Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Karim Benzema: ‘Of ik daar wil spelen? Het voetbal wordt er steeds beter...’

Laatste update:

Karim Benzema heeft zich kort uitgesproken over zijn toekomstplannen. In gesprek met de Amerikaanse tak van ESPN geeft de 33-jarige spits van Real Madrid aan dat hij houdt van de Verenigde Staten en dat het voetbal er ‘beter en beter’ wordt. Daarnaast noemt hij Ronaldo Luís Nazário de Lima, alias Ronaldo, de enige speler voor wie hij plaats zou nemen op de bank.

Benzema maakte in de zomer van 2009 voor circa 35 miljoen euro de overstap van Olympique Lyon naar Real Madrid. Onder meer vier Champions League-titels, drie landstitels en twee eindzeges in de Copa del Rey verder is de Franse goalgetter inmiddels bezig aan zijn twaalfde seizoen in het hagelwitte shirt van de Koninklijke. Eenvoudig was zijn beginperiode in Madrid overigens niet, erkent de spits. “Toen ik hier in Madrid kwam, stond ik er een beetje alleen voor. Het was zwaar. Het was echt zwaar. Ik was volledig aangewezen op mijn mentale weerbaarheid.”

Een groot voorbeeld voor de Fransman op weg naar de top was Ronaldo. Volgens Benzema is de Braziliaan the greatest én de enige met wie hij de spitspositie zou willen ‘delen’. “Ronaldo is de enige aanvaller voor wie ik zou accepteren om op de bank te zitten”, zegt Benzema lachend. “Dankzij hem ben ik begonnen met het uitvoeren van ‘de schaar’, ook al deed hij ze duizend keer sneller. Hij zorgde ervoor dat ik van voetbal ging houden. Zizou was er natuurlijk ook, maar in mijn positie is Ronaldo degene die een revolutie teweegbracht in de spitspositie. Voor mij is hij de complete aanvaller, een rolmodel. Als je iets wilt leren over een spits, moet je naar R9 kijken”, aldus Benzema.

De huidige topscorer in LaLiga beschikt nog over een contract tot medio 2023 bij Real Madrid. Desgevraagd laat Benzema weten nog niet met de toekomst bezig te zijn, al lijkt hij wel te laten doorschemeren dat de MLS zijn interesse wekt. “Ik bekijk van jaar tot jaar. Zolang ik deze motivatie heb, deze vreugde, en ik hou van voetbal, ga ik door. Ik kijk niet naar leeftijd of wat er gebeurt. Het heeft allemaal te maken met hoe ik me fysiek voel. Ik zal het nooit gaan forceren. Ik blijf spelen, ik voel me beter en beter, dus ik moet doorgaan”, aldus Benzema, die het gesprek lijkt te besluiten met een hint. "Ik hou van de Verenigde Staten. Of ik daar zou tekenen? Het voetbal wordt daar steeds beter. Maar op dit moment speel ik in Madrid”, besluit de centrumspits glimlachend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee Benz ga maar over een paar jaar terug naar Lyon, dat is voor iedereen beter. Daar ben je de koning

19 oktober 2021 om 21:23

Nee joh,de VS is een prachtig land om in te vertoeven als je zoveel geld hebt als Benzema. Zeker als je naar New York, LA of Miami verkast. En het fijne is ook: daar kun je als rijke profvoetballer gewoon anoniem over straat, iets wat hij in Lyon nooit zal kunnen

19 oktober 2021 om 21:50

Ja lekker man, in een land de sport bedrijven die nog niet eens op plek 4 komt. Nee denk dat Lyon een mooiere club is, ook gezien zijn verleden. VS moet je toch niet aan denken joh, verschrikkelijk land.

19 oktober 2021 om 22:19

Is toch prima? Lekker beetje in de anonimiteit rondlopen is toch niets mis mee?

Hij zegt dat die van de VS houdt, dan neem ik aan dat die niet dezelfde mening is toegedaan als jij.

Geen betere spits dan R9 en Benz is ook een top spits

En terecht. De beste spits die er tot nu toe ooit op deze aardbol heeft rondgelopen: Ronaldo Luis Nazario de Lima! Oftewel Il Fenomeno!

19 oktober 2021 om 23:05

Ondanks dat ik R9 ook altijd aanduidt als de 'echte' Ronaldo, kun je moeilijk ontkennen dat CR7 ook 1 vd besten aller tijden is. Je hoeft hem voetbaltechnisch niet de beste te vinden, maar Messi en C. Ronaldo hebben de laatste 15/20 jaar het voetbal gedomineerd en naar nieuwe hoogtes getild. Tuurlijk hebben spelers als Zidane, Ronaldinho en R9 een speciale nostalgische plek in onze herinnering, maar Messi en CR7 zijn absolute monsters. Het is niet alsof CR7 een middelmatige voetballer is waar niemand aan denkt bij de naam 'Ronaldo'.

19 oktober 2021 om 23:06

verdedigers gingen van het kastje naar de muur door een “dikkerdje” hij weet niet wat hij zegt joh.. geen enkele spits kan tippen aan Ronaldo zelfs mijn favo speler niet!

20 oktober 2021 om 08:33

Mr_united,

CR7 wordt in de ''volksmond'' veelal Chrisje genoemd. Bij de naam Ronaldo moet je maar aan 1 iemand denken, tenzij je pas 15 bent. CR7 heb ik respect voor, voor zijn prestaties en zijn consistentie. Voetballend kan ik minstens 5 speler opnoemen die ik beter vind. Mag dat of mag dat niet? Vergeleken met Zidane, R9 en Ronaldinho vind ik CR7 inderdaad middelmatig. Dat heeft niks te maken met nostalgie gap, dat heeft puur te maken met je ogen en de vraag of je zelf verstand van het spelletje hebt.

20 oktober 2021 om 08:33



Mr_united,

CR7 wordt in de ''volksmond'' veelal Chrisje genoemd. Bij de naam Ronaldo moet je maar aan 1 iemand denken, tenzij je pas 15 bent. CR7 heb ik respect voor, voor zijn prestaties en zijn consistentie. Voetballend kan ik minstens 5 spelers opnoemen die ik beter vind. Mag dat of mag dat niet? Vergeleken met Zidane, R9 en Ronaldinho vind ik CR7 inderdaad middelmatig. Dat heeft niks te maken met nostalgie gap, dat heeft puur te maken met je ogen en de vraag of je zelf verstand van het spelletje hebt.



20 oktober 2021 om 09:35

Je hoeft geen verstand te hebben om in te zien dat R9 voetbaltechnisch op eenzame hoogte staat en waarschijnlijk altijd zal blijven. Als je dat niet ziet ben je blind haha. Voor het oog de meest spectaculaire spits die er ooit rond heeft gelopen. Zijn rushes waren gewoon explosies. De enige speler bij wie ik een kleinbeetje hetzelfde gevoel kreeg was Adriano op zijn top, al was ie niet van hetzelfde niveau. En zijn prime duurde helaas ook erg kort. Moet alleen wel toegeven dat er geen speler boven CR7 staat in het scoren van doelpunten. Linksom of rechtsom, hij maakt ze.

20 oktober 2021 om 09:49

Ronaldo beter als CR7 haha. Vergelijk de statistieken even, die liegen niet. Gap.

20 oktober 2021 om 10:47

@rob: puur op voetballende kwaliteiten is R9 superieur aan CR7, wat mij betreft. Maar statistisch gezien is CR7 uiteraard de betere van R9. Het is dus maar waar je belang aan hecht..

Ik kijk bij voetballers verder dat goals/assists en geloof dat elke liefhebber dat zou moeten doen. In die optiek vind ik spelers als R9 en Messi beter dan CR7, zonder dat ik daarmee wil zeggen dat CR geen legende is.

CR7 hoort bij de allerbeste spelers allertijden, zonder twijfel. Maar ik persoonlijk kan meer genieten van spelers als R9, Messi, Ronaldinho,...

20 oktober 2021 om 13:42

Jij leeft volgens mij onder het motto "vroeger was alles beter", je praat wel erg denigrerend over Chrisje zeg

20 oktober 2021 om 09:27

Eindelijk iemand die het snapt! Respect voor Benzema ook.
R9 niet alleen beste spits maar beste speler aller tijden. Hij had alles van snelheid tot skills tot fysiek sterk zijn.
Kleine jochies die dit millennium geboren zijn waarvan hun luiers werden verschoond toen R9 dingen liet zien die nooit eerder op een voetbalveld werden waargenomen komen met Messi en Ronaldo. Lachwekkend!

Fenomeno is voor mij niet alleen de beste spits ooit maar ook top 3 beste spelers ooit.

19 oktober 2021 om 20:56

Maradona zidane ronaldinho ronaldo7 messi, hij hoort hier tussen maar niet in top 3 toch?

19 oktober 2021 om 23:01

Hahaha jij hebt geen voetbal gekeken, zidane en ronaldinho boven ronaldo Ssssssssjjjj

19 oktober 2021 om 21:55

Voor mij ook. Het rijtje Pelé, Cruijff en Maradona is natuurlijk voor velen het rijtje waaraan getipt moet worden, maar ik durf te zeggen dat ik puur qua voetballende kwaliteiten Garrincha, Maradona, Messi, Ronaldinho en Il Fenomeno de 5 beste spelers vindt. En dan gaat het niet om goals of carrière, maar puur om het feit wat men op een bepaald moment aan niveau haalde een paar seizoenen lang. Dit zijn allen spelers die bepalend waren voor hun teams en in hun eentje een wedstrijd konden beslissen met een actie, daarbij 3 of 4 man uit konden spelen en spelers waar je achteraf nog over acties kon praten in plaats van over goals.

19 oktober 2021 om 23:38

Pélé niet? Ronaldinho was niet consistent. Heeft een bizar goed seizoen gedraaid vooral.

20 oktober 2021 om 08:26

Nee, Pelé niet. Ik heb veel beelden gezien, oude wedstrijden terug gekeken, maar hij lijkt vooral heel consistent en doelgericht, maar ik zag hem zelden echt een niveau halen waarbij alles wat ie aanraakte zo ongeveer in goud veranderde. Die Garrincha naast hem bij Brazilië was gewoon stukken beter in de meeste wedstrijden. En Ronaldinho staat erbij, omdat hij toch 3 of 4 seizoenen zoveel voetbalplezier heeft verschaft als beste speler ter wereld met voetbal om naar het stadion te komen.

21 oktober 2021 om 14:07

Cruijff, laat me niet lachen

R9 is in mijn ogen de allerbeste spits ooit..Snelheid, Kracht, 2Benig en kwa techniek absurd verfijnd!Hij had geen nummer 10 achter zich nodig om te scoren, want die bal kwam hij zelf wel halen..Pff wat heb ik van die man genoten en dat met 2 verrote knieën..Benz heeft ook wel iets van hem..

Benzema is ook echt een geweldige speler. 33 jaar en hij lijkt fitter dan ooit. Ik hoop dat hij nog een aantal jaar in Europa te aanschouwen is. Binnenkort wellicht met Mbappe naast hem, dat wordt toch smullen.

'Dankzij hem ben ik begonnen met het uitvoeren van 'de schaar'..' Haha snap heel goed wat Big Benz bedoeld. Als je R9 zag voetballen had je gewoon zin om daarna gelijk zelf te voetballen. Beste spits ooit en imo qua talent de beste speler ooit. Eeuwig zonde dat hij te maken kreeg met blessures en ziektes.

19 oktober 2021 om 23:12

Met die grijze R9 Nikes! Wat een tijd

20 oktober 2021 om 00:23

Haha ja zeker! Werden ook altijd gepromoot in die boeiende Nike reclames. Hier in de buurt namen sommige jongens zelfs die kuif kapsel van R9🤣

Daar kunnen wel velen het mee eens zijn. R9 was absurd. We hoeven niet te kijken naar statistieken of wie heeft de langste top carriere gehad maar gewoon naar de beste speler (en of spits) die dus een hoogste piek behaalde in het voetballen. Dan kom je wel bij hem uit.

Big Benz! Heb sinds mijn 6e een rivaliteit met mn tweelingbroer, omdat ik voor Barca ben en hij Real. Het was jarenlang haat naar Ronaldo, Ramos en Benzema. Met de jaren komt er toch een bepaald respect voor zulke spelers naar boven. Ben ook een kleine Benzema fan geworden van zijn laatste jaren. Deze man is momenteel de beste spits van de wereld en nog completer dan Lewa en Haaland. Als Lewa en Haaland niet scoren, voegen ze weinig toe. Deze man staat soms op linksbuiten om een aanval op te zetten. Wat een geweldenaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren