Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keuze Van Gaal betwist: ‘Verbazingwekkend dat Mata niet eerder kwam’

Laatste update:

Matt Le Tissier keek woensdag verwonderd naar de wedstrijd Manchester United-PSV. De Engelse oud-voetballer en analyticus had gedacht dat Louis van Gaal en zijn team het zouden kunnen winnen van PSV, maar het bleef bij 0-0. Overwintering in de Champions League is nu onzeker en dat is niet goed. Le Tissier vindt het apart dat Juan Mata alleen de laatste zes minuten mocht meedoen.

/

“Het aantal kansen dat ze creëerden, het aantal schoten op doel... ze hadden er meer dan PSV, maar het leek alsof ze gewoon kwaliteit tekortkwamen”, aldus Le Tissier. Voor rust vond hij Manchester United niet slecht, maar hij had het idee dat de ploeg in de tweede helft geen ideeën meer had over hoe aan te vallen en dat de energie wegvloeide. “Morgan Schneiderlin, die ik toch graag mag, speelde één van zijn slechtste wedstrijden.”

“Ik was ook heel verbaasd dat Mata er niet eerder bij werd gezet, die mocht pas zes minuten voor het einde invallen. Je zag gewoon dat het ontbrak aan creativiteit op het middenveld. En dan heb je toch een speler op de bank die, hoewel hij niet perfect is, iemand is die iets kan creëren”, vraagt Le Tissier zich af bij Sky Sports. “Ik vond het verbazingwekkend dat Marouane Fellaini erin mocht komen, dat ze op die optie gokten voor Mata. Ik had Mata er na een uur al wel in verwacht.”

Dat het bij 0-0 bleef kwam volgens Le Tissier door het zwakke middenveld van de Engelsen. “Dat zou moeten domineren tegen een tegenstander als PSV. Je zou toch mogen verwachten dat dat zo zou zijn. PSV zag er echter ontspannen uit, zeker gaandeweg de tweede helft. Het zag er meer en meer naar uit dat zij zouden gaan winnen.”

Had Juan Mata eerder moeten invallen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben ik enige die vind dat iedereen wel een mening heeft over van Gaal/man Utd. ik heb volgens mij vandaag al 3/4 reacties gelezen waar mensen kritiek hebben op van Gaal. Ze weten het zogenaamd allemaal beter. Man Utd. staat voorlopig mooi tweede in PL, het spel is misschien niet des barcelona/bayern munchen achtig maar naar mijn mening is van Gaal toch goed bezig terwijl ik hem een matige selectie vind hebben. Spelers als Rooney, Schweinsteiger etc. zijn over hun top heen en hij moet het doen met spelers als Martial, Depay, Blind etc. Enige Spelers waar hij wat aan heeft zijn De Gea, Smalling en Shaw voor de rest zijn het maar spelers die maar met het niveau mee spelen en niet zoveel bijzonders leveren.

Vind dat ze overdreven kritisch naar van Gaal kijken, Barcelona heeft Neymar, Messi, Suarez, Iniesta etc. en zo geld ook voor andere grootte clubs. Zelfs Man City heeft veel meer spelers met kwaliteit die het verschil kunnen maken en ook Arsenal heeft met spelers als Ozil, Alexis etc. een betere selectie maar alsnog staat Man Utd. voorlopig hoger. Volgens mij verwachten ze goddelijke dingen van Van Gaal daar.

26 november 2015 om 09:13

Hij heeft zelf ervoor gezorgd dat zijn selectie niet goed genoeg is. Bij United heeft hij genoeg geld om de juiste spelers te kopen en mocht 300 miljoen investeren in nieuwe spelers.

26 november 2015 om 09:18

Maar de spelere die hij echt wilde waren niet haalbaar of wilden niet komen.
Pedro,Muller onder andere

26 november 2015 om 09:19

@somagunner

Je moet ook wat geluk hebben, kijk hoeveel geld ze uitgaven aan di maria die het goed goed deed bij Real Madrid maar bij Man Utd. echt heel slecht was en zo geld het ook voor aantal andere. Martial is enige schot in de roos voorlopig, van Depay verwacht ik ook nog wat maar dat zijn spelers waarvan je niet mag verwachten dat zij het team gaan dragen. Man Utd. moet opzoek naar exceptionele spelers die er al staan en niet naar jonge jonkies van 21/22 die het nog in een grootte competitie moeten bewijzen.

26 november 2015 om 09:30

Geluk? Hij heeft twee zomers de tijd gekregen. Als je in twee jaar tijd geen goede speler kunt vinden dan houd het op. Je kan wel gokken op grote namen maar als die niet willen komen dan zijn er genoeg andere alternatieven.

Hij zit er al 2 jaar. Heeft tijd en geld genoeg gekregen en op een gegeven moment moet je kijken of het verstandig is om hem te behouden of te laten gaan. De procedure waar Van Gaal telkens over heeft kan niet 5 jaar lang duren.

26 november 2015 om 09:34

@somegunner

Maar wat is eigenlijk het probleem nu? Ik geef alleen aan dat Man Utd. in afgelopen twee jaar totaal geen geluk heeft gehad bij het halen van een sterkhouder. Maar desondanks staat hij nu toch mooi 2de.. we kunnen pas aan het eind van de seizoen oordelen maar ik kan bijna zeker zeggen dat van Gaal ondanks zijn matige selectie toch wel minimaal 3de zal eindigen. Ze hebben weleens waar in 2 jaar tijd 300 miljoen aan spelers gehaald en ook een hoop spelers weggedaan maar alsnog heeft een club als Man City een veel sterkere selectie.

26 november 2015 om 13:53

In je laatste zin geef je precies het falen van Van Gaal aan. Het voetbal was gister echt het slechtste voetbal die ik heb gezien van Man Utd.

26 november 2015 om 09:13

Hij heeft gewoon weg niet de spelers.
Die uitvoeren wat hij denkt.
De enige die doet wat vanGaal denkt is Martial.

26 november 2015 om 09:25

Hoe kun jij vinden dat iedereen een mening heeft?

26 november 2015 om 09:53

Het spel is al 2 jaar om te huilen en die aankopen doet van Gaal toch echt zelf. En ook al hebben ze een 'matige' selectie volgens jou, met een mindere selectie moet je ook gewoon goed kunnen voetballen. Kijk naar een Swansea vorig jaar, of Leicester dit jaar. Van Gaal maakt gewoon rare keuzes en zet 0 voetbal op dat middenveld. Als het niet loopt gooit hij Fellaini erin en worden er lange ballen gespeeld.

En nee, bij United vragen ze echt niet zoveel qua spel. Het spel van Ferguson was ook lang niet altijd goed, maar wel een stuk beter dan dit. Dit is gewoon niet om aan te zien. De kritiek is dan ook gewoon terecht vind ik.

Komt er nog bij dat hij met 300 mln geen fatsoenlijke selectie heeft kunnen vormen, wat ik ook best schandalig vind. Di Maria was duur ja, maar deed het niet eens zo slecht. Als hij iets meer mocht spelen was hij ook wel gebleven en had hij zich ook wel aangepast.

26 november 2015 om 10:18

Die selectie heeft hij toch gevormd. Het spel ziet er gewoon niet uit en het zijn teveel net niet spelers bij United. Dus logisch dat er kritiek is.

De kracht van PSV wordt toch wat onderschat in Engeland als je de commentaren zo leest en hoort. Verdedigend stond PSV tactisch prima opgesteld en op het middenveld.waren ze met Guardado, Hendriks en Pröpper gewoon beter.

26 november 2015 om 10:00

nou dat vind ik dus niet. Als dit psv tegen een echte topploeg speelt worden ze ook gewoon helemaal over lopen.
Natuurlijk deden ze het gisteren prima, maar Man utd was ook gewoon waardeloos. Kijk naar de laatste 4 competitie wedstrijden. 3x 0 goals en afgelopen zaterdag een goede goal en mazzel goal.
ze creeeren in de PL helemaal niks en dus tegen een goed verdedigend psv ook niet.

26 november 2015 om 11:20

@babymongo & Mintania

United staat tweede achter Leicester in de Bpl, dat zegt niet alles maar wel iets. Natuurlijk creëeren ze momenteel niet veel kansen en boeken ze slechts kleine overwinningen in de competitie, maar ze winnen wel veel. Echter tegen een goed georganiseerd PSV creëerde ze praktisch niets. Dat was toch ook de verdienste van Psv.

Je kunt Man United wel waardeloos vinden en niet veel voorstellen, maar ze zijn lastig te verslaan. Dat ze afgelopen zaterdag in de slotminuten de overwinning nog naar zich toe trokken was niet alleen mazzel, maar ook op basis van wiskracht, toch ook een belangrike kwaliteit.

26 november 2015 om 12:14

@buitenspelval man utd is idd lastig te verslaan, daarom heeft psv ook geen echte kans gehad.
Man utd had in de eerste helft natuurlijk moeten scoren, maar in de 2e helft leek het nergens meer op.

Maar sowieso complimenten voor psv, dat ze nog alle kans hebben op de 2e ronde. Is absoluut een geweldige prestatie, maar ik snap wel dat ze in Engeland niet lyrisch zijn over psv en het resultaat zien als een gevolg van het slechte man utd ipv een heel goed psv.

26 november 2015 om 12:43

@babymongo

De Britse media is voornamelijk bezig met het afkraken van Man United en daardoor komt de prestatie van de tegenstander op de tweede plaats in de beschouwingen.

Ik keek gisteren de analyses op BT Sports met Scholes, Ferdinand en Owen na de wedstrijd. Ze waren ook wel positief over de verdediging van PSV en het overwicht op het middenveld met de kwaliteiten van Guardado en Pröpper.

Maar toch zijn ze vooral bezig met de onvolkomenheden van de Engelse ploeg en hoe het ooit allemaal beter was onder Fergusson.

De kracht en prestatie van PSV werd daar een beetje onderbelicht, wat natuurlijk ook logisch is, ze zitten daar voornamelijk om de Engelse ploeg te analyseren c/q af te kraken.
Het voelde toch ook een beetje als onderschatting.

26 november 2015 om 10:22

Tuurlijk heeft PSV het goed gedaan. Om eerlijk te zijn is ManU ook een tegenstander die niet veel voorstelt. Dat verbloemd veel.

26 november 2015 om 11:32

De echte topploegen (Real, Barcelona, Bayern, Juve, wellicht ook PSG) spelen PSV nog wel grwoon helemaal kapot natuurlijk. Neemt niet weg dat PSV zich presenteert als een stugge ploeg die meekan in de poule!

26 november 2015 om 11:57

Real, Barca, Bayern spelen denk ik praktisch elke andere Europese club weg, PSV zal daar idd geen uitzondering op zijn.

Ik vond het inderdaad ook een uitzonderlijke wissel. Je zag duidelijk dat ze op het middenveld stuk liepen omdat niemand in staat was de boel daar open te spelen.

Dan haal je ineens Schweinsteiger er uit, die opbouwend altijd nog wel iets brengt, voor een houthakker als Fellaini. Die kan al helemaal niet opbouwen en vanaf dat moment was het dan ook echt helemaal gebeurt.

Wat dat betreft volledig met Le Tissier eens. Hoe kan je in godsnaam Mata laten zitten voor Fellaini bij een gebrek aan creativiteit op het middenveld.

26 november 2015 om 09:41

Fellaini fungeerde als een soort spits, logisch dat hij niet aan opbouwen komt. Als je bij vrije trappen, corners en voorzetten de ballen scherp voorgeeft is dat niet de beste keuze voor een 2 meter lange boom. Dan moet je de ballen hoog geven, zodat niemand er verder bij kan.

Schweinsteiger speelde ook niet een fantastische wedstrijd, net als Depay en Martial, die bijvoorbeeld bij een overtal (uitvallen Narsingh bijv) alleen maar zelf dribbelen terwijl dat de mogelijkheid is PSV uit te tikken. Er werd gewoon niet slim gespeeld, en PSV deed het met alle mogelijkheden wel nog enigszins.

26 november 2015 om 10:57

Fellaini fungeerde pas iets later als een soort spits. Hij heeft zeker in het begin van zijn invalbeurt vooral op het middenveld gelopen en dat ging gewoon dramatisch. Dat was precies de periode dat United helemaal in elkaar zakte en al het geloof verdween.

Het was gewoon veel logischer geweest om eerst Mata te brengen en dan de laatste 5 a 10 minuten Fellaini maar in de spits gooien als bleek dat je er toch nog niet door zou komen.

Louis van Gaal bouwt aan het Manchester United van morgen, terwijl de resultaten vandaag gewoon oerdegelijk zijn. De CL moeten ze zeker overwinteren, dat zijn ze verplicht.

Ik vind de selectie van Man United zeer behoorlijk, maar Real Madrid, Barcalona en Bayern hebben de grotere talenten.
Alles staat tegenwoordig met op het juiste moment de spelers binnenhengelen. De afgelopen jaren heeft Man United zitten te slapen. Met Martial en Depay hopen ze nu eindelijk de concurrentie een stap voor te zijn. Het zijn de unieke spelers die een selectie van kleur voorzien, en de rest is er om die kleurrijke spelers te faciliteren. Dit is ook de categorie spelers die wel beschikbaar zijn voor de transfermarkt.

Ik denk met drie tot vier aankopen op het juiste moment van de juiste categorie Man United de komende 10 jaar kan concurreren met de absolute top. Ik zie van Gaal wel de juiste inschatting maken.

Liverpool heeft een Coutinho en hij wordt begeert door Barcalona. Dit is zo'n speler die je de concurrentie voor moet zijn (als Liverpool al Man united niet voor was??)

26 november 2015 om 09:48

Een team als Man U hoort niet te bouwen aan de toekomst. Die horen altijd bij de beste te horen, zijn de grootste club ter wereld kwam naam en inkomsten. Dan hoor je gewoon ieder jaar mee te strijden om de laatste 4 plaatsen.

Van Gaal heeft zelf allemaal half/half spelers gehaald. Leuk hoor de talenten Martial en Depay, bij Man U moeten dat ook direct d ebepalende spelers zijn. Bij een Bayern, Real, Paris en Barca draaien die jongens mee in het team. Net als bijv Pogba bij Juve kon groeien in de schaduw van Pirlo en Vidal.

In welke schaduw moeten Martial en Depay groeien? van een Rooney die al 1,5 jaar geen pepernoot raakt?

Van Gaal heeft al 2 zomers bijn ahet dubbele uitgegeven van wat Bayern heeft uitgegeven. Van Gaal werkt alleen niet graag met vedettes, zoals hij ook a over Depay zei, hij moet spelen in zijn systeem. Daarom werkte het niet met een speler als Di Maria, die moet je vrijheid geven.

Dit is ook de reden dat het zo oersaai is het spel van Man U. Iedereen speelt vanuit zijn taak, niks creatiefs en geen oplevingen.

United had bijv toen met van Persie direct een schot in de roos, Fergie wist wat hij miste en haalt dan een directe versterking. Die ze ook direct het kampioenschap bracht. Vanaf dat Fergie weg ging is United gaan dwalen met aankopen en het beleid.

Ps. Coutinho, is ook een gelukje geweest van Liverpool. Bij Inter als groot talent gehaald, nooit waar gemaakt daar. en toen naar Liverpool gegaan waar hij wel weer opleeft. Maar was toen al niet meer zo jong.

26 november 2015 om 11:05

Daarentegen is het veel te makkelijk om te gaan wijzen naar wat van Gaal heeft uitgegeven ten opzichte van Bayern.

Iemand die een racewagen vanaf de grond op moet bouwen zal vele malen meer uit moeten geven om die wagen op het benodigde niveau te krijgen dan iemand die al een topauto heeft en alleen nog maar bezig hoeft te zijn met finetunen.

Je slaat verder wel de spijker op zijn kop met een aantal zaken. Qua transferbeleid is er gewoon een hoop op te merken. Daarbij hoef je niet naar de bedragen te kijken aangezien United momenteel structureel de hoofdprijs moet betalen, maar vooral naar wat voor een spelers en voor welke posities.

Daarnaast is het ondertussen wel duidelijk dat er inderdaad gewoon te risicoloos gespeeld moet worden. Daar kan je mee wegkomen als je 2-3 spelers hebt die vanuit niets de toeschouwers op de banken krijgen, maar aan die spelers ontbreekt het United door gebrek aan vorm en kwaliteit.

26 november 2015 om 12:53

En de echte toppers die je team meteen versterken komen niet meer, of clubs laten die niet meer vertrekken voor een 'redelijk' bedrag.

Je zou geluk moeten hebben met een Neymar die de komende 1,5 jaar niet meer gaat verlengen, waardoor hij opeens 'haalbaar' wordt. Anders zitten er prijskaartjes van 250 miljoen euro aan vast, en niemand haalt dat.

Of je komt uit bij de categorie Robben, Ronaldo, die de herfst van hun carrière zien.

Mijn punt is, goede spelers koop je niet meer.
Of je zit er vroegtijdig en juist bij.
Of je betaalt je letterlijk blauw (150+ miljoen voor één speler)
Of je trekt de A- garnituur aan, en niet de A+
Of je trekt spelers aan die in hun herfst zitten.

Een enkele keer heb je geluk dat een speler in zijn laatste twee contractjaren komt, waardoor je opeens kans maakt. Neymar is de eerstvolgende kanshebber, en misschien Messi.

De reallife is geen voetbalmanager waar je iedere speler kan transfereren naar een gewenste club. Zoveel belangen spelen er (clubbelang, spelersbelang, makelaarsbelang, commercieel belang, etc)

Ik vond dat de keuze om Mata er zo laat in te zetten ook opmerkelijk, maar de rest is allemaal makkelijk achteraf te zeggen, want als ze gewonnen zouden hebben was de meeste druk eraf.

In de PL staan ze gewoon 2e, dat is gewoon een prima prestatie tot nu toe. Gisteren tegen PSV speelden ze gewoon niet zo heel goed, daarentegen hield PSV de boel goed dicht en maakten het Man Utd gewoon moeilijk, alle lof voor Psv.

De eerste bal die mata aan de voeten kreeg, leidde meteen een counter via brenet in. Le tissier is denk ik niet zon van gaal van

Van gaal heeft het meeste van allemaal uitgegeven. Als hij dit jaar geen kampioen wordt dan is het over en sluiten. Zijn voorgangers moesten het doen met minder tijd en geld.

En nu loopt iedereen te zoeken naar excuses en vragen we ons af waarom het zo slecht gaat. Tegen CSKA speelde ze een precies dezelfde wedstrijd als gisteren tegen PSV, enige verschil is dat de 1-0 er toen wel met een gelukje invloog en toen waren we allemaal lyrisch en was United geweldig. Destijds werd ik door medefans afgesnauwd omdat ik nog wel gewoon de kritiek durfde te uiten die iedereen nu ook uit en me niet liet leiden door scorebordjournalistiek. Zo zie je hoe zorgwekkend al die overwinningen met de hak over de sloot kunnen zijn aangezien alles wat vast en los zit aan United tegenwoordig in de waan van de dag oordeelt over het team. Nu zul je zien dat ze zaterdag net zo bagger spelen als gisteren, maar als we weer met wat geluk de 1-2 eruit slepen en bovenaan de Premier League staan, zullen we zonder twijfel landskampioen gaan worden volgens de fans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren