Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jürgen Klopp bevestigt nieuwe afwezige voor wedstrijd tegen Ajax

Laatste update:

Liverpool-manager Jürgen Klopp kan dinsdagavond voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax geen beroep doen op James Milner. De middenvelder liep afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (1-1) een hamstringblessure op en Klopp bevestigt dat Milner niet inzetbaar is tegen de Amsterdammers. Jordan Henderson is wél van de partij op Anfield, waar Ajax overigens los van de langdurig geblesseerde Mohammed Kudus over een complete selectie kan beschikken.

Klopp vertelt dat Milner out is voor het duel met Ajax, evenals Thiago Alcântara, Trent Alezander-Arnold, Naby Keïta en Xherdan Shaqiri. “Ze komen steeds dichterbij hun terugkeer. Met Naby moeten we dat nog checken, maar ze zullen niet fit zijn voor Ajax. Het ziet er bij Trent goed uit. Niemand heeft me groen licht gegeven om hem vanavond al mee te laten trainen met de groep. Hij volgt zijn hersteltraining al buiten, dat ziet er al heel goed uit. Van wat ik vandaag gezien heb, gaat het niet lang meer duren met Trent.”

Ajax ontvangt driedubbele meevaller in aanloop naar clash met Liverpool

De personele situatie bij Ajax is een stuk rooskleuriger dan die bij Liverpool.Lees artikel

“Na Everton bleek Thiago een vervelende blessure te hebben opgelopen. Hij traint af en toe mee, maar op dit moment niet. De blessure heeft een zware impact gehad op zijn knie en hij moet nog een aantal stappen zetten om fit te worden, dat zal nog weken duren”, gaat Klopp verder over Thiago, die net als Virgil van Dijk geblesseerd raakte in het duel met Everton (2-2) in oktober. Van Dijk en Joe Gomez zijn nog maanden uit de roulatie. “Gezien de omstandigheden gaat het goed met Van Dijk, we hebben uiteraard contact.”

“Ik heb niet genoeg spelers om een bepaalde competitie prioriteit te geven. Afgelopen zaterdag speelden simpelweg de fitste spelers, dat zal dinsdag opnieuw het geval zijn. Het is geen ideale situatie, maar we moeten er mee dealen. Zolang ik elf spelers kan opstellen, zullen we alles geven. Dat is nog altijd het geval”, benadrukt de manager van Liverpool. Hij krijgt vervolgens de vraag of hij de vele blessuregevallen kan verklaren door de drukke voetbalkalender.

“Ja, maar niet alleen dat”, antwoordt Klopp. “Het is hoe het is. We hebben ook blessures gehad die veroorzaakt werden door de tegenstander, voornamelijk in de wedstrijd tegen Everton. Daar begon het. Want als een speler geblesseerd raakt voor een langere periode, moet een andere speler die er misschien nog niet klaar voor is vaker spelen. De ene blessure leidt zo tot een andere blessure. Aan die situatie is niets meer te veranderen, we moeten ermee dealen.”

Het duel met Ajax kan de situatie in Groep D van de Champions League doen kantelen. Indien Liverpool vorige week gewonnen had van Atalanta (dat met 0-2 won op Anfield), waren the Reds al zeker geweest van overwintering in het miljardenbal. Liverpool heeft nog altijd de leiding in de poule met negen punten, maar wordt op twee punten gevolgd door Ajax én Atalanta. “Het is duidelijk dat Ajax een goed team is. Ze vliegen door de competitie, staan bovenaan en boeken grote overwinningen. Er komen spelers terug. Dus ja, ik verwacht een spannende wedstrijd. "Drie punten zouden fantastisch zijn. Het zou ons enorm helpen. Het is een belangrijke wedstrijd tegen een goed team. Dat is ook hoe we deze wedstrijd benaderen."

Gaat Ajax winnen op bezoek bij Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"...) waar Ajax overigens over een complete selectie kan beschikken" - Is Kudus terug dan? Bij Ajax zijn er gelukkig steeds minder personele problemen, maar hier wordt er gewoon vanuit gegaan dat alles en iedereen continu topfit is bij Ajax maar dat is niet helemaal waar natuurlijk.

30 november 2020 om 14:50

Inderdaad. De beste speler van Ajax ontbreekt nog altijd: Kudus. Man wat een goeie speler is dat zeg. Speelde zo dynamisch en sterk daar op dat middenveld. Nu speel je met Labyad op 10 of erger nog, die langzame Blind op CVM....en dan Klaassen of Gravenberch op 10.

30 november 2020 om 14:55

De beste speler is natuurlijk overdreven na 5 wedstrijden. Ook omdat Ajax beschikt over onana, tagliafico, neres, Anthony en tadic. Tuurlijk is het een gemis maar beste speler is wel erg makkelijk.

30 november 2020 om 15:02

Arsenal890. Hij was die 5 wedstrijden die hij speelde de beste speler en tot dusver heeft hij niet veel meer kunnen laten zien, dus zo gek is het allemaal niet. Of course zijn er nog heel wat met hoge kwaliteiten.

30 november 2020 om 15:03

Hij is zeker goed maar om hem meteen de beste speler te noemen van Ajax. Het was ook nog alleen de eredivisie hè. De spelers die ik opnoem hebben het al vaker laten zien op CL niveau (behalve Anthony dan want dat was slechts 3 duels).

30 november 2020 om 15:14

Punt is een beetje dat Kudus direct het gat leek op te vullen die vertrokken sterkhouders hebben achtergelaten. Bij Ajax staan nu gelukkig Klaassen en Gravenberch op, maar Kudus is voor Ajax gewoon een directe versterking en is dus zijn blessure even erg als die van een James Milner. Ik vind het verder helemaal prima dat het indekken nu alweer begonnen is, want als Ajaxzijnde ligt het altijd aan de tegenstander als er goed wordt gepresteerd.

30 november 2020 om 15:44

@myvision, oneens. Kudus is veel belangrijker voor Ajax dan Milner voor Liverpool. Milner heeft nog maar 2 PL wedstrijden in de basis gestaan. Klopp overdrijft gewoon enorm door te zeggen dat drukke programma de oorzaak is. Milner speelt amper

30 november 2020 om 15:56

Dan zijn we het eigenlijk eens Primetime, maar je mag als Ajax-zijnde al helemaal niet een speler die net komt kijken belangrijk maken of de beste noemen want dan komt de devaluatiepolitie ingrijpen.

30 november 2020 om 15:59

'los van de langdurig geblesseerde Mohammed Kudus'....... Lezen! Daarbij staat er ook niet dat iedereen 'continu' topfit is.

30 november 2020 om 16:10

Dat is later aan de tekst toegevoegd Henk, welkom op Voetbalzone kerel!

De alleskunner van Liverpool, toch ook een groot gemis voor de club. Denk dat Liverpool zonder Thiago, Taa, Keita, Shaqiri, vdijk, Gomez en Milner alsnog wel van Ajax kan winnen. Salah, Mane en Jota zijn gewoon fit, een levensgevaarlijke aanval. Mocht Ajax gelijkspelen, dan is dat natuurlijk gewoon een topprestatie.

30 november 2020 om 15:00

Leuk toch voor al die andere jongens dat ze zich met het grote Ajax mogen meten en weten dat ze bij een mogelijke overwinning in de knockout fase zitten.

30 november 2020 om 15:06

Als Ajax wint van Liverpool is er nog steeds niets beslist in deze groep. Alleen als Liverpool wint zijn die verder. Ajax en Atalanta weten het pas de laatste wedstrijd.

30 november 2020 om 15:21

Even lezen misschien? Ik heb het ook over winst van Liverpoolðÿ˜‰

30 november 2020 om 15:13

Ga ik ook vanuit. Een gelijkspel zou zit er denk ik wel in, zou een prima uitgangspositie voor de beslissende wedstrijd tegen Atalanta opleveren ook. Dit Ajax is net niet ver genoeg om serieus hoge ogen te gooien in de CL maar kan wel een ploeg zijn die de huid duur gaat verkopen. Gelijkspel tegen Liverpool en winst tegen Atalanta zou het echt een hele goede CL campagne maken al. Vrees zelf dat we uiteindelijk net te kort gaan schieten voor KO fase CL wat geen schande is gezien de vele mutaties laatste 2 jaar. Sinds dat halve finale CL seizoen hebben we teveel spelers zien vertrekken om te mogen verwachten wel 'even' door te gaan in CL. Je bent laatste jaren gewoon De Ligt, De Jong, Ziyech, Vd Beek, Dest, Veltman en in mindere mate Schone en Dolberg verloren die nu serieuze optie voor basis of simpelweg basisspelers zouden zijn. Met wat gerichte aankopen en behoud van bepaalde spelers kunnen we volgend seizoen serieuze gooi doen naar laatste 16 en als het dan meezit misschien zelfs laatste 8 maar dat is nog zo ver weg dat het nu alleen dromen is.

30 november 2020 om 15:19

Zou inderdaad wel best case scenario zijn maar je weet ook dat Liverpool en Atalanta er echt keihard bovenop gaan klappen. Ajax heeft gewoon pech gehad dat Liverpool vorige week kansloos verloor van Atalanta anders hadden ze nu wel rustig aan gedaan, nu speel je gewoon tegen 2 tegenstanders wie Moeten winnen, lastig verhaal maar Ajax voetbalt goed dus kansloos zijn jullie zeker niet. Als je verliest van Liverpool en wint van Atalanta dan word je alsnog 2e toch? Onderling resultaat telt toch altijd in de CL? Is dus geen must win deze wedstrijd.

30 november 2020 om 15:33

Stand Groep D (ik neem even alleen het aantal gespeeld en de punten):
Liverpool 4 - 9
Ajax 4 - 7
Atalanta 4 - 7
FC Midtjylland 4 - 0
Als Ajax gelijk zou spelen zou dat hun een prima uitgangspositie voor de laatste wedstrijd tegen Atalanta opleveren.
Wanneer Ajax gelijk speelt of met 13-0 verliest, levert dit geen verschil op qua uitgangspositie. Een 1-0 winst tegen Atalanta volstaat in alle edenkbare scenario's.
Sterker nog, als Ajax Wint in Liverpool en met 0-1 verliest van Atalanta, dan ga je normaal gesproken naar de El.
M.a.w. het enige dat de uitgangspositie van Ajax zou verbeteren is winst op Liverpool. Dan zou een gelijkspel kleiner dan 2-2 tegen Atalanta volstaan.

30 november 2020 om 15:34

Atalanta thuis winst is 100% overwintering in de CL inderdaad.

30 november 2020 om 15:37

@aguero
Er gemakshalve van uitgaande dat Atalanta gaat winnen van de Denen, volstaat voor hun een gelijkspel in Amsterdam. Die "hoeven" dus niet 2 keer te winnen. Alleen wanneer Ajax wint op Anfield moet dat m.u.v. 3-3 4-4 etc.

30 november 2020 om 16:05

Wat gaat er gebeuren als alle 3 op 10 punten uit gaan komen?
Liverpool verlies tegen Ajax en gelijk tegen Midtylland, Ajax winst tegen Liverpool en verlies van Atalanta en Atalanta verlies tegen Midtylland en winst tegen Ajax?
Dan krijg je Liverpool 10 (3w,1g,2v) Ajax (3w1g2v) en Atalanta (3w1g1v) dan gaat Ajax eruit toch?

30 november 2020 om 16:16

Volgens mij gaat het dan op doelsaldo wolterx aangezien er dan een soort vicieuze cirkel aan onderlinge resultaten is (mits Ajax 2 goals verschil of 1-2, 2-3, etc. wint van Liverpool). Dan is het Ajax > Liverpool, Liverpool > Atalanta en Atalanta > Ajax. Twee ploegen met het beste doelsaldo gaan dan door. Gelukkig is dit scenario dusdanig onwaarschijnlijk dat het niet gaat gebeuren

30 november 2020 om 16:27

Ik meen dat ze dan kijken naar onderling resultaat tussen betrokken ploegen. Dus wedstrijden tegen Midtylland vallen dan weg en ligt Ajax er alsnog uit. Maar dat zou echt worst case scenario zijn.

30 november 2020 om 16:41

Precies, alles gaat om de laatste wedstrijd tegen Atlanta, ongeacht wat Ajax vandaag tegen Liverpool laat zien. Tenzij Ajax van Liverpool wint en Liverpool gelijk speelt tegen Midtjylland maar dat acht ik vrij onwaarschijnlijk.

30 november 2020 om 17:58

Het vervelende is dat de Uefa cup op het moment ook erg sterke teams heeft. Want mooist zou zijn om net als wat Ajax toen had de Finale van de Uefa cup te halen en volgend jaar hoog eindigt in de Champions league. Maar voor het financieel plaatje hoop je natuurlijk dat ze doorstoten in de Champions League en daar goed kunnen presteren.
Maar lijkt me ook geweldig als ze weer heel ver komen in de Uefa cup.

Prima achterhoede voor ajax om tegen te spelen iig!

Heeft Klopp er uberhaupt 11?
Ik verwacht dat Ajax wel gaat winnen tegen dit manke elftal. zullen ook wel incalculeren dat ze al door zijn door tegen de Denen te winnen en in deze huidige tijd meer aan het overleven zijn dan aan het voetballen

30 november 2020 om 14:53

Pfoeh, dit 'manke' elftal heeft misschien nog wel de beste aanval van de wereld, want Mané, Salah, Firmino en Jota zijn er gewoon bij en t zou me niet verbazen als die gewoon met zijn vieren gaan starten. Daarachter Gini en Henderson, dat is gewoon een top middenveld, en er staat een wereldkeeper op goal. Dat het achterin wat matig is, klopt, maar er staat nog steeds een elftal van wereldklasse dat gewoon gedeeld eerste staat in de Premier League, ondanks alle afwezigen en het drukke programma. Ik zou er absoluut niet te makkelijk over denken, zeker gezien de achterhoede van Ajax heeft laten zien in de Champions League wankel te zijn.

30 november 2020 om 16:10

Achterin matig slaat ook nergens op. Ja ze hebben wat afwezigen, maar er staat alsnog gewoon een wereldelftal

30 november 2020 om 17:44

matig is misschien wat overdreven, het zag meer op de breedte en de kwaliteit van de vervangers. Fabinho en Matip zijn achterin uitstekende verdedigers, maar op rechtsback heb je met het wegvallen van TAA en Milner een probleem. Ik denk dat Ajax het niet moet onderschatten in elk geval, en ik zie sommige mensen dat nu al wel doen.

30 november 2020 om 14:55

Haha, ja met zoveel geblesseerde hebben ze niet veel soeps at the moment. Maar de basiself zal waarschijnlijk bestaan uit: Alisson, Fabinho, Matip, Robertson, Williams, Henderson, Wijnaldum, Jones, Firminho, Salah, Mane (of Jota voor een van die drie voorin). Nog steeds best prima eigenlijk als ik het nu uittik.

30 november 2020 om 14:55

Salah, Jota, Mane, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Robertson en Alisson zijn gewoon fit he, dus ik snap niet hoe je verwacht dat Ajax dit wel even gaat winnen? Gelijkspel lijkt me het maximaal haalbare. Een beetje reëel blijven kan geen kwaad.

30 november 2020 om 16:42

Het ligt er maar aan hoe serieus Klopp dit neemt. Winst tegen Midtjylland in hun laatste wedstrijd betekend overwintering voor Liverpool. Voor Ajax doet het er ook allemaal niet toe, alleen de wedstrijd tegen Atalanta telt.

30 november 2020 om 17:46

ik denk dat liverpool ook wel graag eerste wilt worden, want dan heb je gewoon een duidelijk voordeel bij de loting. Bovendien, als Liverpool morgen wint zijn ze ook gewoon door. Liever zo snel mogelijk doorgaan en gaan voor de groepswinst dan de gok wagen en door een ongelukje uitgeschakeld worden. Ik denk dat Klopp en Liverpool deze wedstrijd heel serieus gaan nemen en gewoon met de sterkste basiself gaan verschijnen, en dan is de kans zeer groot dat Ajax gewoon verliest.

30 november 2020 om 17:52

Klopt Rubentje, maar wat zegt zo'n eerste plaats nou. 2 jaar geleden werden we 2e, werd Bayern geloot die vervolgens verslagen werd en waarna vervolgens de CL werd gewonnen. Maar vorig jaar werd je 1e in de groep en daarna knikker je eruit tegen Atleti haha.

30 november 2020 om 19:22

@speedyafc verwacht niet dat Liverpool zo denkt, die willen gewoon z.s.m klaar zijn met de groepsfase en gewoon winnen van Ajax en Midtjylland. Ze hebben nu zoveel blessures, misschien zijn dat er tegen Midtjylland nog wel meer, dat risico gaan ze niet nemen, Klopp gaat gewoon met de sterkste 11 voetballen verwacht ik. Word een lastige avond dus maar goed, zorgen dat er van Atalanta gewonnen word en je word 2e in de groep, prima resultaat in een groep als deze.

Liverpool wordt aan alle kanten genaaid momenteel. Dit weekend weer zwaar benadeeld door de Var, al die blessures (waarvan het deels ook komt door de gehele intensiteit) en ook simpelweg door de PL. Ik hoop echt dat de spelers die er nu nog zijn het goed gaan doen en Ajax verslaan. Na alle shit van afgelopen weken waarbij de spelers keihard hebben gewerkt en vooral tegen Brighton het maximale eruit hebben gehaald, hoop ik na twee dompers nu op een mooie overwinning. Ajax moet het sws tegen Atalanta afmaken, dus niks is daar nog zeker

30 november 2020 om 15:28

Hoe kan Liverpool genaaid worden door de vele blessures? Elke club in de PL speelt veel wedstrijden.

30 november 2020 om 15:44

Daarmee doel ik alleen op de blessures van Virgil en Thiago wat gewoon belachelijk was van die Everton-spelers. Ik baal zelf ook heel erg van de Gomez-blessure, omdat ik het totaal onnodig vind dat er interlands worden gespeeld die nergens over gaan (nations League en vriendschappelijk). Maar die blessure van Gomez had natuurlijk net zo goed kunnen ontstaan bij een training van Liverpool denk ik

Hoeveel van deze vijf zouden daadwerkelijk spelen? Twee? Valt dus mee. Zeker als je Liverpool bent.
Ik vergelijk het met Ajax in de competitie. Als je dan 2 of 3 basisspelers mist moet je het met je reserves kunnen klaren. Topteams en dat is Liverpool zeker hebben twee bijna gelijkwaardige teams
Bovendien zal Liverpool zich niet weer laten verrassen zoals tegen Atalanta

30 november 2020 om 14:57

Dat laten verrassen kwam ook deels doordat de achterhoede totaal niet op elkaar ingespeeld was en je simpelweg twee momenten tegen krijgt. De veerkracht mistte inderdaad alleen en dat zal gewoon beter moeten. Ik houd m'n hart vast voor nog meer blessures en eventuele scheidsrechterlijke dwalingen of belachelijke VAR-calls

30 november 2020 om 15:52

Het zijn er wel meer dan 5 die missen he. Hij noemt hier Gomez en Van Dijk niet eens. Dus dan kom je met TAA en Thiago op 4 onbetwiste basisspelers. Daarnaast nog Keita en Milner die ook vaak in de basis starten. Het is gewoon een gemis van belangrijke, bepalende spelers die ervoor zorgen dat Liverpool kan spelen zoals het graag doet. Nu heb je een onzekere achterhoede en mis je met TAA aan een kant het gevaar van de opkomende back, waar Liverpool juist erg sterk in is. Liverpool heeft verdedigend niet allemaal gelijkwaardige vervangers. Dat merk je natuurlijk. Maar alsnog zie ik ze wel als favoriet tegen Ajax.

Klopt, maar ook met het idee; we hebben uit met 5 -0 gewonnen . Scheidsrechterlijke dwalingen breek me de bek niet open. Ik denk dat het te maken heeft met stress en angst. Wat dit betreft zulen scheidsrechters blij zijn dat er geen publiek meer welkom is. Anderzijds missen ze wel de aandacht en zijn ze bang voor ingrijpen door de VAR

Kijk, de vloek van Ajax. Loot je Ajax in de CL? gegarandeerd problemen met vorm of blessures vraag maar Bayern, Tottenham, Real, Aek, Valencia en nu Liverpool.

Ik heb toch steeds meer het idee dat er wat te halen valt voor Ajax. Ze beginnen steeds beter te voetballen en bij Liverpool lijkt de lijst met blessures steeds meer i.p.v. minder te worden. Daarbij opgeteld dat Atalanta verdiend won bij Liverpool schat ik de kansen reëel in voor ze.

30 november 2020 om 16:43

Er valt niks te halen want voor Ajax doet het er niet toe. Alles draait om de wedstrijd tegen Atalanta. Dat is de do-or-die wedstrijd.

30 november 2020 om 16:48

Naja mocht je hier resultaat halen ben je minder afhankelijk van die wedstrijd tegen Atalanta dus hoezo zou het er niet toe doen? Echt onzin wat je zegt.

30 november 2020 om 16:52

Je bent helemaal niet minder afhankelijk van die wedstrijd, hoe kom je daarbij? Volgens mij begrijp de regels van de CL poule fase niet. Al wint Ajax met 10-0 van Liverpool, als Atalanta wint van Ajax in de laatste wedstrijd is Ajax uitgeschakeld. Of zie jij onze Deense vrienden winnen van Liverpool als voor Liverpool uitschakeling in de CL op het spel staat?

30 november 2020 om 17:05

Mochten zowel Ajax als Atalanta winnen komen ze op 10 punten en dan volstaat een gelijkspel die minder als 2-2 is al.
Mocht Ajax verliezen en Atalanta winnen is het Ajax 7 - Atalanta 10, dan volstaat zo'n gelijkspel ineens niet meer. Een overwinning op Liverpool geeft je een extra mogelijkheid, mocht het er op neer komen

30 november 2020 om 17:46

Ja op die fiets. Maar zowel Ajax als Atalanta zullen geen enkel risico willen lopen in de laatste wedstrijd en beide voor de overwinning gaan. Dan is de kans op 0-0 of 1-1 wel uitermate klein. Het gaat echt aankomen op een overwining in de laatste wedstrijd.

Liverpool wint zonder enige twijfel van onze Deense vrienden dus komt op minimaal 12 punten. Atalanta en Ajax komen als ze winnen morgen ieder op 10 punten en moeten dan nog tegen elkaar dus ze komen bij gelijkspel alletwee op 11 of als er 1 wint komt Ajax of Atalanta op 13 punten en blijft de ander op 10punten steken. Liverpool zit dus al deels op rozen

Ach weet je wat, het is inderdaad wel het geval dat er veel blessures bij Liverpool zijn, maar als je zo'n groot budget hebt met zo'n gigantische selectie heb je niks te klagen man. Bij ons als een middenvelder weg valt staat Ekkelenkamp in de basis.... Maar het schema is wel overvol, dat is natuurlijk vanwege corona, maar laat dan nutteloze vriendschappelijke potjes achterwege.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren