Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft en Derksen noemen opvallende opvolgers voor Advocaat bij Feyenoord

Laatste update:

Feyenoord maakte dinsdagavond wereldkundig dat Dick Advocaat aan het einde van het seizoen gaat vertrekken. De 73-jarige oefenmeester staat sinds oktober 2019 aan het roer bij de Rotterdammers, maar liet weten dat hij nu echt bezig is aan zijn laatste maanden als clubtrainer. Johan Derksen en Wim Kieft noemen bij SBS6 de namen van Henk Fraser (Sparta Rotterdam), Thomas Letsch (Vitesse) en Mark van Bommel (clubloos) als eventuele opvolgers voor Advocaat.

“Ik denk dat Dick de situatie goed bestudeerd heeft en tot de conclusie is gekomen dat er ook volgend jaar geen geld is om het elftal echt te versterken. Dan blijft het vechten tegen de bierkaai, want op het einde van het seizoen wil je wel successen. Dick levert nu met middelmatig materiaal een topprestatie, maar dat is niet vol te houden”, zo begint Derksen als Advocaat ter sprake komt. “Het plezier overheerst bij Dick, daar gaat het op die leeftijd om”, voegt Kieft toe. “Hij liet open dat hij misschien ergens bondscoach wilde worden, er zit kort een WK (in 2022, red.) op.”

“Het is een hele klus om een opvolger te gaan vinden dan. Dan kom je bij de bekende namen. Henk Fraser. Misschien die Duitser van Vitesse, die doet het hartstikke goed”, gaat Kieft verder, terwijl hij wijst op Letsch. De 52-jarige Duitser staat sinds afgelopen zomer aan het roer bij Vitesse, dat momenteel de tweede plaats bezet in de Eredivisie, en heeft nog een contract tot medio 2022 in Arnhem.

“Ik zou Mark van Bommel een goede keuze voor Feyenoord vinden”, stelt Derksen. Presentator Wilfred Genee haalt aan dat ook Willem van Hanegem Van Bommel recent in zijn column in het Algemeen Dagblad noemde als toekomstig hoofdtrainer voor Feyenoord. “Dat is een goede jongen voor Feyenoord”, benadrukt Derksen. “Fraser is ook uitermate geschikt. De naam van Dirk Kuyt hoor je gelukkig niet meer zo vaak vallen, want het zou heel naïef zijn om iemand zonder ervaring daar neer te zetten.”

Johan Derksen over wie de opvolger van Dick Advocaat moet worden

Kuyt heeft wel de belofte gekregen dat hij ooit hoofdtrainer wordt bij Feyenoord en schuift momenteel volgens Voetbal International al aan bij de scoutingsvergaderingen. Verder vielen recent ook de namen van Jon Dahl Tomasson (Malmö FF) en Wim Jonk (FC Volendam). “Het zou ook leuk zijn als het een keertje wat anders is”, geeft Kieft aan. "Jaap Stam heeft dat geprobeerd, hè? Die wilde op een andere manier voetballen. Maar je hoeft niet altijd te denken dat daar een karakter bij moet. Hard werken, bijvoorbeeld.”

“Ik heb er graag iemand bij die weet van de hoed en de rand in de voetbalwereld. Ik ben een liefhebber van Van Bommel, want ik vind nog steeds dat hij volledig onterecht is ontslagen bij PSV. Hij moest met een hele onevenwichtige selectie werken, die door John de Jong (technisch manager, red.) was samengesteld. Nu komt die Duitser (Roger Schmidt, red.) en die mag alles meenemen wat hij wil”, besluit Derksen. Van Bommel zit sinds zijn ontslag bij PSV in december 2019 zonder club en wordt de laatste tijd ook geregeld genoemd als de mogelijke nieuwe trainer van FC Utrecht.

Zie jij Mark van Bommel trainer worden bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op basis van wat zou van Bommel geschikt zijn?

1 december 2020 om 21:22

Op basis van zijn vriendschap met Derksen. Het is niet voor niets dat Derksen altijd van Bommel beschermt in VI. Mijn mening is dat het geen match is, maar alles beter dan Kuyt

1 december 2020 om 21:23

Begrijp ook niet waar dat vandaan komt. Hij heeft bij PSV laten zien helemaal niet geschikt te zijn.
Ik blijf Jonk een interessante optie vinden.

1 december 2020 om 22:01

@jeroenf222 Jonk vind ik ook interessant. Kan goed uitpakken maar de KKD geeft geen garanties in de Eredivisie!

Ben je geen fan van Fraser? Ik zou hem wel willen zien als blijkt dat hij een van de haalbare opties blijkt te zijn

1 december 2020 om 22:38

Verwacht dat Fraser wel haalbaar is, maar twijfel of hij het verschil gaat maken. Naast Jonk vind ik de opties die jij hieronder noemt, Tomasson en Knutsen interessante kandidaten en met Arnesen als TD geen gekke namen.

1 december 2020 om 23:01

Whaha niet snappen waar Van Bommel vandaan komt en vervolgens met Jonk komen. Wat heeft hij gepresteerd dan? Die paar wedstrijden dat ze veel goals maakten zeker? Ze staan gewoon zesde met Volendam en die man is mentaal echt niet geschikt voor Feyenoord. Vind het beide niks.

1 december 2020 om 23:08

Ik denk hetzelfde bij Fraser, alleen op de lange termijn kan het een goede keuze zijn voor de club zelf. Het is moeilijk om een coach als Dick te vervangen in mijn ogen.

Het is te kijken wat Arnesen uit zijn netwerk haalt.

Als ze maar van danny Buijs afblijven!! Zou wel de beste keuze zijn. Echte trainer in de stijl van Advocaat. Achterin potdicht en maar punten pakken .

1 december 2020 om 22:58

Zou wel een goeie zijn denk ik. Heeft daar z'n jeugdopleiding ook gehad los van zn terugkeer later. Is een normale gast, tactisch goed en idd sober, past wel bij het materiaal.

Ik snap die hype voor van bommel nooit zo. Goede voetballer maar vond het echt een super matige trainer.

Misschien Cocu proberen? Die heeft wel wat imago schade opgelopen bij zowel Fenerbache als bij Derby County, ook al kon hij bij de laatste club niet heel veel aan doen dat het zo is gelopen (e.g. incidenten binnen de club). Als hij de juiste materiaal krijgt, dan kan hij wel leuk voetbal spelen. Heeft prijzen gewonnen en misschien kan hij Jorgensen aan de praat krijgen zoals hij dat heeft gedaan met De Jong. Anders zal het ook wel leuk zijn om Van Marwijk weer bij Feyenoord te zien met Hofland als assistent nu Pot ook plaats heeft gemaakt. Fraser is wel echt een Feyenoord man, maar ik weet niet zo goed als ze dan echt weer gaan meedraaien om de top 3 met een schuine oog naar de kampioenschap.

1 december 2020 om 22:09

Als Cocu 3 potten verliest dan komt de druk er meteen vol op. Een trainer met totaal geen uitstraling of goodwill bij de achterban. Het gaat een lastige klus worden voor Arnesen. Dick brengt naast resultaat ook rust in de club. Dat is bij Feyenoord eigenlijk minstens zo belangrijk. Er zijn zoveel partijen met belang en bij een paar foute stappen kan het zo weer ontploffen in Rotterdam.

1 december 2020 om 22:16

Tja, iedereen was er ook op tegen toen Koeman bij Feyenoord kwam. Die heeft echt een carriere restart gehad bij Feyenoord. Een trainer met uitstraling interesseert me niet echt, als hij maar aantrekkelijk voetbal speelt en prijzen wint. Of vind je Tuchel, Flick, Low, Nagelsmann (heel toevallig allemaal Duitse trainers), etc. ook enorm veel uitstraling hebben? Zo'n overrated punt van beoordeling. Daarnaast stapte Cocu best in een wespennest nadat ze een x aantal jaren geen kampioen waren geworden onder Advocaat, Rutten, en Stevens. Samen met Gerbrands en Brands hebben ze weer wat successen geboekt, met als hoogtepunt de laatste 16 in de Champions League tegen Atletico en de x aantal kampioensschappen.

Hou nou toch eens op met die Fraser. Puur sentiment waar dat vandaan komt. Die hadden ze echt niet voorgesteld bij Ajax, PSV of AZ. En die Letsch doet het erg goed, maar die zie ik niet direct overstappen naar Feyenoord.

1 december 2020 om 21:52

Ajax az en PSV zijn dan ook een stukje verder dan Feyenoord in mijn optiek. Hebben ook stuk voor stuk een veel betere trainer. Bovendien is Fraser niet kaal dus die komt sowieso niet binnen bij Ajax.

1 december 2020 om 21:56

Wil de bovengenoemde clubs wel eens zien als ze 11 geblesseerde spelers hebben, kijken hoe matig de trainers dan zijn.

1 december 2020 om 22:04

11 basisspelers??? Waarom maakt men het nou steeds zoveel erger dan het werkelijk is 🤦‍♂️

1 december 2020 om 22:47

Een betere trainer dan Advocaat? Wat een onzin. Advocaat haalt het maximale uit Feyenoord. Slot vind ik een goede trainer maar al veel puntverlies helaas. Schmidt is totaal nog zoekende. Zo indrukwekkend is het allemaal niet. Ten Hag is weer lekker spelers aan het uitvinden op rare posities eerder in het seizoen, dat hij bovenaan staat mag ook wel met al dat kapitaal op het veld.

1 december 2020 om 22:49

Een betere trainer dan Advocaat? Wat een onzin. Advocaat haalt het maximale uit Feyenoord. Slot vind ik een goede trainer maar al veel puntverlies helaas. Schmidt is totaal nog zoekende. Zo indrukwekkend is het allemaal niet. Ten Hag is weer lekker spelers aan het uitvinden op rare posities eerder in het seizoen, dat hij bovenaan staat mag ook wel met al dat kapitaal op het veld.

2 december 2020 om 06:43

Woezel. Ik zie hem nergens bassspelers zeggen, maar goed. Het zijn er van de 11 zeker 5 die normaliter basisspeler zijn.

1 december 2020 om 22:02

De afgelopen weken komt de opvolging van Advocaat regelmatig voorbij en mogen we weer op de bekende namen reageren, waaronder Fraser. Ook mogen we (weer) aangeven dat Kuijt wellicht (nog) geen goede optie is.
Ik geloof het allemaal wel.

2 december 2020 om 09:09

Ik snap ook echt niet waarom iedereen steeds met Fraser aan komt zetten. Hij liet bij Vitesse tergend saai verdedigend voetbal zien met elke keer voorspelbare wissels die vervolgens niks teweeg brachten. Gewoon een hele gemiddelde trainer.

De enige reden dat iedereen Fraser steeds aan Feyenoord linkt is omdat Fraser zelf zo'n 10x per seizoen liet weten wel een keer trainer van Feyenoord te willen zijn.

Arne Slot zou prima man zijn maar die zal niet naar Feyenoord willen. Heeft bij AZ meer financiële ruimte...zo is het inmiddels helaas. Tomasson zou in principe goede optie zijn. Ik weet eigenlijk niet hoe hij het bij Malmö doet maar zou wel passen. Heeft dus ervaring als trainer, kent de club, heeft de sympathie. Kuyt 2 jaar als assistent lijkt me beter. Jonk en van Bommel worden door het legioen bij de minste of geringste tegenslag niet gepruimd vanwege hun verleden bij resp. Ajax en Psv.

1 december 2020 om 22:27

Toevallig 2 maanden geleden kampioen geworden met Malmo...

Ik zie liever Advocaat nog een jaar binnen de club Feyenoord. Met een karige selectie presteren is een knappe prestatie, vooral binnen de competitie. Hopen dat hij donderdag 3 punten kan pakken tegen Zagreb.

Als Feyenoord toch echt een trainer moet zoeken na dit jaar, ik zou dan eens kijken in Scandinavische landen. Bodø/glimt heeft een uitstekende trainer, Knutsen en zij maken de afgelopen 2 jaar een enorme ontwikkeling door binnen de club. Ik zie graag ook Tomasson eventueel, maak gebruik van je netwerk Arnesen en kijk verder dan Nederland. Ik zie liever geen van Bommel met een Sneijder bij Feyenoord, evenals als Kuyt met te weinig ervaring

1 december 2020 om 22:42

Hij gaat eerder een stap omlaag dan omhoog? Raar, dacht dat trainers ook voor het hoogst haalbare zouden gaan.

1 december 2020 om 23:36

Droom lekker verder. Vitesse is op geen enkele,maar dan ook geen enkele manier te vergelijken met Feyenoord. En het spijt me,maar Vitesse heeft geen beter elftal en het is daar na elk seizoen maar weer afwachten welke huurlingen er weggaan en weer komen. Jou vergelijking is als die van een Porsche met een lekke band en een Opel Astra uit 1986. Dan ga je als Astra bestuurder toch ook niet lopen roepen dat je een betere auto hebt omdat je na 10 minuten rijden een stuk verder bent dan de Porsche met de lekke band. Zodra die band geplakt is knalt ie je lachend weer voorbij.

1 december 2020 om 23:32

ik hoop toch op Letsch en laat hem dan maar gelijk Tannane en Bazoer meenemen

3 december 2020 om 14:20

Ik vrees dat Feyenoord dan eerst de jackpot moet winnen. Ik kan me ook niet voorstellen dat Letsch de job zal willen, die bewijst zich net bij Vitesse waar een technische visie ligt waar hij in past. Het succes van Vitesse begint namelijk bij Spors en lijkt me niet zo maar te kopieren door de trainer over te nemen. Dat wordt gewoon lekker Fraser, die goed bij Feyenoord past en ook lekker bij de fans zal liggen. Ik vrees alleen dat het voetbal er niet beter op zal worden.

Is Hein Vanhaezebrouck geen optie?

Fraser is totaal geen opvallende naam, vaak genoemd, maar gewoon een doorsnee trainer in de Eredivisie. Van Bommel is een lieverdje van Derksen, maar iedereen weet hoe jammerlijk hij faalde in de Nederlandse top; Feyenoord heeft geen enkele reden om hem zijn tweede kans te geven. Alleen Letsch is hier een naam die Feyenoord verder kan brengen, maar waarschijnlijk niet haalbaar: die is net bij Vitesse gekomen en zal een voor Feyenoord te grote afkoopsom kosten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren