Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kersverse aanwinst van AZ debuteert veel later dan tegen Dynamo Kiev

Laatste update:

AZ heeft zich verzekerd van de diensten van Jesper Karlsson aan te trekken, zo bevestigt de club vrijdagavond via de officiële kanalen. De tweevoudig international van Zweden heeft een vijfjarig contract ondertekend in het AFAS Stadion. Volgens eerdere berichtgeving van Sportbladet legt AZ 2,5 miljoen euro neer voor de 22-jarige aanvaller, die nog tot december 2021 onder contract stond bij IF Elfsborg.

In de persoon van directeur voetbalzaken Max Huiberts is de Alkmaarse club al enige tijd op zoek naar versterkingen voor de aanvalslinie. Met Karlsson is de zo gewenste aankoop binnengehaald. De Zweed kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten en wordt door Huiberts een 'creatieve speler met scorend vermogen' genoemd. "We zijn dan ook heel blij dat we hem voor vijf jaar hebben kunnen vastleggen. Hij heeft in Zweden bij zijn club en de nationale teams laten zien dat hij het niveau heel goed aan kan. Jesper zal de druk opvoeren bij onze huidige aanvallers. Gezonde concurrentie is altijd goed."

AZ lijkt goede zaken te doen, want volgens Sportbladet kwamen bij Elfsborg in de afgelopen periode verschillende aanbiedingen binnen van diverse clubs. Naast de Alkmaarders was ook sc Heerenveen geïnteresseerd, meldde Voetbal International. Uit eerdere berichtgeving kwam naar voren dat AZ hoopte Karlsson nog te kunnen opnemen in de wedstrijdselectie voor het duel met Dynamo Kiev van dinsdag, maar dat gaat niet gebeuren. AZ meldt dat Karlsson uiterlijk 28 september aansluit bij de selectie.

De aanvaller, die in januari 2020 debuteerde in de nationale ploeg van Zweden, komt zaterdag met zijn ploeg Elfsborg nog in actie tegen regerend landskampioen Djurgårdens IF. Hij ziet er wel al naar uit om in de Eredivisie aan de slag te gaan. "Het heeft lang geduurd, maar nu is het rond. Ik ben heel blij. Deze transfer betekent veel voor me, want ik droomde er als kind al van om buiten Zweden te voetballen. Nu komt die droom uit."

Karlsson kwam tot dusver tot 20 doelpunten en 16 assists in 88 duels namens Elfsborg in de Allvenskan, de hoogste Zweedse divisie. De aanvaller wordt door Sportbladet omschreven als een 'snelle, technisch vaardige speler die een hard schot in de benen heeft'. Daarnaast schuift de Zweedse krant onder meer Rasmus Elm en Pontus Wernbloom naar voren, spelers die in het verleden ook de succesvolle overstap maakten van de Zweedse competitie richting AZ.

Is Jesper Karlsson een aanwinst voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde, lijkt een hele leuke speler, maar salariseisen bleken voor ons te hoog te liggen. Op basis van wat ik heb gezien gaat AZ hier wel veel plezier aan beleven.

11 september 2020 om 12:04

Henk Veerman krijgt van jullie al een half miljoen heb ik gehoord. Wiu deze Zweed zoveel meer hebben?

11 september 2020 om 12:23

Klaarblijkelijk. Ik vind het altijd gevaarlijk om hier echt uitspraken over te doen, want het zal nooit echt duidelijk worden, maar dit is wel wat er naar buiten is gebracht. Misschien is het vertrouwen in hem niet zo groot als dat het vertrouwen in Henkie is. Ook dat kan

11 september 2020 om 13:35

Was er wel echt interesse van Heerenveen? Want VI heeft er een handje van om elke Scandinavier altijd aan Heerenveen te linken.

11 september 2020 om 12:18

Ik vind het prima. Dan ligt de weg hopelijk open voor ons om jens petter hauge van bodo/glimt binnen te halen aankomende winter. Is jonger en denk meer potentie.

11 september 2020 om 12:23

Pfoe, als die Hauge binnenkomt, dan ga ik een Friese vlag hier in Drenthe uithangen! Dat lijkt me echt een hele goede speler.

11 september 2020 om 14:45

Net even gekeken op youtube, aangezien ik hem niet kan. (maar dat kan ook aan mij liggen ) Tweebenig, goed schot, ziet er goed uit. We gaan het zien of het wat gaat worden. Az en zweedse speler zijn altijd wel een aardig combinatie. Wel mooi voor de aanval, meer compettite en veel rouleren.

Doet Az ogenschijnlijk toch weer goed. Benieuwd naar deze speler!

11 september 2020 om 12:16

Scoort volgens statistieken meer gele kaarten dan doelpunten. Was ook al eens op proef bij Ajax en Middlesbrough maar te ligt bevonden maar dat was wel jaren geleden dus wellicht is hij gegroeid

11 september 2020 om 13:02

Zo’n beetje alle spelers in de eredivisie zijn te licht voor Ajax dus dat zegt niets. Kan een AZ natuurlijk alsnog een hoop plezier aan beleven.

11 september 2020 om 13:27

Inderdaad. Zal net zo te licht zijn als die lange lijst met miskopen van Ajax zelf. Ajax heeft natuurlijk alleen spelers die niet kunnen worden uitgeschakeld door Spaanse middenmoters zoals Valencia en Getafe.

11 september 2020 om 15:50

Wat een arrogantie. Az dat Ajax in de arena zoek speelde en thuis ook won. Kan genoeg spelers noemen die makkelijk mee kunnen bij Ajax binnen de eredivisie. Alleen bij az al een paar. Boadu wijndal idrissi midto bv. Je doet alsof Ajax een Manchester city is. Zo n geweldige selectie hebben ze nou ook weer niet.

11 september 2020 om 22:54

Arrogantie? Ik ben Feyenoord supporter dus die vlieger gaat niet op. Het is toch gewoon een feit? Ajax heeft gemiddeld gezien gewoon de beste spelers onder contract. Dus dan is de rest al gauw de licht. 1+1=2

Dit is dan weer een aanvaller! Je hebt er al 3 fantastische, ben benieuwd wat az er mee gaat doen???

11 september 2020 om 11:43

Concurrentie is altijd goed en Idrissi wil (niet per sé, maar indien de mogelijkheid er komt) weg. En dit lijkt een buitenkansje die je niet kan laten lopen

11 september 2020 om 11:45

Stengs op 10

11 september 2020 om 11:46

Ze spelen dit seizoen op 3 fronten. Je kan toch geen 50 wedstrijden spelen met 3 basiswaardige aanvallers? Wat als er één geblesseerd is? Je hebt gewoon een beetje breedte nodig in de selectie. Boadu en Stengs zijn ook nog gewoon jonge spelers, die zullen nog steeds fantastische wedstrijden afwisselen met wedstrijden waarin ze niks laten zien, dan is het handig om nog wat kwaliteit achter de hand te hebben.

11 september 2020 om 11:46

Hem gebruiken als speler om mee te rouleren, wellicht?

11 september 2020 om 11:50

Zolang ze niet constant presteren lijkt mij extra concurrentie geen overbodige luxe..

Succes bij AZ wat een heerlijke aankoop voor hun. Zonde het na zolang niet is gelukt om hem naar Heerenveen te halen. Nu dan maar Hauge proberen te halen dat wordt ook een topper.

Ze hebben toch ook die noorse speler die ook een groot talent bleek te zijn? Evjen, als ik het goed hebt. Kan iemand mij vertellen hoe die ervoor staat?

11 september 2020 om 12:13

Evjen is volgens mij een middenvelder en geen aanvaller

11 september 2020 om 14:29

Evjen werd met veel furore binnengehaald. Was speler van het jaar in Noorwegen en toen hij zich bij AZ net in de basis leek te spelen stopte het seizoen. Hij heeft dus pas een paar wedstrijden gespeeld, maar je ziet wel dat hij veel inzicht en een heerlijk balgevoel heeft. Hij kan op 10 en op rechtsbuiten uit de voeten. Ik ben er volledig van overtuigd dat hij nog wel gaat slagen. Hij moet wel nog werken aan zijn fysiek, dat viel me in de eerste wedstrijden wel op. Ik weet nog niet of hij dit seizoen meteen een basisplaats verovert, maar er zullen vast periodes dat de Wit of Stengs minder zijn en dan zal hij er wel staan.

En die Arme Druijff mag niet weg, om ergens veel minuten te maken. Die zou onmisbaar zijn voor Slot maar mag straks naar de tribune.

11 september 2020 om 12:17

Ferdy Druijf wil zelf niet weg en staat op het punt om bij te tekenen

11 september 2020 om 12:17

Die gaat echt zijn minuten nog wel krijgen, je ziet echt aan Druijf dat hij steeds beter wordt. Het is alleen een heel ander soort spits dan Boadu dus wanneer de situatie er om vraagt zal hij er zeker inkomen.

11 september 2020 om 14:49

Ik begrijp wel dat Druijf speeltijd wil. Maar hij is echt een invaller, ala luuk de jong. Staat hij in de basis zie je hem niet, breng je hem de laatste 10 a 20 minuten en je hebt oorlog voorin. Dus ja, Az wil dat natuurlijk houden en hij wil meer spelen. Dillema

Ik denk dat Karlsson het niet gaat redden bij AZ. Wilt graag te mooi doen, en 9 van de 10 voor eigen succes.. Het is wel duidelijk dat hij het niveau van Allvenskan te laag voor hem ligt. Maar had hem toch eerder aangeraden om naar een Heerenveen/Groningen te gaan. Maar ik laat mij graag verrassen en hoop natuurlijk dat hij het redt bij AZ.

Nou, veel plezier op de bank in Alkmaar. Gast ook al zo lekker met Evjen

Ik volg deze jongen al jaren. Dit is echt een hele getalenteerde en technisch begaafde speler. Moet nog iets zakelijker worden, maar hij heeft laten zien absoluut over scorend vermogen te beschikken.

Vanwaar de haast om hem aan de wedstrijdselectie van dinsdag toe te kunnen voegen? Is men niet zeker van Idrissi? Anders zou je toch zeggen dat het ook later kan, het is geen Messi of Ronaldo toch.

11 september 2020 om 14:29

Idrissi is niet 100% fit.

Het lijkt me een goeie aanwinst. Hij heeft snelheid, is (heb ik van een Zweed gehoord) tweebenig en heeft een goeie techniek.wat ik alleen niet van AZ begrijp is dat ze nu pas deze speler kopen. Ik bedoel.. je weet dat Idrissi geblesseerd is, je weet dat Stengs nog niet eens 90 minuten gespeeld heeft en je belangrijkste wedstrijden in de voorronde Champions League zitten er aan te komen. Dan vraag ik me af: Wil je écht graag de groepsfase van de Champions League halen? Of heb je gewoon zoiets van: Zou mooi zijn als we 't halen, maar zo niet dan vinden we 't ook prima? AZ werkt vaak met een hele krappe selectie. Eigenlijk heb je nu al een probleem op de flanken. Eén blessure en je weet al dat je dusdanig verzwakt bent, dat je 't niet gaat halen.

Volgens de statistieken hier op VZ een 27-jarige speler die nog nooit een doelpunt gescoord heeft. En dan zegt Slot dat het een doelpuntenmaker is... Al is het in de Eredivisie natuurlijk wel een stuk makkelijker scoren dan in andere competities.

11 september 2020 om 19:19

Dan zal dat een andere Karlsson zijn, want deze jongen is 22 en heeft het afgelopen seizoen 9 keer gescoord in 18 wedstrijden en 4 assists gegeven.

Ojee, wat nu...een gekochte speler gaat niet meteen in zijn eerste week in een belangerijke wedstrijd debuteren.ik snap deze titel gewoon helemaal niet.....wat is het probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren