Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Kan lastiger zijn van Andorra te winnen, dan van Hongarije'

Laatste update:
/

Aan puntverlies tegen Andorra wordt niet eens gedacht, maar bondscoach Louis van Gaal wil desondanks dat de spelers van Oranje waken voor onderschatting van de voetbaldreumes. Volgens de keuzeheer is het altijd eerst nog zaak om de wedstrijd in winst om te zetten. “Andorra is wel een mindere tegenstander dan Hongarije of Roemenië, maar ze spelen wel met hun hart”, vertelt hij op de website van Ons Oranje.

De nummer 201 van de wereld spreekt nauwelijks tot de verbeelding en druipt meestentijds met een grote nederlaag af wanneer het in actie komt tegen de grotere Europese voetballanden. Van Gaal heeft het dwergstaatje evenwel goed geanalyseerd en kwam tot de conclusie dat nationale ploeg, ondanks het gebrek aan kwaliteit, wel altijd voor de volle honderd procent inzet toont.

“Dat heeft Turkije ook gedaan, maar Hongarije niet. Die lieten zich de tweede helft overlopen”, aldus Van Gaal. “En toen was het hart niet meer aanwezig. Andorra speelt negentig minuten met het hart. Het kan lastiger zijn daarvan te winnen, dan van Hongarije”, denkt hij, om vervolgens een parallel te trekken met het bekertoernooi. “Als je tegenstanders onderschat, kan het zeer moeilijk aflopen. Zoals je zag bij PSV en Twente, die recentelijk moeite hadden om van amateurs te winnen.”

“Dat heeft puur met onderschatting te maken. Dat is alleen niet zo makkelijk, omdat de gedachte bij de spelers ook postvat - zoals de media schrijven - dat het een partijtje raakschieten wordt. Dat is het niet. Natuurlijk is Andorra niet de sterkste tegenstander. Maar ze kunnen altijd een kans krijgen. En als zij een goal maken, wordt het een stuk moeilijker. Als wij die goal snel maken, is er niets aan de hand natuurlijk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zegt dit natuurlijk puur om ervoor te zorgen dat niemand dit team onderschat. Want het domste wat je kunt doen is je tegenstander onderschatten. Je moet altijd een wedstrijd spelen alsof je tegen een wereldtopper speelt, je moet elke wedstrijd het maximale uit jezelf halen. En dus ook tegen een op papier minder goede tegenstander.

10 oktober 2012 om 20:01

Idd, en vgaal wil natuurlijk kost wat kost verkomen dat ze zich weer niet plaatsen net zoals voor het Wk2002 door stom puntverlies.

Alstublieft zeg, Nederland hoort gewoon met 5-0 te winnen van Androra.

Deze reactie houdt de spelers scherp en zorgt ervoor dat ze niet de wedstrijd in gaan met de gedachte dat ze dit zomaar even winnen. Het heeft natuurlijk ook met respect tegenover de tegenstander te maken, want het wordt waarschijnlijk toch weer een (grote) overwinning voor Nederland.

Overschatten hoeft nu ook weer niet he

Dat zal best Louis, maar ons land moet hier toch echt zonder moeite met een nulletje of 6 van kunnen winnen... Elke speler is op elk front beter.

Moet ik dit ook maar enigszins durven serieus te nemen? Als Nederland nog met hun U-14 naar Andorra gaat winnen ze die wedstrijd nog... Thuis moet je proberen dat Andorra met een doelpuntje of tien afmaken, lekker werken aan het doelsaldo dat wellicht nog van pas kan komen later in deze reeks. Wel ben ik met Van Gaal eens dat Oranje volle inzet zal moeten tonen om die tien te halen, anders blijft het maar bij ongeveer 5 ben ik bang.

Waarom die nederigheid. We gaan ze gewoon in maken met 6-0.

10 oktober 2012 om 19:40

Om ervoor te zorgen dat de spelers scherp blijven en Andorra niet gaan onderschatten. Nu weet ik ook wel dat je met 11 random Eredivisiespelers ook nog wel met gemak van Andorra wint, en ik heb vandaag ook gelezen dat Andorra al anderhalf jaar wacht op zijn volgende interlanddoelpunt, maar het is natuurlijk altijd goed om scherp te blijven en hij toont zo ook een beetje respect naar de tegenstander.

Natuurlijk moeten die spelers hun niet onderschatten
Maar als ze dit niet winnen dan is dat gewoon om te huilen

Van gaal moet maar zorgen dat zijn spelers deze wedstrijd niet gaat onderschatten en als het niet draait in de rust een donder preek houd dan worden ze wel wakker
Ik had zo gehoopt dat Nuytinck was opgeroepen maar helaas moet jong oranje en jong oranje is ook erg belangrijk.

Dit zou mijn favoriete opstelling zijn als iedereen fit was
Nuytinck heeft een goede stap gemaakt door voor een topclub in belgie te kiezen en Douglas moet naar newcastle vertrekken dan spelen ze allebei op een goed niveau en groeien ze nog meer

Martins indi moet binnen 2 jaar ook vertrekken hij is namelijk nu al een van de sterkhouder van dit team en zal binnen 2 jaar een goede stap moeten zetten
Fer Of strootman zou ik kiezen beide moeten binnen 1/2 jaar ook stap maken naar buitenland
En dan heb je bijna iedereen gewoon in het buitenland bij een goede club want de nederlandse competitie is niet te vergelijken met engeland etc.

Krul zie ik trouwens liever in de goal dan stekelenburg als hij fit is

Stekelenburg
vd wiel
Douglas
Nuytinck
Martins indi
Nigel de jon
Fer
Narsingh
Sneijder
Robben
Rvp

" Andorra thuis" , altijd lastig

10 oktober 2012 om 19:44

Moldavië thuis in de loop naar het EK van vorig jaar was ook geen eitje. En Armenië heeft het 87 minuten vol kunnen houden tegen Spanje een aantal weken geleden. In voetbal weet je het nooit.

10 oktober 2012 om 19:54

Tja, maar Armenië en Moldavië zijn toch nog ff drie klasse beter dan Andorra. Andorra is een van de slechtste voetballanden ter wereld (op zich geen schande aangezien het gewoon een mini-landje is) en als Nederland het ook maar enigszins moeilijk krijgt tegen Andorra mag het zich kapot schamen.

10 oktober 2012 om 20:05

Je kunt best zeggen dat het krachtsverschil van het Spanje dat speelde tegen het Armenië dat speelde groter is dan het krachtsverschil van het waarschijnlijke Nederland dat zal spelen tegen het beste dat Andorra te bieden heeft.

10 oktober 2012 om 20:44

Denk het niet ajacied25.
Armenie zit in de "voetballift" ze zijn in 3 jaar van nummer 110 naar nummer 44 gestegen op de Fifa-ranglijst, en ze staan momenteel op de 47ste plaats.
Daarnaast misten ze afgelopen EK nadat ze 3de werden in een poule met Rusland (1ste met 23ptn) en Ierland (2de met 21ptn) met een totaal van 17ptn, 2 meer dan Slowakije. En een doelsaldo van 22-10, daarmee de meest scorende ploeg uit de poule. Alleen Duitsland,nederland,zweden en Spanje scoorde meer in de gehele kwalificatiereeks.

Het verschil tussen Spanje en Armenie is dus kleiner dan het verschil tussen Nederland en Andorra.

Ik kan me niet voorstellen dat Andorra het Nederland moeilijker gaat maken dan Hongarije. Er is wel degelijk een groot verschil tussen Andorra en Hongarije. We praten hier over de respectievelijk nummer(37) en nummer 198(!) van de Fifa-ranglijst. Nederland speelt in De Kuip, maar Andorra uit gaat naar mijn mening ook geen problemen opleveren hoor

Het is gewoon een schande als je hier niet ruim van kan winnen. Ze worden niet voor niks dik betaald. De totale waarde van Andorra ligt rond de 500.000 euro ofzo?

En geen praatjes dat het lastig is om door die muur heen te komen, want dan is de bal circulatie gewoon niet hoog genoeg.

Dit moet natuurlijk een eitje worden. Gewoon die lui kapot spelen zodat ze halverwege de 2e helft omvallen van vermoeidheid. Weer zo'n uitspraak van Van Gaal waar ik niets mee kan. Dit soort wedstrijden zijn gewoon 3 punten. Met minder nemen wij geen genoegen

Beetje overdreven, natuurlijk moet je nooit een tegenstander onderschatten, maar de cijfers tegen Andorra moge duidelijk zijn:
4 wedstrijden, 4 x gewonnen, 16 doelpunten voor 0 tegen
5-0,4-0,3-0,4-0

10 oktober 2012 om 21:16

Gezien jou cijfers gaat het dus dit keer weer 5-0 worden haha! Tja, grote bullshit wat van Gaal hier aan het vertellen is natuurlijk maar hij kan slechts zeggen dat ze Andorra wel even van de mat gaan spelen.

Nu moet die gewoon even normaal gaan doen want dit slaat echt helemaal nergens op. Natuurlijk meent hij hier helemaal niks van. Al speel je zonder keeper mag je hier nog niet van verliezen en dan gaat ie dit allemaal lopen roepen. Het is een schande dat die zo iets zegt hij moet gewoon zeggen 5-0 minimaal niet teveel moeite en op naar volgende tegenstander

Hou nou toch op, Al zou je zelfs proberen om express te verliezen. Dan win je alsnog, Heeft andorra ooit van iemand gewonnen?

11 oktober 2012 om 01:50

1x, dat zeiden ze toevallig maandag bij VI, 1-0 tegen Macedonie..

Jongens eb meisjes we hoeven ons geen zorgen te maken over Andorra.
Roemenie is een ander verhaal.

Toch kan voetbal raar zijn kan me nog herinerren dat Nederland-luxemburg 1-0 eindigde.
Of Portugal-cyprus 4-4 .
Beste mensen de bal is rond,wat inhoud dat de tegenstander mits de juiste voetbalschoenen ook bij zijn tegenstander kan scoren.

Het enige geheim dat de Andorra spelers nu ten opzichte van onze spelers hebben, is hun beroep.
Dus met alle respect, dit is een gewonnen wedstrijd.

Wat is dit man, hoezo het kan lastig zijn?

gewoon dik pakkie 7-0 en klaar

Als ze niet van Andorra winnen moeten ze allemaal stoppen met voetballen.

Ook Roemenie stelt niets voor. Altijd maar dat indekken, Nederland is niet top op dit moment maar echt wel 20 klassen beter dan B-ploegen als Roemenie. Ik weet dat het niet gebruikelijk is om van te voren te roepen dat we over deze twee landen heen moeten walsen, maar het zou stiekem prachtig zijn als Van Gaal dat gewoon een keer zou roepen

10 oktober 2012 om 20:49

Roemenie uit wordt echt wel moeilijker daar moeten we minimaal 1punt halen.je weet het nooit in zo'n heksenketel als ze met 11 man achter de bal blijven kan het nog behoorlijk zwaar worden daar in Boekarest.

10 oktober 2012 om 21:08

ben ik met je eens, al moet ik bekennen dat ik het team van roemenie niet zo goed ken.
chivu en mutu zijn de enige bekenden (voor mij) al weet ik zelf niet zeker of mutu nog speeld, corrigeer me daar maar op

toch denk ik dat we 6 uit 2 halen

(en wat sommigen hier al zeiden sluit ik me ook bij aan: andorra moet je gwn makkelijk kunnen verslaan)

10 oktober 2012 om 21:24

Consy Bij Roemenie lopen spelers als Rat(shaktar), Marica(schalke)torje(udinese),radu(lazio),sapunaru... Moskow,tamas(wba)lobont(as Roma)tatarusanu ( City)
en nog een aantal bekende spelers.chivu is volgensmij helemaal gestopt.
Mutu is weer opgeroepen.in alle eerlijkheid ken ik dit Roemenie ook niet echt goed veel jonge onbekende spelers.

Sorry hoor maar wat een onzin .
Je kan over vrijdag toch heel kort zijn : minimaal 4-0 klaar.
Het krachtsverschil is zelfs nog groter dan ajax-real laatst.
Niet piepen louis en oprollen die hap.

10 oktober 2012 om 21:44

Toch hielden er genoeg mensen stug vol dat Ajax een kans maakte afgelopen vrijdag. Nederland wint waarschijnlijk wel, maar je moet altijd oppassen voor een stunt van Andorra.

10 oktober 2012 om 21:50


Ik neem aan dat je ajax real bedoelde.
Maar alles wat logisch na kan denken wist bij voorbaad al dat in die wedstrijd real oranje was en ajax andorra.
Net zoals a.s. vrijdag geen enkele kans voor die mannen.
We hebben het toch over hetzelfde andorra hoop ik?
dat elftal waar de spits overdag bakker is en de back tegelzetter?
Gewoon oprollen en het publiek vermaken met niet aflatende aanvallen .
Na 90 minuten kijken we dan wel hoeveel 0 het geworden is.
Dat diplomatiek gezeik van die trainers altijd.
Zeg gewoon dat ze met zoveel mogelijk goals verschil van andorra gaan proberen te winnen maar kom niet met zo n lulverhaal van ze staan goed gegroepeerd te verdedigen......

11 oktober 2012 om 14:04

Dat zou gewoon een geval zijn van de huid verkopen voordat de beer geschoten is. Ik geef je gelijk dat ze moeten winnen, maar niks is nu nog 100% zeker.

Van de 103 gespeelde interlands werden er slechts 3 gewonnen (albanië, Macedonië en Wit-rusland) en speelden ze er 9 gelijk. De rest werd verloren. Een doelsaldo van -258.

Andorra staat op de laagste ranking uit de geschiedenis. De laatste keer dat Andorra niet verloor was een vriendschappelijke wedstrijd tegen Armenië in 2007.

Zowel de afgelopen EK als WK kwalificatie haalde men 0 punten. Voor het WK 2006 wonnen ze verrassend van Macedonië (en gelijk tegen Finland en Macedonië 5 punten); maar ook voor het EK 2004, WK 2002 en EK 2000 haalde men 0 punten.

Je moet een tegenstander nooit onderschatten; maar zeker ook niet overschatten.

Ik vind hem heel bescheiden. Maar je kunt inderdaad beter zorgen dat je de tegenstander niet onderschat! Hoe slecht hij op papier ook is!
Mijn opstelling: Het is natuurlijk érg aanvallend, maar dat dwingt de tegenstander tot anders voetballen. Van Persie krijgt van mij een vrije rol. Lens kan door schuiven naar voren, Emanuelson als linkshalf.

Vermeer
van Rhijn
Douglas
Martins-Indi
Narsingh
Strootman
Emanuelson
Lens
van der Vaar
Huntelaar
van Persie

Ach wat moet Louis anders zeggen. Onderschatten is uit den boze, en ja ze doen inderdaad hun best. Zolang hij niet zegt dat er een paar klasbakken tussen lopen vind ik het prima

Wordt een spannende pot. Nee, ik blijf er niet voor thuis. Jammer dat de clubcompetities een week stil liggen.

Huntelaar wordt vrijdag gewoon Nl's topscorer aller tijden

Wat Van Gaal zegt kan waar zijn, Nederland moet Andorra niet gaan onderschatten want voordat je het weet verlies je de wedstrijd. Hongarije wordt ook een moeilijke wedstrijd, ze moeten gewoon in iedere wedstrijd ''knokken'' om te winnen!

11 oktober 2012 om 01:32

Hahaha verliezen van Andorra? Keep it real kerel!

Nederland kan een slechte wedstrijd spelen, maar winnen zullen ze echt wel doen. Er is genoeg kwaliteit aanwezig binnen het elftal en vroeg of laat komt dat wel boven drijven tijdens de wedstrijd.

Ach wat een onzin Andorra heeft een slecht elftal.
Andorra is een klein beetje beter als San Marino.
eigenlijk moet v Gaal zeggen: Dit wordt een eitje een nulletje of 5, 6, 7 voor Nederland

Ja misschien kun je 4-5-1 gaan spelen met 5 verdigende middenvelders, dan weet je zeker dat ze niet scoren.
Jezus wat een onzin zeg, wij zijn Nederland, beter groter en sterker dan Andorra, we rollen ze op.

Leuke wedstrijden voor betbureaus. Ben benieuwd hoeveel er gescoord kan worden. Het zal alleen al schandalig zijn als Nederland er eentje tekenkrijgt.

Ik vind het wel mooi. Je moet niet tegen een land als Andorra zeggen dat je wel even 8-0 wint. Hij getuigt van respect, ook al weet iedereen dat het anders is. Maar is toch mooi om zo sociaal met elkaar om te gaan. Als je een grote jongen wilt zijn, dan moet je dat tegen landen als Portugal zeggen dat we wel even gaan winnen, toch niet tegen een land als Andorra, kom op zeg. Ben blij dat de meeste hier gewoon thuis achter internet zitten en niet de bondscoach zijn.

Het heeft natuurlijk niet alleen te maken met onderschatting van Andorra en hun inzet, maar ook met het feit dat landen van de categorie '''kleinste voetbaldreumessen'' veelal als standaardopstelling 4-5-1 of 5-4-1 hebben met een ultradefensieve handbalverdediging.

Daar valt heel moeilijk doorheen te voetballen, waardoor uitschieters als de 11-0 tegen San Marino gewoon uitzonderingen zijn. Meestal win je puur door de kwaliteitsverschillen met de halve score hiervan. Met die flipperkastverdediging van Andorra wordt veel vroegtijdig geblokkeerd..

Ajax of PSV thuis tegen Achilles of Spakenburg in de beker wordt ook meestal hooguit een nulletje of 5/6. In die koers moet je deze ontmoeting zien, want de spelers van Andorra zijn natuurlijk ook gewoon amateurs. Nu niet flauw gaan doen van ''dat zijn semiprofs'', het gaat om het idee.

Vergeet hier iedereen de wedstrijd van Portugal tegen Luxemburg?

je moet gewoon met 11 aanvallers spelen tegen andorra
want die lui komen de middelcirkel toch niet over
schei uit zeg als wij niet makkelijk van andorra kunnen winnen dan moeten we ons diep schamen
ben wel een beetje bang voor onze spits ik hoop dat hij eindelijk zijn grote mond omzet in daden
want misschien hadden we beter locadia kunnen selecteren daar heb ik nog meer vertrouwen in dan in huntelaar die heeft zich op het afgelopen ek al flink onmogelijk gemaakt
maar misschien spee;lt lens wel als spits das toch een garantie voor 2 a 3 goals

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren