Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Karim Benzema maakt Spanje gek met gedeelde foto van 2Pac

Laatste update:

De Spaanse media breken zich het hoofd over een mysterieuze foto die Karim Benzema zaterdag deelde. De spits van Real Madrid plaatste vlak na de bekendmaking van Kylian Mbappé's contractverlenging bij Paris Saint-Germain een afbeelding in zijn Instagram Story van de rapper 2Pac, die in september 1996 werd vermoord na vermoedelijk verraad. Het tijdstip van Benzema's post doet de hersens van met name de journalisten van Marca kraken, die het vermeende wrok van de aanvaller maar al te goed zouden begrijpen.

Benzema en Mbappé onderhouden naar verluidt een goede relatie, maar de teamgenoten bij het Franse nationale team lijken daar na de beslissing van laatstgenoemde een flinke deuk in te hebben opgelopen. Mbappé leek lange tijd onderweg naar Real, tot de steraanvaller op het laatste moment besloot toch bij PSG te blijven. Rond het tijdstip van bekendmaking plaatste Benzema de veelbesproken foto van wijlen rapper 2Pac op zijn Instagram Story, wat de persen aan het werk zette. Een alerte Twitteraar wist de ernst van Benzema's post echter te nuanceren: de topscorer van LaLiga plaatst regelmatig foto's van de rapper, van wie hij groot fan is.

2Pac - het alias van Tupac Shakur - werd in september 1996 doodgeschoten na vermeend verraad van sommige van zijn vrienden. De rapper was op dat moment betrokken in een verhit conflict tussen de West Coast- en East Coast-rappers in de Verenigde Staten, wat vermoed wordt de oorzaak te zijn van de moord. Vriend en East Coast-vertegenwoordiger The Notorious B.I.G. wordt verdacht de verrader te zijn. Biggie werd zes maanden later op dezelfde wijze om het leven gebracht.

De vermeende hetze tegen Mbappé wordt volgens Marca nog meer kracht bijgezet door een serie tweets van andere Real-spelers. Federico Valverde plaatste een uur na het nieuws over Mbappé dat 'van Madrid zijn een privilege is die niet iedereen kan hebben'. De eerste die reageerde was - jawel - Benzema. Ook Vinícius Júnior, Rodrygo en Lucás Vazquez volgden met liefdesverklaringen aan de Koninklijke. Marca zelf deed ook een duit in het zakje, door bij monde van Ruben Jimenez te schrijven 'at Mbappé 'geen zelfvertrouwen' heeft vanwege zijn keuze.

Zowel Marca als de selectie van Real lijkt zo de kant van LaLiga te kiezen, die in woede ontstak na het bijtekenen van Mbappé. Voorzitter Javier Tebas noemde eigenaar van PSG Nasser El-Khelaïfi 'net zo gevaarlijk als de Super League' en diende met LaLiga een officiële aanklacht tegen de Parijzenaren in bij de UEFA, de Franse en Europese autoriteiten. "Dit is een schandaal", luidde het oordeel van Tebas en consorten in het bijbehorende statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahhaha VZ waar gaat dit over zeg. Benzema plaatst elke week wel een foto van Tupac. Sensatiezoekers in Spanje weten er dit keer raad mee. En dat enkele zielige personen hieronder dit gaan geloven (lees: provocerende Barcelona fans) zegt al genoeg over hun denkniveau.

22 mei 2022 om 12:17

Inderdaad hij is een groot fan van Tupac en Mike Tyson. Hij post wekelijks een foto van beiden.

Jank gedrag van real, de media en zelfs de spelers. Bizar hoe een speler, heel madrid zo in brand kan zetten met salty reacties en jankerds.

22 mei 2022 om 12:01

Wat denk jij simpel zeg. Geen enkele speler van Real is aan het janken.
1) Aan het eind van een mooi seizoen plaatsen voetballers vaak een dankwoord richting de fans en de club waarvoor ze spelen. 2) Benzema heeft al tig keer een foto van Tupac geplaatst op zijn insta. Dit staat compleet los van elkaar

22 mei 2022 om 12:29

Wel interessante timing, zo uur nadat psg het bekend maakte

22 mei 2022 om 13:07

Als je Benzema volgt weet je dat hij wekelijks een foto van 2pac post. Maar ja.. mensen zijn nou eenmaal vatbaar voor complottheorieën dus dat zou niet zo interessant zijn.

22 mei 2022 om 14:50

En zelfs al zou het niet zo zijn dat Benzema dat post. Hoe je een post van Tupac in verband kan brengen met een eventuele overstap van Mbappé naar Real is mij echt een raadsel.

22 mei 2022 om 19:58

Ik denk vooral dat het de bedoeling nis dat mensen gaan terug denken aan de afpersingzaak, dan de link leggen van Benzema heeft foute vrienden en dan gaan denken als er iets met Mbappe gebeurt heeft Benzema er mee te maken. Je weet tegenwoordig nooit hoe mensen denken.

22 mei 2022 om 16:37

Otavio, jij bent echt totaal niet serieus te nemen, dus ga gewoon van dit forum af. Je plaats alleen maar hatelijke berichten over alles wat met Real Madrid te maken heeft.

Nou zeg wat een Soap.
mBappe heeft gekozen voor PSG. Respecteer dan en ga door met je leven. Met name kleinzerig gedoe vanuit Spanje/Real

Wat een kleine club is dit ook zeg... hoop dat Benzema niet meer word geselecteerd voor Frankrijk.

22 mei 2022 om 12:08

Kleine club hahah, zo klein dat iedereen hier zo hard aan het juichen was dat Mbappe niet naar Real ging. Zo klein dat jullie voor alle clubs juichen die tegen Real Madrid spelen ( PSG , Chelsea , City ). Hebben jullie inmiddels al een Liverpool shirt besteld voor de 28e ?

22 mei 2022 om 12:27

De enige reden dat mensen juichen dat Mbappe niet naar Real gaat is door die afgrijselijke reacties van mensen die al zeker wisten dat hij naar "het grote Real Madrid" kwam, om te schitteren in het "maagdelijk wit". Vreselijk.

22 mei 2022 om 12:30

Precies, sluit me aan bij ajax1812 ... het maakt me echt niet uit waar die speelt, maar gewoon de arrogante van (veel, niet alle) supporters doet me toch wel gniffelen met deze soap

22 mei 2022 om 12:33

Ja leuk excuus. Dat waren er maar een paar die dat riepen en alleen om hun juichen anti Madrid mensen zo hard ? Wat zegt dat eigenlijk over jullie?

22 mei 2022 om 16:13

Die veel supporters die jij je laat aanpraten zijn 3 of 4 mensen die op dit forum komen. Maar goed, dat is aan dovemansoren gezegd. De blinde haat jegens Real brengt velen ertoe om allerlei onzin te roepen en de Nederlanders lopen er als het gebruikelijke kuddedier dat ze zijn achter aan, zonder verder te kijken dan hun neus lang is.

22 mei 2022 om 16:14

Benzema plaatst een foto van zijn idool Pac wat hij vrijwel wekelijks doet en alle haters worden gek op dit forum. Het is toch wel vermakelijk ergens om te zien hoe mensen zo een blinde haat kunnen ontwikkelen. Daar lopen ze dan de hele dag mee rond. Je moet maar zo door het leven willen gaan. Wat een genot ben je dan ook voor de mensen om je heen zeg, lol.

22 mei 2022 om 16:58

Als jij denkt dat Real belangrijk genoeg is om een blinde haat tegen te hebben, dat zegt ook genoeg over de arrogantie die supporters van topclubs hebben. Voor 99.999 van de 100.000 supporters is niet 1 club belangrijk genoeg om blinde haat tegen te hebben

22 mei 2022 om 17:40

Dan heb je duidelijk nog geen enkele comment op dit forum gelezen, misschien zou je daar eens mee moeten beginnen dan. Ik denk dat je na drie of vier comments al precies door hebt dat het werkelijk waar is. Maar ja, als je niet verder kijkt dan je neus lang is...

22 mei 2022 om 20:01

Het waren er zeker wel meer dan 3 of 4, ik heb topics gezien met ruim 100/200 verschillende supporters die er zo over dachten. Maja dat is aan dovemansoren gericht.

22 mei 2022 om 21:43

100/200 zo he. Ik kom alleen op Aqua, InsideRMadrid en Sosuh die met zekerheid zeiden dat Mbappe kwam. Weetje wat, ik geef je het voordeel van de twijfel en geef je er nog 5 extra zonder ze te kennen, 8 dus. Ik durf te wedden dat je er geen eens 20 kunt opnoemen man. Het meerendeel van de Madrid-fans hier zijn objectief, geconcentreerd op hun eigen club en niet arrogant.

22 mei 2022 om 16:06

Het zit wel diep bij jou #khalifwhoelse. Heeft die club je familie wat aangedaan of zo? Hebben ze je onheus bejegend? Jeetje, ik heb wel met je te doen hoor dat je met zoveel ergernis moet rondlopen. Elk artikel over Real is als een rode lap op een stier bij jou. Moet je toch wat aan proberen te doen, jongen. Benzema niet meer voor Frankrijk... sja, wil je niet liever dat geen enkele Madrid speler voor zijn nationale team mag uitkomen, misschien voel je je dan beter?

Mbappe moet een foto van Suge Knight plaatsen om het interessant te maken

Nou een foto van Tupac plaatsen doet ie bijna wekelijks. Benz houdt van zijn muziek. Beetje ver gezocht
Maar er is nog een foto op zijn story, de vinger die wijst naar Reals embleem, deze foto heeft wel te maken met Mbappe. Net als de instagram posts van Vini, Valverde, Rodrygo etc.

Tupac werd doodgeschoten niet omdat hij werd verraden, maar omdat hij een irritant mannetje was die met iedereen ruzie zocht en op een gegeven moment de verkeerde tegenkwam. Beetje wat Xxxtentacion overkwam.

Dat gezegd hebbende, boeiend dat die Real-spelers op hun pikjes getrapt zijn.

22 mei 2022 om 12:17

Tupac een irritant mannetje die met iedereen ruzie zocht?

Tupac was een revolutionair die geen blad voor zijn mond nam en alles zei waar het op sloeg.

Niemand is op zijn pik getrapt, al helemaal niet Valverde, Vinicius of een Rodrygo.

22 mei 2022 om 12:23

Natuurlijk, daarom de grappig getimede tweets. En Tupac was geen revolutionair, hij was gewoon een muzikant met een grote bek die paranoïde was. Over dat soort mensen wordt altijd gezegd "zegt waar het op staat en nam geen blad voor de mond", wat een andere manier is om te zeggen "hield geen rekening met andere mensen, zolang hij kon zeggen en doen wat hij wou, ongeacht of het waar was of niet". Leefde in zijn eigen wereld, maar kwam toen erachter dat sommige acties leiden tot sommige reacties omdat ie te hard gangster wou spelen.

22 mei 2022 om 12:31

@ CMG- ... ahhh jij kent de heren Valverde, Vinícius en Rodrygo persoonlijk?

22 mei 2022 om 12:43

Grappige timing? Het is gewoon het einde van het seizoen. Na het einde van het seizoen of de laatste thuiswedstrijd is het gewoon gebruikelijk om nog een bedankje te posten richting de fans. Sensatiezoekers alom op VZ!

22 mei 2022 om 13:00

TheRoscoe ga je mond spoelen man je bent zeker 18 jaar oud ofzo je weet helemaal niks van PAC of je bent een ordinaire hater. Tupac was een revolutionair en zoveel meer, je noemt hem naast legendes zoals Bob Marley en Michael Jackson. Hij is de meest invloedrijke rapper ooit, hij beïnvloedde een generatie rappers bijna elke nieuwe rapper die in de daaropvolgende decennia na zijn dood in de rap kwam, heeft iets te danken aan tupac en zijn altijd dreigende persona. Pac was een culturele beweging, het was veel meer dan de muziek het was een bepaalde levensstijl die hij propageerde en waar veel jongeren in de binnenstad naar toe leunden, hij was de belichaming van de 'intelligente' straatgangster. Hij was indd paranoïde, dat zegt hij ook in veel van zijn raps omdat zoveel mensen hem dood wilden. Hij nam geen blad voor de mond, stond op voor de zwarte community, gaf ze een stem, was een strijder en loyaal tot op het bot, dat vergissen gasten zoals jij met ‘gangster spelen’ die man hoeft niet gangster te spelen want hij had het hart om te doen wat hij wou zonder angst, long live 2pac.

22 mei 2022 om 17:04

@Madrid-fan nummer 1
Tuurlijk, het heeft niets met elkaar te maken. Daarom kwamen alle opmerkingen gisteren in de avond toen het bekend was dat Mbappe bij PSG zou blijven en niet bv. na de wedstrijd tegen Betis op vrijdag. En daarom ook de verwijzingen naar loyaliteit en het wijzen naar het logo enzo. Beetje onder het mom van "wij van wc-eend bevelen wc-eend aan", maar een objectief denkend mens weet wel anders.

@tupacfan
Wat een kinderachtige kutreactie. "altijd dreigende persona", jezus. Punt is dat het artikel zegt dat ie verraden is en daarom werd vermoord en dat klopt niet, je kan makkelijk opzoeken dat Tupac gewoon conflicten opzocht en dat levert vanzelf problemen. Dus dat artikel moet dat niet zo verwoorden. Nou, mag wel, maar het staat stom. Net als dat betoog van je.

22 mei 2022 om 18:56

@theroscoe
Tupac was absoluut veel meer dan zomaar "een muzikant." Deze man heeft invloed gehad op een hele generatie muzikanten, maar ook artiesten in het algemeen. Hij was een poëet, acteur, activist en was zoon van een vrouw die achter de schermen een bijdrage heeft gehad in the Black Panther movement. Voornamelijk als rapper, poëet en activist heeft hij een behoorlijke bijdrage gehad als invloedrijk persoon. Ik heb geen idee hoeveel jij hier daadwerkelijk vanaf weet, maar om hem te beschrijven als paranoïde muzikant gaat een beetje erg ver. Dat zegt mij meer dat je niet echt weet (of beseft) wat voor impact hij gehad heeft.

22 mei 2022 om 21:45

Hahahaha TheRoscoe, laat maar zitten man, discussiëren met jou heeft geen eens zin. Dit posten die jongens elk seizoen, ze postten bijvoorbeeld vorig seizoen excuses en een bedankje voor de fans. Bijvoorbeeld Benzema’s post kon ik nog goed herinneren, zelfde geldt voor het seizoen ervoor. Kom op zeg, je ziet spokenZ

Een beetje extreem vergezocht allemaal. Voor hetzelfde geld vind hij Tupac gewoon een geweldige rapper of iets dergelijks, wat ook blijkt uit de tekst. Maar ja, journalisten weten altijd wel weer een manier om er een draai aan te geven die reacties uitlokt.

Zo kan je van alles nieuws maken. Tjonge tjonge tjonge.
Ben al tientallen jaren voor real maar ik schaam me best wel erg voor de real fans online. Zo Petty zijn ze. Een Rooney, een Ramos, een CR waren altijd zo aan het flirten rond contractverlenging periodes.
mbappe wilt gewoon lekker in zijn eigen stad blijven waar die iedereen en alles al kent. Heeft gewoon real een goede kans gegeven maar ze konden helaas niet opboksen tegen de Sjeiks

Vz biggie wordt helemaal niet verdacht van deze moord..... mischien eerst even de docus checken

Haha die Valverde doet nu net alsof het voor elke speler ter wereld een hele grote eer moet zijn om voor Real te mogen spelen. Wat een grapjas

22 mei 2022 om 12:44

is het ook

welke club heeft zovaak de CL gewonnen dan? is gewoon grootste club op aarde.

22 mei 2022 om 13:54

Is dat het niet dan?

22 mei 2022 om 14:31

Er zijn genoeg spelers die liever voor een andere club spelen

22 mei 2022 om 15:16

Prima, en Valverde mag het een eer vinden. Onnodige opmerking

hier kan ik alleen maar om lachen.
voor mensen die hier echt iets achter zoeken etc. , daar heb ik medelijden mee

Heel de selectie rekende zich rijk. Blijkbaar zijn ze echt fan van Mbappe, wie niet!!

Waar een grote club klein in kan zijn. Mijn hemel. Niet iedereen voetbalt het liefst in het shirt van Real Madrid. Deal with it. Dat geldt eveneens voor al die fans die nu als apologist dit gedrag zitten te verantwoorden.

Ik hoop het zo erg, dat PSG volgende jaar in achtste finale al de tegenstander van Real Madrid wordt. Ik zweer het op alles ze maken Mbappé helemaal kapot ook al krijgen ze 5 rode kaarten die man gaat janken tijdens die wedstrijden HAHAHAHAHAHAHAHAH

22 mei 2022 om 16:19

Je spoort niet helemaal gast, ik vind het zielig voor andere Madridistas om met zulke debielen hun club kleuren te delen. #kansloos

22 mei 2022 om 16:43

Die deelt geen clubkleuren met Madridistas hoor Sanbanko, die wordt door Madridistas nog harder uitgekotst dan door de Madrid haters. Wellicht is het ook gewoon een hater die olie op het vuur wil gooien en zich voordoet als Real fan.

23 mei 2022 om 02:47

Echt te zielig man, dit gun ik jullie helemaal niet gewoon.

Natuurlijk ook hilarisch dat vz erbij moet vermelden dat Tupac door verraad is vermoord lol. Is wel heel erg ver gezocht van vz. Had hij nou een oude foto geplaats met hem en Biggie toen ze nog vrienden waren, ok dat is dan te begrijpen. Maar gewoon een random van Tupac en dan dat dat een verwijzing moet zijn naar verraad? Lachwekkend! Maar ik denk het elke speler vrijstaat om te kiezen waar hij wil spelen, moet nu kiet een heel ding gaan worden. Daarom zeggen de fransen altijd "on chant pas la victoire avant la gueurre". Vertaald met "zing nooit over overwinning voordat de oorlog gestreden is".

Mooi dat iedereen maar wat raak suggereert over de vermeende bedoelingen van een ander.
Real is een hele grote club, PSG betaald veel beter op dit moment, laat die jongen lekker voetballen waar hij wil. Alsof er ook maar iemand is die daar wat van te zeggen heeft.

Mbappe be like "All Eyez On Me"

23 mei 2022 om 06:48

😂😂😂

Benzema is nou niet de persoon die zich zou mogen beroepen dat iemand hem "zou hebben verraden "..Als iemand door de rechtbank is veroordeelt voor afpersing...moet je netjes je mond houden. Mbappé doet niks verkeerd, als heeft de keuze gemaakt voor PSG. Thats it..

22 mei 2022 om 16:46

Volgens mij heb je niet helemaal door dat Benzema zich op niks heeft beroepen maar gewoon een foto van zijn muziekidool heeft geplaatst, zoals hij die al jaren elke week plaatst. Jouw comment slaat dus nergens op, maar ja, je bent niet de enige hier die zich daaraan schuldig maakt. That's it.

Wat is er met real madrid aan de hand man dat nu spelers ook opeens zulke foto’s gaan posten. Laat mbappe gewoon zijn keuze maken en klaar. De jongen is van de banlieue uit parijs en in dat opzicht is het dan ook prachtig om een levende legende in die stad te worden en de droom te worden van elke jongen uit de banlieue.

Tupac neergeschoten na verraad? Oke.... voetbalzone moet maar geen hiphopzone worden.

22 mei 2022 om 18:59

Ik dacht precies hetzelfde toen ik dit las. Ook de rest van de beschrijving klopt niet helemaal haha.

Hahaha wat een bullshit weer, de reden en dader achter de moord op 2pac zijn totaal niet bekend en er doen ongeveer duizend (complot) theorieën de ronde, maar denk inderdaad dat Benzema wel weet hoe de vork in de steel zit

Nooit van gehoord. Kon ie een beetje voetballen?

Snapt serieus helemaal niemand van die journalisten dit haha.... heeft helemaal niks met Mbpappe te maken maar met de 50ste verjaardag van Biggie. Kleine provocatie richting de fans van Biggie en de East cost meer niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren