Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Karlsson praat over toekomst en vindt met name één topcompetitie interessant

Laatste update:

Jesper Karlsson praat in een uitgebreid interview met GOAL onder meer over zijn toekomst. De Zweedse aanvaller voelt zich op zijn plaats bij AZ, maar sluit een verdere stap in zijn loopbaan deze zomer niet bij voorbaat uit. La Gazzetta dello Sport bracht de 24-jarige Karlsson, met een contract tot medio 2026, onlangs in verband met Lazio, Fiorentina en Benfica. De Zweed ontbreekt overigens donderdag in het eerste duel met West Ham United in de halve finale van de Conference League wegens een bovenbeenblessure.

Het bovengenoemde Lazio was in de achtste finale van de Conference League niet opgewassen tegen AZ. Na de 1-2 zege in Rome volgde in Alkmaar een 2-1 overwinning. "We kenden Lazio als een goede ploeg die het al langere tijd goed deed. Maar wij hebben veel spelers die in zichzelf en het elftal geloven. Hierdoor speelden we twee geweldige wedstrijden tegen Lazio. In de aanloop naar die duels deden we het al heel goed, dus een daverende verrassing was het ook weer niet voor mij", aldus de nuchtere Karlsson, die benadrukt dat hij niet echt wist wat hij moest verwachten van het tweeluik met Lazio.

"Maar we waren tot in de puntjes voorbereid", vervolgt Karlsson zijn terugblik. "Ik geloof in mijn kwaliteiten en het was daarom des te mooier dat ik het ook daadwerkelijk kon laten zien in die wedstrijden. Dat was echt een opsteker voor mij, want op dit podium wil ik mijn kwaliteiten tonen. En kijk naar de statistieken: Lazio is een van de ploegen met de minste tegengoals (26 in 34 Serie A-duels, red.). Dat zegt voldoende." De uitblinkersrol van Karlsson tegen Lazio is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland, al wil de Zweedse liever niet vooruitlopen op zijn toekomst op clubniveau.

Toekomst
"Ik zit in een goede fase van mijn loopbaan en ben op mijn plek bij AZ", geeft Karlsson duidelijk aan. "Ik kom veel aan spelen toe en werk in een zeer prettige omgeving. En ja, ik ben klaar voor een eventuele nieuwe uitdaging in een Europese topcompetitie, maar mijn focus ligt nu volledig op AZ. We hebben nog steeds een hoop om voor te vechten." Karlsson geeft wel toe dat hij met bovenmatige interesse kijkt naar de verrichtingen van de clubs in de Serie A. "Ik zie de nodige wedstrijden. Vanwege de vele jonge spelers wordt die competitie ook steeds interessanter. En Napoli en AC Milan beschikken over vleugelspelers die mij erg bevallen."

Karlsson wil niet specifiek ingaan op zijn favoriete club of competitie. Wel geeft hij zijn mening over trainer Pascal Jansen en de veranderingen die hij heeft doorgevoerd bij AZ. "Maar het is moeilijk om een ding aan te wijzen", benadrukt de Zweed in Nederlandse dienst. "Hij heeft ervaring en weet inmiddels een stuk meer over de spelersgroep. Pascal was hier al als assistent-trainer werkzaam, dus hij wist ongeveer wel wat hij kon verwachten als hoofdtrainer. In de rol van assistent-coach liet Pascal al mooie dingen zien."

Ibrahimovic
Karlsson gaat tot slot in op de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic (41) bij de Zweedse nationale ploeg, na een absentie van een jaar. "Zlatan is een aardig persoon die ook altijd aardig is richting de jongere spelers. Met zijn manier van doen legt hij de lat voor iedereen een stukje hoger. Ik denk dat zijn aanwezigheid alleen maar goed is voor Zweden, want met zijn jarenlange ervaring kan Zlatan een hoop betekenen voor de overige internationals", zo besluit Karlsson.

Zie jij Jesper Karlsson volgend seizoen nog bij AZ spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd wat hij nu zal moeten kosten, heeft naarmijn weten erg weinig gespeeld dit seizoen.

11 mei 2023 om 08:30

Dat zeker, maar in de wedstrijden die hij heeft gespeeld heeft hij het elke keer laten zien dat hij een top speler is.
Hopelijk kan Az hem nog 1 seizoen behouden al is hij nu met zijn contractlengte financieel gezien een goede voor Az om te verkopen bij het juiste bod.

11 mei 2023 om 09:15

Het is zeker een goede speler, maar had hij hele seizoen fit gebleven dan was zijn waarde wel gestegen. Door zijn blessure heb ik in ieder geval niet zo goed beeld van hem. Ook al heeft hij 29 wedstrijden gespeeld. Terwijl zo'n Clasie bijvoorbeeld al 48 heeft gespeeld.

11 mei 2023 om 11:07

'T zit hem ook in zijn aandeel/rendement in die 29 wedstrijden.
Die is gewoon erg groot en dat hij nu geblesseerd is zegt weinig over een transfer.
Bijna elke speler van welke ploeg dan ook heeft weleens te maken gehad met een blessure, dat doet echt niets met een transfersom.
Trauner bij jullie is nu bijvoorbeeld niet opeens maar 3 miljoen waard omdat hij geblesseerd is

Karlsson moet wel vertrekken nu. Nog een jaar blijven verdunt zijn status enorm. Had voor zichzelf eigenlijk afgelopen zomer al moeten vertrekken.

Lekker naar Feyenoord komen en CL voetballen...

11 mei 2023 om 11:10



Qua niveau zou dat een prima stapje zijn. Hij is alweer 24, dus heel veel beter zal hij ook niet meer worden. Maar ik neem aan dat een overstap in Nederland voor hem niet interessant is. Die gaat lekker bij een subtopper in Italiã« voetballen en dan laat ik AZ die voor Nederlandse clubs een bizar bedrag zal vragen nog buiten beschouwing.

Dus Ja, feyenoord zou goed zijn voor hem, maar nee dat gaat hij niet doen.

11 mei 2023 om 11:34

Feyenoord en AZ is ongeveer hetzelfde niveau. Ajax is een stap omhoog, al doen ze het niet goed dit jaar plus is hij te duur voor een binnenlandse transfer. Lekker naar het buitenland gaan.

11 mei 2023 om 11:55

Qua voetbalniveau kun je ze vergelijken, maar qua omvang en financiën niet. Daar komt dan volgend jaar nog CL bij dat veel spelers zal aanspreken.

De Serie A is volgens mij wel weer in aanzien aan het stijgen en vind dat mooi. Clubs als Milan en Inter hebben een mooie historie. Die commentator van gister vertelde ook dat het 20 jaar geleden was dat Milan en Inter elkaar troffen in de CL.

11 mei 2023 om 11:16

Komt ook omdat Roma, Milan, Lazio en Napoli het weer beter doen in Europa.

Voorheen was het altijd alleen Juve en dat werd heel vaak al vrij snel uitgeschakeld.

Door meer concurrentie wordt een competitie leuker, sterker en interessanter.

11 mei 2023 om 11:47

Pieterpost moet wel bij gezegd worden dat Scandinaviers en mn Zweden behoorlijk Italie georienteerd zijn, ik weet niet of dat door Zlatan komt, maar het valt wel op. Heb persoonlijk weinig met een competitie vol gerol en theater maar dat ze qua niveau stijgende zijn is waar.

Het kan soms een echte klootzak zijn, maar wat ik van hem geniet is dat hij een echte voetballer is met al zijn trucjes en behendigheden. Dan denk ik weer terug met de tijd van Ronaldinho. Het is echt leuk als een voetballer lekker wat trucjes uitvoert en echt ´voetbalt´.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren