Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jürgen Klopp is er klaar mee en bijt in tirade van zes minuten van zich af

Laatste update:

Liverpool-manager Jürgen Klopp is helemaal klaar met het feit dat spelers en trainers vragen blijven krijgen over het WK in Qatar. De Duitser is er niet blij mee dat het eindtoernooi wordt gespeeld in de oliestaat, maar was vrijdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met Tottenham Hotspur wel kritisch op de aanwezige journalisten. “Hoe hebben we het kunnen laten gebeuren dat het toernooi aan Qatar is toegewezen?”

Klopp bijt in een tirade van ruim zes minuten van zich af. “Ik bekijk het vanuit een voetbaloogpunt. Ik vind het niet fijn dat spelers tegenwoordig in een situatie terechtkomen waarin ze een statement moeten maken. Jullie zijn journalisten, jullie hadden een statement moeten maken. Nu moeten spelers speciale aanvoerdersbanden dragen. Als je dat niet doet, dan sta je zogenaamd aan ‘kant A’ en als je dat wel doet aan ‘kant B’. Het is een toernooi. Spelers gaan daar heen om te voetballen en om hun best te doen voor hun landen.”

De manager vindt daarnaast dat Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, niet steeds in de situatie moet worden gebracht waar hij over de misstanden in Qatar moet praten. “Hij is geen politicus, zoals ik dat ook niet ben. Gareth zal ongetwijfeld een mening hebben, maar hij zit niet in de politiek. Het is de bondscoach van Engeland. Laat hem zijn werk doen. Als journalisten iets over het WK willen schrijven, moeten ze dat doen. Maar dan wel iets wat vanuit jezelf komt, en niet van ‘Klopp zei dit’ of ‘Southgate zei dat’.”

Klopp vindt dat journalisten twaalf jaar geleden, toen bekend werd dat Qatar het WK van 2022 zou gaan organiseren, meer hadden moeten doen. “Vinden jullie nou echt dat er in het begin genoeg is gedaan?”, vraagt de Duitser zich hardop af. “Julie maken er nu verhalen over, nu het allemaal al gebeurd is. Vervolgens zetten jullie de spelers onder druk met vragen. Niet alles is slecht in Qatar, er wonen ook geweldige mensen. Hoe ze het WK hebben toegewezen, was al slecht”, doelt Klopp op de omgekochte leden van de FIFA. “Er zijn genoeg momenten geweest om te zetten dat het niet oké was. Maar er is niets veranderd.”

De tirade gaat verder. “De FIFA maakte twaalf jaar geleden bekend dat de WK’s van 2018 en 2022 in Rusland en Qatar gespeeld werden. Normaal gebeurde dat nooit voor twee toernooien, maar in dit geval wel. Dat had al genoeg moeten zeggen. Alle mensen die er bij betrokken waren, wisten in wat voor omstandigheden de mensen in Qatar moesten werken. Ze moesten zes stadions gaan bouwen en we konden daar niet in de zomer spelen vanwege de hitte.” Klopp gaat de WK-wedstrijden wel kijken. “Maar het zal allemaal heel anders zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon helemaal gelijk! Opdonderen met dat hele politieke gedoe via sport uit te brengen.

Roep dit al jaren, men had toen indd al moeten boycotten of acties ondernemen. Sterker nog, sommige westerse landen stemde op Qatar om hun WK bid veilig te stellen..

En nu met regenboogvlaggetjes paraderen en neo-slavenarij gaan aankaarten. Maar zelf kleeft er bloed aan je handen.

5 november 2022 om 15:24

Boycotten en actie ondernemen is ook gewoon politiek gedoe... Of bedoel je buiten de sport om?

Het is gewoon heel moeilijk om politiek buiten de deur te houden. Als je geen WK toewijst aan dubieuze landen doe je ook aan politiek. Wijs je ze wel toe, komt politiek ook met zekerheid binnen.

5 november 2022 om 17:52

De politiek en de voetbalbonden hadden dat moeten doen. De KNVB is geen knip voor de neus waard wat mij betreft.

En dan dat rampzalige argument dat je erheen kunt gaan om en dan een statement maken is echt pure onzin. Ik durf te wedden dat we Wim-Lex en andere prominenten daar lekker zien juichen op de tribune in een stadion gebouwd door slaven.

5 november 2022 om 18:24

Ja eens met dat laatste in elk geval, ik begrijp ook niet waarom we op zulk hoog niveau daarheen gaan. Qatar heeft deze week nog laten zien schijt te hebben aan de mening van andere landen. Door al die lui hun huis uit te zetten.

Wel een lastige vraag wat je dan moet doen. Geen WK geven aan dubieuze landen? Maar wie bepaalt dat?

5 november 2022 om 21:32

@ Vernon

Buiten de sport om indd. Sport moet niet beinvloed worden door dit gehele gedoe. Zeker niets de spelers, laat de bonden en regering dit maar regelen.

6 november 2022 om 08:03

Het is allemaal waar dat de arbeidsomstandigheden bijzonder slecht zijn in Qatar in vergelijking met het westen. Het gaat echter veel te ver om de gastarbeiders slaven te noemen. De situatie is heel veel andere landen is soortgelijk en daar hebben we in het recente verleden nog toernooien gespeeld en viert iedereen vakantie.
Dit is allemaal selectieve verontwaardiging en de enige reden dat we nu zogenaamd in actie moeten komen is omdat dit een moslimland is. Weer het oude liedje van die enge moslimmannen.

Mijn punt is; elke WK toewijzing staat bol van corruptie. Dat is het hele verdienmodel erachter. Het complete voetbal in het overgrote deel van de wereld schuurt aan tegen mensenhandel.
Als we willen boycotten dan moeten we veel meer boycotten en blijft er weinig over.
Politiek en sport hoort gescheiden te blijven. De spelers krijgen een gele kaart voor persoonlijke uitingen op ondershirts, laat ze dan ook met rust met deze gemaakte statements.
De journalisten vervullen hun rol van polarisatie en wij lopen er allemaal met open ogen in.

6 november 2022 om 20:04

@mancunian

Dat is voor het eerst dat ik dat hoor, en voor het eerst dat ik er ook zelf aan denk, dat het een rol zou spelen dat het een moslimland is. Volgens mij klopt het ook niet. Bij Rusland en China (olympische Spelen) werd er ook over mensenrechten en boycots gepraat. Dat is nu echt niet anders.

Het klopt dat als je wil boycotten dat er dan weinig over blijft. Sport en politiek scheiden kan niet. Want de gastlanden maken juist van grote toernooien gebruik om politiek te bedrijven. En de gasten ook. Wel toewijzen, niet toewijzen, politiek hou je niet buiten de deur.

5 november 2022 om 15:30

Laten we vooral met ze allen wegkijken, feesten en net doen alsof er niks is gebeurd rondom de organisatie van het WK door Qatar en Fifa. Om alle druk om er wat van te zeggen bij de spelers te leggen is misschien niet de juiste manier. De bonden zouden in mijn ogen wel optreden tegen de Fifa vanuit de sportieve hoek en dan met name op de mistanden die direct met het WK te makem hebben. Klopp beschermt dan ook met name zijn club van maatschappelijke druk. Ik snap dat hij zo reageert.

5 november 2022 om 21:38

@Silvacity

Ik denk dat wij elkaar verkeerd begrijpen. Dat er een punt gemaakt dient te worden snap ik volledig. Maar zijn de bonden en desbetreffende regeringen voor.

We dienen de werknemers niet op te zadelen met dit hele gedoe. Daarnaast zijn er vele partijen fout, zowel de landen die haar onderdanen uitzend naar zulke landen, bonden, regeringen en de Fifa etc.

Snap uberhaupt niet waarom 22 bobo's mogen stemmen/beslissen waar een WK wordt gehouden (waarvan al jaren bewijzen zijn dat ze corrupt, ongeschikt en parrijdig zijn). Terwijl het een WERELDkampioenschap is, elk land dient te kunnen/moeten stemmen waar de volgende WK wordt gehouden. Ook kunnen er restricties worden opgelegd of desnoods een criterialijst voor men uberhaupt zichzelf als kandidast stelt.

Zo maak je corruptie voor desbetreffende gastland of bobo moeilijker te volbrengen, kan elk land zijn stem uitbrengen en is het ook eerlijker.

5 november 2022 om 16:46

Maar voetballers beginnen er toch zelf mee? Ze posten zelf op social media "say no to racism" berichten. Prima, ik ben ook tegen racisme. Maar ik gebruik het niet om punten bij fans te scoren zoals de voetballers. Dan is het in hun voordeel maar zodra journalisten kritische vragen gaan stellen dan mag dat blijkbaar niet? Wat een onzin. Doe dan echt iets in plaats van goedkoop punten op social media scoren.

5 november 2022 om 17:44

Racisme heeft echter helemaal niks met politiek te maken, de verhouding tussen Nederland en Qatar wel.

6 november 2022 om 20:05

Nou ja sommige landen zijn institutioneel racistisch, en andere niet. Daar zit echt wel een lading politiek aan.

Verder wel met je eens dat je voetballers geen rol moet geven in betrekkingen tussen landen. Die moeten gewoon voetballen. Als zij het belangrijk vinden om tegen racisme op te staan, moeten ze dat doen. Maar ga het niet van ze eisen.

5 november 2022 om 17:03

Hoe verzin je het toch weer om westerse landen bij de stemming te betrekken. De stemming is bepaald door 22 leden van de FIFA die veelvuldig corrupt en omgekocht zijn. Dat heeft niks met westerse landen te maken. Daarnaast blijf ik er bij dat de FIFA aangepakt moet worden ipv deze landen. Die ga je toch niet veranderen.

5 november 2022 om 17:18

Helaas is het wel door die voetballer begonnen. Politieke statements maken, programma's boycotten etc, maar wel voor de knaken in zulke landen voetballen is behoorlijk hypocriet.

5 november 2022 om 18:01

Je haalt nu een hele hoop dingen door elkaar.

Oranje boycot Derksen en co, omdat hij vervelende dingen heeft gezegd. Dat mag, want je hoeft niet met iedereen te praten. En Derksen moet het niet raar vinden dat mensen het niet leuk vinden als hij lomp is. Dat hoort nou eenmaal bij de consequenties die er kunnen zijn als je van je vrijheid van meningsuiting gebruik maakt. Iemand anders kan dan menen dat ze niet met je willen praten. Dat is prima. Heeft niks met Qatar te maken.

Voetballers maken statements tegen racisme en andere situaties. En? Wat is daar hypocriet aan? Ze stoppen nooit met voetballen door dat racisme. Ze gaan nog steeds naar het stadion waar ze verrot gescholden worden of waar oerwoudgeluiden te horen zijn.

Waarom leg je de druk bij de voetballers? Zij spelen, maar zijn geen politici. De druk hoort te liggen bij de KNVB en de politiek. Die moeten zeggen: dit doen we niet. Die hebben namelijk de verantwoordelijkheid om deze afwegingen te maken.

Bovendien is het helemaal niet erg om je hard te maken voor 1 zaak, zonder je hard te maken voor een andere zaak. Dat maakt je niet hypocriet hoor.

Als jij geld doneert aan het nierfonds, kun je je moeilijk hypocriet noemen omdat je niet aan alle andere goede doelen doneert. Verwacht dit ook niet van een ander...

5 november 2022 om 17:19

Helaas is het wel door die voetballer begonnen. Politieke statements maken, programma's boycotten etc, maar wel voor de knaken in zulke landen voetballen is behoorlijk hypocriet.

Tja, tijd dat internationale politiek op gaat treden tegen UEFA FIFA en IOC oa. EU, VS, Canada samen en vwb voetbal met Argentinië en Brazilië en je hebt meer dan genoeg.
Gewoon regels stellen en anders geen deelname, geen sponsoring, geen financiering: zet ze maar op zwarte lijst. Knap als dan EK of WK nog doorgaat in raar land.
Zwitserland aanpakken, want daar zitten alle hoofdkantoren etc maar die willen ook wel meewerken.
Transparantie over verkiezingen, geldstromen en toewijzingen toernooien en anders klaar ermee. Zo moeilijk is het allemaal niet.

5 november 2022 om 15:23

Heb je ook nog concrete ideeën? Of is het gewoon een stel loze kreten, zoals "optreden tegen de fifa", "regels opstellen", "Zwitserland aanpakken", etcetera. Je typt veel maar zegt letterlijk niets.

Op die foto's lijkt het net alsof hij zit te eten en een zakdoek voor zich heeft

5 november 2022 om 15:34

Ik wilde net daarover een bericht gaan typen. Je was me al voor . Maar inderdaad, het lijkt er wel op ja!

En zo is het! Laat voetbal zoals het is en vermeng het niet met politiek.

5 november 2022 om 16:07

Waarom denk je dat landen zich aanmelden om een ek of wk te organiseren? Liefdadigheid? Dat is namelijk al een en al politiek. Hitler in 38 met de olympische spelen, argentinie in 78 zijn zomaar even de bekendste.

5 november 2022 om 16:45

Was 1936 en Hitler kwam in dacht 1933 aan de macht weet niet wanneer de Olympische spelen werden toegewezen maar denk niet dat Hitler al aan de macht was. Ben het met je eens dat sport en politiek heel moeilijk te scheiden is

5 november 2022 om 17:46

Misschien was Hitler niet aan de macht toen ze de OS toegewezen kregen, maar hij heeft het absoluut gebruikt als middel om politieke standpunten uit te dragen.

5 november 2022 om 17:10

Die politiek heeft het wk gekocht en daarmee is het of je het nou leuk vind of niet direct verbonden met de politiek. Dus dat gaat niet op..

Dus precies wat ik laatst al zei. Dit gaat nergens meer over. Apart gebeuren, goed dat Klopp dit aanpalt zo.

Ergens onderweg zijn wij vergeten dat dit gewoon mensen zijn met een functie in de sportwereld. Ze doen aan sport, voila. Waarom keer op keer reacties uitpersen en smeken om statements? Het heeft iets zielig, alsof wij te zwak zijn om zelf statements te maken. Altijd zoeken bij een ander. Probeer van het voetbal te genieten op zo'n wk, al de rest is bijzaak en werk voor politici.

5 november 2022 om 18:05

Eens, het is ook makkelijk bevragen omdat deze mensen toch wel voor de microfoon komen. De mensen van de KNVB zijn een stuk moeilijker voor de camera te krijgen. Trainers en spelers van nu worden bevraagd op politiek, crimineel gedrag van spelers, coronavluchten, dickpics, Rusland en Poetin, het houdt niet op.

Als Alfred Schreuder dezelfde tirade van 6 minuten had gehouden over dit onderwerp dan hadden mensen het weer gehad over ''de man die de stress niet aan kan''.

5 november 2022 om 17:47

Verschil is dat Schreuder boos wordt als hij wordt gewezen op zijn tactische onvermogen, Klopp op een vraag die niks met voetbal te maken heeft, maar toegegeven, toen ik de titel las dacht ik ook meteen dat hij overspannen was door de slechte resultaten.

5 november 2022 om 18:06

Spursfan was me voor. Schreuder flipt over dingen die over hem en zijn team gaan. Klopp gaat los over iets waar hij niet over gaat. Groot verschil.

Het is gewoon een wedstrijdje deugen. Wie kan de meeste onzin roepen om het zogenaamd te "verroordelen." De een bied een donatie aan bepaalde doelen, de ander komt dan met een armbandje, en vervolgens krijg je een stormloop van dat soort troep.

Maar oh wee als je geen statement maakt. Of zoals een Ronald de Boer gewoon met feitelijke argumenten komt die niet in het straatje past. Nee, dan ben je opeens de grote vijand en moet je "gecanceld" worden. Het gaat helemaal nergens over.

Nou, ik heb wel zin in het WK, ga zo veel mogelijk wedstrijden kijken. En het maakt mij geen reet uit dat het in Qatar is. Over vier jaar lekker in Iran doen?

Klopp heeft hier gewoon helemaal gelijk in. Allemaal commotie veroorzaken bij spelers en trainers, maar zelf (journalisten, FIFA leden) geen kut doen rondom de situatie. Elke keer ook dezelfde vragen stellen. Er zijn wel belangrijkere dingen, zoals transgenders normaliseren in de kleuter/peutertijd van een kind. Zwaar naar de klote deze wereld zeg……….

Klopp heeft gelijk. Allemaal schijnpolitiek waar we nu mee te maken hebben. Na het toewijzen van het WK aan Qatar had iedereen op moeten staan en veel meer moeten doen. Nu de druk bij de sporters neerleggen is nutteloos. Het is te laat. Het WK in Qatar is een fout, dus als je iets wil bereiken moet je bij de echte verantwoordelijken zijn en niet de sporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren