aangespeeld krijgt zou ik als tegenstander in m'n broek schijten, maar los van dat; ik weet het niet. Maar goed, om nou te zeggen dat de concurrentie bij Oranje in de spits moordend is...

16 oktober 2023 om 11:44

Zijn snelheid wordt ook onderschat... Alleen zijn Malen en bijvoorbeeld Gakpo op de eerste meters sneller.

Ieder zijn mening, ik ben benieuwd waar zijn top ligt, maar mensen die hem nu al opgeven zijn voornamelijk emotionele kijkers.

16 oktober 2023 om 11:49

Malen en Gakpo zijn ook meer flankspelers van nature dus wel logisch dat ie wat sneller zijn. Dat hoeft ook niet echt voor het type dat Brobbey is vind ik.

16 oktober 2023 om 13:44

Zodat hij 1 op 10 kansen kan benutten om zo 1 op 1 per wedstrijd te lopen.

Hij verpruts kansen voor een leeg doel of 1 op 1 als hij met links moet afronden. Alles gaat met rechts. En dat kan ik echt niet begrijpen voor een jongen die de jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen. Zijn balaanname m.u.v. man in de rug is ook zeer zwak.

In de jeugd won hij alles op fysiek, dus ik begrijp zijn manier van spelen wel. Maar bij de grote jongens komt er meer bij kijken. Hij heeft alles om zeg maar Lukako 2.0 te worden, maar ik zie het niet gebeuren.

Tis wachten op Rijkhoff, maar dan zal die wel moeten vertrekken deze winter om elders speelminuten te maken op het hoogste niveau.

16 oktober 2023 om 12:21

Ik vind Brobbey wel iets bijzonders hebben. Het komt er momenteel alleen totaal niet uit. Brobbey is ontzettend sterk en snel. Hij zou goed met zijn kont naar de goal moeten kunnen spellen én wat verder van de goal af. Daarnaast heeft hij op jeugdniveau bewezen een goal te kunnen maken. Het is technische allemaal niet zo verfijnd. Maar dat is bij bijvoorbeeld Lukaku ook zeker niet het geval. Ik zou Brobbey absoluut nog niet afschrijven eerlijk gezegd.

16 oktober 2023 om 16:53

Ieder zijn mening maar ik vind Brobbey in helemaal niets bijzonder. Hij heeft een prachtig lichaam met geweldig fysiek, gepaard met goede snelheid (wordt hij idd naar mijn mening in onderschat) maar zijn voetbaltechniek is zo vreselijk matig. Zijn koptechniek is echt heel slecht en met de bal kan hij gewoon te weinig. Kan als hij in zijn kracht gebruikt wordt een goede Eredivisie spits zijn, maar voor het buitenland te licht.

16 oktober 2023 om 12:48

Aan de andere kant hij is nog maar 21. Ruud van Nistelrooij was speler van Heerenveen toen hij 21 was. Scoorde dat seizoen 13x.

16 oktober 2023 om 13:13

Daartegenover staat dan weer dat Brobbey bij Ajax in principe veel meer scoringskansen krijgt dan Ruud Van Nistelrooij op 21-jarige leeftijd bij Heerenveen.

16 oktober 2023 om 14:13

Eh, heb je dit seizoen en vorig seizoen het spel van Ajax meegekregen? Betwijfel of brobbey meer scoringskansen heeft gekregen. Het is nou niet zo dat hij de ene na de andere kans krijgt. Maarja de kansen die je wél krijgt moet je toch wel benutten wanneer je het hoogste niveau wenst na te streven. Maar vertrouwen, zowel individueel als in groepsverband, is echt ontzettend belangrijker. Dat kan net dat ‘zetje’ aan de welbekende ketchupfles geven.

16 oktober 2023 om 14:44

Ik heb niet alle statistieken voor handen, maar over de gehele linie kan ik mij voorstellen dat Van Nistelrooij meer scoringskansen heeft gekregen toentertijd als je het vergelijkt met de laatste 12 maanden van Brobbey, daar hij ook niet alle wedstrijden volledig heeft gespeeld. Wellicht zijn de kansen van Brobbey groter geweest, aangezien hij vaker de tweede helft er ingekomen is en in principe dan frisser moet zijn dan zijn directe tegenstanders. Denk dat Ricardo Pepe een hele mooie toekomst is voorspeld als hij bij een laagvlieger zo'n moyenne overlegt.

Ik denk dat wij onze hoop op Zirkzee moeten vestigen. Brobbey laat al een langere periode zien dat hij niet iets heeft wat in een topcompetitie gevraagd wordt. Brobbey heeft een gigantisch fysiek en enorm veel snelheid (met name de eerste meters). Hierdoor kan hij in de eredivisie vrij makkelijk in scoringspositie komen. Echter beperkt dit zich wel tot de wedstrijden tegen beduidend fysiek mindere tegenstanders, zoals een RKC, Sparta en Volendam etc. Met name de clubs die lager dan de 7e plek eindigen. Zodra hij tegen Feyenoord, PSV of AZ speel heb je niet zoveel aan hem.

Ondanks zijn imposante fysiek mist hij de sluwheid en het vermogen van een goede spits om zich vrij te spelen. Hij beschikt niet over een individuele actie en is ook geen spelmaker Daarnaast mist hij tot op heden te veel kansen. Hij kan zich natuurlijk wel verder ontwikkelen. Echter heb ik niet het idee dat hij de spits van Oranje zal worden.

Zirkzee daarentegen laat het op dit moment zien op een hoger niveau. Bij Zirkzee zie je de potentie er duidelijk inzitten. Een speler met enorm veel techniek, ook een goed fysiek en een imposant schot. Daarnaast beschikt Zirkzee tot het vermogen om uit te zakken en mee te doen in het combinatiespel. Van deze generatie denk ik dat we onze hoop moeten vestigen op Zirkzee i.p.v Brobbey. Als Zirkzee zo doorgaat verwacht ik hem op termijn ook een keer bij Oranje.

16 oktober 2023 om 14:07

Zirkzee? Die doet het vrij matig in de Serie A. Die is echt niet beter dan Brobbey en loopt ook behoorlijk achter op z'n concurrenten. Tegen de tijd dat jongens als Malen en Gakpo uit beeld raken omdat ze te oud worden, is een Zirkzee ook al op leeftijd. Dan is het voor dat kaliber maar te hopen dat er ook geen nieuwe leuke talenten opstaan (zeer onwaarschijnlijk). Nee, Zirkzee gaat 'm zeker niet worden. Die komt in 8 bijna volledige wedstrijden niet verder dan 2 goals en een assist. Posteer een gemiddelde Eredivisie spits daar neer en die kan vast wel hetzelfde.

Hoelang moeten we dan wel niet wachten. Wordt al jaren bestempeld als een groot talent. Dat talent laat hij voorlopig niet zien. Is een harde werker die af en toe een doelpuntje meepikt. Ik zou toch eens gaan kijken naar bijv Zirkzee.

Hardwerkend, indrukwekkend fysiek, moeite met balcontrole, geen geweldige afmaker, kan niet koppen.

Kijk eens aan. De nieuwe Colin Kazim-Richards wordt als nieuwe spits van Oranje aangedragen. Het is niet veel met de Oranje spitsen nu. En dan willen mensen alsnog dat Memphis erbuiten wordt gelaten.

We mogen hopen dat er een keer een goede spits gaat doorbreken. Wat een ongekende droogte hebben we toch sinds Huntelaar en V Persie zijn gestopt. Dan hebben we nog geluk gehad dat Memphis zo goed rendeerde in Oranje.

Nu moeten we hopen dat Dallinga of Zirkzee eens wat gaan laten zien. Wat is er precies veranderd in de manier waarop we spitsen opleiden in NL? Het kan toch niet zo zijn dat we eerst altijd 4 of 5 spitsen op Europees (sub)top niveau hadden en nu 0.

16 oktober 2023 om 11:41

Die vergelijking met Kazim Richards zag ik je al een keer eerder maken, maar die vind ik wel belachelijk. Want die goster had geen enkele kwaliteit, en had bij wijze van spreken 100 clubs versleten.

16 oktober 2023 om 11:55

Kazim maakte er ook 12 in de Eredivisie. Met 5 assists. In een zwak elftal. Kazim was ook iemand die vaak met zn kont rond de 16 tegen een tegenstander aanhing. Maar voetballend ruzie had met de bal. Vind het redelijk vergelijkbaar qua type speler en ook qua prestaties in de Eredivisie.

Brobbey maakte wel goals, maar vrijwel alles tegen zwakke tegenstanders en toen Tadic nog rondliep.

Brobbey zelf vind ik echt niets indrukwekkends hebben. Hij heeft nog nooit iets laten zien waarvan ik denk: spits van Oranje. Hij zit voor mij in een categorie met Michiel Kramer. Spitsen die wat leuks kunnen laten zien in de Eredivisie, maar dat is (op basis wat hij nu heeft gepresteerd) ook gewoon zn plafond.

16 oktober 2023 om 12:30

Kazim en kramer? Doe je Feyenoord bril af man . Hoe Je Brobbey in de zelfde categorie als hun zet doe je alleen om je een Feyenoorder bent . Beetje jammer weer.

16 oktober 2023 om 12:38

@nwe28

Wat heeft Brobbey laten zien dan? Hij scoorde tegen Fortuna, Utrecht, Heerenveen, Volendam, Excelsior, Rkc, Cambuur en Utrecht.

Dit seizoen tegen Twente en Excelsior.

Hij maakt het gewoon niet waar tegen de grote tegensanders. Meeste goals maakt hij tegen het rechter rijtje. Dat is leuk, maar gewoon niet geweldig. Wat heeft hij precies gedaan waardoor hij beter is dan Kramer?

16 oktober 2023 om 12:44

Ik ben het vaak met je eens Feye, maar dit keer niet. Ik heb nog zeker vertrouwen in Brobbey. En toen die 1.5 jaar terug Haller moest vervangen na de winstersrop heeft die dat met verve gedaan. Hij was voetballend sterk en scoorde onder andere tegen psv uit, utrrcht uit en nec uit. Het zit er wel in.

16 oktober 2023 om 12:58

Scoorde in volgens mij 20/21 een prima goal tegen as roma. Zelfde seizoen ook tegen young boys en lille. Ook een goal tegen psv. Ontwikkeling is inderdaad het afgelopen jaar gestagneerd maar daar zal de onrust bij ajax ook in hebben meegespeeld. Zo overdreven slecht als jij hem steeds schetst is hij niet.

16 oktober 2023 om 13:36

Feye zie de reactie van Mickey en Kevin zo denk ik er ook over. Zo een periode en vooral Europees heeft Kazim nooit gekend op die leeftijd. Daar gaat voor mij de vergelijking al mank, en Kramer heeft Europees nooit wat laten zien. Zelf zie ik wel wat speciaals in Brobbey, ondanks zoveel beter moet. Maar we gaan het zien man in de toekomst, ik geloof niet dat zijn bodem bij ons is.

16 oktober 2023 om 14:05

@sulejmanii

Tja, Brobbey heeft 3 wedstrijden in Europa een goaltje gemaakt in de Europa League. Zoiets heeft Dessers ook wel gedaan, maar die kunnen we ook echt geen Oranje-materiaal noemen. Dat is echt nog niet wat in Europa laten zien. Zeker als je ziet in welk team hij toen speelde.

Brobbey mist gewoon een bepaalde techniek in de kleine ruimtes. Hij laat het ook gewoon altijd afweten tegen de betere verdedigers. Dat hij 3 jaar terug wat leuke wedstrijden had in de Europa League doet daar niet veel aan af.

Je kunt ook zeggen dat Kramer Feyenoord eens een hoofdprijs heeft bezorgd en dat Brobbey zoiets nog niet heeft gepresteerd.

Het zou zomaar kunnen dat Brobbey het nog gaat maken. maar ik zie echt totaal geen bewijs dat dat het geval gaat zijn. Daarvoor mist hij te vaak kansen, is zijn balbehandeling te matig en sneeuwt hij te vaak onder in de potjes waar het om draait.

Ik vind Brobbey niet goed genoeg voor Ajax. In ieder geval niet het niveau wat Ajax zou moeten hebben.



Simons links, Malen rechts en Brobbey in het midden zou ik best durven. Gewoon 433 en niet die 5e verdediger erbij.

Dumfries, Geertruida, Ake, Hartman, Wieffer, Veerman, Reinders, en dan dit trio er voor. Dan hebben we een team met voldoende defensieve kwaliteiten en met de passers en lopers op het middenveld, ook de snelheid, kracht en diepgang voorin, om een team als Griekenland pijn te doen in de omschakeling wanneer ze aandringen.

De generatie van "brobbey" had toen ze ongeveer 17/18 jaar waren 4 spitsen met potentie. Brobbey, zirkzee, redan, boadu. Allemaal hebben ze tot nu toe die potentie nog niet waargemaakt. Zirkzee zit nu is een redelijk fase, Brobbey doet het redelijk. Redan is echt heel matig. En boadu speelt amper. Als dit een van de spitsen moet worden van het Nederlands elftal hebben we echt een probleem. Hopelijk zet de ontwikkeling van van Duiven, Rijkhoff, Kalokoh, Meerdink wel met grotere stappen door.

Hij zou de nieuwe spits van oranje kunnen worden bij gebrek aan beter.
Maar normaal gesproken zou een middelmatige speler als Brobbey natuurlijk niet eens bij de selectie zitten.

Beste natuurlijk is om met 2 aanvallers, Malen en Gakpo, te spelen.

Ik hoop van harte dat memphis niet topscoorder allertijden vaat worden en daarmee een grootheid als van persie van de troon stoot. Tijd dat er andere spitsen op staan en memphis daarmee verleden tijd is

16 oktober 2023 om 11:51

Waarom hoop je dat niet? Heb je een afkeer tegen memphis ofzo?

16 oktober 2023 om 12:31

Niet per se tegen memphis, maar het meer als je dan grootheden als sneijder, rvp, robben, huntelaar, kluivert, bergkamp, cruijf, van basten en ga zo maar door. Dat depay dan je topscoorder is, dat zie ik liever niet. Nu er meer wedstrijden worden gespeeld is zo'n titel ook makkelijker te halen

16 oktober 2023 om 12:18

Wat een treurige wens.

Brobbey gaat het niet worden. is een leuke jongen maar ik zie hem niet uitgroeien tot eerste spits. Depay, Malen, Gakpo zijn allemaal beter

16 oktober 2023 om 14:03

Ik denk dat een Malen vooral z'n leeftijd mee heeft zitten. Die was op de leeftijd van Brobbey echt niet zoveel beter qua algemeen niveau. Sowieso vind ik Malen op het moment wat overschat. Die gaat in Oranje ook niet vaak bepalend zijn.

Heb bij Jong Oranje Ohio en Emegha gezien... het licht aan het einde van de tunnel is nog niet in zicht. Van Duiven vind ik interessant, maar ik denk dat die 1m75 toch echt te klein is voor een puntspeler (hij heeft wel veel sprongkracht). De rest van het aanstormende talent heb ik zo niet op het netvlies staan.

Er zijn wel kandidaten op 9, waaronder Brobbey, maar die echte centrumspits zie ik nog steeds niet. We hebben er geen één die je in de zestien geen metertje kunt geven, en waarbij elke 1op1 een goal is. Nooit zal een commentator zeggen: " Zo'n kans moet je hem niet geven! " , want onze huidige spitsen kunnen vanuit elke stand en hoek alsnog missen.

Waarom niet gewoon bij Klopp afkijken wat er gebeurt in Liverpool en dan Cody Gakpo die rol laten invullen? Overigens mag van mij Malen ook wel "gewoon" op dit moment voor langere tijd de kans krijgen. Ik vind hem in alles een betere 'fit' voor dit elftal dan Weghorst.

16 oktober 2023 om 12:50

Ik denk dat er niemand echt zodanig bovenuit steekt dat hj voor langere tijd een basisplaats kan claimen. Malen draait een goed seizoen, maar bij Dortmund niet als spits. Gakpo lijkt toch reserve te zijn bij Klopp achter Nunez. Memphis is zelden fit, en sowieso geen eerste keus bij Atletico. Brobbey schiet ze er nou ook niet wekelijks in. Weghorst levert als enige boven verwachting in Oranje, maar is ook geen speler waar je wild van wordt.

16 oktober 2023 om 14:12

Brobbey hoort wat mij betreft niet eens opgeroepen te worden of uberhaupt genoemd te worden. Er is maar 1 reden dat hij uberhaupt genoemd wordt en dat komt door de club waar hij actief is.

Ik vind verder dat je Gakpo mag zien als onze beste optie in de spits. Mits fit hoort hij te spelen.

16 oktober 2023 om 14:25

Ik vind Brobbey ook niet best, maar erg veel andere jonge spitsen zijn er ook weer niet. Redan, Zirkzee, het houdt allemaal niet over.

Het gaat bij nederlandse clubs echt mis met het opleiden van aanvallers. De enige topper die we nu hebben is eigenlijk cody gakpo en voorheen haalde memphis nog een goed niveau. Als ik bij jong oranje kijk, emegha, Ohio, van brederode, manhoef … ik zie hun niet in de internationale top spelen. We hadden een klein beetje hoop met zierikzee maar dat gaat hem ook niet meer worden, rijkhoff … die moeten we nog zien en dan hebben we nog jongens als braaf die wel indruk maakten op jeugd niveau maar op senior niveau valt t tegen nog. Al denk ik dat braaf zon jongen is die mooi geslepen kon worden bij feyenoord/psv.

Brobbey heeft bij veel mensen wel de gun factor, op het veld laat hij het al een tijdje niet zien maar veel mensen hopen nog steeds op hem.

Depay heeft zijn beste tijd gehad, is ook nooit een echte spits geweest, maar zijn statistieken laten zien dat hij het toch verdienstelijk heeft gedaan in die rol. Voetballend daarentegen kunnen we net zo goed Michiel Kramer in de spits zetten, denk niet dat er veel verschil is.

Brobbey ontwikkelt zich wel maar niet op voetballend vlak. Fysiek en conditioneel is hij op z'n best nu maar de eerste aanname en het koppen zit te weinig verbetering in, ook het moment herkennen om diep te gaan gebeurt te weinig het blijft vooral veel worstelen. Ideale speler voor de laatste 20 minuten maar nog niet meer dan dat.

Behalve Gakpo en Malen zou er niemand zeker moeten zijn van z'n plek voorin, ook niet Simons of Memphis. Als Bergwijn weer enigszins z'n niveau haalt kun je voorin met Bergwijn - Gakpo - Malen spelen en met Hartman en Dumfries/frimpong die voor overlap zorgen.

16 oktober 2023 om 12:40

Er is idd niemand die er echt bovenuit steekt als aanvaller. Memphis is nu geblesseerd, maar om nou te zeggen dat die de status heeft om automatisch basis te staan? De concurrentie is groot: Lang, Gakpo, Bergwijn, Malen, Simons, Weghorst, Reijnders, Brobbey, Kluivert, Stengs en eventueel Frimpong zijn allemaal serieuze opties. Dat zijn 12 spelers. Geen van allen ballon d'or niveau of zelfs maar basisniveau van een Europese topclub, maar je moet er wel drie kiezen.

16 oktober 2023 om 14:54

Dan moet er toch veel gaan veranderen bij Bergwijn. Ik neem aan dat Lang in de basis komt op links, even ervan uitgaande dat het uiteindelijk 4-3-3 wordt. Simons op 10, Gakpo in de spits en op rechts Malen. Maar goed, wss komt Depay in de spits en ik neem aan dat Gakpo sws speelt. Zal wel ten koste gaan van bv Lang. Desondanks zou ik het neerzetten zonder Depay.

Ondanks dat Brobbey echt nog veel stappen moet zetten, was ik wel verbaasd dat hij niet speelde tegen Frankrijk. maar dat zegt ook wel iets over de andere opties. ik gun het Weghorst van harte, maar zeker in een wedstrijd tegen Frankrijk vraag ik mij af wat je van hem verwacht. Hij heeft te weinig diepte, het is niet echt een sterk aanspeelpunt en (door)koppend is hij ook niet sterk.
Ik had dan liever met 2 snelle spitsen gespeeld en dan maar wat vaker proberen de bal achter de laatste linie te leggen. Daar liggen bij Brobbey (mijn inziens) ook zijn grootste kwaliteiten.

16 oktober 2023 om 14:02

Anderzijds; wat verwacht je van Brobbey tegen Konate en Lucas Hernandez? Brobbey haalt nog lang niet het maximale uit zijn lichaam en over koppen hoef je bij Brobbey al helemaal niet te beginnen. Die mag dan misschien enigszins een lichtpuntje zijn bij Ajax momenteel en z'n conditie is echt een stuk beter, maar Oranje komt voor hem echt te vroeg momenteel. Het verschil tussen z'n potentie en daadwerkelijke niveau is nog erg groot.

16 oktober 2023 om 14:31

Brobbey is snel en sterk (ook als hij op snelheid is). Hij zal zeker niet elk duel winnen (misschien wel de meeste verliezen). Maar tegen een ploeg als Frankrijk (dat niet wil voetballen) had ik ook een wat meer afwachtende houding aangenomen en meer op de counter het geluk gezocht. En daar vind ik Brobbey een ideale speler voor. Op snelheid is hij met zijn fysiek veel moeilijker af te stoppen dan als aanspeelpunt, maar ook als elke andere speler van Nederland.

Brobbey werkt zich kapot bij Ajax maar hij komt in alles tekort. Als Mikautadze een kans krijgt en pakt in de spits zie ik Brobbey dit seizoen nog naar de bank verdwijnen. Laat staan dat hij eerste spits van Oranje gaat worden.

16 oktober 2023 om 14:33

Maar moet je dan niet het hele systeem van Ajax omgooien ? Nu is Brobbey toch ook een aanspeelpunt. Ik zie Mikautadze dat niet snel doen. Dat is een totaal andere speler.
Waarbij ik altijd al gezegd heb dat ik Brobbey geen ideale Ajax spits vind. Hij is als hij in de diepte aangespeeld wordt veel gevaarlijker dan als aanspeelpunt. Dus meer een counterspits dan een aanspeelpunt.

Dit keer ben ik het toch echt oneens met Wim Kieft. Brobbey heeft zich zelden echt een killer getoond en daarnaast mist hij vooral koppend vermogen. Eerlijk gezegd zie ik dan meer potentie bij Joshua Zirkzee en Thijs Dallinga. Voor de nabije toekomst houd ik mijn ogen gericht op Jason Van Duiven en Julian Rijkhoff, beiden zijn nu 18. Hopelijk staat er spoedig een nieuwe Van Basten, Van Nistelrooij, Kluivert, Van Persie, Robben of Bergkamp klaar maar ik ben ook meer dan tevreden met bijvoorbeeld een John Bosman, Roy Makaay, Jimmy Floyd Hasselbaink of Wim Kieft uiteraard. Er kan zomaar plotseling een nieuwe topspits/topaanvaller opstaan, wat goed is komt vaak snel.

Tja, ik denk zelfs dat de derde keuze van Frankrijk een basisplaats in Oranje zou bemachtigen. Echter zegt dat verder niet zozeer iets over de kwaliteit in Oranje, maar de immense vijver waaruit Frankrijk kan vissen. Die kunnen de derde keuze op de meeste posities opstellen zonder er echt slechter van te worden. Dat is de hele reden waarom Frankrijk momenteel misschien wel het beste materiaal ter beschikking heeft. Die hebben niet alleen een goede, maar vooral een immens brede generatie.

Verder heeft Brobbey inderdaad bepaalde capaciteiten om de nieuwe spits van Oranje te kunnen worden, maar hij heeft ook wel veel 'mankementen'. Het moet nog blijken of hij die kan overwinnen, want op dit moment zie ik hem in geen enkele top competitie een basisplaats bemachtigen bij een enigszins grote club. In de Eredivisie wint hij nog veel op fysiek, maar dat valt in een top competitie ook grotendeels weg.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem als 1 van de weinigen bij Ajax wel stapjes zie maken. Er begint eindelijk ook wat meer diepte in zijn spel te komen.

Hij is overduidelijk geen zekerheid voor mij, omdat hij gewoon erg ongepolijst overkomt. Maar op dezelfde leeftijd waren bijvoorbeeld Hasselbaink, Makaay, Van Hooijdonk en zelfs Van Nistelrooy ook geen zekerheidje en die hebben allen toch een meer dan aardige carrière gehad.

Het kunnen nou eenmaal niet allemaal Kluiverts of Van Persies zijn. Spelers waarbij je bij de eerste de beste balaanname ziet dat je naar iets speciaals zit te kijken.








Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren